‘Allochtonen zwaarder gestraft dan autochtonen’

65

Allochtone daders krijgen vaker gevangenisstraf dan autochtone Nederlandse daders. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden. Ze bestudeerden meer dan 100.000 strafdossiers en spraken 1500 veroordeelden. Dit is het meest omvangrijke onderzoek naar het straffen van autochtonen en allochtonen dat tot nu toe is gepubliceerd.

De onderzoekers van de Universiteit Leiden kijken vooral naar de soort straf en de lengte ervan. Maar maken onze rechters zich schuldig aan discriminatie, vraag het programma EenVandaag zich af? Verschillen kunnen volgens het onderzoek verklaard worden door onder andere de aanwezigheid van een strafblad, het wel of niet hebben van een baan en het ontkennen van de misdaad.

Radio EenVandaag spreekt met Peter Lemaire, namens de Raad voor de Rechtspraak. Ook spreken ze met Jamal el Hannouche. Hij staat veel cliënten bij van buitenlandse komaf en merkt wel degelijk een verschil tussen autochtone en allochtone cliënten. “Of rechters onderscheid maken durf ik niet te zeggen, maar ik zie wel vaak dat de taal- en cultuurbarrière leiden tot misverstanden. Daarom is het goed dat er meer onderzoek naar gedaan wordt.” Luister hier naar de uitzending.

65 REACTIES

 1. Het antwoordt is JA. En het is ook nog een groot crimineel netwerk te noemen. Ik noem het een crimineel netwerk omdat zij in mijn ogen met aanzien des persoon oordelen. Alles wordt de gekleurde zwaarder aangerekend, ik kan u zaken laten zien van O.a. rechtbank Alkmaar. Ook blijkt dat indien je een klacht tegen een rechter hebt ingediend, je voor de rest van je leven het haasje bent. Zo blijkt e.e.a. uit mijn ervaring in Alkmaar.

  Ik zie hen gewoon als een bende niet met aanzien des persoon oordelen, misbruiken maken van hun bevoegdheid en misbruik maken van het executoriaal titel “in naam der koning”.

  Ach, vroeger misbruikte een advocaat generaal een jong minderjarig verdachte waarvan al die anderen ook alles wisten, JA zo is het…. Kijk maar op Peterrdevries.nl. Dit getuigt voor mij een boel over de rechters. In mijn visie zijn zij gewoon stelletje razia’s en jullie eigen onderzoek bevestigt het nogmaals.

  Velen denken nog steeds dat ze slavenmeesters zijn!


  Maak melding

 2. Let op!!!!!! De houseniggers Henk Molenaar, Esmerald, Neus, hans en Ray zullen zich gauw melden om dit bericht te bagateliseren. Kom niet aan hun witte meesters. Kijk er niet raar van op als deze zwakzinnige idioten Bouterse erbij halen.


  Maak melding

 3. Sranansma oe wiki no!

  Allochtonen zullen in Nederland ook harder moeten werken dan autochtonen, tenzij ze het spel heel goed weten te spelen. Dat is het geheim dat je te weten moet komen als je in een andere land gaat wonen, kinderen die daar geboren wordt moeten leren kennen om te overleven en te handhaven. Wie in zijn eigen patroon in het buitenland wil gaan wonen, zal het wel merken en moet niet vreemd kijken dat die het heel moeilijk zal krijgen en hebben. Een goed voorbeeld hoe het ook zou kunnen is Barak Obama. Zijn vader kwam uit Kenya en zie waar zijn zoon nu staat in de USA. Aanpassen of opzouten. Het zeuren moet je maar in Suriname gaan doen.

  Suriname is zo te zien nog het enigste land in de wereld, waar buitenlanders, oa Chinezen hun eigen regels op na mogen houden. Zou dat te maken kunnen hebben dat Suriname nu een kolonie is van China? Surineds in Suriname worden door de huidige regering en ook voormalige als een melkkoe gebruikt en hebben daar geen rechten, alleen maar plichten. Ze gaan zelf zover dat de Suriprofs een dubbele nationaliteit willen geven. Wat krijgen de Suriprofs hiervoor. Wel hun krachten willen en mooie sier maken als er goede resultaten behaald zullen worden, maar wat krijgen ze daarvoor? De jongens zijn instaat om in Suriname hun eigen broek op te houden, dus voor degene die het nog bruiner willen bakken, zal daar niets te halen vallen. Smeerlappen, uitbuiters, losers en hun mond vol hebben of kolonisatie! Kijk eens goed naar het gedrag van de huidige lijder van de NDP, die van Hans Valk het draaiboek gekregen had om de staatsgreep uit te voeren. DDB is een redi moesoe, die zich precies gedraagt als een kolonisator. Wie dat niet wil zien of horen is ziende blind en horende doof. DDB leeft als een God in Parijs en het totale volk leeft in grote armoede, wordt onderdrukt, wordt bedreigd, wordt beledigd, korte geding aanhangig gemaakt bij de rechter, leden van de/zijn coalitie in de DNA wordt ingezet om een omstreden amnestiewet voor hem goed te keuren van een strafzaak dat tegen hem loopt bij de rechter.

