Parlementariërs Nieuw Suriname overwegen stap naar V7

25

PARAMARIBO, 17 feb – De parlementariërs Harish Monorath en Premdew Lachman van de politieke partij Nieuw Suriname, overwegen zich aan te sluiten bij V7. Dit meldt de Ware Tijd. Het gebeurt zonder Nieuw Suriname, omdat de twee overhoop liggen met de partijleiding. Het scheelt niet veel meer.

De onderhandelingen zijn behoorlijk opgeschoten en er is ruimte voor optimisme. “Het gaat om verregaande gesprekken die wij voeren. V7 heeft een goed bod gedaan”, zegt Monorath. Het is uiteraard nog even de puntjes op de i zetten. Overigens zijn de voormalige bondgenoten van Desi Bouterse’s NDP ook nog in onderhandeling met Abop van Ronnie Brunswijk. Ook daar zijn de politieke perspectieven goed, in elk geval op papier.

“Het bod van Abop is royaal en wij kijken daar ook serieus naar”, zegt Monorath. Met beide potentiële partners wordt nog gesproken. Van het opvullen van een lacune is geen sprake. De twee springen niet in het gat dat Willy Soemita’s KTPI achterliet. “Het moet wel duidelijk zijn dat het uitvallen van de KTPI geen invloed heeft op een eventuele samenwerking voor ons in V7-verband. Als wij ons aansluiten, zal het via de NPS of VHP zijn.”


25 REACTIES

 1. Het lijkt wel een marktplaats.
  De ene heeft een beter bod, 1 bos kouseband kost 2,50 SRD en de ander roept als je bij mij komt kopen betaal je maar 2,25, dan de ander.
  Ik hoor niemand praten over:
  – onze visie op politiek en de kans dat onze politieke eisen worden beloond en uitgevoerd is groter bij partij x dan partij y.
  Het zal afhangen hoe ABOP en V7 zich uiteindelijk opstellen tegenover ons en ook de democratisch gehalte van en binnen de club.


  Maak melding

 2. Even een ander topic

  De pg zegt dat de ingediende stukken een diepgaand financieel onderzoek van de Centrale Lands Accountants Dienst vereisen. Aan de hand van het resultaat van het onderzoek, zal bepaald worden als er een strafrechtelijk onderzoek volgt.

  Suriname heeft Accountants, ingeschreven in het register van NBA, die allen vallen onder de tuchtrecht van deze organisatie.
  Bedenk dat je als accountant handelt bij eventuele overtreding van het handvest van accountants je kan worden aangebracht bij de tuchtraad.
  Dus heren accountants die dit stuk ondertekenen en onderzoeken: wees eerlijk oprecht en onpartijdig.


  Maak melding

 3. Een (aandelen)markt(plaats) is een plaats waar handel wordt gedreven in aandelen, producten, goederen, trek van de mens/die, verspreiden van stuifmeel, enz. van de ene plek naar de andere plek of met het doel om winst, voordeel, overleven te maken. Ook onderhandelen of aansluiten bij een partij moet zo gezien worden.

  Hoe groter de bundeling is in de Surinaamse politiek van partijen hoe groter de kans om te regeren. Regeren is ook een kwestie van vooruitzien en verhoudingen. Zeelf heel kleine partijen hebben vaak geen manpower, maar wel knowhow. Anderen kopen om en smeergelden die uit staatskas komen worden niet geschroomd om te worden gebruikt of media of mensen worden zeer ernstig bedreigd. Zie maar hoe de huidige regering in 2010 aan de macht is gekomen.

  DDB en de gangsters spelen met de tegenstanders brokopana-voetbal op saksiewai na een siebieboesie en een zwaar bewolkte meer. DDB weet dat hij moet overleven, want het gaat bij hem gaat uitlevering aan Nederland, USA om jarenlang in de gevangenis terecht te komen en er niet meer levend uit te komen. Ook in Suriname zal in geval van een nederlaag de 8 december 1982 moorden en moiwanamoorden hem in de gevangenis laten belanden. Daarom moeten de tegenstanders in de politieke zich bundelen en het algemeen belang inzien.

  Wat is belangrijker, de crimineel DDB en de gangsters voorgoed achter slot en grendel te laten verdwijnen of in angst blijven leven voor deze man.

  Volk van Suriname kiest u bewust voor V7,
  Volk van Suriname kiest u bewust voor V 7, democratische rechtsstaat,
  Volk van Suriname kiest u voor (intern)nationale belangen en daarom voor V7,
  Volk van Suriname kiest u voor normen en waarden en daarom voor V7,

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Leve V7
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Prem Lachman en Mr Monorath, deken van de advocaten kiest u beiden voor de democratische rechtsstaat, voor mensen met normen en waarden, voor rust en vrede, veiligheid, welvaart en welzijn voor alle Surinamers

  Stemmen op NDP of DDB is stemmen voor dictatuur, zoals Cuba Raul Castro en Fidel Castro, Rusland – Poetin, Equatoriaal Guinee – Theodore Obiang, Zimbabwe – Robert Mugabe, Libië, Egypte, Venezuela – Maduro, Saoedi Arabië, Noord – Korea – Kim Jung – IL, Syrië, vele moslimlanden in het Midden – Oosten, enz, enz, enz.

