‘Stemmen op NDP is stemmen op Bouterse – Brunswijk’

120

PARAMARIBO, 12 feb – Ramon Abrahams van de Nationale Democratische Partij, NDP, waarschuwde onlangs tegen stemmen voor oppositieblok V7. Dat zou gelijk zijn als stemmen voor Chandrikapersad Santokhi als president. Maar ook de andere kant uit valt het een en ander te zeggen.

Een waarschuwing voor wat degenen wacht, en Suriname, als er gestemd wordt op de NDP. “Stemmen op de NDP is stemmen op Bouterse als president en Brunswijk als vicepresident”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het mag net zo goed een waarschuwing heten als het ‘alert!’ van Abrahams. Volgens de laatste tracht V7 de kiezer zand in de ogen te strooien. V7 mag dan meerdere presidentskandidaten presenteren.

In werkelijkheid zou het om slechts één enkele persoon gaan, Santokhi. De kiezer is dus gewaarschuwd. Maar volgens Santokhi zijn Abrahams’ woorden niets anders dan kiezersbedrog en slaat het ook nog nergens op. “De combinatie laat het landsbelang prevaleren boven partijbelang.” De democratie binnen V7 zal uitmaken of hij president wordt of niet.

120 REACTIES

 1. Stemmen voor ndp = stemmen voor een criminele president en vieze president die geen poot buiten suriname durven te zetten.

  Abrahams kan het beter weten want hij is snel rijk geworden dank zij zijn loyaliteit aan de hoofd crimineel.

  De endeeplee heeft de afgelopen jaren alleen beloofd aan de dwazen en niets productief geleverd. De monetaire reserves zijn op, aannemers worden niet langer betaald, inflatie is toegenomen en valuta is schaars.

  Internationaal staat Suriname voor stuk, zoon van de president gearresteerd, ivm terrorisme an internationale familie handel. brunsie durft niet eens naar St Laurant te kijken uit vrees voor de gendarmerie.

  De endeeplee probeert aan de macht te blijven door omkoping corruptie etc alleen om hun president aan de macht te houden en de amnestie in stand te houden want de volgen de regering gaat amnestie desie van zijn amnestie ontdoen en uitleveren om van deze kanker af te komen.


  Maak melding

 2. Wat een trieste en zielige man is deze narcist.

  ” “Stemmen op de NDP is stemmen op Bouterse als president”,

  Ja en dat is juist geen kiezersbedrog, iedereen weet het, het is zelfs door de `nDP naar buiten gebracht de huidige President is President kandidaat van de NDP, wie zou het anders moeten zijn.

  En nu zijn leugen en kiezersbedrog, hoe zou je deze mensen eigenlijk in het machtscentrum kunnen willen, leugens boven leugens worden verspreid.

  ““Stemmen op de NDP is stemmen op Bouterse als president en Brunswijk als vicepresident”,

  Brunswijk als vice-President, hoezo, ze zitten officieel niet eens in een combinatie, Brunswijk heeft zijn eigen partij de ABOP.

  Andere leugen, weer kiezersbedrog.

  ““De combinatie laat het landsbelang prevaleren boven partijbelang.”

  Waar is het landsbelang dan, hebben we al iets over landsbelang gehoord dan, niets en niemand. het enige wat we totnutoe hebben gehoord is partijbelang, wie op welke plekken komen te zitten.


  Maak melding

 3. De kiezer is dus gewaarschuwd. Maar volgens Santokhi zijn Abrahams’ woorden niets anders dan kiezersbedrog en slaat het ook nog nergens op.

  Meer dan terecht. De waarheid is natuurlijk voor al die oliedomme paarse stommelingen moeilijk te verwerken. Wat slecht is noemen ze goed en omgekeerd.

  Terecht ligt het aan het kiezersvolk. SURINAME, de democratie rechtstaat waar recht en wet voor een ieder gelden na mei 2015 of SURIBABWE, de dictatoriale misdaadstaat, waar onrecht en wetsverachting een ieder wacht, op de dicator na en consorten na mei 2015.


  Maak melding

 4. De aankomende verkiezing brengt meer spanning onder het Suri volk. De eenheid bij het volk is er niet. De hele verkiezing opschorten en een Nationale Regering vormen,waarin alleen geschoolde en intelligente mensen in de regering benoemen.
  Dit gedoe van alle bevolkings groepen,die individueel optreden bij de komende verkiezing van 25 mei is een rotzooi.Het arme volk van Suri weet het niet beter,dat er straks bij fraude praktijken de huidige regering weer aan de macht komt. Dan pas gaan de poppen dansen. “” Ay Brada a Latti Kaba “”


  Maak melding

 5. Stemmen op NDP of DDP is stemmen op dictatuur, zoals Cuba Raul Castro en Fidel Castro, Rusland – Poetin, Equatoriaal Guinee – Theodore Obiang, Zimbabwe – Robert Mugabe, Libië, Egypte, Venezuela – Maduro, Saoedi Arabië, Noord – Korea – Kim Jung – IL,
  Syrië,

  Stemmen voor V7:
  – is stemmen voor de democratische rechtsstaat,
  – is stemmen voor de grondwet van de republiek Suriname
  – is stemmen voor de trias politca;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht.
  – is stemmen voor internationale verdragen, oa mensenrechten
  – is stemmen tegen de amnestiewet.
  – is stemmen voor vooruitgang en ontwikkeling in de republiek
  Suriname, waardoor de welvaart en welzijn van Surinamers zal
  toenemen.

  Niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname en mensenrechten. Wie een andere vermoord hoort voor de rechtbank te verschijnen, die een vonnis geeft.

  Time4(chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  V7 = Victory!
  Leve de leiders van V7
  Leve het grootste deel van de massa kiezers van V7
  Leve de overwinning van de democratische rechtsstaat
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  – Leve Time4Chan(ge)!

  Famirisma, V7 sa winie!
  Fri, Fri, Fri!
  Sranansma, Sranankondre fri at last, fri at last! Thank God Mighty!, we are free at last.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 6. @ jOna,

  Heb jij ooit een inhoudelijke post gelezen van mensen als Paraman, Afu Sensi, Pero e.d.? Zij hebben nooit aangegeven wat ze er in de afgelopen 4 jaar op vooruit zijn gegaan. Geen rijen investeerders, geen buitenlandse valute meer, de inflatie van de SRD is nu dagelijkse kost, lege staatskas, aannemers worden niet betaald, enfin, noem maar op.Het ambtenarenkorps heeft, door onwetendheid, luiheid en broodnijd maandenlange achterstanden in de verwerking van belangrijke documenten. Alleen met tjoekoe kan je nog iets bereiken. Wat een schande! Nee, net zoals je terecht stelt, zij praten goed wat fout is en andersom. Maar als eenvoudige cassaveplanter kan ik niets anders verwachten met mensen met het verstand van een garnaal. Voor de meest gammele, houten, in elkaar gezakte woning hangt een NDP-vlag, zelfs in de binnenstad. Hoezo vooruitgang? Dat de luchthaven Zanderij binnenkort geboycot gaat worden wegens het al maandenlange gebrek aan een goed werkend ILS-systeem zullen ze waarschijnlijk niet weten met hun tunnelvisie. En zo zijn er meer voorbeelden te noemen waardoor dit land naar de verdoemenis gaat. God verhoede een combinatie Bouterse-Brunswijk.


  Maak melding

 7. De feiten spreken voor zich!
  VHP niet opgewassen tegen NDP
  De NDP is de enige partij die in staat geweest is om bij de laatst gehouden verkiezingen (2010) in alle 10 kiesdistricten zetels te halen. Geen enkele partij of partijcombinatie is in staat geweest dat te doen. Zoals u weet heeft de Mega Combinatie (MC) bij de verkiezingen van 2010, 23 zetels behaald, waarvan 18 door de NDP. Na opschuiving van dhr. Bouterse is dhr. Ramnandanlal DNA-lid geworden. Hierdoor heeft de NDP binnen de Mega Combinatie nu 17 zetels. De verdeling naar district zag er na de verkiezing als volgt uit.
  Paramaribo: 6
  Sipaliwini: 1
  Brokopondo: 1
  Nickerie: 1
  Saramacca: 1
  Marowijne: 1
  Coronie: 1
  Wanica: 3
  Para: 2
  Commewijne: 1
  Verkiezingen 2005
  Bij de verkiezingen van 2005 had de NDP DNA leden uit 8 districten. In Marowijne en Commewijne had de partij geen zetel. Zie daar de groei in 2010.
  De breakdown van het aantal zetels in 2005 zag er als volgt uit:
  Paramaribo: 5
  Sipaliwini: 2
  Brokopondo: 2
  Nickerie: 1
  Saramacca: 1
  Marowijne: 0
  Coronie: 1
  Wanica: 2
  Para: 1
  Commewijne: 0
  Totaal 15 zetels
  Na de splitsing van de NDP in 1999/2000 viel de partij terug in aantal zetels. Vanaf 2005 heeft de partij zich hersteld en is een niet te stuiten groei op gang gebracht.
  VHP’s etnische politiekvoering
  De VHP daarentegen heeft nooit in alle districten zetels kunnen halen. Dit vanwege de etnische politiekvoering die deze partij voorstaat. Wat dit punt betreft is de VHP niet in staat gebleken, ondanks de kennis die zij in huis heeft, om zich los te rukken van de traditionele etnische politiekvoering. Alhoewel er anders beweerd wordt, is de VHP in dit opzicht geen nationale partij. Sterker nog, zij is op dit moment de meest etnisch georiënteerde partij in Suriname. Kijkt u maar hoe zij mensen kandideren en wie zij kandideren op DNA, DR en RR niveau. Kijkt u naar de DNA leden. Wie hebben ze door de jaren heen hoge politieke functies (ministers, directeuren, onderdirecteuren, diplomaten, DC’s enz.) gegeven? De traditionele etnische oriëntatie, belemmert groei. Dat hebben ze blijkbaar nog niet door in de VHP. Want het betekent dat er alleen getrokken kan worden uit één segment van de samenleving. Andere segmenten voelen zich buiten gelaten of op z’n minst voelen zij zich niet aangetrokken. Ook omdat zij weten dat zij niet aan bod zullen komen.
  VHP geen partij voor de NDP
  Zoals gesteld in mijn titel is de VHP geen partij voor de NDP. De NDP die duidelijk wel een nationale (multi-etnische) en moderne partij is, heeft haar structuur zodanig ingericht dat alle Surinamers ongeacht ras, geloof of etniciteit, zich aangetrokken voelen. In de partij worden alle segmenten van de samenleving ingezet. Kijk maar naar de 17 personen tellende NDP fractie in DNA. Daarin zijn alle groepen die Suriname rijk is, vertegenwoordigd!!! Ik denk dat dit de weg is die wij moeten gaan hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand.
  Naast het inspirerend leiderschap dat de voorzitter van de partij, dhr. Bouterse, ten toon spreidt, speelt de nationale oriëntatie van de partij een hele belangrijke rol in de gestadige groei van de partij.
  Aantal DNA zetels NDP en VHP vanaf 1987
  1987 – NDP 3-VHP 18
  1991 – NDP 12-VHP 8
  1996 – NDP 16-VHP 9 (na overloop 5)
  2000 – NDP 7 (na splitsing) VHP 8
  2005 – NDP 15- VHP 8 (7 na opschuiving Sardjoe)
  2010 – NDP 18 (17 na opschuiving Bouterse)- VHP 8
  Zoals hierboven vermeld haalde de NDP in 2005 15 zetels. De VHP had toen 8 zetels. De NDP was dus bijna 2 maal groter dan de VHP. Anders gezegd: als we de 15 zetels van de NDP gelijk stellen aan 100%, had de VHP met 8 zetels, 53% van het aantal zetels van de NDP. Bij de laatste verkiezingen is de NDP (100%) meer dan 2 keren zo groot als de VHP (47%). Meer nog de NDP (17 zetels) is op dit moment groter dan heel Nieuw Front (14 zetels).
  Er zijn slechts 2 perioden waarin de VHP groter was dan de NDP. Bij de verkiezingen van 1987 heeft Front (40 zetels) de NDP (3 zetels), die een paar maanden voor de verkiezingen werd opgericht, letterlijk en figuurlijk verpletterd. De VHP had 18 zetels. In de verkiezingen daarop klom de NDP naar 12 zetels. VHP zakte met 10 zetels naar 8 zetels. In 1996 groeide de NDP verder naar 16 zetels. De VHP bleef steken op 9. Het werd 4 zetels na de oprichting van de BVD.Na de scheuring van NDP in 1999/2000 slonk het aantal zetels naar 7. De VHP kreeg toen 8 zetels. De rest van het verhaal is bekend. VHP niet de tegenhanger van de NDP (daarvoor is zij te klein)
  We kunnen nogmaals gerust concluderen dat de VHP geen partij is voor de NDP. Zelfs het NF is bij de verkiezingen van 2010 niet in staat gebleken de NDP te verslaan. Het Nieuw Front heeft zich proberen te hergroeperen in de V7 combinatie. Het is echter hetzelfde beestje in een ander jasje gestoken. De verkiezingen gaan dus weer tussen de NDP en het Nieuw Front en niet tussen de NDP
  en de VHP! Ik hoop dat wanneer deze regering na 25 mei door mag gaan met regeren, zij het kiesstelsel zodanig wijzigt dat alle partijen alleen (en niet in combinatie) de verkiezingen ingaan. De werkelijke sterkte van alle partijen zal dan manifest zijn.
  Kunstmatig in de strijd gehouden
  Als ik de media, althans sommige media, volg, dan moet ik concluderen dat de VHP kunstmatig in de strijd wordt gehouden. Want wanneer de VHP steeds met de NDP wordt vergeleken, dan wordt eigenlijk aangegeven dat de VHP even sterk is als de NDP, wat dus niet waar is. Ik heb dat door middel van cijfers aangetoond. Nogmaals de NDP is meer dan 2 keren zo groot als de VHP (in zetels uitgedrukt). De NDP heeft DNA leden uit alle 10 districten, de VHP heeft DNA leden uit slechts 5 districten (Nickerie 1, Saramacca 1, Paramaribo 2, Wanica 3 en Commewijne 1). Zelfs in de zogenaamde traditionele VHP districten Nickerie en Saramacca is de VHP bij de 2 laatste verkiezingen niet verder gekomen dan 1 zetel. In Wanica heeft de NDP evenveel zetels als de VHP. De NDP heeft een nationale uitstraling, de VHP een etnische uitstraling.


  Maak melding

 8. al die mensen die schelden oplost op ndp zijn nu radeloos ze weten dat hun mensen komen verloppig niet aan de macht ik weet dat jullie van schelden houden het zit in jullie bloed,als het aan jullie lag om suriname vooruit te brengen zou suriname nooit een centimeter vooruit komen .omdat jullie altijd een lasbril op hebben daarom zien jullie niks meer en dat gaat zo blijven voor jullie denk ik,


  Maak melding

 9. Het wordt een verkiezingsstrijd als nooit tevoren. Een strijd tussen het Goede tegen het kwade. Langer dan vier jaren hebben velen die in 2010 paars stemden gezien,gehoord en ervaren op wie ze eigenlijk hebben gestemd.
  Ook hebben ze gezien,gehoord en ervaren de schande die over geheel het land en volk is gekomen. Velen hadden nooit gedacht of gehoopt dat de paarse baas president zou worden. Ook hadden vele paarsen gehoopt dat er een verklaring zou komen over de lugubere gebeurtenissen tijdens de jaren tachtig. Velen zijn zo geschrokken van de amnestiewet, ook van de vele gevallen van corruptie. Ook de aanhouding van de zoon van de president heeft voor veel heisa en schande gezorgd voor de gehele natie. Vele Surinamers schamen zich in het buitenland, als ze gevraagd worden wat ze vinden van een president en zijn zoon die een misdadig verleden en heden op na houden. Vele paarse aanhangers is de moed,geloof,hoop en liefde ontnomen door paars loze beloften. Leugens zijn het gebleken. De paarse misleiders hebben zichzelf verrijkt. Vele jonge paarse aanhangers zijn aan het verworden, misdadigers.
  Een ding is zeker, God’s molen draait langzaam maar zeker. Hij heeft de vele paarse aanhangers de leider gegeven die ze verdienen, een leider op wie ze hadden gehoopt, een leider die rust,vrede en voorspoed zou brengen. 18.000 volkswoningen zou bouwen, werkgelegenheid zou verschaffen. Veel wat kapot was gemaakt aan mensenrechten schendingen, naast corruptie hard aanpakken. Helaas…………is zoals opa en oma zeiden in 2010.tjek joe ai loekoe bun, arkie bun……………didibri nooit e kenki.


  Maak melding

 10. Gebleken is dat de Venezuelaanse en Cubaanse politieke ideologie niet heeft gewerkt. In de jaren tachtig hebben vele ervaren wat mislukte revolutie wil zeggen en dictatuur.Onderdrukking van vele Surinamers. Nu bv.Chavez er niet meer is, is het een grote puinhoop in olierijk arm Venezuela, land met de grootste aantal moorden per dag in Z.A. Ook de oude leiders in Cuba hebben hun zegje al gehad en zien nu in wat ze allemaal land en volk hebben aangedaan, natuurlijk blijven ze altijd de beschuldigende vinger wijzen richting US, maar vele Cubanen weten beter. Zoals in Suriname de paarse leider beschuldigend verwijst naar richting Ned. De oorzaak van zijn falend beleid tot heden. In Haïti wijzen ze allang geen beschuldigende vinger naar de kolonisator. De Haïtianen verdienen de keuze die hun voorouders hebben gemaakt. En als men toch wederom willens en wetens kiest voor ndp zal Suriname dezelfde kant opgaan als van Haïti. Precies zo zal het land verworden, maar met de naam Suribabwe. Land vol oliedomme paarse misdadige levende zombies.


  Maak melding

 11. honder mie mang ,stemmen op bouterse is stemmen op brunswijk .
  het doet er niet toe , de partij van brunswijk is tenminste betrouwbaar en daar gaat het om vertrouwen .front had toch ook samen gewerkt met lonnie .in elk geval zou ik het geen slecht idee vinden als bouterse samen men lonnie in zee zou gaan .
  bouterse voor president en daar gaan wij voor .


  Maak melding

 12. -Om mijn eigen mening te geven zou ik tegen alle marrons willen vragen NIET voor de NDP te gaan stemmen, omdat Abrahams ook een concessie daar heeft en Brunswijk in het bezit is van 14 concessies.

  Ze hebben nooit iets gedaan om een halt toe te roepen in het binnenland terwijl dat water vervuild wordt met kwik. Wie vervuild het????

  Abrahams had niets was een zwerver en was ook militair tijdens het bewind van Bouterse. Nu een van de rijkste mannen.

  Brunswijk en Bouterse hebben het binnenland vernietigd en Bouterse heeft mensen vermoord waar ook getuigen bij waren en vandaag worden zij op armen gedragen.

  Ik ben blij met de jongeren van Bep om alles bloot te geven wat en wie gewerkt heeft. Brunswijk en Sondrejo lopen het volk te vertellen dat het door hun komt dat er wegen worden aangelegd, lees maar wie dat gedaan heeft.

  Ik zou zeggen het volk zal het weten als het misgaat, omdat onder deze regering het land verder naar de verdoemenis zal gaan. Morgen krijgen anderen toch de schuld.
  Chavez had ook een mooie ideologie die hij aan Bouterse heeft gegeven.

  NDP mag best wel winnen en een ieder die achter deze schurken staat heeft dezelfde waarde en normen en groeien niet verder in ontwikkeling.


  Maak melding

 13. Stemmen voor PAPAvDINO is stemmen op verdere
  Criminalisering van Sranan ! Jij krijgt VP Brunsi en
  HoofdSuri-Schatkistbewaarder Bosje er gratis bij !

  Desi vraagt nog 5 j voor zijn 18.000 kartonnen huizen, en
  Spooktreinprojekt terwijl de schatkist TOTAAL LEEG is
  gemaakt, leeggeplukt door de NDP!

  Zelfs ONZE RESERVES worden door Desi en NDP-
  VEEGPLOEG, weggevaagd !

  Nieuwe bedrijvigheid is er niet, geen groei werkgelegenheid,
  geen banen dus, veel werklozen en personen die NIETS
  bijdragen aan belastingen en heffingen (schijnwerklozen) !

  En Desi geeft deze luilakken gratis voorzieningen, hoe dom
  kun je zijn, elke Srananman moet zijn steentje bijdragen
  anders mislukken ALLE SOCIALE wetten en voozieningen !
  Die zijn ONBETAALBAAR !

  Dictator van Zuster-Gratis-heilstaat Venezuela ziet dat de heilstaat ineen stort en geeft opdracht op demonstranten te schieten !
  Inflatie Venezuela is ongeveer 65 % ! Denki a tori !

  Uiteraard is weggeefbeleid van Maduro (vele miljoenen pj aan
  Cuba etc etc) niet de schuld, maar de supermarkteigenaren !
  Maduro onteigent de supermarktketens met GEWELD en
  heeft eigen CIS “a la Eddy Bruma” opgericht voor distributie
  van goederen, U kent dat debacle nog !

  Maar, BOUTA blijft doorgaan met zijn MEGA-nutteloze-
  uitgaven en nutteloze extra Leningen, totdat SRD totaal
  instort !

  Dusss, no way nog 5 jr Criminaliteit en GELDVerspilling !


  Maak melding

 14. Pitbull
  Alleen de lowlevels en stratiemangs stemmen op de Ndp!! En daarvan heeft su er helaas teveel aangezien 95% van het volk laag tot ongeschoold is!!

  Ps. plaatst je leerloopbaan op waterkant.


  Maak melding

 15. @nationalist, ik scheld niet uit, maar kan jou vertellen dat als mijn vader een moord had begaan zou ik hem echt laten opsluiten, omdat dit geen goed teken zou zijn voor zijn kinderen en kleinkinderen.

  Vergeet niet dat er ook zo iets is als waarde en normen.

  Om een land voorruit te brengen begint het altijd bij je zelf door een goed voorbeeld te geven dat je goed geschoold bent en niet in aanraking bent gekomen met de justitie. Ook dat je geen moordenaar bent.

  Zie al die voorbeeld figuren van Suriname.


  Maak melding

 16. DongDoggy schrijft : “de partij van Brunsie is tenminste betrouwbaar” !
  Zuster dji a man disi wan spoiti ! De grote VERNIETIGERS
  van de Grondwet die stemden, ondanks Verbod in Grondwet,
  voor de Nep-amnestiewet !

  Ronnie zwijgt bij hosselactiviteiten Abracadamski, bij gratis weggeven oude Bruynzeelconcessie aan NDPERS, bij Spooktreinproject, bij onaangepakte Scalians die ons nog dagelijks bestelen, bij weggeven goudconcessies in areas of interest aan schoonzoon minister Hok, over misdaden Dino
  tegen Surinaamse Volk. Bovendien verraadt Brunsi de 8 december uitgemoorden, de Moiwanan uitgemoorden en zijn lijfwachten die door Desi zijn uitgemoord !

  Lekker Betrouwbare man, die ook nog 8 jaar straf tegoed
  heeft in Parijs wegens Harddrugshandel !

  Sribi DongdongDoggie, time to wake up !

  No more crimis in charge !


  Maak melding

 17. Ha ha ha ha ha……..Wat dan nog als Santokhi DE presidentskandidaat is? Wat sis het probleem???

  Wij allen hebben alle vertrouwen aan Bouterse gegeven, maar nu blijkt achteraf dat diezelfde Bouterse geen knip voor de neus waard is, noch als president noch als voorbeeld van goed gedrag.

  Santokhi heeft is niet verantwoordelijk voor al die sores in het leven van Bouterse, Abrahams en rest van de bende.

  Trouwens, wie neemt nou de woorden van Ramon Abrahams serieus???????/

  ABRAHAMS, hij die miljoenen heeft verduisterd in opdracht van de president Bouterse. Het geld is eveneens doorgesluisd naar Bouterse! Alle gepleegde financiële fraude is gedaan door de vrienden van Bouterse. Zo moet oom Hoefraad leugens verkondigen dat het allemaal rooskleurig uitziet wat de economie betreft…..

  De leugen en bedrog regeert onder het bewind van Desi Bouterse als president. Enerzijds zijn er tal van mensen die geen vierkante meter perceel kunnen betalen om een huisje te bouwen, anderzijds worden vrienden van Bouterse steeds dik betaald met grote stukken percelen.

  De gedragingen van hen allen heeft bewezen dat zij niet in staat zijn verantwoordelijkheden over land en volk te dragen, anders zouden zij nimmer verduisteren en plunderen.

  Wie op Bouterse stemt, stemt op Brunswijk, als dit gebeurt dan kunt u Suriname voortaan Haiti noemen.

  Zo ik eerder schreef: Suriname is niet ver van een dictatuur.

  O mijn hemel, types als Brunswijk, Bouterse een couppleger en Brunswijk een veerboot kaper, de koppel van het jaar 2015 met als naam: lamme en blinde.

  Beste broeders en zusters, ik roep u op met verstand te kiezen, u kiest niet voor mij, maar voor uw eigen land en uw eigen leven. Wie in de nonsens van Bouterse blijft geloven moet straks niet klagen als ze niets te eten hebben.

  Wij concluderen dat het hagelen in Suriname een voorteken was dat het weleens erg koud zou kunnen worden door Bouterse.

  Ik hoop van harte: mensen, stem op V7. Laat nu weer eens de mensen het werk doen die Suriname iedere keer naar boven heeft geholpen toen het land berooid achter werd gelaten door diezelfde NDP.

  Laten we hopen en bidden!


  Maak melding

 18. @ Frontliner,

  Je bent absoluut niet op de hoogte van de peilingen die per ultimo januari door prof. Schalkwijk c.s. zijn gepubliceerd. Ga je daar eerst eens in verdiepen voordat je met je ongelukkige, niet ter zake doende en verouderde cijfers op de proppen komt.


  Maak melding

 19. Ik pleit al jaren voor verandering van Kiesstelsel en dientengevolge de Kieswet. Het is toch van de gekke dat als je in een bepaald district 18.000 stemmen krijgen en maar 1 zetel wint, terwijl in een ander geval hetzelfde aantal stemmen goed is voor 7 zetels? Ik pleit voor “one man, one vote”. Nergens ter wereld wordt dit kiesstelsel toegepast. Het is fraudegevoelig, niet eerlijk en zeker niet democratisch.


  Maak melding

 20. @Ram Singh

  Exact!. Precies dit probeer ik al tijden te vertellen………Bouterse zit als een kat in de nauw…..er is geen uitweg….de presidentschap en al zijn criminele praktijken zullen na zijn aftreden als president met hem worden afgerekend, desnoods met HOLLANDS hulp!

  Het is niet alleen Bouterse, maar de hele bende inclusief advocaat Kanhai. Al die toegekende privileges aan hun mensen in de zin van uitkeringen en toegekende percelen moeten worden terug genomen!

  De presidentschap en zijn arrogantie hebben hem al het das omgedaan!

  Triest, triest en diep triest dat hij zelfs met zijn eigen zoon een coke en wapenhandel runde.

  HOEVEEL GEZICHTEN HEEFT BOUTERSE???


  Maak melding

 21. @Frontliner

  Je had ff de bron en schrijver moeten vermeldne.
  Nml een artikel uit STAR van vandaag onder de titel “VHP niet opgewassen tegen NDP ” en geschreven door Drs. André Th. Misiekaba ” DAN HAD IEDEREEN GELIJK DOOR WAT VOOR DOM EN LEUGENACHTIG VERHAAL HET IS.


  Maak melding

 22. Ik hoop op nog 5 jaar paars. Hetgeen inmiddels allang achter de schermen geregeld is. Dan kunnen we nog 5 jaar naar de totale ondergang en teloorgang van deze corrupte, criminele dictatuur kijken en ons ervan vergewissen dat de miljoenenclaim(Ballast Nedam)…Miljoenenclaim (Havenbeheer)…Miljardenschuld (buitenlandse leningen)…Achterstallige betalingen etc…etc.etc…ten laste komen van het angstige, laffe, domme, slaafse Surinaamse volk.

  5 years more…make my day


  Maak melding

 23. Hadden we dat eerder niet gehoord, dat stemmen op de NDP Suriname in isolement zou raken en nog veel meer van die bla bla bla!
  Niks is minder waar gebleken, ze hebben nog steeds niet door dat die bang makerij toen niet heeft gewerkt en zal ook nu ano 2015 niet werken!


  Maak melding

 24. Ik Ka Kewoon voor Desi en Ronnie, de drugshosselaars, met
  Leke schatkist en Verdwenen staatsreserves !

  Zij zulle ontwikkeling brenge ! 18.000 kinese kartonnen huizen !

  Spooktreintje komt zo om je naar je hosselbaantje te brengen,
  lekker toch geen belastingafdracht ! Wel gratis ziektekosten-
  dekking, verhoogde Kindertoelage en Oudedagsuitkering !

  Ondanks leke staatskas, monnie de !!

  Helaas NDP-Sribi-srafu’s, a SRD o saka bun dipi !
  Dang unu sa njang datti !


  Maak melding

 25. @John2, dank zij geld en hulp van buitenaf. Onderzoek dit maar dan zul je gauw erachter komen.
  Vergeet niet, en zie al dat geld van de Inter Amerikaansebank etc.


  Maak melding

 26. 12 febr. 2015

  De grondregel in een democratie is dat de sterkste aantrekkende politieke partij of persoon de meeste zetels krijgt. Het zal niet anders zijn.
  Srika


  Maak melding

 27. Pero, in de 80er jaren van de vorige eeuw zou je het een uitstekend idee gevonden hebben als Bouterse Brunswijk op de vlucht had doodgeschoten, hoe komt het eigenlijk dat Brunswijk in jouw ogen nu zo betrouwbaar, vaderlandlievend en zo uitermate geschikt is om het land samen met Bouterse te leiden? Santokhi, Rusland en Somohardjo zouden de ‘wasi’ die Brunswijk genomen heeft ook willen nemen, misschien zouden dan een paar NDPers zoals jij, na het teleurstellend optreden van Bouterse de haast afgelopen 5 jaren, op hen willen stemmen.