  DDB onderdrukt zijn eigen Surinamers sinds 25 februari 1980. Linkse adviseurs ea doen er alles aan om hem als lijder staande te houden.


  Maak melding

 4. Dit onderzoek is door blanke onderzoeksjournalisten gedaan die de zaak tot op de bodem hebben onderzocht en ze hebben de verantwoordelijken en de samenleving mee geconfronteerd.
  Zo hoort het in een democratie ( dit soort journalistiek hoef je in Su niet te verwachten. Niet omdat er zulke slechte journalisten in Suriname zijn. Integendeel! Uit angst voor represailles durven ze geen gevoelige vragen te stellen, ze durven niet door te vragen, ze durven niet te graven)

  Middels dit relaas wil ik de paarse opruiers het gras onder de voeten vandaan maaien. Doe geen moeite.


  Maak melding

 5. Het is een goede zaak!! Misschien moet het nog meer bestraft worden dan de autochtonen!!

  Je moet je zich netjes kunnen gedragen als je thuis bij mij bent!! Pas je niet aan dan moet je de gevolgen kennen!!
  Je bent in mijn land, in mijn huis en dan ga je rotzooien??? o neen hoor niet bij bij!! Ik stuur je terug waar jij vandaan bent!!! Ook Nederlanders van buitenlandse kom af!!

  Het bloed kruip waar het niet gaan kan!!!!
  Laat dit ook een voorbeeld voor Suriname zijn!!! met al die buitenlanders!!!!!


  Maak melding

 6. @ Truth,
  Je verschuift de kern van het probleem.
  Door het accent te leggen op de verantwoordelijkheid die de witte samenleving neemt (door de zaak grondig te onderzoeken) en vervolgens te verwijzen naar Suriname (waar dit in mindere mate gebeurt), verleg je het accent van waar het werkelijk om gaat nl. dat rechters in NL discrimineren.


  Maak melding

 7. @Joy,
  Ik verschuif het probleem niet.
  Door dit onderzoek is kraakhelder naar voren gekomen dat de NL rechters discrimineren. Het probleem is dus daar. Ook de rechters en de politiek zijn ermee geconfronteerd.
  Hier zal dus iets aan gedaan moeten worden.

  Het doel van mijn relaas is tweeledig nl:

  1:Het onderzoek is door blanke journalisten gedaan. Als alle blanken zo racistisch waren (zoals er door sommige volksmenners in Suriname wordt beweerd), dan was deze zaak in de doofpot beland en dan hadden we er nooit iets van geweten.

  2: Dit is het bewijs dat onderzoeksjournalisten in het democratische Nederland geen blad voor de mond nemen en zich zeker niet de mond laten snoeren. Wat het onderwerp ook moge zijn. Uit angst voor represailles durven de journalisten in Suriname geen confronterende, gevoelige en diepgaande vragen te stellen.


  Maak melding

 8. Als je er maar gewoon voor zorgt dat je niet met een rechter in aanraking komt hoef je ook niet bang te zijn dat je te zwaar gestraft wordt, kan me er dus niet druk om maken


  Maak melding

 9. De Nederlanders kunnen hier echt niks aan doen, het zit in hun GENEN om ander etnische groepen anders te behandelen kijk maar naar de pieterbaas discussie. Maar wanneer dezelfde Nederlanders anders worden behandeld dan zijn de rapen gaar en trekken ze heel snel hun slachtofferschoentjes aan en iedereen zal weten dat hun iets is aangedaan. De goed geleerde Nederlandse rechters zijn gechoqueerd over hun eigen racisme naar andere toe openbaar wordt, leuker kunnen ze het niet maken.


  Maak melding

 10. Frontliners, de Nederlanders kunnen er ook niets aan doen, dat er in verhouding ook meer allochtonen dan autochtonene in de bajes zitten, daar zorgen de allochtonen zelf wel voor


  Maak melding

 11. Opperrechter : Ik heb aan de hand van dit onderzoek van de Universiteit van Leiden de Zaak van de MEGA-harddrugs-smokkelaar van Surinaams-Nederlandse afkomst Desi Delano Bouta, opnieuw bekeken, en heb besloten tot strafvermindering. Deze onherroepelijk veroordeelde krijgt nu TIEN jaren gevangenisstraf opgelegd in plaats van de eerder opgelegde
  ELF jaren.

  De strafkorting is in dit geval vrij gering, omdat ik onlangs van
  Amerikaanse justitiediensten NIEUWE VERONTRUSTENDE FEITEN en OMSTANDIGHEDEN inzake omvangrijke harddrugshandel heb vernomen over deze afgestrafte,
  die een verdergaande clementie op dit moment niet rechtvaardigen.


  Maak melding

 12. Het is niet alleen in de strafrecht, in alle andere geledingen worden mensen van buitenlandse komaf slechter behandeld. Bovendien kijkt de autochtoon heel goed naar degenen die net doen alsof hun voorvaders nooit een cultuur hadden en de Nederlandse cultuur klakkeloos overnemen en degenen die trots zijn op de cultuur van hun voorvaderen. De laatstetn worden behoorlijk achtergesteld en ook zelfs uitgesloten van vele zaken waar ze recht op hebben.
  Blanken zijn de grootste angsthazen in de wereld en hun angst (gebaseerd op hun eigen onmenselijke misdaden uit het verleden, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?) drijft hen om in iedereen die anders is een gevaar te zien. Dus die denkbeeldige gevaar moet worden geneutraliseerd en dat gebeurt dan door discriminatie op allerlei terrein.


  Maak melding

 13. Frontliner,

  Ondanks de uitkomsten van dit onderzoek is de rechtspraak in Nederland nog vele, vele malen beter, dan in Suriname, waar de rechters geen enkele negatieve uiitspraak willen doen over Bouta en zijn gevolg uit angst voor hun leven.
  De rechters in ons land zijn een stelletje lafaards.
  En maar klagen, dat de regering zich teveel met de rechtsprekende macht bezighoudt.
  Ze hebben het er zelf naar gemaakt stelletje sukkels.
  Zolang zij de corruptie niet durven aanpakken, zolang zal Suriname een bananenrepubliek blijven en kunnen mensen als Bouta en Brunswijk hun gang gaan met het enorm verrijken van zichzelf.


  Maak melding

 14. Dit staat geschreven::::::en als het ook zo is dan kan het niet anders dat de allochtonen zwaarder gestraft worden.

  Ik ben tenminste blij dat er een onderzoek heeft plaatst gevonden en nog door een blanke ook. Waar blijven de allochtonen dan????

  @Truth, je hebt groot gelijk en zie maar weer hoe het in een democratisch land werkt.

  @Frontliner, je schrijft::::::De goed geleerde Nederlandse rechters zijn gechoqueerd over hun eigen racisme naar andere toe openbaar wordt, leuker kunnen ze het niet maken.

  Let op wat er nu in Suriname gebeurt tussen de rechters en Somohardjo. De politicus vindt dat de rechter op de stoel van de uitvoerende macht is gaan zitten. “Het terrein is ons toegewezen door de Staat. Dit zal zeker spannen worden.


  Maak melding

 15. Omdat wij, de normale stervelingen, dit nog niet wisten, stel ik voor dat we de ‘wetenschappers’ die dit onderzocht en ontdekt hebben de Nobelprijs voor sociologie, psychologie of rechten geven, en als die prijzen nog niet bestaan dan is dit baanbrekend onderzoek, dat zo’n onverwacht resultaat opleverde, een doorslaggevende reden om die prijzen ook in te stellen.


  Maak melding

 16. @Truth,
  Ik denk dat jouw relaas betrekking heeft op een totaal ander aspect dan waar deze topic over gaat. Het is gewoon een totaal ander onderwerp.
  Bovendien kan en mag je Suriname niet vergelijken met Nederland. Suriname heeft een totaal ander verleden en wordt geregeerd door een man die bij velen traumatische herinneringen oproept.


  Maak melding

 17. Steenhard de Waarheid: “Blanken zijn de grootste angsthazen in de wereld en hun angst (gebaseerd op hun eigen onmenselijke misdaden uit het verleden”

  Lekker bezig onze Steenhard de Raciste : en in 2 minuten 25 plusjes…


  Maak melding

 18. “‘Allochtonen zwaarder gestraft dan autochtonen’”

  Ja mensen dit is een Nederlandse issue.

  Een poster schreef “Kijk er niet raar van op als deze zwakzinnige idioten Bouterse erbij halen.”

  Jen zie daar die zwakzinnige idioten passant, rodihno enz. enz Bouterse erbij halen.

  Dit soort artikelen zijn voor de die hard racisten zoals hans, henk molenaar enz als een vis in het water. leuk he hans en henk, leef je lekker uit.


  Maak melding

 19. Joy
  @Truth,
  Ik denk dat jouw relaas betrekking heeft op een totaal ander aspect dan waar deze topic over gaat. Het is gewoon een totaal ander onderwerp.
  @Joy,
  Ik heb de koe bij de horens gevat en tegelijkertijd heb ik een vergelijking en parallel getrokken.
  It is what it is!

  Had het volgens jou beter bij dit topic gepast als ik me vanwege dit onderwerp in een slachtofferrol had gemanoeuvreerd en had geroepen: zie je wel de Nederlanders zijn racistisch? enz..
  Zo ja… Helaas.

  Ik ben een individu die bij elk onderwerp een eigen beeld vormt, het onderwerp beoordeelt om vervolgens een eigen mening te vormen. Ik ben geen “follow the leader” type die per se bij een massa moet horen om “iemand” te zijn. Deze houding zal ik op elke centimeter van deze aardkloot hebben, of het nou in Suriname, Nederland, Timboektoe of Kamsjatka is.

  Verder schrijf je het volgende:
  Bovendien kan en mag je Suriname niet vergelijken met Nederland. Suriname heeft een totaal ander verleden en wordt geregeerd door een man die bij velen traumatische herinneringen oproept.

  Juist ja… Daarom vergelijk ik Suriname met Nederland. Het zijn beide democratieen. Of niet???
  Dat Suriname een ander verleden heeft en wordt geregeerd door een man die bij velen traumatische herinneringen is geen rechtvaardiging voor het feit dat journalisten in Suriname uit angst hun werk niet naar behoren kunnen doen. (Let wel: democratie leunt op 2 benen. 1 been is het parlement en het andere been is onafhankelijke en kritische journalistiek) Als 1 been door omstandigheden onafhankelijk van zijn goede wil niet (goed) functioneert, dan is er sprake van een wankele of kreupele “democratie”. Journalisten in Suriname durven alleen maar columns te schrijven om redenen die ik al in mijn vorige posting heb genoemd.
  So…. for now, let’s agree to disagree.


  Maak melding

 20. Ik wil niks bagatelliseren maar gebruik mijn gezond verstand. Feit is dat met name veel Surinaamse/Antillianen en Marokkanen betrokken zijn bij criminele activiteiten. De hennepteelt en hasj-handel is volledig in handen van Marokkaanse drugscriminelen. Er woedt een heuse onderwereldoorlog in Amsterdam tussen aan de ene kant drugscriminelen uit Suriname en Antillen en Marokkanen.
  De Turken hebben de zware drugshandel en mensenhandel in handen; Suriname heeft daar inmiddels al kennis mee gemaakt.
  En dat er strenger gestraft wordt vind ik niet meer dan normaal.


  Maak melding

 21. En mocht dit artikel aanleiding geven dat veel Surinamers zich gediscrimineerd voelen, dan zou ik pas op de plaats maken want Surinamers onderling doen niets anders. Maar ondertussen wel als kleine kinderen blijven huilen en met de vinger naar Nederland wijzen van ‘kijk eens hoe gemeen die blanke koloniale boeren zijn’ Ondanks de discriminatie die Surinamers en Antillianen in Nederland ondervinden willen ze maar al te graag in Nederland blijven.


  Maak melding

 22. @Frontliner, donderstraal jij toch een heel eind weg met je psychoses over discriminatie. Je bent een knul die niet volwassen wilt worden. Alles wat jou niet aan staat heeft met racisme en discriminatie te maken terwijl de Surinamer (dan bedoel ik de creool mee) zelf een gen heeft om te discrimineren. Ga heel gauw je mond met VIM spoelen !


  Maak melding

 23. Waarom dan nog langer daar blijven zeuren. Blijf dan af van criminele daden of ga dan terug naar uw respectieve landen van origine als dat daadwerkelijk zo is!


  Maak melding

 24. esmerald ,molenaar ray en consorten die die niets anders te doen hebben dan op deze zite onzin uitkraaien ,moet je met een korreltje zout nemen .hans is een nederlander met een pedofille achtergrond die moet justitie in de gaten houden in nederland ,en zo heb je nog meer van dit soort gasten in nederlandse gevangenissien .zwakzinnige mensen moet je niet serieus nemen ze hebben een minderwaardigheid complex en ik denk dat het komt door onwetendheid van dit soort gasten .er is geen enkel verband wat ze hier zeggen ,met het eigenlijke onderwerp .het verbaast mij dan ook niet als ze ook bouterse gaan bij betrekken in hun onzin die ze uitkraaien .zelfs de naam van de amerikaanse president obama wordt erbij gehaalt .dom achterlijk dat deze gasten zijn .en het zijn deze gasten die verkondigen dat de paarse aanhang dom is .boy mie loekoe djie oeng mie no tik monie .
  men zegt de beste stuurman zit an wal en dat zijn deze zwakzinnigen .


  Maak melding

 25. Je bent meteen een racist als je probeert criminaliteit te benoemen of te bestrijden? Lijkt wel de zwarte-piet discussie. Feit is dat allochtonen over vertegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken.

  Nederland kent volgens diverse onderzoeken een streng strafklimaat in vergelijking met andere West- en Noordeuropese landen. Zo blijkt de kans om in de cel te komen in Nederland relatief hoog.

  Opvallend is ook het aantal gedetineerden per 100.000 inwoners hier sinds 2005 is gaan dalen, na een sterke stijging die eind jaren 90 begon. Die daling is dan weer niet in andere Europese landen te zien. Tja hoe rijm je dit met het onderzoek ???

  Ben het ook eens met Karel Ubachs bij recidive zijn de straffen vaak hoger en de kans is groot dat dit meegenomen is in het onderzoek.

  Conclusie : ik zet vraagtekens bij dit onderzoek.


  Maak melding

 26. Zelden ben ik het Paraman eens, maar met deze laatste posting van hem, slaat hij de spijker op zijn kop, ik zou maar oppassen Paraman straks krijg je nog een lading minnetjes uit je eigen kamp.


  Maak melding

 27. Ah ,kijk bij ons worden de surinaamse criminelen juist beloond met amnestie ,een computer en ulo diploma en het gemaakte buit Mogen de criminelen behouden als beloning voor hun criminele daden !!
  Ze worden gemaakt tot lijders,ministers en ambassadeurs en een CV ,pfff…vergeet het maar hoe langer je criminele strafblad des te hoger je positite in Suriname.
  Als crimneel mag je de lijder uithangen en regeren over de domme massa die het niet beter willen begrijpen en er zijn voorbeelden zat zoals..bouta ,brunsie !!!
  Dus de surinamers die klagen dat ze zweaarder gestraft worden door Nederland dan een nederlander zelf,tja die zitten dan gevangen in een verkeerde land , in Suriname zouden ze het heel ver schoppen hoor met hun strafblad en in Suriname heb je Belfort die zich kapot uitslooft om de criminelen een gezegend leven in de toekonst in vooruitzicht te stellen,bij ons is gevangenis santo boma een soort UNIVERSITEIT DER CRIMINELEN, vraag het maar aan brunsie ,heeft geen 1 nacht daar doorgebracht en elke week geeft hij zichzelve een bachelors titel gewoon zomaar en het zieligste is dat de surinamers hjet accepteren nogerbij !!!

  Goed zo Nederland ,hou de surinaamse criminelen daar, hier zouden ze tot ministers,ambassadeurs en the next plesjidentje gemaakt worden!!!


  Maak melding

 28. En o,ja natuurlijk heb je nog de paarse aanhang die de criminelen moet komen verdedigen hier ,echt want de criminelen hebben hun Eigen aanhang in Suriname hoor.
  De criminelen kunnen altijd rekenen op de paarse aanhang voor support !!
  En hun grootste inspiratie bron …juist bouta de grootste crimineel van Suriname,hun paarse’god’.


  Maak melding

 29. mooi hoor,
  nu gaan wij wederom een spektakel beleven waar de paarsen zich gaan hasten om hun Eigen minnetjes record hier wederom te verbreken want we hebben reeds eerder dit Mogen meemaken…hahahaaaaaa….hahahaaaa whahahaaaaaaa.


  Maak melding

 30. Het is letterlijk alsof de Paarsen zeggen…KOMEN JULLIE AAN DE CRIMINELEN DAN KOMEN JULLIE AAN ONS !!!!!
  En dus gaan ze massaal in de aanval om hun criminele broeders te verdedigen !!
  Hahahahahaaaaaaaaaaa…aahaaahaaaaaa..


  Maak melding

 31. Hahahaaaaaahaaaaa…
  het is officieel hoor de paarsen hun weerdere record is gesneuveld en nu zijn ze op weg het vorige record te overtreffen.Baja , hoeveel energie en moeite stoppen ze erin…..
  Hahahaaaaaa…


  Maak melding

 32. Al die minnetjes op de postings van rechtgeaarde zielen, geeft wel aan hoe het staat met de mentaliteit van de minnetjesgevers, eigenlijk ook wel logisch, wat kun je ook anders verwachten van hun die een moordenaar en drugsdealer als lichtend voorbeeld hebben, gewoon een criminele inborst


  Maak melding

 33. @Hans,Koos en Henk

  Hahahaaaaaaaa…die zijn bezig hun net gemaakte record voor plaatsen van minnetjes wederom te verbreken en een nieuwe record te vestigen !!


  Maak melding

 34. Bah, wat zijn de deelnemers op dit forum toch autoritair bezig. Bevalt een posting hen niet omdat het een kritische kijk op het onderwerp geeft, dan wordt die meteen verborgen gehouden en zijn de rode minnetjes niet aan de dragen. Op papier zal het best wel zo zijn dat Suriname een ‘democratie’ is, maar in de praktijk zal dat niet zo zijn. In ieder geval laat pro Bouterse aanhang duidelijk merken dat kritiek op Bouterse niet getolereerd wordt, anderzijds spuwen dat soort lui maar al te graag hun kritiek naar anderen toe. Dat is typerend voor de gemiddelde Surinamer. Graag met de vinger naar anderen wijzen maar andersom wordt kritiek direct met een aanval geassocieerd. Misschien niet onverstandig als de Chinezen het land helemaal overnemen.


  Maak melding

 35. Allen,

  Ben zelf nooit met de politie in aanmerking geweest, maar valt mij wel tegen dat er mensen zijn die beweren dat je je moet gedragen als je mij mij thuis bent ?
  Ik ben 52 jaar geboren in Su, maar al 52 jaar Nederlander waar is mijn thuis dan ?
  Denk daar maar over na.SUCCES.


  Maak melding

 36. Nogmaals een bevestiging dat vrouw Justitia niet blind is!

  Ze kijk wanneer zij wilt en ze oordeelt graag met aanzien des persoon. Inderdaad rechtbank Alkmaar is de grootse voorbeeld van discriminerende rechters. Dat Bouterse foute zaken doet of heeft gedaan weten wij allemaal. Maar het verdiend alles behalve een schoonheidsprijsje dat zelfs Bouterse veroordeeld is op basis van gekochte verklaringen, ja ja pas maar op.

  In Suriname misbruikt deze blanke ras kids en kopen zij daar de ouders om ( zaak henk de graaf) om verklaringen in te trekken. In Nederland kopen ze criminelen om voor een valse verklaring.

  En ja iedereen die de zaak Bouterse goed kent, weet dat de veroordeling in NL nergens op slaat.

  De Nederlandse rechtspraak hang uit vrienden, bekenden, kennissen en familie’s in elkaar NIETS meer en NIETS minder.
  Zij die het niet weten: het is de goorste soap binnen de rechtbanken in NL. Hielenlikkers worden makkelijk rechter in Nederland en stellen niets voor. Over de feestjes met medewerkers nog niet gesproken…..zijn de feestjes van Bouterse er niets bij.

  IK KOTS op de zogenaamde rechtsprekende macht als deze in Nederland.

  Zo werden minderjarigen door Demmink seksueel misbruikt en Opstelten houdt hem persoonlijk het hand boven het hoofd.

  Tja, hoe lager kun je nog gaan en ook nog lopen oordelen over mensen met een huidskleur?

  Tijdje terug maakte ik een RC mw L. in Alkmaar mee, een schreeuwende onbeschoft varken met een leeghoofd. Ik stond letterlijk versteld van het feit dat deze rechter commissaris nergens verstand van had. Keer op keer moest ze door de griffier worden gecorrigeerd. Het was echt verbazing wekkend te zien hoe deze rechter commissaris er alles aan deed om de gekleurde partij onterecht te benadelen en dat deed ze ook. Gelukkig zag de witte partij dat zij, ondanks de partijdige RC met lege handen stonden. De witte tegenpartij trok uiteindelijk de zaak in toen er beroep werd ingesteld.

  Achteraf deed de witte partij uitlatingen dat zijn dochter advocaat generaal zou zijn en hij zo doende alles voor elkaar kon krijgen.

  JA U LEEST HET GOED!. Er zijn heel wat SS’ers binnen de rechtspraak en binnen rechtbank Alkmaar

  Binnenkort komen deze zaken online en mag u zelf oordelen.

  Ik heb geen andere ervaringen dan dat de rechters echt partijdige zijn, echt alles op alles zetten en echt hun uiterste best doen om de gekleurde partij te laten verliezen met alle gevolgen van dien.

  Binnenkort de zaken inclusief de namen van de rechters!


  Maak melding

 37. Srananmans kijk eerst naar Uw eigen rechtspleging, vooral
  van de Nederlandse massamoordenaars/handlangers van de
  kolonisator (die zich voordoen als Sranaman of liegen dat
  zij voor ons Volk opkomen), die na hun p’tata-coup
  Onschuldige Ongewapende Surinaamse staatsburgers
  hebben gemarteld en afgemaakt !

  De Hooddader van de Massamoorden loopt nog steeds
  Ongestraft rond in Sranan !
  Dussss….Zet Uw KRIJGSRAAD aan het werk en kom op met
  het Eindvonnis !

  PS : NO spang, de Nep-Bouta-amnestiewet wordt very soon NIETIG verklaard door het Inter Amerikaanse Hof vd Mensenrechten !

  Zeg aan Ronnie dat de overname-plannen van Brunsi-Dino
  voorlopig NIET DOORGAAN. Dino is helaas wegens verblijf
  in het buitenland, voor LANGERE TIJD AFWEZIG !


  Maak melding

 38. By the way: ze voerder ook nog titels als MR DRS die ze gratis bij een pak boter krijgen! Gore racistische varken. Dit is al een tweede onderzoek dat deze misselijke ras op deze wijze discrimineert en vervolgens loopt te klagen dat er zoveel werklozen onder de buitenlanders zijn.

  Eerst waren de joden aan de beurt en nu zijn de gekleurden aan de beurt.

  Vreselijk dat zoiets gebeurt in Nederland terwijl Nederland iedereen all over the world de les wil voorlezen houden ze zichzelf nooit een spiegel voor.

  Mensen, dit alles is al jaren bekend, maar wie denkt dat er een onafhankelijke klachtenafdeling bestaat tegen dit soort klachten kan het schudden. Het is een pot nat.


  Maak melding

 39. @Ira

  Het grote verschil is dat het in Suriname gaat over politiek spel en het in Nederland gaat om SS’ers binnen de rechtbanken die in de hoedanigheid van rechters, advocaat generaals en rechter commissaris etc.

  Dus AUB geen appels met peren vergelijken.

  Het is al erg genoeg dat je in Nederland met een gekleurde huid willens en wetens wordt benadeeld, ja om je huidskleur.


  Maak melding

 40. Vraag, hoe kunnen ze nu pas ontdekken wat zich al in de afgelopen 50 jaar in Nederland speelt?
  Ook de Nederlandse vakbonden kunnen er wat van. Die hebben recentelijk ontdekt dat allochtonen op de werkvloer worden gediscrimineerd.
  Het verbaast mij dus niet waarom zo weinig allochtonen lid zijn van een Nederlandse Vakbond.


  Maak melding

 41. Als we zien dat de moordenaar van Pim Fortuyn na enkele jaren weer normaal van z’n vrijheid geniet, en dat de moordenaar van Els Borst bij toeval is ‘ontdekt’ !!!
  Omdat de laatste al enkele zware delicten op z’n naam had staan maar per brief zou worden opgeroepen om DNA materiaal af te staan. De brief is er trouwens nooit uitgegaan dus heeft de man z’n zus en Els Borst gewoon kunnen vermoorden.

  Denk je dat de moordenaar van Theo van Gogh binnenkort ook vrij zal komen ? Of dat Tarik Z met een taakstraf naar huis gestuurd zal worden ?

  Inderdaad er is aan de kant van de niet Nederlanders weinig geloof in de politiek, witte organisaties, zgn democratie in Ned, de rechtstaat Ned.

  Las in de krant dat een niet Nederlandse middelbare scholier (zonder bijbedoelingen) een opmerking maakte dat een mentor of rector qua uiterlijk op Hitler leek. Deze jongeman is toen voor 2 weken van school gestuurd. Vraag, valt zo’n uitspraak wel of niet onder vrijheid van meningsuiting ???

  Mensen, let op uw zaak !


  Maak melding

 42. John , mij verbaast het ook niet dat er zo weinig allochtonen lid zijn van een vakbond, het kost geld toch? Dus eerst moet een vakbond zich ergens voor inzetten voor dat je overweegt om lid te worden, komt bekent voor , winti waai, lanti pay, wordt eerst maar eens lid met een groot aantal mensen dan zet een vakbond zich vanzelf wel ergens voor in, in die geval discriminatie, wat trouwens al bij wet geregeld is, gewoon op het moment dat je je zelf gediscrimineerd valt een aanklacht indienen, maar het niet een ander het werk op laten knappen en zelf lopen te zeuren hoe slecht je wel behandeld wordt


  Maak melding

 43. O ja Hans, ik was niet volledig en moet mezelf nog aanvullen.
  Ik heb verleden een Turks blad gezien met de opmerking: “Ik houd van Holland, maar houdt Holland wel van mij?” Een heel veelzeggende uitspraak.

  En als je allochtonen wil zien lachen moet je tegen ze zeggen dat ze hun recht bij de rechter moeten gaan halen. Iets wat alle Nederlanders plegen te zeggen.
  En waarom lachen ze? Ze geloven niet meer in een eerlijke rechtspraak, c.q. rechtsgang en zien dus meer heil in het voor eigen rechter te spelen. Een zeer foute gedachte die in feite een rechtstaat ondermijnt. En niet alleen deze dingen zijn funest voor allochtonen. Vroeg of laat lopen ze ook nog een identiteitscrisis op. Kijk maar naar die halve Egyptenaar die de NOS heeft gegijzeld. Volgens mij vraagt hij zichzelf nog steeds af wat hij eigenlijk is: een Nederlander of geen Nederlander en als hij geen Nederlander is, wat hij dan is..
  En als laatste wil ik nog meegeven: probeer als Allochtoon een lening voor jouw bedrijf bij de bank te krijgen.
  Zeker is dat ik niet alle problemen van de allochtonen heb opgesomd. Ik vind het persoonlijk jammer want deze mensen zouden, zodra ze als gelijken worden behandeld een hele grote positieve bijdrage kunnen leveren aan Nederland. Kijk maar naar Amerika, waar buitenlanders, ook ik heb dat ervaren, met open armen worden ontvangen, waardoor jij je direct thuis gaat voelen.


  Maak melding

 44. @perro
  Noem me naam niet oké!
  Ik ben geen vertegenwoordiger van nog de Nederlandse nog de Surinaamse Overheid lullo.
  Ik vertegenwoordig mezelf!

  Maar……………….
  Vandaag ben ik het roerend eens met de diehard, ndpér tot de dood, onze paramang:

  “Waarom dan nog langer daar blijven zeuren. Blijf dan af van criminele daden of ga dan terug naar uw respectieve landen van origine als dat daadwerkelijk zo is!”

  Fijn weekend!


  Maak melding

 45. @John, Ik heb gelezen wat je allemaal hebt geschreven. Wat ik nu zal schrijven geldt niet voor een ieder.

  -Aan jou kan ik vertellen dat er helemaal geen eenheid is tussen de allochtonen, zij maken elkaar liever af dan elkaar ondersteunen.
  Hun mentaliteit is van den zotte als je soms hoort hoe ze reageren op bepaalde situaties en hoe ze met elkaar praten.
  Het is teveel om op te noemen, maar zat voorbeelden kan ik jou geven waarom de allochtonen steeds weer in het negatieve geplaatst worden of waarom men ze anders behandeld.

  -Je hebt het over de de identiteitscrisis. Helaas vragen kinderen niet waar zij geboren willen worden en als je als persoon kiest om in een ander land te gaan wonen moet je ook voor alle negatieve als positieve situaties goed voorbereid zijn.

  Deze situatie in Nederland is niet nieuw, omdat het ook is voorgekomen in Suriname tegen de Brazilianen.
  De Braziliaanse ambassadeur had dit toen ook aangekaart en de Justitie zou een gesprek aangaan met de ambassadeur.

  Ik zou daarom zeggen voordat mensen gaan schelden eerst kijken wat wij in eigen vat hebben zitten.
  Gelukkig dat vele allochtonen het goed doen buiten Suriname.
  Amerika is het precies hetzelfde.


  Maak melding

 46. Quinsy Gario ‘Klootzak van het Jaar’

  HILVERSUM –
  Anti-zwartepietenactivist Quinsy Gario is door de luisteraars van 538 uitgeroepen tot Klootzak van het Jaar. Dat heeft dj Ruud de Wild bekendgemaakt.
  Er is massaal gestemd, meldt 538. In totaal zijn bij de radiozender meer dan 80.000 stemmen binnengekomen.
  Gario was samen met Dave Roelvink, Albert Verlinde, Mark Rutte, Prem Radhakishun, Dominique Weesie, Peter Jan Rens, Rutger Castricum, Geert Wilders en Henk Krol genomineerd.

  En terecht dat deze klojo tot klootzak van het jaar is uitgeroepen. De prijs….opzouten naar waar je thuishoort in Afrika.


  Maak melding

 47. Je kunt nu gelijk zien hier op deze forum wie met de criminelen eensgezind zijn en ook een criminele achtergrond hebben!! Deze kunnen van mij naar de maan gaan!!!!


  Maak melding

 48. 1 ding is zeker bij mij!! criminelen in het algemeen en in welk vorm dan ook, mogen van mij naar de hel door een grote vuurzee heen!!!! En 40 meter onder de grond in stoppen zodat de stinkende geur niet eens boven de aarde mag komen om besmetting te voorkomen!!!!


  Maak melding

 49. @hans
  “Frontliners, de Nederlanders kunnen er ook niets aan doen, dat er in verhouding ook meer allochtonen dan autochtonene in de bajes zitten, daar zorgen de allochtonen zelf wel voor”

  Maar Hans, jij bent zelf toch óók een allochtoon!
  Of zit je nog steeds in de ontkenningsfase.


  Maak melding

 50. @Linglong,
  Vervelend om te moeten lezen dat u negatieve ervaring heeft met de Nederlandse rechtspraak. Wat mij opvalt is dat velen een negatieve ervaring met Ned. rechters hebben maar dat het pas na het onderzoek van de Universiteit Leiden naar buiten gebracht wordt terwijl de rechtzoekende diverse rechtsmiddelen tot zijn beschikking heeft om de houding van de rechter (s) ter berde te brengen. Jammer dat hier niet eerder aan gedacht is.
  Mijn ervaring met Ned. rechters is idem enkele uitzonderingen daar gelaten. Ik heb zelf ooit een rechter (rechtbank Rotterdam) meegemaakt en die was ronduit onbeschoft te noemen. Zijn naam (mr. de Wildt, kantonrechter) maak ik hierbij bekend want mochten mensen ooit met hem te maken krijgen dan weet men waar hij aan toe is. Let wel, ik beticht hem NIET van discriminatie maar wel iemand die ongemanierd is.


  Maak melding

 51. @Charles

  Je geeft het goed aan, onbeschoft gedrag waarbij zo een rechter meteen gewraakt diende te worden, dit omdat die rechter door zijn/haar gedrag al veroordeeld heeft, vaak al op basis van je buitenlandse achternaam. Je bent de sjaak en al een tweederangs burger als je in de hoedanigheid van een blonde vrouw met een man buitenlandse afkomst trouwt.

  Er wordt genoeg geklaagd, maar ik spreek van een crimineel netwerk binnen de klachten afdeling. Ze houden elkaar het hand boven het hoofd en zo houden ze discriminatie in stand.

  Dit alles terwijl je er van uitgaat dat een rechter onbevooroordeeld is en zonder aanzien des persoon dient te handelen.

  De rechters zijn ook in Nederland voor het leven benoemd, geen wonder dat als de ene advocaat generaal (zie peterrdevries) een minderjarige crimineeltje misbruikt de anderen graag de andere kant op kijken.

  In Nederland wordt je altijd gecriminaliseerd door de rechter en dan geven de de buitenlanders maar de schuld als ze zich tegen de maatschappij keren?

  Binnenkort publiceer ik ook de namen met de dossier.

  Hier lopen discrimineren terwijl vele NL studenten zich graag laten gebruiken door die zelfde zwarten voor een beetje geld.

  De Joden waren eerst aan de beurt en nu de gekleurden!


  Maak melding

 52. @Linglong.
  Graag aub de namen bekend maken wat voor mij reden is om hen extra onder de loep te nemen. Ik hoor van griffiers weleens hoe rechters over gekleurde advocaten denken maar meer info is altijd welkom. Ik hou me aanbevolen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.