donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEntertainmentDoutzen en Sunnery krijgen racistische opmerkingen over relatie

Doutzen en Sunnery krijgen racistische opmerkingen over relatie

-

Does Travel & Cadushi Tours

Schrijver Robert Vuijsje (Alleen maar nette mensen) gaat voor de Volkskrant in gesprek met bekende en minder bekende Nederlanders over de rol die hun afkomst speelt in hun leven. Deze week sprak hij met het DJ duo Sunnery James en Ryan Marciano. Zowel Sunnery James Gorré (Nederland, 1981) als Ryan Marciano de Lang (Nederland, 1982) hebben Surinaamse roots. Ze vormen als dj’s sinds vijftien jaar een duo. Ze behoren tot de populairste dj’s van Nederland en treden op over de hele wereld.

Sunnery, getrouwd met het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes, geeft in het gesprek aan weleens met racisme te maken te hebben als het gaat om hun interraciale relatie. “Als ik met Doutzen over straat loop, krijgen we reacties. Blanke mensen vragen aan haar: wat doe je met die wilde aap? En zwarte mensen vinden dat ik mijn eigen volk verloochen. Ze zeggen: nu ben je succesvol en dan moet je met een blanke vrouw zijn, vind je ons niet goed genoeg meer?” aldus de DJ. Het stel is dit jaar vijf jaar getrouwd en heeft samen twee kinderen.

Over Zwarte Piet zegt Sunnery: “Ik heb niets tegen hem, maar als zo veel mensen er een probleem mee hebben, moeten we een gulden middenweg vinden.” Zijn collega Ryan zegt erover: ‘Ik ben ermee opgegroeid en heb er nooit raar naar gekeken, maar er moet nu iets gebeuren.” Lees het volledige interview in De Volkskrant.

Het DJ duo Sunnery James en Ryan Marciano:
djsrs

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

126 REACTIES
 1. Dit is toch niets nieuws???????????

  In Suriname discrimineren ze elkaar op basis van huidskleur omdat de ene lichter van kleur is en de andere donker.

  Waar hebben we het over?

  Is dit iets nieuws?

  Kijk naar de Nederlandse rechtspraak: zwarten worden meteen door de Nederlandse rechters het liefst afgevoerd naar hun gaskamers.


  Maak melding

 2. Waarom zou ik dit moeten veroordelen wetende dat de Surinaamse samenleving louter op racisme is opgebouwd ? Nergens op de wereld is het racisme zo zichtbaar als in Suriname en aldus moet ik lachen om dit bericht.


  Maak melding

 3. @linglong. Naar de gaskamer niet direct. Maar het aanbod criminele niet nederlanders is zo groot dat 80% van de gedetineerden in nl. alochtoon is. De gedetineerde Surinamers en Antilianen worden gerekend als autochtone gedetineerden. En maken dus niet onderdeel uit van die 80%. Interresant weetje, uit goede bron vernomen, die wel te denken geeft. Is justitie nu rasistisch of is er meer aan de hand.


  Maak melding

 4. Na de black experience dragen de stagiaire’s in Sur.de dreadlocks alsof ze het van geboorte af hebben.Voor die ervaring komen ze tenslotte naar Sur.en sommigen blijven in die ervaring en vallen bij hun soortgenoten uit de toon.


  Maak melding

 5. Als alle Surinamers in Nederland werkloos waren, er als zwervers bijliepen en Nederlandse meisjes zouden nafluiten, zouden een heleboel Nederlanders ze het liefst allemaal kwijt zijn (waarom rotten ze niet op naar hun eigen land?).

  Als alle Surinamers in Nederland topbanen hadden en in de mooiste huizen woonden, in de mooiste auto’s rondreden en met mooie Nederlandse meisjes aanpapten (ze pikken ons ‘onze’ banen en ‘onze’ vrouwen af), zouden een heleboel Nederlanders ze het liefst allemaal willen lynchen.

  Hoe je je als allochtoon ook gedraagt, het is nooit goed in de ogen van een heleboel autochtonen.

  Dat er nu zo veel Surinamers in ‘hun’ mooie Nederland te vinden zijn, hebben ze aan hun koloniale verleden en dus aan zichzelf te danken, eigen schuld, dikke bult, Nederlanders moeten er maar mee leren leven dat er allochtonen in ‘hun’ land wonen en dat die, aangepast of niet aangepast, nooit meer weggaan.


  Maak melding

 6. -Ik heb het al eerder aangegeven dat zolang er mensen zijn die racistisch in elkaar zitten zullen bepaalde problemen nooit opgelost worden.

  In Suriname zijn er leiders die al haat hebben gezaaid tussen de creolen en de Hindoestanen.

  Sommige blanken en zwarten zijn geen haar beter dus uitschelden heeft ook geen zin. Het gaat om je zelf als persoon en hoe je in elkaar zit en door het leven gaat.

  =Lees het volgende maar::::::::

  == di 10 feb 2015

  ‘Wat doe je met die wilde aap?’

  Doutzen Kroes geconfronteerd met racisme
  van onze redactie

  Doutzen Kroes krijgt op straat weleens de vraag waarom ze met een donkere man is getrouwd.

  Haar man Sunnery James vertelt in een interview met de Volkskrant dat er mensen zijn die een negatieve mening hebben over het huwelijk tussen een blanke vrouw en een donkere man.

  “Als ik met Doutzen over straat loop, krijgen we reacties. Blanke mensen vragen aan haar: wat doe je met die wilde aap”, vertelt Sunnery.

  Niet alleen Doutzen, maar ook de dj krijgt racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. “Zwarte mensen vinden dat ik mijn eigen volk verloochen. Ze zeggen: ‘Nu ben je succesvol en dan moet je met een blanke vrouw zijn, vind je ons niet goed genoeg meer?’.”

  Sunnery James en Doutzen gaven elkaar vijf jaar geleden het jawoord. Het stel heeft samen een zoon en een dochter.


  Maak melding

 7. Tsja, jullie verdienen miljoenen, neem een aantal bodyguards in dienst om iedereen die je lastig valt in elkaar te slaan.
  Whatś te fuzz…

  En vuistje, lacht weer in zijn vuistje.
  Snap niet dat de Volkskrant zich leent voor dit soort waardeloze artikelen van dit soort ,naar aandacht snakkende, zogenaamde schrijvers…


  Maak melding

 8. Ik vraag mij af waarom de vroegere Suri’s in Ned. pinda chinees werden genoemd.Een blaka mang verschilt toch duidelijk van een chinees.En het waren de chinezen die pinda koekjes liepen te venten.”pinda,pinda,lekka,lekka.[voor de oorlog]
  Een blaka mang geraakt niet verder dan ijs verkopen op straat.


  Maak melding

 9. Dit zijn typische Surinaamse reacties. Racisme is gewoon hoor. Wij in Suriname discrimineren elkaar toch ook? Heeft een Surinamer ooit een Hindustaan of Moslim in elkaar geslagen omdat hij geen neger was? Is er een Suriname ooit een jood uitgescholden of in elkaar geslagen vanwege het joodse aandeel in de Slavernij. Is er ooit een Boeroe gemept vanwege zijn blanke huidskleur? Nee dus.

  Als er een ding is waar Surinamers doodsbang voor zijn, dan is het voor discriminatie door witte Nederlanders. Een Surinamer zal je nooit bij anti-racisme-demonstratie zien. De reden: veel mensen zijn bang dat zij vervolgens het mikpunt worden. Veel bruinhuidigen denken: Stel je voor dat ze mij voor aap uitmaken of oerwoudgeluiden gaan maken. Wat ga ik doen dan?

  Het zegt veel dat de grootste zwarte pispaal van Nederland geen een Surinamer is, maar Antilliano Quicy Gario. En ook dat de leiders in het activisme tegen zwarte Piet, van vol en half Afrikaanse orgine zijn. Surinamers lopen achter hun aan, maar deze meeste liggen bij Anneke en Ton aan de ketting.

  Daarnaast heb je de bijna slaafse houding ten opzichte van Nederlanders. Een bakra kan gewoon in zijn onderbroek een Surinaamse organisatie binnenwandelen en na 3 weken voorzitter zijn. Niemand die zich afvraagt, ‘fa dat kan’. Iedereen accepteert het gewoon. “Peter de Wit houdt toch van Surinaamse mensen. Dat hij ons simpel en onderontwikkeld vindt is zijn zaak. Hij is toch aardig? A no so.”

  Maar opkomend extremisme en racisme worden de nieuwe uitdagingen. Als je denkt dat je met een bruine huidskleur misschien toch nog onzichtbaar kunt blijven als je maar mond dicht houdt, dan kom je bedrogen uit. Racisme in Nederland zal Surinamers keihard raken. En dan is het inderdaad, als het niet leuk vind dan rot je maar op naar eigen troep.

  Het is wel triest lezen in de Volkskrant dat Ryan Marciano dacht dat hij blank was. Zijn Surinaamse moeder was waarschijnlijk zo onder de indruk van zijn blanke kant, dat ze hoopte dat Nederlanders hem als blanke jongen zouden accepteren. Helaas, faya lobi pindakaas!

  Kondreman arki boeng! Racisme klopt een van deze dagen op je deur. De vraag is alleen, wat ga je doen. Laat je het spugen in je gezicht en doe je de deur weer dicht. Of ga je naar buiten en geef je het flinke klap in het gezicht. Niet letterlijk bedoeld natuurlijk.

  Die demonstraties over Zwarte Piet zijn achterhoede-gevechten, hoe belangrijk ze ook zijn. Het echte probleem is waar Sunnery en Marciano mee te maken hebben, het openlijk racisme. Als mensen merken dat ze Surinamers openlijk op straat en op fora kunnen uitschelden en zien dat het geen gevolgen heeft, dan wordt het alleen maar erger. Mark my words!


  Maak melding

 10. Veel bleke mannen zijn natuurlijk ontzettend jaloers dat een mooie bleke meid kiest voor een mooie succesvolle zwarte superman. In de VS koos Kim K voor K West en ook daar speelt deze jaloezie. Zwarte mannen zijn immers vele malen mooier dan bleke impotente mannen en de bleke vrouwtjes willen natuurlijk ook lekker gevuld worden met een grote goddelijke zwarte staaf. Rijke Doutzen en vriend moeten zich niets aantrekken van deze gedegenereerde tokkie bleken zonder doekoe, zelfvertrouwen en toekomst.


  Maak melding

 11. Reacties krijg je zolang je met mensen te doen heb.
  Wat ze zeggen is 1 wat ze denken weet je niet.
  Zal nooit veranderen maak je niet druk hierover.


  Maak melding

 12. @Sweetie Mofo

  Bij gelijke kansen zijn zwarten slimmer dan blanken. Verder zijn zwarten in elk opzicht superieur. Jij als koe lie hebt eigenlijk helemaal geen recht van spreken want jij behoort tot de kleingeschapenen der aarde.


  Maak melding

 13. @nirvana

  ‘but one do get a feeling that black guys prefer to date white women.’

  Black guys love all pussy and don’t discriminate. And remember, all pussy like black guys.

  ‘Even Suriname gay guys do not date eachother and prefer to date white men.Where does this come from?’

  There are not enough Surinamese gay guys so the few gays have to fish in another pool. Whites have a far greather number of gays.


  Maak melding

 14. Nirvana, ooit gehoord van opposites attract? Het is gewoon de natuur die zo in elkaar zit. Sommige blanken vallen op gekleurden en andersom gebeurt dat ook. Ik denk niet dat het een bewuste keuze is, maar dat het iets is dat je gewoon overkomt. Noem het maar liefde, maar wel moet men de eigen soort (lees: eigen volk) niet verachten want je weet nooit met wie je zal eindigen in de liefde.


  Maak melding

 15. “Esmerald
  Tsja, jullie verdienen miljoenen, neem een aantal bodyguards in dienst om iedereen die je lastig valt in elkaar te slaan.
  Whatś te fuzz…”

  Ja toch Esmerald neem een bodyguard het het racisme probleem verdwijnt.

  Mensen, mensen, dit is het denkniveau van een echte waterkant fronter, zo dom en achterlijk zal je ze niet dagelijks tegenkomen, het is tenenkrommend dit dom gelul te kunnen lezen.

  he esmerald “Snap niet dat de waterkant zich leent voor dit soort waardeloze en domme reacties van jullie soort frontjes.


  Maak melding

 16. @nirvana

  ‘but one do get a feeling that black guys prefer to date white women.’

  Black guys love all pussy and don’t discriminate. And remember, all pussy like black guys.

  ‘Even Suriname gay guys do not date eachother and prefer to date white men.Where does this come from?’

  There are not enough Surinamese gay guys so the few gays have to fish in another pool. Whites have a far greather number of gays. Don’t forget the lesbians!


  Maak melding

 17. Trouwens hoe kan het dat de huidige President Bouterse nogsteeds niet met haar en huid is bijgesleept. Alhoewel domme ira heeft al een voorzichtige poging ondernomen. Nu nog die andere geboren hypocrieten, racisten en vooral die struisvogels.


  Maak melding

 18. Zwarte mensen uitmaken voor apen is gebruikelijk in Nederland en sommige zwarte mensen bagatelliseren dat en doen alsof het hen niet raakt. Racisme ban je niet uit door je kop in het zand te steken of weg tekijken want dat staat synoniem voor slavengedrag. In Nederland is racisme met de paplepel ingegoten en behoorlijk structureel.


  Maak melding

 19. Wees jezelf, blijf jezelf. Leef je leven! Zielig gewoon hoe we hier met z’n allen “de ander” beschuldigen van racisme en zelf net zo bezig zijn! shame on you!


  Maak melding

 20. -Jammer dat mensen alleen afgeven op de zwarte bevolking, dit terwijl aan beide kanten wat voor te zeggen is.

  -In mijn omgeving ken ook genoeg die de blanken uitschelden, maar zodra er een kind van mix cultuur geboren is en opgroeit is het de liefste en mooiste kind van die mensen. Ze vergeten dan gewoon hoe ze de ander gingen haten.
  Zwakte en onzekerheid speelt vaak een grote rol.

  =Als je niet van je zelfs houdt, kun je onmogelijk ook van de ander houden. De ander haten heeft te maken met een tekortkoming van je zelfs.


  Maak melding

 21. beste Ira,
  Jij slaat de spijker precies op z’n kop!
  De wereld zou toch zo mooi zijn als we elkaar in onze waarde zouden laten.
  En i.d.d. zeg nou zelf, koffie en melk bij elkaar is het lekkerste (mooiste) koppie!!


  Maak melding

 22. dit is het bewijs dat anders gekleurden niet welkom zijn in europa .jullie redimusus …wat hier wordt gezegt is bestemt voor jullie .

  na mie pero takie .


  Maak melding

 23. En jij snapt er dus geen pepernoot van PERO!
  Pot verwijt de ketel………………………!
  Je doet zelf net zo hard mee! Jij gunt een ander het licht in de ogen niet met je “redimusu” gedoe.


  Maak melding

 24. Ik wordt een beetje moe van jullie geul om de Nederlanders als engeltjes tezien, kijk naar hun geschiedenis en je weet voldoende over ze. Kijk hoe ze over de turken, Marokkanen, Antillianen, Surinamers en nu de polen praten. Ze hebben altijd wat en je hebt mensen op waterkant die voor ze opkomen. Kijk naar de pieterbaas discussie. Kijk naar Zuid-Afrika waar de kinderen van de Nederlandse kolonisten claimen dat Zuid-Afrika van hun is en de oorspronkelijke bewoners de donkere afrikanen horen daar niet thuis. Weet je wie Nederland op zijn duimpje kent en weet hoe je met ze om moet gaan Desire Bouterse daarom, haten ze hem zo. Hij weet hoe je de Nederlanders met hun eigen middelen terug kan pakken. De Surinamers moeten ophouden met huilen want de Nederlanders zijn van natura een Racistische Volk die zich vredelievend projecteert!


  Maak melding

 25. Sweetie Banana

  @Sweetie Mofo

  Bij gelijke kansen zijn zwarten slimmer dan blanken. Verder zijn zwarten in elk opzicht superieur. Jij als koe lie hebt eigenlijk helemaal geen recht van spreken want jij behoort tot de kleingeschapenen der aarde.
  >
  >
  In henk molenaar zijn woorden ik pis in mijn broek van het lachen.
  Sweetie Banana Wat ben je WREED mang zo krijg je die Ray echt stil!

  .


  Maak melding

 26. @Frontliner
  Als ik jou was zou ik de gordijnen dicht doen en je “terugtrekken” met een doos tissues in de donkerste hoek van de kamer.
  you nitwit!


  Maak melding

 27. @Frontliner, wat ik van jou niet snap is het volgende. je haat die Nederlanders om hun geschiedenis en wat ze in het verleden de mensen hebben aangedaan. MAAR::::

  -Bouterse zijn geschiedenis wordt in de doofpot gestopt en hij wordt op handen gedragen, terwijl hij ook mensen heeft vermoord, het zijn en blijven moorden.

  -In eigen land Suriname hebben Bouterse en Brunswijk een tweedeling gebracht tussen verschillende culturen en met heel veel haat. Ook zijn er racistische uitspraken gedaan, en van een ander vind je dat ze racistisch zijn!!! Hoe dan?????

  Volg Hernberg maar wat hij vandaag te zeggen heeft!!!!Volg zijn bedreigingen tegenover de ander cultuur in eigen land.


  Maak melding

 28. Frontliner: “Desire Bouterse daarom, haten ze hem zo. Hij weet hoe je de Nederlanders met hun eigen middelen terug kan pakken. De Surinamers moeten ophouden met huilen want de Nederlanders zijn van natura een Racistische Volk die zich vredelievend projecteert!”

  I rest my case…..

  Vuilnisman: Kan deze zak ( Frontliner) ook mee.

  Ongelofelijk dat deze Paarse Kakkerlak die alles haat wat blank is, Bouterse verafgoodt. De grootste moordenaar van Surinamers van de afgelopen 100 jaar.


  Maak melding

 29. Frontliner: “Bij gelijke kansen zijn zwarten slimmer dan blanken. Verder zijn zwarten in elk opzicht superieur”

  Ik pies weer in mijn broek van het lachen…….. Superieur in wat?


  Maak melding

 30. Beste Henk, Superieur in zelfoverschatting en intimiderend gedrag, maar veel lawaai en weinig wol, om hun gebrek aan beschaving en intelligentie te camoufleren, ik kan er niets aan doen , maar elke keer als ik dit soort postings lees van een o.a.Big ball king, de naam alleen al een Sabidirie, moet ik toch weer denken aan die scene uit Jungle-Book van R. Kipling die beschrijft hoe 2 apenstammen tegen elkaar op lopen te snijden hoe geweldig ze zijn, uiteindelijk dikke bonje krijgen maar het blijft bij woorden, bang als ze heimelijk voor elkaar zijn, de geweldenaren, een half uur later als de rust weergekeerd is zijn ze weer vergeten waar de ruzie over ging, de primitievelingen met hoogmoedswaanzin


  Maak melding

 31. Ntuurlijk worden die 2 (en een hele hoop anderen) racistisch bejegend. Mensen zijn overbeschermend naar hun eigen soort toe en de keuze voor iemand van een andere groep wordt altijd gezien als verraad.

  Wie zegt trouwens dat de evolutie van de mens is gestopt? De blanken zijn zich weer aan het evolueren naar de Neanderthaler toe. Je ziet steeds meer blanken met een knots in de spraak.


  Maak melding

 32. astaman ,sweetmofo .
  jullie zijn in het land van de blanken dus zul je moeten inccaseren .hindoestanen ,turken ,marokanen ,creolen ,alles wat niet blank is moet inzien dat ze op papier nederlanders zijn hihihihihihihi
  voor de rest zijn jullie een nummer .snappen jullie het nog steeds niet .je hebt autochtoon en allochtoon ,laat dat goed door jullie dringen ,als je wil of niet .


  Maak melding

 33. Dit verhaal van heer Vuysje,heeft veel van stemmimgmakerij omdat je een opmerking hier en daar altijd zult hebben.Kortom dit gaat in feite nergens over.Trouwens deze Vuysje heeft er volgens mij nu werk van gemaakt om tegenstellingen bewust aan te wakkeren.Zie film en boek älleen voor nette mensen”


  Maak melding

 34. Henk Molenaar

  Frontliner: “Desire Bouterse daarom, haten ze hem zo. Hij weet hoe je de Nederlanders met hun eigen middelen terug kan pakken. De Surinamers moeten ophouden met huilen want de Nederlanders zijn van natura een Racistische Volk die zich vredelievend projecteert!”

  I rest my case…..

  Vuilnisman: Kan deze zak ( Frontliner) ook mee.

  Ongelofelijk dat deze Paarse Kakkerlak die alles haat wat blank is, Bouterse verafgoodt. De grootste moordenaar van Surinamers van de afgelopen 100 jaar.
  >
  >
  Henk, Bouterse de grootste moordenaar van de Surinamers? als ik mij niet vergist zijn 16 mensen gedood tijdens de staatsgreep, het is niet goed te praten. Bouterse is geen grootste moordenaar hij is medeverantwoordelijk voor de moorden samen met Nederland door zijn betrokkenheid in de staatsgreep. De grootste Moordenaar van de Surinamers en Afrikanen zijn nog steeds de Nederlanders tijdens de slaven handel. De miljoenen doden die door Nederland zijn veroorzaakt tijdens de 400 jaar slavernij verdient tot opheden alle aandacht. De duizenden doden die Nederland heeft veroorzaakt in Indonesië tijdens de Indonesische vrijheidsstrijd maak hun de grootste moordenaar. Henk voor dat je jou Bek opendoet ga je geschiedenis bestuderen en Zwijg je hebt met zo’n geschiedenis geen recht van spreken en te oordelen over anderen terwijl jou mensen een wereldwijds bloedbad hebben veroorzaakt.


  Maak melding

 35. Henk Molenaar

  Frontliner: “Bij gelijke kansen zijn zwarten slimmer dan blanken. Verder zijn zwarten in elk opzicht superieur”

  Ik pies weer in mijn broek van het lachen…….. Superieur in wat?
  >
  >
  onder de zon zijn wij wel superieur dan pies ik in mijn broek hoe jij net zo rood als een kreeft wordt door verbranding in de zon! Superieur in wat … superieur onder de zon!


  Maak melding

 36. @Big Ball King

  That is such a lie.Just go to the Kwaku Festival.90% of the men there have white partners?Surely that can’t be “notmal”.what about natural selection.Also when I walk on the streets these days or where I go you mostly see black guys with white women.Hell even on Internet dating sites the brothers are only looking for qhite women in most cases. THAT is a fact unless I live in a parallel universe.


  Maak melding

 37. De zwarten op dit forum koesteren haat jegens Nederland, Hindoestanen, Javanen, etc. Maar waar is deze haat op gebaseerd ? De slavernij is dankzij de voorouders van de zwarten mogelijk gemaakt. De stamhoofden selecteerden namelijk alleen jonge en gezonde mannen, vrouwen en kinderen. Vervolgens werden die verkocht aan de blanke slavenhandelaren. Om alleen Nederland de schuld van de slavernij te geven, laat zien dat men wel op de hoogte van de juiste feiten is doch deze een geheel eigen draai aan geeft. Hierdoor wordt de medeverantwoordelijkheid bij de oorspronkelijke bron (de Afrikaanse stamhoofden) weggehaald en alleen op 1 partij (Nederland) gelegd. Leer eerst kritisch naar je eigen geschiedenis te kijken alvorens steeds met de vinger naar Nederland te wijzen.

  Ondanks dat de negerbevolking van Suriname een ongezonde dosis haat tegen Nederland koestert, parasiteert het maar al te graag op Nederland. De maandelijkse geldstromen aan uitkeringen (bijstand en AOW) bedraagt tientallen miljoenen euro’s. Duizenden voedselpakketten met allerlei heerlijkheden die in Suriname niet te verkrijgen zijn worden naar Suriname vervoerd. En nu komt de grap. Waar men in Nederland voor de transportkosten vaak niet meer dan € 15 hoeft te betalen, wordt in Suriname een veelvoud van dit bedrag in rekening gebracht in verband met ‘inklaringskosten’. En de Surinamer betaalt de kosten zonder morren. Want dat de negerbevolking, die altijd de mond vol heeft van discriminatie, door het eigen soortgenoot gediscrimineerd wordt, neemt het op de koop toe.

  De Surinamer waant zich een trots volk te zijn. Waar die trotse houding op gestoeld is wordt mij nog steeds niet duidelijk. Dat Suriname nooit voor zijn onafhankelijkheid heeft hoeven te vechten, zoals Indonesië bijvoorbeeld wel heeft moeten doen, maar altijd braaf achter het Koninkrijk aanliep, kan niet als een trotse daad worden gezien. Suriname heeft altijd geparasiteerd op de gunsten van Nederland, ook na de onafhankelijkheid. Daar waar Indonesië een duidelijke grens trok, dat men na de onafhankelijkheid op eigen benen wilde staan en geen bemoeienissen van Nederland toestond, houdt Suriname nog steeds de handjes op bij Nederland. Het smeekt het Nederlands bedrijfsleven om in Suriname te investeren. Ja ja zo trots is men. Op papier is het een trotse volk terwijl die trots in de praktijk niet tot vooruitgang heeft geleid. En dat zal de komende 50 jaren ook niet gebeuren. Want welke goed opgeleide Surinamer heeft de moed gehad om zijn goed betaalde baan in Nederland of elders op te zeggen en naar Suriname terug te keren om dat land op te bouwen ? De enige Surinamers die teruggekeerd zijn, zijn de drugsdealers tegen wie strafrechtelijke onderzoeken in gang zijn gezet. Die vinden in Suriname een veilig heenkomen maar de vraag is voor hoe lang ?

  @Sweetie banana : de koelie denkt met zijn hoofd en de aap met zijn pik. Dat is het verschil.


  Maak melding

 38. Kom mij maar geen rotzooi vertellen AUB………

  Feit is dat het de fout van Nederland.

  Zij hebben jaren lang gekleurde mensen veroordeeld zonder echt naar alles te kijken. Ditzelfde geldt ook voor mensen van Marokkaanse en Turkse afkomst.

  Wat wil je dan als vrouw Justitia met aanzien des persoon gaat oordelen?

  Ik heb er 10 tallen dossiers liggen van zaken en dit zijn de feiten.

  Kijk maar naar de zaak Demmink:
  is toch mooi door Opstelten uit de cel gehouden????


  Maak melding

 39. @Henk Molenaar

  Oke Henk, de blanken zijn superieur……..want alleen zij lopen all over the world met zelfs medeweten van justitie kwetsbare kids te misbruiken. Zelfs jullie president van de Rechtbank in Den haag deed het en iedereen wist ervan af.

  Zo goed zijn jullie misselijke beesten, dieven, incestplegers en NIETS anders!

  Jullie blanken zijn zeer gewild door de meest kwetsbaren in de wereld, kijk naar India, Thailand, Cambodja, Indonesie, Afrika….. Wie loop all over the world kids van de armen te misbruiken???? JA JULLIE BLANKEN!

  Jullie zijn zo een ziek volk dat jullie zelfs in staat zijn om gehandicapte kids in o.a. Vietnam te misbruiken…….Kijk maar naar die Henk de Graaf in Suriname…..

  En ja anno 2015 KOMT er geen een oudere blanke dicht bij mijn kind en als jullie aan toch mijn kind zouden komen, dan ga ik NIET naar de politie maar zorg ik ervoor dat die niet meer zal leven.

  IN NL lopen discrimineren?? Kijk naar die stagelopers in Suriname, ga eens kijken hoe ze zich laten kapot naaien door diezelfde zwarten in Suriname en in NL lopen deze hoeren je juist te discrimineren?

  En ja, is hard wat ik schrijf, maar dit is de waarheid, deal ermee.


  Maak melding

 40. Linglong , ook hier geldt wanneer je met een vinger naar een ander wijst, wijzen er drie naar jezelf ,en je duim omhoog naar een hogere macht die daar over zal oordelen, sla de dagbladen in Suriname er op na, de eerste pagina,s staan vol met berichten met incest gevallen, aanrandingen en verkrachtingen van minderjarigen en kinderen, dus zo nu en dan de hand in eigen boezem steken kan geen kwaad, waarmee ik niet wil ontkennen dat er ook van dit soort onvverkwikkelijke zaken in Nederland gebeuren, en in Belgie, en in Duitsland, en in Oostenrijk, schandalen te over All over the World, van mij mogen ze al die kerels die niet nmet hun tengels van kinderen af kunnen blijven, castreren en op een onbewoond eiland dumpen


  Maak melding

 41. @Linglong, u bent op de meest verachtelijke manier aan het generaliseren door te doen alsof misbruik van kinderen alleen door blanken gebeurt. Overal op de wereld komt dit voor, van Suriname tot en met op Papua Nieuw Guinea. Ja, beste Linglong ook in Suriname komt kindermisbruik voor. Alleen wordt dit voor de buitenwereld afgeschermd. U bent wellicht niet bekend met de oorlogstactiek die landen als Congo en Rwanda voeren ? Jonge kinderen worden seksueel uitgebuit, verkracht en verminkt achtergelaten. Dat behoort tot de oorlogstactiek maar ook daar buiten komt kindermisbruik in die landen voor. U bent wellicht bekend met het incident rondom de Nederlander die met zijn zwarte vrouw in Suriname een opvangtehuis runde.Het echtpaar zorgde ervoor dat de Surinaamse kindjes hun natje en droogje kregen. De gewone Surinamer bekommerde totaal niet om het lot van deze kinderen. De blanke man werd van kindermisbruik beschuldigd en na een onderzoek door de politie en OM bleek dit totaal niet het geval te zijn. En toch blijft de arme man zich bekommeren om deze kinderen. Waar blijft de trotse zwarte Surinamer ?

  Het is triest om uw woede alleen en uitsluitend op de blanke pedoseksueel te richten. Met andere woorden grijpt u niet in als uw kind door een zwarte of bruine pedoseksueel misbruikt zou worden ? U meet met twee maten en voor mij betekent dit dat u een racist bent. U moet u zich diep schamen met uw racistisch houdingen. Bah !
  Vuilnisman, kan deze zak ook mee ?


  Maak melding

 42. @ Hans, waarom denkt u dat kindermisbruik alleen door mannen ( ik citeer, van mij mogen ze alle kerels…) en niet ook door vrouwen gebeurt ? Of keurt u het goed als een vrouw een kind seksueel misbruikt ?


  Maak melding

 43. Nee, de laatste tijd is nl. ook gebleken dat er veel meer dan gedacht ook door vrouwelijk personeel in creches en door vrouwelijke leerkrachten op middelbare vrouwen sexueel misbruik plaatsvind, wat daar een gepaste straf voor zou zijn kan beter een vrouw bedenken, die weten beter hoe een vrouw geestelijk en lichamelijk in elkaar steekt en de dingen beleefd


  Maak melding

 44. @Sweetie Mofo

  Je bent behoorlijk koloniaal geconditioneerd en je vertoont het bekende slavengedrag door de witte duivels consequent naar de mond te praten. Wanneer de gaskamers onder jouw bruine nazi baggerregering in Nederland gereed zijn zullen die duivels jou echt niet ontzien. Tenzij je een baantje als kampmanager zal accepteren natuurlijk wat in jouw geval waarschijnlijk lijkt. En dat de beschaving in Afrika is onstaan en superieur is weet tegenwoordig iedereen. Behalve als je de westers-zionistische geschiedsvervalsing en propaganda blijft geloven.


  Maak melding

 45. ling long jij bent een beetje dom.Maar SWEET MOFO.heeft je op je nummer gezet.Trouwens als jou vrouw Doutzen is,dan sta je toch boven alles en heb je lak aan iedereen.Maar wat men hier ook doet! is zoeken naar negatieve dingen.Wat kan het je nou schelen wat een ander over je kleur denkt en zegt.Wees trots en enjoy life.


  Maak melding

 46. Stormfronters Henk Molenaar en hans proberen weer eens de misdaden van hun soort te bagatelliseren en worden daarbij heldhaftig bijgestaan door onze koloniale housekolie Sweetie Mofo. Wat deze nazipubers niet willen beseffen is dat het blanke ras het meest misdadige op aarde is. Niet de zwarten hebben de Indianen zowat compleet uitgeroeid en hun grond en bezittingen gestolen. Niet de zwarten staan aan het hoofd van de wereldwijde georganiseerde pedofiele netwerken. Niet de zwarten bombarderen onder het mom van democratie weerloze burgers in het Midden-Oosten alleen maar om hun oliebelangen veilig te stellen. Het is ook niet de schuld van de zwarten dan de soort met een melatonine-gebrek de meest gehate op aarde is. Zowel de eerste en de tweede wereldoorlog zijn begonnen door blanken en dat is volgens mij het bewijs van hun primitiviteit. Ze hebben het patent op grootschalig roven, stelen, moorden, agressie, seksuele bestialiteit, grootheidswaan en sociopatisch gedrag. Wie is er hier primitief heren?


  Maak melding

 47. @sabidirie

  Hallo professor, wanneer komt jou boek over racisme uit?

  Ik ben geen kuddedier om domweg mee te juichen met de massa, comprendes!
  Ik laat mij niet gebruiken door die vuistje.
  Als hij een probleem heeft dan zoekt hij het maar zelf uit.
  De cliché aanpak waarop hij de zwarte vrouw poneert in zijn boek/film, is buitengewoon tenenkrommend en bijzonder walgelijk.

  Trouwens…ik had juist verwacht dat jij als paarse mij zou ‘backuppen’, want ‘mensen in elkaar slaan’, is typisch ndp-style of niet dan….

  Sunnery & Ryan reizen over de hele wereld en hun publiek bestaat overwegend, 99, 99% uit blanken.
  Zijn dit ook racisten?
  Wie hier heeft ooit een concert van die 2 brada’s bezocht? Wel ik wel dus…..

  Als ik alle blanken over één kam scheer, dan moet ik ook de cliché vooroordelen over suri’s accepteren, nou dat weiger ik.
  Voordat ik überhaupt geboren was, had ik al witjes in mijn familie. Ze zien me al aankomen…

  Racisten bestaan zeker.
  Ik hoop dat jou toekomstig boek, gezien jou ontiegelijk grote hoogbegaafdheid, een bijdrage levert aan de oplossing van dit probleem.


  Maak melding

 48. Sommigen zijn zo racistisch bezig en geven steeds de blanken de schuld van alles.

  Zowel bij blank als zwart worden er fouten gemaakt.

  Men vraag om een antwoord:::ZIJN HET NIET DE BLANKEN DIE STEEDS ONTWIKKELINGSHULP AANBIEDEN EN GEVEN????EN ANDERE LANDEN HELPEN MET PROBLEMEN????

  NIET DE BLANKEN DOEN HUN DEUR OPEN VOOR VLUCHTELINGEN?????


  Maak melding

 49. @Linglong, Je schrijft:::::::
  IN NL lopen discrimineren?? Kijk naar die stagelopers in Suriname, ga eens kijken hoe ze zich laten kapot naaien door diezelfde zwarten in Suriname en in NL lopen deze hoeren je juist te discrimineren?

  Dat wil zeggen dat je alles hebt meegemaakt en gezien. Dit betekent dat jou waarde en normen waardeloos zijn. Wat een opvoeding zeg.

  Een ding over de blanken in suriname:::ze werken tenminste en hebben allemaal een goed diploma in handen.


  Maak melding

 50. @Ira

  Wat ben jij toch een oerstom rund. De blanken geven geen ontwikkelingshulp omdat ze zo graag mensen willen helpen, maar ze doen dat om er zelf beter van te worden. Ik begrijp dat je met zes klassen lagere school dit niet meteen kunt begrijpen maar je zou best eens een poging kunnen wagen.


  Maak melding

 51. lees jullie teksten nog een keer terug.

  Zwarten, gelen, rooien, bruinen, paarse en ook nog de gemixte kleuren die jullie zogenaamd hier hebben. Beschuldigen een ander van alles waar jullie je ook schuldig aan maken.

  Doen alsof jullie zo geleerd zijn, maar voor zover ik weet lenen mensen met een hoge opleiding en een beetje beschaving zich niet voor dit soort akkefietjes en discriminerende uitspraken. Je staat er boven en hoe hoger je opleiding, hoe toleranter je in het leven staat. Dat gaat vanzelf, natuurlijk proces, hoef je niets aan te doen.

  Dus jullie zijn geen haar beter, maar gewoon een stelletje alledaagse racisten en pseudo-intellectuelen.


  Maak melding

 52. @Miranda

  Neem het Ira niet kwalijk. Het is triest maar waar dat heel veel koloniale Surinamers altijd klaar staan om je aan te vallen als je aan hun baasje komt. Ira is daar geen uitzondering op.


  Maak melding

 53. @Miranda, de blanken helpen om beter van te worden en de zwarten worden slechter van omdat ze dat zelfs willen door niet verder te gaan studeren en alles gratis willen.


  Maak melding

 54. =In Afrika maken de zwarten elkaar af en het zijn niet de blanken die daar elkaar afmaken. Het is iets waar ik mij vroeger aan had gestoord, maar nu heb ik zo iets ga maar lekker door.
  Om de mensen met voedsel te helpen is dat geld van de blanken weer goed.


  Maak melding

 55. True la la. De blanken genieten overal met hun bevoordeelde kleur.
  Het is toch Eeuwen oud gedoe, dat de blanken overal ter wereld vooral in arme landen vrouwen verkrachten en nakomelingen achter lieten. Het zit al ingebakken bij hun in het cultuur. Wat hebben ze niet gedaan tijdens Slavernij periode in de derde wereld- en koloniale landen. Toch genieten deze Duivels het respect in de Wereld Gemeenschap. “” Foei Bizar “”


  Maak melding

 56. Koloniale Surinamer is in Elk Geval onze Couppleger Desi
  die met advies en steun van Holland onze Democratie heeft vernietigd ! Het Volk lange tijd heeft Onderdrukt en zich toen
  zeer heeft verrijkt !

