Vicepresident: hervorming zorgstelsel echt begonnen

37

PARAMARIBO, 5 feb – De hervorming van het Surinaamse zorgstelsel is nu echt begonnen. Dit zei vicepresident Robert Ameerali bij het uitdelen van de eerste ziekteverzekeringpasjes. De burgers die in aanmerking komen, vooral moeders, hebben een traject afgelegd.

Hun oude on- en minvermogenkaart bepaalt niet langer of ze wel of niet behandeld worden als zieke. De kaart was decennialang het enige waar sociaal zwakkeren op terug konden vallen. Met het verruilen moet ook een eind komen aan een stuk sociale discriminatie. “De dokter kan niet meer zien wie weten wie voor uw verzekering betaalt”, zei Ameerali. De klacht bij de vermogenkaarten was dat artsen vaak contant betalende patiënten voorrang gaven.

Volgens de nieuwe wet op basiszorg moet iedereen zich verzekeren, vermogend of niet. “Dit is een hervorming. U hebt recht op vrije geneeskundige behandeling omdat u verzekerd bent. Er wordt voor betaald en de dokter moet kwaliteit leveren”, aldus Ameerali. Kosten voor kinderen en ouderen worden door de staat gedekt. Vooral thuisblijvende moeders en mensen met een handicap profiteren onder het nieuwe systeem.

37 REACTIES

 1. Jammer genoeg kunnen de frontjes niet goochelen dan hadden ze dit ook voor elkaars gekregen tijdens hun lange regeer periode. Frontjes konden geen sociale wet goochelen, geen bosje brug goochelen, geen bruggen bouwen goochelen, watervoorziening voor de mensen goochelen. Teveel om op tenoemen ik raad de NDP om te blijven goochelen en laat zien wat echte voorruitgang inhoudt! En laat het goochelen aan front over ze goochelen niks voor het volk behalve hun eigen zakken vullen!


  Maak melding

 2. @Frontliners

  V7 die goochelen niet.
  Goochelen wil zeggen hallucineren, de mensen iets laten zien dat niet waar is….bv de spooktrein,snelweg naar brazil,flyovers,4 banen weg,kartonnen huis,etc…etc…wij noemen het GOOCHELTRUCJES a la ndp style,
  Goochelen en witte poeder gaan samen , maar dan hier staan de ndpers berucht voor !!! Hoe meer ze nuiven des te groter hun Hallucinatie !


  Maak melding

 3. De grootste goocheltruck van het paarse dievengilde was de devaluatie met 20% van de SRD op 11 Januari 2011. Nu draaien de geldpersen wederom op volle toeren. Die paarse meelopers krijgen 1 vinger en vervolgens zijn ze hun hele hand kwijt. Zegt meer dan genoeg over hun hersencapaciteit en IQ.


  Maak melding

 4. Volgens velen was het 4 maanden geleden al in kannen en kruiken, gereed etc.

  Nu is het echt begonnen. Maar dat was het toen ook.

  Eerst zien dan geloven en dan hopend dat iemand de rekening betaald. Als de rekeningen niet betaald kunnen worden was het niet meer dan een natte wind.


  Maak melding

 5. Ik heb op Youtube gezien dat Brunsie geld aan vrouwen gaf om haarweave te kopen.
  Dus als je ABOP stemt, dan kun je met je ziekenhuisrekening langs Brunsje lopen, dan a mang pai ing gi.

  soso BanaBba


  Maak melding

 6. Off topic:
  De speciale eenheden van de politie hebben niks gevonden in het Joden Savanne gebied. De Centrale Meldkamer van de politie kreeg vannacht een bericht van de Luchtvaartdienst over een sos-signaal dat was opgevangen. Dit zou afkomstig kunnen zijn van vliegtuig. 
  Het signaal zou ook kunnen komen van een vliegtuig dat een noodlanding zou hebben gemaakt. In het verleden zijn vaker ‘drugsvliegtuigen’ in het gebied geland. Starnieuws verneemt dat de speciale diensten van de politie niets hebben gevonden. 
  Het onderzoek zal worden voortgezet door de politie.


  Maak melding

 7. Nou de Zorgstelsel is wakker gemaakt. De Paarse Boeven gaan het volk weer bedonderen voor de aankomende verkiezingen van 25 mei .Het arme Suri volk wordt lekker gemaakt om op hun te stemmen. Als ze eenmaal binnen zijn, dan is de Zorgstelsel uit de rails gelopen.


  Maak melding

 8. Oog, nr 1 op het programma staat de financieele puinhoop en schulden die er gemaakt zijn weer op orde zien te krijgen, daar hebben ze naast alle lopende zaken hun handen meer dan vol aan, wie is er nu de domoor?, domoor


  Maak melding

 9. front nog g7 geen enkele regering heeft dit kunnen realiseren wederom is het weer paars ,en het volk heeft het begrepen .
  wat zich hier op deze site afspeelt zie je duidelijk jaloezie .
  ze zijn jaloers dat deze regering heel veel noden van het volk realiseert en dat wekt alleen maar frustratie op bij deze fronters .welke naam jullie ook mogen bedenken als het nou ,front ,g7 is …het blijft een hoopje stront .


  Maak melding

 10. Ram Singh
  Komen de vaders niet in aanmerking? Tijd dat jullie de spermadonors aanpakken en verantwoordelijk stellen voor de vruchten van hun kloten.

  Vaders? Je wilt deze wildneukers die overal kinderen maken bij tientallen vrouwen toch geen vaders noemen?


  Maak melding

 11. Ja ja, sinterklaas komt echt niet uit Spanje hoor en die bestaat ook Niet echt………

  Wat is de waarde van de zorgpasjes als je ziet dat je onmenselijk wordt behandeld omdat de overheid je zorg financiert?

  In Suriname wordt je alleen naar behoren behandeld als je in de meeste gevallen met extra geld onder tafel gaat schuiven. Dit is een normale zaak in Suriname, daarom is corruptie zo door iedereen geaccepteerd.

  Hierbij komt nog kijken:

  Ze delen wel zorgpasjes uit en willen gratis zorg bieden, maar wie betaalt dan het ziekenhuispersoneel etc??

  De overheid heeft gigantisch veel achterstand met betrekking tot de betalingen. Dus kom en leg dit alles aan ons uit!


  Maak melding

 12. @Pero
  De rekeningen stapelen zich gewillig op. Weet u nog november jl toen de Spoed Eisende Hulp van het Sint Vincentius 6 maanden niet betaald was en bijna dicht moest.

  Om mooie en nodige dingen te doen wordt heel veel onverstandigs gedaan en wordt er niet gekeken of een en ander financierbaar is.

  Deze prestaties zijn slechts Schijnbewegingen vlak voor de verkiezingen.


  Maak melding

 13. Of het gaat werken meneer de vieze president is mij een raadsel,maar voor de armen hou ik mijn hart vast,zoals u weet hebben mensen met geld ten aller tijden voorrang.


  Maak melding

 14. henk molenaar ,niemand heeft jou gestuurt of beter gezegt ,niemand heeft jou gestuurt om de nederlandse mentaliteit over te nemen om homo s te promoten zoals de gay s op de boten in nederland waar zelfs de ministers mee kontjes schudden op de boten .
  ik heb niets tegen homos maar ben wel tegen dat men het aan moedigt om zelfs te trouwen ,dan zeg ik liever kinderen maken dan homos zijn .ik hoop dat je mijn boodschap hebt begrepen henk.

  verder wil ik jullie allemaal mee geven dat wat front nooit voor het volk kon doen deze regering wel doet .het gaat niet om gratis ik vindt het een vereiste die het volk verdient .ik wil meer gaan betalen voor stroom water ,maar gezondheid is van zeer belang voor een land ,als jullie denken dat het populistisch is prima maar ik weet dat een gezonde natie van zeer groot belang is ,hadden die fronters dat maar gedaan ,nee ze doen het voor de mensen die geld hebben met name vooral de vhp verenigde hindoestaanse partij .ze hebben het steeds over corruptie deze oude garden willen aan de macht om hun soort te bevoordelen en niet om het volk .ik heb meerdere malen gezegt wat zijn de verdiensten van de oude partijen sinds hun bestaan ,wat voor grote projecten hebben ze uitgevoerd laat ze een aanwijzen en vraag wat de ndp heeft gedaan voor het volk.valuta oppotten en de nep aannemers bevoordelen dat deden de fronters .gezondheid is van grootbelang voor het volk en dat heeft deze regring goed ingezien .als er geld ergens van dan moet komen om de gezondheid te bekostigen dan maar de benzine verhogen ,maar dit wat de regering heeft gedaan verdient een pluim .


  Maak melding

 15. =Dit staat geschreven:::::“De dokter kan niet meer zien wie weten wie voor uw verzekering betaalt”, zei Ameerali. De klacht bij de vermogenkaarten was dat artsen vaak contant betalende patiënten voorrang gaven.
  DIT IS ZAND STROOIEN IN DE OGEN VAN DE MENSEN.

  -Er zal nooit geld uitbetaald worden zonder gegevens van iemand die behandeld is of wordt. De basiszorg is voor een ieder, maar welke mensen hebben geld voor een aanvullende verzekering?????Hier zul je dan gelijk die kloof tussen arm en rijk meemaken.
  v.b, mensen die nier dialyses zijn hebben een bepaalde budget, maar als die op is moeten zij zelfs gaan betalen. Zie hier al al die armen die eerder dood kunnen gaan.

  Ameerali heeft het model uit Nederland gekopieerd, maar vergeet dat mensen in Nederland en Amerika een uitkering ontvangen.

  Zand strooien in de ogen van de kiezers totdat zij wakker geschud worden wat er nou precies aan de hand is.

  -Een particulier ziekenhuis is niet verplicht een ieder te accepteren voor hulp en als de overheid niet gaat betalen heeft de patiënt dan een groot probleem. Zie hier dan de concurrentie van de zorgverzekeraars en komen vertellen::::::: “De dokter kan niet meer zien wie weten wie voor uw verzekering betaalt”,

  Succes en we zullen het zelfs zien!!!!!


  Maak melding

 16. @pero, als jij een echte Surinamer bent moet je je diep gaan schamen. Uitschelden en afgeven op anderen is jou sterke kant, terwijl je nog nooit goed hebt kunnen reageren op een mail van een ander.

  Jij geeft het goed voorbeeld van vele Surinamers hoe zij zich gedragen en misdragen op het podium. Alles wat fout is wordt bescherm en goed gepraat. Wat een voortgang.

  Wees een man en schrijf nou eens op wat deze regering gedaan heeft, zonder al die projecten te noemen waarmee Venetiaan mee bezig was.

  Ik zou zeggen let maar op je kinderen.!!


  Maak melding

 17. Wat zijn de fronters toch een dom hoopje verdriet!

  Volgens wet is een ieder verzekerd.
  De Staat neemt de kosten van de verzekering voor de senioren en jongeren op zich. Degene waaraan de verzekeringskosten betaald moeten worden zijn de verzekeraars.
  De behandelend arts heeft verder geen inzicht in deze materie en moet gewoon de nodige zorg verlenen.

  Geen wonder dat het front nooit verder kwam dan het bouwen van 1 brug die nota bene in het water donderde, nog voordat het af was.


  Maak melding

 18. ira

  aktie bakka srapoe moro aktie vesie .
  ik neem het je niet kwalijk mie boi je kan het niet helpen ,jij niet alleen je hebt nog heel veel volgelingen maar ze komen tot inkeer heb ik gemerkt .nederland is een mooi voorbeeld hoe ze tot inkeer zijn gekomen door terug te krabbelen en zich te distancieren van de komende verkiezingen .ze weten het al ,bouterse wordt herkozen en daarom dimmen ze en ik weet dat het die fronters niet lekker zit dat nederland zich neutraal opstelt .ze willen hun ambassade open houden ze willen geen financiele steun geven en het beste is dat bouterse wint omdat de regering bouterse geen lastpost is voor nederland .front onder jou goeroe santhoki segebai persad zou wel komen bedelen en dat zou rutte en wilders niet willen .weet je ira je bet gelijk ,ik zou mij schamen als bouterse bij nederland zou aankloppen voor hulp ,jou goeroe moet zich schamen die santhoki segebai persad om hulp te zoeken in nederland .deze santhoki segebai persad mijn president ….nooit never nunka wij willen geen hokjes denkende president die alleen zijn soort voort trekt .waar is santhoki geliefd leg uit ,onder zijn soort meer niet ,in nederland ook onder zijn soort .verder komt hij niet .bouta is nog altijd geliefd onder het volk en in nederland is hij ook geliefd onder velen .hij heeft suriname op de kaart gezet .
  hij laat zien dat wij niet op ontwikkelings geld wachten .
  ira daar zou ik mij voor schamen als hij hulp in nederland zou zoeken .wij gaan hulp liever ergens anders zoeken dan de nederlandse vernederingen die front moest doorstaan met uitzondering van vene .ira jou michiel de ruyter die zoveel leed heeft veroorzaakt wordt op handen gedragen in nederland heb je daar aan gedacht .hoe voel jij je als je het wil hebben over schaamte .boi draai drie lees salto en vul het verder in .


  Maak melding

 19. @pero, zie alweer een leus van jou:::::::santhoki segebai persad
  DIT NOEMT MEN ZWAKTE!!!!!!

  -Op de hele wereld en bijna in alle landen vind je een Nederlander. Ook helpt nederland heel veel met ontwikkeling en stuurt jaarlijks miljoenen naar het buitenland voor hulp.

  =Hoeveel stuurt Suriname?????
  =Waar zitten die Surinamers????
  =Doen Surinamers ook mee met ontwikkelingshulp naar Afrika!!!

  Straks staan zij weer i de rij voor een fles olie!!!!

  Nederland beschermd zijn volk en heeft nooit zijn volk landverrader genoemd als jou baas Bouterse!!!!

  @pero, Nederland heeft Suriname niet echt nodig, omdat het volk in Nederland weet dat zij voor alles belasting moeten betalen.


  Maak melding

 20. @pero, wat Santhoki doet is het volk leren zoveel mogelijk een hoger opleiding te genieten zodat zij veel sterker staan.

  Alleen onder sommige Surinamers is Bouterse populair, maar in het buitenland is hij en blijft hij een moordenaar, dit kun je niet meer van hem weghalen!!!Doe dat maar:::

  Ik werk hard voor mij geld en niemand verzorgd mij, maar naar het schijn krijg jij alles gratis van Bouterse.


  Maak melding

 21. @ Henk Molenaars

  Volkomen met je eens hoor beste vriend. Ja de vader als wildneuker produceert alleen nakomelingen bij tientallen vrouwen.
  De vaders ,die dit doen kan je vergelijken met een hond met een grote slurf, die achterzit een krasse teef dood te neuken. Zo kan je geen Spermadonor dan peilen. ” Hoooooooo”


  Maak melding

 22. @pero

  “wij gaan hulp liever ergens anders zoeken dan de nederlandse vernederingen die front moest doorstaan”

  Waar is het gevoel voor eigen waarde.


  Maak melding

 23. ira laat santhoki segebai persad die vhpers voor de geh houden maar niet de natie met natie bedoel ik alle rassen in dit land .
  hij was aan de macht wat heeft hij gedaan .nu roept hij van alles bouterse opsluiten .deze taliban heeft samen met vene de gelegenheid gehad bouterse op te pakken en nu daar hij in de oppositie zit komt hij zijn chit vertellen .boi mik na taliban draai drie lees salto .


  Maak melding

 24. Reageerders kalm aan, stop racistisch geleuter, let op de
  hindostaanse topadviseurs bij Bouta die zeer veel
  beslissingen afdwingen ! Oa de zogenaamde Surinaamse
  ambassadeur in Turkeije !

  Heel binnenkort komt Obama met zijn steen in de politieke
  Surinaamse vijver : de namenlijst van de mede-verdachten en handlangers van Dino bij Internationaal Terrorisme,
  Wapenhandel en Drugshandel !

  Komen er dan ook racistische reacties of zenden wij
  Paspoorten-Herrie-Berry-staatsgreep met Uzi naar
  de USA ???

  PS : Feit blijft dat de staatskas is leeggegeten en dat de
  staats-reserves nu worden vernietigd door deze
  NDP-regering ! Kom in reacties met cijfers die het
  tegendeel beweren of zwijg !

  Ennnnnnnn Castelen en zijn oma en de rest van zijn familie
  hebben jullie al voldoende besproken, nu terzake !


  Maak melding

 25. Is de zorgstelsel ook bedoeld om kalidien met TWK te zorgen voor het niets doen. Heeft ze alleen maar zorg in geld gehad of ook in goederen en diensten?


  Maak melding

 26. Niet eens een dagelijks bordje paarse soep en glaasje stroop krijgen al die oliedomme aanhangers, laatstaan weer deze worst die ze voor de neus wordt gehouden, met de verkiezingen in zicht. men moet oliedom tot op het bot zijn om wederom zich te laten misleiden,te laten bedriegen en paarse spookverhalen aan te horen, naast lofliederen olv van Stef Anus en Mi Sji Ka.


  Maak melding

 27. De overheid wil 100 miljoen besparen met het nieuwe zorgstelsel en bovendien zullen meer mensen dan voorheen worden vrijgesteld van het betalen van een zorgpremie.
  Dit komt er op neer dat de zorgkosten van een grote groep zogenaamde sociaal zwakkeren worden afgewenteld op een kleine groep particulier verzekerden. Die krijgen straks te maken met een flinke premiestijging.

  Zolang de politiek bepaald wie sociaal zwak is en geen premie hoeft te betalen, zal een groot deel van de zogenaamd sociaal zwakkeren bestaan uit partijleden van de coalitie. Dit gaat dus niet werken en uiteindelijk zijn we allemaal de dupe van de afbraak van de gezondheidszorg.


  Maak melding

 28. Die kaart is mooi maar als de dokters een paar maanden geen geld zien kan je die kaart voor gezien houden en dan gaan ze geld eisen en particuliere verzekeraars en andere kaart uitgeven. Schaak mat.


  Maak melding

 29. NDP-regering loopt NOOIT achter met betalingen voor
  geleverde diensten, de zorgleveranciers worden op tijd
  betaald en de premies ook !

  Wij hebben geen oude schulden, onze begrotingen zijn
  up to date en de staatsschuld wordt naar beneden
  bijgesteld !

  Onze monetaire prof Gilmore heeft zojuist vastgesteld dat
  onze staatsinkomsten dalen, terwijl elke gek dat al twee jaar geleden kon zien aankomen !

  Vanaf heden is Gilmore streng tegen zijn schoonvader Desi
  hij heeft zachtjes gevraagd om eindelijk eens met de
  bezuinigingen te starten !

  Desi heeft hem medegedeeld dat hij al is gestart met de
  bezuinigingen : er komt geen tweede ambassade in
  Frankrijk en van de ambassade in Timbuktu wordt ook
  afgezien !
  Uit vaderlandsliefde ziet Desi, tot nader order, ook af van een tiental buitenlandse reizen !

  Om de inkomsten van de staat te verhogen zullen de
  inkomstenbelasting, heffingen op goudwinning en op
  houtkap versneld worden geind bij alle bedrijven/personen, inclusief alle NDPers !


  Maak melding

 30. ze zijn jaloers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  g7 zit in het zinkende schip ,ze kunnen niet aan wal een ding kunnen ze verzuipen .


  Maak melding

 31. Kan iemand deze profiteur vragen waar de kinderen hun I Pad is
  gebleven die hij met z,n brad kantie beloofde toen hij tot vice president gebombadeerd werd.


  Maak melding

 32. @PETER JACKSON

  Kan iemand deze profiteur vragen waar de kinderen hun I Pad is
  gebleven die hij met z,n brad kantie beloofde toen hij tot vice president gebombadeerd werd.
  ============================
  De man kan het niet helpen. Hij heeft een spraakgebrek en bedoeld een “Aai pad” of te wel zo’n todo die iedereen op het erf heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.