vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Scenario’s’ tegen Nationale Partij Suriname

‘Scenario’s’ tegen Nationale Partij Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 feb – Recente ontwikkelingen rond leden en delen van de Nationale Partij Suriname, NPS, moeten als scenario’s worden gezien. Dit zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. Kennelijk zijn er lui die vrezen voor de ‘groene partij’.

Het is helemaal aan in het district Para, waar de NPS mikt op zeker één parlementszetel. Dit zou dan ten koste moeten gaan van de NDP. De partij van Desi Bouterse wil er minstens twee zetels behalen. De politieke scenario’s omvatten onder meer het zogenaamde overlopen van onderafdelingen en afdelingen. Bouterse had het onlangs nog daarover. “Onderafdelingen kunnen niet overstappen naar een partij, individuen wel”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname.

Als die individuen werkelijk voor de NDP kiezen, zijn ze daar vrij in. De NPS-leiding wil dan wel vervanging zorgen wat betreft de afdelingsbesturen. Maar de strijd voor zetelwinst gaat door, ook in Para. Rusland heeft in elk geval de tegenstander en diens handlangers door. “Er worden afspraken gemaakt met individuen om de schade zo groot mogelijk te maken, wat niet zal lukken.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Massale omkoperij door DDB en zijn handlangers. Goed is dat deze omkoperij door DDB voor de bevolking duidelijk en helder is en dat men meer over praat.
  Deze man en zijn handlangers vormen een serieuze bedreiging voor de veiligheid en soevereiniteit voor ons land. Bouterse en zijn handlangers vormen een groot kankergezwel dat weggesneden moet worden.
  Wij staan op een kruispunt om naar de verdoemenis/totale vernietiging te gaan of naar zwaar herstel van de grote schade.
  NPS, VHP wees behoedzaam alert want de moordenaar heeft geen kant om te gaan.


  Maak melding
 2. Als die individuen werkelijk voor de NDP kiezen, zijn ze daar vrij in. Bij deze verkiezingen zal het gaan om money talks,bulshitt walks. 772 miljoen US hebben negen Surinamers op de bank in Swis. En niemand hoeft zich af te vragen wie deze negen zijn. Misdadigers aan de macht zullen daarom alles doen om deze te behouden. Ze zijn het land en volk als hun bezit. De ware aard van de paarse megalomaan zal voor mei publiekelijk worden onthuld. De dictator van verwordend SuriBabwe, land der misdadigers en oliedomme paarse zombies.


  Maak melding
 3. Sipaliwini
  Het volk wil Bouterse en de NDP.
  Daar kan niemand wat aan doen. Terecht oliedomme stommelingen verdienen het paars geknecht te worden. Soso lobi paarse ka=misdaad/moord lol


  Maak melding
 4. Geld stinkt . Geld praat.

  Overlopers gefeliciteerd. Geld is de baas.

  Alle presidenten, ministers, parlementariërs, directeuren, allemaal, hebben gesnoept.

  Alleen de slimme willen en kunnen meer. Dus in investeren voor 25 mei 2015. En daarna verdubbelen.

  V7 intenties ook niet anders. Jammer. KTPI goed ingezien.


  Maak melding
 5. Smeergelden!, smeergelden! zie wie voor eigen belang gaan met smeergelden.
  jerem jere!
  Bigi dosie bar es dé
  Dat … tike smeergelden.
  smeergelden!, smeergelden, zie wie voor eigen belang gaan met smeergelden.

  Ding man diz lagie morro dagoe! en brengen de democratie en de rechtsstaat, alleen voor wat zilver munten.

  Hier zullen jullie spijt van krijgen na 25 mei 2015. Let op mijn woorden.

  De kracht berust bij het arme en onderdrukte volk
  De kracht berust bij het arme en onderdrukte volk wiens rechten met de voeten worden getrapt door criminelen en misdadidgers

  Volk van Suriname wees paraat en stem daarom op V7

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 6. Afro

  Massale omkoperij door DDB en zijn handlangers. Goed is dat deze omkoperij door DDB voor de bevolking duidelijk en helder is en dat men meer over praat.
  Deze man en zijn handlangers vormen een serieuze bedreiging voor de veiligheid en soevereiniteit voor ons land. Bouterse en zijn handlangers vormen een groot kankergezwel dat weggesneden moet worden.
  Wij staan op een kruispunt om naar de verdoemenis/totale vernietiging te gaan of naar zwaar herstel van de grote schade.
  NPS, VHP wees behoedzaam alert want de moordenaar heeft geen kant om te gaan.
  >
  <
  Je praat groot waar is je Bewijs.? De VHP is tot opheden de enige die Vuil speelt, ze roepen van alles zonder bewijs en mochten ze met een bewijsmateriaal komen dan blijk het om corruptie tegaan van Nieuwfront die door regering Bouterse is geërfd. Probleem met jullie frontaanhang is jullie juichen te vroeg. Marschalk Bouterse is zijn pionnen aan het schuiven opeens hoor je de waterkant frontjes de frontjes MOORD en Brand schreeuwen. Laat mij het rook zien voor dat jullie brand schreeuwen! Speel kwartier is voorbij frontjes nu komen de klappen, maakt die wangen lekker zacht!