  De Hoofd Redi Musu speelt voor de dommen af en toe de
  nationalist ! Zeer lachwekkend !

  Rechterhand/adviseur/strateeg bij coup was medewerker Nederlandse Militaire Inlichtingen Dienst !!


  Maak melding

 57. @AHE, je hebt groot gelijk. Wat mij opvalt is dat vele Surinamers slecht lezen en niet begrijpen wat je ermee bedoeld.

  Sommigen lezen een stukje tekst en raken in paniek zonder zich af te vragen of een stukje waarheid is geschreven.
  Je kunt ze er zo uithalen.

  Ik ben het met jou eens.


  Maak melding

 58. @Ira

  Keer op keer bewijs je dat je niet de allerslimste bent op dit forum. Afrikanen doden weleens Afrikanen en dat zal niemand hier ontkennen. Maar als het om georganiseerde massamoord gaat moet je toch bij je witte baasjes wezen.

  In WO2 vielen er 50 miljoen doden waarvan 25 miljoen russen. Daar bovenop kwam de moord op 6 miljoen joden die een speciale behandeling kregen in de gaskamers van je witte baasjes. Blanken die elkaar uitmoorden is dus standaard in Europa en dan heb ik het nog niet gehad over WO1.

  India en Pakistan kunnen er overigens ook wat van en ik vrees het ergste gezien hun kernwapens en godsdienst-twisten. Maar ze blazen elkaar nu al geregeld op.

  Het uitroeien van andere volkeren kun je geheel schrijven op het conto van de blanken. Probeer er maar eens achter te komen hoeveel Indianen en Aboriginals er zijn uitgeroeid door je witte baasjes. Kom uit je luie stoel en doe eens wat onderzoek in plaats van een hoop onzin de lucht in te slingeren.

  En Ira, maak je niet druk over Afrika, de bakermat van de beschaving. Afrika heeft nu nog een achterstand vanwege uitbuiting, verwarring en manipulatie maar dat blijft niet eeuwig zo.

  Studeren????? Je gebruikt het woord heel vaak maar ik betwijfel of jij ooit enige studie hebt genoten.


  Maak melding

 59. @Ira

  Keer op keer bewijs je dat je niet de allerslimste bent op dit forum. Afrikanen doden weleens Afrikanen en dat zal niemand hier ontkennen. Maar als het om georganiseerde massamoord gaat moet je toch bij je witte baasjes wezen.

  In WO2 vielen er 50 miljoen doden waarvan 25 miljoen russen. Daar bovenop kwam de moord op 6 miljoen joden die een speciale behandeling kregen in de gaskamers van je witte baasjes. Blanken die elkaar uitmoorden is dus standaard in Europa en dan heb ik het nog niet gehad over WO1.

  India en Pakistan kunnen er overigens ook wat van en ik vrees het ergste gezien hun kernwapens en godsdienst-twisten. Maar ze blazen elkaar nu al geregeld op.

  Het uitroeien van andere volkeren kun je geheel schrijven op het conto van de blanken. Probeer er maar eens achter te komen hoeveel Indianen en Aboriginals er zijn uitgeroeid door je witte baasjes. Kom uit je luie stoel en doe eens wat onderzoek in plaats van een hoop onzin de lucht in te slingeren.

  En Ira, maak je niet druk over Afrika, de bakermat van de beschaving. Afrika heeft nu nog een achterstand vanwege uitbuiting, verwarring en manipulatie maar dat blijft niet eeuwig zo.

  Studeren????? Je gebruikt het woord heel vaak maar ik betwijfel of jij ooit enige studie hebt genoten. En raak vooral niet in paniek.


  Maak melding

 60. @AHE
  Ik heb je raad opgevolgd en zal nog eens een keer mijn tekst doornemen, voor het geval dat….

  ‘@sabidirie

  Hallo professor, wanneer komt jou boek over racisme uit?

  Ik ben geen kuddedier om domweg mee te juichen met de massa, comprendes!
  Ik laat mij niet gebruiken door die vuistje.
  Als hij een probleem heeft dan zoekt hij het maar zelf uit.
  De cliché aanpak waarop hij de zwarte vrouw poneert in zijn boek/film, is buitengewoon tenenkrommend en bijzonder walgelijk.

  Trouwens…ik had juist verwacht dat jij als paarse mij zou ‘backuppen’, want ‘mensen in elkaar slaan’, is typisch ndp-style of niet dan….

  Sunnery & Ryan reizen over de hele wereld en hun publiek bestaat overwegend, 99, 99% uit blanken.
  Zijn dit ook racisten?
  Wie hier heeft ooit een concert van die 2 brada’s bezocht? Wel ik wel dus…..

  Als ik alle blanken over één kam scheer, dan moet ik ook de cliché vooroordelen over suri’s accepteren, nou dat weiger ik.
  Voordat ik überhaupt geboren was, had ik al witjes in mijn familie. Ze zien me al aankomen…

  Racisten bestaan zeker.
  Ik hoop dat jou toekomstig boek, gezien jou ontiegelijk grote hoogbegaafdheid, een bijdrage levert aan de oplossing van dit probleem.’

  Daarom …….. moest ik het stukkie weer uploaden, hihihihi..:):):)

  Toedels!!


  Maak melding

 61. Tja, het heeft voornl. met intelligentie te maken en/of vooroordelen te maken of je wel of niet racistische uitspraken doet, laten we er maar van uitgaan dat het niet de meest intelligente figuren zijn die zich het meest racistisch opstellen, zwart of wit maakt niet uit


  Maak melding

 62. Daar vallen trouwens ok de minnetjes gevers onder die hier weer lekker bezig zijn, moderator bent u soms ook een racist en/of NDPer dat u dit toestaat en er niets aan doet?, het is maar een vraag hoor


  Maak melding

 63. Gefeliciteerd met uw promotie: van dc para naar minnetjes koning.
  Beware the african lion is back in town!

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  oke oke, excusm’wa.. mie go na mie oso now, mie go borie.

  ciao!


  Maak melding

 64. @Warrior, kom dat recht in mijn gezegd zeggen dat ik een bruinhemd ben. Vuile kakkerlak. Jullie negers zijn te lui om uit je doppen te kijken en overal waar jullie negers zijn, kan je rekenen op beroving, verkrachtingen, overvallen etc. Vind je het gek dat in de VS agenten en Latino’s op voorhand op jouw soort schieten en dan pas praten. Met een neger in de buurt ben je je leven niet zeker en blijf jij maar lekker in dat holletje van jou.


  Maak melding

 65. LIEFDE IS KLEURENBLIND : HET IS NIET ZWART OF BLANK/WIT :HET IS EEN MENGELING VAN KLEUREN EN GEUREN DAT LIEFDE ZO MOOI EN WARM MAAKT . KORTOM DOUTZEN EN SUNNERY LAAT AL DAT RACISTISCHE GELUL cq BULLSHIT AAN JULLIE MOOIE REET ROESTEN EN VEEG HET AF EN TOE AF MET BLANKE TOILET PAPIER!!!!!????


  Maak melding

 66. De minpunten komen in ieder geval niet van jou 🙂

  De kunst is om een discussie over het onderwerp “Racisme” zodanig te kunnen voeren, zonder zelf in de fout te gaan, want de verleiding is op bepaalde momenten groot.

  Geen volk is beter dan het andere, geen ras is beter dan het andere!


  Maak melding

 67. DE WERELD IS NIET VAN BLANKEN EN OF ZWARTEN MAAR VAN MENSEN DIE LIEFDE KUNNEN GEVEN AAN IEDER EN ONTVANGEN VAN EEN IEDER ,ONGEACHT KLEUR OF RAS . HELAAS ZIJN SOMMIGE MENSEN NOG NIET ZO VER MET DE EVOLUTIE ,MAAR IK DENK DAT WE ZO VER KUNNEN KOMEN ,VRIJ VAN HAAT!!!!!!!??????????


  Maak melding

 68. Afrikanen superieur ? De grootste mop die ik ook gehoord heb. Ja, superieur in veelwijverij, superieur in het verzinnen van smoesjes om hun contingent te ontvluchten, de armoede, het geweld, en waarom dan superieur ? Afrikanen zijn meesters in oplichten en corruptie. Voor geld vermoorden zij elkaar uit. Hutu en Tutsi’s vechten als honden tegen elkaar. Is dat superieurgedrag ? neen, dit soort gedrag komt voor in de beestenwereld.


  Maak melding

 69. @IRA, Ik wil hier zeker niet de moraal ridder uithangen hoor, maar ja; sommige dingen vallen gewoon op.

  @Esmerald, no spang. Maar je voelt je toch niet aangesproken? Was niet voor jou bedoeld hoor 🙂
  Ik kan jou zeker niet betichten van racistische uitspraken.

  @hans, er zit inderdaad een luchtje aan deze moderator. Zoals bekend bij Surinamers gaat het ook hier met “Names & Faces”. Anderen mogen alles roepen en van anderen wordt hun kritische posting niet gepubliceerd. Misschien deze ook niet? we’ll see.


  Maak melding

 70. Moet ik het de Surinamer kwalijk nemen dat zij de Nederlandse taal niet beheersen. Velen zijn van mening dat blanke mannen pedofielen zijn zonder de betekenis van dat woord te kennen. Iedereen die van kinderen houdt is een pedofiel. Anders wordt het indien een volwassene seksuele handelingen met een kind pleegt. Dan spreekt men van pedoseksueel wat heel anders is dan pedofilie. Als je aan een discussie meedoet zorg er dan voor dat je niet voor aap komt te staan. En helaas gebeurt dit te vaak op dit forum,


  Maak melding

 71. Nooit heeft èèn partij in de geschiedenis van Surinaamse verkiezingen de corrupte bendes van NPS,VHP,KTPI verslagen.

  VHP TOP OOK RACISTISCH.

  VHP’s etnische politiekvoering

  De VHP daarentegen heeft nooit in alle districten zetels kunnen halen. Dit vanwege de etnische politiekvoering die deze partij voorstaat. Wat dit punt betreft is de VHP niet in staat gebleken, ondanks de kennis die zij in huis heeft, om zich los te rukken van de traditionele etnische politiekvoering. Alhoewel er anders beweerd wordt, is de VHP in dit opzicht geen nationale partij. Sterker nog, zij is op dit moment de meest etnisch georiënteerde partij in Suriname. Kijkt u maar hoe zij mensen kandideren en wie zij kandideren op DNA, DR en RR niveau. Kijkt u naar de DNA leden. Wie hebben ze door de jaren heen hoge politieke functies (ministers, directeuren, onderdirecteuren, diplomaten, DC’s enz.) gegeven?
  De traditionele etnische oriëntatie, belemmert groei. Dat hebben ze blijkbaar nog niet door in de VHP. Want het betekent dat er alleen getrokken kan worden uit één segment van de samenleving. Andere segmenten voelen zich buiten gelaten of op z’n minst voelen zij zich niet aangetrokken. Ook omdat zij weten dat zij niet aan bod zullen komen.

  VHP geen partij voor de NDP
  Zoals gesteld in mijn titel is de VHP geen partij voor de NDP. De NDP die duidelijk wel een nationale (multi-etnische) en moderne partij is, heeft haar structuur zodanig ingericht dat alle Surinamers ongeacht ras, geloof of etniciteit, zich aangetrokken voelen. In de partij worden alle segmenten van de samenleving ingezet. Kijk maar naar de 17 personen tellende NDP fractie in DNA. Daarin zijn alle groepen die Suriname rijk is, vertegenwoordigd!!! Ik denk dat dit de weg is die wij moeten gaan: “hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand.”
  Naast het inspirerend leiderschap dat de voorzitter van de partij, dhr. Bouterse, ten toon spreidt, speelt de nationale oriëntatie van de partij een hele belangrijke rol in de gestadige groei van de partij.


  Maak melding

 72. People of colour from Suriname have an inherent sense of inferiority towards Caucasian Dutch people.

  I have even heard of people telling their children to lighten up the family…

  Black is beautiful,embrace it.


  Maak melding

 73. @Sweetie Mofo

  Luister….. jij bent achterlijk en verachtelijk, jij kan niet zonder de Wit man Boeba te likken.

  Heeft totaal niets met generaliseren te maken.

  Kom es met mij meen naar landen waar ik gewoond en gewerkt heb en ik laat je al die walgelijke blanken zien. Zelfs de ingezakte stinkende vrouwen 55 plussers uit Holland die daar zogenaamd kinderen met paar euro’s steunen om naar school te kunnen en diezelfde vrouwen slaan hun slag als deze kids amper 15 jaar zijn.

  Ik kan je meenemen naar mijn geliefde Gambia, stukken dichterbij Holland en helaas kunnen de beesten uit Europa, (99% blanken) zeer goedkoop naar Gambia op vakantie………

  Heb je ooit een blanke gezien die ooit iets gedaan heeft OM NIET??

  Hoe ziek kun je zijn dat je een kwetsbare kind misbruikt in plaats van te helpen???

  Zelfs politie agenten als Sander V heeft bewezen dat hij genoten heeft van de gepleegde lustmoord, betrof zijn 14 jarig buurmeisje.
  Laat zien wat ze in Holland waard zijn, hoe ziek de hele wereld aan het worden is.

  Het is gewoon een ZIEK volk!


  Maak melding

 74. @Sweetie Mofo

  Nou dommerd, begin je weer over Henk de Graaf dat het allemaal niet waar is?

  Ik zal je het voor een en altijd duidelijk maken:
  De kinderen hebben in de eerste instantie de waarheid verteld betreffen de misbruik en mishandelingen.

  Henk is een Hollandse blanke man die geld van de kerk kreeg toegeschoven om deze blamage maar af te kopen. De ouders zijn dan ook stuk voor stuk flink betaald om hun verklaring in te trekken.

  Feit is dat uit het dossier is gebleken dat:
  uit feiten en omstandigheden is komen vast te staan dat het juist zeer verdacht was dat alle kinderen ineens hun verklaring veranderde of in trok. De rechter is niet achterlijk in Suriname en deze heeft dan ook op basis van feiten en omstandigheden terecht geoordeeld.

  Helaas en teleurstellend dat je nog uitleg behoefde omdat jij de zaak niet kent. Dus no go lul tee joe no sab wan sani.

  Lul lul libi e meki sma dibdibrie


  Maak melding

 75. @Linglong; ach je bent maar een kalot nikker die te lui is om te werken en de hele dag hier zit te lullen over racisme en bla bla. Ja, Michael Jackson scheen ook wel pap van te lusten. Zo wat ? En na you de wang boeler vuile aap


  Maak melding

 76. @IRA, Ik wil hier zeker niet de moraal ridder uithangen hoor, maar ja; sommige dingen vallen gewoon op.

  @Esmerald, no spang. Was niet voor jou bedoeld hoor 🙂

  Had dit al in een andere posting vermeld maar die is waarschijnlijk tegengehouden door de moderator omdat ik in die posting ook mijn ongenoegen heb laten blijken over de gang van zaken en over de moderator. Er stond helemaal niets verkeerds in maar blijkbaar treffend genoeg om het niet te publiceren. zelfs hier is de dictatuur voelbaar. Waarschijnlijk wordt deze ook niet gepubliceerd.


  Maak melding

 77. Sweeitie Mofo, je noemt de donkere gekleurde mensen Zwarten, wie en wat denk je dat de Hindoestanen zijn Donker Wit. De Hindoestanen zijn net als de Creolen in alle donkere kleuren vertegenwoordig, wanneer jij de Creolen voor Zwarten gaat uitmaken moet je naar je eigen familie kijken er zijn gegarandeerd een paar VHP Jogies aanwezig die een zwarte huidskleur hebben. Sweetie mofo ik neem je niet kwalijk je weet niet wat je zegt en wie je bent. Een Donkerehuid Kleur hebben is een Zegen van GOD en de Zon bevestig dit elke dag!


  Maak melding

 78. @Frontliner, wat bent u nu weer aan het raaskallen ? Hoe moet ik een zwarte dan noemen ? Hindoestanen worden met koelies aangesproken terwijl die benaming een scheldwoord schijnt te zijn. Jullie negers zijn zwart of wil je liever met neger aangesproken worden ? Wat heeft de zon in godsnaam met je huidskleur te maken ? De issue is dat er beweerd wordt dat alle blanken racisten en pedoseksueel zijn. Wordt die domme beschuldiging weerlegd door aan te voeren dat ook zwarten zich aan racisme schuldig maken is het ook niet goed.
  Ik heb niks met het Hindoegeloof of Hindostanen te maken maar ben wel dankbaar dat deze hardwerkende mensen er zijn. Die zorgen tenminste ervoor dat jullie zwarten te eten krijgen. Noem mij een goedopgeleide zwarte die naar Suriname is teruggekeerd om het land op te bouwen ? Het zijn allemaal vuile profiteurs en parasieten. Waar blijven de miljoenen steun van zwarte voetballers als Gullit, seedorf en Davids en de Kluiverts ? Ja, jouw soort lult heel wat af op koelies maar die steunen in ieder geval hun land India en zitten niet lui uit hun ogen te kijken.


  Maak melding

 79. Reeds in 1971 had ik het al voorspeld. De Surinaamse negers zullen zich ook gedragen naar hun soortgenoten in Biafra waar een verschrikkelijke oorlog heerste. Die tijd schijnt nu aangebroken te zijn.


  Maak melding

 80. Surinamers zijn ook racistisch, net als de Europeanen.

  (Onder Surinamers versta ik javaanse Surinamers, joodse Surinamers, hindostaanse Surinamers, creoolse Surinamers, indiaanse Surinamers, marronse Surinamers, mix Surinamers, chinese Surinamers, Braziliaanse Surinamers, Haitiaanse Surinamers, Guyanese Surinamers, Antilliaanse Surinamers, Portugese Surinamers, boeroe Surinamers, Amerikaanse Surinamers en Nederlandse Surinamers).

  Het verschil tussen een gekleurde racist en een witte racist is, dat de gekleurde racist op psychologische wijze discrimineert, terwijl de witte racist de daad bij het woord voegt, namelijk, de witte racist discrimineert niet alleen op psychologische wijze maar ook met gebruikmaking van geweld (denk aan de politie in de USA die gekleurde mensen bewust en stelselmatig doodt; denk aan de KKK, etc.), pesterijen, scanderen, het roepen van leuzen, het ongelijk belonen van anders gekleurden, het “per ongeluk” verwijderen van de baarmoeder van gekleurde vrouwen (vergelijkbare praktijken zoals Mengele baby’s van Joodse moeders opzettelijk ombracht).

  Er is heel veel dwaasheid en heel veel zinloosheid. De mens wordt ondanks de snelle digitale veranderingen, alsmaar gemener en grilliger.


  Maak melding

 81. Mijn verontschuldiging aan de moderator. Hoewel ik vind dat de moderator niet altijd alert is; bij deze ere wie ere toekomt. Ik heb me gewoon vergist.

  Maar ja, het duurde zo lang 😉


  Maak melding

 82. Ira
  =In Afrika maken de zwarten elkaar af en het zijn niet de blanken die daar elkaar afmaken. Het is iets waar ik mij vroeger aan had gestoord, maar nu heb ik zo iets ga maar lekker door.
  Om de mensen met voedsel te helpen is dat geld van de blanken weer goed.
  >
  >
  Ira
  Ik begrijp dat je niks aan je Oer domheid kan doen maar Afrika is een continent die bestaat uit 54 landen. je zegt dat in alle 54 landen oorlog is en dat is een grove leugen of je intelligentie 6 klassen lagere school is aan het werk. Wanneer ik zeg dat in Europa oorlog is zonder een land te noemen en dat blanken elkaar af maken dan gaat men vanuit dat er in heel Europa oorlog is. Ira in meerder Reactie heb jij je afkeer tegen de donkeremensen bekend gemaakt en jou standpunten over de superioriteit van de blanken over de rest. Ik geef je wat huiswerk mee ga onderzoeken hoe de machtige blanken de wereld terroriseren om aan de macht te blijven en vraag je 1ding af waarom is China de enig niet blanken in de VNRaad met veto macht terwijl de blanken de minderheid van de bevolkingen zijn in de wereld, bepalen ze met hun instituten wie wat mag. als men niet doet wat de blanken zegt creëren ze een oorlog om je als voorbeeld te stellen voor derest. Kijk naar afgelopen oorlogen bijna allemaal zijn gebaseerd op leugens van de blanken ze hadden allemaal een financiële doel om hun machtposities te behouden.


  Maak melding

 83. Frontlinea maar Ira (hoop niet die uit Noord Ierland) heeft toch gelijk ? Heel Afrika is in oorlog met uitzondering van het zuiden dan want de blanken hebben daar voor welvaart gezorgd. Helaas is die door hebzucht en dom bestuur weer teniet gedaan door de zwarte bevolking. Voor de rest heerst op dat contingent alleen maar oorlogen, massaverkrachtingen, hongersnood, erge ziektes. De ergste ziektes vinden hun bron in Afrika. Durf jij dit te ontkennen ? Waarom laat jij je zo leiden door haat en zie jij de werkelijkheid niet ?


  Maak melding

 84. Ik lees veel reacties over blanke pedofielen. Hoe zit het met zwarte pedofielen zoals Bill Cosby die tientallen kinderen kinderen misbruikt heeft ? waarom wordt daarover door de bezorgde Surinamer niets gezegd. Of wordt het door de Surinamer goedgekeurd omdat de pedofiel een neger is ? Ik las dat er in het weekend weer gemonteerd gaat worden tegen Michiel de Ruyter. Er is al aangekondigd demonstranten in het water te smijten. Nou van mij mogen de oud mariniers hun gang gaan.


  Maak melding

 85. En wat dacht je van die meisjes die ontvoerd zijn door de Boko Haram, wordt ook iets anders mee gedaan dan een knikkerspelletje,
  maar dat telt niet want dat is niet in Suriname, maar wel uit Afrika de roors van de ageerders zoals een Pero hier.ook hier weer de wijzende finger naar de ander(e kleur) de drie vingers naar hun zelf vergeten ze maar zien ze niet, met hun blind spot en getroubleerde hersens


  Maak melding

 86. Vanochtend zojuist op CNN gehoord. Er is op de markt in Nigeria een terreuraanslag gepleegd waarbij 15 mensen zijn omgekomen. De zoveelste aanslag in het land dat sinds mensenheugenis geteisterd wordt door stammenstrijd en burgeroorlogen en gorillastrijd. En maar blijven denken en beweren dat de Afrikanen superieur zijn. Ja, superieur in het gebruik van geweld. Telt een mensenleven werkelijk niks voor hem ? En waarom blijft de Surinamer wel zich zorgen maken om de slavenhandel maar als hun soortgenoten elkaar afmaken en opeten, hoor je de Surinamer niet ?


  Maak melding

 87. Deze discussies eindigen vaak in racistische scheldkanonnades, daarom vind ik ze zinloos. Want men gebruikt de discussie om de negatieve vooroordelen van vaak het “zwarte en witte volk” zo veel mogelijk te benadrukken en op te dringen aan de andere partij. Dan verval je uiteraard in het generaliseren van vooroordelen.

  Op basis van sommige postings hier mag ik aannemen dat alle zwarten lui en niet zo slim zijn, denken alleen maar aan roven, feesten, vrouwen etc. En alle witte mensen hebben seksuele gevoelens voor kindertjes, voelen zich superieur, zijn gierig, huichelen, zijn oorlogsmisdadigers, etc.

  Dat is toch flauwekul?

  “Taboe” is het sleutelwoord vooral in Suriname. In bepaalde culturen worden problemen aan de kaak gesteld en wordt er over gesproken. Men wordt er bekend mee gemaakt. In andere culturen praat men er niet over maar wordt het in de doofpot gestopt, wellicht door schaamte.

  Door ruchtbaarheid aan bepaalde zaken te geven is het alsof het op grote schaal plaatsvind. Als de muren in Su konden spreken zou het vooroordeel van bv pedo’s (dat aan witte Nederlanders wordt toegeschreven) misschien in dezelfde mate voor Surinamers gelden. Berekend in percentages want er zijn minder Surinamers dan Nederlanders. Ik begeef me op glad ijs en zal misschien aangevallen worden want niet iedereen staat open voor de realiteit. En dit geldt voor meerdere vooroordelen die gerelateerd worden aan verschillende volkeren en rassen. Het betreft niet alleen blank en zwart of “koeli en neger” ik gebruik even jullie benamingen. De wereld is groter dan alleen deze partijen.

  Leer ermee leven dat er geen volk of ras bestaat, dat beter is dan het ander. Er is altijd wel iets maar om dat te gebruiken om elkaar zogenaamd monddood te maken vind ik dom. Niemand is perfect.

  Om erachter te komen hoe de mens werkelijk is moet je je interesseren in de mens. Stap ook uit je comfort zone en ga om met andere mensen. Als je al jaren goed met een blanke of zwarte of Hindoestaan, Marrokaan, Chinees, turk etc. kan opschieten wordt hij vanzelf je vriend en leer je de mensen kennen zoals ze werkelijk zijn.

  Anders is jouw mening alleen gebaseerd op aannames en vooroordelen.


  Maak melding

 88. Geef de Afrikanen de tijd om de oorlog uit hun midden uit te bannen. De Europeanen zijn nu eindelijk bezig dit al te doen. Als dat lukt dan zullen de andere wereld delen uiteindelijk de voordelen ervan inzien.
  De perfekte wereld is niet in een dag gebouwd, maar met ons allen positief denken, zal het lukken dit voor elkaar te krijgen. Dus kom op
  blijf helpen de wereld positief te verbeteren. Laat je stem horen.


  Maak melding

 89. sommige nederlanders zijn gewoon nazi,s en gedragen zich ook zo. voor deze mensen zijn de dagen al getelt. ze krijgen nooit hun zin meer, ze zijn te laat geboren. het enige wat rest is om ze op de barbecue als dieren voer te gebruiken.


  Maak melding

 90. Maurice het waren absoluut geen kinderen hoor,maar VROUWEN dus volwassenen pffff.Ga aub geen spijkers op laag water zoeken.Tuurlijk zullen er pedo’s onder zwarten zijn,van de 100 pedo’s zullen er maar 2 zwarten zijn en de rest BLANKEN dat is een feit.


  Maak melding

 91. Vreemd alle kritiek op de “inheemse” Nederlanders maar toch wilt iedereen in Nederland blijfen wonen tussen de impotente racistische Nederlanders en zelfs in hun eigen land geven ze zelf meer status aan lichtere mensen. Waarom niet je eigen land opbouwen tot een Nederland as dat zo fijn is (kan dat?). Ik denk Doutzen was de laatste van haar genen poel. Misschien krijgen we nog een verassing 🙂


  Maak melding

 92. Was een blanke naar het binnenland gegaan om ontwikkeling aldaar te brengen.
  Hij was van plan om een bloeiend bedrijf daar neer te zetten en de bosnegers zouden in zijn bedrijf werken en zodoende zou ze naar een hoger niveau getild worden.

  Maar eerst moest een stukje bos omgekapt worden en de grond moest bouwrijp gemaakt worden om daar een bedrijf op te zetten. De blanke vroeg aan de dorpsbewoners/bosnegers komen jullie morgenochtend vroeg , dan kunnen we beginnen om het stukje grond te maaien/bouwrijp te maken??? De dorpsbewoners en de kapitein van het dorp schreeuwden heel hard ja ja ja ja we komen morgenochtend heel vroeg om de grond te maaien en bouwrijp te maken!!!!

  Okay volgende dag morgenochtend stond de blanke ondernemer heel vroeg op en ging naar het stukje grond: potverdomme zei hij waar zijn de dorpsbewoners gebleven?????

  Hij ging naar het kapitein van het dorp en vroeg kapitein waarom zijn jullie niet gekomen om de grond bouwrijp te maken???? Jullie hebben allemaal volmonding jaaaa gezegd!!!

  De kapitein zei : meneer wij wilden u niet teleurstellen !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 93. Jullie “Afro Surinamers” hebben het mis. Hindoestanen zijn naar Nederland gekomen uit vrees voor raciale spanningen na de gedwongen onafhankelijk door de creolen. De “Afro Surinamers” die hier zitten zijn na de onafhankelijkheid uit economische motieven vertrokken. Jullie creolen zijn dus gelijk aan al die Syrische gelukszoekers en Sunnery James en Ryan Marchiano vallen daar ook onder !


  Maak melding

 94. De opmerkingen en gedachten zijn puur gebaseerd op veroordelen van de blanke en het misgunnen van een gekleurde. Sunnery James komt over als de ‘gewone’ gekleurde jongen en Doutsen als de super verdienende blondine. Dat strookt dus niet in de ogen van de afgunstige blanke.

  Een relatie wat wel gedoogd werd was dat van de toen piepjonge ongeschoolde Estella Kruyf met de toen superverdienende gekleurde Ruud Gullit. Door Estella raakte Ruud wel bankroet! Maar daar hoor je haar oom Johan Kruyf niet over. Ja, die Johan Kruyf, die Edgar Davids tijdens een tv-uitzending aan de tv-tafel beledigde met de woorden: Dat hij deel uitmaakte van de gezelschap was door positieve discriminatie maar niet door zijn skills. Niks nieuws dus!

  Verder vind dat creoolse dames zich door Robbert Vuijsje laten misbruiken voor zijn geobsedeerdheid voor gevulde zwarte vrouwen want niet één bracht hij naar het altaar. Zijn relaties met zulke vrouwen zijn dus puur gestoeld op MISBRUIK van ‘zwart vlees’. En zo bezorgen deze zwarte vrouwen dus ook weer de zwarte gemeenschap een slechte naam van ‘goedkoop’ te zijn.


  Maak melding

 95. Omdat deze Surinamer,met het mooie beroemdste Hollandse model gaat,( nijd ? ,..afgunst,? of het meest voor de hand liggende..JALOEZIE ? )


  Maak melding

 96. Aai boi @Damsco, ben je de archieven aan het bestuderen? Goed zo. Liever dat je achter de PC zit dan rotzooi trapt zoals die Marokkanen.


  Maak melding

 97. Overigens vind ik die Doutze ietwat onzeker. Ze probeert zoveel mogelijk haar mooie naaktheid te verzilveren, nu ze het nog heeft. Ze doet er alles aan om de aandacht te vestigen op haar mooie naaktheid.


  Maak melding

 98. Stop Racisme . Ben een man uit België dus blank, en soms kan ik deze wereld niet meer volgen met al dat racistisch gedoe.
  En laat iedereen in zijn geloof maar draag geen haat.
  Want als we ons laten prikken hebben we allemaal het zelfde kleur van bloed. ROOD.
  DODI49


  Maak melding

 99. Lieve mensen,
  Het surinaamse volk is een van de meest gastvrije en een van de minst haatdragende volken op aarde. Zij zijn intelligent en erg tolerant. Een surinamer haal je meteen eruit. Hij is open en staat open voor iedereen. Ik was in suriname als trisser en heb leren houden van deze gemailleerde groep. De spontane onbevangenheid van de karakters. Bedankt voor alle lessen die jullie mij hebben gegeven, zonder dat je dat eigenlijk wist. Je kunt trots op je volk zijn… oneindig trots…. jullie werken hard, zijn betrouwbaar, en jullie doen je best. Wat wil je nog meer?
  Zijken over zwarte piet ligt niet in jullie aard, dat zijn er maar een paar die daarin een mogelijkheid zien om optevallen…. dus geen aandacht aan schenken….. surinamers houden van nederland en zijn er blij mee. Ik zou graag willen dat nederlanders zo ook worden…..


  Maak melding

 100. @Sweetie Mofo

  Ik las net ver hier boven een stukje van je waarbij ik toch een kleine opmerking over moet plaatsen.

  “De zwarten op dit forum koesteren haat jegens Nederland, Hindoestanen, Javanen, etc. Maar waar is deze haat op gebaseerd ? De slavernij is dankzij de voorouders van de zwarten mogelijk gemaakt. De stamhoofden selecteerden namelijk alleen jonge en gezonde mannen, vrouwen en kinderen. Vervolgens werden die verkocht aan de blanke slavenhandelaren. Om alleen Nederland de schuld van de slavernij te geven, laat zien dat men wel op de hoogte van de juiste feiten is doch deze een geheel eigen draai aan geeft. Hierdoor wordt de medeverantwoordelijkheid bij de oorspronkelijke bron (de Afrikaanse stamhoofden) weggehaald en alleen op 1 partij (Nederland) gelegd. Leer eerst kritisch naar je eigen geschiedenis te kijken alvorens steeds met de vinger naar Nederland te wijzen.”

  Voordat je domme dingen roept zou ik me eerst in de afrikaanse geschiedenis gaan verdiepen..
  Over het gedeelte dat men de gezondste mensen uitzocht klopt wel maar de rest is onzin…
  Tijdens de stammen oorlogen die destijds plaats vonden op het Afikaanse continent zijn er krijgs gevangenen buitgemaakt. Deze mensen werden destijds “verkocht” door de overwinnaars van deze oorlogen. Het waren niet hun naaste familieleden die ze ff op de boot gezet hebben. Voor spiegeltjes en kralen werd men destijds geruild.


  Maak melding

 101. Ik ben surinamer van geboorte en nederlander van nationaliteit,wat een ander van mijn huidskleur denkt of zegt,boeit me niet.Mijn streven is zoveel mogelijk geld te verdienen op een legale manier,zonder de allerarmsten in de samenleving uit het oog te verliezen.Ik schenk aan de voedselbank.Wie mij racistisch wil bejegenen zal door mij met hoongelach worden begroet.
  Racisme is 33% jaloezie,33% onwetendheid en de rest is pure waanzin !


  Maak melding

 102. Stteds maar dat gelul over bruine bevolking.
  Laats was het klm over surinaams groenten niet meer in nederland mocht komen.
  Maar nog geen week terug op tv te horen hoe boeren door hun eigen groenten dat ze vreten de ziekte van parkinson hebben.opgelopen en deze zelfde groenten ligt op jou te wachten in de supermarkt.😂😂 moest even lachen.

  Alles van andere bevolkingsgroepen keuren ze af.Racisme is onstaan tijdens de slavernij. Dus wie heeft het uitgevonden??? De blanken en niet de bruine ras.De blanken zagen de bruine ras als minderwaardigen dus slaat al op racisme.

  Wie zit er.nu vol met verderf en een vervloekte ziel op deze aarde?De blanke ras en niet dat wat men als aap ziet.
  Als de schepper al aan de blanke ras vraagt wie hen het recht heeft gegeven zijn bruine.kinderen tot slaven te maken zegt al genoeg.Dus leer maar leven met de bruine in jou omgeving want jij als blanke hebt eraan gewerkt dat zij vandaag aan de dag hier zijn.
  En zo heet ik alle arabieren welkom in europa want europa is nu al van hen dus waar vechten jullie nog voor.Gaan jullie maar aan jullie.koning vragen waarom hij niet voor een nederlandse heeft gekozen of heeft maxima ook 1 van jullie mannen afgepakt?? Raar he?


  Maak melding

 103. @sweet banana,

  Jij moet je koulo bek houden. We hebben het hier ver racisme en wat doe jij? Een Hindoestaan koelie noemen. En hoezo heeft een hindoestaan geen recht van spreken? Als er hier mensen zijn die koelie zijn dan het jou soort wel want jou soort sjouwen het witte spul voor de hindoestanen voor een prikkie. en nog hebben jullie nooit geld in de zakken. Jou soort wilt een dikke auto rijden maar bij de pomp tank je maar voor 10 srd af. En daarmee wil je indruk maken op de vrouwen. Haha jou soort is een lachertje voor ons. Zelfs een hond wilt joilu soort niet want ze beginnen meteen de blaffen. En aan het einde van de rit heeft jou soort niks berijkt in het leven en beland je in de goot met een kogel door je kop.


  Maak melding

 104. Racisme heeft altyd bestaan in suriname…

  Het is alleen erger geworden sinds opa bouta ons tegen elkaar ging werken.

  Het is jammer dat de lichtkleurigen het bij ons te vertellen hebben…id slaverny tyd weet een ieder wat een lichtkleurige betekende…zoon vd de blanke en slavin!

  Deze onmensen zie je nu vooral in de politiek waar een ieder vooral blind is voor wat ze doen…bouterse maakt zich nergens druk om hij behoort tot de elite die het voor het zeggen heeft.

  De ndp is niets meer dan verzamelde slaven die niets mooier vind dan hun baas te vereren…maakt ze niets uit dat baas killer hun landgenoten ongewapend doodschiet…of dat hij coke gebruikt en verhandeld!

  Hoe moet een land dat een moordenaar in macht heeft vooruit komen?

  Dat is toch een vloek dat uitgesproken is!


  Maak melding

 105. Er is nergens ter wereld een witte mens ooit tentoongesteld in een dieren park als attractie door een bruine mens.(zie België) Er is nergens ter wereld ooit een wiite mens door een bruine mens als slaaf gemaakt(zie 500 jaar geleden slavernij) maar ook nergens ter wereld komt het voor dat de witte mens geen oorlog voerd met een andere kleur mens van Noord Korea tot Indonesië van Irak tot Zuid Afrika zie het nieuws elke dag. Wat houd dat in Dat Jezus wit was of is Satan wit. Alles wat niet wit is wordt gehaat omdat wat niet wit is goddelijk is. En daar heeft Satan het heel moelijk mee vandaar hij zich zelf en zijn volk dan maar superieur noemt omdat hij en zijn volk ver van goddelijkheid afstaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES