Integriteit verwacht van voorzitters stembureaus

15

PARAMARIBO, 12 feb – Van de voorzitters van de hoofdstembureaus wordt discipline verwacht. Integriteit en plichtsbesef, zegt minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, Biza. De voorzitters, allen districtscommissarissen, hebben een voorbeeldfunctie.

“Als hoofdstembureau dienen zowel voorzitter als leden er zorg voor te dragen dat de verkiezingen correct en ordelijk verlopen”, zei Leilis tijdens de beëdiging van de voorzitters. De districtscommissarissen moeten erop toezien dat de stembureaus in de ressorten van hun kiesdistrict functioneren volgens de wettelijke regels. De verwachting is nu dat de verkiezingen optimaal voorbereid kunnen worden.

Volgens Leilis lopen de voorbereidingen rond de verkiezingen van vijf en twintig mei goed. De minister zei onlangs in het parlement dat er geld nodig is voor de organisatie. De begroting voor de verkiezingen is nog steeds niet beschikbaar. Het parlement moet nog goedkeuring geven. Volgens Leilis begint de tijd aardig te dringen, omdat een uitgestippeld schema moet worden gevolgd.


15 REACTIES

 1. Suriname en integriteit?

  Wie is nou integer??

  Hersensloze zieke geesten wonen in dat land en ze verdienen een president als Bouterse die hen berooid achterlaat!


  Maak melding

 2. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, Biza.

  Deze man vertrouw ik niet om verschillende redenen.
  Toen de journalisten hem vroegen wat hij ervan vond dat er meer als 350 ambtenaren thuis zitten en maandelijks hun salaris ontvangen Bleef deze minister het antwoord schuldig. Tot de dag van vandaag.

  Hij zegt dat er nog geen goedkeuring is van het parlement.
  Deze wordt vaak geboycot door de paarse bende waar hij zelf lid van is.

  De verwachting is nu dat de verkiezingen optimaal voorbereid kunnen worden.
  Kan hij in de paarse bol kijken?

  Hoe geloofwaardig is deze minister?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Integriteit betekend in Su ik heb he omgekocht en je houd ke kop dicht zoniet, je krijgt geen rijst en bakeljauw meer en je kunt dan fietsen gaan stelen, oeng doeng


  Maak melding

 4. Ik hoop echt dat de OAS vertegenwoordigers zowel de stembus als de voorzitters van de hoofdstembureaus in de gaten zullen houden,wij willen niet voor de tweede keer onsmakelijk verrast worden zoals eerder gebeurd op 25 mei 2010 door middel van gesloten deur politiek !


  Maak melding

 5. …nu even wat NDP nieuws

  .

  De NDP heeft de verkiezingsstrijd uitgebreid naar de Surinamerivier. Op de meeste boten die de route Paramaribo-Meerzorg onderhouden, wappert een vlag. Ook de oude gezonken Goslar lijkt ‘slachtoffer’ te zijn geworden van de paarse partij. Voor Starnieuws vandaag, donderdag 12 februari 2015,
  Het lijkt erop dat de NDP vlaggen, zonder boodschap, nodig heeft in aanloop naar de verkiezingen om vermeende kiezers te werven….

  Zelfs doden moeten zwijgend toezien hoe zij misbruikt worden door de paarse bende !!!.


  Maak melding

 6. Er zal flink gesjoemeld worden met stemkaarten e.d. om zo de macht te behouden. Ook de voorzitters zullen achteraf stilletjes worden benaderd hieraan mee te werken. Het is werkelijk te hopen dat ze waakzaam en nuchter zijn en hun oren en ogen goed openhouden. De komende dictator en co. hebben alles voor over om in het machtscentrum te blijven. Tegen elke prijs dan ook.


  Maak melding

 7. De politiek-verziekte-baan van Districts Commissaris, daar
  is NEKS neutraals meer aan ! Het zijn werkarmen geworden
  van de machthebbers met dictatoriale neigingen !

  Een groot deel van de DC’s doen nu alsof zij gekozen zijn
  en een politiek programma hebben !

  Dussss, benoem onafhankelijke personen als voorzitter hoofstembureau’s ! Personen die grondig gescreend zijn
  en echt NEUTRAAL zijn !

  PS : Herstel de rechtsstaat en de democratie in volle
  omvang in Sranan ! Screeningswet voor ALE belangrijke
  politieke functies, neem met minder GEEN genoegen !


  Maak melding

 8. Minister van Hopeloze Zaken geeft met klem aan, dat er geen financiële middelen beschikbaar zijn voor het houden van ‘integere’ verkiezingen!

  Tuurlijk, de verdediging van de ‘ongekroonde’ opvolger kost nou eenmaal veel geld. En de dollar stijgt dagelijks dus…

  Maar waar komen al die paarse vlaggetjes vandaan, want die mofinawangs hebben geen cent te makken en juist bij hun waait de vlag, die groter is dan het huis, fier van links naar rechts.

  Niemand die zich afvraagt uit welke kas, het paars propaganda materiaal, afkomstig is.

  Van V7 weten we dat het geld afkomstig is van de ex-kolonisator en de suri-neds, suri-cur, suri-aruba en suri-usa, whahahahahaha.
  afu ik ben je voor…..


  Maak melding

 9. Ik behoor niet tot het paarse ongeschoolde volk, maar mevrouw Van Dijk moet zo langzamer hand ook een toontje lager zingen. Het woord integriteit komt ook niet voor in haar woordenboek, met al die petten die zij op heeft. Soms moet ze die vette bek van haar gewoon dichthouden. Na verkiezingen moet er een accountantsonderzoek bij het OKB worden ingesteld en zou zij onmiddellijk moeten worden vervangen.


  Maak melding

 10. Wie geloven dat deze regering zorg zal dragen voor eerlijke verkiezingen is dom. Het verwordt precies zoals in Zimbabwe als men zich laat intiminderen en bedreigen door de paarse criminelen in dienst van………….ndp


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.