Dissidentie en desertie troef in Surinaamse politiek

96

PARAMARIBO, 14 feb – Het begint er met de dag meer op te lijken dat Suriname verkiezingen te wachten staan in 2015 die hun weerga niet hebben. Nooit eerder hebben dissidentie en desertie zo prominent mogen plaatsnemen op de voorste rij. De meest recente versie: het geval Patrick Kensenhuis.

De parlementariër van de Nationale Partij Suriname, NPS, lijkt zich gereed te maken voor een overstap naar de NDP van Desi Bouterse. Menigeen zal het wel hebben zien aankomen, maar het neemt steeds vastere vorm. De dissidentie was er al maanden met de afwijkende houding wat het boycotten betreft van het parlement. En ook de bezoekjes aan het ‘vijandelijk kamp’, politieke bijeenkomsten bijwonen zonder afstemming met de partijleiding.

Het kan dus niet als een verrassing aankomen. Met Kensenhuis is het kennelijk een kwestie van tijd, een beweging in tegengestelde richting. Zoals Noreen Cheung van de NDP onlangs deed en haar (voormalige) partijgenoot Charles Pahlad. Het gaat zo vlot dat het zich bijna als traditie laat aannemen. De danse macabre van Willy Soemita en zijn KTPI blijft dan nog even buiten ogenschouw. Al die godjes en goden die van sympathie veranderen. Juist nu.


96 REACTIES

 1. Alles te maken met corruptie. Corruptie door de NDP om de criminele president en zijn handlangers van amnestie te garanderen.

  Zonder amnestie en macht is amnestie desie een nul komma lul. De nederlanders of amerikanen komen hem ophalen net als noriega van panama.

  De afgelopen 5 jaren heeft de ndp niets geleverd behalve rijkdommen voor abrahams, de geldstrooiende aap brunswijk en zoonlief dino. Voor de rest geen moer gekomen van al hun beloften tussen 18000 huizen, vierbaansweg naar zanderij met flyovers, diepzeehaven, diep vaargeul in Sme rivier, cassavefabriek, spooktrein, ambassade in Frankrijk.

  Met de verplichte deelname van staatsolie in Newmount hebben ze hun eigen cashflow en die van staatsolie drasties verminderd. Wat willen ze met de volgende 5 jaar, nog meer inflatie, nog meer onbetaalde rekeningen van de staat. Na 35 jaren bouterse aan de macht heeft hij alleen ellende gebracht aan Suriname. Tijd om deze ellendeling voor eens en altijd van het macht te verwijderen.


  Maak melding

 2. Het hoofdbestuur van de NPS doet er beter aan Patrick de NDPer uit de partij te zetten. Patrick heeft eerder laten doorschemeren dat zijn HART toch bij de PAARSE ROMMEL ligt.

  NPS, laat Patrick gaan want sooner or later gaat Patrick TOCH naar die PAARSE BENDE.


  Maak melding

 3. Verdienen wij onderhand het predikaat, “ZEER ONBETROUWBAAR”? Mijn constatering is dat er een weerzinwekkende verstrengeling bestaat van belangen.
  Suriname is maar een dorpje? Ik weet het onderhand ook niet meer.


  Maak melding

 4. @Paraman

  Exact…. de juiste snaar geraakt………

  Dit soort mensen zijn de politiek ingegaan om zich enkel over de rug van het arme land en volk te verrijken, niets meer en NIETS minder.

  Onbetrouwbaar?

  Ja 100% en dit zie je heel veel in Suriname gebeuren omdat dit soort figuren geen enkel niveau hebben, zeer slecht ontwikkeld geweten.

  Uiteindelijk zal het erop uitdraaien dat er NIETS meer van het land over zal blijven…….

  Tevens weet ik uit betrouwbare bronnen dat Bouterse de leden van de andere partij flinke bedragen aanbied om over te stappen.

  Zij die slechts de politiek in zijn gegaan om zich te verrijken kristalliseert vanzelf.

  Maar broeder en zusters………….laat u zich niet gebruiken als stemvee voor Bouterse!. Neem wat je van Bouterse en vrienden krijgt, maar gebruik uw verstand als het om stemmen gaat!


  Maak melding

 5. Zo gauw mogelijk Kensenhuis laten gaan. Ik de politiek gaat het om vertrouwen en betrouwbaarheid. Kensenhuis heeft de afgelopen periode laten zien dat je hem het vertrouwen niet kan geven. Dus wegwezen met hem. Dergelijke figuren zijn makkelijk om te kopen en de kans is groot dat ze partij ook in de toekomst schade zullen berokkenen. NPS moet het risico niet nemen en nu afrekenen met de NDP’er Kensenhuis uit Para. Desnoods met het verlies van een zetel. De partij moet zich niet laten chanteren.


  Maak melding

 6. Doodziek en kotsmisselijk wordt je van de houding van de Surinaamse politici die als een parasiet loeren bij welke partij het meest te halen valt om de eigen zakken te vullen.


  Maak melding

 7. Forummers, odi odi.

  Reeds jaar & dag is dissidentie en desertie troef in de Surinaamse politieke arena.

  En dit is het (moraal) van de Surinaamse politici.
  En via dit systeem proberen velen zich op korte termijn te verrijken, ten koste van het land en volk.

  Surinaamse JOURNALISTEN durven zulke onderzoeken niet te doen in samenwerking met andere (buitenlandse) journalisten.

  MAANDAG 9 FEBRUARI 2015

  SwissLeaks-onderzoek: HSBC-rekeningen gebruikt voor wapenhandel, handel in bloeddiamanten en grootschalige belastingontduiking.

  Surinaamse klanten bij HSBC hebben ruim 720 miljoen Amerikaanse dollar op rekeningen staan.

  Van 203 onderzochte landen staat Suriname op plaats 52 en Curaçao op 123

  Voor het eerst hebben journalisten wereldwijd (140 journalisten in 45 landen) onderzoek kunnen doen naar de rekeningen van meer dan 100.000 klanten bij de Zwitserse tak van de Britse bankgigant HSBC.
  Uit het zogenoemde SwissLeaks-onderzoek (60.000 gelekte documenten) van de Franse krant Le Monde en het International Consortium of Investigative Journalists (ICJC), waar de Nederlandse krant Trouw ook deel van uitmaakt, blijkt dat HSBC-rekeningen gebruikt zijn voor wapenhandel, handel in bloeddiamanten en grootschalige belastingontduiking.
  Dat bericht vandaag, maandag 9 februari 2015, onder andere Trouw.
  De gegevens zijn in 2008 door voormalig bankmedewerker Hervé Falciani meegenomen naar Frankrijk, waar ze in handen kwamen van de Franse overheid. In de jaren daarna heeft Frankrijk de informatie gedeeld met tal van andere landen, die via die weg honderden miljoenen euro aan ontdoken belastingen hebben geïnd.
  In totaal stond in de periode 2006-2007 voor ongeveer 4,6 miljard dollar (4,1 miljard euro) op de ‘Nederlandse’ rekeningen, maar het leeuwendeel daarvan was van andere banken of van Nederlandse bedrijven die zijn opgericht door buitenlanders, onder wie Mexicanen, Venezolanen, Libanezen, Israëliërs en Britten.
  Het totale bedrag op de rekeningen van HSBC in Zwitserland in die periode loopt op tot ruim 100 miljard dollar.