  Maak melding

 28. @John2
  Maar dat is ook weldegelijk gebeurt. Waar zijn al die nieuwe investeerders?? Staat die fabriek voor prefab woningen er al?? Etc. etc, etc

  Het is slechts door de toevallig zeer hoge goudprijzen te “danken” dat deze regering het zolang heeft uitgehouden.


  Maak melding

 29. henkes ,joe na las ting

  blijf hangen ik kijk vooruit ,verbeter de wereld begin bij nederland waar je woont .het valt op dat deze surinaderlanders een grote mond hebben als ze in het buitenland zijn of wonen .ze doen alsof zij het beter kunnen en dat die witte man perfect is .michiel de ruyter heeft mensen vermoord en wordt op handen gedragen ,hij is een volks held lees je .waar blijven deze redimusus om hun stem te laten horen wat deze man gedaan heeft ,nee ze zwijgen als het graf .pero kijkt vooruit ik weet niet wat jij wil met de jaren 80 .een ding weet ik …de regering aron was corrupt bezig daarom moest er worden ingegrepen en tot op heden heb ik er geen spijt van ,ik weet dat het niet makkelijk was toen mensen in de rij moesten gaan staan om rijst ,olie ,suiker .oorzaak en gevolg .en deze zelfde boeven willen weer aan de macht ,deze zelfde schurken die nog geen eens een brug konden bouwen ondanks dat ze ontwikkelings hulp kregen .hulde aan de regering bouterse dat er veel tenvoordele aan dit surinaamse volk is toe gekomen .ik geef deze president nog 5 jaar .het volk zal op 25 mei beslissen .


  Maak melding

 30. Pero, hoe treuriger een krot eruit ziet, hoe meer en hoe groter de NDP vlaggen die er wapperen. En deze wijsheid heb ik niet van horen zeggen, ik woon namelijk in Suriname

  In de NDP zitten er twee categorieën van mensen:

  1. Bedelaars die liever lui dan moe zijn, ze denken dat de overheid ze alles gratis moet geven, Bouta belooft steeds weer alles gratis te leveren en terwijl hij niets van zijn beloften waar maakt, geloven die bedelaars hem steeds weer, zo alleen valt de grote aanhang van deze partij te verklaren
  2. Zakkenvullers die alleen aan hun eigen zak denken, dat zijn de kaderleden van de partij. Op het moment dat deze kaderleden niet meer in de gelegenheid gesteld worden om te stelen, lopen ze over naar een andere partij.

  Surinamers die op een eerlijke manier, door eigen inspanningen hun kost willen verdienen, hebben in de NDP niets te zoeken.


  Maak melding

 31. Suriname moet kiezen: of voor een bejaarde en weinig geletterde die ook nog eens schietgraag is of voor een man in de kracht van z’n leven, de wet respecterend en geletterd.

  Een ieder zal moeten uitzoeken voor zichzelf wat zijn motivatie is om op een bepaalde partij te stemmen. Wijsheid aan iedereen.


  Maak melding

 32. Suriname moet niets meer hebben van oude politiek en etnische partijen en daarom zal de NDP weer winnen. VHP, NPS, PL en KTPI hebben geen bestaansrecht meer en worden door het volk uitgekotst.


  Maak melding

 33. @Henkes

  Ook mensen die in krotten wonen tonen hun dankbaarheid voor datgene wat de NDP in vier jaar heeft bereikt. De NDP is er voor iedereen en dus ook voor de armen van Suriname. De VHP is van oudsher een etnische partij die haar eigen goed in de slappe was zittende soort bevoordeeld en daarom wappert er ook bij arme Hindustanen een NDP vlag en niet die van de VHP. Het leger armen in Suriname is ontstaan door de vorige regering van zakkenvullers en grondrovers die zichzelf verrijkten ten koste hen. Dankzij de NDP hebben de mensen weer hoop gekregen en dankzij de NDP zit Suriname in de lift. Het is nog niet perfect maar alles is beter dan frontzooi.


  Maak melding

 34. Beste Henkes

  Je hebt gelijk: op elk Surinaamse strontschip wappert de Paarse vlag.

  Ik copie je posting voordat de minnetjes brigade deze onzichtbaar maakt

  Pero, hoe treuriger een krot eruit ziet, hoe meer en hoe groter de NDP vlaggen die er wapperen. En deze wijsheid heb ik niet van horen zeggen, ik woon namelijk in Suriname

  In de NDP zitten er twee categorieën van mensen:

  1. Bedelaars die liever lui dan moe zijn, ze denken dat de overheid ze alles gratis moet geven, Bouta belooft steeds weer alles gratis te leveren en terwijl hij niets van zijn beloften waar maakt, geloven die bedelaars hem steeds weer, zo alleen valt de grote aanhang van deze partij te verklaren
  2. Zakkenvullers die alleen aan hun eigen zak denken, dat zijn de kaderleden van de partij. Op het moment dat deze kaderleden niet meer in de gelegenheid gesteld worden om te stelen, lopen ze over naar een andere partij.

  Surinamers die op een eerlijke manier, door eigen inspanningen hun kost willen verdienen, hebben in de NDP niets te zoeken.


  Maak melding

 35. In het smerigste riool, daar waar het putje bevindt, daar vind je Pero.

  De aanbidder van de “president van het volk” die nog nooit een dag eerlijk werk in zijn leven heeft verricht en een zoon heeft opgevoed die behoort tot de “allerbeste crimineel van Suriname”


  Maak melding

 36. Aan Strontliner,

  De NDP heeft een nationale uitstraling, de VHP een etnische uitstraling.

  De NDP doet alsof het volkspartij maar het heeft een masker op, het is een facade. Toen de NDP/ Megacombinatie de verkiezing had gewonnen hoeveel hindustaanse ministers zaten in de regering bij aanvang???????

  Nu zie dat na een tijdje er 3 hindustaanse ministers zijn aangetrokken om puin op te ruimen van andere ministers.

  Je hebt over etnische uitstraling wat voor uitstraling heeft de ABOP? Wat voor uitstraling heeft de BEP? Wat voor uitstraling heeft de PL? Wat voor uitstraling heeft de KTPI? Wat voor uitstraling heeft de NPS?

  Wat voor uitstraling heeft de NDP een zogenaamde volkspartij maar zijn toch de criminelen die het beleid bepalen.
  Een minister president aan wiens handen bloed kleeft een minister president die veroordeeld is van drugstransporten een minister president wiens zoon in Amerika op zijn berechting wacht vanwege drugstransporten en contacten met terrorisme.

  De NDP heeft criminele uitstraling !!!!!!
  Die het land ten schande heeft gebracht.


  Maak melding

 37. De Nationale uitstraling van de NDP lees ik ?? Ja die is MEGA-Crimineel ! Vader en zoon Dino zitten in de Drugsshit !

  Of is de uitstraling van de NDP : LEGE STAASKAS !

  Of VERNIETIGDE STAATSRESERVES !

  Nee Desi, je hebt krabita Anu, laat Sranan met rust !

  Volk moet kiezen voor NIET-criminele leiders !

  Srananmans, EIS Screening van ALLE leiders, dan heb je tenminste een kans op ontwikkeling van land en volk !


  Maak melding

 38. henkes kenkes toch schaam je ,dus mensen als jou gunnen geen mensen die minder daad krachtig zijn .hebben arme mensen geen recht van bestaan .mogen ze geen drink water krijgen ,mogen ze geen dokters kaart krijgen ,mag er geen minimum loon worden ingevored .henkes ik ben niet arm ik ben niet rijk ,ik heb het redelijk goed in nederland .ik heb familie in suriname die het redelijk goed hebben en toch op bouterse stemmen en terecht .aan wie heeft het rijkdom al die jaren toebehoort .de elite en met elite bedoel ik niet alle hindoestanen ,alle creolen maar een klein deel .nu wordt de koek over de gehele linie verdeeld .hert volk merkt het en zo moet het .wat noem jij gratis leg uit .wil jij suriname met nederland gaan vergelijken omdat je een uitkering hebt of omdat je werk hebt .ik gun die mensen een beter bestaan in suriname .jij overdrijft met je gratis en al zou dat zo zijn ik gun elke surinamer een beter bestaan .die vhp ,nps ,pl hebben zoveel van het volk gestolen deze regering doet er wat aan .jullie kunnen roepen dat ze corrupt zijn men heeft gelijk om te zeggen dat jullie met bewijzen moeten komen .iemand zei hier dat je voor bouterse in de rij moest gaan staan om rijst ,olie ,suiker basis levens behoefte te kopen en dat was toen de oude politiek .laten wij elkaar geen mietje noemen ,moeten wij zo door gaan met dit soort regeringen .velen van ons zijn naar nederland gekomen omdat wij ons land hebben verlaten voor een beter bestaan .nu daar velen het beter hebben verijten zij hun land genoten in su .henkes schaam je .je moest dan in su blijven om kritiek te leveren en niet in nederlad .ik reageer niet graag maar soms dwingen mensen als en anderen om te reageren .wat heeft de oude politiek gedaan voor het volk ondanks ontwikkelings geld geef daarop antwoordt .
  en vergelijk het sinds de ndp .perfect zijn ze niet maar beter dan de vhp en de nps .waarom hebben vele hindoestanen de vhp en de nps de partij verlaten .is dat niet uit onvrede al die jaren .als je verstand hebt ga jij je bezinnen .mensen willen een alternatief en ik neem het ze niet kwalijk als de oude politiek vaalt en dat moet je respecteren en niet ropen dat de mensen die op de ndp dom zijn jij bent dom en achterlijk .de ndp is de grootste partij van het land .
  omdat het niet jou politieke kleur is vindt jij de mensen dom .je komt heel veel tekort henkes jij niet alleen er zijn nog meer van jou soort die zeggen dat de ndpers dom zijn omdat ze niet op jou kleur stemmen .wie komt hier nou tekort aan inzicht ,jullie van het front .in nederland stemmen veel mensen op wilders wil je dan ook zeggen dat ze dom zijn ,dat gaan deze henkes ,jona ,ray en anderen niet doen ,maar hun eigen land genoten die bouterse stemmen gaan ze voor dom uitmaken .ik denk eerder dat jullie echt tekort komen .je moet mensen in hun waarde laten op wie ze willen stemmen ,ze maken gebruik van hun grondrecht om te stemmen op wie ze willen ,het is hun democratisch recht jullie zijn de losers.


  Maak melding

 39. De KOEK verdwijnt in de zakken van drugscriminelen en aanverwanten/partijgenoten ! Voorzieningen beloven die
  niet kunnen worden opgebracht vanwege te weinig EKTE werkenden/te weinig belasting-inning !
  Massa-Werkloosheid ondermijnt Sranan en NDP staat
  erbij en geeft al ons geld weg aan Niet-productieve onzin !

  Betaling op lange termijn sociale voorzieningen dat is het
  probleem, niet het afkondigen van die projecten !

  Zie spooktreinproject waarbij geen enkele berekening met
  bedrijfseconomische cijfers op tafel is gelegd !

  Zie ziektekostenproject waarbij AMERHAALI beweert dat
  Sranan MILJOENENWINST gaat maken op ziektekosten,
  terwijl heel de wereld naar zo een model snakt !

  Kiezers doorzie de financiele spelletjes van de NDP,
  staatskas is LEEG, momenteel worden de door regering Venetiaan opgebouwde reserves van circa 1 miljard
  vernietigd door de NDP !

  GEEN van de NDP-uitgaven heeft tot doel dat er uit
  economische bedrijvigheid GELD wordt gegenereerd (opbrengsten/winsten komen)om de samenleving verder
  op te bouwen !
  Of bedoeld Desi misschien de NDP-Lackin-Cassavefabriek ??

  PS : Criminelen in de leiding vh land zullen Srananbevolking
  geen ontwikkeling brengen, enkel een lege staatskas en verdwenen reserves !


  Maak melding

 40. pamoe

  Ik noem mensen dom en achterlijk als ze op een partij stemmen die bestaat uit pure criminelen die niets anders doen dan hun eigen zakken vullen en het land economisch de afgrond in storten.

  Ik noem mensen dom en achterlijk die een partij steunen die de surinaamse grondwet verkracht en hun eigen criminele leiders die terecht staan voor massamoord Amnesty geven.

  Ik noem mensen dom en achterlijk die op een partij stemmen die een president heeft die zij zoon – een beroepscrimineel – benoemt tot hoofd CTU en daardoor de beschikking heeft over zware wapens, valse paspoorten en zijn eigen drugstransporten regelt..

  Ik noem mensen dom en achterlijk die stemmen op een partij die mensen afkoopt met een verhoging van kinderbijslag en aow en ondertussen de staatskas plundert en mensen zoet houd met 18.000 woningen, diepzeehavens en een spoorlijn die er nooit komt.

  Moet ik nog even doorgaan,…?


  Maak melding

 41. Bouterse wordt weer President. Ga zo door President, het volk is trots op U en op first Lady.
  Vraag is wie wordt first lady als santokhie president wordt?


  Maak melding

 42. @Any One en de first lady (met megasalaris) gaan de schatkist WEER vullen ! Ook ONZE broodnodige reserves (ook die
  inmiddels bij Staatsolie zijn weggepikt) worden teruggestort !

  Leve de tientallen Scalians die ons goud wegroven en geen
  cent aan de staat afdragen !

  Leve de Mega/uitgaven aan zg staatsadviseurs die Spooktreinprojecten laten bedenken door Nederlanders !

  Leve de 18 000 sleutelkare woningen die gratis aan de
  arme bevolking zijn overgedragen !

  Leve onze veiligheidsdiensten die NIETS van Dino mochten weten of onderzoeken !

  Leve onze geschonden Grondwet !

  Leve onze Grote zoon en Deskundige Dino, echt een
  voorbeeld voor de Srananjeugd !

  PS : Volgende DEvaluatie SRD is heel dichtbij ! Blijf maar met geld smijten NDP !


  Maak melding

 43. Bank leak reveals billions from Caribbean stashed in Switzerland.

  Explore the Swiss Leaks Data

  Also noteworthy is that one Suriname national held an account with HSBC in Switzerland ( 9 clienten hebben gezamenlijk US 722.3 million).

  Het hoeft geen betoog wie deze clienten zijn, maar een ding is zeker als paarse oliedomme stommelingen wederom stemmen op hun paarse lijdsman, dat het bedrag zal stijgen. Ondertussen zijn velen die in 2010 hun stem gaven, verbitterd en paars beneveld gedesilussioneerd. Wang tweede tjens na soso ka te we paars. Wis en zeker verwordt het ooit democratisch land……dictatoriaal Suribabwe.


  Maak melding

 44. De Abop ( Alle Bonen Opslag Partij)

  Beste electoraart bruine bonen met zoutvlees maakt veel meer kapot dan dat je lief is !!!

  Jullie vergeten een ding jullie vreten zich 1 keer in de 5 jaar klem en jullie verkopen je stem, maar vergeet dat je na de verkiezing 5 jaar met aambeien zullen lopen van al die hoge druk in je darmen.


  Maak melding

 45. HERINNERING::::::::::

  Corruptie en criminaliteit rijzen de pan uit:;

  =President Bouterse beloofde bij zijn aantreden een ‘kruistocht’ tegen de corruptie, echter is deze juist bevorderd door het uitblijven van de anti-corruptiewet. Meermalen heeft Bouterse gezegd dat de bestrijding van de corruptie topprioriteit geniet van deze regering. Helaas zijn de beloftes enkel woorden zonder daden gebleven. De corruptie en de criminaliteit rijzen in het hedendaagse Suriname de pan uit. Het is geen nieuws dat Suriname een land bomvol corruptie is. Suriname is nu in een wild west van graaien beland. Men heeft vrij spel om te kunnen graaien. Sedert Edward Belfort aangetreden is als minister van Justitie en Politie, lopen de corruptie en de criminaliteit langzaam maar zeker de spuigaten uit. Het lijkt erop dat de indiening en behandeling van de anti-corruptiewet bewust wordt tegengehouden door een bepaalde coalitiepartij. In plaats van dat president Bouterse de corruptie en de criminaliteit aanpakt, laat hij zich liever omarmen door partijloyalisten van wie sommigen met een strafblad rondlopen. Een treffend voorbeeld is, Errol Alibux, die onlangs werd benoemd tot niet-residerend ambassadeur van Turkije terwijl hij veroordeeld was wegens corruptie


  Maak melding

 46. -Alleen Bouterse is nog NIET vertrokken naar Nederland om de mensen toe te spreken::::::::::

  =De JID –NL(Javanen in diaspora in Nederland) heeft op de valreep weer een nieuwe activiteit op stapel. Het betreft een ontmoeting en een vraaggesprek met politiek leider Paul Somohardjo van Pertjaja Luhur uit Suriname.

  Deze ontmoeting vindt plaats op 19 februari 2015. Het gaat concreet om een ontmoeting c.q. vraaggesprek met JID-NL en de Javaanse diaspora in Nederland in Den Haag.


  Maak melding

 47. Bassie jij bent komisch als een joggie,,van 0jaar heb medelijden met jouw .begin te sparen om naar su te komen,oja je bent van de voedselbank no,,,,,,en waar is adriaan,,,,,
  mijn chineese opa zou zeggen je bent kans loos in nl
  ,葡萄牙语爷爷就像你说的充电机会恩….I LOVE SU WOON EN WERK…..


  Maak melding

 48. Zo denken de multiculturele jongeren over Bouterse. Het zal niet langduren en wij zullen zien dat de etnische VHP jongerenraad de liefde verklaart aan hun etnische VHPpartijlIJder Santhoki volgens de protocol. Ze zullen het als spontane actie naar buiten brengen maar we weten beter.
  Lieve president Bouterse, laat U ons niet in de steek
  Wij jongeren van Suriname hebben U hard nodig
  Beschermt U ons tegen de vele kwade geesten van V 7
  Lieve president Bouterse, zorgt U ervoor dat we niet teruggaan naar de ellende
  Wij willen niet meer terug, terug in het diepe verval
  U bent samen met uw volk op de goede weg, U heeft nog veel werk
  Laat die goede weg niet worden afgesneden door mensen die het niet goed menen
  Wij rekenen op U president, wij vertrouwen helemaal op U
  Lieve president Bouterse, laat U ons alstublieft niet in de steek
  Wij houden van U
  Jongeren van Flora en omgeving


  Maak melding

 49. Hier zijn de feiten!
  V7 met de VHP voorop hebben ons verteld dat de democratie in Suriname door Regering Bouterse is vernietig en we tevens af op de jaren 80 scenario’s. v7 vertelt ons zij de oplossing zijn en het volk moet op V7 stemmen om de democratie en vrijheid op meningsuiting in Suriname te beschermen. Volgens de wereld index van Reporters without borders (RSF) is Suriname onder Bouterse van de 31ste naar de 29 plaats gestegen met dank aan regering Bouterse. Tijdens de regeerperiode van nieuwFront VHP en NPS stond Suriname nog op de 31ste plek. Met dank aan regering Bouterse naar plek 29 gestegen . wij kunnen hieruit conclusie trekken ondanks de Leugens van nieuw Front LIJDERS in Suriname en nieruwFront aanhang op waterkant is nu gebleken dat Bouterse de democratie en het recht op vrijemeningsuiting in Suriname bevorderd en beschermd. Natuurlijk zullen de Front aanhang op waterkant dit succes aan de Vorige regering nieuw front toe schuiven, wanneer we naar de 33ste plek waren gedaald dan hadden de frontaanhang op waterkant gezegd dit is voor 100% te danken aan regering Bouterse hij maakt de democratie kapot!
  Suriname doet het goed op persvrijheid index
  Suriname doet het goed als het gaat om persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting. Het land klimt op de wereld index van Reporters without borders (RSF) van de 31ste naar de 29 plaats. Slechts een derde van de 180 landen die op de index voorkomt, heeft de plaats van het vorig jaar behouden of is gestegen op de index. Twee derde van de 180 landen over alle regio’s wereldwijd, heeft dit jaar een daling ondergaan. De daling is kenmerkend omdat er ook landen tussen zitten, waar de democratie en de persvrijheid hoog staan aangeschreven.
  Suriname doet het sinds het herstel van de democratie eind jaren 80 begin jaren negentig veel beter op de verschillende indexen. Evenwel wordt er door RSF elke keer op gewezen dat het in standhouden van straffeloosheid, zoals geen voortgang vinden van het 8 december strafproces, het in stand houden van zogenaamde muilkorfwetten en incidenten als het ingrijpen van de regering in nieuwsprogramma’s zoals Suriname Vandaag, ernstige bedreigingen zijn. Suriname dankt zijn plek op de index door onder andere de pluriformiteit in media, de mate waarop de media/journalisten onafhankelijk hun werk kunnen doen, wetgeving zoals de grondwet en de door Suriname geratificeerde internationale verdragen die een raamwerk zijn en de garantie geven voor een vrije beleving van het recht op vrije meningsuiting. Reporters Without Borders typeert deze index als alarmerend voor de persvrijheid in de wereld. Media en journalisten worden vaker gebruikt voor propaganda doeleinden of worden onthouden van informatie. In veel gevallen is er sprake van directe en indirecte aanvallen op de mediahuizen en journalisten. Niet alleen overheden, maar ook niet gouvernementele organisaties maken zich schuldig aan het schenden van het recht op vrije meningsuiting. Genoemd worden de extremisten organisaties Boko Haram, de Islamitische Staat (IS), drugsorganisaties en de Italiaanse maffia. Een ernstig opkomend gevaar is het bestaan van zogenaamde muilkorfwetten waarbij kritiek op overheden wordt gezien als een criminele daad. Opmerkelijk is ook dat Europa in tegenstelling tot de index van 2014 de grootste dalingen kent in 2015. Europese landen zijn met grote afstanden verdeeld vanaf de eerste plek tot en met de laatste. Grootste daling. De grootste daling op de lijst is die van Andorra. Dat land stond het vorige jaar nog in de eerste vijf landen, onder de noemer volledige persvrijheid. Het daalt met 27 plaatsen van plaats vijf naar plaats 32. In het commentaar dat bij de index is opgenomen staat vermeld dat dit te wijten is aan het feit dat de media in Andorra binnen een jaar tijd te zwaar onder druk is komen te staan van financiële, politieke en religieuze invloeden. Er is sprake van belangen verstrengeling, en ondervinden journalisten problemen bij het verslaan van activiteiten in de financiële sector. Ook blijkt er een gemis aan wetgeving die de persvrijheid moet garanderen. Reporters Without Borders hanteert zonder pardon een strenge methodiek bij het bepalen van een plek op de index. Landen die voor zichzelf claimen een hoge mate van persvrijheid en democratie te hebben zijn er slecht vanaf gekomen in het commentaar. Het gaat om landen als de Verenigde Staten van Amerika, die na in 2014 met elf plaatsen te zijn gedaald nu weer twee plekken daalt op de index en de 49 positie inneemt. Een andere opmerkelijke daling is die van Oost Tumor. Dat land dat op de index al jaren een slechte positie heeft, daalt nu verder met 26 plekken naar plek 103. Reporters Without Borders vraagt extra aandacht voor de reden van deze daling. Oost Tumor heeft recent van overheidswege een mediaraad in het leven geroepen, er zijn nieuwe ethische codes (gedragsregels) opgesteld voor journalisten en is er wat door RSF genoemd wordt , een toffe (strenge) wet in het leven geroepen die journalisten dwingt zelfcensuur toe te passen.
  Andere grote dalingen op de index zijn Congo met 25 plaatsen. Daar is er een heksenjacht geopend op kritische journalisten en zijn zij gedwongen het land uit te vluchten. Italië daalt met 24 plaatsen naar de 73ste plek. IJsland, vorig jaar nog binnen de top 10 daalt met 13 plaatsen naar plek 21. Venezuela die het al slecht doet op de index daalt met 20 plaatsen verder omlaag naar plek 137. Ook Ecuador daalt met 13 plaatsen naar plek 108.


  Maak melding

 50. Ik ga hetzelfde schrijven en zou de gefrustreerde NDPérs vragen hierop te reageren:::::::::Waar of niet

  HERINNERING::::::::::

  Corruptie en criminaliteit rijzen de pan uit:;

  =President Bouterse beloofde bij zijn aantreden een ‘kruistocht’ tegen de corruptie, echter is deze juist bevorderd door het uitblijven van de anti-corruptiewet. Meermalen heeft Bouterse gezegd dat de bestrijding van de corruptie topprioriteit geniet van deze regering. Helaas zijn de beloftes enkel woorden zonder daden gebleven. De corruptie en de criminaliteit rijzen in het hedendaagse Suriname de pan uit. Het is geen nieuws dat Suriname een land bomvol corruptie is. Suriname is nu in een wild west van graaien beland. Men heeft vrij spel om te kunnen graaien. Sedert Edward Belfort aangetreden is als minister van Justitie en Politie, lopen de corruptie en de criminaliteit langzaam maar zeker de spuigaten uit. Het lijkt erop dat de indiening en behandeling van de anti-corruptiewet bewust wordt tegengehouden door een bepaalde coalitiepartij. In plaats van dat president Bouterse de corruptie en de criminaliteit aanpakt, laat hij zich liever omarmen door partijloyalisten van wie sommigen met een strafblad rondlopen. Een treffend voorbeeld is, Errol Alibux, die onlangs werd benoemd tot niet-residerend ambassadeur van Turkije terwijl hij veroordeeld was wegens corruptie


  Maak melding

 51. @Bassie, dit bedoel ik nou met het gedrag van de NDPérs. Kun je niet op een normale manier reageren zonder uit te schelden??????
  Wat een kenmerk van jullie!!!!!

  Zie maar de opvoeding van vele kinderen waar vaak genoeg geen vader in huis is.


  Maak melding

 52. Stel, je bent 70 jaar. Je bent schatrijk. Het ontbreekt je materieel gezien aan niets. Maar je merkt dat je gezondheid wat achteruit gaat en je hebt zorgen om je kinderen en bent heel vaak moe.

  U en ik zouden dan denken, laten we het dan rustig aan doen, een teruggetrokken leven leiden, de zin van het leven overdenkend en nog goed doen waar we het kunnen. Nog genieten van je pensioen, kinderen en kleinkinderen.

  Maar niet iedereen denkt zo. Boutje wil nog eens 5 jaar regeren. Ongeacht dat hij minder goed ziet, minder goed hoort, meer ‘bewusteloze’ momenten heeft, hijgt naar adem, minder goed ter been is, soms angstaanvallen heeft.

  Wat bezielt iemand om dan nog eens voor 5 jaar de heel zware taak van het presidentschap van het land op zich te nemen? Ambitie? Nee, want als president heeft hij er weinig van gebakken. Nog steeds dynamisch en een grote drive hebbend? Ook niet. Wat dan? Angst!! Angst? Ja, de angst om voor de decembermoorden vervolgd te kunnen worden in de nadagen van z’n leven.

  Het presidentschap dus om een mogelijke gevangenisstraf te ontlopen. Surinamers, denk goed na! Is deze motivatie van een persoon voor jullie goed genoeg om hem president van het land te maken? Naast z’n fysieke en geestelijke tekortkomingen? Aan jullie het woord!


  Maak melding

 53. @FrontDesi-rider De Staatskas is MULTICULTUREEL LEEG !
  Een nieuwe vinding van Desi ! De staatsreserves zijn al voor
  meer dan de helft VERDAMPT ! Verdampt aan Niet-
  productieve NDPuitgaven die niets opleveren : Geen
  opbrengsten voor Sranan en ook geen werkgelegenheid !

  En dan streeft zieke Desi naar nog 5 jaar ! Wil zeker de
  staatskas vullen met paarse bolletjes !

  Dan durft deze Verdachte nog te komen met een
  Spooktreinproject waarvoor alweer miljoenen moeten
  worden geleend en waarbij, hij BOUTA, nota bene GEEN EXPLOITATIEBEGROTING op tafel kan leggen !
  De jaarlijkse VERLIEZEN zullen namelijk gigantisch zijn !

  Brada nanga sisa djie Sranan kondre wan brik !
  Komoto nanga den wakamanplanning, a no e wroko !!

  PS : Laat NIET-criminelen het land besturen !
  Met onmiddellijke ingang een SCREENINGWET,
  Dan w’e takki ! !


  Maak melding

 54. HOOLIGANS, jOna, Barabas, Sabayo, COOL runnings, Henkes, Ray, Wiep-Ding, Neus, Esmerald, hans, Henk Molenaar, Afro, Glenn Pengel en consorten, hoe is het met jullie allemaal, RAKKERS?

  Jullie zullen als DESKUNDIGE ROTZOOI-SCHOPPERS jezelf ERG GOED herkennen in Chan(driKA) Santhoki, jullie BROKKENPILOOT.

  Ray hoeveel roti’s en bara’s heb jij vandaag tezamen met Henk(ie) Molenaar naar binnen gewerkt. Jullie hebben gelijk om Chan nu elke week voor 7 roti’s en 7 bara’s te laten betalen. Als Ome Willy het zinkende schip(je) verlaat, maken jullie, jij en Henk(ie) aanspraak op elk 6 roti’s en 6 bara’s. Al is het buiten jullie schuld om.

  Ik vind Ray(tje) dat jij ook doksa mag vragen voor je roti’s. Je kunt toch niet zomaar elke dag achter de computer zitten met alleen maar veertjes in je Ray(tje)? Ik hoop dat jullie OPPORTUNISTISCHE Chan dat ook inziet en jullie, jij en Henk(ie) vooral, ook tegemoet komt. By the way: jij en Henk(ie) zijn lekker aangekomen hè, van die heerlijke roti’s en bara’s met cola van Roop Ram van Chan(driKA).

  Ray, Ome Willy Soemita heeft gezien dat Chan in die VIJF JAREN nog steeds weer niet veranderd is. V 7 (VIEZE 7) van Chan is nu al een BAKBA-WINKRIE aan het worden. Chan droomt en hoopt nog steeds dat Surinamers net zo ACHTERLIJK zijn als jullie HOOLIGANS.

  Ray, eerlijk is eerlijk, een RACIST zou Suriname nooit kunnen LEIDEN. Wel zou zo’n RACIST Suriname kunnen laten LIJDEN!

  HOOLIGANS hebben een VERSTANDELIJKE HANDICAPT, waar ze niets aan kunnen doen. Ray, President Bouterse heeft ervoor gezorgd dat zelfs alle HOOLIGANS ook aanspraak maken op gratis medische behandeling van het SZF. Wanneer jullie naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) moeten is alles GRATIS.

  Henk(ie) Molenaar, zeg aan Ray dat hij oom Mahinder niet meer hoeft te bellen wanneer jullie weer een HOOLIGAN aanval hebben.

  Onze President heeft het geregeld dat jullie niet hoeven te betalen voor een Psychiater en ook niet voor Medicatie. Het maakt voor onze President Bouterse echt niet uit of jullie ‘goeie’ MAATJES zijn met Chan(driKA). Ray we mogen echt blij zijn dat wij een President hebben die van alle mensen houdt. In Nederland zeggen ze dat hun Minister-President Rutte, ook van alle mensen houdt. Hij is een aardige Minister-President. Ray, daarom wilt de Minister-President van Holland samen met onze President in Suriname werken.

  Ray wist je dat onze President een HOGERE functie heeft dan de Minister President van Holland. We mogen echt erg trots zijn Ray(tje)!

  Ray, je bent toch ook niet alweer vergeten dat Holland haar Ambassade in Suriname wederom heeft geopend. Je moet eens langs de Ambassade gaan van Holland. Vraag Chan om z’n schoenen te lenen, want je kunt daar niet op je VIEZE (7) slippers komen aanlopen.

  Ray die Hollanders hebben echt mooie BLAUWE ogen, GABBER. Het zijn aardige mensen Ray. Ze lachen altijd beleefd. Misschien aaien ze je over je koppie met je gladde haar, Ray, als je geluk hebt. Wat HEERLIJK zal dat zijn! Dan is je dag zeker, ook zonder veertje in je Ray(tje) weer goed.

  Maakt niet uit of Chan niet opgewassen is tegen ome Willy. Ome Willy heeft gemerkt dat Chan met z’n HOOLIGAN karakter, Suriname kapot gaat maken.

  Ray je moet het zo zien: Chan is nog steeds een RACIST en onze President Bouterse is nog steeds een NATIONALIST. Van Chan houden BEPAALDE figuren (RACISTEN) en van onze President Bouterse houden ALLE mensen (NATIONALISTEN).

  Ray(tje) en Henk(ie) Molenaar: gedragen jullie je. Als jullie iets niet begrijpen, vraag het aan een goede buurman of buurvrouw in de buurt om jullie het uit te leggen.

  Nog belangrijker: HOOLIGANS moeten hun ‘ZOLDERKAMER’ zeker VIJF minuten lang onder een KOUDE kraan/douche houden, alvorens in BOOSHEID te reageren op REACTIES van EERLIJKE MENSEN.

  Ray wisten jullie HOOLIGANS, dat sommige HOOLIGANS vaak ook (weer) goeie mensen willen worden? Kijk maar naar Ome Willy Soemita!

  Wat een VIEZE 7, hè, ‘PRODUCENT’ Chan(driKA)!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 55. @Freedom2u,je schrijft::::::Onze President heeft het geregeld dat jullie niet hoeven te betalen voor een Psychiater en ook niet voor Medicatie.

  Ik vind het jammer dat je niet echt op de hoogte bent over de echte uitvoering van die ziektekosten verzekering. Jammer.
  Onderzoek even de kosten voor een nierdialyse en de uitwerking daarvan.

  Als jij denkt dat alles vergoed wordt zul je gauw van de koude kermis thuis komen.

  Zielig hoe velen gehersenspoeld zijn!!!!


  Maak melding

 56. Free@Dong BOUT is nationalist, pleegde met de HOLLANDERS
  staatsgreep en onderdrukte het Volk !
  De Nationalist Bout laat Onze Grondwet vernietigen en laat
  een Nep-amnestiewet aannemen door zijn DNA-domkoppen !

  De Nationalist staat toe dat er meer dan twintig Scalians
  goud-roven uit onze rivieren ! Zij dragen niets af aan de staat !

  De zogenaamde arme binnenlandbewoners graven ook
  gratis goud ! Er worden geen belastingen afgedragen, wel
  krijgen ook die bewoners gratis-voorzieingen !

  Zo DOM kun je dus zijn als NDPer, vandaar dat a staatskas
  legi !!!


  Maak melding

 57. frontliner .

  deze vhp {leider } is in paniek geloof mij ,vhp ,pl zijn radeloos met al hun 7 partijen ,ze weten niet welke kant ze op moeten om de populariteit van de sterke man van suriname in een kwaad daglicht te stellen .eerst was het corruptie ,dan weer mensen rechten dan weer halen ze dino naar voren dan weer 8 december .niets totaal niets wat ze proberen lukt het ze om bouterse aan het wankelen te brengen .hoe meer ze op bouterse afgeven hoe populairder hij wordt en dat gaan wij op 25 mei bewijzen .wij van de ndp kunnen een slag verliezen maar die oorlog winnen wij op 25 mei zonder angst of beven gaan wij die dag tegemoet .het surinaamse volk staat paraat ,de vlaggen beginnen te wapperen ik heb een surinaamse vlag in mijn auto en een ndp vlag aan mijn raam .een heb ik op het dak van mijn huis hangen .de meeste mensen hier op deze site zijn redimusus uit nederland .ze willen hun zegje doen maar hebben geen recht om te stemmen .wat gasten als ray ,jona ,barabas henk molenaar doen is napraten .ze lullen maar wat .zelfs nederland kan jullie niet helpen .
  een ding wil ik jullie mee geven …bouterse is en blijft de sterke man van dit land ook na 2015


  Maak melding

 58. Een wc worm is van nature veel wijzer dan de paarse minnetjesdrukker. Vele ndpers, vnl. de jongeren willen jaren tachtig graag ervaren. Wanneer het nood het hoogst is zal niemand helpen, de verwording van dictatorial misdaadstaat Suribabwe is dan een vaststaand feit als oliedom in het qudraat paarse aanhangers wederom stemmen….we wille terug jaren tachtig. Heheh Neks no fout, wiens we ka……baas na mang


  Maak melding

 59. @Moderator.

  En nu staan weer een helehoop postings waar ik al eens een plus/min bij heb gezet open voor nog een plus/min. Dat is alleen mogelijk als iemand in de achterliggende stuurtabel heft lopen rommelen.


  Maak melding

 60. Statement WILLY SOEMITA:

  ‘Niets is zo GENANT te fungeren als staart van de OLIFANT’.

  Alleen maar die VHP – Vieze (7) Hopen Poep word je ingepeperd.
  Dat heeft ‘ARME’ Ome Willy steeds moeten inademen. Hè, hè!!!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 61. in alle opzichten is de ndp oppermachtig .
  het zal mij sieren wat jullie zeggen ,dit land mag niet vallen in handen van de oude politiek ,ze hebben zoveel geld gehad wat hebben ze van gebakken wat voor voorspoed hebben ze gebracht met al dat geld .de enige die ik toch een schouder klopje mag geven is venetiaan van het front ,het was een man die ervoor gezorgt heeft dat wij met een nul optie begonnen maar ja vene geld moet rollen en niet maar opsparen voor die vhp nep bedrijven ,die nep aannemers die vele miljoenen van het arme volk gingen verkwanselen .ze hebben het vaak over corruptie maar het probleem van de vhp is dat ze niet bij die jam pot kunnen komen en dat wekt jaloezie op bij ze .ze zien alles groen als het om hun belangen gaat .wo poeroe voer gie ding .


  Maak melding

 62. Bij stem voor BOUTA krijg je eerst Narco-DESI-Lege-Staatskas

  CADEAU en daarbij krijg je Gratis VP Ronny-ook-gevonniste-

  BRUNSWIJK, Spooktreinproject-JOZEFZOON,

  CentraleBank-BOSJE plus ANDY,

  Staatsgreep-ALZHEIMER-HERRENBERG, Duizenden-

  Hectaren-In-Area-Of-Interest-voor-schoonzoon-HOK,

  ABRAKADAMSKY-OW-Jaarbudget-Weggoochelaar,

  GRAANOOGST-Oliedeskundige-Weggever-Reserves-

  Staatsolie, DOEKHI-hoofdadviseur-Schending-Grondwet,

  tevens DOEKHI-Hoofdadviseur-Gewone-Wet-Zet-Grondwet-

  Opzij, VANDERSAN-Hoofd-Leeghoofden-baas-van-alle-

  ministers-en-ministeries ! etc etc

  Eindsaldo : STAATSKAS EMPTY ! STAATSRESERVES
  GEHALVEERD !

  PS : Geluk voor Sranan, ALLE ONZIN-Geldverslindende-
  projecten MOETEN “voorlopig” ON-HOLD !
  Begin MEGA-lijst aan openstaande VORDERINGEN
  te betalen/af te handelen !


  Maak melding

 63. Geeft ze geen zuurstof,
  De verkiezingen in suriname die over precies 100 dgn plaats zullen vinden,zijn van inmens belang.
  Nog nimmer in onze politieke geschiedenis zijn de contouren zo duidelijk zichtbaar.
  Hadden wij in 2010 nog hoop dat het kwaad hersteld zou worden en dat personen en instituten hersteld zouden worden,thans is alles glashelder en bestaat er geen enkele reden om politieke bende die nu het land regeert,nog langer het voordeel van de twijfel te geven.
  Alles waartegen er gewaarschuwd had is uitgekomen.
  Ons land is geisoleerd..
  De in strijd met de grondwet gekozen president ,lees art 92 lid4,kon bepaalde landen niet bezoeken.
  Uit vrees reisde hij keer op keer met onze national carrier naar diverse landen.
  Onze goudvoorraad alsmede onze monotaire reserven zijn verdampt.
  Dallarvoorraad bij de aanvang bedroeg zo n 700 USD
  Vanwege de goede prijzen van goud en aardolie steeg het tot circa 1.3 miljard.
  Thans is het geslonken tot 600 miljoen.
  De Surinaamse dollar is gedevalueerd.
  Thans is de koers USD /SRD ruim 3.75.

  De Centralebank heeft mnd lang USD s gepompt in de economie.
  Evenwel zonder succes.
  Thans verkoopt de CB rechtreeks aan de klanten.
  Dit is een e.wanhoopsdaad.
  Het vertrouwen in de credietwaardigheid weg.
  Deze situatie hebben we te wijten aan CORRUPTIE.
  Daartegen was er in 2010 ernstig gewaarschuwd.
  De imateriele schade die ons land geleden heeft en nod lijdt is onvoorstelbaar.

  Denkt maar aan de aanhouden en a.s berechting van de zoon van de president.
  Het zich scharen achter Venezuela ,Obiang,Castro en Haiti.

  Nu kennen we de geschiedenis.
  GEEN ENKEL VOORDEEL VAN DE TWEIFEL.
  Wie nu stemt op Brunswijk en Bouterse doet een bewuste keur voor een bankrover,drugsveroordeelde,van massamoord verdachte,een couppleger,een vader die de kleinste eenheid van een maatschappij,het gezin niet kan besturen.
  Als men thans stemt op deze mensen is dat een bewuste keus en moet men zelf voor de gevolgen in staan.

  TOTALE VERNIETIGEN VAN ONZE DEMOCRATISCHE RECHTSTAAT.

  Surinamers de keus ligt aan u.
  GOD ZIJ MET ONS SURINAME!!


  Maak melding

 64. Ha ha ha ha ha……..Wat dan nog als Santokhi DE presidentskandidaat is? Wat sis het probleem???

  Wij allen hebben alle vertrouwen aan Bouterse gegeven, maar nu blijkt achteraf dat diezelfde Bouterse geen knip voor de neus waard is, noch als president noch als voorbeeld van goed gedrag.

  Santokhi heeft is niet verantwoordelijk voor al die sores in het leven van Bouterse, Abrahams en rest van de bende.

  Trouwens, wie neemt nou de woorden van Ramon Abrahams serieus???????/

  ABRAHAMS, hij die miljoenen heeft verduisterd in opdracht van de president Bouterse. Het geld is eveneens doorgesluisd naar Bouterse! Alle gepleegde financiële fraude is gedaan door de vrienden van Bouterse. Zo moet oom Hoefraad leugens verkondigen dat het allemaal rooskleurig uitziet wat de economie betreft…..

  De leugen en bedrog regeert onder het bewind van Desi Bouterse als president. Enerzijds zijn er tal van mensen die geen vierkante meter perceel kunnen betalen om een huisje te bouwen, anderzijds worden vrienden van Bouterse steeds dik betaald met grote stukken percelen.

  De gedragingen van hen allen heeft bewezen dat zij niet in staat zijn verantwoordelijkheden over land en volk te dragen, anders zouden zij nimmer verduisteren en plunderen.

  Wie op Bouterse stemt, stemt op Brunswijk, als dit gebeurt dan kunt u Suriname voortaan Haiti noemen.

  Zo ik eerder schreef: Suriname is niet ver van een dictatuur.

  O mijn hemel, types als Brunswijk, Bouterse een couppleger en Brunswijk een veerboot kaper, de koppel van het jaar 2015 met als naam: lamme en blinde.

  Beste broeders en zusters, ik roep u op met verstand te kiezen, u kiest niet voor mij, maar voor uw eigen land en uw eigen leven. Wie in de nonsens van Bouterse blijft geloven moet straks niet klagen als ze niets te eten hebben.

  Wij concluderen dat het hagelen in Suriname een voorteken was dat het weleens erg koud zou kunnen worden door Bouterse.

  Ik hoop van harte: mensen, stem op V7. Laat nu weer eens de mensen het werk doen die Suriname iedere keer naar boven heeft geholpen toen het land berooid achter werd gelaten door diezelfde NDP.

  @Ram Singh

  Exact!. Precies dit probeer ik al tijden te vertellen………Bouterse zit als een kat in de nauw…..er is geen uitweg….de presidentschap en al zijn criminele praktijken zullen na zijn aftreden als president met hem worden afgerekend, desnoods met HOLLANDS hulp!

  Het is niet alleen Bouterse, maar de hele bende inclusief advocaat Kanhai. Al die toegekende privileges aan hun mensen in de zin van uitkeringen en toegekende percelen moeten worden terug genomen!

  De presidentschap en zijn arrogantie hebben hem al het das omgedaan!

  Triest, triest en diep triest dat hij zelfs met zijn eigen zoon een coke en wapenhandel runde.

  HOEVEEL GEZICHTEN HEEFT BOUTERSE???


  Maak melding

 65. ling long,socrates,jona,barabas,ira,ray en consorten .
  geld moet rollen naar het volk toe en op een verantwoorde manier en dat gebeurt ook .wij gan geen geld oppotten voor die boeven bende van de oude politiek .het geld moet naar het volk en daar komt het ook terecht .jullie fronters g7 mogen de kans niet krijgen dat geld te verkwisten aan neppe onder nemers die zogenaamd aannemers zijn en een hele boel nep werk leveren en onze belasting geld innen .het geld gaat naar onderwijs zeer belangrijk ,medisch dat zijn de pijlers van de samen leving .wij mogen niet in verval raken en daarom stem ndp .al die boven genoemde namen zitten in nederland en vertellen hun verhalen uit wanhoop .de goud prijs is naar beneden zelfde geldt voor de aardolie maar wij houden stand .als er bezuinigt moet worden laat maar komen .de regering heeft het volk laten profiteren toen het goed ging en dat is zeer belangrijk .het gaat nu even slecht door de wereld crisis en daar heeft het volk begrip voor dat de regering dat niet in de hand heeft .de ndp heeft dit volk op eigen benen leren staan en dat is een grote verdienste en wij gaan door .wij laten ons niet van de wijs brengen .etnisch denken is de grootste vijand om een land te leiden en daarom is de ndp een voorbeeld hoe het moet ,daar kan deze verenigde hindoestaanse partij wat van opsteken hoe je het moet doen op dit continent .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero tenapoe gie sranang .


  Maak melding

 66. @Linglong, je hebt groot gelijk en let niet op de minnetjes, omdat dit door een paar gefrustreerde NDPérs komt die niet tegen de waarheid kunnen.

  Zie maar de waarde en normen in de samenleving van Suriname. Het zijn deze mensen die andere de les willen lezen en vertellen hoe goed ze zijn. Verval.

  Als je niet door kan denken en geen inzicht het in je eigen fouten heeft een ander het gedaan als het fout gaat en dat is nu wat er precies in Suriname aan de hand is.

  Zie maar de reacties op waterkant hoe men uitscheld en wat voor rotzooi men schrijft zonder dit te gaan onderzoeken.


  Maak melding

 67. @Freedom2u

  Wij van de V7 hebben SANTOKHI,de ex ere voorzitter van de CICAD, Santokhi die R.KHAN heeft uitgeleverd aan Amerika !!
  Wij hebben SHERIFF Santokhi !!!

  Jullie van de NDP wat hebben jullie?!
  Hahaaahaaaaaaa…AMNESTIE LIJDER BOUTA,DEC MOORDENAAR BOUTA,Moiwana slachters bouta en brunsie,
  Pappie bouta die zijn even criminele zoon niet kan bijstaan tijdens diens rechtszaak in Amerika bang om opgepakt te worden. In Ocer brult pappie bouta als een ’tijger’ zonder
  tanden want daar heft hij de schoothondjes zoals jij en boi wat jij allemaal niet kan doen voor een bordje gratis bruine bonen !!
  Je baasje kan alleen reizen naar landen waar er een tekort is aan Toiletpapier !!!!

  Ps,
  de minnetjes die van de ndpers hier komen getuigd van jullie hulpeloosheid,zenuwachtigheid,hahahaaaaaaa als jullie lijder zo goed zou zijn zouden jullie niet zoveel minnetjes hoeven te plaatsen…hajhahaaaaaaa…….
  HELDEN VERACHTEN AMNESTIE.CRIMINELEN LOVE AMNESTIE ZOALS BV JE BAASJE !!!
  Wat je baasje nog in leven houd is zijn Amnestie !!!
  Amnestie is netals zuurstof voor je baasje …knippen wij die zuurstof pijp van je baasje af gaat dan je baasje gelijk de pijp uit !!!!


  Maak melding

 68. “geld moet rollen” zij de Sirbi Srafu ! Ja, maar voor economische activiteiten de GELD Opbrengen en die WERKGELEGENHEID
  opleveren voor de bevolking ! Daar faalt de Bouta-Kliek volledig !

  De Sribi-srafu jokt wanneer hij zegt : “Wij begonnen met nul
  optie door besparingen Vene” ! De door VENE overgedragen
  tegoeden en andere reserves bedroegen MEER DAN een MILJARD !
  De staatskas is nu LEEG en de reserves zijn GEHALVEERD, zonder dat er winstgenererende economische activitieten zijn
  opgezet door BOUTA !
  Alleen maar ONRENDABELE-blabla-bla-projecten komen uit
  de krabita-anu van Desi !

  Hoeveel miljoenen kosten de talloze NEP-ambassades ?
  Wat kosten de 18.000 woningen, die er nog niet zijn /en niet komen ??
  Wat kost Sranan de Cassave-fabriek/project , zonder een
  enkel resultaat ?
  Wat kost ons het SpookTreinproject, zonder enig resultaat,
  de treinen zouden nu al moeten rijden volgens Desi en prof Jozefzoon !
  Wat kosten de honderden NDP-spookambtenaren het land ??
  Waar is de begroting van de sociale projecten ? Waar zijn de fondsen waaruit dit allemaal betaald zal worden ?

  Monnie no de , maar de scalians en zogenaamde Kleine Goudzoekers, het mijnen door politieke toppers, die geen
  van allen belastingen en heffingen aan de staat afdragen,
  gaat ONGEHINDERD door !

  Het wachten is op WEER een VAL, devaluatie, van de SRD !

  Desi vraagt Sranan nog 5 jaar in DIEPERE MISERE !

  PS : Venezuelaanse leiders, broeders van Desi,
  ONTEIGENEN nu MET GEWELD supermarkten,
  die krijgen de schuld van het economisch WANBELEID
  van Chavez/Maduro !!
  Sranaman un opo un ai !


  Maak melding

 69. die kas is niet leeg dat maken jullie fronters van om het volk te misleiden maar het volk weet wel beter dan jullie die in nederland zitten en onzin uitkraaien .die front g7 is lood om oudijzer die vuile politiek van ze slaat nog steeds niet aan omdat het volk ze door heeft mocht het zijn dat er wat reseve is gebruikt …dan is dat ten goede gekomen aan het volk .er komt niets tekort in het land er worden nog autos gekocht ik heb er ook een gekocht ik kan het betalen zo velen met mij die er hard voor werken .ik heb er zelfs twee autos srafu ,als je niet lui bent en wil werken is er altijd werk in suriname wij leven niet in nederland .handen uit de mouwen en niet klagen klagen en bl;ijven klagen .vele surinamers zijn in nederland en doen hun best ik heb ook mijn best gedaan toen ik in nederland was .werken voor je doekoe zoals die nederlander zijn land heeft opgebouwd .wij surinamers die in nederland zijn kunnen wat van leren hoe je zonder klagen je land opbouwd .dit geldt voor die redimusus die steeds klagen blijven jullie in die kou en zit achter die pc jullie frustratie te uiten .door koopt men niets voor in su .oenoe na lasting mie mang .jullie hebben je schepen verbrand so so boto .


  Maak melding

 70. Verkiezing mei 2015 is geld vergooien.
  Het is alom internationaal bekend dat Bouterse nog voor 5 jaar gaat en misschien nog meer.
  Ga zo door onze volksleider.
  Proficiat


  Maak melding

 71. “De staatskas is niet leeg”, begin fu pai den hipi hipi paiman
  san NDP e kibri dji a Volk !

  Staatskas is leeg, ja zelfs min-zoveel-miljoenen, als NDP
  ALLE openstaande staatsschulden betaalt !

  Andy manipuleert met CBvS het GELDGAT, door Bankbiljetten
  uit te geven, maar aan de DEVALUATIE ontkom je niet !

  Helaas voor de gewone burgers van Sranan, de NDP-
  babbelaars bezuinigen niet, maar vergroten de MEGA-onzin-uitgaven !

  De financiele CLASH komt nog voor de verkiezingen !

  PS : Even na de DINO-Mede-Verdachten-Lijst Clash van
  Obama !


  Maak melding

 72. HOOLIGANS, jOna, Barabas, Sabayo, COOL runnings, Henkes, Ray, Wiep-Ding, Neus, Esmerald, hans, Henk Molenaar, Afro, Glenn Pengel, Srafu, Ira en overige BELHAMELS, een prettige Valentijn- dag SNUITERS!

  Laat die MISKLEUN Chandri(KA), jullie dag niet verzieken. Chan is net als jullie HOOLIGANS gewoon een LICHTZINNIGE en GEESTESZIEKE SNUITER.

  Ome Willy Soemita heeft hem duidelijk gemaakt dat hij gewoon een FIGURANT is binnen de politiek.

  Ray(tje), geen enkele VERRADER is geliefd als een echte LEIDER in een land. De slavernij is reeds lang, sinds 1863 in Suriname afgeschaft. Niemand zit te wachten op jou PISTOLEN PAULTJE de VS – Vieze Staten. Tegen Rusland durven ze geen GROTE mond op te zetten. Want dan krijgen ze Lik op Stuk (worden ze gewoon afgestraft).

  Dus jullie HOOLIGAN Santhoki is zo’n ACHTERLIJKE FIGURANT en heeft de illusie dat de moderne Surinamers voor Amerikaanse RACISTEN zouden willen buigen.

  Hoe kan een partij met zo’n VERRADER in HART en NIEREN op de proppen komen. Nu reeds heeft Chan binnen zijn V 7 – VIEZE 7 BAKBA-WINKRIE zo’n WANBELEID, laat staan.

  Ray(tje) als ONDERKRUIPER moet je weten dat Chan ook tegen Soemita geen kans maakt.

  Chandri(KA) is met z’n V 7 met een VOLKS-ORGIE 7 losbandig bezig, waar een IEDER een IEDER mag naaien, dus een IEDER het met een IEDER doet, om koste wat kost aan de macht te komen.

  Of misschien dacht Chandri(KA) dat Ome Willy Soemita alleen maar goed was om met z’n KTPI (Kromo Taki Pinda Industrie) pinda’s zou leveren opdat hij z’n V 7 – VOLKS-ORGIE 7 zou kunnen botvieren.

  Wel goed, Ome Willy heeft zijn PINDA-STOKJE nu al zo diep mogelijk in dat VIEZE 7 VHP – VIEZE (7) HOPEN POEP Ray(tje) van Chandri(KA) gestoken en hem verduidelijkt dat hij geen IMBECIELE RACIST duldt als één of andere Pré-Pré leider.

  Ray(tje) laten we vandaag een heerlijke Valantijn vieren, met de gedachte dat Suriname een ECHTE LEIDER verdient. En die ECHTE LEIDER heeft Suriname reeds in de persoon van onze President.

  Ray vergeet niet jou ZOLDERKAMER minstens VIJF minuten onder een KOUDE kraan/douche te houden. Anders vermoed ik dat Chan het PCS Psychiatrisch Centrum Suriname weer vol laat stromen.

  Ray meld jou mede-BELHAMELS dat ze allen vrije geneeskundige behandeling hebben. Onze President heeft dat allemaal geregeld. Er werken trouwens ook heel aardige Nederlandse Zusters en Broeders daar met BLAUWE OGEN. Ik hoop dat jullie HOOLIGANS een rede te meer hebben om naar toe te gaan.

  Waarmee is Chan bezig met z’n V 7 – VERSCHRIKKELIJKE 7?

  Ome Willy heeft ons behoed voor deze V 7. Ray(tje), Chandri(KA) ziet alle Surinamers van de V 7 als Vee 7. Dus alle HOOLIGANS zijn koeien. Maar HOOLIGANS kunnen vanwege hun GEESTELIJKE beperking toch niets aan doen?

  Ik hoop dat Ome Willy onze President uitlegt hoe (Chandri) KA Santhoki denkt over z’n V 7. Het ziet ze als (stem)Vee 7!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 73. Freedom 2u

  Je baasje is Suriname bezig te naaien sinds 1980 en hij krijgt maar niet genoeg!
  Zelfs Viagra en amnestie kunnen deze gek ,je lijder bouta helpen met zijn verslaving!!!
  En dan wil deze gek bouta Suriname nog naaien voor 5 jaren na deze?!!

  Jij mag je ome Wily kom,en halen,hij hoort niet thuis bij de de V7.
  Wij hebben hem getracht uit de riool te halen maar je ome wlily wil graag terug duiken in de ndp riool !!
  Het is waar wat men zegt,je kan de mens uit het bos halen ,maar het bos niet uit de mens. Zo is het heleaas ook het geval met je ome willy die lijkt uit de doden te zijn herrezen !!!
  Hij hoort thuis en voelt zich thuis in de NDP RIOOL !!


  Maak melding

 74. @DE NDP HOOLIGANS

  Het NF/VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing betreurt het dat bepaalde mensen uit de NDP steeds ertoe overgaan om vergaderingen en activiteiten van de VHP te saboteren. Volgens de politicus, die samen met zijn partij een serie meetings op straatniveau gestart is in Commewijne, worden NDP’ers steeds aangezet om de orde op VHP-vergaderingen te verstoren. Zo was de partij donderdag bezig met haar activiteiten in Mariënburg. Volgens Girjasing waren de uitnodigingen naar de mensen reeds van tevoren gestuurd. De opkomst was naar zeggen van de politicus ‘buitengewoon goed’. Een deel van de mensen stond zelfs op straat. Toen verscheen een groep jongeren, onder leiding van een coördinator van de paarse partij in Mariënburg, op de vergadering. De coördinator begon zich, volgens Girjasing, op straat al irritant te gedragen en uitlatingen te doen over de activiteiten van de oranje partij.
  Op een gegeven moment vroeg de NDP-coördinator het woord en begon de mensen op de vergadering te beledigen en uit te schelden. Girjasing was uiteindelijk genoodzaakt de man het woord te ontnemen en hem uit de zaal te verwijderen. De politicus zegt dat hij de laatste tijd heeft opgemerkt dat mensen door de NDP worden opgezet om zoveel mogelijk de activiteiten van de VHP te hinderen, waardoor deze geen voortgang kunnen vinden. Afgelopen maandagmiddag vond al intimidatie door NDP’ers plaats tijdens een ‘meet the people campagne’ van de VHP in de Kasoedjieweg te Clevia. Daarna kent Girjasing ook een geval waarbij een sheriffhoed door aanhangers van de paarse partij in brand is gestoken.
  Het VHP-assembleelid zegt dat hij zelf op de hoogte is gesteld dat de NDP opdracht aan derden geeft om VHP-vlaggen te verwijderen van terreinen. ‘Is dit de democratie van Suriname? Ik doe een beroep op deze mensen om een vreedzame strijd te leveren, maar vrees ik tegelijkertijd ook voor de eerlijkheid bij de verkiezingen’, stelt de parlementariër. De VHP’er zegt dat hij nu genoodzaakt is om ondersteuning van de politie in te roepen bij partijactiviteiten. Dit, om ervoor te zorgen dat de mensen niet onnodig worden aangevallen en in ergere gevallen zelfs worden mishandeld.


  Maak melding

 75. pero

  Waar zijn je ogen en je oren mee besmet? Natuurlijk met het paarsemisdaad/moordenaar virus. Zelfs een kind kan aanvoelen, zien en horen wat niet mag of kan. Maar het lijkt er veel op dat het gros der paarse aanhangers als hersenloze wezens, paars verworden zombies geindoctrineerd en gamanipuleerd handelend en wandelend krijsen………..leve de misdadiger.neks no fout.

  Het lijken wel paarse sekteleden. Hun gedragen zijn te vergelijken als die vele oliedomme aanhangers van Jim Jones.


  Maak melding

 76. Economische wetten wijken niet voor Criminele leiders !

  Miljoenensteun aan SRD om de VAL daarvan te voorkomen
  zal NIET werken ! Het is VERLOREN geld !
  Eerst zorgen voor Zware bezuinigingen en inkrimping van de
  NODELOZE staatsuitgaven !

  Zolang-NDP-Desi de bezuinigen niet ziet zitten, is het wachten
  op de financiele KLAPPER ! SRD DEVALUEERT Zwaar !

  Zie de Grande problemas van Maduro in Desi’s-zuster-
  gratisstaat Venezuela ! Er wordt geschoten op
  demonstranten en supermarktketens worden MET
  GEWELD door de militairen overgenomen !
  Zogenaamd gaan de militairen de distributie van goederen
  en de economie redden !
  De Eddy Brumas in Venezuela geloven dit communistische sprookje !

  Maduro ziet coupplan tegen zijn bewind op moment dat de BOLIVAR (de munt van Venezuela) met 69% in waarde zal
  dalen door DEVALUATIE ! Tegelijkertijd kondigt Maduro aan
  dat de prijs voor openbaar vervoer met 40% omhoog gaat !

  Zie BBC-News voor uitgebreid nieuws, hierbij een stukje
  ter illustratie van de BBC site :

  “t also coincided with the publication of a new new exchange rate system, which will lead to a 69% devaluation of the Venezuelan currency, the Bolivar.”

  “The authorities had also just increased the price of public transport by 40% in an effort to increase revenues.”

  PS : Sranan sa Wiki !! GRATIS-kondre no e bestan !


  Maak melding

 77. Vele oliedomme paarse stommelingen lijden sinds 2010 verschrompelde hersens ………a kong krimpie leki dati foe wang sarasara, want blindziende en doofhorend krijsen zij paars duister beneveld………we geve onze lijder nog vijf jare………die vijf Jaren worden per decreet verlengd voor het leven…..hahahahahaha….heeeeeeeelllllllllllllllllpppppppppp zullen velen onder hen krijsen wanneer ze de paarse roede der ondrukking zullen ervaren………heeeeeeeeellllllllllp…..niemand zal helpen.


  Maak melding

 78. Overlopers van NDP naar andere partijen hebben zelf ondervinden hoe etnisch de top van de NDP is.
  In de top van de NDP zitten alleen afries.
  En deze partij doet zich voor als een nationale partij die representatief staat voor Suriname, me mars noh.

  De NDP heeft een masker op die volk misleidt met bruine bonen en zoutvlees. En als je honger en je bent lui om te werken dan doe je alles voor een portie bruine bonen met zoutvlees zelf het vrouwelijke electoraat gaat wijdbeens voor deze idioten. brunswijk de crimineel strooit met geld zwartverdiende geld om stemmen te winnen dat zegt al genoeg over deze 2 criminelen een land willen besturen. Ze kunnen niet eens hun huis besturen een zoon zit vast in USA , ander zoon zit vast te santo boma die geld uit de auto zijn vader heeft gestolen. Deshwa laahr me milaige vrij vertaald het land is naar de klote geholpen.

  Bosriwalla


  Maak melding

 79. bosr caper

  heeft de vhp verenigde hindoestaanse parij hoogmoed dan .
  weet wel dat de vhp een etnische partij is .
  dus waar heb jij het over .de ndp is een multiculturele partij en jullie van de vhp kunnen van alles verzinnen ,wij zijn en blijven een partij die klaar staat voor het volk .wij gaan mei 2015 tegemoet en ik verzeker jullie dat de uitslag al vast staat .
  wij gaan voor het echte surinaamse werk zonder ontwikkelings hulp en dat maakt ons sterk .wij gaan bewijzen dat het volk kiest voor een president die dit land waardigheid hoog in het vaandel heeft vooral als het om de onafhankelijkheid van ons land gaat .wij hebben geen hoogmoed wij willen geen hul wij willen samen werking op gelijkwaardige basis met wederzijts respect .de vhp kent geen waardigheid ,ze willen nog steeds hun handen open houden en ons land vernederen maar de ndp waakt daar over .


  Maak melding

 80. NDP wil rassentori starten over VHP omdat Santokhi
  TEVEEL van DRUGS en de drugsmaffia in de regio weet,
  inclusief de vertakkingen in Sranan !

  Dus Santokhi wordt door papa Desi en zoon Dino als een
  IMMENS gevaar gezien!

  Santokhi was onlangs nog afgevaardigde in de CICAD,
  the Inter-American Drug Abuse Control Commission van
  de OAS !

  Dus komen NDP en Desi met een hoop complottheorieen
  over VHP-racisme en etnische politiek Santokhi !

  Soso NDP-rookgordijnen den frede ! Trouwens enkele van
  de grootste boeven in de directe omgeving van Bouta zijn
  Hindostanen ! Dat is dan niet-etnisch maar Gewone
  Criminele Bende, jabaja ! Na so a de !

  PS : Hoe groot zal collateral damage voor Desi/NDP zijn
  door Mega-strafzaak DINO ??


  Maak melding

 81. santhoki segebai persad wordt als een taliban gezien .
  laat hem lekker met zijn roti buik zijn chit vertellen .
  op dit moment is bouterse de president van alle surinamers ,als je wil of niet ,.wij hebben hem die mandaat gegeven en daar zal de verenigde hindoestaanse partij het mee moeten doen .
  bouterse heeft de touwtjes en niet die hokjes partij .
  laat die vhp blijven hokken ze koem er achter bij de komende verkiezingen dat ze in een multiculturele land wonen .
  wij hebben geen kassen stelsel in su dat hebben ze in india pakistan
  in su leven wij in zuid amerika waar er geen plaats mag zijn voor hokjes mensen .


  Maak melding

 82. Jawel President van alle Surinamers die : Jaarbudget OW
  doen verdwijnen,
  –die concessies van duizenden hectares verkrijgen in the
  areas of interest omdat zij familie zijn van minister Hok
  — die de voormalige houtconcessie vn Bruynzeel gratis
  verkrijgen omdat zij rechterhand zijn van de president
  — die Hoofd CTU worden omdat zij zoon van president zijn
  en crimineel
  — die Ambassadeur in Turkeije worden omdat zij als minister
  de bak in werden gegooid wegen malversaties
  — die met scalians ons goud wegstelen en volgens Bouta
  geen belastingen en heffingen hoeven te betalen !

  Dat zijn ECHT NIET ALLE Sranamans ! Want onze mensen
  zijn NIET CORRUPT !


  Maak melding

 83. pero

  Neen. En waarom, omdat die aanduiding zal nagalmen in jullie paarse breinen, wanneer jullie te laat zullen beseffen, we zijn daadwerkelijk oliedomme stommelingen geweest om ondanks waarschuwinge, wederom willens en wetens te hebben gestemd voor nog vijf Jaren onberechte mensenrechtenschenders, ppk slachtoffers geworden. Precies zoals velen het hebben ervaren in de jaren tachtig, zevenmalen erger dat zullen moeten meemaken, plus de generatie der oliedomme stommelingen, verworden paarse benevelde zombies in…….verworden Suri Babwe. Land der misdadigers, waar misdadigers de macht uitmaken onder het mom van nationale vaderlandsliefde, zijnde de dictator. Onrecht en misdaad krijgen de bovenhand. Wahahahhaahahahahhaaha..paarse oliedomme stommelingen is hetzelfde als voor dieharde paarse drugverslaafde. Gratis coca, maar geen rust,vrede en voorspoed is wat vele oliedomme aanhangers zullen krijgen, want neks no fout toch.


  Maak melding

 84. Waar is die Santhoki bang voor, waarom zegt hij niet hard op dat het Volk mag kiezen wie de president wordt Santhoki of Bouterse, gegarandeerd als het volk moet kiezen tussen een president van de etnische partij VHP en een president van een multiculturele partij NDP dan kies men met een straatlengte voorsprong voor Bouterse. Santhoki is alleen populair bij de hindoestanen niemand anders LUST hem. VHP is Santhoki aan het promoten met propaganda praatjes maar het Surinaamse volk wilt hem niet. Als Frontliner moet kiezen tussen de schurk Somohardjo en Santhoki kies ik voor Somohardjo. Tussen Brunswijk en Santhoki kies ik voor Brunswijk. Ik zal nooit voor een president van een etnische partij kiezen . Santhoki en zijn VHP zijn een gevaar voor het land Suriname en alle Surinamers, men zal etnische geweld doen oplaaien. Door de massale chinezen immigratie naar Suriname gestart door nieuw front Nps en Vhp zijn de chinezen in opmars om een grote bevolking te worden. Inplaats dat wij de chinezen in de bestaande partijen opnemen wat doe de VHP ze richten een chinezen partij op die een aparte status krijgt binnen de VHP dat wil zeggen de VHP controleert de chinezen partij voor nu want de chinezen zijn niet dom ze zijn aan het leren hoe het Surinaamse verkiezing stelsel werk en hoe men het kunnen manipuleren en de VHP is daarin een goede leermeester. chinezen partij wordt niet op genomen in de VHP want de VHP moet etnisch Rein blijven volgen hun leer. De VHP is slim bezig want die weet dat wanneer de chinezen de meerderheid van de bevolking zijn dan heeft de VHP de kleine partijen niet meer nodig dat wordt Bye Bye trouwe hond NPS en het worden 2 partijen die Suriname gaan regeren, de Chinezen Partij en de Verenigde Hindoestanen partij. Wanneer de chinezen machtig genoeg zijn zullen die op hun Beurt de VHP lozen want de chinezen horoscoop schijft voordat de chinezen draak en chinezen Tijger heer en meester zijn en ze regeren hun gebieden alleen. Voor de VHP rust slecht 1 ding een coalitie vormen om de chinezen regeer macht in Suriname tegen tegaan maar Frontliner kijkt dan 30 a 40 jaar in de toekomst wat Suriname te wachten staat zoals het nu voor staat. We hebben dit allemaal te danken aan de racistische etnische partij de VHP die Suriname in tweeën wilde delen na de onafhankelijkheid en hun gedachtengoed is in der loop der jaren hetzelfde gebleven!


  Maak melding

 85. jona

  jou goeroe santhoki segebai persad wil president worden maar deze dalied gaat geen president worden van dit land .ze g jou goeroe dat wij geen kassen stel;sel systeem hebben op dit continent .
  zolang hij zich niet aanpast aan de surinaamse normen heeft deze dalied geen schijn van kans president te worden van dit mooie land .
  santhoki segebai persad moet enkele voorwaarden afzweren voor hij een kans kan maken om ook andere bevolkings groepen achter zich te krijgen .hier heb je een paar van de voorwaarden .

  1 niet in hokjes denken .
  2 ook andere bevolkings groepen toelaten in de vhp
  3 hoofd bestuur moet bestaan uit niet alleen hindoestanen
  4 corruptie afzweren
  5 eed afleggen dat je surinamer bent
  6 bereid zijn te sterven voor het vaderland .
  7 geen verraad tegen de natie

  dit zijn de voorwaarden die santhoki segebai persad als eed moet afleggen voor hij een kans maakt president van dit land te worden.


  Maak melding

 86. Bepaalde racisten hier willen geen Hindustaan of Javaan als president. Zijn deze volkeren geen Surinamers?

  Afride racisten willen altijd een negroide president en zoals je weet heeft dit vol niet competenties om een land welvarend te maken. En dat is wereldwijd bekend zie Afrika anno 2015.

  In Guyana en Trindad dachten de afride racisten ook zo over Aziaten. Kijk maar wie er president is in Guyana en Trinidad en ze doen economisch beter dan suribabwe.


  Maak melding

 87. beste Pero
  Uw eisen zijn geheel in lijn met het gedachten goed van een partij die de grondwet niet naleeft.

  1 niet in hokjes denken >>> ieder mens is vrij om te denken wat ze wil.
  2 ook andere bevolkings groepen toelaten in de vhp >>>> dat is geen issue iedereen kan lid worden de statuten verbieden het niet aangezien dat ongrondwettelijk zou zijn.
  3 hoofd bestuur moet bestaan uit niet alleen hindoestanen >>>>> het bestuur van een partij wordt gekozen volgens de regels van e partij voor zover die regels niet strijdig zijn met wet.
  4 corruptie afzweren >>>> Doet de man dagelijks als u goed luistert.
  5 eed afleggen dat je surinamer bent >>>> Dan zullen alle Surinamers het moeten doen anders denkt u in etnische hokjes. Volgens mij heeft de man een Surinaams paspoort en is hij nergens in zijn rechten beperkt in tegenstelling van de huidige president die kan als ambteloos burger niet vrij reizen buiten Suriname.
  6 bereid zijn te sterven voor het vaderland .>>>> dat vereist geen enkele wet. Net of de huidige president daar toe wel bereid zou zijn. U eist iets waar geen enkel staatshoofd aan zal voldoen. Sterven voor het vaderland is iets voorbehouden is aan wel heel erg selectieve voetsoldaten.
  7 geen verraad tegen de natie. Wie bepaald wat verraad is. Voor u is een scherpe uitlating jegens de President of hem ter verantwoording roepen in de DNA voor falende beleid al verraad terwijl het niet meer is dan een burgerrecht en een taak van een parlementarier.

  Beste Pero u eisen geven aan dat u geen open mind heeft en met oogkleppen op propaganda als feiten tot u neemt.


  Maak melding

 88. de NDP is bezig met raciale politiek te bedrijven dit is heel gevaarlijk propaganda in een Multi etnisch land.
  De NDP (Limbo) gebruikt staatsradio om hindustanen uit te schelden en het Hindoeïsme te beledigen. VHP meeting worden gesaboteerd door NDP hooligans het is afwachten totdat de bom barst. De NDP doet alsof het een volkspartij is maar iedereen weet beter dat de top van de NDP bestaat uit een bepaalde volk. Top criminelen die ook in het buitenland gezocht worden.

  De andere sympatisanten zijn marionetten van deze NDP.
  Deze partij wil cout ke cout nog 5 jaar dictatoren. Het land is nu al behoorlijk verdeeld, economisch is een en al klote. Het land zit diep in de schulden.

  De nieuwe combinatie die in mei 2015 overneemt zit met een schuldenlast wat in 5 jaar gelost gaat kunnen worden. De nieuwe regering zal 5 jaar bezig zijn om kastanjes uit de vuur te halen. Zie de regeerperiode van Nieuw Front ze hebben puin opgeruimd van de NDP, en economisch was het land stabiel. Men had weer vertrouwen totdat deze paarse boevenbende het land overnam in 2010 zie het resultaat.


  Maak melding

 89. Al die oliedomme paarse stommelingen na dagu poepu -ndp dictatoriale onderdrukking do go tjiesi foe njang, te ding geboren tang dong paars e go stem bakka…..soso lobi nanga paarse lol. Wahahahahaha


  Maak melding

 90. -Ik snap de NDPérs niet als sommigen van de top zelfs vertellen dat de NDP Bouterse is en Bouterse de NDP is.

  -Dit betekent dat je gewoon moet doen wat van je gevraagd wordt zonder jou mening weer te geven. Sommigen van de top konden hiermee niet meer.
  Anderen blijven voor dat geld, en zie de dubbele banen met de kinderopvang.
  Zie ook het na-praten van velen totdat de waarheid aan het licht komt dan worden zijn heel agressief.

  -Ik vraag mij af of Bouterse de NDPérs op deze forum ook maandelijks een uitkering geven!!!!!!


  Maak melding

 91. Een van de racisten wil Santokhi belachelijk maken via het Kastenstelsel in India !
  Maar hun geliefde Bouta heeft ook een KASTENstelsel, de Kast met stil te houden Corruptie-gevallen !
  In deze NDP-kast zitten zoal :

  — het verdwenen jaarbudget van OW via Abrakadamsky
  — de verdwenen voormalige houtconcessie van Bruynzeel,
  die gratis is weggegeven aan een adviseur van de president
  — de benoeming van de criminle presidentszoon Dino tot
  Hoofd CTU
  — de uitgave van goudconcessies van duizenden hectaren
  aan de schoonzoon van minister Hok
  — het Spooktreinproject van Jozefzoon
  — de honderden miljoenen die reeds opgenomen zijn uit de
  monetaire reserves ! Die zijn gewoon verspild !
  — het cassaveproject en de daarin gestopte gelden !

  etc etc …………………………….


  Maak melding

 92. Baancher
  Je moet ophouden de boel te verdraaien en slachtoffer spelen met je racistische gedachtengoed. Wij hebben nooit gezegd dat we geen hindoestaan of Javaan als president willen en we hebben nooit problemen gehad met Javanen . Wij hebben gezegd dat de etnische partij de VHP die in alle lagen alleen door zijn eigen soort is vertegenwoordig en zijn directeuren tot minister en Vice presidenten zijn eigen soort was en nooit andere etnische groepen binnen zijn partij wilde want de VHP moet hindoestaans Rein blijven mag geen president leveren voor Suriname die alle Surinamers moet vertegenwoordigen. VHP is de partij die Suriname in tweeën wilde verdelen na de onafhankelijkheid, 1 Deel alleen voor hindoestanen en de andere deel voor derest. Frontliner heeft geen moeite met Hindoestaans als president van een partij waar alle Surinamers in alle lagen zijn vertegenwoordig en waar alle Surinamers welkom zij en gelijke kansen hebben. Binnen de VHP zijn alleen hindoestanenwelkom en voor positie kies men alleen hindoestanen. Trinidad president Anthony Carmona zit in een multiculturele partij zoals de NDP waar alle bevolking zijn vertegenwoordig dan maak het niet uit wie de president is. Wat je schrijft is de bekende leugen om de hindoestaan op te waarderen in woorden, wanneer de hindoestanen regeren dat een land het goed doet, Guyana wordt geregeerd door hindoestaanse bandieten en het gaat zo goed met Guyana dat de Guyanezen massaal naar Suriname vluchten en hun Guyanezen paspoort in leveren voor Surinaamse. Het gaat zo goed met Guyana dat de guyanese vissers op Surinaamse grondgebied komen vissen. Het gaat zo goed met Guyana dat guyaneze piraten Surinaamse vissers overvallen in Surinaamse wateren dat de Surinaamse kustwacht nu 24 uur Surinaamse wateren gaat beveiligen. Baancher je schreef kijk naar Afrika het is wereld bekend dat negroïde geen competentie hebben om een land welvarend te maken . om te beginnen je je weet Nuyt waarover je praat en herhaald de racistische blanken propaganda praatjes. Om te beginnen Afrika is een continent met 54 landen en de ,meeste van die landen zijn tot in de jaren 60 A 70 door de blanken geregeerd nadat ze al die landen zijn binnengevallen om hun grondstoffen te roven en de mensen te vermoorden om Europa op te bouwen. Zwart Afrikaanse landen hebben hun wapens opgepakt en hebben met geweld zich moeten bevrijden van de blanken overheersers , google een willekeurige Afrikaanse land en lees hun geschiedenis. De blanken hebben Afrikaanse grondstoffen en mineralen geroofd voor Europa en hebben de mijnen en grondstof plekken aan hun Europese bedrijven gegeven die tot op heden dooor dezelfde landen wordt beheer. Het geld gaat weg uit Afrika en de zwarte Afrikaanse landen gaan nu wat aan doen volg het journaal daar hebben ze het over de illegale geld dat wegsluis wordt uit Afrika. Ik noem 2 landen met zwarte president en het beter doen dan India, Trinidad en Pakistan. ( Angola en Nigeria) Baancher je suggereert dat waar hindoestanen de president zijn het goed gaat met het land vertel mij waarom heeft India voedselhulp nodig van de VN want je hebt een hindoestaanse of Indiër president maak niet zoveel uit 1 volk 1 potnat! waarom vluchten de hindoestanen massaal naar Afrika. Pakistan het zelfde liedje hindoestaanse president maar land is een ratten bende , Bangladesch is een zinken schip, Afghanistan terroristen ja Indiërs broeders bekeer tot moslim in DNA zijn jullie allemaal 99% hetzelfde. ik kan zo door gaan maar je begrijpt de boodschap . Baancher Je moet ophouden met fantaseren dat wanneer hindoestanen regeren dat het land beter wordt, VHP heeft samen met de NPS het land meer dan 35+jaren geregeerd ze hebben miljarden ontwikkeling gelden gehad maar ze hebben niks ontwikkelt behalve hun eigen portemonnee. De Racisten zijn de mensen die schreeuwen dat Suriname in hindoestaanse handen het beter gaat doen en Bouterse bewijs dit elke dag daarom saboteert de VHP met man en macht Bouterse vooruitgang voor Suriname. Als de VHP Suriname ooit alleen gaat regeren GOD behoede Suriname voor dit LEED dan gaan de Surinamers massaal naar Nederland en Brazilië vluchten wanneer de super ratten het land beginnen te roven.


  Maak melding

 93. Srafu je schreef in een reactie dat je creool bent maar wanneer ik jou reactie leest hoe jij de donkere mens neerhaalt en de hindoestaan ophemel dan heb heb ik het donkere vermoeden dat je een hindoestaan bent die zich voordoet als creool, het geeft niet dat doen veel hindoestanen hier dus zou mij echt niet verbazen . Mocht je toch Creool zijn dan moet ik opzoek naar een TIJDMACHINE om je terug naar de slavernijtijd te sturen voor een paar goede Zweepslagen zodat je weer tot je goede verstand komt en ophoud die onzin te schrijven als een slaaf die zijn meester probeert te plezieren. Srafu er komt een tijd voor mensen zoals jij maar dat hadden we ook in de slavernij de Uncle Toms in vertaling de Srafu die zullen hun gerechtigheid krijgen!


  Maak melding

 94. Frontliner

  u lost het probleem op in V7 zijn alle etniciteiten van Suriname vertegenwoordigd dus V7 mag volgens u een Hindoestaanse presidentskandidaat voorstellen volgens uw eigen criteria


  Maak melding

 95. baancher ,jona en consorten .

  wat jullie over afrika ook willen zeggen het doet pero niets ,pero is geen afrikaan pero is surinamer in hart en nieren zoals die zwarte amerikaan in hart en nieren amerikaan zijn en voelen .als jij je indier voelt en geen geveol hebt voor suriname moet je terug met de lalarookh .zo simpel .als india zo goed is waarom wil 90 procent van india het land verlaten voor een afrikaans land of europa .lul niet dom .je bent surinamer of je bent het niet baancher .mijn surinaamse vlag heb ik altijd in mijn auto ,mijn ndp vlag heb ik in mijn auto tot na de verkiezingen dan gaat hij er uit maar mijn surinaamse vlag blijft in mijn auto een teken dat ik om dit land geef en ik sterf voor mijn land .ik ben in amerika geweest en ik zag blank en zwart latinos allemaal met de amerikaanse vlag op hun balcon een teken dat ze omdat land geven en dat moeten velen van jullie nog leren baancher ,ik generaliseer niet maar velen van jou soort moeten nog leren hoe je je aan moet passen in een culturele samen leving .ik ben geen racist ,maar de waarheid mag gezegt worden zoals wilders ook positieve punten naar voren brengt en men hem voor racist uitmaken .ik geef wilders groot gelijk .niet het buitenland gaat su opbouwen wij gaan het zelf moeten doen .deze baancher heeft het over afrika alsof india met name heel zuid azie wevarend is .wijs mij een land in zuid azie die welvarend is .inn india schijten ze in het open lucht zowel vrouwen als mannen ,verkrachtingen van jonge meisjes en vrouwen aan de orde van de dag de politie is corrupt als de pest ,voor een paar roepia wordt een verkrachter vrij gesproken .breek mij de bek niet open ik heb een hele was lijst van ellende in india en geheel zuidazie .ik hou van suriname mijn voor ouders zijn hier geboren en ik sterf als een surinamer .als jij je nederlander voelt prima als jij je indier voelt prima ,maar kom mij niet vertellen dat ik een racist ben omdat ik mijn mening geeft over santhoki segebai persad .
  moslims uit zuidazie met name india ,pakistan zijn naar amerika gegaan en vroegen het amerikaanse burgerschap ,deze zelfde gasten gaan in het amerikaanse leger en plegen zelfmoord aanslagen in het amerikaanse leger , je kan ze niet vertrouwen en daarom zeg ik blijf dan in zuid azie ,zie ze elkaar vermoorden in zuid azie en deze baancher heeft het over afrika .jij en afrika kunnen de pomp op allemaal liggen ze ver van mijn bed .suriname daar vecht ik voor .


  Maak melding

 96. JoJo

  Frontliner

  u lost het probleem op in V7 zijn alle etniciteiten van Suriname vertegenwoordigd dus V7 mag volgens u een Hindoestaanse presidentskandidaat voorstellen volgens uw eigen criteria
  >
  >
  JOjO je bent traag van begrip het gaat om de samenhorigheid en een eenheid waar iedereen met elkaar samen werkt in het belang van het land. V7 zijn groepen met eigen belang en eigen agenda. De VHP en Pl zullen de agenda bepalen en derest zijn meelopers die geen macht hebben maar blijven zitten om hun Rovende aandeel te behartigen. JoJo je weet wat ik bedoel dat je nooit een eenheid land vormen zonder integratie in partijen en gelijke rechten en kansen > joJo kan jij ons vertellen waarom de VHP na de onafhankelijkheid Suriname in tweeën wilde delen 1 deel voor hindoestanen en andere deel voor de rest van de Surinamers. Hoewel de hindoestanen gezien de historische verleden geen recht hadden op een deel van Suriname als er 1 volk was die het mocht claimen dan waren het de creolen die honderden jaren in Suriname waren. Net als velen heb ik de links gelezen die mens plaatste en die vertellen ons dat de creolen de eerste bewoners van zuid en noord Amerikanen waren volgens wetenschappelijke onderzoek! Kan jij mij vertellen waarom tot opheden de VHP alleen voor hindoestanen toe gangbaar is, iedereen macht op de VHP stemmen maar je krijgt geen plek in hun midden!


  Maak melding

 97. Frontliner je bent een echte fascist ! Wanneer anderen jouw gedachtengoed en jouw racisme niet prediken dan zijn zij
  geen creool en geen goed mens ! Sribi go doro yere !

  Ik zie hindostanen gewoon als MENS, net als alle creolen,
  iedereen is gelijk, lees de Grondwet !

  De grootste boeven op dit moment bij de NDP-bende, dicht
  bij Bouta, zijn HINDOSTANEN ! Domme frontliner !

  Daarom stelt deze Creool voor : Screening van alle politici,
  van welk ras of komaf ook, met een strenge Screeningswet !

  WEG MET de boeven en Gevonnisten uit het Landsbestuur !

  Stop met jouw geleuter over Hindostanen, plak geen
  negatieve etiketten op COMPLETE bevolkingsgroepen,
  smerige racist !

  PS : De Creool Obama zorgt voor opruiming van de
  Hezbollah-creool Dino, een zegen voor ons land met zijn
  vele culturen !


  Maak melding

 98. deze gasten liegen bedriegen en verdraaien alles om hun gelijk te halen .santhoki segebai santhoki mag president worden als het volk dat wil wie ben ik .waarom zijn jullie zo angstig daar de verkiezingen naderen .jullie spelen paniek voetbal .jullie zijn ook mijn hindoestaanse broeders alleen verschillen wij van inzicht .
  ik ga het nog een keer verwoorden …de ndp is een partij met alle rassen en daar kan de vhp wat van leren .de naam vhp moet weg ,verenigde hindoestaanse partij schrikt mensen af en jullie moeten die partij een andere benaming geven en ook andere bevolkings groepen opnemen .ben ik dan een racist in sommigen hun ogen .ineens gaan jullie roepen de ndp is racist ,kom dat bewijzen dat de ndp racist is of zijn jullie jaloers .suriname is een multiculturele land waar mensen door elkaar leven ,wij hoeven niet met elkaar te trouwen maar de samen leving is niet als in india ,pakistan ,of afghanistan .in su is en mag het niet zo gaan in deze genoemde landen dus mie mang laten wij koesteren wat wij hebben .
  doe niet alsof jullie beter zijn dan afrika .ieder zijn ellende op zijn manier ,of denken jullie dat europa van melk en honing is .jullie zien europa als de messias maar ik beschouw de europeaan als gelijk waardig ondanks hun vooruitgang op materieel gebiedt ik heb normen en waarden en dat telt .europa discrimineert niet suriname europa worden er mensen vermoord om ras en geloof in su is en mag het niet gebeuren laten wij het zo houden .laat jullie taliban gedachte achter wege .


  Maak melding

 99. @Spikri Nu pas snap ik het racisme van bepaalde figiuren op

  Waterkant, Santokhi heeft Obama gebeld om de creoolse

  Hezbollahstrijder DINO voor zeer lange tijd op te bergen !

  PS : Leve een VRIJ Coronie ! Geen drogamanpraat daar !


  Maak melding

 100. pero-maan

  Ai boi, volgens velen ben je werkelijk de kluts kwijt geraakt door al die paarse nonsens waarmee je jezelf hebt opgezadeld……..pleiten tot je paars wordt voor…onberechte moordenaars……..na zwerversbestaan no do joe doen. A tongtong in joe edi kon krimpi paars no, oliedomme moordenaaraanhanger. Soso lobi paarse lolbroeken op het forum met hun paarse wanklank aan onzinnigheden. Neks no fout. Wahahahahahaha stree de foe stree wiens we njang dagu poepe (ndp) na mang. Tang njang boi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.