Anti Zwarte Piet activist verliest baan na protest

75

Kno’Ledge Cesare, een van de oprichters van ‘Zwarte Piet is Racisme’, werd vorig jaar in Gouda tijdens de intocht van Sinterklaas gearresteerd. Die arrestatie blijkt grote gevolgen te hebben: de politie heeft aangifte tegen hem gedaan en nu is zijn vergunning ingetrokken om als beveiliger te werken. Dat meldt RTL Nieuws.

“Definitief! Ik mag niet meer werken als beveiliger. Wat moet ik mijn dochtertje vertellen − als je opkomt voor een rechtvaardige samenleving moet je vrezen voor je werk? Plaatsvervangend schaamte!” Dat schrijft Kno’Ledge Cesare afgelopen week op Facebook, nadat hem in een brief van de korpschef van politie Midden-Nederland is meegedeeld dat de toestemming om te werken als beveiliger wordt ingetrokken.

Cesare is verbaasd: hij weet niets van een aangifte. Zijn advocaat belt naar de politie en krijgt bevestigd dat er inderdaad aangifte tegen hem is gedaan omdat hij een politieagent zou hebben mishandeld. “Iedereen die het filmpje van mijn arrestatie ziet, kan zien dat ik helemaal niets doe. Zij hebben mij juist op brute wijze gearresteerd”, vertelt de Utrechter van Ghanese afkomst aan de zender. (Bron/Lees verder: RTL Nieuws).

Filmpje – Kno’Ledge Cesare zelf slachtoffer van buitensporig politie geweld:
https://www.youtube.com/watch?v=4TGvi3y9cIg


75 REACTIES

 1. Racisme van de white power politiemacht, deze strategie hebben ze gekopieerd van de apartheidspolitie van zuid afrika en de zuidelijke US staten als Mississippi. Want daarmee konden ze een ieder brooddood maken.


  Maak melding

 2. Als je zo een vredige protest doet dan zou je ook gewoon kunnen doen wat de politie zegd. Hadden ze gedaan dan was er niks aan de hand , maar je verzet je tegen je aanhouding. De politie doet gewoon zijn werk en waarom hoor je niets over dis rasta politie. Gaan de surinamers nu ook haten?


  Maak melding

 3. Cesare had helemaal als beveiliger moeten weten dat verzet bij aanhouding of arrestatie niet geaccepteerd word en dat er dan flink doorgepakt word ook al sta je voor je gevoel 200% in je gelijk, en moet nu niet de vermoorde onschuld spelen. de hier vergruisde Rasta voerde gewoon een dienstopdracht uit, op brengen die hap, had hij het moeten weigeren om een principekwestie en mogelijk ook zijn baan verliezen? Dacht het toch niet, heel goed mogelijk dat hij er helemaal geen probleem heeft dat zwarte Piet nu eenmaal Zwart is, ieder zijn mening, in een democratie, of je het er nu mee eens bent of niet


  Maak melding

 4. Dit zijn krokodillentranen van iemand die iets doms gedaan heeft. Als beveiliger had hij moeten weten dat de politie het geweldsmandaat heeft en dat verzet tegen de politie door iemand die beter had moeten weten hem zwaar wordt aangerekend.
  De politie moet er namelijk op kunnen vertrouwen dat beveiligers correct handelen bij excessen.

  Deze meneer had als verantwoord vader die (terecht of onterecht) een ideëel doel nastreeft voor zijn actie na moeten denken. Hij moet nu geen excuses zoeken maar zich bij zijn dochter excuseren dat hij iets doms gedaan heeft en nu zijn werk niet meer mag doen.

  Bezint eer gij begint … is een oude wijsheid.


  Maak melding

 5. @ Henkes
  En die Uncle Tom met het rastahaar krijgt zeker een Koninklijke onderscheiding?

  Man wat klets je nou uit je nek.
  Als je in dienst bent van een organisatie hoor je de werkopdrachten uit te voeren. Als je dit niet wilt moet je vertrekken.
  Dit hebben de militairen ook gedaan gedurende de revo periode.
  Moeten ze daarom dan ook onderscheiden worden?

  Man man man wat kwepper je uit je boordmolen. Ga wat doen voor de kost


  Maak melding

 6. Als beveiliger weet je dat je meer plichten dan rechten hebt. Ga je in verzet, het filmpje spreekt voor zich, dan heb je een probleem.
  Een professioneel beveiliger weet als geen ander dat je de wet moet volgen, of je het er mee eens bent of niet. Verstand moet prevaleren boven emotie’s.
  Jammer (en al eerder geposted) trouwens , dat een aantal kortzichtige figuren dit “weer” uitleggen als zijnde een daad van racisme!


  Maak melding

 7. Mundo,
  Jouw relativeringsvermogen en waarheidsbeleving bevind zich in de fruitschaal tussen de appels en de peren!

  Gezien jouw eerdere postings zou jij moeten weten wat het verschil is tussen een nationale- en een internationale aangelegenheid!
  En wat het verschil is tussen een politie(macht) en een leger(macht).
  (p.s. Poetin zal blij zijn met jouw persoonlijke steun!!)


  Maak melding

 8. MUNDO,hoe vaak moet ik nog zeggen dat je dom bent!.Dit heeft totaal niks met racisme te maken.Dat jij af en toe wat leest over de Russen denk jij dat men nu echt bang is??? whaaaahaa.jullie schijten in je broek voor BOUTHA.En deze man heeft zelf ervoor gezorgt dat i men zijn functie in aanraking kwam met politie.


  Maak melding

 9. Ach Astaman als je de gevoelige snaar raakt, krijg je dit soort infantiele reactie, maakt niet uit, het blijt toch allemaal te lezen, en die Mundo mag zijn hand in eigen boezem steken, wat betreft de kwestie Tigri gebied, zijn kommentaar is niets anders dan wat gezeik.


  Maak melding

 10. En van RAM SINGH,had ik meer brains verwacht.Dat men NL vergelijkt met Zuid Afrika,blijkt niet echt dat men kennis van zaken heeft,en waarschijnlijk leven al je fam in Holland met een uitkering.


  Maak melding

 11. hans
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Cesare had helemaal als beveiliger moeten weten dat verzet bij aanhouding of arrestatie niet geaccepteerd word en dat er dan flink doorgepakt word ook al sta je voor je gevoel 200% in je gelijk, en moet nu niet de vermoorde onschuld spelen. de hier vergruisde Rasta voerde gewoon een dienstopdracht uit, op brengen die hap, had hij het moeten weigeren om een principekwestie en mogelijk ook zijn baan verliezen? Dacht het toch niet, heel goed mogelijk dat hij er helemaal geen probleem heeft dat zwarte Piet nu eenmaal Zwart is, ieder zijn mening, in een democratie, of je het er nu mee eens bent of niet

  dinsdag 17 februari 2015 om 09:50 uur


  Maak melding

 12. hans
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Ach Astaman als je de gevoelige snaar raakt, krijg je dit soort infantiele reactie, maakt niet uit, het blijt toch allemaal te lezen, en die Mundo mag zijn hand in eigen boezem steken, wat betreft de kwestie Tigri gebied, zijn kommentaar is niets anders dan wat gezeik.


  Maak melding

 13. am Singh
  Racisme van de white power politiemacht, deze strategie hebben ze gekopieerd van de apartheidspolitie van zuid afrika en de zuidelijke US staten als Mississippi. Want daarmee konden ze een ieder brooddood maken.

  dinsdag 17 februari 2015 om 07:51 uur Beoordeel Thumb up Thumb down +35

  GAAAAAAAP


  Maak melding

 14. Pokai Tongo, naar aanleiding van je nickname neem ik aan dat je Srananman bent, maar jammer genoeg moet ik constateren dat ook jij een ucle Tom mentaliteit hebt.

  Ik vind het niet erg dat die rasta politieagent zijn werk doet als politieagent, waar ik me aan stoor is dat vooral hij OVERIJVERIG die Ghanese demonstrant aanpakt, er zijn nog twee of drie blanke agenten bij de arrestatie betrokken, maar die rasta agent is degene die de demonstrant, die zich niet gewelddadig verzet, BIJNA WURGT. Waarom doet hij dat anders, dan om zijn blanke meesters te behagen, daar heeft hij toch wel een koninklijke onderscheiding mee verdient vind je niet?


  Maak melding

 15. Halo luitjes,

  Misschien moeten we ook actie voeren tegen die minnetjes debielen en wegblijven.
  Als wij weg blijven en niet reageren, dan stort de site in.

  Zeg nou zelf; dat paars gebrabbel van die ongecerticifeerde paarse analfabeten, is nou niet iets, waarvoor je uit bed komt.

  1 week/ 1 maand een ‘sitdown-actie’, zal webbie vervolgens in actie komen?
  Ik ben voor..

  En ik bedoel niet een actie om mij te blokkeren 🙂 🙂

  We zijn matties tok, webbie 🙂 🙂


  Maak melding

 16. Henkes:
  De door jou bedoelde wetsdienaar doet gewoon zijn werk, zou “de demonstrant” zich NIET verzetten, dan zijn er geen vier man voor nodig om hem mee te krijgen! Simple as that!

  Je opmerking: “Waarom doet hij dat anders, dan om zijn blanke meesters te behagen, daar heeft hij toch wel een koninklijke onderscheiding mee verdient vind je niet?”

  in èèn woord? Zielig!! Wie is er nu ‘geconditioneerd’!


  Maak melding

 17. Jammer dat hij zijn baan verliest voor het alleen maar opkomen voor iets dat heel onschuldig is. In aanraking komen met politie, is een belangrijke voorwaarde om na te leven voor beroepen zoals beveiliger.

  Ik zie toevallig niet waar hij een politie agent heeft mishandeld-
  Ook al verzette hij zich tegen zijn arrestatie-Nog triester is, het zo storend vinden dat men de politie voor zoiets onschuldigs komt opdagen.
  Welke orde heeft men verstoord?

  Zo een zware lading bij Nederlanders, – Zwarte piet – zijn jullie echt zo racistisch?


  Maak melding

 18. Pepre Massala, jij bent degene die de racisme kaart trekt, waar het in dit topic omgaat is dat een beveilingsbeambte buiten zijn boekje is gegaan, wit of zwart doet er niet toe, Cesare had de overweging moeten maken doe ik mee aan het protest ja of nee, en wat zijn de konsekwenties als ik aangehouden wordt “buiten” het aangewezen gebied om te protesteren, voor mijn werk, ik kon als voormalig Boa me bepaalde dingen ook niet permiteren, werd daar ook zwaarder op afgerekend als een “normaal” burger, omdat ik door mijn opleiding helemaal wist wat wel en niet toelaatbaar was, smoesjes en excuses van ik wist het niet werden niet getolereerd, en in dit geval is Cesara dus het lul,
  Allemaal heel rationeel en niets geen emotionele toestanden,
  als dat er bij sommigen niet ingaat zegt dat genoeg over hun geestelijke gesteldheid


  Maak melding

 19. Wij als volk vergeten dat wij een machtig wapen hebben.Als wij die tegen zwarte piet zijn vanaf dit jaar beginnen om niet meer mee te doen aan de dodenherdenking op 4 mei en bevrijdingsdag op 5 mei en ook geen koningsdag meer vieren door weg te blijven zodat wij kunnen zien wat er gebeurt.En misschien moet u dit advies aannemen aangezien de terroristen het strijdtoneel naar de straten van europa hebben verplaats.( dus weg blijven uit grote druktes )

  odi odi Mundo


  Maak melding

 20. @ Henkes
  Pokai Tongo, naar aanleiding van je nickname neem ik aan dat je Srananman bent, maar jammer genoeg moet ik constateren dat ook jij een ucle Tom mentaliteit hebt.
  waar ik me aan stoor is dat vooral hij OVERIJVERIG die Ghanese demonstrant aanpakt, er zijn nog twee of drie blanke agenten bij de arrestatie betrokken, maar die rasta agent is degene die de demonstrant, die zich niet gewelddadig verzet, BIJNA WURGT.

  Ik kan mij enigszins in jou over ijverige pleidooi vinden ware het niet dat juist deze overijverige personen onze wetgeving en democratie veiligstellen door voorop te lopen in de strijd.
  Je moet ballen hebben om zelfs familie en vrienden (eigen soortgenoten) te kunnen oppakken als zij zich niet aan de wet houden want dat heb je gezworen.
  Dus waarom deze rasta man aanvallen met zo een opmerking??????? Het slaat dus nergens op.
  En ja ik woon in 2 landen namelijk 6 maanden in het buitenland en 6 maanden in Suriname.
  En ja mijn pensioen is opgebouwd deels in Nederland en USA opgebouwd en gelukkig maar want als deze de Surinaamse pensioen zou zijn geweest dan had ik nu moeten leven van 128 SRD per maand (ben 68 dus ik geniet van het leven maar kan niet tegen onrechtvaardigheden)


  Maak melding

 21. @Ray,

  “Voor de zwarten bestaat de wereld uit ..BLACK & WHITE !! ”

  Moet zijn : “De wereld bestaat uit BLACK & WHITE”

  In de hele wereld eten we hamburgers, drinken Coca cola, kijken naar Holywood films. Genieten van de high-tech innovaties en hechten veel waarde aan welvaart. Dit is de Blanke wereld, waar ter wereld je ook woont. De andere wereld is Zwart, grootste deel van alle mensen op dit planeet woont in de Zwarte wereld.


  Maak melding

 22. waren het Marokkanen geweest, dan had de politie het wel uit zijn hoofd gehaald om zo hard op te treden want de politie doet het in zijn broek voor Marokkanen. Verschrikkelijk laf gedrag van de politie.


  Maak melding

 23. @Armand

  Wij de rest dus zien de wereld als TECHNICOLOR!!
  Voor ons hebben behalve zwart – wit ook de andere kleuren een plaats.
  Kijk naar deze man ,lekker lui op een stoel zitten en de wonden bij de zwarten openen en beginnen met zijn gekakkel over zwart -wit !!
  Nu mag hij op deze zelfde stoel gaan zitten langs de snelwegen in Nederland en sigaretten gaan verkopen om in zijn levensonderhoud te gaan voorzien!
  Waarom gaat hij dan niet terug naar GHANA?!!
  Daar vieren ze toch geen siterklaas en pieterbaas?!
  Oh nee, hij gaat in Nederland b;lijven .kinderbijslag ontvangen ,want kinderen die zal hij zeker meer dan 10 hebben,,en dan thuis in GHANA overmaken !!
  Een nederlander gaat toch niet in Ghana bepalen voor de ghanezen wat wel en wat niet gevierd moet worden daar?!
  Als deze ghanees vindt dat sinterklaas vieren in Nederland niet mag dan is hij vrij te vertrekken naar Ghana en geloof mij niemand die deze ghanees in Nederland missen zal!!
  Ik zou deze ghanees DEPORTEREN naar Ghana !!!
  In Ghana gaat hij deze grap niet kunnen uithalen. In Ghana zijn het de westerlingen die Ghana met alles en nog wat helpen !!


  Maak melding

 24. @Ray zegt,

  “Een nederlander gaat toch niet in Ghana bepalen voor de ghanezen wat wel en wat niet gevierd moet worden daar?!”

  Hoeft de Blanke Nederlander ook niet, want de rest van de wereld probeert toch een kopie te zijn van zijn wereld. Dus hij voelt zich eerder overal thuis dan deze meneer.


  Maak melding

 25. Aanvulling : Dus om dingens te veranderen moet deze meneer dat hier doen en niet in zijn thuisland. Want dan pas kan het ook in zijn thuisland veranderen. Want zijn thuisland probeert toch een kopie te zijn van de Blanke wereld.


  Maak melding

 26. De Zielige Nederlanders hebben de Bek vol van vrijheid van meningsuiting ,maar als het een vrije mening is over de Nederlandse slavernij dan houd het ineens op.
  Ja ,natuurlijk moet je een list verzinnen om iemand terug te pakken, daar zijn we goed in Nederland ,de list is een “valse” aangifte van geweld ,Zielig zooitje.
  Verder een hoop gelul op deze site van mongolen die het over zwart en wit hebben Ghana vs Afrika , Nederland klopt zich op de borst over vrijheid en democratie maar kan soms niet voldoen aan de eisen, vergelijkingen met Ghana zijn erg stom .
  De zwarten hadden ook slaven verkocht is een veel gehoorde ‘argument’ over slavernij periode van Nederland, kortom als ik vrouwen verkoop dan kan mijn Nederlandse buurman ook vrouwen gaan verkopen ,want dat is immers normaal voor mijn buurman want ik doe het ook.
  De slavernij discussie gaat dus over de economische waarde van de slaaf, ik weet niet of er in de koopovereenkomst staat dat je de slaaf mag martelen, ophangen, verminken ,handen en voeten afhakken ,hun vrouwen en kinderen verkrachten. onthoofden enzovoort ,kortom men ziet gewoonweg niet het leed achter de slavernij ,maar men ziet als een blind paard alleen het economisch voordeel van de slaaf.
  Ik hoop dat het leed van de slavernij wat meer in de discussie naar voren komt met een welgemeende excuses voor al het leed .
  Op dit forum lees ik alleen maar reacties van zeer domme zieke Nederlanders ,neem ze niet serieus van wege hun gebrekkige ontwikkeling en geestesvermogen ,het is nog steeds een mooi en vrij land ondanks sommige idioten.
  Het recht zal zegevieren voor ledge cesare Nederland ook rechtstaat ,dus gang naar rechter beginnen voor ledge.


  Maak melding

 27. @Armand

  Deze man is een idioot.
  Als hij beroemdheid wil vergaren moet hij liever terug naar Ghana gaan en daar proberen iets voor zijn mensen te doen.
  Mensen zoals hij en jij proberen op een makkelijke wijze een beetje beroemdheid te vergaren. Thuis in Ghana maakt niemand zich druk om sinterklaas en pieterbaas,
  Thuis zou hij niet lekker in een stoel zitten en prediken,neen thuis in Ghana zou hij op de velden moeten werken en echt zwoegen.Als hij thuis iets voor zijn medemensen zou gaan doen dan zou Ghana de westerlingen niet nodig hebben !!
  Dus kom geen wraak uiten op de westerlingen die iets voor de rest van de ghanezen doen,okay !!W3ant dewze ghaneea doet niks voor zijn mede mensen!


  Maak melding

 28. Voor al de haters op waterkant met hun negatieve reacties als de film aantoont dat deze meneer niks heeft gedaan en de politie gelogen heeft zal je zien dat het geen gevolgen heeft voor de politie. We hebben dit vaker gezien en gehoord en ik twijfel geen moment in de onschuld van deze meneer. Quinsy cario werd door de ombudsman vrijgesproken wegens onterechte arrestatie door de politie, de politie was niet objectief en ze hebben in hun rapport gelogen. Eindstand de politie werd niet eens op hun vingers getikt men doet of als er niks is gebeurd. Wanneer je de politie vragen gaat stellen hoe ze de liegende agent gaan aanpakken zeggen ze we lossen het intern op met andere woorden er gaat niks gebeuren. Ik twijfel niet aan dat deze man zijn naam gezuiverd wordt dan zal je niks van de haters op waterkant horen.


  Maak melding

 29. @Roy Anand
  In Nederland heeft Zwarte Piet helemaal niets met Slavernij te maken.
  Zwarte Piet is medio 19de eeuw als boeman verzonnen door een onderwijzer in Nederland. Een onderwijzer die nog nooit een zwart mens gezien had.
  Zwarte Piet is door de jaren al geëvolueerd van boeman en knecht naar kindervriend, medewerker, specialist en manager.

  In het onderhavige gaat het er om dat een persoon die gezien diens functie moet weten dat verzet tegen de politie bij een aanhouding een misdrijf is. Welke vorm van verzet tegen de Politie mag en kan aangerekend worden ongeacht de kleur.

  Nu u de slavernij er bij haalt. Het volgende, in de 17de , 18de en 19de eeuw werden er ook blanke slaven gehouden door de berbers en de ottomanen.
  Het was integraal gewoon om gevangen genomen tegenstanders middels los geld terug te verkopen (rijke families) of ze simpelweg te onthoofden (het voeden niet waard) of als ze geschikt waren als slaaf te houden.
  Kijkt u aub terug binnen de context van de tijd en niet met de ogen van nu.

  Mijn zwager heeft binnen de EBG in archieven oud duits naar hedendaags duits vertaald en dan zie je hoe banaal de gedragingen in die tijd waren in alle mogelijke verhoudingen Zwart-Zwart/ Zwart – Wit etc.
  De kerk stond toe dat een slaveneigenaar zijn BEZIT doodsloeg maar het keurde het Surinaamse huwelijk als onzedelijk af. In onze ogen geheel buiten proportie maar toen normaal.


  Maak melding

 30. De zwaten zijn me wat

  Ze willen niet werken,doen echt niks,en hun excuus voor het niks doen is……..WIJ WORDEN BEHANDELD ALS SLAVEN!
  En dan heb je het eeuwen oude gezeik van ze over slaven..
  Wat zij niet beseffen of misschien niet willen begrijpen is dat zij als VRIJE MENS GEBOREN ZIJN !!!


  Maak melding

 31. Racisten in Nederland verzetten zich fel tegen
  enkele nuances in het uiterlijk van Piet waardoor
  het kwetsende karakter verdwijnt !

  Black facing is een bekend fenomeen in Amerika, waar
  men het niet pikt !

  Donkergekleurden hoeven niet uitgebeeeld te worden
  als KNECHT van een WITTE Sint ! Dit beeld versterkt
  vooroordelen bij kinderen !

  Veel WITTE Pieten en daartegenover veel ZWARTE Sinten
  moeten worden geintroduceerd ! Is ook en fatu die de
  Racisten gek maakt ! U moet de banale uitvluchten eens beluisteren !

  Maar vooral introductie van Paarse Pieten, Rode Pieten,
  Blauwe Pieten, Veelkleuren Pieten in plaats van Zwarte
  Pieten zal een oplossing bieden !

  Het is toch een gewoon door de commercie bedacht
  kinderfeest !


  Maak melding

 32. En waar draait het allemaal weer op uit, de slavernij uit het verleden en onderling racisme, want door vergaande generalisatie door met name de tegenstanders van zwarte Piet zowat alle blanken over een kam gescheerd, terwijl het topic toch echt ging over een beveiliger die beter voor het behoud van zijn job een andere keus het moeten maken, dan mee doen aan een protest tegen het fenomeen Zwarte Piet, was te verwachten, omdat er dan weer voor hun gevoel achtergestelden weer hun stokpaardje kunnen berijden


  Maak melding

 33. Pokai Tongo, qua leeftijd en arbeidsverleden komen jij en ik overeen, we verschillen alleen in het feit dat ik permanent in Suriname woon en jij slechts een deel van het jaar. Dat je je pensioen gedeeltelijk in Nederland en USA hebt opgebouwd, door in die landen te werken en premie te storten, is nog geen reden om de machtigste etnische groep in die landen voor eeuwig dankbaar te zijn, je hebt je pensioen door eigen inspanning verdiend, Je bent als Srananman met een Nederlands pensioen in dit geval niet verplicht om de Nederlanders gelijk te geven, je had je als Srananman op z’n minst neutraal kunnen opstellen. Die rasta politieagent hoefde zich niet zo overijverig te gedragen, als hij zich in dit geval een beetje afzijdig gehouden had, zouden zijn blanke collega’s daar vast begrip voor opgebracht hebben (veel Nederlanders weten in hun hart dat Zwarte Piet fout is) en al zeggen ze het niet, daardoor stijgt hij niet in hun achting, integendeel wordt hij door hen gezien als een verrader van zijn eigen mensen, hij is in hun ogen gewoon een verachtelijke Redi Musu en als ze dat begrip niet kennen dan is hij gelijk aan een Nederlander die sympathiseerde met de Duitse bezetter.


  Maak melding

 34. Ray

  De zwaten zijn me wat

  Ze willen niet werken,doen echt niks,en hun excuus voor het niks doen is……..WIJ WORDEN BEHANDELD ALS SLAVEN!
  En dan heb je het eeuwen oude gezeik van ze over slaven..
  Wat zij niet beseffen of misschien niet willen begrijpen is dat zij als VRIJE MENS GEBOREN ZIJN !!!
  >
  >
  Ray
  Jou woorden zijn leugens die telkens herhaald.
  De Creolen zijn de harde werkers volgens de Nederlandsen onderzoekers en ze hebben de beste papieren. Ray raad eens wie de grootste uitkeringstrekkers zijn van alle Surinamers. JIST RAY jouw SOORTGENOTEN zijn te Lui om te werken. Ze schreeuwen maar werk is zwaar mang ik heb overal pijn. Ray je hoeft geen RIJST te sjouwen slecht tomaten, paprika’s en kommer plukken in kasten voor je geld. Ray spoor jouw soortgenoten aan om te gaan werken ze bezorgen de hardwerkende Surinamers een slechte naam! Zelf de Indianen die in Nederland wonen werken maar de hindoestanen met hun eeuwig Rug pijn, oefenen ze elke avond Brokeback Mountain?


  Maak melding

 35. De transatlantische Slavernij was en is de allergrootste misdaad tegen de mensheid, en jojo probeerd het te bagataliseren met zijn dom gelul “nu buiten proportie, toen heel normaal”.

  I rest my case


  Maak melding

 36. @ Sabidieri
  Wie graven er in Congo naar Coltan en dat soort materialen. Slaven! Zonder die materialen doet u cellulair het niet.
  Wie produceren er in Bangladesh, Mynmar etc. de goedkoopste textiel voor ons. Slaven!

  Wij profiteren nu nog steeds ruimschoots van slaven arbeid. U en ik.

  U wilt niet de dingen niet in de context van de tijd zien en dat vertroebelt u beeld en maakt u tot slaaf van waanideeën.


  Maak melding

 37. De BOUTA-slavernij heeft de allergrootste MISDADEN tegen

  de menselijkheid in SRANAN opgeleverd, NA de periode

  van de transatlantische Slavernij :

  de Massamoord op Onschuldige landgenoten op 8
  DECEMBER 1982

  en de Massamoord op de Onschuldige bewoners van het
  dorp MOIWANA !

  En deze massamoordenaar wil via zoon Dino, de
  Terreurgroep HEZBOLLAH naar Sranan brengen,
  om Ons Volk WEER te Onderdrukken !!

  Nog vijf jaar ?? Nono, no maaaaannnggg !!


  Maak melding

 38. Sabidieri
  “De transatlantische Slavernij was en is de allergrootste misdaad tegen de mensheid,”

  heeft u enig idee hoeveel mensen er door het regime van Mao Tze Toeng omgekomen zijn in slechts een periode van 40 jaar. Dan vallen de Trans Atlantische cruises van Afrikaanse emigranten nog wel mee.

  Aub even in de tijd plaatsen en niet in het nu.

  Hoeveel Nubiers hebben de Egyptenaren in gezet voor hun pyramides.

  Sabidieiri Ik vind het ook weerzin wekkend zeker als ik de echte verslagen lees en er bij nadenk dat de schrijvers zich zelf als Christen beschouwden. Je kunt echter met de normen van nu niet het verleden hervormen. Iedereen die dat wil vecht tegen molens.


  Maak melding

 39. Waar zijn die Surinaamse advocaten nu Spong, Radhakrishun et al? Waarom gaan ze het niet pro deo opnemen voor hem. Op de beelden zie ik geen verzet. De politie heeft die hele zaak verzonnen om een neger alle surinamers een les te leren. Een man omringd door 50 politielaffaarden geeft verzet tot aanleiding come on de Goudse politie lijkt wel op een KKK klu klux klan onderafdeling.


  Maak melding

 40. Deze idioot had beter moeten weten,en doet nu alsof hij niet weet wat er aan de hand is.Hij heeft toch geprobeerd Gario aan de kant te duwen om met de eer te kunnen strijken?En nu een potje zielig doen?
  Oprotten kerel!!


  Maak melding

 41. JoJo, ga een misdaad niet goed praten door naar anderen te wijzen! Daar heeft de mensheid een handje van om steeds andermans misdaden te wijzen. De slavernij is een misdaad tegen de menselijkheid, ook al is de slavenhandel afschaft. De mensheid (donkere Afrikaan) verloor in die periode zijn menselijke waarde en de blanke (Europeaan) ook door te laten zien dat zij zich superieur wanen. Inmiddels is het Westen afhankelijk van veel 3e wereldlanden en lijkt de rollen omgedraaid. Het Westen is de nu slaaf aan het worden van 3e wereldlanden als China, India, Brazilië, Indonesië en Dubai.


  Maak melding

 42. En de Superieure NDPer-Desi slacht onze ongewapende en onschuldige blakamans af op 8 december en in Moiwana !

  Welke menselijke waarde hebben de blakamans toen verloren ?

  Straf de massamoordenaars ongenadig af !

  PS : DINO is al de pisang ! Moro hebi o doro !


  Maak melding

 43. @Sranan Tranga
  Ik praat geen misdaad goed. In tegendeel ik schaam mij rot dat wij als maatschappij niet in staat zijn om de hedendaagse slavernij (groter dan die van toen) uit weten te banen en profiteren van die jongetjes die in Oost Afrika in gevaarlijke mijnen aardmetalen uit de grond halen. In Schaam mij rot dat wij goedkope textiel en elektronica (Apple) laten produceren in Oost Afrika, etc.

  Er zijn nu vele miljoenen slaven en nog meer mensen die zich zelf door niet vrij te kunnen denken tot slaaf maken.

  Ik wijs niet naar een ander en praat niets goed. Ik verwijs naar de context en geef aan dat er wederzijds slaven gehouden werden. Zij het dat er in Afrika weinig blanke slaven gehouden werden, ze waren onvoldoende beschikbaar en ONGESCHIKT.

  Ik schrijf slechts dat men naar de gehele context moet kijken en er niet slechts een deel (lijden/mishandeling/vrijheidsberoving) uit moet halen en langs de lat van onze samenleving moet leggen. Hoeveel slaven werden en worden er in zwart afrika gehouden. Heel wat meer dan er afgevoerd zijn door blanke kooplieden.

  In de documentaire over de slavernij gaat Roue Verveer naar zijn Roots en komt langs de route die zijn voorouders gevolgd hebben bij een doorvoer station aan en spreekt met de huidige eigenaar. Deze Afrikaan (zwart) kon nog steeds slecht afstandnemen van een business die voor zijn familie nog niet eens zo lang geleden beëindigd bleek te zijn.

  Kijk aub met een bredere blik en zie BOKO HARAM haar ding doen in de huidige wereld. Dat praat het verleden niet goed maar geeft perspectief.

  Sranan Tanga ik werd oprecht heel kwaad en verdrietig toen mijn zwager mij vertelde over de documenten die hij vertaald had uit het archief van de EBG. Alleen wij kunnen het niet meer veranderen of iets herstellen we kunnen het (h)erkennen en er van leren. Het laatste doen helaas maar heel weinig mensen.


  Maak melding

 44. Ik hoop niet dat er eentje een dag wakker word die gaat protesteren
  tegen die witte kerstman.Trouwens je zou kunnen zeggen het is een witte man,s feest met z,n sneew en rendieren.Ik denk aan I,am
  dreaming of a white christmas.Als je een hond wil slaan vind je ergens een stok.


  Maak melding

 45. “Hoeveel Nubiers hebben de Egyptenaren in gezet voor hun pyramides. ”

  Ze zijn zo oerdom hier op waterkant.net. Jojo blijft zijn onwetendheid schaamteloos etaleren, die oen weet niet eens dat de pyramides van en door Nubiers zijn gebouwd, er waren toen helemaal geen Egyptenaren.


  Maak melding

 46. Goh, had een reactie geplaats, maar door waterkant site is het niet geplaats of weggehaald, vrijheid om de waarheid zeggen is niet toegestaan, zoo waterkant site de regering die stuurt jou, net als een kapitein die een boot stuurt.
  Was het haat zaaiend waterkant site wat ik geschreven had ?nee, het was niet haat zaaiend maar de waarheid, ik kom niet meer op deze site.
  Met vriendelijke groeten aan iedereen


  Maak melding

 47. Of heb je van politie Zwolle waar ik woon bepaalde berichjes gekregen, heb mot met de politie(buren ruzie, zit met warmtebeeld camera in mijn huis te koekeloeren, als het waar is dat politie jullie een bericht heeft gestuurd, dan hebben zij niet het hele verhaal verteld, neem met mij contact op dan vertel ik de hele ware verhaal en ze neuzen ook in mijn e-mail,liegen en bedriegen zijn ze heel goed in.groetjes


  Maak melding

 48. Waterkant ala mamjo racisten en uncle toms kunnen hier rusig hun gang gaan.
  Hoe meer reakties hoe meer er verdient kan worden.
  Tokkies, begrijp dan toch dat het niet gaat om het sinterklaas feest afschaffen , maar een aanpassing van zwarte piet.
  Laat het tot die botte hersens doordringen.
  Je hoef je kind niet met de paplepel op te voeden dat zwarte mensen knechten zijn.??
  Uncle toms ook jou aangiftes worden niet in behandeling genomen.


  Maak melding

 49. Het gaat niet om zwarte piet, ze worden opgestookt net als dat bouterse aanhangers tuig die proberen een haat tegen de westerse wereld op tevoeren

  We weten wel wie daar achter zitten, de moslims die geloven dat het nu tijd wordt voor een 1000 jarige moslim wereld
  Wha ha ha, ze hebben de wereld niets te bieden behalve haat, nijd en onderdrukking, nog nooit iets uitgevonden maar willen de baas gaan spelen

  Nee hoor, ik blijf lekker bij het vrije westen


  Maak melding

 50. Een stomme hollandsche zaak alweer …de ‘Fokkers’ familie vandaar dat ze hun vliegtuig fabriek hebben opgedoekt?( Alleen de naam, niet de onderdelen. Het kwam te gevoelig over)
  Affijn Je kunt hier niet over Pedoklaas praten jongens . Hebben jullie dat nog niet begrepen? Dit is het land van pedoklaas. LUL je daarover of slavernij dan wordt je meteen eruit gekikkerd. Je mag over klompen en tulpen en vieze kaas praten of over smerige haring maar niet over ‘weg met pedo klaas’. Dat is de fundering waarop deze samenleving is opgebouwd. HEt is doordrongen van deze attitude in NEDERLAND. HOLLAND. ACHTERWERKLAND, OFTWEL ANUSLAND. HEt draait hier allemaal rond de ‘ANUS’.
  Zeker 80 tot 90 procent vd Nederlanders is anuswijzelijk misbruikt gedurende hun kinderjaren. Door pa. ma, de buurman, oompie, de onderwijzer , de pater of de burgemeester of oom agent of door hun eigen chiwawa herdershond (teveel om op te noemen!) En dat kun je vooral aan hun ‘volwassen’ gedrag merken. En vooral wanneer je dit soort zaken aan de klok wilt hangen.

  Bijv: mensen zoals Prim, Sylvana, en vele anderen hebben dat mogen merken en bevinden zich in een levensgevaarlijke zone. (Ze beseffen het misschien nog niet!). Er is niks Nederig aan een pedofiel. tenzij je bedoelt dat ze de lagere gebieden bestrijken! Daarom is eigenlijk Nederland , Pedoland!

  HEt zijn gevoelige mensen( Ze praten uitgebreid over andermans gevoelens maar niet over hun eigen.)
  JE kunt je wel voorstellen hoe gevoelig dat moet zijn als je anus op wreedaardige manier (met heel veel liefde beweren ze) uitelkaar geforceerd wordt terwijl je nog maar pas 5 jaar bent of zo. Dat gaat niet in je kouwe kleren zitten. Tegen de tijd dat je ‘volwassen’ bent wil je natuurlijk daar niet aan herinnerd worden, en zeker niet wanneer je weet dat de daders bijvoorbeeld ervoor kunnen zorgen dat je nooit meer ergens aan de slag kunt nog een woning kunt krijgen.
  Waarom zijn er zoveel varkenskleurige Nederlandse thuislozen en willen ze absoluut geen huis ook.?

  Wat ik ook erg vind hier, is dat jullie oneindig zitten te lullen, en mekaar aanvallen als een stel imbiecielen die goed bewerkt zijn door deze anuswerkers….maar dan in het hoofd.(misschein een aantal ook in de bil.)
  Maar ach ja ,, het is trouwens je eigen bil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.