Geen geld voor toezichthouder verkiezingen

74

PARAMARIBO, 7 feb – Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, heeft geen geld om zijn werk te doen. Het waarnemen van het verloop van de verkiezingen op vijf en twintig mei is in gevaar. Dit zegt OKB-voorzitter Jennifer van Dijk – Silos.

Ze vindt het hoogtijd om alarm te slaan, hoewel ze zo haar twijfels heeft over het effect. Het parlement kan maar niet bijeenkomen om de verkiezingsbegroting goed te keuren. Het betreft ruim tachtig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen euro). Het OKB overwoog op bepaald moment een verklaring uit te geven, maar zag er van af. “De zaak is politiek gevoelig”, zegt Van Dijk – Silos tegenover STVS.

Ze heeft niet de indruk dat een verklaring veel goed zal doen. “Mijn ervaring met politieke partijen is dat ze nooit begrijpen wat je bedoelt.” Feit is dat het OKB de enige autoriteit is die de verkiezingen bindend kan verklaren. “Als de toezichthouder geen geld krijgt, betekent het dat ik in juni (na de verkiezingen, red.) iets bindend moet verklaren dat ik niet met een gerust hart bindend kan verklaren”, aldus Van Dijk – Silos.


74 REACTIES

 1. Zoveelste bewijs dat de paarse bendelijder alles zal doen om aan de macht te blijven. Afrikaanse wantoestanden komen steeds dichterbij als men zich wederom laat bang maken door mislukte revolijders, oud geworden en paarse pampers dragende opa’s. Anno 2015 is niet te vergelijken met 1980. Alleen paars vastgeroeste shizofrene megalomane pyshopaten gaan daarvan uit, zoals opa Herry.


  Maak melding

 2. Er wordt iedere keer weer een nieuw konijn uit de hoge hoed van deze regering getoverd om er voor te zorgen dat er de volgende vijf jaar weer regeermacht verkregen wordt. Indien er geen toezicht wordt gehouden op de verkiezingen, kan er dus ongelimiteerd gefraudeerd worden en geen haan die ernaar kraait. En, mevrouw Van Dijk-Silos, zoals de zaken er nu voorstaan, ligt ieder woord ten nadele van deze regering “politiek gevoelig”. Hoezo, democratie?


  Maak melding

 3. 20 miljoen uitgeven zonder transparantie hoe dat geld wordt uit besteed???????hmmm

  =Ik heb een stukje in de krant gelezen over de PL. Ik moet mijn eigen conclusie trekken en zeggen dat de persoon die ze Bouterse noemen en de partij NDP een verschrikkelijke man is die verdeeldheid zaait onder partijen en het volk.

  -De laatste tijd komen er veel meer breuken naar voren wat Bouterse aan het doen is en wat hij al gedaan heeft.
  Ik lees ook een stukje over een mogelijke staatsgreep!!!!!!HELP Suriname beland in Afrikaanse toestanden!!!!

  Bouterse en Brunswijk willen niet opgepakt worden.


  Maak melding

 4. Was het niet Bouta die OKB-voorzitter Jennifer van Dijk – Silos. een paar maanden geleden een aandenken gaf omdat ze dit werk al zolang doet?

  Het enige dat zal helpen is als het volk in opstand komt en gaat staken en wanneer de oppositie een motie van wantrouwen indient.

  Anders wordt het technisch en organisatorisch een catastrofale puinhoop met de verkiezingen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Aantal stemgerechtigden in Suriname;

  +/- 250.000 (de rest is te jong, heeft geen ID of komt niet opdagen).

  Budget voor de verkiezing; Twintig miljoen euro.

  Kosten per kiezer; 20.000.000 / 250.000 = 80 euro / 375 SRD


  Maak melding

 6. De oppositie moet de hulp inroepen van de CARICOM.
  Ze hebben een aparte afdeling die toezicht houdt op verkiezingen. Het is D- Day V7.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. O, O plantage toestanden in Suriname geen toezicht betekend Ronny en Desi hebben vrij spel,wie beweerd nu dat Suriname geen plantage is met enkele basas aan het hoofd Ronny en Desi. Ze waren in Amerika al bezig met een uitleverings verzoek ook de V-7 combinatie stond al te juigen, maar Bouta is een slimme indiaan.


  Maak melding

 8. Ik dacht dat het juist zo goed ging in Suriname maar nu komt de waarheid boven water. en wij Surinamers maar blijven kankeren op andere groepen.


  Maak melding

 9. De advocaat van Bouterse is tevens voorzitter is van het OKB, is dit geen conflict of interest?
  Aan de andere kant heb je de voorzitter van het parlement die klaagde over qorumgebrek en nu zij de meerderheid niet meer heeft geen vergaderingen meer uitschrijft.


  Maak melding

 10. SRD 80 Miljoen is een enorm bedrag dat men schijnt nodig te hebben voor een verkiezing. Ik vraag mij af hoeveel van dat bedrag in de prive zakken verdwijnt en wat er gebruikt gaat worden om stemmen te kopen of om de werkelijke uitslag te veranderen.


  Maak melding

 11. De district Commissarissen van Saramacca en Para worden ongeveer 4 maanden voor de verkiezingen vervangen e/o ontslagen. Zij zijn meestal het hoofd in de districten en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het district.

  Kiezers wees waakzaam en let heel goed op u belangen, want DDB billen plak nanga Cetabever tap a zetel, daarom a zetel moes foe bron propoe foe a gogo. Die a bing geboren a no bing geboren nanga a zetel na in BackZide.

  Kiezers van V 7 let u heel goed op wat DDB mee bezig is.


  Maak melding

 12. Onzin verhaal.
  Jennifer van Dijk – Silos laat zich maar wat graag misbruiken om de quorum discussie verder te vervuilen. Dat mens loopt steeds paarser aan. Het enigste gewicht dat zij in de schaal legt is …… Ach laat maar. Ze is te triest voor woorden.


  Maak melding

 13. “De zaak is politiek gevoelig”, zegt Van Dijk – Silos tegenover STVS “Mijn ervaring met politieke partijen is dat ze nooit begrijpen wat je bedoelt.”
  ” Feit is dat het OKB de enige autoriteit is die de verkiezingen bindend kan verklaren. “Als de toezichthouder geen geld krijgt, betekent het dat ik in juni (na de verkiezingen, red.) iets bindend moet verklaren dat ik niet met een gerust hart bindend kan verklaren”,

  En dat zegt mevrouw over de coalitie waarvan zij de belangen behartigd van de voorzitter / president van Suriname in het normale leven.

  Is dit een voorschot om de verkiezing opnieuw te laten plaatsvinden als blijkt dat NDP en DDB de verkiezing zullen verliezen???????????????


  Maak melding

 14. Komt ervan als de D.N.A. van deoppositie denken dat ze betaald worden om vergaderingen te boycotten.

  De kiezers zullen ze wel op hun plaats zetten.


  Maak melding

 15. Amerikaanse en Nederlandse toezichthouders de verkiezingen laten controleren. Dan is het paarse feestje afgelopen en kunnen die mega-criminelen uit dit corrupte narco-staatje meteen achter de tralies voor de rest van hun ranzige leven.


  Maak melding

 16. Simons= zielloos en haar betaalde kleuterklas kunnen weer een poppenkast spel gaan opvoeren om die domme massa te laten geloven dat de verkiezingen democratisch zijn verlopen en de V-7 zonder programma, helaas jullie zijn nog niet aan de beurt op te bedriegen, op te lichten en te stelen.


  Maak melding

 17. Volgend maand gaan 3 treinen rijden van Poelepantje naar Overwacht en voor de verkiezingen rijden er totaal 6 treinen op de route Poelepantje naar Overwacht. Deze ttreinroute is speciaal gemaakt voor de leerlingen die langs deze route wonen.

  De dief roept, “houdt de dief!”

  Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 18. Van Dijk-Silos is helaas onderdeel van strategie van DESI
  geworden, want de 80 miljoen SRD kan via de VORIGE landsbegroting worden betaald ! (de regering mag op basis
  van de bedragen in de begroting 2014 uitgaven doen voor
  het jaar 2015, totdat de nieuwe begroting is goedgekeurd
  door DNA)
  Ook kan de CBvS, gelet op de prioriteit van verkiezingen, een voorschot/lening van 80milj SRD verlenen uit de monetaire
  reserves !
  Wanneer de begroting 2015 is goedgekeurd wordt het geld teruggestort aan de CBvS.

  De monetaitre reserves worden nu toch al voor minder belangrijke uitgaven, zelfs verkwistingen van de regering,
  ingezet.

  Van Dijk moet zich helemaal niet inlaten met politiek of met
  het doen en laten van het parlement , zij moet van DESI en
  van de regering EISEN dat het vereiste budget op
  tafel komt !

  De zaak ligt helemaal niet politiek gevoelig, deze verkiezings-onkosten zijn de eerste prioriteit voor de gehele regering !

  PS : Regering Bouta is gewoon verkeerd bezig met de
  Financien van het Land. Monni no de dji verkiezingen, maar
  wel voor ONZIN-NUTTELOZE-ambassade in Parijs of onze
  ambassadeur voor Turkeije !

  Er is hier sprake van ontoelaatbare druk op parlementariers
  vanuit de hoek van het Onafhankelijk Kiesbureau, dat
  Onafhankelijk en Politiek Neutraal hoort te zijn.
  Een Bureau dat haar onafhankelijkheid door deze
  handelwijze te grabbel gooit !

  President en Regering moeten het benodigde bedrag gewoon
  met spoed vrijmaken en ter beschikking van het OKB !

  De oppostie MOET NIETS !!


  Maak melding

 19. Te doorzichtig!

  ” Feit is dat het OKB de enige autoriteit is die de verkiezingen bindend kan verklaren. “

  Welke pet heeft u dan op wanneer u die verklaring daadwerkelijk
  gaat proclameren?

  U werkt namelijk ook voor de moordenaar (een of ander adviseur).

  Nogmaals Mw. Van Dijk – Silos, te doorzichtig.

  Riekt naar conflict of interest.


  Maak melding

 20. Ik heb jaren geleden op dit forum voorspeld dat er op 25 mei geen verkiezingen zullen komen. DDB pleegt kort voor 25 mei een coup, of het handelt alla Guyana: Sttat van Beleg. Verder, de hoofdreden waarom DDB niet samen wil (kan) werken met ABOP is het simpele feit dat DDB onder alle omstandigheden President moet worden. De man gaat anders de bak in. Also, laat Mw. Simons een DNA-vergadering uitschrijven met de 36 zetels waarop Abrahams zo prat van afging. Go, go ahead!


  Maak melding

 21. @Srafu
  zaterdag 7 februari 2015 om 18:55 uur

  Die trut toont gewoon duidelijk waar ze staat. Paars als hel. Corrupt als ze zwaar is. Dat ze deze onzin, terwijl ze beter hoort te weten en ook best beter weet, durfde verkondigen geeft aan hoe laag ze is. en hoe wanhopig DDB is.
  Ik mag hopen dat betekend dat ze na 25 mei uit al haar functies ontheven wordt.


  Maak melding

 22. Ik moet lachen om de opmerkingen van de Corsicaanse veelvraat. Dit moet zij niet aan de media vertellen, maar aan de lijder van het land, die paarse Barbapapa. Deze Barbamama en haar dochter verdedigen hem. Daarnaast is zij ook voorzitter van de Commissie die belast is met het Constitioneel Hof. Deze Barbamama si zo verweven in het systeem dat het voor haar heel moeilijk is om zaken te kunnen scheiden. Als voorzitter OKB zou je boven de partijen moeten staan, maar met zoveel petten op kan ze dat niet.
  Als dergelijke opmerkingen worden gemaakt door deze dubieuze figuren, moet je de vraag stellen of hier niet meer achter steekt.

  Dat is naar mijn waarneming wel het geval. Barbapapa zoekt een reden om geen verkiezingen te hoeven houden. Dat zou hem bijzonder goed uitkomen op dit moment. Hij kan dan langer in het zadel zitten. Dus mensen wees op uw hoede.


  Maak melding

 23. ABRAHAMS, heeft toch zooooooveeeeeel meegenomen(GESTOLEN)???

  LAAT HIJ EEN DEEL TERUG GEVEN AAN ZIJN BOEZEM VRIEND, DAN KAN HIJ DE VERKIEZINGEN BETALEN.


  Maak melding

 24. Mw Voorzitter DNA is pley-poptji van Desi, MAG NIET
  ZELFSTANDIG denken, voert alleen maar uit !
  Zielig, maar agenda DNA wordt door Desi en staf bepaald,
  en niet door de Voorzitter !

  Desi heeft opgedragen dat EERST Wet Constitutioneel Hof
  moet worden behandeld EN goedgekeurd ! Daarna pas
  mogen ALLE ANDERE onderwerpen op de agenda !

  Desi wil eerst zijn eigen BELANG veilig stellen dan pas komen Sranan en de belangen van de Bevolking aan de beurt !

  PS : Binnenkort worden alle Sranan-agendas omgegooid na publicatie door OBAMA van de Lijst Mede-verdachten Dino !


  Maak melding

 25. De VHP met zijn V& staat voor Vrijheid, Vreedzaamheid , Vrede maar blijkbaar hebben niet alle VHPers de nieuw memo ontvangen, ze gaan op oude voet verder zoals ze gewend zijn. VHP beschuldig regering NDP van Fraude en oneerlijk verkiezing terwijl we in daden kunnen zien er is maar 1 club die een eerlijk verkiezing frustreert en dat is de VHP! Nu kijken hoe ze de zoveelste bewijs gaan proberen goed te praten.
  X
  X
  Politie waarschuwt VHP`er die veldwerk NDP Jarikaba frustreert
  Saturday 7 February
  Op vrijdag 6 februari moesten de zonen van hermandad een VHP`er tot orde roepen.
  De VHP`er is al dagen bezig om het veldwerk van NDP ressort Jarikaba te boycotten, laten enkele NDP’ers van die omgeving weten. De VHP`er heeft zich afgelopen vrijdag misdragen tegenover een ondernemer, wat heeft geleid tot een fikse klap in zijn gezicht. De politie van Jarikaba heeft de VHP`er toen meegenomen naar de politiepost Jarikaba voor verhoor. ‘Deze VHP`er is trouwens Nederlander en mag hier niet stemmen. NDP ressort Jarikaba betreurt het geval en laat zich niet afleiden’, aldus enkele NDP’ers van het ressort Jarikaba.


  Maak melding

 26. Zoals ik al zei kijk uit met de Javanen in V7, ze gaan de stekker uittrekken.
  iedereen weet met een V7 club van 7 verschillende partijen kan je en land nooit goed besturen want alle V7 krijgen ministerposten en ze hebben alle 7 slechts 1 belang dat is geen landsbelang maar eigen belang. Mujrim heeft dit vaker gezegd en ze heeft gelijk de Javanen kun je niet vertrouwen en een akkoord zegt hun niks, soemita de oude vos is niet tevreden let op hoe snel hij zich gaat terugtrekken.
  X
  X
  X
  Somohardjo wil dinsdag afronding onderhandelingen V7
  Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur(PL) wil dat V7 uiterlijk komende week dinsdag de onderhandelingen op DNA-niveau afrond. Somohardjo vertrekt de woensdag daarop naar het buitenland. Willy Soemita van de KTPI is niet tevreden met het bereikte resultaat en heeft zijn mandaat teruggegeven. Somohardjo bevestigt dit. Soemita is niet tevreden over de toebedeelde posities op DNA-niveau. Somohardjo stond in Commewijne reeds de 1ste plaats af aan de KTPI. In Paramaribo moet de partij van Soemita genoegen nemen met de 11e plaats.


  Maak melding

 27. jOna
  Zoveelste bewijs dat de paarse bendelijder alles zal doen om aan de macht te blijven. Afrikaanse wantoestanden komen steeds dichterbij als men zich wederom laat bang maken door mislukte revolijders, oud geworden en paarse pampers dragende opa’s. Anno 2015 is niet te vergelijken met 1980. Alleen paars vastgeroeste shizofrene megalomane pyshopaten gaan daarvan uit, zoals opa Herry.
  >
  >
  Kun je duidelijk in je bewoorden over de Afrikaanse toestanden in Suriname MIS INDIA.
  jou taal is voor mij duidelijk welk deel je van de Surinaamse bevolking je beschrijft en van je mede racisten word je beloond met plusjes. Waarschijnlijk weet je het niet maar AFRIKA is een continent en je gaat ons niet vertellen dat heel Afrika slecht is. Ik heb liever de Afrikaanse toestanden in Suriname dan de Pakistaanse, afghaanse, Indiase of GUYANEESE toestanden in Suriname.


  Maak melding

 28. India is niet afhankelijk van Suriname; Suriname wel
  Nederland is niet afhankelijk van Suriname; Suriname wel
  China is niet afhankelijk van Suriname, Suriname wel

  Wat een geweldige ontwikkeling maakt dat land mee !

  Waarom wordt de schuld steeds bij andere landen gelegd ?
  En ik heb liever een Afghaan die altijd voor zijn vrijheid heeft moeten vechten dan een parasiterende Surinamer.


  Maak melding

 29. Ik pies nu echt in mijn broek van het lachen……

  Dus de Paarse Kakkerlakken gaan nu zeker zelf de verkiezingen begeleiden en toezicht houden……

  Pero en Parbo melden zich al.


  Maak melding

 30. @frontliner….wanneer ga jij eens inhoudelijk in op het onderwerp i.p.v. de aandacht vestigen op andere partijen. Recht lullen wat krom is gaat je niet lukken hoor. Als je met 1 vinger naar een ander wijst, dan wijzen er 3 vingers naar jezelf….probeer het maar…klootzak


  Maak melding

 31. O ja, nog een kanttekening Frontliner. Indien u van mening bent dat u door gebruik te maken van een aantal aliassen die u in staat stellen uw ware identiteit te verdoezelen…..ach binnen uw soortgenoten zullen zij u op handen dragen maar ik heb u al lang ontmaskerd ,heer Pero.U bent een ordinaire lafaard. Onder de naam Pero maakt u dezelfde taalfouten als onder de naam Frontliner.
  Voortaan toch van de felgekleurde pilletjes afblijven.


  Maak melding

 32. De Meka combinatie ziet het al aankomen, ze rekenen niet op een verkiezingswinst, dus miss Jennifer wordt in stelling gebracht. Als het niet volgens de grondwettelijke regels kan dan maar alle illegale middelen op het spel zetten om aan de macht te blijven. Wordt het deze keer een OKB coupe???


  Maak melding

 33. Sweetie Mofo
  India is niet afhankelijk van Suriname; Suriname wel
  Nederland is niet afhankelijk van Suriname; Suriname wel
  China is niet afhankelijk van Suriname, Suriname wel
  Wat een geweldige ontwikkeling maakt dat land mee !
  Waarom wordt de schuld steeds bij andere landen gelegd ?
  En ik heb liever een Afghaan die altijd voor zijn vrijheid heeft moeten vechten dan een parasiterende Surinamer.
  >
  >
  India is afhankelijk van de VN voedselhulp om zijn meer dan 1 miljard bevolkingen te voeden, Suriname krijgt geen voedsel hulp van de VN maar is als lid van de VN de sponsor van de voedselhulp aan INDIA en dat maakt India afhankelijk van Suriname en derest van de wereld die lid is van de VN. Ik ben met je eens dat Suriname afhankelijk was van Nederland tijdens de Nieuw front reerperiode ze gingen vaak op bedeltocht mocht Santhoki winnen dan worden de nieuwfront normen en waarden qua bedelen hervat , onder NDP regering is Suriname een onafhankelijk land die van Nederland geen hulp krijgt en nodig heeft Suriname lost al problemen zelfstandig op. Suriname. Sweet gomofo China is niet afhankelijk van Suriname ? als in Suriname niks te halen was waren de chinezen niet hier, Suriname staat in de top 10 van landen rijk aan grondstoffen. Suriname heeft een overeenkomst met China zoals China een overeenkomst heeft met derest van de wereld. Amerika heeft een schuld van triljoenen bij China maar ik hoor je niet gillen dat Amerika afhankelijk is van China. Sweet gomofo Je noemt de Surinamers parasieten , en een Afghaan een vrijheid strijder. Surinamers zijn geen parasieten en ik kies ten alle tijden 100% voor alle Surinaamse vrouwen die in ons mooie land vrij kunnen rond lopen en doen wat ze willen zonder onderdrukt te worden dat is pas vrijheid, waar alle mensen dezelfde rechten hebben en gelijk zijn aan elkaar ongeacht geslacht, religie en etnisch achtergrond! Sweet gomofo kies jij maar voor de Afghaan dat zegt meer over wie je bent en wat je denkwijze zijn!


  Maak melding

 34. Sweetie Mofo

  O ja, nog een kanttekening Frontliner. Indien u van mening bent dat u door gebruik te maken van een aantal aliassen die u in staat stellen uw ware identiteit te verdoezelen…..ach binnen uw soortgenoten zullen zij u op handen dragen maar ik heb u al lang ontmaskerd ,heer Pero.U bent een ordinaire lafaard. Onder de naam Pero maakt u dezelfde taalfouten als onder de naam Frontliner.
  Voortaan toch van de felgekleurde pilletjes afblijven.
  >
  >
  Ik lig er niet wakker van wat je schrijft de vrijheid heb je, als jij denk dat Frontliner Pero is dan is het jou recht. Hoewel ik moet toegeven Frontliner en pero hebben veel gemeen met elkaar, 1 we zijn slimmer dan sweet gomofo en we zijn sweetgomofo altijd een paar stappen voor in ons denkwijze. Wat taal fouten betreft begin je eigen fouten na te kijken ik kan een paar reacties van jou hier kopiëren en plakken en de taalfouten aanwijzen maar ik ga ervan uit dat je net als frontliner blind typ en je reactie zonder na te kijken verstuurd want het is geen school les maar een vrijetijd meningsuiting website. haal de balk uit je eigen ogen voordat je de splinter van iemand anders aanwijst.


  Maak melding

 35. @Frontliner, je schrijft een stukje::::::::: Ik ben met je eens dat Suriname afhankelijk was van Nederland tijdens de Nieuw front reerperiode ze gingen vaak op bedeltocht mocht Santhoki winnen dan worden de nieuwfront normen en waarden qua bedelen hervat , onder NDP regering is Suriname een onafhankelijk land die van Nederland geen hulp krijgt en nodig heeft Suriname lost al problemen zelfstandig op.

  =Lees je zelfs terug wat je schrijft::::HOE EERLIJK KOM JIJ DAN OVER!!!!!

  Wat doet Bouterse nu in het land????NIET NEDERLAND STEEDS BEDELEN VOOR KENNIS, GELD EN ERVARING????

  =Dat geld van de treinkosten zullen of zouden van de INGBank Nederland komen.

  Zie vandaag kennis van de KLM om SLM beter te gaan beveiligen.

  HOE DAN???????bedelen!!!!


  Maak melding

 36. Het geld is al door de corruptelingen gestolen. Ik vraag me af of er wel een rekenkamer bestaat in het land die uit kan rekenen hoeveel miljoenen er gestolen is in de afgelopen 5 jaar het geld is openlijk gestolen en niet in het geheim dus lijkt het me niet moeilijk…

  Met dit geld hadden namelijk duizenden volkswoningen extra gerealiseerd kunnen worden bijvoorbeeld…

  Geen geld voor de toezichthouders van de volgende verkiezingen wil zeggen dat de huidige machthebbers ongetwijfeld weer zullen gaan winnen…


  Maak melding

 37. waar o waar blijven toch al die trotse Surinamers ? Waarom helpen zij hun land in nood niet ? Waar blijven de Surinaamse voetbalmiljonairs ? Waar blijven Davids, Gullit, Seedorf en Kluivert, voormalige topspelers die ons steeds wist voor te liegen hoe trots zij op hun Surinaamse trots zijn. Over Raymann en andere komieken zal ik het maar niet hebben maar waarom helpen zij hun geliefde land niet ? O o o wat een medelijden moet men met het Surinaams volk hebben dat in zo den armoede leeft !


  Maak melding

 38. Bij sommigen kun je gelijk hun gedrag verklaren. Zitten zij fout gaan ze dit NOOIT toegeven, maar wel op een ander manier proberen jou eronderuit te halen.

  Zie het gedrag van Brunswijk, Somohardje en Bouterse.

  Op het forum merk je dit gedrag ook met al die rode cijfers!!!!!!

  ZEG MAAR DAT HET NIET WAAR IS!!!!


  Maak melding

 39. Jennifer van Dijk – Silos preekt weer in haar eigen parochie. Dit is ordinaire matchfixing 2.0 vanuit de paarse kamp. We weten allemaal dat Bouterse en Silos elkaar warm houden in de dezelfde nest.


  Maak melding

 40. NDP-topper Rabin Parmessar stoort zich niet aan de losgebarsten kritiek op zijn knieval te Land van Dijk. “Ik kan nog een miljoen keer op mijn knieën gaan om het volk op te roepen opdat dit land in onze handen blijft,” deelt Parmessar mee. Hij heeft opgeroepen interne ruzies bij te leggen, de gelederen te sluiten en de V7 geen kans te geven aan de macht te komen. Volgens Parmessar zijn bij die politieke combinatie de handlangers van het buitenland verenigd.

  Hahahahaahahha, dezelfde paarse kolder en rotzooi, dezelfde paarse strategie die alleen zal werken bij verslaafde paars benevelde dwazen en oliedomme stommelingen. Maar geeb boodschap hebben aan de paarse aanhangers die in 2010 stemden voor een nieuwe wind. De paars duistere wwintie van moord en misdaad hangt boven het land en een tweede tjens onberechte misdadigers aan de macht….welkom in Zuribabwe……….back to the eighties…hahahhahahaha………..maar zo dom zijn de vele paarse aanhangers die in 2010 stemden niet. Op de overage paarse oliedomme leeghoofdige idioten na en stinkend rijke parasieten en paars stinkende corrupte poepvliegen…….hahahaahahahha…….voorheen krijsten de mislukte revolutionairen….jonge mense moete et land regere..we neme het over…………enne nu…………is weer dezelfde misleidende tacgtiek van redi musi en buitenland………….hahahahhahhaha…..allen die wederom op onberechte moordenaars stemmen hebben de hersens van een wc worm.


  Maak melding

 41. jOna, je hebt groot gelijk. Heeft deze meneer Rabin Parmessar niet door dat hij gebruikt wordt om rotzooi aan het volk te verkondigen????

  Vandaag heb ik vernomen dat het vaak de armen zijn die naar zulk praatjes luisteren en ook erin trappen. Men heeft gezegd dat velen klagen over Bouterse dus moeten zij de kinderbijslag terug betalen.

  Deze dommerd is vergeten dat velen hard werken en zelfs ook keihard BELASTING BETALEN. Waarom wordt dan niet gezegd dat een ieder die niet werkt geen recht op heeft???

  Ik ben wel voor een ieder die kan genieten van alle voorzieningen, maar sommige NDPérs vragen om een reactie die ze niet leuk vinden.

  ==Parmessar, geeft weer af op Nederland, maar vertelt het volk niet dat ze regelmatig hulp van Nederland nodig hebben.

  Zie de toestanden in Venezuela, misschien gaan wij die richting op onder Bouterse.


  Maak melding

 42. -Dit zullen de NDPérs niet leuk vinden:::blijk nu uit onderzoek dat Staatsolie voor 1980 al kant en klaar was, maar alleen nog kleine zaakje afgerond moesten worden.

  Dit betekent dat Staatsolie NIET door Bouterse is opgericht zoals velen dat denken. Klopt dus niet.
  Bouterse en Wijdenbosch wilden juist Staatsolie verkopen.
  Het komt door die coup en macht waardoor het leek dat Bouterse zijn regering Staatsolie had opgezet.

  Bedrog en nogmaals bedrog. Dit wil ik 10000% geloven.

  Zie ook de opening in Saramacca waar Bouterse zijn naam een week bij aantreden als president zijn naam op een bordje staat vermeld alsof hij heel veel gedaan en betekent heeft voor het bedrijf.


  Maak melding

 43. De jongeren bij NDP hebben meer democratie MACHT EN RECHTEN BINNEN HET NDP VERGELEKEN MET DE JONGERAAD VAN DE VHP DIE SLECHTS EEN SPREEKBUIS IS VOOR DE Belangen van de VHP eigenaars! De VHP eigenaars willen Via hun Verenigde hindoestaanse Partij en hun puppet en trouwe spreekbuis Santhoki Suriname besturen! Als de NDP deze verkiezingen wint dan is het gebeurd met de VHP en derrest van de kleine partijen want VHP speelt een alles of niets game en men moet niet verbaas zijn wanneer de NDP genoeg zetels haalt om het land alleen te besturen dat de VHP de NDP zal smeken om mee te mogen regeren om hun achterband te behouden. Ze zullen het naar buiten brengen als in landsbelang voor Suriname en de NDP antwoordt moet een Dikke NEE zijn. Geen coalitie met etnische partij die alleen maar leugens verkondigd.
  prachtig artikel van de nieuws site
  NDP gebruikt jongeren niet als stemvee
  De NDP is een partij die jongeren mogelijkheden biedt om zichzelf en het land op politiek – en op strategisch niveau verder te ontwikkelen.
  Dit zegt NDP-parlementariër Amzad Abdoel.
  In dat kader noemt hij de directeur van NV Grassalco, Sergio Akiemboto en de parlementariërs Melvin Bouva, Joan Dogojo, Noreen Cheung, Amzad Abdoel en Andre Misiekaba.
  Ook op regionaal en internationaal niveau worden jongeren voor deze natie ingezet, omdat de NDP hun competenties erkent en respect heeft voor de visie van jongeren. Als voorbeeld haalt Abdoel Jaya Jarvis aan die onlangs tewerkgesteld is op het UNASUR- secretariaat.
  ‘De NDP is kortom geen partij die personen en met name jongeren als stemvee ziet en gebruikt, maar respect heeft voor de bijdrage, commitment en gedrevenheid van jongeren en hun competenties onderkent. Wij zijn bewust bezig en doen niet’.
  Abdoel: ‘Jongeren worden in alle lagen van onze partij en op elk niveau ingezet. De gedachte van: meedoen, meedenken en meebeslissen is niet alleen een slogan maar een levensstijl binnen de partij’. Wat de huidige regering Bouterse- Ameerali de afgelopen jaren heeft verzet voor deze natie, heeft geen enkele regering kunnen presteren. De feiten liggen daar, voert de volksvertegenwoordiger aan.


  Maak melding

 44. Ira

  -Dit zullen de NDPérs niet leuk vinden:::blijk nu uit onderzoek dat Staatsolie voor 1980 al kant en klaar was, maar alleen nog kleine zaakje afgerond moesten worden.

  Dit betekent dat Staatsolie NIET door Bouterse is opgericht zoals velen dat denken. Klopt dus niet.
  Bouterse en Wijdenbosch wilden juist Staatsolie verkopen.
  Het komt door die coup en macht waardoor het leek dat Bouterse zijn regering Staatsolie had opgezet.

  Bedrog en nogmaals bedrog. Dit wil ik 10000% geloven.

  Zie ook de opening in Saramacca waar Bouterse zijn naam een week bij aantreden als president zijn naam op een bordje staat vermeld alsof hij heel veel gedaan en betekent heeft voor het bedrijf.
  >
  >
  Ira je kent geen schaamte de LEUGEN REGEERT bij jou. We wachten op je nieuwe leugen die je ons gaat vertellen dat Front regering de Bosje Brug en ander bruggen hebben gebouwd en DE NDP hebben de lintjes geknipt. Wat staatsolie betreft ga google de regering front was tegen de bouw van staatsolie benzine en diesel productie want ze hadden goedde contracten met het import van benzine en diesel. Je kan de oude artikelen terug vinden jammer genoeg laten de moderators geen links door anders had ik er één voor je geplak . IRA jij en ray mogen alle soorten leugens op waterkant verkondigen maar je wint hiermee geen Surinaamse verkiezingen !


  Maak melding

 45. @Frontliner, zie hoe je mij nu beschuldigd en afgeeft op mij, terwijl ik deze informatie via de radio hebt.

  Als Limbo iets zegt dat niet waar is moet iedereen het maar accepteren. Nu gebeurt het omgekeerde!!!

  =Niet voor niets geeft ik steeds aan hoe het gedrag van de NDPérs in elkaar zitten.

  Het zijn wel de NDPérs die achter de rode cijfers staan, maar een ding kan de NDP nooit weghalen van iemand en dat zijn ::::::
  kennis, ervaring en slimheid.
  Deze 3 punten zijn te sterk om ermee te gaan sjoemelen.


  Maak melding

 46. @Frontliner, als ik nu tegen jou zeg dat Rabin P. zand in de ogen van het volk gooit, omdat hij zegt dat Suriname af moet komen van Nederland, omdat ze Nederland niet nodig hebben en Suriname alles zelfs kan doen, dit terwijl achter de kamers wel zaken met Nederland gedaan wordt.
  HOE VERKLAAR JE DIT DAN?????OOK EEN LEUGEN!!!

  Het is heel erg triest met jou gesteld!!!!


  Maak melding

 47. Alleen mensen die in hun ontwikkeling stil blijven staan en pathologische leugenaars, ordinaire droeftoeters, zakkenvullers, doemdenkers, slachtoffers van de slaventijd enz. enz geloven dat Suriname het zonder Nederland wel redt. Praat een volk angst aan en dat volk wordt monddood gemaakt. Vervolgens kan de regering doen wat zij wilt, zakkenvullen, corruptie, opruimen van politieke tegenstanders, drugshandel etc. etc. en alle elementen zijn in Suriname aanwezig.
  Wat heeft Suriname gepresteerd zonder hulp van het buitenland ? Zelfs voor hun eigen levensonderhoud zijn de Surinamers afhankelijk van voedselpakketten uit Nederland. Een beetje meer respect voor Nederland zou op zijn plaats zijn.
  Het is voor de negerbevolking die zich zo uitgekleed en gediscrimineerd voelt. Ach ach, man man maar wel graag de handjes bij Nederland ophouden.


  Maak melding

 48. Zo Linglong het al die weken schreef:

  Bouterse zal zijn leiderschap AFDWINGEN!.

  Alles wijst erop dat Suriname de verdoemenis in dreigt te gaan omdat Bouterse wil frauderen tijdens de verkiezingen.

  Eerder heb ik geschreven dat Suriname niet ver is van een dictatuur en mensen, mijn woorden zijn GEEN loze woorden, maar gebaseerd op feiten en omstandigheden die gecreëerd worden om straks definitief van Suriname een dictatuur te maken.

  Bovendien:
  20 miljoen euro voor de verkiezingen?

  Zijn we nou echt achterlijk of doen we ons achterlijk voor?

  IK BEN ZO BENIEUWD HOE DIT ALLEMAAL AF ZAL LOPEN!


  Maak melding

 49. Allen,

  Jullie zijn weer aan het schelden en doen naar elkaar.Waarom ?
  Ik zal zelf geen land afkraken, want hier in Ned is het ook niet meer wat het is geweest.
  Het volk van Suriname beslist wie de President wordt.
  Ik hoop alleen dat wie het ook mag worden het goed zal doen.
  Succes.


  Maak melding

 50. Beste allen

  Heden 9 februari 2015 heb ik wederom geconstateerd dat Bouterse echt ploegen aan mensen aan het werk heeft om hier te lopen minnen.

  Het verleden heeft geleerd dat er NOOIT zo door de andere partij op het minnen in werd gespeeld.

  Zo als eerder geschreven: Bouterse en vrienden willen IEDEREEN monddood maken. Al weer een bewijs dat NDP MEGA combinatie niets anders is dan een groot crimineel organisatie.

  O mijn Hemel, Suriname komt steeds dichter bij een dictatuur.

  Wanneer beseffen ze daar in Suriname nou eens een keer wat er aan de hand is??????

  ADVIES:
  De Surinaamse PG MOET hoe dan ook een onderzoek instellen bij alle gepleegde criminele activiteiten door Bouterse. De PG KAN en MAG om buitenlands hulp vragen, MENSEN het is nu nog NIET TE LAAT!

  Feit is dat Bouterse iedereen GAAT laten vermoorden, voor zover hij de kans ervoor krijgt, als diegene een onderzoek naar zijn criminele activiteiten instelt. President of niet, recht voor een is recht voor allen. Oppakken en opsluiten dit soort onderkruipers en NOOIT meer loslaten!

  President schaam je toch DIEP dat je mensen betaald om voor je te laten minnen


  Maak melding

 51. @Ira

  Dank je wel, maar zo je het ziet………….. de leeghoofden van Bouterse worden betaald om te minnen.

  Bouterse wil precies op deze wijze weer de verkiezingen winnen, precies zo, hij wil 20 miljoen om stemmen te kopen, nog 3 maanden dan is het al mei, vertel mij eens wat ze met die 20 miljoen willen gaan doen?????????

  Vuile achterlijke president met net zo achterlijke kiezers van njan dringie en feestje, precies, als ze maar te eten, drinken en feestjes, luie feestende leeghoofden!


  Maak melding

 52. @Eerlijk

  Inderdaad in Holland moet je hard werken voor je centen en uitkeringsregels zijn ook strenger geworden, dus in dat opzicht….begrijp ik je wel.

  In Nederland ben je vanaf je wieg tot je graf verzorgd en daar kan Suriname een puntje aan zuigen…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.