Bouterse over Abop: ruimte na de verkiezingen

40

PARAMARIBO, 2 feb – Samenwerking voor de verkiezingen met Abop is niet aantrekkelijk en ook niet handig. Dit stelt NDP-leider Desi Bouterse. Na de verkiezingen van vijf en twintig mei kan altijd nog gekeken worden naar een misschien een gemeenschappelijke coalitie.

De kaarten zijn dan al geschud. Maar de NDP moet ook rekening houden met zijn eigen politieke situatie van het moment. De Mega Combinatie met partners is nog intact. “Aangezien we al te veel organisaties hebben, willen wij niet komen in een situatie als V7, waar je maar blijft onderhandelen. Na de verkiezingen is er altijd ruimte”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. Ronny Brunswijk, leider van coalitiepartner Abop, heeft daarmee zijn antwoord.

Brunswijk zei eerder niet te weten waarom Bouterse niet voor pre-electorale samenwerking is. Bouterse wil duidelijk opties openhouden. Over de samenwerking nu binnen de coalitie is hij ook niet honderd procent tevreden. Hoewel meerder politieke partijen bereid zijn een verkiezingsblok te vormen, heeft NDP nog geen vast besluit. Er wordt nog gesproken. “Wij zijn dicht bij de afronding”, aldus Bouterse.


40 REACTIES

 1. Met ernstige bezorgdheid kijkt de jongerenraad van de VHP naar de performance van onze president, het is meer dan duidelijk dat de president vanwege zijn hoge leeftijd niet meer kan presteren. President Desi Bouterse die zichzelf “volks president” noemt heeft de afgelopen jaren steeds laten afweten op belangrijke ontmoetingen met het volk. Het is evident dat onze president het niet goed meent met het volk.
  Om concreet te zijn halen wij de volgende voorbeelden aan:
  1. Het meest recente geval is de NDP vergadering op Land van Dijk. Hier hebben de mensen uren op de president gewacht en hij verschijnt niet. De “vervanger” van de president, Ramon Abrahams, geeft aan dat “president Bouterse oud wordt. Hij is al 69 jaar. Vanwege zijn leeftijd neemt de conditie af en kan hij niet meer zo goed presteren”. Wij van de jongerenraad van de VHP kunnen in deze niets anders doen dan de campagneleider van de NDP, Ramon Abrahams, gelijk geven. De president is oud en het is hoogtijd dat hij lekker zijn Pyjama gaat aantrekken. Het advies van pyama aantrekken had president Bouterse, toen nog geen president, ook aan president Venetiaan gegeven. Wij van jongeren, geven nu hetzelfde advies aan president Bouterse.
  2. De onlangs gehouden CELAC vergadering met als thema “Gezamenlijk bouwen aan een toekomst, vrij van armoede en honger” heeft onze president deze vergadering ook niet bijgewoond. Terwijl hij zichzelf heeft uitgeroepen tot “ Volkspresident”, laat hij zo een gouden kans aan zijn neus voorbij gaan? Hij noemt zichzelf een “volkspresident”, alleen om de kiezers als stemvee te gebruiken. Het is meer dan duidelijk dat het hem niks kan schelen wat er gedaan moet worden om de armoede bestrijden. So langa a man e tron president, Neks so fout. Dus volk van Suriname wees alert.
  3. De President had kort na het aantreden ziekteverlof genomen. Volgens het kabinet van de president was hij te ziek om het land te vertegenwoordigen. Er wordt over de gezondheid van de president heel veel gespeculeerd. Het kabinet van de president blijft vaag over de gezondheid situatie van de president en laat daarom veel ruimte voor speculatie bij het volk.
  4. Op een gegeven moment was het zelfs zo dat de president en de vice-president tegelijk uitlandig waren, dat is staatsrechtelijk niet correct. De grondwet wordt met de voeten getreden. Ze vinden een uitstapje belangrijker dan het besturen van het land.
  Dit zijn maar enkele voorbeelden die wij aanhalen. Dit lijstje kunnen we doortrekken met nog een moment, toen de president het belangrijker vond om in het binnenland te zijn in plaats van in het Parlement om de energiecrisis te bespreken. Maar het punt van dit betoog is dat de mensen rondom de president steeds aangeven dat de president niet fit genoeg is om de job te klaren. En wij kunnen niet anders dan hun gelijk geven.

  Als we kijken naar de presidentskandidaat van de VHP, Chan Santokhi, dan spreekt het voor zich, die man zit boordevol energie. Bij de ‘Meet the People Campagne’ is het soms moeilijk voor ons jongeren hem bij te benen. Voorts moet hij op een dag enkele vergaderingen afronden en in V-7 verband tot in de late avond vergaderen. Hij is een man met kennis en kunde die geen goedkope politieke praatjes verkoopt aan het volk. Hij heeft als minister bewezen daadkracht te hebben door meer dan 90% van zijn beleid uit te voeren. Chan, de VHP-presidentskandidaat, is een energieke persoon, hij is de man voor de volgende “Vijf”. It is time for CHAN(ge).


  Maak melding

 2. Bouta en brunsie,twee amnestie kandidaten……twee VOLKSVERRADERS, ….gewoon een show die ze opzetten want op het laatste uur gaan ze weer proberen een verradelijke deal sluiten met elkaar en het volk weer naaien netals op 25 mei 2010…


  Maak melding

 3. Wat een doorzichtig theaterspelletje tussen een verkrachter/bankrover en een seniel/infantiel/incontinent fossiel. Maar 25 mei gaan de paarse kakkerlakken, waarvan het verstand tussen de navel en de knieen zit, wederom voor een bak oud vreten en een lauwe soft weer slaafs achter deze mega-criminelen aan.


  Maak melding

 4. Laat 1 ding duidelijk zijn de heer Bouterse en zijn adviseurs hebben hier hun huiswerk goed gemaakt.

  MEGA (de NDP) bestaat al uit heel veel partijen en resten van partijen die allemaal geaccommodeerd moeten worden. Een paar schreeuwers van Brunswijk er bij maakt alleen maar meer gedoe.

  Het is eerst zaak potentiële overlopers van grotere partijen (VHP, PL, NPS en BEP) te kunnen accommoderen zonder gedoe in eigen gelederen (harde partij kaders die ondanks verdiensten gepasseerd gaan worden door nieuwe overlopers).
  Overlopers hebben direct invloed op de marginale electorale verhoudingen. Schade bij de tegenpartij is winst voor de eigen partij.
  De kiezers basis van ABOP is te smal om interessant te zijn voor de NDP. Het is veel handiger de ABOP hard te laten werken voor hun krappe basis en vooral de NPS,PL en BEP schade te laten berokkenen om ze daarna te faciliteren met waardeloze kabinetsposities.

  De NDP bepaald de koers van de ABOP op afstand. ABOP moet stemmen weg halen bij V7 in hun thuis gebieden zodat V7 momentum verliest.
  De Joker ligt in de gebieden waar AC in 2010 haar kieslijsten niet op tijd heeft kunnen inleveren. Als het geld van Brunswijk daar resultaat gaat opleveren wordt zijn stem van enige waarde. Anders is hij slechts decoratie en dat begrijpt Brunswijk. Zijn deel van de AC kieslijst heeft in 2010 nauwelijks stemmen verkregen behalve die in Marowijne op Brunswijk. Dat zegt genoeg. Hij mag knokken als breekijzer en met zijn geld de stemmen van NS kopen en wat BEP stemmen stelen. Spannend zal zijn of hij de marrons in Paramaribo, Para en Wanica iets te bieden heeft en naar de stembus kan krijgen.


  Maak melding

 5. Heel goede zet van DDB!

  Op deze manier is R.B. verplicht om keihard te werken en zoveel mogelijk, zo niet alle stemmen van de Afrikaanse (marron) broeders voor de Abop binnen te halen. Als hij succesvol is dan zal dat worden beloond door de kiezers met een goed zetelaantal in de DNA.
  De NDP mikt zelf op een eigen aantal van 26 zetels; als dat ook lukt kan het een mooie voortzetting van het huidige beleid in dezelfde coalitie inhouden.

  Go 4 IT Bouta!!
  Go 4 IT Brunsie!!

  Sla de Verliezende7 tot moes; Verpulver ze!!!


  Maak melding

 6. Yeah…ik zie het al. De twee crimi willen nog 5 jaar gaan regeren en onze Suri leeghalen met de illegale concessies in het binnenland.
  Ay Brada nangha Sisa ,oen Opo oenoe Aai.Kijken jullie verder dan je neuspunt langer is beste mensen. Dus niet slapen, maar wakker worden.


  Maak melding

 7. Deze schurken streken kennen wij, de vraag is heeft die domme massa ze door, ik denk het niet ze gaan voor domheid en voor rijst met bakeljauw.


  Maak melding

 8. Onze president is het beste dat Suriname ooit is overkomen maar helaas is het succes van ome Desi vele uitgerangeerde SuriNeds een doorn in het oog. Tegen de gemanipuleerde tweederangsburgers in Nederland zou ik willen zeggen: veel succes in jullie land en geniet van jullie uitkeringen nu het nog kan. Bij ons in Suriname gaat het prima en we zullen ervoor zorgen dat de NDP weer wint. Houden jullie vooral jullie euro in de gaten en lul mee met jullie dementerende sociopatische medelanders. Geniet van boer zoekt vrouw en blijf je frustreren over de moderne Surinaamse maatschappij. Wij gaan niet meer terug naar af en we hebben het plantagedenken in ons mooie Suriname volledig gewist. Hopelijk kunnen jullie hetzelfde doen in Nederland. Groetjes.


  Maak melding

 9. SR….verklaar ons de onderstaande successen van de, door jou aanbeden drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar ome Desi.

  MISLUKTE….gouden kerst 2012-belofte
  MISLUKTE….18.000 woningen-belofte,
  MISLUKTE….highway naar Brazilie-belofte,
  MISLUKTE….nieuwe zeehaven-belofte,
  MISLUKTE….fly-overs-belofte,
  MISLUKTE….gouddeal-belofte,
  MISLUKTE….tramprojekt-belofte,

  “het enige wat hij bereikt heeft is een DEVALUATIE van de SRD met 20% op 20 Januari 2011. Tel uit je winst…jouw kinderhand is gauw gevuld.


  Maak melding

 10. Je kan zeggen wat je wilt maar inhoudelijk is dit juist en dat mis ik bij V7. V7 bundelt zich samen tegen Bouterse. Maar als je Bouterse hebt verslagen kun je moeilijk met 7 partijen een land gaan regeren.


  Maak melding

 11. Let wel, Romeo Bravo en overigen. Deze president laat zich niet chanteren ! De toestanden van ‘ik heb er 6’ behoren tot het voltooid verleden tijd (vvt) onder Vene de stumperd !!!!

  Ook al heb je er 8, 9 of 10 en je gaat over de schreef zal deze president jou moeten bedanken. Bij samenwerking is dit moeilijk want dan is het samen uit, samen thuis !
  En wanneer de Aboppers zich zouden gaan misdragen (je weet het nooit met deze gasten), en dan kan de president hen er gewoon uit knikkeren !

  Pres Bouta, we love you ! Want jij bent een man met visie !


  Maak melding

 12. Het is te hopen dat de oliedomme paarse aanhangers in mei bevrijdt zullen worden van de paarse duistere beneveling die onberechte moordenaars,bij verstek veroordeelde drugsbonzen, rovers en paars/gele corruptelingen hebben veroorzaakt. mochten ze wederom paars verdoofd stemmen op hun paarse oude afgod, dan is dictatorial Suri Babwe na mei 2015 een harde feit. Welkom in Suribabwe, land der misdaad,onrecht en wetteloosheid.


  Maak melding

 13. De president zegt.

  “De NPS wil niet zonder meer plek nummer 8 afstaan aan SPA. De groene partij vindt dat die plaats voor de NPS blijft, ook al zou deze worden ingevuld door Guno Castelen, voorzitter van de SPA. Voor de historie wil de NPS dat het duidelijk is dat het een plaats van de groene partij is.”

  En zie hieronder het resultaat binnen V7, hoe kan dit eigenlijk, is dit geen pure misleiding van het volk. Dit zou per wet verboden moeten worden.

  “De NPS wil niet zonder meer plek nummer 8 afstaan aan SPA. De groene partij vindt dat die plaats voor de NPS blijft, ook al zou deze worden ingevuld door Guno Castelen, voorzitter van de SPA. Voor de historie wil de NPS dat het duidelijk is dat het een plaats van de groene partij is.”

