Opiniepeiling in Commewijne: NDP grootste

97

PARAMARIBO, 19 feb – In Commewijne zou de Nationale Democratische Patij, NDP, verreweg de meeste stemmen halen. Dit wijst een opiniepeiling uit van onderzoeksbureau Nikos in opdracht van Apintie. Ruim veertig procent van de ondervraagden kiest voor Desi Bouterse’s politieke partij.

Dat is goed voor twee van de vier parlementszetels die Commewijne kan opleveren. Oppositieblok V7 komt niet verder dan ruim vijftien procent. Dit is toch goed voor een zetel. Opmerkelijk is het grote aantal respondenten die nog niet weten hoe ze zullen stemmen. Het gaat om ruim dertig procent. Er zijn ruim driehonderd en twee en tachtig personen geïnterviewd. Volgens Nikos is ruim negentig procent van de woongebieden Commewijne aangedaan.

De beoordeling van regering en coalitie valt redelijk uit. Ruim zestig procent vindt het redelijk gaan met de economie. Twaalf procent vindt het goed gaan en vier en twintig procent slecht. NDP-kiezers geven de regering ruim zeven en het parlement een zes. V7-kiezers geven ruim vijf om vier en een half. Slechts iets meer dan twintig procent volgt ontwikkelingen rond de verkiezingen op de voet. Bijna de helft doet het niet. Nikos gaat ook peilen in andere districten.


97 REACTIES

 1. Hi hi hi ……. ! De moederpartij komt er aan, ook in alle districten van Suriname !
  Wij van de NDP/MC gaan voor minimaal 30 zetels bij de eerstvolgende parlementsverkiezingen in Suriname !

  Let wel, 64% van de ondervraagden vind dat het redelijk gaat met de economie van Suriname en dat zegt al heel veel.
  De mensen in Commewijne zijn tevreden maar durven het niet hard op te roepen aangezien dit district traditioneel een PL & VHP bolwerk is.

  Anyway, game over voor PL/VHP and now we are coming to take over in Commewijne !


  Maak melding

 2. Kortom ,dit bewijst hoe corrupt suriname is en blijft en de surinamers het niet kunnen laten om gemakkelijk aan geld te komen. Wat is makkelijker geld stelen of ervoor tegaan werken.
  Waar is de sociale stelsel in su. Waarom wordt er geld van buiten aangetrokken om projecten te realiseren? Ga zo maar lekker door dom volk van su. Er komt een dag dat jullue zullen snakken naar rechtvaardigheid, maar is het telaat want ieder surinamer zal zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie of fraude net als hun baas bouta.


  Maak melding

 3. zien jullie dat het uitschelden van NDP help niet welke optie hebben jullie nog in suriname zijn wij niet dom zoals als velen van jullie denken,en we hebben ook geen lasbril op.


  Maak melding

 4. Meneer Nikos heel blij dat U aan het zeilen en peilen bent hoe u het ook doet of iets aan het bewerkstelligen bent stel ik het zeer op prijs! V.H.P. zal in dit land beter gaan profileren en prospectief denken voor de natie! V.H.P. soso lobie nanga brasa!


  Maak melding

 5. “Er zijn ruim driehonderd en twee en tachtig personen geïnterviewd.”
  Opmerkelijk genoeg zijn het personen bij wiens huis een NDP vlag wappert voor de deur.


  Maak melding

 6. Kijk eens aan hoe de frontlosers dit weer bagatelliseren. Deze gasten sluiten zich steeds meer op in hun fantasiewereld en gedragen zich steeds extremer en zieliger.


  Maak melding

 7. Er zijn Leugens en er zijn Statistieken.

  Dit onderzoek komt maar zo uit de lucht vallen en heeft zonder duidelijke kaders geen enkele waarde. Het is noodzakelijk de betrouwbaarheid te kunnen vast stellen.


  Maak melding

 8. nationalist
  zien jullie dat het uitschelden van NDP help niet welke optie hebben jullie nog in suriname zijn wij niet dom zoals als velen van jullie denken,en we hebben ook geen lasbril op.

  Beste “Nationalist”

  Dat is het probleem. Jullie zijn nog veel dommer dan we al denken.


  Maak melding

 9. Als morgen Limbo en Doekhi een opiniepeiling voor het hele land houden, krijgt NDP 51 zetels. Als Santokhi en Rusland het onderzoek doen, krijgt NDP 0 zetels.
  Ik wacht daarom gewoon af om te zien wat het op 26 mei 2015 geworden is.


  Maak melding

 10. Apintie is een anti-NDP zender. Willy Alberga en Schalkwijk zijn anti-NDP. Alleen al op grond daarvan is deze peiling onbetrouwbaar. Bovendien zitten er fouten in de weergave van de grafieken.

  Ga er dus van uit dat de NDP 3 zetels haalt in Commewijne.


  Maak melding

 11. Als het Surinaamse Volk op 25 mei voor deze BANDIETEN/COCAINE CLUB kiest, zal Suriname de economische Afgrond in donderen.
  Alle tekenen wijzen al in die richting. Er is een spreekwoord dat luidt: Wie niet horen wil, moet voelen. Als het Surinaamse electoraat voor deze MAFFIOSI kiest, moeten ze achteraf niet gaan janken.

  MOORDENAAR/COKEDEALER DDB zal Suriname te gronde richten als deze het nog 5 jaar voor het zeggen krijgt.
  Zie de IMPORT-DEKKING die de Staat Suriname op dit moment heeft.

  DDB staat garant voor MEER UITGAVEN en MINDER INKOMSTEN; Dit gaat zich wreken on THE LONG RUN!!!


  Maak melding

 12. (v6 of v7 molenaar) hoe zielig kan iemand nog zijn zie je dat een paar idioten die in Nederland wonen zo als jij
  hoe ze denken over mensen die in Suriname wonen,niemand is dom,wanneer jullie die mensen niet meer kunnen pakken leugens dan zijn ze gelijk dom of achterlijk voor jullie.
  dus ga jullie goed na denken ai sorry jullie kunnen niet denken was ik effe vergeten


  Maak melding

 13. De mensen uit Commewijne zal dan hun doodvonnis tekenen bij de keuze van NDP.
  Maar dan straks niet gaan janken en huilen, dat het niet goed gaat, want dan ga je in je eigen stront zwemmen en verzuipen!!

  poepje van je eigen deeg dus!!!!!


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar

  Je bent zwaar op je pik getrapt omdat je vanwege je pedofilie Suriname niet meer in mag. Je mag ons dom vinden maar je komt er gewoon niet meer in.


  Maak melding

 15. NDP, You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  De Surinaamse kiezers laten niet het achterste van hun tong zien
  De Surinaamse kiezers zeer slimme mensen.
  De Surinaamse kiezers weet wat het wil hebben.

  D-day 25 mei 2015
  26 mei 2015 excit, DDB & The Gangsters

  Time4Chan(ge)!


  Maak melding

 16. jona …nu worden jullie nog wanhopiger met die opinipeiling die radio apinti heeft gedaan .gaan deze v7 mamoet blok fronters hun strategie van leugens veranderen of gaan deze boeven hun tactiek ombuigen en het volk de waarheid vertellen .

  vergis je niet , de mamoet blok ,v7, front ruiken bloedt het kan alle kanten op .hun grootste steun nederland heeft ze in de steek gelaten deze mamoet blok v7 is wanhopig ,vroeger hadden de vhpers opgeroepen het land te verlaten omdat de creolen hun kinderen zouden verkrachten ,ook pandawalima had opgeroepen dat de javanen suriname moesten verlaten .

  de mensen zijn wijzer geworden ,ze zijn niet blind velen hun ogen zijn geopend door de politiek die de ndp voert .het mensen stemmen voor een beter suriname en voor een beter suriname moet je bij de ndp zijn .niet luisteren naar wat deze redimusus hier op waterkant vertellen ,het zijn mensen die hun langste tijd hebben gehad .ze kunnen niet meer naar suriname hun schepen hebben ze verbrand .so so boto leeg lopers zeggen wij .zie ray jona ,ira ,koos en henk molenaar .

  ik pero zeg dit ,wij kunnen niet wachten om naar de stembus te gaan laat die 25 mei maar komen wij staan te popelen om su vooruit te helpen .het volk gaat jullie beteelt zetten niet bouterse .het volk laat zien dat wij die power hebben om dit land zelf op te bouwen met steun van be vriende landen en niet met steun van landen die ons de wil wil opleggen om te bepalen wie wij moeten kiezen .

  ik heb jullie gezegt dat deze president veerkrachtig is en niemand kan hem breken ook het machtige economische nederland niet .wij zijn niet arrogant om te zeggen wij willen geen hulp ,wij willen samen werking .front bedelt om hulp wij pakken het anders aan. .kom niet aan ons onafhankelijkheid daar moet je van afblijven en daar kan front met name de vhp van leren hoe jij je moet opstellen tegen buitenlandse mogend heden om voor jou te gaan bepalen als onafgankelijke natie .de ndp heeft dat in zijn mars santhoki segebai persad .

  de v7 is een roepende in de woestijn maar hun nederland luistert niet meer naar ze ,al die zogenaamde buitenlandse trippen van deze santhoki segebai doen deze taliban deze roti buik de das om.
  je moet luisteren naar jou volk jou massa niet naar het buitenland wat je moet doen .soms vraag ik mij af als deze gasten weten wat sterven voor het vaderland betekent .wat segebai santhoki deet is verraden van het vaderland .

  mijn president neeerhalen voor het buitenland ,een president die door het surinaamse volk wordt gedragen ga je voor bandiet uitmaken in het buitenland met name nederland !!!! foei toch segebai je beledigt het volk en dat zal niet uitblijven .die opinipeiling is nog niks met wat komen gaat hoor .van de week nog zei ik dat die eerste slag verloren is maar die totale oorlog van verkiezingen gaan wij winnen .die leugens gaan deze vhpers deze v7 front mamoet blok de das om doen .

  jullie komen nu al lucht tekort , die v7 mamoet blok zijn aan de beademing ,hyperventileren no e jipie moro ,ze zijn op sterven na dood .ik denk dat deze v7 mamoet blok wild om zich heen zullen slaan in de hoop nog wat te forceren ,oweee if oeng mik grong mandie .die berekening die jullie maken gaat deze v7 mamoet blok duur komen te staan .die vergadering die deze v7 mamoet blok v7 front had georganiseert in commewijne is een teken aan de wand .die gasten hadden zich rijk gerekent maar ding lee .

  frontliner wij trekken af hoeveel weken nog voor de verkiezingen ,wij gaan ze verpletteren ,wij gaan ze door de mangel halen ,wij gaan ze vermorzelen, dat geschreeuw van die santhoki segebai persad doet hem niet goed ,die man schreeuwd en komt agresief over hij is geen leider van die v 7blok ze hebben geen leider .
  hoe kan deze taliban het vol inspireren met schreeuwen boos een vergadering beleggen ,laat hij een voorbeeld van bouterse nemen hoe je een vergadering belegt .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa tenapoe gie sranang .
  ktpi heeft er goed aan gedaan uit te stappen ,soemita had een voorgevoel om geen aalmoes te willen en dat is maar goed ook .
  deze maggi blok houdt geen stand het is gedoemd te mislukken .komen jullie eerlijk naar het volk en vertel het volk de waarheid .


  Maak melding

 17. @Milton, je bent een van de vele Surinamers die ik ken die werkelijk te dom zijn om te poepen. Ja, als Bouterse aan de macht blijft, gaat het zakkenvullen door. Maar jij domme ezel vindt dat niet erg want jouw mondje wordt gevoed. Je bent een ordinaire profiteur die zich weet vol te vreten maar geen zak voorstelt.


  Maak melding

 18. Is dit misschien een uitslag die de kiezers richting NDP opstuurt?
  Je kunt ook een enquête houden in een buurt waar heel veel NDP kiezers wonen dan kun je zulks een uitslag verwachten.
  Of je kunt a select (onder de stadsbezoekers) een enquête houden en op het laatst vragen waar de ondervraagde woont en uit welke buurt.
  Dan pas kun je enigszins conclusies trekken.
  De vraag is of dit zo is geweest. Indien ja dan heeft NDP de grootste aanhang in Commewijne. Niets mis mee.


  Maak melding

 19. Halt, je bent een van de vele Surinamers die zich geweldiger voordoet en de waarheid niet onder de ogen wilt zien. denk je werkelijk dat alleen Nederlanders zich aan pedofilie schuldig maken ? Toevallig kom ik net uit de binnenlanden en op scholen hoor je de verschrikkelijkste verhalen over incest binnen de familie. Meisjes van 4 jaar worden verkracht door broers, neven, vader , ooms en opa’s. Je moet niet willen denken dat zoiets niet in Suriname gebeurt. Sluit je ogen niet over dingen die jij veroordeelt maar wees een oprecht persoon. Maar dat ben je niet !


  Maak melding

 20. Nu bewijst een opiniepeiling wat ik al eerde zei;

  als je met Surinamers in Suriname spreekt is het leeuwendeel voor paars, men denkt hier blijkbaar dat als de meerderheid van de forum leden hier voor V7 zijn dat dit ook een afspiegeling moet zijn de realiteit. jullie komen echter zwaar bedrogen uit.

  maar ja TIME WILL TELL


  Maak melding

 21. @Viviane, don’t judge me if you don’t know me !!!

  Kijk eens in de spiegel en vraag jezelf af of je nou wel eigenlijk slim of anders dom bent ?
  Wat doe je en wat heb je allemaal bereikt in jou leven ? Heb je al jou dromen kunnen waarmaken ? Ben je gelukkig, ben je tevreden met jezelf en is jou financieele situatie op orde voor de komende 10 a 20 jaren ?

  Wil je vragen om dit eerst te doen, aleer je iemand anders die jij helemaal niet kent dom noemt !


  Maak melding

 22. Bouterse voert goede propaganda op het journaal in Suriname. Een volk dat haar kennis via tv en moffo krantie opdoen spreekt voor zich.Deze man gaat het presteren om weer te winnen, omdat hij een geboren vos is. Maar goed,… Hij is al bijna 70 en staat gelukkig met de dag dichter bij zijn graf. Bouta vergeet een goede zwembroek te kopen en neem vaseline mee in je kist. Het is lekker warm daar beneden in Hell. Uiteindelijk blijft Bouta alleen over met zijn schaduw vol en dan wordt het lastig om te geloven dat je naar Hemel zal gaan.


  Maak melding

 23. verondersteld dat dit bureau objectief te werk is gegaan. Dan mogen we stellen dat het gewerkt heeft om met geld te strooien. Want het geld is ergens geleend.Deze regering leeft op de pof Dat houdt in met geleend geld het sociaal stelsel optuigen. Dat is voldoende om een massa mensen achter je te krijgen. Ik geef deze regering het voordeel van de twijfel. Want hoe zal het tweede termijn( nog 5 jaar) eruit zien. Want wat blijft hangen is dat er binnen de NDP corruptie hoogtij viert en dat kan negatief uitpakken. Want niemand zal geld stoppen in een land bij politieke instabiliteit. En als de dollars op zijn. Hoe verder. Regeren is vooruitzien. Het volk van Suriname ziet de korte termijn successen. Dat geld moet een keer terug betaald worden met rente. De vraag. Hoe ga je NDP regering het tweede termijn invullen. Want met alle respect er zit geen niveau binnen deze club. Zonder om in herhaling te treden is ook over en weer op dit platform aangegeven.
  Het Surinaamse volk heeft het door. Je hoef geen opleiding te hebben om president te worden. Ook Brunswijk zou president kunnen worden. En dat is de reden waarom iedereen in Suriname zich aansluit bij een groep alleen met als doel om snel rijk te worden en geen geld zorgen meer te hebben. Aan het arme volk wordt niet aan gedacht. Ik vind het jammer maar ik ben bang dat het met dit land niet ver komt met alle goede bedoelingen van heel veel Surinamers die graag terug willen. Met deze mentaliteit komen we er niet. corruptie en nogmaals corruptie. Dat is de reden waarom men de situatie zo wil houden want een harde aanpak (wet en regel, gezond maken van de Surinaamse economie) willen ze niet ,maar lang leven de lol.


  Maak melding

 24. We zullen zien wie bij eb van de plattebrug of welke andere brug in Suriname en de wereld springt?

  tip! let op de lijders van de NDP en de gangsters die nergens in de wereld veilig zijn.


