donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSomohardjo: vonnis rechter ‘foutieve beslissing’

Somohardjo: vonnis rechter ‘foutieve beslissing’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – Het ontnemen van het terrein waarop de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, staat, is een “foutieve beslissing.” Dit zegt PL-leider Paul Somohardjo. Volgens de rechter behoort het terrein onder de Wijdenbosch brug, de NV Havenbeer toe.

Het laatste was ook waarom het publieke bedrijf protesteerde toen de grond toegewezen werd aan het bedrijf Trailblazers. Het bedrijf blijkt de grond intussen te hebben afgestaan aan PL. De toewijzing vond plaats tijdens de regering Venetiaan en schoof onder de reeks schandalen rond het toenmalige landdistributiebeleid. PL voelt zich bestolen. “De overheid moet ons de investering terugbetalen, anders heb je me zomaar laten investeren”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Uitgangspunt is nog altijd dat PL de grond rechtmatig kreeg. Havenbeheer spande een rechtszaak aan, omdat het toen al beschikte over de betreffende grond. “Het is prettig te weten dat wij al die tijd gelijk hadden”, zegt oud-directeur John Defares. Het vonnis komt erop neer dat de politieke partij uiteindelijk plaats zal moeten maken. Somohardjo ziet het nog niet zo’n vaart lopen. Hij gaat in hoger beroep.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. De toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer(RGB) kwam uit de Partij van meneer Somahardjo zelf. het is alom bekend dat er werd gerommeld onder deze minister. ook al ben ik geen front aanhanger ben ik het er volledig mee eens dat deze partij toentertijd uit de coalitie was gezet, wat ze onder bouterse weer gebeurde. ik heb daarom grote vraagtekens bij het feit fat ze weer met hem in zee zijn gegaan. bekijk voor de grap dit fragment ui bakana tori. Dan weten jullie die Somohardjo echt is.

  https://www.youtube.com/watch?v=naO5GI1Py6s


  Maak melding
 2. Dit noemen we VERGELDING AKTIE van bouta!
  Toen Somo nog binnen de NDP zat was het wel goed , nu Somo de oversteek heft gemaakt is het plotseli g niet meer goed,
  En natuurlijk kan je niks beginen tegen de rechters omdat ze handelen in opdracht van surinaams meest beruchte crimineel bouta !!


  Maak melding
 3. In de hemel en Suriname kan alles.
  Wie gaat er in vredesnaam bouwen op grond waarvan de status niet 200% duidelijk is. Er waren reeds gedingen geweest. Indien die afgerond waren zou het Haven bedrijf of de grond in bezit beheer genomen hebben of er bij vonnis van hebben moeten afzien.

  Nu jaren later en gebouwen verder kan een rechter (ik ga er van uit terecht) als nog tot een beslissing komen die de grond toewijst aan een partij die jaren geleden schijnbaar niet bij machte was het beheer over de grond (naast het eigen terrein) ui te oefenen. Havenbeheer heeft als een stel oenen toe gelaten dat er derden op gronden die volgens eigen bevinden haar eigendom was ,iets groots gebouwd hebben.

  Wie geeft er in vredesnaam een vergunning af, Wie laat toe dat iemand anders op zijn grond iets bouwt en wie neemt het risico op iemand anders z’n grond iets te bouwen.
  Hoeveel kan er fout gaan.

  Tijd dat de Hollanders een paar jaar komen om alle zooi op te ruimen.


  Maak melding
 4. HMmmmmmmm….
  Is het ook mogenlijk dat de rechters in deze de amnestie stem van Somo foutief zullen vinden en die dan zullen intrekken ?!
  Boi,dit zal geweldig nieuws zijn hoor,maar als de rechters het zullen durven is nog een grotere vraag !!!


  Maak melding
 5. De toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer(RGB) kwam uit de Partij van meneer Somahardjo zelf. het is alom bekend dat er werd gerommeld onder deze minister. ook al ben ik geen front aanhanger ben ik het er volledig mee eens dat deze partij toentertijd uit de coalitie was gezet, wat ze onder bouterse weer gebeurde.
  Ik heb daarom grote vraagtekens bij het feit dat ze weer met hem in zee zijn gegaan. bekijk voor de grap dit fragment ui bakana tori. Dan weten jullie wie die Somohardjo echt is.

  https://www.youtube.com/watch?v=naO5GI1Py6s


  Maak melding
 6. Disie na foefoeroemang tegen foefoeroemang, oftewel de bedrieger bedrogen. Ik hoop dat de rechter van de hoge raad een wijze uitspraak doet , die ervoor zal zorgen dat misdaad niet meer loont ook in een land als Suriname..