  Spa voorzitter gaat een zetel krijgen van de NPS, wiens belangen gaat deze spa voorzitter behartigen, nu is het dus duidelijk dat Castelen eigenlijk alleen onderhandeld over zijn eigen positie, het is van als ik op een lijst komt vind ik verder alles best. En deze willen verkiezingen winnen.

  Jammer dat de huidige collatie niet heeft doorgezet om dit soort blokvormingen voor de verkiezingen te verbieden, ik zou zeggen na deze verkiezingen per delict een wet indienen die blokvorming voor de verkiezingen verbied miv 2020. Na de verkiezing is een ieder vrij blokken te vormen.


  Maak melding

 14. Sabidieri
  “Jammer dat de huidige collatie niet heeft doorgezet om dit soort blokvormingen voor de verkiezingen te verbieden”

  Uit hoeveel partijen bestond en bestaat Mega Combinatie (=NDP) ondertussen. Hoeveel partijen heeft het ondertussen opgegeten of functioneren geheel onder haar hoede.
  Als u deze benadering toepast wordt de NDP weer 16 zetels groot.

  Het zou een schone zaak zijn het kiesstelsel geheel te saneren naar een eerlijker en evenrediger stelsel. Nu is een stem in Coronie veel meer waard als een stem in Paramaribo.


  Maak melding

 15. Een massa analfabeten hebben er geen notie van dat ze achter 2grote criminelen lopen, en hun de gelegenheid geven, vooral die massamoordenaar, buiten de poorten van de gevangenis te houden, wat Een hersen cellen hebben deze mensen. Ongeschoold, em geen normen en waarden hebbende.


  Maak melding

 16. @SR, je geeft precies weer hoe sommige NDPérs in elkaar zitten. NAPRATEN, Zie maar hoeveel intellectueel zijn!!!

  Jou baas Bouterse heeft zijn eigen volk landverraders genoemd, en het zijn niet de SuriNeds die ermee begonnen zijn.

  Vandaag krijgen andere landen de schuld van Dino en zijn drugs, alsof die landen de drugs in Dino zijn handen hebben gestopt.

  In Venezuela weet de president dat hij moet aftreden, omdat hij NIET geschikt is voor het werk vanwege al die armoede in het land.
  Nee dat doet hij niet maar geef de militairen opdracht om op de demonstranten te schieten.
  Pas maar op in eigen land onder Brunswijk en Bouterse.


  Maak melding

 17. “Als u deze benadering toepast wordt de NDP weer 16 zetels groot.”

  Ja deze benadering pas ik toe, so what. 16 zetels zal blijken dat de NDP nogsteeds de grootste partij is in Suriname, de goede tweede zal maar 6 of 7 zetels halen.

  Ira hou je dom geklets voor jezelf noh, we kunnen allemaal zien hoeveel intellectueel je bent.


  Maak melding

 18. DIT KUNNEN JULLIE LEZEN DE TELEGRAAF WEBSITE
  V7 GAME ALMOST OVER! frontjes op waterkant nog even geduld
  jullie pijn zal na 25 mei super groot zijn
  Bouterse favoriet bij verkiezingen in mei’
  PARAMARIBO –
  Nederlanders in Suriname zien Desi Bouterse bij de komende parlementsverkiezingen in mei winnen. De komende maanden zal het in Suriname over niet veel anders gaan dan de stembusgang en de uitslag daarvan. De uitslag lijkt echter bij voorbaat vast te staan.
  Desi Bouterse, president van Suriname.
  Desi Bouterse, president van Suriname.
  Fotograaf Hijn Bijnen (65) kan er niet omheen, hoe groot zijn afkeer van Bouterse als belangrijkste verdachte van de 8 decembermoorden ook is. „Surinamers zijn autoriteitsgevoelig. Bouterse is een idool, dé verpersoonlijking van de ideale leider. Alleen maar roepen dat hij een moordenaar is, is niet voldoende om mensen op andere gedachten te brengen. En de afkeer van de oude partijen is zo groot, dat de oppositie geen schijn van kans maak”, meent Bijnen, die al meer dan twintig jaar in Suriname woont.
  Ramses Man, de Nederlandse directeur van CliniClowns Suriname, dicht Bouterse ook de grootste kansen toe. „De NDP is een brede volkspartij die de gewone man aanspreekt. De oppositie is weliswaar gebundeld in het politieke blok V7, maar is inhoudelijk erg verdeeld. En de gezamenlijke presidentskandidaat van de oppositie, Santokhi, is leider van de Hindoestaanse partij VHP, en spreekt daardoor veel kiezers met een andere culturele achtergrond minder aan”, analyseert Man.
  Het gaat in de Surinaamse verkiezingen vooral om personen en veel minder om de inhoud. De leiders handelen daar ook naar. Een tekenend voorbeeld daarvan is Ronnnie Brunswijk, leider van grootste bosnegerpartij, die regelmatig vanaf het podium geld naar zijn fans gooit.
  De 33-jarige Nederlandse onderneemster Laura Haitel ziet ook dat de campagnes nauwelijks over inhoudelijke thema’s gaan. Terwijl die er genoeg zijn. Bijvoorbeeld de groeiende onrust over de vele Chinezen die naar Suriname komen en langzaam maar zeker een deel van de Surinaamse economie overnemen. Die ontwikkeling is echt zorgwekkend, ik hoor dat ook van Surinamers. Maar op het podium hoor ik er niemand over”, aldus Haitel, die er ook van uitgaat dat Bouterse weer wint. „Hij is heel zichtbaar geweest de afgelopen tijd, ging naar de mensen toe. Dat wordt zeer gewaardeerd, heb ik begrepen. En hij heeft concrete zaken gerealiseerd, zoals het asfalteren van wegen, waar ik zelf ook bijna dagelijks van profiteer. Hij is ook wel heel populistisch, maar dat werkt schijnbaar wel.


  Maak melding

 19. Ray
  Wat is jou bedoeling om een propaganda materiaal van de VHP heb teplaatsen. Ik verwacht niks anders van de VHP Jongerenraad die net zo etnisch is samen gesteld als Vader VHP en hun doel is om propaganda materiaal verspreiden. De VHP jongeren raad praat niet voor alle jongere het geeft slechts zijn etnische partijdigheid toe en met de naam als VHP Jongeraad is de OBJECTIEVITEIT verdwenen. Men schrijft dat Bouterse oud ziek en futloos is en Santhoki is jong en dynamisch en vol energie. Men vergeet te vermelden dat Santhoki last van HOGBLOED druk heeft. Wanneer de spanning hem te groot worden dan zie je aan zijn hoofd dat hij snel Zwart wordt dat zijn de symptomen van hoge bloed druk. Dat Santhoki hoge bloed druk heeft wil niet zeggen dat hij ongeschikt is maar met alle schurken in zijn V7 kan de Bloed snel stijgen door de spanningen en ergernis! En wie Santhoki op het podium heeft gezien kan het verschil tussen hem en een lijk niet uitelkaar halen dat noem ik dynamisch uit zien…


  Maak melding

 20. @Sabidieri
  Met 16 zetels heeft u ongetwijfeld gelijk dat het de grootste partij is. Als je de kern beschouwd en alle aanhangsels Palu. PDO, KPTI nieuwe stijl, restanten VVV, restanten BVD in ogen schouw neemt zal echt paars een dergelijke omvang hebben.
  Parmessar looft, bied en smeekt om 30 zetels dat is iets heel iets anders.
  Ik heb geen glazen bol en het zal binnen de Surinaamse dynamiek heel spannend worden welke anti gevoelens de boven toon gaan krijgen. Die tegen een Leider die van alles belooft maar feitelijk niets waarmaakt en het land vollaad met schulden versus tegen een Hindoestaan die niet al te veel uitstraling heeft en zeker niet muzikaal is.

  Iedereen die zegt dat Santohki in vergelijking tot Bouterse het Charisma van een platgeslagen krant heeft, heeft gelijk.
  Echter luister je naar beide als ze iets serieus te zeggen hebben dan weet je ook dat Santohki heel wat meer inhoud heeft en veel dieper gaat en serieus naar de toekomst kijkt en vooral geen knollen voor citroenen verkoopt.

  Wees eerlijk voor je zelf. Abrahams zei het hij wordt oud(er), hij is moe. De president heeft begrijpelijk geen grip meer op zijn doelen en de regering en dat is funest voor het land.


  Maak melding

 21. Wat Jojo zegt daar zit iets in. Als DDB nu verbanden aangaat moet hij nu, op basis van verwachte verkiezingsuitslagen, met al die parijen onderhandelen. (Er is overigens wel een oplossing voor dat probleem maar die gaat hun niveau te boven). Door pas na de verkiezingen te onderhandelen denkt hij meer overwicht te hebben en de kleintjes te kunnen dwingen.

  V7 heeft een andere argumentatie. Die gaan voor de restzetels die door lijst verbindingen gewonnen kunnen worden. Een stofzuigerstrategie.

  Welke strategie de beste zal blijken hangt er oa. van af of V7 echt heel groot kan worden zodat er meer stoelen te verdelen zijn.


  Maak melding

 22. @Sabidirie, zie het verschil van jou reactie en de mijnen.

  =Je scheld uit en reageert op emoties, ook kun je niet tegen je verlies. Dit is het gedrag van vele NDPérs.

  -De NDP mag 100 zetels krijgen, maar een ding is zeker onder deze groep, het land Suriname naar de verdoemenis brengen!!!


  Maak melding

 23. ‘aah….ABOP mag nog niet meedoen met de ‘beste vriend’ van de Sheriff?

  Ja het imago van Ronnie is nog slechter dan die van de Ocer-Stoker. Een met geld strooiende heethoofdige voetballer is niet bepaald een lokker. ( may we present vice president R. Brunswijko..mang zie je die krantekop al? ..)

  En een lokker is een oude man die vermoeid is ook niet. Dus meneer de campagne leider maakte een PR fout. De gladprater van de clan zal in de komende dagen wel aan damage control doen.

  Dus maakt u zich klaar voor een demo marathonlopende Ocer Stoker die over de 100 miljoen brug even gaat joggen. ( kijk Cliff, gaf je een opening dus inkoppen, best blijven doen want na mei 2015 is het onzeker. oja….reanimatie ambulance laten meerijden)

  ja, volgelingen , al een beetje rondgekeken wat jullie na mei 2015 gaan doen. Buitenland zal een probleem zijn. Want CV in dienst van de Ocer Stokerr is ronduit bad en wordt zo de vuilnisbak ingeslingerd.

  En Henk Herrenmountain, waar maak je nou je pseudodruk om. Had je dat maar gedaan voor je old friends in 1982.


  Maak melding

 24. Een wc worm is van nature veel wijzer dan alle oliedomme paarse stommelingen, op hun lijdsman na en al zijn stinkend rijk geworden parasieten en paarse poepvliegen, die hen zullen onderdrukken zoals in vele arme Afrikaanse landen.


  Maak melding

 25. Bij de vorige verkiezingen zei Bouterse nog dat hij nooit, never, nunca, jamais zou samenwerken met Somohardjo en Brunswijk omdat hij wist dat zijn achterban deze twee gasten niet lustte. Na de verkiezingen ging hij uitgerekend met deze twee onbetrouwbare figuren in dezelfde coalitie zitten. Vanaf de eerste dag was het duidelijk dat Bouterse zijn coalitiepartners niet voor vol aanzag (PL en A Combinatie hebben geen visie!).

  Somo werd al snel uit de combinatie geschopt, maar Brunswijk werd noodgedwongen gehandhaafd. Nu zegt Bouterse, met minder overtuiging wel te verstaan, dat hij niet met Brunswijk wil samenwerken, maar na de verkiezingen gaan ze met z’n drieën met net zoveel plezier weer samenwerken als het hen goed uitkomt. Bouterse, Brunswijk en Somohardjo doen wat onbetrouwbaarheid betreft namelijk niet onder voor elkaar. Iedereen die het goed vindt dat Suriname geleid mag worden door misdadigers, criminelen, gangsters, bedriegers en niets en niemand ontziende leugenaars, moet op een van deze drie ‘voorbeeldige’ voorbeeldfiguren stemmen.


  Maak melding

 26. Tsja, het is niet leuk uitgedaagd te worden voor een debat door de toekomstige Ing. R. Brunsie. Dus hou hem liever op sftand, tot na de verkiezingen.


  Maak melding

 27. @Ira

  “@Sabidirie, zie het verschil van jou reactie en de mijnen.”

  Beste Ira, Sabidirie heeft alles wat jij niet hebt. Sabidirie is namelijk een intellectueel en geen ongeschoolde tokkie zoals jij. Jou reacties zijn vaak racistisch van aard en jouw argumenten klinken vaak oerstom. Je komt vaak over als een kleuter en ik kan me niet voorstellen dat jij een bedrijf hebt zoals je een tijd geleden beweerde. Daar ben je gewoon te stom voor. Al jou reacties zijn haatdragend naar Bouterse en het zwarte deel van de bevolking. Je bent gewoon een domme ongeschoolde tokkie en mist het vermogen te argumenteren.


  Maak melding

 28. @ Frontliner,

  Ben je niet in de war op telegraaf online staat helemaal niets over dat Bouterse de verkiezing gaat winnen.

  Er staat wel iets over Lildl:

  Lidl lanceert budget lingerie

  Het is niet de meest voor de hand liggende winkel om een nieuwe set lingerie aan te schaffen, maar toch kan het binnenkort wel. Supermarktketen Lidl waagt zich op de ondergoedmarkt en komt met een lingerielijn op de proppen die in elk geval lief is voor de portemonnee.

  Op 26 februari wordt eerste lingerie van de Duitse keten onthult, zo meldt het Britse Metro. Tot die tijd kunnen we ons behelpen met een aantal foto’s die een tipje van de sluier lichten.

  En dat zier er niet beroerd uit. Aantrekkelijk wordt het helemaal wanneer je ook het prijskaartje bekijkt. Een bh of een slipje zal slechts iets meer dan 5 euro gaan kosten.

  De lingerielijn maakt onderdeel uit van Lidl’s nieuwe lentecollectie See You in Venice, welke is geïnspireerd op de gelijknamige Italiaanse stad en ook een juwelenlijn bevat.

  De lingerie is de koop vanaf eind februari in de winkels van Lidl in Enegland, Wales en Schotland. Hier moeten we nog iets meer geduld opbrengen. Vanaf 12 maart ligt het eerste deel van de kledinglijn van See You in Venice in de Nederlandse winkels

  Ben je niet in de war of heb je ook geblowed?


  Maak melding

 29. Aha ha ……Wie kent Fidel Castro niet. Nou dan zal zo,n persoon dommer dan een ezel zijn. Wel, zoals jullie het weten, dan is de de Bigi Baas Bouta ook een grote fan van Fidelletje. Dus Fidelletje zit niet meer aan de troon,maar broertje is de man in Cuba. Dus beste Sranang Kondre People watch out met DDB. Onze Switie Kondre Sranang kan de volgende Cuba worden in America de Sur na de komende verkiezingen van 25 mei 2015. De “”SuriBabwe””


  Maak melding

 30. @KokoGwabe
  In de telegraaf heeft een analyse gestaan van een drietal mensen met een rationele benadering.
  Deze gaven Bouterse een grotere kans dan Santokhi om te winnen omdat:
  1) Bouterse een groter en volkser Charisma heeft dan Santokhi.
  2) De kiezer gezagsgetrouw is en Bouterse het voordeel van het presidentschap heeft.
  3) Santokhi een Hindoestaan is en de NDP de etnische kaart zal in zetten.
  4) De kiezer een extreme weerstand zou hebben tegen de oude politiek.

  Daar kun je de betreffende “deskundigen” best gelijk geven. Het is aan de Surinaamse kiezer om door de feiten heen te kijken:

  1) Heb je wat aan een groter Charsima als je moe, oud en der dagen zat bent en je alleen maar populisme bedrijft.
  2) Is het gezag het waard om te volgen of is het gezag de aflopen jaren niet enorm in diskrediet gebracht.
  3) Hoe racistisch is het inzetten van een Etnische kaart bij verkiezingen.
  4) Moet men bij verkiezingen naar de toekomst of naar het verleden kijken. Men kent de prestaties van de afgelopen jaren, Kan het land nog 5 zulke jaren aan is de vraag die de kiezer zal moeten beantwoorden.


  Maak melding

 31. CITAAT
  “Wij zijn dicht bij de afronding”, aldus Bouterse.
  REACTIE Waarschijnlijk versprak hij zich en moet het zijn:
  “Wij zijn dicht bij de afgrond”, aldus Bouterse.


  Maak melding

 32. Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  CITAAT
  “Wij zijn dicht bij de afronding”, aldus Bouterse.
  REACTIE Waarschijnlijk versprak hij zich en moet het zijn:
  “Wij zijn dicht bij de afgrond”, aldus Bouterse.

  dinsdag 3 februari 2015 om 22:12 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -39


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.