‘Suriname heeft weinig aan niet geaccrediteerd Kaloti’

13

PARAMARIBO, 10 feb – De komst van Kaloti, internationaal verwerker van edelmetalen, geeft geen reden tot feest vieren. Dit zegt parlementariër Winston Jessurun (Nieuw Front/DA ’91). De regering is weliswaar blij met de vestiging van Kaloti Suriname Mint House.

Voor het eerst in de nationale geschiedenis zal goud lokaal verfijnd kunnen worden en verwerkt tot staven. De vraag is wel of het goud direct en tegen de beste prijs verkocht kan worden. “Als je een bedrijf opzet, waarbij je internationaal geaccrediteerd bent, dan heb je een merk op je goud dat geëxporteerd wordt en dan kan je hetzelfde goud gebruiken als monetair goud”, zegt Jessurun tegenover Dagblad Suriname.

Kaloti heeft wel accreditatie aangevraagd, maar onduidelijk is wanneer het zover is. Het goud kan dus wel verwerkt worden in Suriname. “Maar wanneer je niet geaccrediteerd bent, zal het opnieuw geraffineerd moeten worden door afnemers die wel geaccrediteerd zijn”, aldus Jessurun. Dit speelt natuurlijk mee in de prijsberekening. Multinational Newmont laat zijn goud verwerken in het buitenland. Dat mag volgens contract.


13 REACTIES

 1. En waar gaat dat goud heen? Juist, naar Dubai. Daar is het hebben van goud belangrijker dan het hebben van geld. Goud is daar een wettig betaalmiddel. Dus als Kaloti denkt dat het ongecertificeerd en ongecrediteerd goud kan exporteren naar het “eigen” land, dan hebben ze het mis. De beschikbaarheid van kantoren voor de overheid ter controle in het Mint House zegt mij al genoeg. Diefstal is verboden, want de overheid duldt geen concurrentie……….


  Maak melding

 2. Regering Bouterse is goed bezig, na bruggen, mais project, olieraffinaderij, krijgen wij een Goud verwerkende fabriek . Suriname is zich aan het ontwikkelen onder deze regering tot een zelf producerend land. Dit is wat wij vooruitgang noemen en je moet blind zijn om te niet te zien dat deze regering in 4, 5 jaar meer gedaan heeft dan de 15 jaar nieuw front. REGERING BOUTERSE we willen nog meer fabrieken zo creëer je werkgelegenheid. Maak van ons Suriname een exportland! Natuur hoor je de oppositie om de beurt kritiek leveren bij alles wat regering Bouterse doet, het is nooit goed of genoeg maar wanneer front aan de macht is doen ze niks ,ontwikkelen ze niks behalve hun gevulde portemonnee!!


  Maak melding

 3. A gowtoe e verdwijn in a saka foe deng elite paarse parasieten en kafrefre……..ondertussen schijten vele oliedomme paarse stommelingen zich een paarse buffel hoe te overleven, op de misdadigers na die krijsen….leve onze lijders.kijk noh….ze hebt vele misdadige praktijken op ze naam, ma tog, ze kunne nie in gevangenis, want ze zijn zo onschuldig…is daarom hebt wij oliedomme stommelingen op ze gestemt…se sijn geweltatig no ka.


  Maak melding

 4. Uitspraak in zaak zoon Desi Bouterse uitgesteld

  10-02-15 18:24 uur – Bron: ANP

  De uitspraak in de zaak tegen Dino Bouterse in New York is uitgesteld tot 10 maart 2015.
  Eigenlijk zou de rechtbank op Manhattan vandaag bepalen of de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse schuldig is aan drugshandel, wapenhandel en steun aan een terroristische beweging. Bouterse zit vast in de Verenigde Staten.

  De New Yorkse advocaat van Bouterse vroeg uitstel van de uitspraak aan, omdat hij meer tijd nodig heeft om zijn verdediging af te ronden en aanvullend materiaal uit Suriname wil opvragen.

  Bouterse werd in 2013 samen met een compagnon gearresteerd in Panama door medewerkers van de DEA, de Amerikaanse anti drugseenheid. Hij wordt verdacht van drugssmokkel naar de VS. Amerikaanse undercover agenten deden zich voor als vertegenwoordigers van terreurorganisatie Hezbollah.
  Bouterse zegde hen wapens toe en beloofde dat hij zou zorgen voor Surinaamse paspoorten en een opleiding in een trainingskamp.

  Mogelijk hangt Bouterse een levenslange gevangenisstraf in de VS boven het hoofd.

  De zoon van Suriname’s president stond al eerder terecht voor drugs en wapensmokkel. Hij werd veroordeeld en kreeg in 2005 acht jaar cel in Suriname. Na drie jaar kwam hij vrij.


  Maak melding

 5. Voor het eerst in de nationale geschiedenis van Suriname, zal goud lokaal verfijnd kunnen worden en verwerkt tot staven.
  De vraag is wel of het goud direct en tegen de beste prijs verkocht kan worden.

  Wie kan zich dit nog herinneren?
  Wij horen ook niets meer over de diefstal van 70 staven GOUD op Curaçao.

  Goudroof bij Grote Werf: 30-11-2012
  CURAÇAO – De politie is vanochtend rond 05.00 uur uitgerukt naar Grote Werf in verband met een gewelddadige overval op een schip dat goud vervoerde. De daders maakten zeventig goudstaven buit met een totaal gewicht van tweehonderd kilo.

  Uit onderzoek is gebleken dat een witte Mitsubishi Lancer bij de ingang van de Grote Werf arriveerde en toeterde. De bewaker dacht dat het personeel van de douane was en heeft vervolgens de hefboom geopend. De auto parkeerde ter hoogte van een schip dat aan de werf lag. Enkele seconden later kwamen nog twee andere auto’s met hoge snelheid erachteraan, net voordat de hefboom omlaag ging.
  Gewond:
  Deze auto’s parkeerden naast de witte auto. Vervolgens sprongen zes of meer gewapende mannen met bedekte gezichten, shirts met capuchon en een vest met ‘Police’ erop geschreven uit de auto’s. De mannen renden het schip op en bedreigden de bemanningsleden en kapitein van het schip.
  De 51-jarige kapitein werd gedwongen op de vloer te gaan liggen. Een ander bemanningslid vroeg aan de verdachten waarom ze de kapitein zo behandelden.
  Hierop sloeg één van de overvallers het bemanningslid met een kolf van een wapen in zijn gezicht.
  Goudstaven
  De verdachten gingen verder het schip in en kwamen terug met drie metalen kisten waarvan de inhoud 70 gouden staven bevatte met een totaal gewicht van 216 kilo ter waarde van 11.500.000 dollar. De verdachten laadden de kisten in de auto’s en verlieten het terrein.

  Raadpleeg (versgeperst.com) hierover.

  Guyana doet onderzoek goudroof
  zondag 16 december 2012

  CURAÇAO – Ook de Guyanese autoriteiten doen onderzoek naar de goudroof bij de Grote Werf.
  In de Guyana Times meldt de minister van Natuurlijke Rijkdommen en Milieu Robert Persaud dat zijn overheid een ‘zero-tolerance aanpak’ heeft voor goudsmokkel en dat hij direct een onafhankelijk onderzoek had aanbevolen.

  Onderzocht wordt of de goudstaven afkomstig zijn uit Guyana. De Guyanese autoriteiten hebben informatie dat de staven van Surinaamse handelaren en van een Chinees mijnbouwbedrijf zijn.
  De Guyanese regering zegt niets van de goudstaven te weten en verwijst daarbij naar het feit dat er nooit toestemming is gegeven voor het transport.
  Ook de Guyana Gold en Diamond Miners Association (GGDMA) ontkent betrokkenheid. Volgens de Guyana Gold Board, die de aankoop van goud verwerkt, is er al enige tijd geen toestemming voor goudtransporten.

  Maar in Suriname horen wij niets meer over deze GOUD roof.
  Ook in Guyana zwijgen ze over deze zaak.

  VS wil onderzoek naar douane Curaçao
  GEPUBLICEERD OP ZATERDAG 9 FEBRUARI 2013 (crimesite.nl)
  De Verenigde Staten hebben Curaçao gevraagd om onderzoek te doen naar goudsmokkel van Guyana naar Curaçao. Aanleiding is de goudroof van eind 2012, waar een deel van de buit werd gevonden in de Verenigde Staten. Hoewel de goudlading volgens de regels is aangemeld, heeft Guyana, waar het goud vandaan kwam, nog altijd niet bevestigd dat het om een legaal transport ging.

  Lees het volledig artikel via (crimesite.nl)


  Maak melding

 6. Frontliner

  kunt u wel lezen. Zolang dit minthouse niet geaccrediteerd is stelt het helemaal niets voor. Zonder accreditatie is het een lege huls, niet meer als een natte wind.


  Maak melding

 7. “Frontliner”

  Nu begrijp ik waar de 4000 nieuwe banen en
  18000 nieuwe woningen naartoe zijn.
  Ze zijn geëxporteerd over de brug naar Guyana
  en via de snelweg met fly-overs naar Brazilie.

  De beloften zijn bij beloften gebleven, de ndp aanhang
  zien beloften als vooruitgang. Wij zien het als wind verplaatsen!!!


  Maak melding

 8. ‘Suriname heeft weinig aan niet geaccrediteerd Kaloti’

  Van wie kan zo’n statement anders komen dan van een fronter. Zo was de brug over de Suriname rivier volgens deze fronters ook een dodenbrug.

  Deze mensen hebben nooit iets voor Suriname gedaan en zullen dat ook nooit doen.


  Maak melding

 9. @Sabidirie
  Je posting slaat nergens op en is ronduit onbeschoft, dom en achterbaks.

  Probeer eens normaal te doen en in dit geval betekent het dat JIJ MOET PROBEREN AAN TE GEVEN WAT WE ER WEL AAN HEBBEN!! of je moet gewoon je domme, onbeschofte bek dicht houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.