  Sranansma oe bondroe kon na wan!
  Brada Nanga Sa, Oe bondroe kon na wan
  Wi na wi, wi na famiriman!
  Wi na wi, wi na sranansma
  Sranan sa wini!, Sranansma sa wini!
  Leve de democratische rechtsstaat!
  Leve de Vrijheid!
  Leve Surinamers!
  Aan alle Surinamers/Sranansma (jonge) kiezers: Flogo, Flogo, Flogo, Stem massaal op de V7

  Stemmen voor V7:
  – is stemmen voor de democratische rechtsstaat,
  – is stemmen voor de grondwet van de republiek Suriname
  – is stemmen voor de trias politca;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht.
  – is stemmen voor internationale verdragen, oa mensenrechten
  – is stemmen tegen de amnestiewet.
  – is stemmen voor vooruitgang en ontwikkeling in de republiek
  Suriname, waardoor de welvaart en welzijn van Surinamers zal
  toenemen.

  Niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname en mensenrechten. Wie een andere vermoord hoort voor de rechtbank te verschijnen, die een vonnis geeft.

  Time4(chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA

  Leve de V7

  V7 = Victory!
  Leve de leiders van V7
  Leve het grootste deel van de massa kiezers van V7
  Leve de overwinning van de democratische rechtsstaat
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA

  – Leve Time4Chan(ge)!

  Famirisma, V7 sa winie!
  Fri, Fri, Fri!
  Sranansma, Sranankondre fri at last, fri at last! Thank God Mighty!, we are free at last.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 4. Schuif, schuif, schuif!! wagieman, wagieman e kong!! wojo, wojomang!! scheuyfi Monorath en Premdew Lachman van de politieke partij Nieuw Suriname ay kong!!! anders raken ze je benen!!


  Maak melding

 5. Bijna alle partijen proberen 1 vuist te vormen(de zgn. V7)!! Zit De DDB niet achter op zijn advies?? om hen straks uit elkaar te drijven en aan te laten sluiten bij de NDP!!!


  Maak melding

 6. Respect voor de goedgelovigen die heilig geloven, dat het nog goed komt in dat land.
  Ik geloof er niet meer in.

  Pak je biezen en je dollars en moven.
  Velen in de wereld zijn je voor geweest, sommigen gedwongen, anderen vrijwillig.
  Je wordt er alleen maar beter van.
  Kies voor jezelf en de toekomst van je gezin.

  Ik ben een vrije vogel en kies voor mijn VRIJHEID en niet voor een bejaarde, kreupele, drugsdealer.

  Vlucht…………… nu het nog kan, das mijn advies voor nu!


  Maak melding

 7. Kiezen voor bouta of ABOP van brunsie betekent kiezen voor voor hetzelfde misère !!
  Abop= bouta
  NDP = bouta
  Manorath praat over Royaal aabod va Brunsie….hmmmmmmm…heeft brunsie hem dan een prive goudmijn beloofd ?


  Maak melding

 8. V7 of tewel (vuile of valse 7) moet niet denken dat het surinaamsvolk slaapt , ze zien het land als een schaakspel om maar te blijven schuiven van de ëëne naar de andere plek oh oh oh waar gaat het toch heen met deze miereneukers .


  Maak melding

 9. Wat een gegrabbel, waar kunnen ze het meeste vangen, en dit voor de verkiezingen. Men verdeelt het buit al voordat de bank beroofd is. Suriname zal zoals altijd gewoon weer skeer van afkomen.


  Maak melding

 10. Denki bun……no doe, no doe,oe no doe. Het zijn allemaal paars besmette paars ontevreden volksverlakkers, die niet genoeg paarse graantjes van hun paarse lijder hebben gekregen. Want als men willens en wetens alweer zo’n paarse kakkerlak opneemt in de V. en hij later hetzelfde doet zoals opa Willy( de grootste verrader van verwordend Suribabwe) dan kan men V opheffen. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde paarse steen. Alleen oliedomme paars verworden ezels doen dat. No doe, no doe,oe no doe, djies kan de wang tweede zet foe baas. Nooit vertrouw ndp-parasieten.


  Maak melding

 11. @Seng Sang

  Je baasje bouta is 35 jaren lang het surinaamse volk te naaien zonder resultaat.
  Over slapen gesproken….jij was toch ook aan het slapen door alles heen…bv revo,telefoon coup,dec moorden,moiwana slachtingen,,bouta amnestie….ja toch?!!..


  Maak melding

 12. vele oliedomme paarse stommelingen vertrouwden en geloofden in de nationale debielen partij. Vele onder zijn al paars ontnuchterd. bij navraag……..eeh fawakka jo stem baas bakka…….tjoeri van oost tot west……….fadong..oe no lobi baas moro………..tjoerie bakka………………soso lobo paarse ka efoe wi gom stem bakka tapoe leimang. Paarse lol, Neks nofout krijsen oliedomme stommelingen paars verslaafd…………baas na onskultig lidsman foe wi dong wang……oe he dat wi e sjie nanag jeri soso paars………lol


  Maak melding

 13. “V7 heeft een goed bod gedaan”, zegt Monorath”

  “Het bod van Abop is royaal en wij kijken daar ook serieus naar”, zegt Monorath. ”

  Het zijn deze ordinaire zakkenvullers zoals deze meneer Monorath, die de kiezers zeker niet aan de macht moeten helpen in mei.


  Maak melding

 14. @Gibert “Suriname heeft hulp nodig”, inderdaad Psycholo-
  gische HULP ! En rekenHULP !

  Vb 1 : Benoem jouw criminele zoon tot Hoofd CTU, terrorismebestrijding ! Geeft de moorddadige agressieveling
  zware wapens in handen en faciliteer hem met geld en
  diplomatieke paspoorten ! Ga naar de psychloog !
  Neem desnoods een Cubaanse psycholoog !

  Vb 2 : Staatshoofd kan niet tellen of begroten ! Geef hem
  rekenles en rekenhulp ! 1 + 1 = 2 en niet drie !
  Staatshoofd begrijpt niet wat LEGE KAS is, wil NOG
  STEEDS MEER onzinnige uitgaven doen !
  Komt nu op de proppen met een NIET-doorrekend
  Treinproject ! Zonder Exploitatiebegroting en zonder dat er
  IETS van dit project op de begroting staat !

  Vb 3 : Staatshoofd snapt niet de werking van TEVEEL
  staatsuitigaven op de SRD ! Zit nu miljoenen uit onze
  reserves te besteden aan ondersteunen SRD !
  Maar staatshoofd WEIGERT drastisch te bezuinigen !
  Staatshoofd snapt niet dat het inzetten van geld uit
  Onze reserves op deze manier GEEN ZIN heeft !
  Weggegooid geld is !

  Dan komt dit ON-snappende staatshoofd op TV en radio
  vragen om nog 5 jaar !
  Waar is de Cubaanse psycholoog ??????????????????


  Maak melding

 15. Onvoorstelbaar dat een ‘intellectueel’ als Manorath zich uberhaupt openstelt voor samenwerking met de partij van Brunswijk (wanted by Interpol).

  Deze huidige deken van de Orde van Advocaten in Su hoereerde reeds met de NDP van drugscrimineel Bouterse die hem als voetveeg gebruikte.

  Karakter en principe is zoek bij elke politicus in Su !


  Maak melding

 16. Loes Bereh
  U heeft helemaal gelijk het is een rotte vis veiling. Nu blijkt dat Monorath en zijn maat slechts aan het onderhandelen zijn voor posities op kieslijsten en dat Kensenhuis zijn eigen partij chanteert is meer dan verachtelijk.
  Monorath bevestigd het schaamteloos door te stellen dat de geboden positie in Nickerie goed is maar dat nr. 11 in Paramaribo niet toereikend zal zijn. Als hij naar V7 gaat zal deze rat waarschijnlijk een belofte voor een ministerschap in zijn zak hebben.

  Aangezien ze bij ABOP geen kader hebben en in 2010 geen kieslijst in Paramaribo is het voor ABOP heel makkelijk Monorath hoog op de lijst te plaatsen. Edoch hoe geloofwaardig ben je als politicus als je dit soort bewegingen kunt en durft te maken.

  Heel zorgelijk.


  Maak melding

 17. De abop elite moeten zich niet met complexe zaken bezighouden of multitasking het is niet hun ding.
  Het zijn nakomelingen van weggevluchte slaven die niet wilde werken. Als ze vandaag de dag niet waren gevlucht hadden ze beschaving genoten en dan hadden zeke goede kader in huis.
  Maar als een leider met geld strooit om stemmen binnen te halen zegt veel over het intellect van deze groep.


  Maak melding

 18. Weer een trucage van DDB. Omkoperij bij de Saramacca people.
  Waarom al deze beslissingen voor de 25 mei verkiezingen???
  Waar is de zakkenvuller Jozef z,n Zoon nu. Is hij bij Obiang in West Afrika op bezoek voor meer advies werk. Of is bij met de duw trein ergens in t binnenland verdwaald. Allemaal zakkenvullers en graaiers. Zo gaat onze Switi Sranang naar de knoppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.