Ruim 50.000 Surinamers voor het eerst naar stembus

33

PARAMARIBO, 30 jan – Ruim vijftigduizend Surinamers mogen dit jaar voor het eerst naar de stembus. Dit meldt de Times of Suriname. Voor de politieke partijen is het een flinke uitdaging.

De ruim vijftigduizend ‘first time voters’ kunnen wel degelijk het verschil maken. D kunst voor de politieke partijen en hun leiders wordt zich zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En dat uiteraard als de groep inderdaad ook geïnteresseerd is in het uitbrengen van hun stem. Want eerst zal moeten blijken hoeveel van hen ook echt gebruik maken van hun stemrecht. Volgens de commissie Voorlichting Verkiezingen waren ruim tienduizend al stemgerechtigd in 2010.

Toch hebben zij hun stem niet uitgebracht bij de verkiezingen van dat jaar. Een deel blijkt na 2010 Surinamer te zijn geworden. Weer anderen zaten in de gevangenis en mochten dus geen gebruik maken van het passief kiesrecht. De rest, ruim veertigduizend, zijn na 2010 stemgerechtigd geworden. Volgens de commissie zijn dit jaar ruim driehonderd en vijftigduizend burgers stemgerechtigd. Bij de vorige verkiezingen waren het ruim driehonderd en twintigduizend.


33 REACTIES

 1. Is toch niet vreemd? Wiens brood men eet diens woord met spreekt.

  Ik zou zeggen: bouterse ga maar door met naturaliseren van mensen om stemmen te winnen.

  Wat een achterlijke tactiek van Bouterse!


  Maak melding

 2. Suriname is bijna failliet en alle financieel deskundigen weten het.
  Het begrotingstekort is enorm, er is zwaar ingeteerd op de reserves, het aantal leningen, dat de afgeloopen jaren is aangegaan is niet meer te tellen en de economische groei is veel te laag om deze problemen te compenseren.
  Zie hier de uitgangspunten voor 50.000 nieuwe kiezers.
  Nog 5 jaar een regering Bouta en Suriname wordt weer een echt ontwikkelingsland.
  Mocht er een nieuwe regering komen, dan staat die voor de taak 5 jaar lang financieel puin te ruimen.
  Geen prettig vooruitzicht voor de Surinamers.


  Maak melding

 3. Hahahahaaaaa….ook hier gaan de paarsen een record willen scoren met hun minnetjes.God geve hun de kracht te zien hoe dom en zenuwachtig de paarsen overkomen bij de rest !!


  Maak melding

 4. @Milton
  Die stemmen komen niet gratis maar met een stevige prijskaartje,
  zo vertel ons wat hebben deze 35000 ontvangen I ruil voor hun stemmenverraad…is het een goudmijn,peceel,huis,geld posistie?!


  Maak melding

 5. 35000….kansloze, hersenloze, geindoctrineerden. Die voor een hap oud vreten en een lauwe soft achter de meervoudig moordenaar aanhollen. Tel uit je winst.


  Maak melding

 6. Nog die Hollandse vluchteling abaisa nog die Amerikaanse vluchteling Milton, zullen de gevolgen ervaren als die mega-combi weer wint.

  Ze zitten hoog & droog in het buitenland, maar hebben hun s’mond vol van Suriname dit en dat.
  Principeloos bah!!!!

  Hun handen laten wapperen om suri op te bouwen, strookt niet met hun dagelijkse liefdesbetuiging aan hun idool bouta.

  Hetzelfde met die rob en armand, volgens mijn informatie, allen pensionadas die gerust naar land van afkomst kunnen vertrekken.
  Maar………..geen haar op hun hoofd, tenminste als ze die nog hebben, denkt eraan om terug te gaan.

  En maar dagelijks blerren; ’i love su’.
  Walgelijk en verwerpelijk!!!

  Ik weiger om naar suri te gaan zolang desiree bouterse aan de macht is!


  Maak melding

 7. De V7

  De V van het Surinaams Volk die in mei 2015 hun keuze zullen maken.

  Aangezien er jarenlang een braindrain heeft plaats gevonden, en de huidige nazaten, afkomstig van de niet zo snuggere achterblijvers, nooit iets voor het land hebben gedaan, heb ik niet veel hoop voor verbetering.

  De nieuwkomers zijn geen haar beter, want in troebel water is het goed vissen.
  Kortom de domheid druipt er van af.

  Een Volk die pretendeert erg trots te zijn.
  Een Volk die de grootste bek heeft tegenover alles wat anders is.
  Ditzelfde Volk heeft zich laten gijzelen en wordt nog steeds gegijzeld door een bejaarde rover!

  Onbegrijpelijk….


  Maak melding

 8. Goudenkerst verder weg dan ooit. Nieuwkomers doen er goed aan om 2x na te denken op wie ze gaan stemmen.

  De prijsdaling van goud blijft zich voortzetten tegenover de sterkere Amerikaanse dollar. De Amerikaanse Centrale Bank, FED, heeft haar belofte herhaald dat zij tolerant zal zijn met het verhogen van de rente. De Amerikaanse dollar staat op zijn hoogste niveau in elf jaar.

