‘Publicatie foto afgehakte hand onethisch’

17

PARAMARIBO, 11 feb – Het publiceren van een afgehakte hand is onethisch en onaanvaardbaar. Dit zegt parlementariër Carl Breeveld. Hij hekelde in het parlement het sensationeel gedrag bij sommige media. Er met paal en perk aan gesteld worden.

Het is vaker voorgekomen dat ‘ongepaste’ foto’s of filmbeelden worden vertoond. Geen haan die er naar lijkt te kraaien. Maar Suriname is geen samenleving waarin kannibalisme en onthoofding gangbaar en aanvaardbaar zijn. “Een samenleving waarin ook geen onthoofding geaccepteerd kan worden zoals in sommige landen. We kunnen dit dus niet accepteren”, zei Breeveld in het parlement.

Behalve dat het schokkende effect, dreigt er gevaar. De samenleving in het algemeen en de burger in het bijzonder kunnen ‘verharden.’ Breeveld vindt het de hoogste tijd dat gesproken wordt met onder meer mediabedrijven. Ook journalistenvereniging SVJ moet betrokken worden bij pogingen verbeteringen aan te brengen. Ruth Wijdenbosch, ondervoorzitter van het parlement, pleit al lang voor een ethische code voor massamedia.

Het ging om deze foto:
hand


17 REACTIES

 1. Die afgehakte hand is niets in vergelijking met de reputatie van de president van de republiek Suriname. Dus mijnheer Breeveld uw verontwaardiging is zwaar misplaatst.


  Maak melding

 2. Juist ja, Ramsingh.
  Meneer Breeveld en mevrouw Simons hebben nooit en.te nimmer een woord van afkeuring geuit over de moorden en de folteringen waarbij penissen zijn afgehakt met als hoofdverdachte deze president.
  En dat dit onaanvaardbaar, niet gangbaar, onetisch en onacceptabel is in een geciviliceerde samenleving dat zo een persoon de leiding heeft van een land.


  Maak melding

 3. O ja, schrikken we zo van een afgehakte hand?

  Kijk eerst naar alle praktijken gore praktijken van de huidige regering, dan is er NIETS anders zo schokkend.

  By the way:
  In Suriname laat men de tegenstander gewoon verdwijnen als die te veel weet. Een middagje samen vissen resulteert in Suriname in een overledene door verdrinking etc…

  Wat is het menselijke leven nog waard?

  Kijk naar de CTU en kijk naar Brunswijk die zijn tegenstanders persoonlijk mishandeld als ze maar NIET meer praten.

  Dus laten we hier nu niet met ons allen doen alsof Surinamers niets ergers hebben gezien.

  Velen lichten zelfs hun ernstig zieke ouders op, weer een andere in de persoon van de president die met gebruikmaking van het CTU een eigen drugs- en wapenlijn opzet…..

  Zal ik nog meer boekjes open doen?


  Maak melding

 4. Carl,

  Het is onethisch en onaanvaardbaar dat men een veelvuldige moordenaar, veroordeelde drugsdealer, verkrachter tevens terrorist als press kiest ( adoreert….)
  Het gevolg is dat normen en waarden plaats hebben gemaakt voor moreel verval…


  Maak melding

 5. Elke dag zijn er bebloede doden te zien op de voorpagina van de TIMES Van Suriname en elk jaar hebben we gemiddeld 80 tot 100 verkeersdoden, vaak meerdere in een keer, door het gedrag van de ‘wilde’ bussen, dat is normaal.

  Wordt er echter één afgehakte hand op de voorpagina van een krant afgebeeld dan is de verontwaardiging torenhoog.

  Stort er één vliegtuig neer met vier doden tot gevolg dan gaan zelfs de president en de assemblee voorzitter de nabestaanden condoleren, de nabestaanden van de gemiddeld 80 verkeersdoden in een jaar mogen blij zijn als ze door de hond, die op de stoep van de assemblee slaapt, gememoreerd en gecondoleerd worden. Als de TIMES voortaan elke dag afgehakte handen, voeten, oren enz op de voorpagina afdrukt zal dat als gewoon ervaren worden een foto van een heel lijk zal dan voor verontwaardiging zorgen. Als er elke dag vliegtuigen neerstorten in Suriname met honderden doden tot gevolg en eens in de vier jaar botsen bussen op elkaar met vier doden tot gevolg dan is het laatste groot nieuws. De verontwaardiging over onethische foto’s en de mate van medeleven met de nabestaanden van tragisch omgekomen personen hangt dus niet af van de feitelijkheden maar van de mate waarin specifieke gebeurtenissen zich voordoen in Suriname.


  Maak melding

 6. Hoeveel zou Carl Breeveld betaald hebben gekregen voor deze afleidingsmanoeuvre??

  Er verschijnen wel ergere foto’s en films. Moeten straks ook alle YT’s van ISIS verboden worden?? Alle foto’s die stiekem gemaakt zijn na de december moorden?? De media zijn doorgeef luik. Niet meer en niet minder. Het is niet aan de overheid om daar een filter op te zetten. Die wens zou slechts tot manipulatie en misbruik leiden.
  De DNA moet haar plaats weten en Carl Breeveld moet zich niet laten lenen voor ondeskundige onzin. SCHANDE


  Maak melding

 7. Onethisch!

  -Onethisch is, dat de door velen verguisde krant, de telegrap, als eerste en enige, het bericht mbt de dino-case heeft gepubliceerd, gisteravond 10 feb om half 7 s ávonds en niet de suri-kranten.

  -Wat onethisch is, is dat er meer dan 350 ambtenaren thuis zitten met behoud van salaris.
  -Wat onethisch is, is ambtenaren die aanwezig waren op de V7 meeting, ontslagen worden.
  -Wat onethisch is, is dat iemand in plaats van hulp te bieden, een filmpje /foto maakt van de gebeurtenis.
  -Wat onethisch is, dat doekie junior een topfunctie krijgt bij RGB, ondanks het gebrek aan kennis.
  -Wat onethisch is, is dat er nog geen nieuws is mbt tot het neergestorte vliegtuig.
  -Wat onethisch is, dat het suri volk, een vijftienvoudige moordenaar, drugsdealende bejaarde rover als president uitkiest en daar ook nog trots op schijnt te zijn.
  Das nou onethisch!

  Eeuwig een zogenaamde verbouwereerde houding, van een zogenaamd trots en preuts volk, dat sodom en gomorra heeft uitgevonden.


  Maak melding

 8. CB heeft kritiek op dit gebeuren, maar kijkt niet naar zijn eigen ophef hierover in de media. Is dat ook niet schadelijk, want hij praat er concreet over, als je het zo erg vindt kan je het wel op een andere wijze ook heel goed weergeven. Zijn uitleg is net zo afkeuringswaardig als de media ermee om gaan. De pot verwijt de ketel dat het zwart is.

  Bovendien moet hij ook niet doen alsof de republiek Suriname zo beschaaft is als hij aangeeft. Laat hij maar naar het gedrag van de criminele president van Suriname kijken en breed mondig over praten, sinds 25 februari 1980, de 8 december moorden, Moiwanamoorden 86, mensenrechtenschendingen, drugscriminaliteit, veroordeeld in Nederland voor drugcriminaliteit voor 11 jaar door de rechtbank in Nederland, omstreden amnestiewet die de lopende rechtszaak van 8 december 1982 bij de rechtbank/krijgsraad in Boxel in Commewijne stopzette op 4 april 2012, enz, enz.

  Suriname is gewoon een bananenlandje dat veel overeenkomsten heeft met Venezuela, Rusland, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, enz. enz.

  CB ziet wel de splinter in andermans oog/moslimlanden, Afrikaanse landen, maar de balk in eigen oog/land niet.

  CB blijf maar dromen.


  Maak melding

 9. Dit soort wantoestanden zullen zich vaker voordoen, als paarse oliedomme stommelingen wederom stemmen op onberechte moordenaars. Schering en inslag zal het zijn. De laatste vier jaren zijn moord en doodslag, naast roofmoord en zelfmoord schrikbarend stijgende. Ook moet het niemand verwonderen als bij navraag op wie ze zullen stemmen hun antwoordt is………..we stem paars of geel. Dus op onberechte misdadigers, moordenaars en geweldenaars,bankrovers.


  Maak melding

 10. Vele sukkels op dit forum zijn de gruwelijke beelden van de zwervers die vermoord werden al vergeten.
  De front sukkels hebben nooit een van die moorden kunnen oplossen!


  Maak melding

 11. @John2
  Is dat onderzoek naar die moordpartij van de vier vermeende rovers nu al opgelost en besproken?? Dat was toch van 2011 en daar waren ambtenaren bij betrokken dus normaal zou zo iets binnen 3 maanden afgerond moeten zijn.


  Maak melding

 12. Wer leven in het video tijdperk dus alles gaar razendsnel in beelden door de wereld.
  Vandaag nog gelezen dat de TV’s van Samsung (en waarschijnlijk ook van andere merken) die via spraak (ipv afstandbedieningsapparaatje) bediend worden, al je gesprekken in je woonkamer (of waar je TV ook staat) opvangen en door geven aan een server op internet zolang de spraak-functie van deze TV actief is. Samsung geeft dan de bewaarde gesprekken door aan andere partijen op aanvraag.
  De zegeningen van de Audio-Videotijdperk!!


  Maak melding

 13. John2, is het je ook opgevallen dat naast de moorden op de zwervers de Frontsukkels ook de 8 december moorden niet hebben opgelost en dat er nog niemand daarvoor veroordeeld is? Nu je je dat realiseert wil je vast wel geld gaan inzamelen om een standbeeld voor de Frontsukkels op te richten.


  Maak melding

 14. @John2

  Tja als de moordenaar zichzelve met amnestie beloond voel je dan niet dat de moordenaar dan niet gestraft kan worden?
  Hiij gaat dan schotvrij …zo ook met je baas bouta de 8DEC moordenaar 1982 !!
  Hij pronkt met amnestie en wil bovendien nog een waarheid en verzoenings commissie !!!
  Zo wat gaat hij ons dan vragen ?
  Dit misschien….zo,mensen wat willen jullie horen…de halve leugen,de hele leugen of niets anders dan de hele leugen ?
  of…wat willen jullie horen mensen, de halve waarheid , de hele waarheid of niks anders dan de waarheid !


  Maak melding

 15. Wat onetisch is, is dat in Suriname alles kan.Men kan mensen vermoorden en daarna president worden.Wat onetisch is dat ook in Suriname kinderen worden misbruikt. Wat onetisch is, is dat in Suriname de indianen geen 24u stroom hebben.Wat onetisch is,dat men een mooi land en natuur aan het verkrachten is door het uit te buiten en met gif achter te laten.dat is onetisch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.