Vrees voor geknoei bij verkoop dollars en euro’s

11

PARAMARIBO, 9 feb – De monetaire autoriteiten moeten voor transparantie zorgen bij het voor aankoop beschikbaar stellen van vreemd geld aan burgers en bedrijven. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. De kans op geknoei is levensgroot, simpelweg omdat de spoeling dun is.

Alleen door de namen te publiceren van wie in aanmerking komen, is de onzekerheid weg te halen. “Er moet meer transparantie komen in welke categorieën valuta beschikbaar worden gesteld. Publiceer al de namen van wie allemaal valuta heeft ontvangen. En dat zal zeker werken. Omdat men dan gerust gesteld wordt daarmee. Bovendien voorkom je met publicatie ook speculatie en vriendjespolitiek”, zegt VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn tegenover de Ware Tijd.

Het is anders water naar zee dragen. Uiteindelijk is de Surinaamse munt er ook niet mee geholpen als niet het beoogde effect wordt bereikt. “Als er schaarste is, wil je wel weten wie wel en wie niet in aanmerking komt. Het mag geen politiek instrument worden en dat je mensen gaat regelen. Daarom zijn we voorstander van de grootst mogelijke transparantie”, aldus Welzijn.


11 REACTIES

 1. De VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn herinnerd zich de 80’s. Toen kregen de militairen tegen de officiele koers miljoenen aan valuta die ze vervolgens op straat voor het 4 en meervoudige verkochten.

  Waar de kliek rond DDB de zaak kan belazeren ten kosten van het volk zal ze dat doen. Vol trots vertellen ze dan dat ze weer een hossel hadden. CRIMINEEL GEDRAG.


  Maak melding

 2. namen noemen zoals in naming and shaming.

  kan, maar ik ben meer gecharmeerd van regels waar mensen zich aan kunnen houden en die anderen een gevoel van zekerheid zullen geven. en die regels gaan langer mee.


  Maak melding

 3. Wie herinnert zich nog de wisselplicht voor SurNeds in de periode van het militair regiem?
  Deze wisselplicht dient zich eerdaags weer aan.

  Aan m’n hoela; mijn US$’s en Euries in ruil voor die S(hit)RD krijgen ze niet.


  Maak melding

 4. De euro is er wel te vinden.De druk is er alleen op de dollar.Schroefdraaid zei dat er in ochtend euro’s weggaan en ze in middag als dollar terugkomen.Maar deze gaan weer linea recta naar de chinezen.Geld bestemd voor de lands kinderen,wordt voor de honden gegooid.


  Maak melding

 5. De enige echte oplossing is de koers zijn verloop laten gaan en de officiele koers aanpassen naar de vrije koers. Jammer wederom voor de mensen die hun geld hebben gespaart voor een oude dag. Ze worden weer flink gen…kt zoals het al eerder is gebeurd onder deze dieven bende.


  Maak melding

 6. Wanneer houden de Nationale Debiele Personen (de jongeren)
  op met snuiven? Dan kunnen deze jongeren (voor zover hun
  grijze massa niet vernietigd is) een evaluatie maken over
  het vernietigend beleid van de moordenaar en zijn pseudo-
  nationalisten.

  Deze lieden (misdadigers) hebben alles weggeven aan
  eigenbelang (Abrahams) en aan Newton.

  Vooral niet vergeten dat Mr. 10% (de moordenaar en opperdief)
  overal zijn van bloed doordrenkte vingers in heeft.


  Maak melding

 7. @Makka

  Klopt. Elk ingrijpen dat de overheid op deze wijze doet heeft alleen maar meer corruptie tot gevolg. Regels worden niet nageleefd, en lijsten worden opgemaakt met behulp van het telefoonboek.

  Ik herinner mij nog de verhalen over hoeveel leden de NDp wel niet had. Bleek dat vele niet wisten dat ze lid waren. Zo gaat het ook met de lijsten.


  Maak melding

 8. Transparantie???
  Een groot deel van onze goudreserve verkocht, vragen hieromtrent zijn nooit beantwoord.
  Deviezenvoorraad van 1 miljard geslonken naar minder dan 600 miljoen, nog steeds onduidelijk waarom en waarvoor.
  Dagelijkse interventie van de wisselkoers toch wordt er beweerd dat er geen vuiltje aan de lucht is en dat onze munt stabiel is.


  Maak melding

 9. Als ik het inschrijfdocument van de KvK m.b.t. het contract getekend tussen de EBS en N.V. Advanced Management of Power Systems (N.V. AMPS) dan zie je de naam van ene MISIEKABA,Franklin Ludwig dan doemt gelijk de vraag bij mij op:
  “is dit een familielid van de welbekende Misiekaba die namens het NDP in de DNA zit en altijd zijn mond vol heeft over corrupte praktijken van anderen?”
  Of word zijn familielid (broer of neef of achterneef of oom) als katvanger gebruikt bij deze transactie en dat de eigenlijke (frauduleuze) winst behoort aan Andre Misiekaba?
  Maar goed ok dat een lid van de oppositie dit aankaart.
  Deze ie niet te vergelijken met Doekhi die som mond zonder tanden steeds loopt te schreeuwen “ik klaag ze allemaal aan” want ook die heeft boter op zijn grote en kleine kop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.