  Suriname zou voor een totaalbedrag van 722.3 miljoen Amerikaanse dollar op 27 bankrekeningen bij de HSBC hebben staan. Dat bedrag is afkomstig van negen cliënten die, aldus de onderzoekers, geassocieerd zijn met Suriname en waarvan 11% de Surinaamse nationaliteit heeft.

  Suriname staat in een landenoverzicht van in totaal 203 landen met klanten bij de HSBC op plaats 52. Een van de cliënten zou voor een bedrag van 721.8 miljoen Amerikaanse dollar bij de HSBC in Zwitserland hebben ondergebracht.
  Curaçao staat op plaats 123 met een totaalbedrag van ruim 43.5 miljoen Amerikaanse dollar verdeeld over 17 rekeningnummers. Het zou gaan om 30 cliënten.Een cliënt zou ruim 19 miljoen Amerikaanse dollar in Zwitserland veilig hebben gesteld.

  Naast de namen bevatten de SwissLeaks-gegevens notities van bankmedewerkers waaruit blijkt dat HSBC actief klanten hielp met het ontduiken van de belastingen. In een reactie aan ICIJ stelt HSBC dat de bank in die tijd op het standpunt stond dat klanten zelf verantwoordelijk zijn voor het betalen van hun belastingen, en niet de bank.

  Sindsdien zijn er ‘belangrijke stappen gezet om hervormingen door te voeren’. Zo stelt de bank dat het afscheid heeft genomen van een groot aantal klanten waar twijfels bestonden over het gebruik van de rekening. Sinds 2007 is het aantal klanten van de Zwitserse tak volgens HSBC met bijna 70 procent gekrompen.
  In de database duiken veel internationaal beroemde namen op, zoals zangeres Tina Turner, zanger David Bowie, formule 1 -coureur Fernando Alonso, fotomodel Elle Macpherson en acteur John Malkovich. Maar, ook oud-politici en huidige politici uit Groot-Brittannië, Rusland, Oekraïne, Georgië, Kenia, Roemenië, India, Liechtenstein, Mexico, Libanon, Tunesië, de Democratische Republiek van Congo, Zimbabwe, Rwanda, Paraguay, Djibouti, Senegal, Filipijnen en Algerije.

  ‘De geheime documenten onthullen ook, dat bankreus HSBC zaken heeft gedaan met wapenhandelaars die mortiergranaten leverden aan kindsoldaten in Afrika, loopjongens van dictators uit de Derde Wereld en andere internationale outlaws.

  De gelekte bestanden bieden een uitzonderlijke inkijk in het ultrageheime Zwitserse banksysteem. De documenten tonen de omgang van de bank met klanten betrokken in allerhande illegale activiteiten – vooral dan in het verbergen voor belastingoverheden van honderden miljoenen dollar.
  Ze bevatten de privédossiers van wereldberoemde voetbal- en tennisspelers, wielrenners, rocksterren, Hollywood-acteurs, royalty, politici, zakenlui en rijke families’, aldus een vandaag uitgebracht persbericht van ICIJ.
  In Nederland duikt de naam op van Ralph Sonnenberg, één van de rijkste mensen van het land met een geschat vermogen van 1,6 miljard euro. Sonnenberg is grootaandeelhouder van luxaflex-fabrikant Hunter Douglas en woont al jaren in Zwitserland. Uit de gegevens blijkt dat hij een relatief klein bedrag bij HSBC had staan, en er zijn geen redenen om aan te nemen dat er iets aan de rekening niet zou deugen.

  Ik benne benieuwd naar de namen!


  Maak melding

 8. deze ontwikkeling, het feit dat het niet ophoudt, dus, vind ik problematisch en men mag zich wel achter het oor krabben en bedenken wat er aan de hand kan zijn en hoe dit op te lossen of mee om te gaan, en het ook aan ons laten weten..


  Maak melding

 9. aah… su wordt gerund door een clan. Daaromheen zijn er een kernen van volgelingen en afhankelijken die hun zelfkritiek hebben verloren. Een groep van pionnen die eindelijk hun njang willen maken: betere post, stuk perceel, iets onder de tafel.

  De arme man wordt platgegooid met PR slagzinnen, van het gaat beter, een heleboel wordt gedaan etc. Dat die niet kunnen overzien wat er wel gebeurd is hun niet kwalijk te nemen.

  Wel de opgeleiden en zg pseudo-intellectuelen die de clanleider feitelijk in het zadel houden. Die gooien Su voor de leeuwen.
  En ja… deze zg pseudo-intellectuelen kunnen geen kant op want wie eenmaal met pek besmet is komt er niet vanaf.

  Een buitenlandse job kan je vergeten met zo een CV waar de liefde voor de clanleider zo prominent op prijkt doet het niet meer.

  Ja misschien Cuba? nou…wie verhuist nu naar Cuba toch? Zelf de clanleider zal zijn neus daarvoor op trekken.


  Maak melding

 10. Aanbeveling:

  Bestudeer artikel Theo Para Starnieuws 14 februari over STIGMATISERING.

  Wat vergeten wordt te vermelden is: dat leden van één bevolkingsgroep hun dominantie te botvieren bereid zijn de kont van de heersende machthebbers te likken en morserij af te vegen.


  Maak melding

 11. Onbetrouwbaarheid en opportunisisme, de sleutelwoorden om te switchen van de ene partij naar de andere, geen wonder dat veel kiezers geen vertrouwen meer hebben in de politiek en de zelfde mentaliteit aan gaan nemen, zo de wind waait, waait mijn rokje als “ik” er maar beter van wordt, hoe en of er een ander er minder van wordt maakt niet uit, welkom teloorgang, ingang gezet door tweedeling en verdeel en heerspolitiek


  Maak melding

 12. Henk Molenaar

  Doodziek en kotsmisselijk wordt je van de houding van de Surinaamse politici die als een parasiet loeren bij welke partij het meest te halen valt om de eigen zakken te vullen.
  >
  >

  Wat ik hypocriet en kostmisselijk vind is de manier waar jij je afzet tegen Surinamer, als een Nederlander moet jij je met je eigenzaken bemoeien en Surinaamse zaken aan de Surinamers overlaten Wat dacht je van VVD-Kamerlid Mark Verheijen die met zijn declaratie belastingcentjes steel. Ga je maar daar tegen afzetten dit geeft de corruptie in Nederland aan.