  Maak melding
 7. Somo wil niet alleen op de stoel van de president maar ook op de stoel van de rechter gaan zitten ! Wat is er met deze man aan de hand ?

  Straks denkt hij dat ie ook voor god mag spelen en dan zijn de rapen gaar in Suriname !

  God zij met ons allen in Suriname, en vergeet u Somo zo snel als mogelijk o heer !


  Maak melding
 8. Denk dat Somo nu ook eens bij de neus is genomen en dan wil meneertje grond geboefte op de stoel van de rechter gaan zitten wat een grap. NV. Trailblazer heeft alleen op papier bestaan en was met deze deal gelijk enkele tonnen SRD. rijker. Somo dacht …. bingo mooie deal en ik blijf for live in het macht centrum dus niemand doet mij wat en haven beheer kan naar zijn 10130 vierkante meter grond fluiten. Gaat u maar u geld via een kort geding bij Phalatsing en Jong tjie fa opeisen. Ben benieuwd waar deze man vijf miljoen dollar uit trekt, zijn het nou SRD of US? Anyways als hij binnen tien maanden moet ontruimen kan hij extra hard gaan werken want als PL in de oppositie blijft is zijn laatste uur geslagen of heeft Somo nog meer roofgrond achter de hand..


  Maak melding
 9. Wanneer krijgt havenbeheer het stuk land weer in hun bezit zodat ze de haven kunnen gaan uitbreiden in s’Lands Belang?
  Het waren dit soort zaken die mensen hebben doen besluiten op Mega te stemmen.
  Natuurlijk maakt Mega er nu ook een sootje van.
  Maar wanneer gaan die dieven aan welke zijde dan ook inzien dat genoeg echt genoeg is? Het Surinaamse volk is er moe van!


  Maak melding
 10. Zo is het.
  Bijna alle politieke partijen hebben een stukje grond van de overheid gehad.Omdat het een (javaanse) partij is mag het niet.
  12% van de Surinaamse bevolking zijn javanen, maar ze beschikken in totaal niet meer dan 1% van het Sur. grondgebied.
  Anderen worden steeds rijker door te speculeren met grond, door de verkavelen en verhuren van domeingronden.
  Veel nakomelingen krijgen grond van ouders en voorouders (grootgrondbezitters), terwijl anderen moeten ploeteren om een stukje grond voor bebouwing of onderneming.
  Niemand doet wat voor deze onteerlijkheid.
  Wie zal wat doen voor landhervorming?


  Maak melding
 11. laat ons dit vonnis aanpakken om voor eens en voor altijd van gronddieven af te komen en laat hun regels maken voor gronduitgifte, want gelegenheid maakt de dief.


  Maak melding
 12. Snappen jullie nu de vertragingstactiek van Santokhi? Santokhi is niet gek,….de rechters in Suriname zijn als de dood bang voor Bouterse en clan.


  Maak melding
 13. Somo moet zich schamen.

  Als partijleider van de Partij van het Licht, heeft hij het partij centrum en bijgebouwen neergezet op grond dat eigendom is van de NV Havenbeheer. Deze grond heeft havenbeheer in eigendom verkregen met het oog op toekomstige uitbreiding van de Haven. Hoe haal je het in je hoofd om als politiek leider met presidentiële aspiraties tot zulke activiteiten over te gaan nadat Havenbeheer je duidelijk heeft laten weten dat de grond haar toebehoort, onder overlegging van documenten. Hebzucht kent zowaar geen grenzen.

  Ik hoop dat hij ook in hoger beroep in het ongelijk wordt gesteld, zonder enige vorm van compensatie.


  Maak melding
 14. @Abiasa
  Na wat spitten wordt er steeds meer duidelijk.

  Het vonnis stelt niet dat de grond van Havenbeheer was of is . Iets na pluizen geeft aan dat Havenbeheer bij de uitgifte aan een ondernemer bezwaar aangetekend heeft richting ROG&B. Havenbeheer (Defares) heeft toen zelfs een rechtszaak aan gespannen jegens ROG&B omdat het vond dat deze grond op termijn voor haar van belang zou zijn.
  Indien de toenmalige verwerver de grond op naam geregistreerd heeft en daar ziet het naar uit heeft die het rechtsgeldig kunnen verkopen aan PL. Indien PL een legitiem eigendomspapier heeft is er nu niets anders aan de hand dan dat de rechter het onteigend ten gunste van Havenbeheer.
  In dat geval zal er een legitieme schade vergoeding bepaald moeten worden. Het is dan wel vreemd dat er wel een ontruimingstermijn bepaald is en geen schade vergoeding of een procedure voor een schade vergoeding.

  Laten we er van uitgaan dat de rechter alles gezien heeft en heeft kunnen afwegen.
  Bij elkaar gezien een vreemde zaak die alleen kan op plaatsen waar men de dingen gewoon niet goed regelt. Er wordt te veel verbaal geregeld en er wordt te veel gehandeld op basis van in vind dit of dat.
  Dan krijg je rare situaties die alleen in de Hemel en Suriname kunnen.


  Maak melding
 15. Ay Mi Goedoe. Pae Somo voelt zich belazerd. Boontje komt om zijn Loontje. Welke dief gaat zeggen,dat hij een dief is. Die Pae heeft bij de regering van Venetiaan zelf zoveel grondstukken gestolen.Nu is hij op zijn teentjes getrapt. Pae Somo Moele Moele…….Opo Ko!!!!!!


  Maak melding
 16. hoorde ik somo niet klagen omdat hij dacht dat suriname een machtstaat was ?
  nu heeft de rechter een uitspraak gedaan en weigert hij in te zien dat hij in een rechtstaat leeft.
  niet de staat heeft hem dat perceel gegeven , maar jong tjien fa , zijn handlanger in landjepik.
  somo zelf maakte op dat moment deel uit van de staat.
  dus in feite gaf hij het perceel aan hemzelf indertijd.


  Maak melding
 17. Somo kon/kan zijn clubgebouw, waarin ‘bunkopu seri’ en tyekretyekre gokspelletjes gehouden worden, in elke willekeurige kampong opzetten, een bedrijf dat een haven beheert kan slechts bij een diep gedeelte van de rivier gevestigd worden, bovendien was de haven daar al gevestigd, als er in de toekomst meer schepen onze haven aandoen kan men alleen op de plek waar Somo zit de haven uitbreiden. Laat Somo daarom maar naar elders, Commewijne b.v., oprotten.


  Maak melding
 18. deze pedofiel deze boef die de nps de das heeft omgedaan denkt dat hij de rechter kan wijsmaken dat hij gelijk heeft .joe lee tjekre tjekre .
  ik ga het kort houden omdat dit het levende bewijs is dat deze somo zijn minister jong tjin fa alleen maar op uit was om gronden in te pikken en niet bezig waren met lands belang .ik hoop dan ook dat het volk met name de mensen die dachten op de nps te stemmen gaan inzien dat de nps niet mag gaan regeren met deze man en daarom massaal op de ndp of doe moeten gaan stemmen .


  Maak melding
 19. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat deze man nog steeds niet uitgekotst is door zijn achterban en dat er politieke partijen met hem samenwerken ( V7). Draaikont , crimineel, onbetrouwbaar noem het maar op… Teken dat de politiek in Su failliet is en zijn achterban! Tja wat moet je daarover zeggen.


  Maak melding
 20. In Nederland mag volgens de grondwet de onafhankelijke rechters de Nederlandse staat op hun vingers tikken wanneer ze de fout zijn ingegaan. V7 zegt dat de Surinaamse rechters in Suriname niet onafhankelijk zijn en geen democratie kennen onder regering Bouterse. maar de rechters hebben Somohardjo PL verkregen grond bewijsmaterialen nagekeken en hebben fraude en corruptie omtrent de verkregen grond ontdekt en hebben terecht de boel terug gedraaid. Somohardjo PL lid van de V7 is vergeten wat de V voor vrijheid en democratie inhoudt en zegt in duidelijke taal dat de onafhankelijke rechters in Suriname Een nieuw front Regering die de Surinaamse staats is niet op hun fouten mag aanwijzen en corrigeren. Somohardjo heeft duidelijk aangegeven dat Nieuw front regering boven de rechtelijk macht staat en dat alle rechters ondergeschikt en niet onafhankelijk mogen zijn. Volgens Somohardjo is er maar 1baas in Suriname die boven alles staat en dat is de nieuw front staat en iedereen moet zich naar de wil van front staat schikken. Volgens Somohardjo zijn woorden mag de rechtelijk macht gemaakte fouten van de nieuw front regering niet corrigeren en terug draaien. Dit zijn de grote woorden van meneer democratie Somohardjo.


  Maak melding
 21. Ai baja mensen

  Jojo is gaan spitten en er is meer duidelijk, letterlijk zegt die grapjas en bewezen fantast “Na wat spitten wordt er steeds meer duidelijk.”

  Die fantast zegt veel meer, wat hem duidelijk is, lezen jullie mee

  “Indien de toenmalige verwerver de grond op naam geregistreerd heeft en daar ziet het naar uit heeft die het rechtsgeldig kunnen verkopen aan PL. Indien PL een legitiem eigendomspapier”

  Ja mensen bovenstaande volgens jojo na het spitten, jojo wil indruk maken en is gaan spitten, alsof jojo zijn verstandelijke beperkingen ineens zijn verdwenen waardoor hij de mogelijkheid heeft zaken te begrijpen.

  Maar goed, tijdens het spitten is het die fantast NIET 1 (EEN) keer opgevallen dat het lapje grond GEEN EIGENDOMSGROND IS, maar grond gegeven door de EX PL Minister Tjon TJIEN FA van ROGB. Trouwens dit staat ook in het artikel, hoe zou het rechtsgeldig verkocht kunnen zijn en dat PL dan legitieme eigendomspapieren moeten hebben.

  jojo bijvoorbaat ik ben al moe van al je bedankjes dus laat dat in het vervolg achterwege. Als je mij een genoegen wil doen, stop met liegen en fantaseren.


  Maak melding
 22. JoJo
  @Abiasa
  Na wat spitten wordt er steeds meer duidelijk.

  Het vonnis stelt niet dat de grond van Havenbeheer was of is . Iets na pluizen geeft aan dat Havenbeheer bij de uitgifte aan een ondernemer bezwaar aangetekend heeft richting ROG&B. Havenbeheer (Defares) heeft toen zelfs een rechtszaak aan gespannen jegens ROG&B omdat het vond dat deze grond op termijn voor haar van belang zou zijn.
  Indien de toenmalige verwerver de grond op naam geregistreerd heeft en daar ziet het naar uit heeft die het rechtsgeldig kunnen verkopen aan PL. Indien PL een legitiem eigendomspapier heeft is er nu niets anders aan de hand dan dat de rechter het onteigend ten gunste van Havenbeheer.
  In dat geval zal er een legitieme schade vergoeding bepaald moeten worden. Het is dan wel vreemd dat er wel een ontruimingstermijn bepaald is en geen schade vergoeding of een procedure voor een schade vergoeding.

  Laten we er van uitgaan dat de rechter alles gezien heeft en heeft kunnen afwegen.
  Bij elkaar gezien een vreemde zaak die alleen kan op plaatsen waar men de dingen gewoon niet goed regelt. Er wordt te veel verbaal geregeld en er wordt te veel gehandeld op basis van in vind dit of dat.
  Dan krijg je rare situaties die alleen in de Hemel en Suriname kunnen.

  ik weet zeker dat je gestoort bent!! ma gud ik zal proberen jou er uit te halen. bij de oprichting van NV Havenbeheer heeft de overheid geen aandelen gekocht met geld maar met 60 ha grond of te wel 60.000 m². dus hu kun je stellen dat de grond niet van Havenbeheer is? als je niet thuis bent in een materie ZWIJG.


  Maak melding
 23. @Alleen
  Ga eerst eens leren reken voor dat u iets roept. 60 ha = 600.000 m2

  Voor dat u een dergelijke uit spraak doet is het zaak bij domeinen te zien waar de betreffende 60 ha ligt en of het gebied dat nu betwist wordt daar wel of niet bij hoort.
  Ik vertrouw er op dat men enigszins rationeel te werk gaat en dat ROGB 1 maal de grond uit geeft en niet tweemaal.
  In het geval dat het 2 maal uit gegeven is dan is het niet de fout van PL maar van de regering resp. Havenbeheer dat zij niet eerder ingegrepen hebben en middels de rechtelijke macht op een goede wijze ingegrepen hebben.

  Aangezien Havenbeheer in het verleden met ROGB geprocedeerd heeft is duidelijk dat daar iets fout of niet goed gegaan is.
  Denk eens na voor dat er gebruld wordt.

  Ik zeg niet meer dan dat er iets heel ergs stoms gedaan is en dat de PL nu waarschijnlijk de lachende derde wordt als zij een schade claim kan indienen.


  Maak melding
 24. @Alleen
  ter aanvulling. Uit de berichten van Bouva wordt duidelijk dat NV Havenbeheer een procedure jegens de Republiek Suriname gewonnen heeft en dat PL geen eens partij is.
  Beter gezegd de Republiek Suriname zal het vonnis moeten uitvoeren en niet PL.

  Het zou goed zijn voor de WIJ (allemaal) eerst de feiten goed bezien voor standpunten in te nemen en mensen of patijen voor oplichter, bedrieger of verliezer uit te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES