Nederlandse toeriste verdronken in Suriname

9

Een Nederlandse toeriste is gisteren verdronken in de Boven-Surinamerivier in het binnenland van Suriname. Dat heeft de Surinaamse politie vandaag bekendgemaakt. Leeftijd en woonplaats van de vrouw zijn niet vrijgegeven meldt het ANP, maar volgens Surinaamse media gaat het om Hemske Abink.

Volgens de politie was de vrouw met twee andere Nederlanders aan het recreëren op enkele rotsblokken in de rivier, vlak bij een stroomversnelling bij het Saramaccaans dorpje Gunsi(FOTO). Toen ze ging zwemmen, bleek de kracht van het water te sterk en sleurde de rivier haar mee. Kort daarna werd haar lichaam aan de oever van de rivier gevonden en geborgen.

Een van de andere toeristen raakte ook in de problemen in het water, maar kon op het droge geholpen worden, aldus de politie.


9 REACTIES

 1. Jammer maar heeft ze zich aan de geldende regels van de Surinaamse jungle gehouden.Denk maar aan Britt die aangaf dat ze ongesteld het water inging en dat er niets met haar is gebeurd.( nog niet )

  odi odi Mundo


  Maak melding

 2. MUNDO,je bent erg dom of niet??geef je computer aan iemand die er wel wat mee doet.Als het gewone volk toegang had tot pc en internet dan zou je lezen wie wel het volk van Suriname wil als leider,en dat is niet jou oom.


  Maak melding

 3. De zwemdiploma,s die kinderen in de jaren 80 nog op de lagere school behaalden, waren van een niveau om je zelf in veiligheid te kunnen brengen. De huidige zwem opleiding is niet het halve van datgene. Dus denk je stoer te zijn en ook nog te gaan zwemmen, waar in het water nog dieren zwemmen die je nog opeten; zoals een boma. kaaiman, piranha,s, wolfvis, haaien. Je moet dan wel heel stom zijn dan te gaan zwemmen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.