  Maak melding

 13. Frontliner , jij bent het sterotype voorbeeld van de Surinamer, met name voorkomend bij de Paarse kliek die niet tegen de confrontate en kritiek kan, en dan gelijk zijn grote scheur opentrekt om de ander maar te overschreeuwen en monddood probeert te maken, dit is een openbare site waar iedereen zijn mening kan en mag geven, helemaal als er ook nog zakelijke belangen of familierelaties meespelen, wil er in die botte kop van jou misschien niet in, maar zo is het wel als je dit niet aanstaat jammer dan en moet je gewoon opzouten en op een besloten site gaan zitten, waar dit soort ondemocratische opvattingen misschien wel geaccepteerd worden, of zelf een website op poten zetten, kun jij op een diktatoriale manier lekker daar gaan bepalen wat wel en niet mag


  Maak melding

 14. @Frontliner,

  Er is nog veel meer dan het akkefietje over de declaraties van Mark Verheijen. Het nieuwste schandaal: HET ORDINA SCHANDAAL.
  En dat gaat om honderden miljoenen geknoei door de hoogste echelon in de Nederlandse ambtenarij. Zie dat in het verlengde van de spraakmakende bouwfraude bij de aanbesteding van vooral overheidsprojecten.

  Grappig dat de Nederlander meneer Mol en naar doodziek en kotsmisselijk wordt van Surinaamse aangelegenheden.


  Maak melding

 15. Frontliner,

  Wat ik hypocriet en kostmisselijk vind is de manier waar jij je afzet tegen Surinamer, als een Nederlander moet jij je met je eigenzaken bemoeien en Surinaamse zaken aan de Surinamers overlaten Wat dacht je van VVD-Kamerlid Mark Verheijen die met zijn declaratie belastingcentjes steel. Ga je maar daar tegen afzetten dit geeft de corruptie in Nederland aan.

  ———————————————————————————-

  Verschil is dat corruptie of wantoestanden in de politiek in Nederland wel aangepakt wordt. Zaken worden openbaar gemaakt en de betreffende bewindspersonen mogen voor de rechter verschijnen. In Suriname worden corrupte politici doodgeknuffeld. Ze krijgen eervol ontslag met behoud van pensioen. Idd om kotsmisselijk van te worden.

  Nederland staat op plek acht van de jaarlijkse Corruption Perceptions Index. Denemarken wordt gezien als het minst corrupte land ter wereld. Hekkensluiter van de ranglijst is Somalië.

  Suriname deelt de 100e plek met China en Algerije !!! Dus begin aub niet over Nederland. Je was al de weg kwijt en je bent nog steeds de weg kwijt.


  Maak melding

 16. Beste Koos,

  De vergelijking van Frontliner:

  Een Tweedekamerlid dat heeft gefraudeerd met declaratie bonnetjes en een president die verantwoordelijk is voor het afslachten van politieke tegenstanders en is veroordeeld voor drugshandel.


  Maak melding

 17. @Rinus

  Money Talk, Bulshit Walk.
  Wens het volk succes.
  ====================
  Klopt als een bus en ik wens het volk veel sterkte en verstand.

  Nog 3 maanden naar de verkiezingen en feitelijk heeft nog geen enkele partij een echt verkiezingsprogramma getoond. Ook, en om die reden, ontbreken democratische hulp middelen als een stemwijzer-site. Zelfs de gebruikelijke polls zijn de laatste jaren achterwegen gebleven.
  En de journalistiek. Wel voor een belangrijk deel gemuilkorfd en geknecht. Maar er zijn nog enkelen die wel kwaliteit leveren. Laten wel hopen dat die al het kiezersbedrog en de onzin van de laatste tijd ontmaskeren. Dat is veel belangrijker dan al deze sensatie berichten die feitelijk van hooligan-niveau zijn.


  Maak melding

 18. @FER. E

  Die Zwitserse bank gegeven zijn van 2007. Ook na die tijd ging het circus door. Ik vermoed dat er nog meer Suri’s zijn. Eventueel met een Afrikaans of Venezulaans paspoort dat ze bij vriendjes regelde. Ze beschikken immers, aantoonbaar, over stapels blanco paspoorten.


  Maak melding

 19. @Patrick Kensenhuis, ik zag het al aankomen. Zie al jou reacties op de branding.

  Wat ik jammer vind van velen is het feit dat zij niet meer voor landsbelang gaan, maar voor enigengewin en Patrick Kensenhuis is ook een van hen.

  Ik zou ook nooit voor deze gek hebben gestemd.

  Ik hoop dat Bouterse hem een goede baan geeft anders wordt Bouterse straks achteraf ook kapot gemaakt.


  Maak melding

 20. Als de politiek een weerspiegeling is van de samenleving dan hebben we alle reden om ons bezorgd te maken over de toekomst
  van dit mooie land.It is not looking good.


  Maak melding

 21. Wolf , wat ik in mijn laatste posting richting Frontliner bedoelde , geldt klaarblijkelijk ook voor jou, geen kritiek en de konfrontatie kunnen verdragen, zielig. Voor kritiek en commentaar op nederlandse politici en wantoestanden bezoek ik wel de daarvoor bedoelde fora, dit is toch de waterkant, vorr surinaamse aangelegenheden.


  Maak melding

 22. @Rufus, ik heb je aanbeveling gelezen en dit viel even op:::::::::

  =Paarse vlaggen

  Volgens IDOS onderzoek vindt bijna driekwart van de bevolking deze overheid corrupt. NDP-topper Sital noemde corruptie ‘de lifestyle’ van de huidige machthebbers. Corruptie is geen vondst van deze regering. Maar de cultuur van de straffeloosheid, die zich niet heeft beperkt tot de mensenrechten schendingen (zelfamnestiewet), heeft voor een ongekende escalatie van de corruptie zorggedragen. Het nieuwe begrip ‘megacorruptie’ getuigt van die tragische ontwikkeling in Suriname. Wereldbank president Jim Young Kim heeft corruptie in ontwikkelingslanden ‘public enemy number one’ genoemd. Hij zei dat elke dollar die in de zakken van corruptelingen verdwijnt een dollar minder is voor onderwijs, of gezondheidszorg of armoedebestrijding. Megacorruptie en verspilling hebben de meeropbrengsten uit de extractieve industrieën doen verdampen. En zelfs toen de staatsinkomsten daalden vanwege de dalende goudprijs, bleven de staatsuitgaven groeien.


  Maak melding

 23. @Henk Molenaar

  Ik snap je gezeur over Suriname in het geheel niet. Waarom blijf je niet met je uitkering, pedofielenvereniging en al in Nederland en maak je het beste van je miserabel leven? Suriname blijkt zo zwaar op je maag te liggen dat ik me afvraag of je dan niet gewoon een ordinaire masochist bent. Kritiek mag, maar bij jou neemt het psychopatische vormen aan en dat vinden wij Surinamers best wel zielig. We zijn een land in opbouw en hebben het recht om fouten te maken en zelfs verkeerde wegen in te slaan. We stelen tenminste niet van andere volkeren en we proberen alles op eigen kracht. Je kunt je het beste bezig houden met je eigen land en neem Suriname zoals het is en zich verder ontwikkeld. Zo niet, steek dan een grote veer in je kont en get a live!