  Maak melding

 25. Mensen,mensen,
  alles is onder controle.De NIKOS is een verlengde van de NDP en daarom ook ONBETROUWBAAR !!
  Straks volgt Idos peilingen en Rapar peilingen die gaan toch niet achter willen blijven ?!
  Na grote broer Nikos volgen deze twee kleine broertjes !!
  Hahahaaaaaaa….wie hebben ze dan geintervieuwd om tot zo een belachelijke conclusie te komen ?!!


  Maak melding

 26. @Loes Bereh

  “Er zijn ruim driehonderd en twee en tachtig personen geïnterviewd.”
  Opmerkelijk genoeg zijn het personen bij wiens huis een NDP vlag wappert voor de deur.
  ==============================
  Alleen daar troffen ze mensen thuis die lekker in hun hangmat lagen. Bij de andere huizen waren de mensen aan het werk.


  Maak melding

 27. MENSEN LEZEN !!

  Het is inmiddels al medio februari 2015 en de verkiezingsstrijd wordt steeds heftiger. Op zich zou het een “leuke” sfeer kunnen zijn, mits men zich zou houden aan geldende normen en waarden.

  Echter heeft de verkiezingsstrijd van 2015 een grimmige karakter. Dat komt namelijk omdat men bepaalde ethische normen en waarden overboord gooien. Misschien omdat men zich met een ander woord bezighoudt: etnisch.

  De meeste politieke partijen hadden in den beginne een etnische karakter. De grondbeginselen van deze “etnische” partijen zijn vooral gestoeld op normen en waarden die vooral golden binnen de gemeenschappen waaruit ze zijn voortgekomen en waarbij hun roots tot in andere continenten reiken.

  De meeste huidige politieke partijen hebben zich anno 2015 nog steeds verbonden met de gemeenschappen waar zij de meeste draagvlak hebben; in die zin dat zij zich enorm inzetten hun draagvlak tot hogere ontwikkeling te kunnen brengen. Enkele van deze partijen zijn o.a. de ABOP, de Pertaja Luhur, de KTPI, de NPS en ……….de VHP.

  Op dit moment wordt in de media vooral de VHP op de korrel genomen. De vraag die bij rijst: “ waarom de VHP?” Er zijn nog zoveel andere “etnische” partijen, maar het is steeds vaker de VHP die als etnische partij wordt belicht. Het zijn leden en sympathisanten van vooral de paarse partij die zich bezighouden met de VHP. Waarom?

  Momenteel zijn er tal van paarsgekleurde propagandaprogramma’s. Een tv- station uit het westen laat de kijkers maar al te graag zien hoe de paarse partij zichzelf opdringt aan de bevolking en waarbij de VHP steeds beschuldigd wordt van etnische politiek.

  Hierbij wordt er zeer prachtig Hindi gesproken, mijn oprechte complimenten voor de dames. Mijn vraag is wel waarom men plotseling Hindi praat? Als de VHP dat doet, zijn ze gelijk bezig met etnische politiek. En de NDP dan?

  Verder is er ook het programma waarbij er informatie wordt verschaft over de werkzaamheden van de regering. Als het werkelijk een infoprogramma is, waarom zien wij de president dan met een paars versierde boot naar dorpen in het binnenland varen? De boot had de kleuren van onze nationale vlag moeten hebben toch?

  Tijdens een van de uitzendingen werd de uitgifte van bereidverklaringen en grondpapieren belicht. Op zich prijzenswaardig dat deze regering eindelijk (na 4,5 jaar) aan toe gekomen is deze papieren uit te reiken.

  Maar menigeen zal de wenkbrauwen fronsen wanneer enkele aanwezigen in de gelegenheid worden gesteld om hun dankwoord voor de camera te doen.

  In plaats van een fatsoenlijk dankwoord, werden vooral de Surinamers van hindoestaanse afkomst in de gelegenheid gesteld om uit te varen tegen de VHP en haar voorzitter. En dat terwijl niet de VHP maar de PL het ministerie van RGB 2005- 2010 en ook daarna beheerde. Waarom alweer de VHP bespreken?

  Dan is er ook een perschef die maar al te graag wat heren aan het woord laat om zich uit te laten over hoe slecht de VHP en haar voorzitter zijn. Ik vraag mij oprecht af of de heren echt niets anders te doen hebben?

  Ik heb dit programma vaak gevolgd, maar het is echt pas de laatste maanden/weken dat er plotseling zoveel Surinamers van Hindoestaanse afkomst deelnemen aan het programma. Waar waren deze mensen met hun mening dan de afgelopen 4,5 jaar?

  En niet dat zij het gaan hebben over wat zij gaan doen voor de bevolking, maar verder uitvaren tegen de VHP, haar voorzitter en haar leden. Men schroomt er niet voor vrouwen binnen de VHP te beschuldigen van oneerbare handelingen! En dat zegt de vrouwelijke presentator over haar eigen sekse! Foei toch!

  Alles was vooraf gescreend door de redacteurs van het programma, want de presentatrice las letterlijk alles voor. Het geeft dan al een aardig beeld wie nou eindelijk met etnische politiek bezig is.

  Verder is er een resortsraadvergaderingen gehouden waarbij gezegd is dat 500 VHP’ers zouden zijn overgelopen naar de NDP. Na de confrontatie in Para door een VHP’er is het opvallend rustig geworden onder de overlopers.

  Zelfs de conferencier (zelf ex- VHP’er) wist zich geen houding tijdens de confrontatie. De microfoon werd tal van keren gegrist zodat de mevrouw haar zegje niet kon doen. Over democratie gesproken.

  Ook is het opvallend dat de huidige ministers van Hindoestaanse afkomst vaker gaan naar de ressorten waar er merendeel hindoestanen wonen en ook kunstmest verdelen. Waarom gaan deze ministers niet naar Stoelmanseiland om leden te verwerven? Wie is dus met etnische politiek bezig?

  Laatste feit is het artikel van een assembleelid. Op zich een zeer kritische persoon die menig respect verdient. Maar het is juist dit artikel geweest, dat mij in de pen heeft doen klimmen.

  Er is in dit artikel een vergelijking in “grootte” gemaakt tussen de VHP en de NDP. De vergelijking is gemaakt op basis van het aantal zetels dat de desbetreffende partijen hebben kunnen behalen bij de verschillende verkiezingen.

  Dit assembleelid is waarschijnlijk vergeten dat de verdeling van de zetels in het college waarin hij zitting heeft niet de juiste weerspiegeling is van wat het volk wil. In de afgelopen 4,5 jaar had hij zich misschien ook hiervoor kunnen inzetten.

  De stem van een inwoner van Paramaribo gaat in het niet ten opzichte van de stem van een inwoner uit Coronie.

  Het is jammer dat deze meneer zich alleen middels zetels wist uit te drukken en niet het aantal stemmen dat op de desbetreffende partijen is uitgebracht; dus ook de partijen die geen zetel hebben behaald.

  Ik heb de bovenstaande feiten neergepend, omdat ik u enkele conclusies wil voorhouden. Wie is er eigenlijk met etnische politiek bezig en waarom?

  Het is juist de NDP die zich hiermee bezighoudt en niet de VHP. De VHP is van oudsher een vredelievende partij geweest die door de geschiedenis heen bewezen heeft betrouwbaar te zijn en samen te kunnen werken.

  Dit is een kwaliteit die niet aan de NDP kan worden toegeschreven, zie de samenwerkingsverbanden die aan- en uitgaan en ministers die aan en aftreden.

  Samenwerken en betrouwbaar zijn grote eigenschappen die een mens en daarmee ook een partij of organisatie kan hebben.

  Verder durft de NDP niet aan de andere “etnische” politieke partijen te komen. De redenen zullen maar al te duidelijk zijn.

  Kom b.v. niet aan de ABOP, want dan heb je te maken met “Bravo” en die is niet zo vredelievend als “Sheriff”.

  Maar door de huidige etnische politiekvoering lukt het de NDP alvast heel goed om zich te wringen binnen de Hindoestaanse gemeenschap en haat en venijn binnen families en gezinnen te zaaien. Als deze indringing voor positieve doeleinden zou worden gebruikt, zou mijn artikel niet nodig zijn.

  Zoals altijd zullen er volgelingen zijn. Maar de geschiedenis heeft ook bewezen dat alles wat middels oneerlijkheid tot zich genomen wordt, nooit blijvend zal zijn!