  De goudprijs is donderdag met 0,65 procent gedaald tot US$ 1.279,23. De FED heeft in haar vergadering gisteren gezegd dat de interest dit jaar zullen worden verhoogd. De bank erkende het solide economisch herstel en de sterke groei op de arbeidsmarkt.

  Op de binnenlandse markten is de vraag van juweliers naar het edelmetaal laag. Wereldwijd is de goudprijs in de afgelopen dertien maanden voortdurend gedaald. De sterke Amerikaanse arbeidsmarkt speelt een dominante rol in de kelderende prijs van het edelmetaal.


  Maak melding

 9. “Weer anderen zaten in de gevangenis”: dit jaar zal het niet beter op worden tenzij ze van uncle bellie wel mogen stemmen..die kans zit er ook in..

  en hopelijk lopen deze nieuwe kiezers niet zo snel warm van een tv, wat gratis strooi dollars en lucht kastelen ( zoals een fly-over, een trein, etc) maar van een solide basis voor een betere toekomst voor zichzelf en hun nakomelingen. Als er nu nieuwe kiezers meelezen: denk maar aan 1 ding: de toekomst en niet morgen alleen, want anders sta je op een treinhalte/perron te wachten op iets dat nooit langs zal rijden…yo waktie te yo 60!!!!!!


  Maak melding

 10. Geruststelling van de monetaire autoriteiten ten spijt, is de koers op de zwarte markt gestegen naar 3.80 SRD voor 1 U$.
  Dan nog heeft Bouta het lef om de kiezers 5 jaar verlenging te bedelen.


  Maak melding

 11. Waar zullen de jongeren voor kiezen?

  Voor vooruitgang en verbetering onder PAARS.
  of voor:
  Afbraak en Achteruitgang onder de door het Volk Verachte 7.


  Maak melding

 12. Het overgrote deel van deze jongeren zullen NDP stemmen. Waarom zouden ze stemmen op partijen uit een plantage tijdperk. Dan maar een partij die ze kennis heeft laten maken met de moderne wereld, met al zijn goede en slechte kanten.


  Maak melding

 13. Aan alle aanhangers van DDB en de Mega Combo (klinkt eerder als een snack)…top van jullie dat jullie achter deze groep staan. Moet je zeker doen. Ieder zn eigen held. Vergeet niet dat bij wisseling van de wacht ook jullie (en jullie nakomelingen) gaan profiteren van het succes. Ze gaan je wel laten werken als jullie het niet erg vinden!!


  Maak melding

 14. Armand, hoe bedoel je goede kanten ? Kom niet verder dan een halve A4tje. De duistere kanten van de NDP heeft de omvang van een encyclopedie serie. Op internet is alles terug te vinden die jongeren zijn niet gek.


  Maak melding

 15. Rudinho

  Suriname is bijna failliet en alle financieel deskundigen weten het.
  Het begrotingstekort is enorm, er is zwaar ingeteerd op de reserves, het aantal leningen, dat de afgeloopen jaren is aangegaan is niet meer te tellen en de economische groei is veel te laag om deze problemen te compenseren.
  Zie hier de uitgangspunten voor 50.000 nieuwe kiezers.
  Nog 5 jaar een regering Bouta en Suriname wordt weer een echt ontwikkelingsland.
  Mocht er een nieuwe regering komen, dan staat die voor de taak 5 jaar lang financieel puin te ruimen.
  Geen prettig vooruitzicht voor de Surinamers.
  >
  Suriname bijna failliet dat gebeurd alleen in de verraderlijke rudinho dromen. Surinaamse economie groeit en Suriname heeft een rijkdom aan grondstoffen, kans op faillissement van Europese landen als Griekenland, Portugal. Romania, Bulgarije, Spanje en Italië is groter. Portugal de grote kolonisator gaat op bedeltocht bij haar voormalige kolonie Angola. Angola heeft Portugal miljarden geleend de Portugezen zeggen bang te zijn dat KARMA op bezoek komt en dat hun voormalige kolonie hun baas wordt . Dezelfde Angola heeft de grootste telecom bedrijf van Portugal overgenomen. Nederland moet uitkijken dat karma niet op bezoek komt. Voordat iedereen gilt Nederland kan nooit failliet gaan moet zich op hun woorden beraden, Nederland zit in een Munteenheid met een west en oost Europese landen we weten wanneer een dominosteen valt dat het derest ook meeneemt 1 fall al fall.


  Maak melding

 16. DE VOLGENDE POSTING IS DOOR EEN VALSE POSTER GEPLAATST. MODERATOR WELKE VAN JE COLLEGA”S OF WELKE INDRINGER IN DE DATABASE WAS DIT !!!!!
  =======================
  Neus

  Suriname love Bouta

  vrijdag 30 januari 2015 om 18:17 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -10


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.