  Maak melding

 24. Wat mij opvalt is het volgende:::voor de deur van de VCB is een Unit gezet zodat mensen kunnen nagaan of hun persoonlijke gegevens nog in orde zijn. Een stukje gemak naar het volk toe!!!!!!

  Waar blijft de zelfstandigheid en ondernemerschap van het volk?????Zie de achteruitgang van een land met mensen waarvoor alles gedaan moet worden:::

  Waarvoor bestaat er zo iets als burgerzaken?????????

  Hoe transparant is deze stand, omdat men daar een vlag heeft staan van de NDP.


  Maak melding

 25. Die paarse honden hebben het duidelijk op Molenaar en Neus gemunt. Maar laat jullie niet uit het veld slaan. Ik waardeer jullie bijdrage altijd, en het is alsof ik die zelf zou hebben geschreven. Paars kan jullie bijdrage vaak niet weerstaan en zetten zij de rode machine in werking. Ik heb soms de indruk alsof deze acties vanuit hei kabinet van de moordenaar Bouterse worden georganiseerd. Maar nog even geduld en de exodus kan beginnen. Dus doorgaan.


  Maak melding

 26. @Pieter

  De paarsen zij momenteel in paniek en dat kan een ieder merken aan de minnetjes. Het lijkt alsof ze vechten voor hun leven.
  Maar wij gaan door en de paarsen kunnen ons niet tegenhouden ook niet met hun minnetjes.


  Maak melding

 27. =Je kunt merken dat de NDPérs op deze site niet zoveel verdienen anders zouden zij zich niet bezig houden met al die rode minnetjes. lees een stukje tekst en de rest kunnen zij niet weghalen, omdat het hele verhaal uitgebreid te lezen is.:::::

  =Nationale uitstraling

  De NDP zou volgens Misiekaba, in tegenstelling tot de VHP, een ‘nationale uitstraling’ hebben. Het klopt dat de NDP relatief veel investeert in een ‘nationale uitstraling’ (lees multi-etnische,) als electorale window-dressing, en daarbij op minder cruciale politiek en bestuurlijke posities ook mensen situeert met een andere etnische afkomst dan die van de leidende, harde kern van de partij. Er zijn goedgelovigen die deze propagandistische voorstelling verwarren met de feitelijke situatie. Maar kijk naar de personele bezetting van de echte machtsposities van staat en partij, die binnen de invloedssfeer van het paarse leiderschap liggen: de NDP voorzitter, de president en zijn lijfwachten, de directeur van het Kabinet van de President, de directeur Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President, de woordvoerder van de president en baas van de staatsmedia, de minister van Defensie, de minister van Justitie en Politie, de minister van Financiën, de Governor van de Centrale Bank, de voorzitter van de Nationale Assemblee, de fractievoorzitter van de NDP/MC, de korpschef van de Politie, het hoofd van de Centrale inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), de bevelhebber van het Nationaal Leger.


  Maak melding

 28. @Ray @Pieter

  Denken jullie nou echt dat Surinamers in Suriname enige interesse hebben in dit forum? Dit forum is alleen leuk voor een paar gefrustreerde Suris die in Nederland wonen en hun frustraties kwijt willen. Dat is volgens mij ook de functie van dit forum. Vooral de fronters komen aan hun trekken het internet te vervuilen met hun achterlijke reacties zonder inhoudelijkheid. Ik denk niet dat wie dan ook in Suriname hier iets aan heeft tenzij men vermakelijk wil lachen om zoveel domheid hier.


  Maak melding

 29. Hoor de woorden van de HEER, leiders,
  geef gehoor aan het onderricht.

  Aan jullie handen kleeft bloed!
  Was je, reinig je, maak een eind aan je misdaden,
  ik kan ze niet meer zien.
  Vermijd alle kwaad en leer goed te doen.
  Zoek het recht, houd tirannen in toom,
  bied wezen bescherming, sta weduwen bij.
  De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat.

  Als je weer naar mij wilt luisteren,
  zal het beste van het land je ten deel vallen.
  Als je koppig bent en niet wilt luisteren,
  zul je vallen door het zwaard.
  De HEER heeft gesproken.
  Verworven schatten worden tot kaf
  en wie ze vergaarde tot een vonk;
  samen zullen ze branden en niemand dooft het vuur.


  Maak melding

 30. @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 31. Quote

  Het hoofdbestuur van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF), zegt dat Samipersad Jarbandhan de Nationale Democratische Partij (NDP) en het volk misleidt. Hij is nooit door het hoofdbestuur of partijcongres aangesteld als PVF-vertegenwoordiger in Wanica. Dit stelt voorzitter Soedeshchand Jairam in een verklaring. Jarbandhan heeft vrijdagavond op een vergadering van de NDP te De Nieuwe Grond meegedeeld dat PVF-Wanica ophoudt te bestaan. De afdeling is opgegaan in de NDP uit onvrede met de samenwerking tussen PVF en de NPS.

  Binnen de structuren van de PVF is er ook nooit sprake geweest van een districtsvertegenwoordiger. De PVF heeft in district Wanica kernbesturen en leden die rechtstreeks door het hoofdbestuur zijn geïnstalleerd. Vanaf 1996 heeft de partij een grote achterban in Wanica opgebouwd die door de partij in stand wordt gehouden, stelt Jairam.

  “De PVF-ers van Wanica hebben te kennen gegeven nooit te zullen opgaan in de NDP. De overloper, de heer Jarbandhan is nauwelijks bekend bij de meeste kernen en leden van de PVF, omdat hij pas vorig jaar nog overgelopen was van de Surinaamse Partij voor Arbeid (SPA) naar de PVF. Ten slotte zouden wij willen opmerken dat ook met deze aanwinst het voor de NDP niet mogelijk zal zijn om twee van de zeven zetels in Wanica te behalen”, zegt de partijleiding.

  Unquote

  Achteraf blijkt het om een vertegenwoordiger van de
  afdeling Wolfenbüttel (een psychiatrisch instituut in Suriname)
  te gaan. Een passant merkte op dat de ndp vol zit met
  dit soort vertegenwoordigers.


  Maak melding

 32. hoe dom kun je zijn,je vraagt je af of suriname enige interesse heeft in dit forum,met de veronderstelling dat dit niet zo is.hoe dom kun je zijn aan alle minnetjes de laatste tijd en vooral bij bepaalde onderwerpen kun je merken dat er interesse is ik zou denken aan de propaganda afdeling van bouterse bv.manipuleren op internet gebeurd overal,alleen hier gebeurt het te opzichtig,maar ja van mulo niveau denken en dan druk ik het nog aardig uit kan je ook niet meer verwachten.zo dom als ze zelf zijn denken ze dat ze(het gewoone volk)zo voor de gek kunnen houden.alleen de geldwolfen houden ze voor de gek.


  Maak melding

 33. De minnetjes geven inderdaad aan wat ik stelde in de posting richting Frontliner en later Wolf die zicH, enige vorm van bloot gaf, enige vorm van kritiek op het niet tegen, de zwakkelingen, gelijk blazen en racistische beledigingen uiten , en als dat niet helpt een kannonade minnetjes erovereen om op deze ondemocratische wijze de tegenstanders monddood proberen te maken hoezoo n”D”p is gewoon een diktatuur vorm, alleen vergeten die domoren een natuurwet “elke aktie is reactie” alleen zo ver denken ze niet na, voorzover dat nog mogelijk is met hun paarse geindoctrineerde hersenen, triest


  Maak melding

 34. HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 35. @Hans hier het verschil van de zwakke en de sterken::::

  De zwakken:::

  -zitten negatief in elkaar
  -zijn liever lui dan wat anders
  -praten mee als apen zonder op onderzoek uit te gaan of het klopt
  -houden van gratis
  -kunnen niet tegen kritiek
  -geven anderen altijd de schuld
  -doen nooit iets fout
  -zitten vol met stress
  -komen nooit voorruit
  -willen altijd hun zin krijgen ook al moet dit met geweld, omdat ze niet tegen hun verlies kunnen

  De sterken::::

  -zijn stressbestendig
  -zijn ondernemend
  -denken aan voorruitgang
  -zitten niet op een ander te wachten
  -zijn niet zo gefrustreerd
  -kunnen tegen kritiek
  -zijn emotioneel sterker
  -zijn hardwerkende mensen
  -houden van consensus en zo krijgen zij hun zin zonder te vechten en haat te spreken over de ander.

  -De vraag nu:wie de schoen past trekt hem aan:::Zie maar wie de cijfers geeft.


  Maak melding

 36. Men moet zich niet laten misleiden door paarse blufpoker en bedreigingen. Vooral niet laten omkopen door paars aardse slijk. Alles zullen de huidige machthebbers doen om de verkiezingen te winnen/of niet door te laten gaan. De aanhangers is gegeven de misleiders die ze verdienen en gelukkig zijn vele paarsen tot inkeer gekomen. Nu weten zij, maar ook de hele wereld op wie ze hebben gestemd in 2010. Natuurlijk krijsen de zwaar paarsbevelde aanhangers en rijke parasieten en stinkende poepvliegen, tierend bedreigend…….allerlei oude Jaren tachtig mislukte revo leuzen. In Venezuela en Cuba a revo ideologie no e wroko moro. Die revo theorie is gewoon een andere naam voor het dictatorschap. Ze verrijken zichzelfs en bende. Net als in Venezuela en Cuba zijn het stinkend rijke corrupte misleiders die alles voor over hebben aan de macht te blijven, koste wat kost. Daarom kwam opa Herry met allerlei Afrikaanse wantoestanden die pas werkelijk zullen worden, als OLIEDOMME PAARSE STOMMELINGEN wederom krijsen…..neks no fout……nog effe vijf jaar……..tang teki paarse ka leki Uganda


  Maak melding

 37. HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 38. HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 39. HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 40. Het interesseert mij niet welke nationaliteit meneer Molenaar heeft. Wat voor mij belangrijk is dat deze heer de waarheid spreekt over Suriname. Dat zgn valse nationalisme dat sommigen hier etalleren is de reden waarom de moordenaar, criminele drugsdealer zijn gang mag gaan in Suriname. Zolang Surinamers denken nationalistisch te zijn vindt de rover DD Bouterse het goed. Hij kan dan rustig alles in Suriname kapot maken.
  Omkopen op grote schaal met belastinggelden heeft Bouterse geïntroduceerd om zo zijn hachje te redden om nooit gestraft te hoeven worden voor zijn vele wandaden in Suriname.
  Ik hoop van harte dat de VS ons komen helpen en Bouterse gevangen nemen en zijn handlangers oprollen.
  Suriname zal nooit vooruit komen met Bouterse in het centrum van de macht. Deze man moet een kogel door zijn hoofd krijgen.


  Maak melding

 41. Amper gepost en al weer veel minnetjes.

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 42. 26 min en als -11, -39, -18 & -1
  Amper gepost en al weer veel minnetjes.

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 43. En hij is fanatiek bezig het is nu al. -13, -41, -42, -3, -38

  Amper gepost en al weer veel minnetjes.

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 44. En hij is fanatiek bezig net 4 min het is nu al. -39, -41, -42, -3, -38, -21

  Amper gepost en al weer veel minnetjes.

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 45. Toen ik verslaafd en dakloos was heeft bouterse me geholpen met een woning en een afkickprogramma. Nu kan ik de hele dag op wkn zitten dankzij bouta. Baas yu bigi fu tru mi lobi wan


  Maak melding

 46. Neus no spang,

  al die minnetjes werken averechts voor die ndplee onderkruipsels, nu weet je dat je de juiste formule hebt gevonden om op hun zenuwen te werken. Ga zo voort. Intussen kunnen wij limbopersad de minnetjes generaal gaan noemen.


  Maak melding

 47. En nu gaat de minnetjes HUFTER onder mijn naam postings plaatsen.
  Het volgende is NIET van mij maar van een paarse JUNK:
  =======================
  Neus

  Toen ik verslaafd en dakloos was heeft bouterse me geholpen met een woning en een afkickprogramma. Nu kan ik de hele dag op wkn zitten dankzij bouta. Baas yu bigi fu tru mi lobi wan
  ===========================
  EN VERDER, TERUG NAAR WAAR WE WAREN:
  En hij is fanatiek bezig het is nu al. -41, -41, -42, -3, -38, -34, -2

  Amper gepost en al weer veel minnetjes.

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  HERPOSTING
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Hoe dom kun je zijn

  Je doet je naam eer aan. Als ze in SU het WKN werkelijk onbelangrijk vonden dan:
  -1- Hadden we geen last van een minnetjes schoft omdat het onbelangrijk is.
  -2- Dan waren er geen blikken vol met broodschrijvers die onder meerdere nicknames hun domme postings plaatsten.
  -3- Dan komen opmerkingen en analyses die hier gemaakt zijn niet regelmatig, bijna woordelijk, de volgende dag terug in de DNA en uitspraken van politici.

  Nee WKN vervult zeer zeker een belangrijke rol in het democratisch proces en dat is precies waarom jij een probleem hebt met onze postings. Waarom al die paarse steeds de persoon aanvallen ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan. Zulks is niet alleen een teken van zwakte maar bovenal een erkenning dat paars weer fout zit.

  O ja. Bij te veel minnentjes kopieer ik deze tekst gewoon naar een nieuwe posting. Dus die “monddood maak techniek” gaat falen. Net zoals bijna alle faalt bij de NDP.


  Maak melding

 48. De valse neus heeft achter de tekst NEUS een link naar een Suri site van Mamjo soort . Die idioten zitten ook op een FB pagina onder Fromu-Bizness. De web pagina staat onder fromu-dot-biz.
  Op het andere forum is de poster terug te vinden als Stena, Rastaman, Junior, etc. .

  Het is een echte trailer trash site.


  Maak melding

 49. Als ik chan zijn auto ging wassen kreeg ik maar 1 srd maar nu ik Baas en Bravo hun auto was krijg ik bijna 5 srd! Ik stem nooit meer VHP. Baas en Bravo yu bigi


  Maak melding

 50. Zoals al aangegeven de volgende posting is niet van de echte NEUS maar van een gestoorde creoolse sexmaniak die bij wil verdienen als pooier met een web site die als link achter de gebruikte namaak “NEUS” naam zit.
  Gelukkig is deze namaak NEUS goed te herkennen omdat de browser meestal met een andere kleur aangeeft dat er sprake is van een link. ook zal de cursor van vorm meranderen als je op de naam staat. In IE is de naam standaard groen als het een link is en verschijnt een handje bij “mouse over”
  De vals posting is:
  ==================
  Neus

  Als ik chan zijn auto ging wassen kreeg ik maar 1 srd maar nu ik Baas en Bravo hun auto was krijg ik bijna 5 srd! Ik stem nooit meer VHP. Baas en Bravo yu bigi
  ===================================
  De loser is nog geen eens instaat een realistische tekst te verzinnen.


  Maak melding

 51. . Beste Neus maak je daar maar niet druk om, alleen de inhoud van de postings maakt het onderscheidt voor de “wel” verstandige mensen, blijkbaar heb je wat te hard op een paarse lul getrapt, en moet hij nu op deze achterbakse NDP manier zijn gram halen


  Maak melding

 52. @hans
  Het is zaak die idioot uit zijn tent te lokken. En we zijn iets wijzer. Hij beheert een site die het midden houdt tussen Mamjo en de site van een pooier. Hij is één van die achterbuurt hosselaars die Suriname te schande maken.
  De moderator heeft een mail gekregen dat er een nickname copy cat is die herkenbaar is omdat hij een hyperlink aan de naam koppelt zodat hij een schijnbaar identieke naam kan gebruiken.
  De lezers hebben he adres van zijn site en kunnen die idioten daar gaan lastig vallen.


  Maak melding

 53. Deze hele manier van handelen van deze paarse minkukels heeft niets met politiek te maken maar is gewoon een vorm van terreur die precies de verachtelijke mentaliteit weergeeft van dit addergebroed, walgelijk gewoon. het kan ook eigenlijk niet anders als je weet tegen welk soort criminelen ze opkijken


  Maak melding

 54. Klopt. Maar deze trailer trash hosselaar annex pooier heeft nu een gezicht gekregen en is daarmee niet langer een anonieme paria maar een herkenbare wakaman uit de OCER goot.


  Maak melding

 55. No spang, zelfs personen in de omgeving van Boutje worden
  bang om te reizen en verzinnen smoezen voor hun afwezgheid !

  De blanco diplomatieke paspoorten die Dino van de
  NDP-REGERING verkreeg, krijgen een staartje !

  PS : Vergeet niet dat Desi enkele betaalde krachten inzet
  om minnetjes te plaatsen !

  Vanwege de Cash-crisis en MEGA-begrotingsover-
  schrijdingen in Sranan zijn ALLE Spookprojecten van
  Desi/NDP noodgedwongen ON HOLD gezet !


  Maak melding

 56. Er is wel een groot verschil tussen de overlopers Noreen en Kensenhuis; In het geval van Noreen lijkt het erop dat ze om principiële redenen de NDP verlaten heeft, op korte termijn lijkt het voordeliger NDPer te zijn, de NDP zat de afgelopen 5 jaar daar waar er gunsten verleent konden worden, Noreen had haar mond kunnen houden (zoals ze al deed) en een heleboel gezeur aan haar kop op die manier kunnen voorkomen.

  De NDP regering heeft het objectief bekeken de afgelopen 5 jaar niet goed gedaan, zelfs ‘stonfutu’ als Misiekaba en Parmesar geven toe dat er veel wat beloofd is, niet gerealiseerd is. Je moet ook blind zijn of nog nooit van Abrahams hebben gehoord om niet te beseffen dat de NDP corrupt is. Waarom zou een NPSer nu willen overstappen naar de NDP als hij er persoonlijk niet beter van denkt te worden? Je aansluiten bij deze corrupte bende biedt daarvoor de beste mogelijkheden Elke oprechte Surinamer zou er naar moeten streven om, in landsbelang, de NDP te verslaan bij de komende verkiezingen. Iedere overloper, die zich nu met veel tamtam en publiciteit aanmeldt bij de NDP, is niet oprecht bezig.

  Waarom Pahlad de NDP nu verlaat, weet ik niet, misschien denkt zo’n oude vent die al met een been in het graf staat, dat hij zich straks moet gaan verantwoorden bij zijn schepper, wat zou je, zonder de familienaam Bouterse te bezitten, kunnen aanvoeren als reden dat je de NDP tot je dood toe trouw bent gebleven?


  Maak melding

 57. En dat is 6, Van V7 naar V6 en nu wachten op V5!
  zoals ik al zei met en paar Rovende Ratten op 1 schip op weg om een land te roven kan het nooit goed aflopen met land die SURINAME! Dit is een Wake up Call voor de Surinamers dat deze rovers bezig zijn met eigen belang om zich goed te positioneren om te roven dan aan landsbelang te denken vandaar we nog niet hebben gehoord hoe ze Suriname willen besturen. V7 plan voor Suriname is zelfverrijking plan! En de zo sterke LIJDER Santhoki die volgen Ray overtuigingskrachten en charisma heeft was niet overtuigend genoeg om de KTPT aan boord te houden! In de woorden van KPTI V7 beleid is de AALMOEZEN beleid!
  KTPI zo goed als zeker uit V7
  Het is zo goed als zeker dat de KTPI uit de V7-combinatie zal stappen. Starnieuws verneemt dat KTPI dit zal meedelen aan de coördinator Chan Santokhi van V7. De partners zijn uitonderhandeld, maar de partij van Willy Soemita is niet tevreden met aalmoezen.
  Pertjajah Luhur (PL) van Paul Somohardjo heeft de eerste plek in Commewijne afgestaan aan KTPI. Ook in Para staat PL een plek op het niveau van De Nationale Assemblee af aan KTPI. In Paramaribo is plaats nummer 11 voor deze partij. Het hoofdbestuur en de districtscoördinatoren zijn niet tevreden met deze posities. Ook in andere districten, waaronder Wanica, wil de KTPI een plaats.
  Het is ’take it or leave it’ voor de partijen in V7. Ook de samenwerking op regionaal niveau, waar al overeenstemming over bereikt was, is op losse schroeven. De KTPI overweegt ook die samenwerking open te breken. Dit betekent dat het symbool van de KTPI ook uit V7 zal moeten verdwijnen, aangezien dit op een andere lijst zal prijken. De KTPI heeft met diverse partijen gesprekken gevoerd, waaronder ook met de Partij voor Democratie en Ontwikkeling, onder leiding van Waldi Nain.


  Maak melding

 58. Desi Bouterse
  Onze president behoeft geen kennismaking in onze samenleving, want wie kent hem niet? De president van Suriname, onze leider heeft in zijn levensloop veel meegemaakt en in sommige opzichten geschiedenis geschreven.
  Charismatisch
  Onze president heeft een charismatische uitstraling en een ontwapenende lach. Toch gaat er veel schuil achter onze president en zou de gemiddelde Surinamer zich afvragen waarom deze president zich nog inspant voor land en volk, als hij ten tonele verschijnt, terwijl een ander etnisch politiekgezind deel van de bevolking, hem liever ziet gaan dan komen.
  Het is 1980 als we voor het eerst te maken krijgen met wat men een staatsgreep noemt en wij als land, volk en natie te maken krijgen met de persoon van de heer Bouterse. Amper twee jaar na deze staatsgreep probeert een groep dissidenten wederom een coup te plegen, die mislukte. Enkele prominente tegenstanders van het bewind Bouterse worden geëlimineerd.
  De impact en de gevolgen van het elimineren voor betrokken nabestaanden in zo een kleine
  samenleving, die toen nog vreedzaam was, sloeg in als een bom en deze betrokkenen lieten het er niet bij zitten.
  Na een regeerperiode van een militairbewind, verlaat Bouterse het leger en gaat actief deelnemen aan het politieke klimaat in Suriname. Het land, volk en natie begon zich op te maken voor een procesgang, die voor Surinaamse begrippen ongekend waren.
  Nu 25 jaar verder zijn in juridische zin geen schuldige(n) aangewezen en of vervolgd. Hoewel land, volk en natie het eensgezind eens zijn over wie de schuldige(n) zijn, blijft Bouterse zich inspannen voor land en volk. De populariteit van de heer Bouterse daalde en kreeg hij nog een aantal lastige zaken te verwerken. Zo werd zijn naam herhaaldelijk in verband gebracht met drugstransporten vanuit Suriname naar Nederland. Uiteindelijk loopt er een proces tegen Bouterse in Nederland en wordt hij bij verstek veroordeeld tot zestien jaar. Enkele jaren na het vonnis wordt de straf na een herziening teruggeschroefd naar 11 jaar. Bouterse komt op een opsporingslijst te staan, op internationaal niveau. In deze periode regeerde de NPS onder leiding van de heer Venetiaan samen met de VHP het land.
  Politieke comeback
  Door toenemende onvrede onder de bevolking van het toenmalige bewind, won Bouterse steeds meer terrein en nam zijn populariteit toe. Hij wist als geen ander de behoefte van de bevolking in kaart te brengen en stelde zijn partij verkiesbaar voor de toen op handen zijnde verkiezingen. Hoewel zijn NDP de verkiezingen won, werd hij geen president van het land.
  Bouterse komt uiteindelijk aan het bewind en wordt gekozen tot president van Suriname. Vijanden, zoals Nederland trokken al hun samenwerkingsverbanden in met Suriname. Nederland stelde, dat Suriname met een leider als Bouterse in een isolement zou komen te verkeren. Nederland riep hun Ambassadeur terug uit Suriname en een mislukte Nederlandse boycot was geboren.
  Onder deze president heeft Suriname een onmiskenbare groei op tal van gebieden meegemaakt. Regeringsleiders uit Amerika en andere Europese landen hadden geen enkele moeite met de leider van Suriname, toen bekend werd, dat hij de president werd van Suriname.
  Nu enkele jaren verder heeft deze president vriend en vijand verbaasd met wat hij heeft bereikt als leider van Suriname.
  Verkiezingen
  Op 25 mei 2015 vinden er opnieuw verkiezingen plaats en wederom is de president van de partij om zijn begonnen werk voort te zetten. Tegen standers proberen de president te demoniseren en in verband te brengen met het verleden.
  Door onze emoties laten we ons wellicht leiden door uitspraken van populisten, die op geen enkele manier duidelijk kunnen maken hoe land en volk beter gaan worden, als zij aan het bewind komen.
  Zijn wij als land, volk en natie niet te kort geschoten om het stelselmatig demoniseren van onze leider, die democratisch is gekozen, te verwerpen? Hebben we de afgelopen regeer periode onder leiding van de president wel begrepen? Het antwoord moet nee zijn.
  Diasporawet
  In menig Surinaamse harten, die in het buitenland wonen, is er de wens om terug te keren naar hun land. Met de Diasporawet komt deze wens veel dichterbij. De wet bied onze Surinamers waar ook ter wereld om terug te keren naar ons geboorteland en te helpen aan de opbouw van ons land. Met deze handreiking bied de president u de mogelijkheid om terug te keren naar onze roots, onze trots en onze warmte.
  Amnestiewet
  Deze wet is een gewraakte wet binnen de oppositie en dierbaren van de nabestaanden van de
  geëlimineerde prominenten. Kan het niet zo zijn dat met deze wet niet een feitelijke rechtsgang wordt gedwarsboomd, maar een verkapte vergiffenis moet voorstellen aan het volk?
  De president wordt gedemoniseerd, uitgemaakt voor moordenaar en als corrupter. Zij die dit roepen hebben land en volk nog geen concrete plannen voorgeschoteld, die u warm maken voor een betere toekomst. De president heeft tijdens zijn regeerperiode laten zien wat hij heeft betekent voor land en volk.
  Zijn reikende hand naar ander partijen, zijn visie, zijn doorzettingsvermogen, zijn intentie om Suriname verder te doen groeien, wat hebben wij als volk over het hoofd gezien, om tot verzoening te komen met ons aller harten en tot vergiffenis te komen van onze president?
  Wie is gebaad bij een etnische verdeeldheid in ons mooi land, omdat door onze emotie en diep gewortelde boosheid en verdriet, ons doet vergeten om achter onze leider te gaan staan, die onvermoeibaar ons hoop probeert te geven en steeds geconfronteerd wordt met zijn verleden?
  Ik roep u op als volk en natie om niet langer blind te zijn, maar te kijken naar de toekomst van ons en onze kinderen. Populisme heeft een natie nog nooit rijkdom gebracht, eerder verdeeldheid.
  Open uw ogen en vraagt u zich af wie meer vaderlandsliefde aan onze natie kan schenken, Bouterse of Santokhi? Aan u als volk om antwoord te geven op 25 mei 2015.


  Maak melding

 59. Henk Molenaar

  Frontliner: “Onze president heeft een charismatische uitstraling en een ontwapenende lach”

  Mag ik een kotszakje,?
  >
  >
  Nee Henk molenaar je krijgt van mij geen kostzakje maar Pampers voor incontinente Bejaarde mannen. Dan mag je zoals je vaker schrijft in je Broek pissen van het lachen!


  Maak melding

 60. Beste Neus,

  het is toch algemeen bekend dat alleen de kansloze paupers uit de riolen van de Surinaamse samenleving zonder opleiding en toekomstperspectief aanhangers van de Paarse Roversbende omdat ze genoegen nemen met de kruimels die voor ze op straat wordt geworpen.