  Philip de 2de van Macedonie (de vader van Alexander de Grote), Julius Ceasar en Napoleon zijn allen kortstondig succesvol geweest dankzij hun werkwijze: divide and rule! Maar ook zij zijn niet “gebleven”, in tegendeel hebben zij een eenzaam en wrede einde gehad.

  Deze tactiek schijnt de NDP binnen de hindoestaanse gemeenschap ook te hanteren: verdeel en heers!

  Drishtie Kalloe


  Maak melding

 28. Mensen lezen!!

  VHP-parlementarier Mahinder Jogi geeft in gesprek met Dagblad Suriname, aan dat minister Soeresh Algoe van LVV op politiek gebied nog een kuikentje is. “Hij moet liever niet piepen, anders gaat hij grote blunders maken”, zegt Jogi.

  Algoe zou bij de opening van een fruitverwerkingsbedrijf in het district Saramacca hebben aangegeven dat er mensen in het district zijn, die 1000 tot 1500 hectaren aan grond op hun naam hebben staan en die niet in cultuur brengen. Hij is er dan ook voorstander van dat die gronden ingetrokken worden en daadwerkelijk gegeven worden aan mensen die willen planten.

  Volgens Jogi is de landhervormingswet helder. Mensen mogen een stukje grond aanvragen en het is de overheid, die een stuk terrein toewijst. Het is volgens hem ook de overheid die conform de landhervormingswet erop moet toezien dat de verkrijger zich houdt aan datgene wat in de landhervormingswet is aangegeven. “Wanneer u een stuk terrein krijgt voor veeteelt doeleinden, dan moet u zich daaraan houden. Wanneer u een stuk land krijgt voor landbouw doeleinden, dan moet u aan landbouw doen. Wanneer er mensen zijn die terreinen nemen en geen activiteiten ontplooien op dat soort terreinen, dan is de wetgeving daar”, benadrukt Jogi. In het laatste geval zou de minister van RGB, de werkarmen daarop moeten loslaten om poolshoogte te nemen. “Je moet niet met politieke rancune komen. Wanneer minister Algoe praat over grote terreinen, dan wil ik minister Algoe ook aangeven dat hij moet kijken naar mensen in zijn directe omgeving”. Volgens Jogi bezitten die mensen niet alleen 1500 hectare grond, maar 3000 tot 4000 hectare die ze onbenut laten. Op de vraag om welke mensen het gaat, geeft hij aan dat hij geen namen wil noemen, maar dat het gaat om mensen in de directe omgeving van de minister


  Maak melding

 29. jo jo
  beter kan je het niet verwoorden ,
  dit land suriname krijgt de regering die het verdiend .
  en dit land suriname heeft eindelijk de man die suriname op de juiste spoor bezig is te zetten .wij zijn redelijk tevreden omdat deze regering nog meer tijd nodig heeft gunnen wij ze nog vijf jaar .
  de oude politiek heeft gevaalt en die mogen zeker niet aan de macht .ze vergiftigen het volk met hun etnische gedachte ,ze willen mensen doen geloven dat de ndp racistisch bezig is maar het volk heeft de macht zij bepaalt en zij gaan op 25 mei weer bepalen .
  die opini peiling is een voorbode .


  Maak melding

 30. Moeten wij ons oor te luisteren leggen bij de zoveelste “opiniepeiler”?
  Er is, terecht al eerder opgemerkt, “hoe betrouwbaar is deze peiling”.
  Als je getalsmatig kijkt dan zou dus een kleine 0,8 % van het aantal inwoners van ‘bijna heel’ (90 %) Commewijne geïnterviewd zijn, oftewel gemiddeld ongeveer 60 inwoners per ressort. van die 60 zouden er dus 24 stemmen voor NDP, 9 voor de oppositie , 21 weten het nog niet en 10 % oftewel 6 stemmers zijn “in rook opgegaan”.
  (40+35+15=90) Als je al zo slordig 10 % niet meetelt hoe representatief ben je dan als opiniepeiler.


  Maak melding

 31. Pero
  Indien Bouterse succes heeft dan hebben krijgt Suriname een president die het verdiend wees er blij mee. Kom echter niet klagen als in 2016 alles op blijkt te zijn en meneer permanent in het Binnenland zit met een groot aantal body guards die jullie van zijn landgoed schieten.


  Maak melding

 32. Pero
  Ik weet alleen dat zulke kleine steekproeven onbetrouwbaar zijn omdat de zogenaamde standaard deviatie heel erg groot is.

  24 uit 60 geeft een enorme bandbreedte plus of min 10% kan het maar zo zijn. Ik heb de rekentechniek ooit beheerst maar nu niet meer.
  Voeg er aan toe effecten van het achterste van de tong niet laten zien, gezagsgetrouwheid (erfenis koloniale tijd), mentale druk etc.

  47% heeft bij dit soort statistiek (24 uit 60 per resort) geen enkele waarde
  De V7 score met 9 uit 60 heeft nog minder waarde.

  De onderzoeker moet dit weten en de betrouwbaarheid duidelijk vermelden. Nu gaan er leken met statistieken aan de haal.

  Het is een algemene stelling: “Je hebt leugenaars en statistici”


  Maak melding

 33. Ik heb al ‘geboekt’!!

  In mei ga ik een fatoe nemen in su
  Ik vlieg met de KLM, want in case of emergency moet ik onmiddellijk kunnen vertrekken.
  Paramang staat tijdens de verkiezingsnacht in Commewijne, klaar voor het afvuren van de kanonnen.
  Of is paramang nu gepromoveerd tot opdrachtgever……

  Ter info:
  De nieuwe bewoners van Commewijne zijn allen ex-militie volk en ex-militairen (ex-surineds)
  In de afgelopen 4 jr is er grif grond uitgedeeld, alsof het snoepjes betrof.
  Doe onderzoek en zie!
  De echte pernasie bewoners zijn niet meegenomen in het onderzoek.


  Maak melding

 34. Deze peiling stelt niets voor!

  Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen, dat het resultaat van een meting niet alleen afhankelijk is van cijfertjes, maar ook van psychologische en sociologische factoren.
  Het moment suprême bepaald.

  Trouwens strax valt er niets te stemmen.
  Alom verslagenheid en in shock verkerende paarse parasieten, wanneer die ouwe junkie wordt afgevoerd!
  Whahahahahahaha.

  Op wie ga je stemmen dan, als je volkomen onverwachts met de feiten op je neus wordt gedrukt.
  Dat die ouwe wordt afgevoerd, staat als een paal boven water…. en nu…. …..

  Advies: een hoog hek om bosje brug plaatsen!


  Maak melding

 35. Leuk te zien hoe die extremistische frontjes dit verwerken.

  Het zijn leugens, onbetrouwbaar, de leukste vond ik “60% stemt toch niet op NDP” oftewel ‘85% stemt toch niet op v7.

  Maar goed jongens van front gaan jullie lekker door met jullie leugens, jullie scheldpartijen, en vooral de Surinamers dom blijven noemen, hiermee hebben jullie totnutoe wel bereikt dat 85% van de Surinamers op V7 gaan stemmen.

  Trouwens een paar dagen voor de verkiezingen in 2010 had front een peiling laten houden, het resultaat was inderdaad 85% van de Surinamers zou op front stemmen.


  Maak melding

 36. pero

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa tenapoe gie sranang . hahahahahahaha, dat zongen velen in het begin van de mislukte revo…….en kennelijk hebben velen hun ervaringen niet verteld aan de paarse generatie van nu……..een herhaling jaren tachtig liggen in het verschiet als oliedomme paarse stommelingen weer zonder verstand stemmen ..strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa tenapoe gie sranang .

  maar om een beter beeld te kunnen krijgen zouden ze minstens 1,100 mensen hebben moeten interviewen. Wat ze gedaan hebben is bij elk huis met een paarse vlag degenen interviewen die wat paars kleingeld hebben gekregen om zodoende de gang naar de stembus te beinvloeden. Al bi alj, feit is dat vele paarselingen geen verstand hebben. Lol. Ze geloven nog steeds in al die paarse revo kolder en leugens, die ze zullen verdienen. Hahahahaaha soso lobi ka.Lol. Welkom in Suribabwe


  Maak melding

 37. Hallo,
  Ik geloof zelf niet in peilingen,maar het is 110% zeker dat de NDP 36 zetels krijgt.
  Het is niet anders Suriname gaat vooruit, zelfs een blinde weet dat, die kan het aanvoelen.
  Ze proberen Bouterse tegen te houden om niet aan de verkiezing deel te nemen,maar het zal ze niet lukken.
  Die Segebai gaat naar India voor ondergronds werk en via India naar Amerika in een Mac Donalds restaurant ondergrondse praktijken met een paar Amerikanen Dino Bouterse te laten oppakken.


  Maak melding

 38. Onderstaand van Realiteit is het herhalen waard. Geen woord gelogen.

  ———————————————

  “Kijk eens aan hoe de frontlosers dit weer bagatelliseren. Deze gasten sluiten zich steeds meer op in hun fantasiewereld en gedragen zich steeds extremer en zieliger.”


  Maak melding

 39. @Jojo
  Om de standaardafwijking te berekenen moet je beschikken over alle detailgegevens. Belangrijk is ook de vraag in hoeverre de steekproef echt a-select is.

  Zoals een andere poster al aangaf als je een kleine groep ondervraagt en je daarbij ook nog een beperkt tot de mensen die wel thuis zijn dan is de uitkomst volkomen NIETS ZEGGEND.


  Maak melding

 40. -De naam NDP zoals zij zich noemen “democratisch” klopt gewoon niet en is niet meer van deze tijd. Zogenaamd houd een ieder zich aan de regels.

  -In Para had de NDP toen een bijeenkomst en had overal vlaggen hangen. Toen de VHP ook een bijeenkomst zou hebben en ook nog vlaggen had hangen is meneer Miranda gelijk op zijn achterste voeten gaan staan en toen moesten alle vlaggen weer weggehaald worden. DEMOCRATISCH zou je zeggen en ik pas de REGELS toe zegt Miranda. Ook toen in Para?????

  Miranda denkt de tweede baas van Bouterse te zijn en gedraagt zich ook zo. Somohardjo zal met hem afrekenen.

  -Een stukje tekst:::

  19 Feb, 12:00

  Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo-Noordoost is gebelgd over dat de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, hem ervan beticht rancuneus te zijn. “Ik ben dat nooit, het maakt mij niet uit om wie het gaat. Ik pas de regels toe”, benadrukt Miranda tegenover Starnieuws. De car audio battle van Pertjajah TV wordt geadverteerd voor 28 februari, maar daarvoor is er nog niet eens een aanvraag voor een vergunning ingediend, deelt de dc mee.

  ==De regels worden toegepast====


  Maak melding

 41. 19 febr. 2015

  Beste @Neus,

  Srika kan met jouw post (19 febr. 2015, 16.40u) meegaan.

  Echter hierbij de opmerking, dat Nikos in opdracht van Apinti het onderzoek heeft uitgevoerd. En Apinti is een instantie die zich in haar programma’s vaak genoeg tegen Bouterse/NDP heeft opgesteld.

  Hoewel dit een voorlopige peiling is, tussen nu en de verkiezingen, kan alles opeens weer anders worden. V7 heeft in Commewijne, met de feiten van nu, een groot probleem.

  Die 14 duim watrapompu van de NDP is daar al in werking gezet, terwijl Somohardjo zittend voor zijn eigen visvijver nog blijft geloven in zijn sriba-uku. Djonsro SOMO a las’ sapakara, a las’ lanser !
  Srika


  Maak melding

 42. Als er zou hebben gestaan V6 de grootste in Commewijne dan zou je Ray en consoorten de loftrompetten horen blazen met de klanken het einde van de NDP is nabij. Nu horen we dezelfde Frontjes horen zeggen opiniepeilingen stellen niks voor het is slechts een indicatie behalve wanneer het positief nieuws brengt voor de VHP dan is het ander koek. Ja de mensen gaan massaal op de NDP stemmen omdat men in 4,5 jaar meer tastbare vooruitgang hebben gezien dan de afgelopen 15 jaar VOERMang-Font en het feit is niemand wilt een etnische president behalve de VHP met aanhang. Zoals ik al zei de VHP kan de verkiezing nooit in haar eentje winnen en dat is wiskundig gezien een Onbetwistbare Feit. Met V6 maken ze geen kans omdat de VHP en PL de enige zijn die meer zetels kunnen halen de overige4 partijen zullen maximaal 2 a 3 zetels behalen en dat is niet voldoende om te regeren. Letten jullie op KONDREMANG zoals ik al zei het is POPCORN tijd het spel gaat nu beginnen en de eerste aanslag is al gepleegd binnen V6 met onze Trojaanpaard KPTI. De komen de maanden zullen we zien dat de VHP zich zal indekken en opperen dat ze uit landsbelang uit V6 kunnen stappen om samen met de NDP om het land te regeren. KONDREMANG ik heb het donkere vermoeden en alles wijs die kant uit dat de NDP met zijn combinatie genoeg zetels zullen halen om alleen te regeren. 25 mei wordt de afslachting voor het Stelende manipulerende OLIFANT en aanhang aasgieren.
  ik dank jullie voor jullie aandacht


  Maak melding

 43. A uitslag moes de corrupt paars. Want zeker weten, als er zou worden gevraagd, is de paarse regering corrupt, da zou het antwoordt zijn………neks no fout na a paarse regiem. Soso lobi paarse ka. lol. Verstandige mensen redeneren niet zoals paarse verworden zombies, verstandloze geindoctrineerde wezens, die alleen goed zijn voor hun stem, zingend met de leuze………….stree de foe stree, soso paarse ka na oenoe toekomst.


  Maak melding

 44. =Die ellende met de zorgwet gaat beginnen, maar ja velen lezen wel maar begrijpen niet wat ze gelezen hebben. Ook vooral de armen in Suriname die je met mooie woorden kunt pakken of met een gratis pakket.

  Het volgende is mij opgevallen, maar ik heb maar twee delen voor jullie::::::::

  =Het ministere van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op donderdag 12 februari, in het kader van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, dienstverleningsovereenkomsten met 4 verzekeringsmaatschappijen getekend. Het gaat om de maatschappijen Assuria, Parsasco, Staatszorg NV en Self Reliance. Deze overeenkomst heeft onder meer betrekking op de uitvoering van artikel 7 lid 3 en 10 van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, waarbij Sozavo de premie geheel of gedeeltelijk betaalt voor bepaalde groepen of categorieën van personen.

  -Maurice Roemer, directeur Self Reliance die namens de verzekeringsmaatschappijen het woord voerde, meent te beseffen dat het op de eerste plaats gaat om de hulp, maar dat men NIET moet vergeten dat deze hulp ook een “”plafond”””””” heeft.

  =WETEN DE BURGERS WEL WAT MEN MET HET WOORD “””PLAFOND””” WORDT BEDOELD????????

  “GRATIS” Buitenlandse model die helemaal MIET geschikt is voor Suriname, omdat men in het buitenland in aanmerking komt voor een uitkering.

  Leve de regering!!!!!!


  Maak melding

 45. @Srika
  donderdag 19 februari 2015 om 16:09 uur

  Als je je kan vinden in mijn verhaal dan erken je gewoon dat de steekproef in diverse opzichten niet deugd en dus niets zeggend is. Daar voeg je zelf ook nog eens impliciet aan toe dat er tussen nu en 25 mei nog veel kan veranderen.

  Wel als dat zo is dan maakt ook de rest van je posting niet veel uit. Wie weet blijkt dat DDB water naar de zee aan het dragen is. Laten we eerlijk zijn, waar en wanneer heeft DDB echt iets productief gerealiseerd. En dan bedoel ik plannen, bouwen, betalen, in gebruik nemen en operationeel in stand houden.
  Weet jij het aan te wijzen?? Ik niet.
  Ja hij heeft ideeën en projecten gestolen, etc. maar echt iets zelf gedaan heeft hij nog nooit van zijn leven. Hij koopt mensen om, konkelt en verraad. Daarmee bouwt hij zijn imperium. Het getuigd van een diep gewortelde parasitaire inborst en narcisme.


  Maak melding

 46. Sang

  “Neus @Jojo
  Om de standaardafwijking te berekenen moet je beschikken over alle detailgegevens.”

  De lamme leid de blinde, dumb and dumber.

  En nu een gegeven, een feit. Hiermee kunnen we stellen dat V7 in nog grotere problemen zit dan ze waarschijnlijk zelf doorhebben. V7 is onbetrouwbaar en komt onbetrouwbaar over en zal dus alleen maar stemmen verliezen. Het Surinaamse electoraat lust de oude etnische partijen niet meer, dat is een feit. VHP en PL zullen nog wat stemmen halen, met NPS zal het over en uit zijn, alleen via Paramaribo zal Rusland nog in de DNA komen te zitten, voor de rest nergens meer een zetel.

  lees maar opnieuw.
  In Commewijne zou de Nationale Democratische Patij, NDP, verreweg de meeste stemmen halen. Dit wijst een opiniepeiling uit van onderzoeksbureau Nikos in opdracht van Apintie. Ruim veertig procent van de ondervraagden kiest voor Desi Bouterse’s politieke partij.

  Dat is goed voor twee van de vier parlementszetels die Commewijne kan opleveren. Oppositieblok V7 komt niet verder dan ruim vijftien procent. ”

  Ja mensen dit zijn de feiten. NDP op zichzelf 40% volgens deze peiling versus V7 zes partijen 15%.

  Ja mensen Somo zal plek 1 in Commewijne met haastige spoed opeisen, de rest van de plekken mogen de andere partijen delen, en dit zal allemaal voor maandag a.s. geregeld moeten zijn.


  Maak melding

 47. Luku wang sani djaso

  “Laten we eerlijk zijn ”

  Dit komt echt uit de koker van neus onze eigen waterkant paria.

  Dat neus het woordje “eerlijk” correct heeft gespeld is ook alles mee gezegd, voor de rest heeft neus niets en nogmaals helemaal niets met “eerlijk” te maken. neus is een geboren fronter dus een geboren leugenaar.


  Maak melding

 48. Ja mensen, en wat doe je als je zo’n uitbrander krijg, je had iedereen voorgelogen dat je de massa heb, nu blijkt dat je een jokkebrok bent.

  Hoe zullen de resultaten van zo’n peiling nu in Para uitzien?

  ——————————–
  Kensenhuis: Ik wil niet meer op NPS-kandidatenlijst
  19 Feb, 14:00

  Assembleelid Patrick Kensenhuis Assembleelid Patrick Kensenhuis (NPS) heeft geen belangstelling meer om op de kandidatenlijst geplaatst te worden van zijn partij in Para.

  ——————————————————

  Trouwens mensen had ik neus niet gewaarschuwd met zijn zgn eerlijk, terwijl iedereen weet dat je een leugenaar bent, die is inmiddels weggewerkt.


  Maak melding

 49. NDPérs het is verkiezingstijd::::

  =Die ellende met de zorgwet gaat beginnen, maar ja velen lezen wel maar begrijpen niet wat ze gelezen hebben. Ook vooral de armen in Suriname die je met mooie woorden kunt pakken of met een gratis pakket.

  Het volgende is mij opgevallen, maar ik heb maar twee delen voor jullie::::::::

  =Het ministere van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op donderdag 12 februari, in het kader van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, dienstverleningsovereenkomsten met 4 verzekeringsmaatschappijen getekend. Het gaat om de maatschappijen Assuria, Parsasco, Staatszorg NV en Self Reliance. Deze overeenkomst heeft onder meer betrekking op de uitvoering van artikel 7 lid 3 en 10 van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, waarbij Sozavo de premie geheel of gedeeltelijk betaalt voor bepaalde groepen of categorieën van personen.

  -Maurice Roemer, directeur Self Reliance die namens de verzekeringsmaatschappijen het woord voerde, meent te beseffen dat het op de eerste plaats gaat om de hulp, maar dat men NIET moet vergeten dat deze hulp ook een “”plafond”””””” heeft.

  =WETEN DE BURGERS WEL WAT MEN MET HET WOORD “””PLAFOND””” WORDT BEDOELD????????

  “GRATIS” Buitenlandse model die helemaal MIET geschikt is voor Suriname, omdat men in het buitenland in aanmerking komt voor een uitkering.

  Leve de regering!!!!!!


  Maak melding

 50. Je kan zeggen wat je wilt, maar deze verkiezingen in Sur zijn en worden nog spannender !
  Let wel, Oom Tjally is niet voor niets richting de Olifant uitgeweken ?
  Hebben jullie Oom Tjally iets heel slechts over de NDP horen vertellen in z’n nieuwe setting ?

  Let wet, de VHP zal de swung richting NDP zeker maken anders is het ook gedaan met deze politieke partij.


  Maak melding

 51. Ach, de tijd zal het ons leren. Feit is: Wie of dat de verkiezingen ook gaat winnen, het zullen zware tijden worden. Wint de oppositie dan zal de broekriem aangehaald moeten worden omdat men eerst de financiële chaos die er nu is, in goede banen zal moeten lijden en iets zal moeten gaan doen aan alle uitstaande schulden en leningen.
  Gaat Bouterse de winst opstrijken (niet mijn voorkeur) dan zal men uiteindelijk ook de broekriem aan moeten halen omdat de schuldenlast dermate hoog op zal lopen zal het land afstevenen op een bankroet. Het grote verschil tussen de twee is dat de oppositie in staat is om “credits” op te bouwen, Bouterse en consorten hebben bewezen alleen in staat te zijn om “debets” op te bouwen. credo: platvoet maat 45 gaat niet passen in een sleehak maatje 36, je waant je wel groter maar het wordt uiteindelijk te vermoeiend om continu op je tenen te moeten lopen!!


  Maak melding

 52. Sabidirie is de minnetjes idioot. Nu kijken welke ander nicks hij gebruikt.

  ==========================
  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Jojo
  Om de standaardafwijking te berekenen moet je beschikken over alle detailgegevens. Belangrijk is ook de vraag in hoeverre de steekproef echt a-select is.

  Zoals een andere poster al aangaf als je een kleine groep ondervraagt en je daarbij ook nog een beperkt tot de mensen die wel thuis zijn dan is de uitkomst volkomen NIETS ZEGGEND.

  donderdag 19 februari 2015 om 15:40 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -35
  ============================
  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Srika
  donderdag 19 februari 2015 om 16:09 uur

  Als je je kan vinden in mijn verhaal dan erken je gewoon dat de steekproef in diverse opzichten niet deugd en dus niets zeggend is. Daar voeg je zelf ook nog eens impliciet aan toe dat er tussen nu en 25 mei nog veel kan veranderen.

  Wel als dat zo is dan maakt ook de rest van je posting niet veel uit. Wie weet blijkt dat DDB water naar de zee aan het dragen is. Laten we eerlijk zijn, waar en wanneer heeft DDB echt iets productief gerealiseerd. En dan bedoel ik plannen, bouwen, betalen, in gebruik nemen en operationeel in stand houden.
  Weet jij het aan te wijzen?? Ik niet.
  Ja hij heeft ideeën en projecten gestolen, etc. maar echt iets zelf gedaan heeft hij nog nooit van zijn leven. Hij koopt mensen om, konkelt en verraad. Daarmee bouwt hij zijn imperium. Het getuigd van een diep gewortelde parasitaire inborst en narcisme.
  donderdag 19 februari 2015 om 17:28 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -35


  Maak melding

 53. beste mensen, er wordt helemaal niet etnisch gestemd. hieronder een overzicht van de bevolkingssamenstelling volgens:
  CIAWORLDFACTBOOK over de samenestelling.
  Als de hindoestanen gegroepeerd zouden optrekken dan lijkt het mij een duidelijke zaak.
  Ethnic groups:
  start quote:
  Hindustani (also known locally as “East Indians”; their ancestors emigrated from northern India in the latter part of the 19th century) 37%,
  Creole (mixed white and black) 31%,
  Javanese 15%,
  “Maroons” (their African ancestors were brought to the country in the 17th and 18th centuries as slaves and escaped to the interior) 10%,
  Amerindian 2%,
  Chinese 2%,
  white 1%,
  other 2%
  einde quote


  Maak melding

 54. Neus, de min- kukel bereikt juist het tegenovergestelde met dat achterlijke minnetjes gedoe, want juist wat verborgen is zal de lezer of beschouwer willen zien, en juist omdat zijn nieuwsgierigheid aam n gewakkerd is meer tot hem doordringen, iedereen die een beetje met de reclame technieken bekend is maakt er regelmatig gebruik van weglaten wat aandacht behoeft, dus onbedoeld van het minkukel mogen wij hem nog dankbaar zijn ook.


  Maak melding

 55. @Waarheid- en Verzoeningscommissie

  Waarheid- en Verzoeningscommissie
  Je bent de boel aan het bedonderen, waarom haal je de creolen en de marron uit elkaar, de blanken komen ons niet vertellen wie wij zijn met hun heerst en verdeel tactieken. De creolen en marron zijn een etnische groep. jullie doen dit om de hindoestanen de grootste groep in Suriname te maken. Je had eerst stadscreolen en marron nu zeggen jullie creolen mix maar dat is boel shit de mix zijn slecht een minderheid maar ze blijven creool . de cijfer White en black is niks anders dan bedrog ! Cia en fact gaan niet samen deze gasten zijn de grootste manipulator en oorlog stichters in de wereld. een creool is en creool dus hou op met je bedrog dit zijn de cijfers waar men bang voor zijn en niet vergeten de creoolse marron bevolking zijn explosief gestegen en de hindoestaanse zijn gedaald. Ik denk dat de creolen anno 2015 met minimaal 15% verschil voor staat op de hindoestanen wat bevolking betreft en niet mee geteld de mix! Die ook tot de creoolse groep horen.
  Bij de zevende volkstelling in Suriname van 2004 waren de verhoudingen tussen de grootste bevolkingsgroepen als volgt:
  17,7 % Creolen+14,7 % Bosnegers of Marrons
  27,4 % Hindoestanen
  14,6 % Javanen
  12,5 % Gemengde afkomst
  6,5 % Andere groepen
  6,6 % Geen gegevens


  Maak melding

 56. @Sabidirie

  Voordat jij een mening hier plaatst maak dan eerst gebruik van
  het internet…
  De vraag is niet of kensenhuis niet op de nps lijst wil staan maar beter nog de vraag is wanneer gaat hij nu eindelijk ophoepelen en zch aansluiten bij de NDP!!
  Hij wil een ZONDEBOK vinden om zijn vertrek te rechtvaardigen !!!!
  Mars Kensenhuis mag weg !!!

  PARAMARIBO – NPS’ parlementariër Patrick Kensenhuis hoopt dat het draagvlak dat hij heeft onder NDP’ers in Para gunstig voor hem wordt bij de volgende verkiezingen. Woensdag is hem in Redi Doti een paarse traditionele inheemsen schouderdoek omgedaan. Dit gebeurde thuis bij dorpskapitein en NDP-parlementariër Lesley Artist.

  Desondanks zegt Kensenhuis niet te hebben nagedacht over een overstap naar de paarse partij. Hij hecht waarde aan het draagvlak dat heeft bij de bewoners van Para.”Ik hoop dat de NPS dat inziet en mij op de kandidatenlijst plaatst.” Hij weet niet of hij überhaupt op de lijst wordt geplaatst in het kiesdistrict en zegt nog geen bericht hierover te hebben ontvangen van voorzitter Gregory Rusland.

  .”

  Woensdag is het officiële startsein voor de bouw van de school gegeven, waarna een informeel samenzijn thuis bij Artist werd gehouden, dat werd bijgewoond door Kensenhuis. “Hij was in het hol van de NDP en daarom heeft hij een paarse schouderdoek gekregen. We hadden dat absoluut niet gepland”, zegt Artist. Hij voegt eraan toe dat hoewel hij en Kensenhuis van twee partijen zijn, zij samen optrekken om het algemeen belang van Para te dienen.

  Deze houding wordt Kensenhuis door sommige NPS’ers niet in dank afgenomen. Zijn aanwezigheid bij de uitreiking van grondpapieren in Bernharddorp vorig jaar oktober heeft veel stof onder partijgenoten doen opwaaien.

  Kensenhuis is je beste vb voor VERRADER EN VERRAAD,zegt zogenaamd dat hij bij de NPS ZIT maar intussen lijfelijk overall aanwezig is met de paarsen !!!

  Hij mag weg !!!


  Maak melding

 57. @Frontliner

  Wij van de V7 doen niet aan opinie peilingen!
  Wij vertrouwen ze niet vooral als het komt van de Idos,Nikos of Rapar !!!!
  Wij weten voor wie ze werken en wiens opdracht ze uitvoeren !!!


  Maak melding

 58. @hans
  Is mij goed bekend maar daarom nog geen reden om te ageren en een posting te herhalen. Enkele uren terug was er ook weer een posting van een “valse Neus” maar de moderator heeft die op verzoek verwijderd. Waarom die idioot niet de vorige keer dat ik melde al geblokt is is mij niet duidelijk maar mogelijk was dat figuur aan het truken.


  Maak melding

 59. Tuurlijk wordt er getruukt vrnl. door paars, met name hier door Frontliner met zijn cijfers van 2004, en waar hij helemaal de plank misslaat met zijn verondersteliing dat de bevolkingsaanwas bij de hindoestanen af zou nemen, in tegenstelling met andere bronnen die het tegenovergestelde beweren, wat dan wel weer strookt met de 37% van 2014 van de waarheidscommissie tegenover de door Frontliner genoemde 27,4%, gegoogel met cijfers, dikke duimen werk en onjuiste conclusies


  Maak melding

 60. @hans
  Ik bedoelde met truken dat er veel manieren zijn om een nickname aan te maken die schijnbaar overeenkomt met een al bestaande nickname. Deze poster had een nickname “Neus” aangemaakt maar dan als hyperlink naar zijn site ( een soort mamjo van een of andere gestoorde pooier). Hierdoor kon hij schijnbaar onder mijn naam posten.


  Maak melding

 61. Wel als je Ray, Hans of Neus heet dan ben je blijkbaar een bedreiging voor paars. De waarheid is hard. Niet alleen deze posting maar vooral de andere postings komen blijkbaar heel hard aan bij de paarse losers die geen weerwoord hebben als we weer eens iets van hun incompetentie en/of wandaden onthullen. Een duidelijker schuld erkenning is niet mogelijk.

  Zelfs de paarse zijn zich bewust van hun incompetentie en corruptie. Zo zeer zelfs dat ze alles moeten doen om het buiten de media te houden.


  Maak melding

 62. frontliner .
  je slaat de spijker op zijn kop mie mang .de gehele maggiblok v7 front raken in paniek .deze verraders weten niet hoe ze de sterke man van suriname kunnen breken .met liegen lukt het niet ,met boycotten lukt het niet ,ze proberen van alles maar al die leugens maken onze president nog stnvastiger .bouta zegt …mie na bana bong o moro ding trowe dotie gie mie o moro mie e vatoe .dus front v7 jullie kunnen nog meer gaan liegen nog meer gaan vertellen dat deze regering niets doet ,dat is jullie motto .het mooie van is dat het volk weet wat de regering doet .het volk is de belangrijkste schakel het volk daar moet je het van hebben ,het volk weet dat deze president een vaderlandse president is .
  het volk wacht op bouterse ,op 24 februari is er een massa meting op het plein van de revolutie en pero is er als de kippe bij .
  mie e go arkie mie pres ,ja luisteren wat hij te vertellen heeft .het gaat spanend worden .alle bevolkings groepen gaan er aanwezig zijn .santhoki segebai ,rusland ,vene ,de gehele oppositie zullen gekluistert zijn aan de televisie of ze zullen stiekem langs rijden .
  frontliner wij lusten die redimusus als ray jona molenaar neus en consorten rauw .dit gaat het begin van het spel zijn de hel gaat losbreken op 25 februari en 25 mei .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 63. Een vreemde peiling,een peiling moet alrijd op 100% uitkomen.
  Als je de diverse percentages optelt (zie grafiek) komt men op 98% uit.De vraag natuurlijk; is er genoeg kennis in huis bij de NIKOS?


  Maak melding

 64. Mijn ouders waren ook benaderd om hun mening te geven. Beiden hebben gezegd dat ze op de NDP gaan stemmen. Ze waren bang om te zeggen dat ze op de PL gaan stemmen,omdat de NDP veel macht heeft en ze geen problemen willen. Ze vertrouwen niet iedereen en dachten dat de mensen die de peiling deden contacten onderhouden met de DC van Commewijne. Ik weet niet of anderen ook sociaal wenselijke antwoorden hebben gegeven.


  Maak melding

 65. Patricia je heb een mooie mop van gemaakt. Je ouders zijn bang voor NDP en niet voor de heer de hun geschapen hebben. Liegen staat op de eerste plaats bij jou ouders of lieg jij dat je ouders van PL zijn.
  Wat is de percentage van girjasingh die DNA lid is.
  Is hij nog in de telling bij de VHP?
  Zoniet laat hij pampers voor de VHP-ers brengen.


  Maak melding

 66. -Ik heb verhalen gehoord hoe mensen van de NDP heel agressief en dominant zijn om te vertellen dat ook al wat er gebeurt je voor de NDP moet stemmen.

  Wel als ik moet zeggen wat de NDP in het verleden gedaan heeft zal er geen plaatst meer zijn voor anderen om te reageren en het zullen verhalen zijn die ik als persoon heb meegemaakt.

  Het enige wat telt bij de NDP is om Bouterse vrij te houden van de gevangenis.


  Maak melding

 67. Ira

  NDPérs het is verkiezingstijd::::

  =Die ellende met de zorgwet gaat beginnen, maar ja velen lezen wel maar begrijpen niet wat ze gelezen hebben. Ook vooral de armen in Suriname die je met mooie woorden kunt pakken of met een gratis pakket.

  Het volgende is mij opgevallen, maar ik heb maar twee delen voor jullie::::::::

  =Het ministere van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op donderdag 12 februari, in het kader van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, dienstverleningsovereenkomsten met 4 verzekeringsmaatschappijen getekend. Het gaat om de maatschappijen Assuria, Parsasco, Staatszorg NV en Self Reliance. Deze overeenkomst heeft onder meer betrekking op de uitvoering van artikel 7 lid 3 en 10 van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, waarbij Sozavo de premie geheel of gedeeltelijk betaalt voor bepaalde groepen of categorieën van personen.

  -Maurice Roemer, directeur Self Reliance die namens de verzekeringsmaatschappijen het woord voerde, meent te beseffen dat het op de eerste plaats gaat om de hulp, maar dat men NIET moet vergeten dat deze hulp ook een “”plafond”””””” heeft.

  =WETEN DE BURGERS WEL WAT MEN MET HET WOORD “””PLAFOND””” WORDT BEDOELD????????

  “GRATIS” Buitenlandse model die helemaal MIET geschikt is voor Suriname, omdat men in het buitenland in aanmerking komt voor een uitkering.

  Komen jullie maar met de minnetjes


  Maak melding

 68. Het minnetjes monster si actief. Ik geef een minnetje en “Any one” schiet van +4 naar +11 Het is duidelijk Dit is, zoals bij de meeste nieuwe namen die opduiken, een zoveelste nickname van dat minne figuur. Hoe minnetjes.


  Maak melding

 69. @ sabidieri

  “De lamme leid de blinde, dumb and dumber.”

  Over dom gesproken. Sabidieri hoe kan de lamme de blinde leiden. Deze beeld spraak citeert u fout. U heeft zoals wel vaker de klop horen luiden en weet niet waar de klepel hangt.

  Er wordt slechts aangegeven dat bij dit soort steekproeven de uitkomst uitermate onbetrouwbaar is. Indien deze steekproef uit komt op 47% kan de realiteit maar zo richting 30% gaan en dan is er weinig veranderd.

  Waarom wordt de test van Patricia, waarin zij meld dat haar ouders een fout antwoord gegeven hebben omdat ze zich onder druk gezet voelden of althans niet veilig genoeg voelden om hun echte keuze kenbaar te maken.
  Het zegt natuurlijk veel als mensen zich niet veilig genoeg voelen om bij een opinie onderzoek de eigen keuze te verdoezelen. Goede onderzoeken maken dit onmogelijk door onder dergelijke omstandigheden de informatie anoniem te maken. Door te vragen en te registreren of te kunnen registreren worden veel kiezers terughoudend.
  Ofwel om er vanaf te zijn en je veilig te voelen zeg je tactisch NDP te stemmen (heb je nergens last van) of het nog niet te weten. Het is ’s lands cultuur ontgaande antwoorden te geven.


  Maak melding

 70. Zo zal een ieder z’n eigen reden hebben om voor een bepaalde partij te kiezen. Jammer dat Santokhi niet heeft gedurfd om als VHP alleen de verkiezing in te gaan. Dit wijst toch wel op een bepaalde zwakte. Met PL erbij in V7 zit een deel van de NDP ook weer in V7. Dus een echte keus hebben de mensen nu niet meer.


  Maak melding

 71. NDP is dan nog groter dan de 40%, want van die onbestemde 30% gaat zeker een deel nog kiezen voor de NDP. In Commewijne lijkt Bouterse dus goed te zitten. Deze man gaat waarschijnlijk gewoon vast zitten op de presidentsstoel terwijl zijn zoon al vast zit in de Amerikaanse cel. Ze zijn echte vast zitters.


  Maak melding

 72. Mujrim

  Zo zal een ieder z’n eigen reden hebben om voor een bepaalde partij te kiezen. Jammer dat Santokhi niet heeft gedurfd om als VHP alleen de verkiezing in te gaan. Dit wijst toch wel op een bepaalde zwakte. Met PL erbij in V7 zit een deel van de NDP ook weer in V7. Dus een echte keus hebben de mensen nu niet mee
  >
  >
  @mujrim
  Als Santhoki met zijn VHP zonder combinatie de verkiezingen waren ingegaan dan had hij niet meer dan 5 a 6 zetels gekregen. Geloof mij de VHP heeft deze optie bestudeerd en het Vet nadelig want hun etnische karakter kreeg de volle zonlicht over zich heen en de VHP aanhang zouden afstand nemen van de VHP, exclusief Ray en mujrim(die gaan met het schip onder). MUJRIM, Ray schreeuwt graag dat hij 1000maal zeker weet dat de VHP de verkiezingen op eigen kracht kan winnen. Jammer genoeg denkt de VHP anders over anders hadden ze het allang gedaan. Wie de VHP goed kent weet dat als opiniepeilingen aangeven dat de VHP als grootste partij kon eindigen zonder combinatie en ze Surinamer alleen konden regeren dan was de Natte Droom van de VHP uitgekomen. Mujrim kom uit je fantasie wereld de etnische VHP kan nooit de verkiezingen winnen. Want de hindoestanen zijn niet de grootste bevolking groep in Suriname!


  Maak melding

 73. =Die ellende met de zorgwet gaat beginnen, maar ja velen lezen wel maar begrijpen niet wat ze gelezen hebben. Ook vooral de armen in Suriname die je met mooie woorden kunt pakken of met een gratis pakket.

  Het volgende is mij opgevallen, maar ik heb maar twee delen voor jullie::::::::

  =Het ministere van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op donderdag 12 februari, in het kader van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, dienstverleningsovereenkomsten met 4 verzekeringsmaatschappijen getekend. Het gaat om de maatschappijen Assuria, Parsasco, Staatszorg NV en Self Reliance. Deze overeenkomst heeft onder meer betrekking op de uitvoering van artikel 7 lid 3 en 10 van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, waarbij Sozavo de premie geheel of gedeeltelijk betaalt voor bepaalde groepen of categorieën van personen.

  -Maurice Roemer, directeur Self Reliance die namens de verzekeringsmaatschappijen het woord voerde, meent te beseffen dat het op de eerste plaats gaat om de hulp, maar dat men NIET moet vergeten dat deze hulp ook een “”plafond”””””” heeft.

  =WETEN DE BURGERS WEL WAT MEN MET HET WOORD “””PLAFOND””” WORDT BEDOELD????????

  “GRATIS” Buitenlandse model die helemaal MIET geschikt is voor Suriname, omdat men in het buitenland in aanmerking komt voor een uitkering.

  Leve de regering!!!!!!


  Maak melding

 74. Waaaii, ik lach me helemaal stuk als ik zie wiens reacties er allemaal wordt weggedrukt vanwege het fatsoensgehalte. Ja het zijn die loosers waar ik het altijd over heb, met Ray als hoofdlooser. Ik snap dat het pijn doet als je eigen mensen je met de neus op de feiten drukken. Jullie hadden natuurlijk gehoopt op een ander resultaat om jullie leugens en illusies te staven, maar ja, the truth can be e real bitch!


  Maak melding

 75. @Luciën
  Gezien het feit dat jij nooit een inhoudelijk argument aan draagt maar wel steeds op de man speelt ben jij de grootste en walgelijkste kakkerlak van WKN. Dus ik zou maar niet lachen want je bent net een imbeciel die voor de spiegel zichzelf zit uit te lachen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.