  Maak melding
 7. @Frontliner, je ben zo getraumatiseerd dat je de realiteit niet meer onder ogen ziet.

  Als Bouterse een familielid van jou is wens ik jullie heel veel succes toe.
  Getuigen en bewijsstukken zijn er wat Bouterse heeft gedaan en waar hij toen was tijdens de moorden.
  Ik zou hem een toffe man vinden als hij zijn onschuld zou gaan bewijzen, nee dat doet een ander zoals jij en velen voor hem.

  Een ding kun je NOOIT verwijderen bij wie dan ook op deze aarde en dat is een VLOEK die uitgesproken wordt. let op mijn woorden en volg de toekomst van zijn kinderen!!!!!!Lees de bijbel!!!


  Maak melding
 8. Boutje, die oudje, zal er echt alles aan doen om Suriname weer eens voor 5 jaar op te zadelen met een bejaarde half-kreupele bijna altijd afwezige president. Daarna zal hij voor de volgende 5 jaar zijn vrouwtje naar voren schuiven als president en zo zal het maar blijven doorgaan. Tenzij de Surinamer eens verstandig wordt en deze vermoeide oude man die niet meer vooruit te branden is en alleen maar een vervolging van moorden wil voorkomen met pensioen stuurt. Laat hem maar gaan genieten van de op ‘wonderbaarlijke’ manier verkregen rijkdom. Wie weet krijgt hij anders de kans daartoe niet eens meer.


  Maak melding
 9. Het deel van de kiezers dat door deze oude politieke partijen als stemvee is misbruikt zijn vandaag seniore burgers geworden. Hun kinderen en kleinkinderen vertegenwoordigen heden het grootste deel van het electoraat. Moeiteloos kunnen ze constateren dat de oude politiek niets heeft gedaan voor het wel en wee van hun ouders of voor het land in het algemeen. Deze regering heeft er nu haast 1 termijn op zitten en de nieuwe generatie kiezers hebben het verschil gezien en gevoeld. Niets zal ze op dit moment doen besluiten om op de oude politiek te stemmen.

  Parasma é taki: Té don man kon koni, kon’man é kisi atibron!!


  Maak melding
 10. rusland mie mang .
  welke scenario ,waar over heeft deze man het .de nps is dood .
  somo heeft deze nps tot een mini partij gemaakt .
  het gaat mijn verstand te boven dat deze somo toch een samen werkings verband is aangegaan met de nps en waarvan de nps geen kritische vragen stelde maar gelijk heeft gehapt toen somo zei te gaan samen werken met de nps.van de vier zetels hoop ik dat het er twee worden .ik zeg twee omdat je nog steeds van de oude garde hebben die stong voetoe stanvastig npser zijn .ze weten niet beter .de npsers met name de jongeren zijn allemaal over gestapt naar de ndp.komt tijd komt raad maar de ndp is er klaar voor op 25 mei .


  Maak melding
 11. Mijn vraag is: kan het die oude kreupele met zijn verschrompelde organen en brein gaan lukken zijn paars uit te breiden, of hoeveel geld gaat er tegenaan worden gegooid en daarna? To the rescue, Nederland, zoals ook al eerder? Of China zoals nieuw?


  Maak melding
 12. Het is duidelijk dat die Rusland buiten de realiteit leeft.

  Hij heeft blijkbaar nog alle geloof dat de Surinamers op de NPS en VHP willen stemmen, partijen die NOOIT voor enige ontwikkeling in Suriname hebben kunnen zorgdragen.

  De meeste mensen in Para zullen Paars stemmen, je zal wel een ezel zijn om op een Vee Partij te stemmen, als je gaat vergelijken welke ontwikkeling Paars daar heeft gebracht in 5 jaar en wat de Vee partijen daar in 20 jaar niet hebben gedaan.

  Tot een paar weken geleden zaten de Vee partijen nog te ontkennen dat er leden in Para zijn overgestapt naar de NDP, nu zijn het niet alleen maar complete structuren.