  Gratis bestaat nergens ter wereld alleen in Suriname en ondertussen is de goudvoorraad op en de staatskas leeg.


  Maak melding

 61. 15 febr. 2015

  Wij zullen dit verschijnsel over een maand ook bij de verkiezingen van de 1ste Kamer in Nederland zien.

  Mensen verschuiven naar de kant waar zij zich veilig wanen !!
  Normaal menselijk gedrag!!
  Srika


  Maak melding

 62. 15 febr. 2015

  Wat had Srika al in sept, 2014 voorspeld mbt. de visvijver van Somohardjo ?

  DD.Bouterse was toen doende om zijn 12 duim watrapompu te vervangen tot een 14 duim watrapompu.

  Nu blijkt de grote zuigkracht van die 14 duim watrapompu.
  Somo blijft vasthouden aan zijn sriba-uka, Santokhi aan zijn tjasnet en Rusland en zijn lieng(vislijn).

  En Brunsie? Die zet net als Bouta sterke middelen in. Neku?
  Hij bedwelmt hiermee de vissen (kiezers). Amirkan dalla, moy ede wiri etc.
  Srika


  Maak melding

 63. Henk Molenaar

  Beste Frontliner

  het zijn hersenloze Surinamers zoals jij die Suriname de status van van bananenrepubliek geven.
  >
  >
  Hersenloze? Kijk je soms in de spiegel pissebed! Henk mof ik ga geen aandacht aan jou besteden maar qua intelligent wordt je door alle Surinamers op waterkant verslagen je zal schrijven dat je in je broek pis van het lachen vind ik allemaal goed maar vergeet je Pampers niet omtedoen. Henk Je schrijft woorden als hersenloze en andere onzin omdat je een minderwaardigheid complex heb over jezelf en om je beter te voelen wil je het op andere afschrijven. Henk blijf met je minderwaardigheid complex , over een paarmaanden wordt het warmer als of het zomer is dat gebeurt altijd in de maand april ik zou zeggen Smeer je goed in en ga een zonnebank nemen! Ik discuteer niet met kleine kinderen! Verwacht geen reacties meer van mij je heb je aandacht al gehad het is bedtijd voor jou PISSEBED!


  Maak melding

 64. hans

  Frontliner, en waar haal jij die Pampars dan vandaan, uit de voorraad van DDB>
  >
  >
  uit de voorraad van Henkmolenaar hij heeft een jaarabonement op pampers!


  Maak melding

 65. @Srika,

  Het is niet te hopen dat je door de grote zuigkracht van die 14 duim watrapompu meegezogen wordt, danwel bedwelmd raakt door de neku van masra Lonnie.
  Om dat te voorkomen adviseer ik jou je moddergat (lees mother) op te zoeken en voorlopig daar te blijven.


  Maak melding

 66. @Afro:::je schrijft::::::

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Het interesseert mij niet welke nationaliteit meneer Molenaar heeft. Wat voor mij belangrijk is dat deze heer de waarheid spreekt over Suriname. Dat zgn valse nationalisme dat sommigen hier etalleren is de reden waarom de moordenaar, criminele drugsdealer zijn gang mag gaan in Suriname. Zolang Surinamers denken nationalistisch te zijn vindt de rover DD Bouterse het goed. Hij kan dan rustig alles in Suriname kapot maken.
  Omkopen op grote schaal met belastinggelden heeft Bouterse geïntroduceerd om zo zijn hachje te redden om nooit gestraft te hoeven worden voor zijn vele wandaden in Suriname.
  Ik hoop van harte dat de VS ons komen helpen en Bouterse gevangen nemen en zijn handlangers oprollen.
  Suriname zal nooit vooruit komen met Bouterse in het centrum van de macht. Deze man moet een kogel door zijn hoofd krijgen.

  ==Jammer dat men jou tekst heeft weggehaald, maar ik dacht het weer op te nemen.
  Men weet niet eens of Molenaar een echte Nederlander is of een echte Surinamer mix!. Zie hier maar de discriminatie. Men zal het niet leuk vinden vooral de laatste woorden die je gebruikt over baas Bouterse.

  Men is zeker over jou laatste woorden erg gefrustreerd geraakt, terwijl Bouterse zelfs de trekker heeft gehaald en andere heeft vermoord.
  Alleen de rechter kan dit weer spreken, maar helaas is Bouterse nooit naar de rechter gestapt.

  Ik hoop het beste voor Suriname.


  Maak melding

 67. FRONTLINER.geen kahhh! te doen.heb jij een spiegel thuis?kijk dan naar jezelf wat voor soort laag mens je bent.Een konten kruiper van Bouterse.Jij behoort vast tot de personen die proviteren onder een dictatuur,terwijl jou medemens er onder gebukt gaat.idioot!


  Maak melding

 68. Hoe is het gesteld met het SHOW/TREINPROJECT van Desi de MEKI BARI FOWROE; Volgens deze CHARLATAN zou de eerste TREIN in MEI 2015 gaan rijden.

  Waai mie gado, wat een mop; Deze man is BELACHELIJK TOT IN ZIJN BOT.

  Ik lag me suf om deze STAND UP KOMEDIANT!!!!


  Maak melding

 69. @Henk Molenaar,

  Ik ben het roerend met je eens dat deze SPOOKTREIN nooit zal rijden. DDB de DrugsPresident hoeft slechts een SCHEET te laten of de PAARSE RATTEN worden laaiend enthousiast; DIEP TRIEST!!!


  Maak melding

 70. Henk Molenaar

  Beste Ira,

  Dank voor je morele steun.
  >
  Ira

  @Hans hier het verschil van de zwakke en de sterken::::

  De zwakken:::

  -zitten negatief in elkaar
  -zijn liever lui dan wat anders
  -praten mee als apen zonder op onderzoek uit te gaan of het klopt
  -houden van gratis
  -kunnen niet tegen kritiek
  -geven anderen altijd de schuld
  -doen nooit iets fout
  -zitten vol met stress
  -komen nooit voorruit
  -willen altijd hun zin krijgen ook al moet dit met geweld, omdat ze niet tegen hun verlies kunnen

  De sterken::::

  -zijn stressbestendig
  -zijn ondernemend
  -denken aan voorruitgang
  -zitten niet op een ander te wachten
  -zijn niet zo gefrustreerd
  -kunnen tegen kritiek
  -zijn emotioneel sterker
  -zijn hardwerkende mensen
  -houden van consensus en zo krijgen zij hun zin zonder te vechten en haat te spreken over de ander.

  -De vraag nu:wie de schoen past trekt hem aan:::Zie maar wie de cijfers geeft.
  >
  >
  Henk je hebt Ira memo niet gelezen over zwakken en stressbestendigheid gezien het feit je morele steun nodig heb dan ben je een Zwakke ik ga stuk hier stuk. Speciaal voor jou henk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.