A Combinatie van Brunswijk houdt op te bestaan

43

PARAMARIBO, 28 jan – A Nyun Combinatie, ANC, wordt het nieuwe politieke verbond voor het binnenland. A Combinatie, nu nog coalitiepartner, houdt op te bestaan over enkele maanden.

Dat is zo afgesproken bij de vorming enkele jaren terug. Volgens Paul Abena, één van de leiders van de nieuwe combinatie, houdt A Combinatie op te bestaan op vijf en twintig mei, verkiezingsdag. Abena’s politieke partij Seeka is één van de drie partijen in ANC. De andere twee zijn Broederschap in de Politiek 2011, BP-2011 van Linus Diko en de Plattelands Bewoners Partij (PBP). Diko is minister van Regionale Ontwikkeling geweest in de huidige regering.

Volgens de leiders moet het en alternatief worden voor het Marron-leiderschap. De politieke partijen die tot nog toe het binnenland vertegenwoordigd hebben, lieten het afweten. ANC wil de komende jaren veel aandacht besteden aan ontwikkeling. De belangrijkste schijven zijn landbouw en infrastructuur. Ook het onderwijs in het binnenland moet een flinke duw in de rug.


43 REACTIES

 1. Dus als ik het goed begrijp werken ze vanaf 25 mei 2015 niet meer samen met de ABOB van Brunswijk?

  Dat is een goede stap om deze man te isoleren voor de Surinaamse politiek.
  Zodat hij niet meer kan vechten in de DNA en op het voetbalveld.

  Goed zo, lam leggen die handel.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Daar liggen wij toch niet wakker van. Laten ze zichzelf lekker opruimen. De revolutie verslindt haar eigen kinderen. Volgens mij heeft Brunswijk voor Suriname geen enkele toegevoegde waarde. Zij llidmaatschap van het parlement is van weinig betekenis geweest. Wel heeft hij gezorgd voor bekendheid van Suriname in het buitenland. Drugshandel!!!!!!!


  Maak melding

 3. Elke straat in Paramaribo heeft tegenwoordig zijn eigen politie partij.

  Volgens mij doen er 30 partijen mee aan de komende verkiezingen.

  Belachelijk.


  Maak melding

 4. @Vanity

  Wie is de voorzitter van de PBP das me ff ni duidelijk ?
  =================
  De journalist heeft het nagevraagd maar bij PBP wisten ze het zelf niet meer. Weinig dingen gaan snel in SU maar dit soort zaken gaat super snel 😀


  Maak melding

 5. @ Barnie.

  Er staat geschreven:

  1. A Combinatie, nu nog coalitiepartner, houdt op te bestaan over enkele maanden.

  2. Volgens Paul Abena, één van de leiders van de nieuwe combinatie, houdt A Combinatie op te bestaan op vijf en twintig mei, verkiezingsdag.

  Dat houdt in dat de combinatie pas op 25 mei ophoudt om te bestaan. Goed lezen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Aha a Kaba…..De ABOP kan nu in het binnenland blijven. Die voorzitter Lonie die deugt niet. Daarom kan zo,n partij niet functioneren. Van agressie en rebel leider komt hij op de 1e plaats.
  Opgeruimd staat netjes, De volgende regering moet de illegale hout en goud industrie indammen en alles in beslag nemen.Hij moet niet denken ,dat het binnenland van Suri van hem is.


  Maak melding

 7. @ Djamoe
  @ Barnie.

  Als de combinatie per 25 mei ophoudt te bestaan dan is er nog maar weinig reden om nu nog samen te werken. Op het hoogst noodzakelijke na kunenn we dus veronderstellen dat de samenwerking PER DIRECT beëindigd is, voor zo ver niet strikt noodzakelijk en/of verplicht.


  Maak melding

 8. Mag ik dan aannemen dat Ronnie Brunswijck onbelangerijk is geworden in de Surinaamse Politiek?
  Een industriele stofzuiger minder. Want deze was geen Hoover huishoudelijke stofzuiger.
  Als dat zo is, is er dan nog hoop voor het land!


  Maak melding

 9. Alles is steeds moeilijker te krijgen in Suriname, USD’s, Euro’s, babyvoeding enz., behalve gebruikt toiletpapier, dat komt door toedoen van ziekte waar Baas aan lijdt; de chronische en ongeneeslijke Bouta diarree (hij kan met niemand lang samenwerken) in steeds meer kleuren en geuren beschikbaar; o.a. Pahlad toiletpapier, Dors toiletpapier, Noreen toiletpapier, Blauwgron Doekhie toiletpaper, Monorat toiletpapier, Waterberg toiletpapier, Wijnerman toiletpapier, Bhoedoe toiletpapier, Allendy toiletpapier, Sital toiletpapier, Somo toiletpapier, en last but not least, Brunsie toiletpapier. Iedereen die de komende vijf jaar brood met 2e hands toiletpapier wil eten moet stemmen op paars.


  Maak melding

 10. Ook de V7 zal ophouden te bestaan.
  Ze krijgen al diaree van de ontwikkelingen die de paarse partij met zich heeft meegebracht.
  Dat is ook te merken dat de voorzitter van de vhp mensen aanzetten in ressort lelydorp om vlaggen van de paarse partij weg te halen.
  De vlaggen maken hem al dronken.


  Maak melding

 11. @anyone

  Jij en je paarse maatjes zijn in denial. Jullie lijden momenteel aan het Al Sahaf syndroom.

  Al Sahaf was de Iraaks minister van informatie die tijdens de 2de golfoorlog riep dat Bagdad nooit en te nimmer zou vallen, terwijl de Amerikaanse tanks al op de achtergrond in beeld in aantocht waren.
  Just wait for “the shock and awe”


  Maak melding

 12. Het is te hopen dat criminelen geenmeer kans krijgen om wederom deel uit te maken van de komende regering, want laten we eerlijk zijn, de Mika no kaka Combinatie is een regering waar misdadigers de macht is gegeven door oliedomme aanhangers. Ze hebben de afgelopen vier jaren door hun eigen domme keuze ervaren hoe het is om onberechte misdadigers en moordenaars te geloven. Mochten ze wederom stemmen op deze misdadigers, dan verworden ze als zonen en dochters van deze onberechte misdadigers, waarvan enkele zonen die voor drugshandel en andere misdaden nu opgesloten zitten achter slot en grendel. Dus zo vader, zo zoon enne zo leider zo volk. Hopelijk gebruiken al die oliedomme paarse misdadiger-aanhangers hun verstand, anders is na 2015 de verowrding van SuriBabwe een feit.


  Maak melding

 13. zijn jullie paarse aanhangers er trouwens van op de hoogte dat het Surinaamse luchtruim ’s avonds wordt bezocht door hypermoderne drones die alle points of intrest verkennen en in kaart brengen. Ze weten dat Suriname op het gebied van lucht, land en zeeverdediging niks voorstelt.

  Oenoe ė sribie, oenoe no sabie sang e hat ai.
  Wanneer het uur “u” is yu no moes ley tak yu a no boutaman


  Maak melding

 14. “any one”

  Ja prachtige ontwikkeling die 17000 droomhuizen
  en 1000 luchtkastelen!

  Die partij (ndp) had het van Keizer Bokassa II (Wijlenbosch)
  moeten overnemen. U weet wel, lege Staatskas dus
  geen pot met USD 700.000.000.

  Ontwikkeling noh?! Debielen noemen het oplaten van
  een vlieger (18000 woningen) al heel snel ontwikkeling!!!


  Maak melding

 15. Het is allemaal nog erger voor brunswijk zijn eigen mensen zetten hem buiten spel de grote show van desi delano bouterse is begonnen en bravo jc de robin hood van surinaame ronnie brunswijk is er met twee beenen in gestapt in de val van bouterse jij kon het weten maar ronnie jij dacht aan macht en geld nu weet je het zeker geef nooit je hand en woord aan desi delano bouterse want je houdt er niks en nooit aan over ja een ding hou je er aan rotzooi ruzie leugens verhalen droom kastelen jou droom van politiek spel is over en uit


  Maak melding

 16. @Wiep-Ding

  Seeka stapt uit A Combinatie
  27/01/2015 14:31 – Merredith Bruce
  V.l.n.r.: Armand Kanape, Linus Diko en Paul Abena. De drie voorzitters van respectievelijk PBP, BP-2011 en Seeka hebben dinsdag een intentieverklring getekend om samen te werken bij de komende verkiezingen.
  V.l.n.r.: Armand Kanape, Linus Diko en Paul Abena. De drie voorzitters van respectievelijk PBP, BP-2011 en Seeka hebben dinsdag een intentieverklring getekend om samen te werken bij de komende verkiezingen. Foto: Stefano Tull
  PARAMARIBO – De politieke partij Seeka is geen lid meer van de A Combinatie. Voorzitter Paul Abena is samen met BP-2011 van Linus Diko en de Plattelands Bewoners Partij (PBP) van Armand Kanape een samenwerking aangegaan voor de komende verkiezingen. Dit samenwerkingsverband dat dinsdag bij een persbriefing in Tori Oso officieel is geproclameerd, draagt de naam A Nyun Combinatie.

  Abena zegt aan de Ware Tijd dat de onderhandelingen die zouden moeten leiden tot het voortzetten van de samenwerking binnen A Combinatie te lang op zich lieten wachten en dat hij daarom heeft hij besloten zich “voor een stukje zekerheid” in een ander verband te nestelen. De kans om de samenwerking toch voort te zetten in geval de Seeka daarvoor wordt benaderd, is volgens Abena miniem. “Seeka zal vanaf dit moment binnen deze combinatie opereren. Elke partij zal daarmee moeten dealen.”

  Diko zegt dat zijn politieke organisatie met verschillende partijen besprekingen heeft gevoerd, maar dat die nimmer hebben geleid tot een officiële samenwerking. Diko was bij de jaarafsluiting van de NDP in Ocer een van de prominente sprekers. Zijn partij werd ook genoemd als partner van de nieuwe combinatie waarover NDP-voorzitter Desi Bouterse sprak bij de opening van een informatiecentrum in Commewijne.

  De PBP heeft sedert de jaren negentig niet meer deelgenomen aan de verkiezingen. Kanape zegt dat er nu gewerkt wordt aan vernieuwing en verjonging binnen de partij. A Nyun Combinatie, die landelijk de verkiezingen ingaat, maakt zich sterk op het gebied van onder meer onderwijs, huisvesting en de agrarische sector. Alle drie partners tekenden bij de persbriefing in Tori Oso een intentieverklaring voor de samenwerking. De nieuwe combinatie zegt een grote achterban te hebben in Brokopondo en het Boven Suriname gebied.


  Maak melding

 17. Bouterse en Brunswijk halen samen minder stemmen dan wanneer ze apart de verkiezingen ingaan.
  Bachelor of science in spe Ronnie heeft trouwens trouw gezworen aan Desi en Dino en aangezien hij een principiële politicus is zal hij niet gauw zijn eed verbreken.
  Gewoon een politiek scenario dus, zogenaamd.
  Bouterse heeft zijn ex-lijfwacht straks meer dan ooit nodig.


  Maak melding

 18. Brunswijk kan nog steeds niet begrijpen dat hij op het laatste moment gedumpt is geworden. Je bent altijd goed, als het in de lijn van Bouta ligt. Brunswijk je hebt jouw werk gedaan en je bent niet meer van node voor Bouta. Je bent nu synoniem de benaming die Phalad aan de NDPers heeft gegeven.
  Weet dat hij Bouta nooit te vertrouwen is.


  Maak melding

 19. Samenwerking is moeilijk bij twee visies die niet samengaan !

  Dus geen blokvorming Desi en Ronnie !

  Logisch want Ronnie heeft KATFISSI en Ome Desi heeft

  PIRENGFISSIE !

  PS : Dino is swari-fissie !


  Maak melding

 20. Alleen een domme hond kan zinspelen op de hulp van Amerikanen, ervan uitgaande dat die gasten hun levenlang in Suriname zullen slijten?
  Gedraag je naar jou status verdorie!


  Maak melding

 21. Santhoki bezoek naar het binnenland heeft gewerkt, Heers en verdeeldheid politiek onder de binnenlands bewoners terwijl ze als eenheid altijd sterk zijn geweest. Nu gaan de corrupte zogenaamde marronleiders hun zakken vullen te koste van de binnenlandsbewoners. Een eenheid van alle binnenlandsbewoners in een team kunnen ze meer bereiken dan verdeeldheid. Santhoki bedankt voor je heers en verdeeldheid politieke in het binnenland nu weten wij hoe Suriname onder jou eruit gaat zien en je bezoekjes naar Nederland werpen vruchten af wie beter dan een oude wrede kolonisator die weet hoe je heers en verdeeld kan uitvoeren is de beste onderwijzer!


  Maak melding

 22. @ frontliner.
  Ik heb nog nooit op jou soms rare postings gereageerd. Dat ga ik deze keer wel doen.

  Dus Santhoki krijgt volgens jou de schuld dat Brunswijk zich als een beest in de DNA en op het voetbalveld gedraagt?

  Verder staat in het bericht geschreven: Dat is zo afgesproken bij de vorming enkele jaren terug.

  Je moet leren om begrijpend te lezen. En niet zomaar mensen te gaan beschuldigen.
  Dit soort leugenachtige propaganda maakte Hitler in de tweede wereld ook over de Joden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 23. @Paraman, die Amerikanen zullen misschien niet levenslang in Suriname slijten, maar ik vind het wel jammer dat de Surinamers nooit kunnen bewijzen dat zij het zelfs kunnen doen zonder hulp van buitenaf.
  -haast weinig kader te vinden in suriname
  -kennis is niet erg breed
  -elkaar haten en verdeeldheid brengen
  -een ander niets gunnen
  -arrogantie speelt een grote rol bij velen
  -het binnenland wordt door eigen volk vernietigd
  -velen houden zich niet aan de wetten en regels
  -corruptie!!!!

  Ik noem die punten, omdat suriname niet eens zelfs een goed slavernij monument heeft. De Vries heeft prachtige monumenten gemaakt in vele landen waar hij de vrijheid voor heeft gekregen en ook goed voor betaald is.
  In Suriname wordt deze man van alle kanten een kopje klein gemaakt over zijn werk en geld.

  Op het podium wordt haat gezaaid tegen v.b Nederland, maar achter de deuren heeft men ze wel nodig om hun kennis en ervaring en om mee te helpen Suriname op te bouwen.

  =Ik zou zeggen mentaliteitsverandering voor velen.


  Maak melding

 24. “@Frontliner, dit bedoel ik nou met mensen die een bepaald mentaliteit hebben.

  Niet Santhoki heeft zich misdragen op het podium van de ABOP, maar Cambiel, Belfort en Brunswijk.
  Brunswijk heeft mensen ook geroepen als je het niet op een normale manier kan krijgen dan maar op een gangster manier.
  Cambiel heeft de vrouwen op het podium de titel van hoer gegeven, omdat zij hun onderbuik duur moeten verkopen.

  Deze leuzen heb ik nog nooit bij een ander partij gehoord dan wel bij een creoolse partij.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat tiener zwangerschap onder de creolen voorkomt, is dit ook de schuld van Santhoki???

  Niet de Hindoestanen zingen op feestjes “”zakje broek””
  Niet de Hindoestanen occuperen gronden.

  Zolang jij de waarheid niet onder ogen kan of wilt zien en zo door gaat met jou mentaliteit, omdat je de Hindoestanen haat zal er nooit iets goeds van jou terecht komen.

  persoonlijk vind ik het jammer dat sommigen alles wat fout is goed praten en als het bij hun niet goed gaat heeft een ander het gedaan.

  -Een ieder en vooral me zelfs ook die hiermee niets te maken heeft wens ik een goede toekomst. Alle goede haal ik eruit.


  Maak melding

 25. Die fronters en vee worden met de dag erger, deze moreel corrupte lui zijn zo schaamteloos.

  ira noemt beschuldigd anderen en durft daarbij schaamteloos te liegen, als toetje krijg je dit braaksel.

  “persoonlijk vind ik het jammer dat sommigen alles wat fout is goed praten en als het bij hun niet goed gaat heeft een ander het gedaan.”


  Maak melding

 26. He Ira, ga maar lekker lezen, jullie soort maken je alleen maar belachelijk, het wordt al bijna door iedereen met een gezond verstand erkend, geloof me dat zelfs Nederland en Amerika geen voorstaander zijn dat Santokie president wordt, de Guyanese toestanden kan ze gestolen, jullie spelen met vuur.

  —————-
  Column: Serieuze kiezers of dorpsidioten?
  Thursday 29 January

  Albert König is schrijver en kunstschilder van beroep. Daarnaast heeft hij altijd gewerkt in Nederland als reclame- en marketingstrateeg en geeft nu in Suriname ook adviezen hierover.

  Dat de verkiezingscampagne op volle toeren aan het draaien is, is bij eenieder wel bekend. Zelf vermaak ik mij dan ook over het ‘algemeen’ kostelijk met alle discussies op Facebook die hierover gaan.
  Zodra er weer een nieuw artikel wordt geplaatst, kan de discussie losbarsten. Niets mis mee toch?
  Nou toch wel, want de discussies nemen dusdanige vormen aan dat ik het gevoel begin te krijgen dat de derde wereldoorlog in de lucht hangt. Natuurlijk hebben we allemaal een vrije mening, maar ik denk toch echt dat er figuren of wezens rondlopen die een verbod zouden moeten krijgen om hun mening op te schrijven.
  De heer Santokhi staat er inmiddels om bekend dat zijn manier van campagnevoeren voor een gedeelte bestaat uit het neersabelen van de heer Bouterse. Dit kan je goed of slecht vinden, maar het blijft boven alles zijn manier om de campagne te voeren.
  Immers, hij wil graag de plaatst innemen van de huidige president en dit mag hij dan ook net als ieder ander. Niet dat ik het zielig vindt voor de president of dat hij daardoor ten onder zal gaan. Nee, dat is niet het geval; ik vind deze manier van politiekvoering een gevaar voor de samenleving.
  Laten we ervan uitgaan dat Santokhi het zo niet heeft bedoeld, maar door zijn manier van campagnevoeren, hits hij tegelijkertijd wel een gedeelte van zijn kiezers op, of te wel een vorm van volksmennerij.
  Een deel van zijn kiezers is momenteel dusdanig opgehitst, dat men er niet voor wegloopt om mensen van andere partijen, maar ook andere bevolkingsgroepen en deelnemers aan de discussies, keihard te discrimineren.
  Ik zeg dat men er niet voor wegloopt, in de werkelijkheid doen ze dit wel. Want ze gebruiken heel volwassen en heel stoer fake Facebook- accounts hiervoor, profielfoto is vaak voorzien van het logo van de VHP of een ander duister plaatje. Deze mensen schelden er maar op los.
  Mensen die de Facebook naam dragen van bijvoorbeeld ‘Switi Sranan’, ‘Wan Pipel’ of Rommy Hindustanie, deze laatste is nog het allerergste van allemaal. Hij noemt eenieder die volgens hem geen Hindoestaan is maar bijvoorbeeld een Creool gewoon ‘AAP’ en dit bedoelt hij niet omdat de persoon misschien beschikt over goede klimkunsten.
  Ik noem nu slechts maar 1 woord lieve mensen, de werkelijkheid is vele malen erger en ik scheer niemand over een kam hiermee; dat is het laatste en domste wat ik zou kunnen doen. Ik heb het uitsluitend over een select groepje dat zichzelf VHP -aanhanger noemt, maar die in mijn ogen de partij alleen maar een slechte naam bezorgt.
  Kun je deze figuren of wezens wel mensen noemen? Ik weet het niet, dit omdat ze zich verschuilen achter een fakeaccount. In mijn ogen zijn het dan ook pure dorpsidioten die van mij part keihard mogen worden aanpakt door vrouwe Justitia. Discrimineren is sowieso al een misselijkmakend iets, maar doe je dit dan ook nog eens verscholen achter een fakeaccount dan weet ik niet waar je normen en waarden liggen; u wel?
  Het is te erg voor woorden dat deze volwassen mensen zelf een oproep negeren van een 19 -jarige dame, die bijna smeekt om het discrimineren te stoppen. Meteen komt Rommy eroverheen met de tekst “Bek dicht vuile aap”. Ligt het nu aan mij of is het echt niet normaal?
  Kunnen we hier iets aandoen was de vraag die mij al dagen bezighoud. Ja, ik denk van wel. Misschien zouden de partijen- vooral hun leiders- hun manier van campagnevoeren iets kunnen indammen en dan vooral met minder haat in hun speeches. Ik denk zelf dat dit al heel wat oplost. Immers is deze inmiddels uitgelopen haatzaaiing ook bij hun begonnen.
  Verder kan je je afvragen of de mensen die deelnemen aan de discussies niet meer zelfkennis moeten hebben. Want als je wilt meedoen met een discussie weet dan wel dat je moet bezitten over een goede en nette woordenschat. Als je hier niet over beschikt, meng je er dan niet in, want je gaat dan juist heel snel schelden en discrimineren.
  Uiteraard zal deze column ook weer voor de nodige discussies zorgen, maar ik schrijf dit vooral omdat we met zijn allen in een prachtig land wonen.
  Laten we dan ook ervoor zorgen dat het een prachtig land blijft met liefde en vrede.
  Dit kan alleen maar gebeuren lieve mensen met serieuze kiezers en niet met dorpsidioten.
  Tot maandag.


  Maak melding

 27. Hallo ALLEMAAL.

  Weten jullie nog toen Brunswijk aan Somo zei:

  IF JU E NJANG NANGA DIDIBRIE JU MOES NJANG NANGA
  LANGA FORKU..

  NOW BRUNSI HOOIVORK TRONG TANDESTOKKER.

  Er volgd nog meer .

  WAKTI TIK UNG AI LUKU.

  THERE IS MORE TO COME.


  Maak melding

 28. @ IRa,

  Ik ben het niet helemaal eens met jou reactie.
  Ook Hindoestanen hebben grond illegaal gestolen onder de regering van VHP met dhr Jaggernath lachmon.
  Alle partijen hebben dat gedaan.

  De Hindoestanen zingen niet zak je broek. Veel mensen in Suriname weten niet wat ze zingen want ze verstaan geen Hindoestaans.

  Wat ik mij nog wel kan herinneren is die Hindoestaanse film waar die zanger zong over die grote pijp met marihuana erin. Ook niet goed voor de jeugd

  Dum maro dum remix. Lol

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 29. @Djamoe, dank voor de informatie

  =Niet voor niets heb ik altijd gehoopt op een leider die niet etnisch is, goed geschoold is, staat voor land en volk, de eenheid bewaard en vooral gaat toezien dat een ieder respect voor elkaar heeft en elkaar in zijn of haar waarde en normen laat.

  Zolang je als persoon niet wilt inzien dat je fout bent en ook niet openstaat voor opbouwend kritiek breng je je zelf in gevaar en ga je naar de verdoemenis.

  Het veste voor een ieder.


  Maak melding

 30. @@ Jacobus! V.l.n.r.: Armand Kanape, Linus Diko en Paul Abena. De drie voorzitters van respectievelijk PBP, BP-2011 en Seeka !!

  Mag ik aannemen dat deze” de drie musketiers” DE zwervende Hyena’s zijn geworden?? dat lijkt mij wel of niet soms???

  Ik ben wel even in deuk hoor!!! In mijn ogen kan misschien Paraman hun vervangen als het niet nog erger wordt!!!


  Maak melding

 31. Volgens Paraman:
  Alleen een domme hond kan zinspelen op de hulp van Amerikanen.

  Bouterse vroeg aan Amerika zijn zoon vrij te pleiten!! hi hi ha haaa haaaaa!! Het is Paraman!! en het blijft Paria-man!!!


  Maak melding

 32. Djamoe

  @ frontliner.
  Ik heb nog nooit op jou soms rare postings gereageerd. Dat ga ik deze keer wel doen.

  Dus Santhoki krijgt volgens jou de schuld dat Brunswijk zich als een beest in de DNA en op het voetbalveld gedraagt?

  Verder staat in het bericht geschreven: Dat is zo afgesproken bij de vorming enkele jaren terug.

  Je moet leren om begrijpend te lezen. En niet zomaar mensen te gaan beschuldigen.
  Dit soort leugenachtige propaganda maakte Hitler in de tweede wereld ook over de Joden.

  Ik rust
  Djamoe
  >
  >
  Djamoe
  Kalm aan denk aan je hoge bloed druk en vat niet alles persoonlijk.
  Wat je schrijft is onzin de problemen in de A combinatie zijn ontstaan toen Bouterse Brunswijk vroeg om in landsbelang een moslim Indiër in zijn partij te nemen en hem voor te dragen als vicepresident. Brunswijk van ABop die zijn verstand gebruikte en uit landsbelang ja zei kreeg de volle laag van etnische partij BEP want die hadden liever een Marron als vicepresident voortgedragen en waarschijnlijk de Bep leider hem zelf. Toen begon de wrevel tussen die 2 partijen en de genade slag was toen Santhoki de eerste VHP leider een stunt uithaalde en naar het binnenland ging en zei tegen al die marrons ik hou van jullie allemaal toen was het gedaan met de A combinatie. Santhoki uitspraken waren de genade slag voor de marron partijen. Santhoki had moet wegblijven dan was de A combinatie nog bij elkaar dat maakt Santhoki verantwoordelijk voor de splitsing en chaos binnen de marron partijen .


  Maak melding

 33. Brunswijk gaat zich als volgende president van de Surinaamse Bank aanbevelen. Immers, hij wordt binnenkort Ing. HBO-Bedrijfskunde. Die man kan rekenen! Hij is goed in cijfers! Hij kent zo’n 100 telefoonnummers van vrouwen uit het hoofd!!


  Maak melding

 34. @Pindakaas
  Deze bachelor degree wordt wel door een Nederland thuisstudie Instituut IBW afgegeven. Humor, wellicht moet hij het diploma in Nederland afhalen voor dat het geldig wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.