  Blijven jullie maar je onzin verkondigen en het volk bedriegen met je leugens, na 25 mei 2015 komen jullie wel achter hoeveel zetels jullie behaald hebben.


  Maak melding
 13. @Sabidieri

  Wie weet er wat de realiteit is. Ik ben geneigd te denken niemand. De Surinaamse politiek heeft een historie van overlopers en eigenbelang dienen.

  Kensenhuis heeft allicht een eigen realiteit. Hij heeft het bij een deel van de partij achterban verbruit en die hebben bezwaar tegen hem gemaakt toen hij voor hun een vorm van verraad pleegde door op een als NDP manifestatie vermomde overheids activiteit tussen paars geklede functionarissen ging zitten. Big deal zou ik zeggen maar, had een groene sweeter aan getrokken er was niets aan de hand geweest. Of het een foutje of opportunistisch op 2 paarden wedden was kan niemand zeggen. Het zag er voor velen niet goed uit.
  Meneer Kensenhuis wil toch wel graag nog 5 jaar SRD 10.000 / maaanden totaal SRD 600.000 incasseren met relatief weinig zweet en zit in een moeilijk pakket. De meerderheid moet hem niet meer. Dan moet je achterban creëren en laten zien wat je waard bent. In een democratische omgeving leg je je dan neer bij de meerderheid binnen je partij.
  Helaas werkt dat niet in Suriname waardoor zodra men onverkiesbaar wordt (door eigen gedrag) in het algemeen wegloopt en de achterban probeert te verzilveren in een andere partij.
  Dat proces van loven een bieden vind nu plaats en eindigt op het moment dat de kieslijsten ingeleverd zijn. Dat is jammer en heel erg opportunistisch.

  Dat proces van eigenbelang dienen is de reden waarom Suriname niet vooruit komt omdat elke leider hier rekening mee moet houden.

  Indien Kensenhuis overkomt versterkt hij de ene met een paar stemmen en verzwakt hij de andere met een paar stemmen of wel het effect is 2 maal een paar stemmen en dat kan net genoeg zijn, binnen het Surinaamse keisstelsel, voor de verstoring van een evenwicht.


  Maak melding
 14. mijn god leggen jullie uit ,welke oude politiek heeft para tot grote hoogte gebracht ,geen een ,nog de vhp nog de nps.
  de enige partij die wat heeft gedaan voor para is de ndp .
  de miranda is de man die bergen heeft verzet in para en dat zal blijken de komende verkiezingen .er zijn wegen bestraat in para waar de fronters alleen maar van op kunnen kijken .spa ,nps zijn partijen die te verwaarlozen zijn .laat 25 mei gauw aanbreken wij zijn in volverwachting .laat komen wij kunnen niet wachten .laat santhoki zien wat hij waard is .laat spa zien wat ze waard zijn .


  Maak melding
 15. ZOzo deze begint ook als veni te praten , geen zelf vertrouwen meer in eigen kunnen .
  alles wat de klok slaat is nu NDP , dat wil zeggen dat de meerderheid het niet ziet zitten met V7 (vuile viese arogante laagdrempeligge patij ) het is nu te laat voor ze , zie maar de verscheuringen in de oppositie partijen .


  Maak melding
 16. de nps is al haar zetels kwijt in para , ze hadden er vier het wordt maximaal 1 meer geeft ik ze niet ,geloof mij op mijn woorden .para is in opkomst dankzij de ndp ,commewijne in opkomst dankzij de ndp ,nickerie in opkomst dankzij de ndp .als die grote districten hebben hun vooruitgang te danken aan de ndp .het volk slaapt niet .dankzij de ndp is suriname herrezen een weder opstanding .wij staan te popelen om ons stem uit te bengen op 25 mei .overal in het land wapperen de ndp vlaggen ,het vertrouwen groeit met de dag .
  zelfs nederland houdt dit keer afstand van front g7 ze houden zich afzijdig van de front g7 ze hebben hun les geleert en trappen niet meer in de val van front g7 .door stanvastigheid van het surinaamse volk die bouterse gekozen heeft kent nederland haar plaats als het om su gaat .

  bouta go go go


  Maak melding
 17. De NDP betaalt de bootjesmannen om de ndplee vlag te laten wapperen aan hun aan bootjes, zelfs op de goslar wappert de ndplee vlag, symboliek is, dat het oude gezonken goslar gezonken schip in tweeen gebroken ook hetzelfde lot de ndplee staat te wachten op 25 mei a.s.

  Meetings van andere partijen worden gesaboteerd men is bezig een raciale verkiezing van te maken met alle gevolgen van dien.
  me bari oen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES