zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse wil geen blok met Brunswijk

Bouterse wil geen blok met Brunswijk

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 27 jan – De politieke partij van Desi Bouterse, NDP, is niet geïnteresseerd in een politieke associatie met Ronnie Brunswijks Abop. Dit meldt De West. Er komt in elk geval geen gelegenheidsblok van de twee in de aanloop naar de verkiezingen. Brunswijk had het graag anders gezien.

Abop heeft het voorstel zelf op tafel gelegd, maar vergeefs. Aan bereidwilligheid van hun kant kan het niet gelegen hebben. “Jij wil, maar als de tegenpartij niet wil, dan ga je dat niet kunnen doen. Maar onze eerste optie was een directe samenwerking met de NDP”, zegt Brunswijk. In elk geval komt er geen samenwerking wat betreft de verkiezingen voor een nieuw parlement. Als er toch wordt samengewerkt, is het op het niveau van districts- en ressortraden.

Brunswijk mikte op een gezamenlijk blok, ook al omdat de meeste oppositiepartijen zich aan het bundelen waren. Het is er dus niet van gekomen. Een goede tweede keus was Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Maar volgens Brunswijk heeft die zich veel te snel aangesloten bij het oppositionele V7. Ooit lieten beide leiders blijken graag de verkiezingen in te gaan met de NDP. Dat waren andere tijden, toen Pertjajah Luhur nog in de coalitie zat.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

122 REACTIES
 1. Tuurlijk niet, want je weet dat Brunswijk geestelijk gezien nog slechter aan toe is. Of willen jullie een regering uit een lamme en een blinde vormen?


  Maak melding
 2. DADA en Lonnie lijken echt te geloven dat zij zo onschuldig zijn als pas geboren baby’s. Terwijl hun lijst van wandaden tegen land en volk oneindig is.Hadden DADA en Lonnie zich verbonden,hadden ze het de oppositie makkelijk gemaakt.Alle moordenaars en vernietigers in één kamp of onder één dak.


  Maak melding
 3. NDP is GEEN Politieke PARTIJ maar een beweging, een beweging zal altijd groeien en blijven groeien. In de Surinaamse Constellatie is dit al gebleken.

  de NDP is de de Grootste in Suriname, heeft de meeste stemmen en zetels en dit al meerder verkiezingen, de NDP heeft in elke district zetels behaald, de Voorzitter van de NDP heeft de meeste stemmen behaald dan welke andere politieke voorzitter dan ook.

  Als voorbeeld kunnen we de tweede grote partij van Suriname nemen, de vhp heeft 8 zetels in 2010 behaald en heeft niet eens in elke district kieslijsten.

  MAW de NDP is 2x maal groter dan de tweede partij van Suriname de vhp. Alle etniciteiten zijn binnen de NDP vertegenwoordigd, dit is overduidelijk in de DNA zichtbaar.

  binnen de Vhp is er maar een etniciteit zichtbaar binnen de DNA.

  I rest my case.


  Maak melding
 4. De bedrieger is zelf bedrogen. Wellicht hebben zij nu zelf aangevuld, dat ze niet het gezicht van het land kunnen bepalen, gelet op hun criminele verleden. Wijsheid komt met de jaren. Alleen hebben ze nu een grote schade achtergelaten en het aanzien van Suriname is geschaad door deze drugsdealers.


  Maak melding
 5. Waarom stappen ze niet uit de regering zodat er vervroegde verkiezingen kunnen worden gehouden? Maar nee, zoveel als mogelijk nog misbruik maken, roven en stelen op staatskosten.
  Het land wordt gestuurd zoals twee kapiteins op een schip en deze twee haten elkaar, maar hebben geen keus. Maar money talks bullshit walks. De toekomst ziet voor geen van beide onberechte warlords rooskleurig uit. De Gerechtigheid zal met hen afrekenen. Vele oliedomme aanhangers uit beide kampen zijn voor geen geld te vertrouwen. Waakzaamheid is geboden.


  Maak melding
 6. Alle etniciteiten zijn binnen de NDP vertegenwoordigd, dit is overduidelijk in de DNA zichtbaar, aldus Afusensie.

  Je bedoelt zeker dat de fraudeurs uit alle groepen zich keurig hebben aangesloten bij de NDP. One big Ali Baba + de 40 rovers groep, die NDP. Ze hebben zelfs de password (sesam open u) van ’s lands schatkist gekraakt.


  Maak melding
 7. Sommo en Brunswik zouden beiden verzekerd zijn van medailles bij de Wereld Kampioenschappen onbetrouwbaarheid.
  Je moet behoorlijk onnozel zijn deze te geloven.
  Een ezel stoot zich niet tienmaal aan dezelfde steen.


  Maak melding
 8. @Afu Sensie

  “NDP is GEEN Politieke PARTIJ maar een beweging, een beweging zal altijd groeien en blijven groeien. In de Surinaamse Constellatie is dit al gebleken.”

  U maakt het met de dag gekker. Nu is de NDP plotseling geen Politieke Partij meer maar een Beweging en wel een Beweging die alleen maar schijnt te kunnen groeien.

  Er is geen natuurkundige, geen biologische, geen economische, geen sociale of mathematisch wet die uw stelling kan onderschrijven. Elke beweging komt aan een eind zelfs die van het heelal.

  Ten aanzien van de groei droomt u ook. In 2005 had de NDP 23,1% van de kiezers, de VVV (Wijdenbosch) had 14,5% van de kiezers en Palu 1.% van de Kiezers en NS had niet deel genomen.
  In 2010 had MC 40,22% van de kiezers. Ofwel er is met behulp van allerlei bewegingen/samenvoegingen en NS 1,6 % gewonen (1 zetel staat voor 2%).
  Het NF had in 2005 41,2% van de stemmen en in 2010 had NF 31,65 van de stemmen en had VA 12,98% van de stemmen ofwel samen 44,63% gezamenlijk een vooruitgang van 3,4%.

  Beste Afu Sensie getallen liegen niet. Ga te rade bij de feiten en niet bij wat er geroepen wordt in het kader van Wensdromen van Politici.
  Door stommiteiten binnen NF (anti programma) hebben zij ingeleverd ondanks dat ze meer stemmen hadden. Kijk nu naar de realiteit van vandaag en zie dat er heel veel NDPers antireclame maken voor de eigen partij (teleurgesteld zijn ze). Deze mensen afspiegelen als slap etc. heeft slecht tot gevolg dat er 1 vinger naar die mensen wijst en 3 vingers naar de NDP. Iedere keer schelden heeft een negatief effect.

  De realiteit van heden is dat iedereen die weg gaat iets mee neemt en het evenwicht laat verschuiven. Welke kant uit weet ik niet. Echter de trend is voor de NDP de verkeerde kant uit.
  De beweging ebt weg de fut is er uit en de prestaties vallen ronduit tegen terwijl de kosten exorbitant blijken te zijn.


  Maak melding
 9. Zien we op de valreep toch nog een klein lichtpuntje door een van de voornemens van deze incompetente regering; de kans dat we de komende vijf jaar weer opgescheept zitten met een mega gangsterblok is kleiner geworden, alhoewel je het met deze twee mega gangsters nooit echt weet, voordat je het goed beseft staat bisschop Steve op het plein te roepen dat het Gods wil is dat Desi en Ronnie weer samenwerken.


  Maak melding
 10. Als ze niet kunnen samenwerken betekend dat slechts dat Bouters de ABOP electoraal wil op eten en dat Brunswijk met zijn 4.500 stemmen in 2010 het ergste moet vrezen.

  Bouterse vreest dat Brunswijk zijn posititie in Paramaribo en Wanica kan gaan uit hollen. Dus beide heren zullen heel hard moeten knokken met elkaar. Wie weet gaat het gezegde op als twee honden strijden om een been gaat V7 er mee heen.


  Maak melding
 11. Afu Sensie,

  Je hebt het over de politieke situatie in 2010.
  Over een paar maanden hebben we nieuwe verkiezingen, althans, laten we dat hopen en dan kan de politieke situatie er ineens heel anders uitzien.
  Niets is zo onvoorspelbaar als de Surinaamse politiek of anders gezegd: prijs de dag niet voor het avond is.


  Maak melding
 12. Brusi gaat afstuderen op staats- en monetaire reserves :

  Toen :
  “Vene had mij NOOIT verteld dat wij ZOVEEL noodzakelijke
  reserves bij de banken hadden, de smeerlap”

  Nu :
  Desi heeft mij NOOIT verteld dat nu ALLE Staatsreserves
  en Monetaire reserves, gewoon worden OPGEMAAKT ten
  behoeve van onproductieve uitgaven, de smeerlap”

  Ik ga voortaan als afgestudeerde prof in Staatsreserves, deze
  gelden voortaan ZELF beheren !

  Leve Sranan, Leve de lege Staatskas !

  PS : Obama de na passi e kong !


  Maak melding
 13. @jona,,

  … kan niet uitstappen, nog even naar holland, niet om geld vragen, hoor, nee, wij gaan overleggen over diaspora!!

  holland is toch ook een beetje leuk!


  Maak melding
 14. jojo de geboren leugenaar kijkt naar kiezers terwijl ik naar de zetels kijk, ga zo lekker door. de zetels zijn voor mij belangrijk, feit is en blijft dat de NDP de GROOTSTE PARTIJ IS IN SURINAME, stamp dat goed in je malle kop, niemand geen enkele andere partij komt dichterbij niet eens bij benadering.

  Komt nog bij dat NDP als enige een MASSA op de BEEN kan brengen, ok ik geef toe het is ABOP een paar weken geleden ook gelukt, maar verder niemand anders.

  jojo heeft een glazenbol en denkt dat de weglopers bij de ndp de partij zullen schaden, maar deze glazenbol kijker is vergeten te kijken hoe die vhp weglopers de vhp zullen schaden, zal ik je geheugen opfrissen. De hele Moslimgroep is weggelopen bij de vhp, de hele structuur aan de weg naar zee is overgelopen naar de NDP, ik heb het niet over een enkeling zoals de emotionele wrak cheung of de uitgerangeerde Pahlad, nee het zijn complete structuren die richting de NDP zijn overgegaan.

  Feit is en blijft in tegenstelling tot jou wensdroom dat de NDP groeit en zal blijven groeien het is een beweging, knoop dat goed in je zotte vhp kop.


  Maak melding
 15. ‘Wie weet gaat het gezegde op als twee honden strijden om een been gaat V7 er mee heen.”

  Blijkbaar geld dat niet voor de NDP in Commewijne noh.

  Rudihno jij geboren huichelaar en hypocriet ineens is het de politieke situatie van 2010.

  Ga dat maar aan die zelf verklaarde leugenachtige vhp analist vragen, die man komt ons elke keer weer met cijfers uit het verleden vertellen dat front of v7 de verkiezingen gaat winnen, cijfers die hij vaak uit zijn duim zuigt dat wel.

  Jullie zijn geboren hypocrieten, wanneer het jullie uitkomt moet je niet naar het verleden kijken, terwijl jullie anders wel dagelijks naar het verleden wijzen en kijken, ergo de meeste van jullie fronters leven letterlijk in het verleden.


  Maak melding
 16. Afu Sensie, die frontertjes hebben het verstand van een bevroren garnaal. Ronaldo van Real Madrid kan nog zoveel doen, maar zolang Messi van Barcelona actief is in de voetbalwereld zal hij genoegen moeten nemen met de nummer twee positie. Santokhi zal dat ook moeten leren. As long as Bouterse is in the game Santokhi will always be number two. Suriname verdient ontwikkeling. We gaan dus voor nog 5!


  Maak melding
 17. NDP heeft gelijk Brunswijk moet net als de NDP op eigen krachten zoveel mogelijk zetels binnen halen en het zal Brunswijk in het binnenland zeker lukken. Wat de NDP betreft maak ik mij geen zorgen de NDP heeft nog steeds zijn aanhang van 5 jaar geleden en het kan alleen maar groeien met nieuwe stemmers. Heer en meester strategisch Bouterse zal de VHP in diepe rouw dompen en Santhoki heeft alleen maar woorden zonder inhoud. De verkiezingen gaat tussen de NDP die ik REALITY noemt tegen V7 die wij FANTASIE noemen bestaat uit de beste , snelste en geslepen schurken de KROONJUWELEN van Suriname . Reality VS fantasie uiteindelijk wint reality altijd van fantasie. V7 de fantasie combinatie maken ze nu al ruzie over hun positie de heren binnen V7 die zetels gaan halen gillen het hards want ze willen nu al een hoge positie voor hun aansluiting bij V7. Ik raad iedereen aan zet je POPCORN klaar en geniet van V7 die ratten gaan elkaar opvreten want er is niet genoeg voor iedereen en ik zet mijn GELD op meester Dief Somohardjo die Al Aangegeven heeft dat hij de presidentschap of de vice presidentschap wilt hebben voor zijn partij en somohardjo heeft GELIJK want de PL is na de VHP de grootste partij die meer zetels gaat binnen halen dan de NPS die op sterven ligt en mag blij zijn als ze 1 zetel halen. De OUDJES die trouw op de NPS stemmen moeten begrijpen dat dankzij de NDP hun AOW met een paar dollar permaand extra is gestegen en de moeders met kinderen na tientallen jaren is de kinderenbijslag met een paar dollar gestegen en ze hebben een sociaal akkoord waar men voordelen kan uithalen iets dat de NPS en VHP nooit hebben gegeven aan het volk. Sterker nog nieuwfront heeft niet gestemd voor het sociaal akkoord en ze zijn slecht 2 leden van NPS hebben hun verontschuldiging aan het volk aangeboden voor het niet stemmen voor de sociaal akkoord derest doet als of er niks aan de hand is.
  Mijn prognose 2015 verkiezing de V7 de VHP haalt 9 zetels de PL 6 de overige partijen 6 zetels!
  Mijn voorspelling de NDP zal minimaal 23 zetels halen en partij ABOB minimaal 4 a5 zetels.


  Maak melding
 18. Bouterse , de ‘peaceful’ man, voelt zich zo gepushed dat hij erg zenuwachtig is geworden. De vraag is: wie pushed hem volgens hem? Want van Santokhi en de VHP trekt hij zich toch niks aan, integendeel hij kan volgens zijn zeggen de helft van de VHP zo op laten sluiten. Dus wie pusht de zenuwachtige Bouterse? Somo? Brunswijk? De Amerikanen? Nederland? Brazilie? Of zijn eigen nachtmerrie’s?


  Maak melding
 19. Mijn wens aan God is dat alle huizen in SU versiert moet worden met NDP vlaggen en dat de NDP de verkiezing wint met 2/3 deel meerderheid of meer. Iedereen moet Bouta man en – Uma worden.


  Maak melding
 20. Tuesday 27 January DIT KAN JE LEZEN OP GFC NIEUWS PAGINA
  Het VEE 7 bedrog
  Hetgeen VEE 7 niet door heeft, is dat zij weliswaar op een misdadige wijze, reclame maakt voor de regering Bouterse/Ameerali. Immers, de mythe als zou Suriname anno 2015 geen rechtstaat, maar een machtsstaat zijn, een slogan van de VEE 7, wordt met name door Chandrikapersad Santokhi en Salam Somohardjo hard doorgeprikt. Een belangrijk kenmerk van een democratische rechtstaat is o.a. de vrijheid van meningsuiting. In een machtsstaat is dit laatste ondenkbeeldig. Hetgeen zich zaterdagavond 24 januari 2015 op het podium van de Olifant ontrolde, was een macaber toneel van een slechte beleving van de rechtsstaat Suriname.
  De perfide vorm waarin de vrijheid van meningsuiting werd beleefd, is daar een goed voorbeeld van. Immers, in de meest banale zin van het woord, het plegen van presidentsschennis, het grof aantasten van de waardigheid van het Instituut van de President van de Republiek Suriname, was evident en een zeer slecht voorbeeld voor Suriname, maar ook in internationaal opzicht een affront voor ons land. In blinde hartstocht naar macht, hebben verscheidene politieke leiders van VEE 7 zich aan dit laatste vergrepen. En trots dit feit, is en blijft elk van die leiders die zich in dit kader, verfoeilijk hebben misdragen, de waarheid meer dan eens met geweld verkrachtten, in alle vrijheid zich voortbewegen op het door hun buitengewoon vunzig gemaakte verkiezingspad.
  Met name Chandrikapersad Santokhi en Salam Somohardjo, de twee belangrijkste schakels binnen de VEE 7, bewezen ongewild dat zij met die stelling, Suriname is geen recht- maar een machtsstaat, hun groot ongelijk en feitelijk de misleiding van het Surinaamse volk.
  Ongewild werd er qualitate qua politieke propaganda voor de Rechtstaat van de Regering Bouterse/Ameerali gemaakt. Waartoe blinde haat en de hartstocht naar macht niet toe leiden kan.
  Het moet gezegd zijn, de enige waardige bijdrage die het niveau van een “prasi oso” ontsteeg, was die van de voorzitter van de NPS, die een inhoudelijk en op niveau staand betoog hield.
  Suriname op dit niveau met VEE 7 in zee is reddeloos verloren in redeloze haat en verstandsverbijsterende rancune. Want consequent abject liegen dat er onder de regering Bouterse/Ameerali geen ontwikkeling plaatsvindt in Suriname, is ronduit misdadig en het nemen van een loopje met de intelligentie van het Surinaamse volk.
  De gerealiseerde projecten van de huidige regering ontrollen zich vrijwel dagelijks aan het oog van de Surinaamse samenleving.
  Daarvoor zijn de pers en media de doorgeefluiken en al helemaal de Overheidsmedia die het gehoor en het netvlies vergasten op de talrijke verworvenheden van de Regering Bouterse/Ameerali.
  Het eveneens misdadig focussen op niet gerealiseerde projectdoelen die evenwel blijk geven van visie op het ontwikkelen van de Republiek Suriname, zijn daden die onder de noemer onmacht om het eigen regeringsfalen van de afgelopen decennia te maskeren. Dit is vergelijkbaar met het strooien van zand in de ogen van het Surinaamse volk.
  Maar dan, de verwijten van het introduceren van racisme en haat onder de pluriforme Surinaamse samenleving door de regering, dat gaat waarlijk een groot aantal bruggen te ver.
  Voornamelijk opererend vanuit de enige echte multiculturele, multi-etnische en multireligieuze politieke partij van Suriname, de NDP, predikt de huidige regering van Suriname, bij monde van president Bouterse, dagelijks publiekelijk, eenheid en samenhorigheid in dit Godgegeven land.
  De weerspiegeling van het Surinaamse volk binnen de vertegenwoordigende organen van die partij
  in het landsbestuur spreekt daarvan trouwens ook boekdelen. In schril contrast daarmee staat de modus operandi van partijen zoals de VHP, Pertjajah Luhur, KTPI en BEP. Die partijen zijn allen stuk voor stuk op etnische leest geschoeide partijen die een dito leer prediken.
  De VHP die het heeft bestaan, om in de opmaat naar de onafhankelijkheid van Suriname, 1975, te pleiten voor de opdeling van Suriname, in één gebied voor Hindoestanen en het ander deel voor de rest van het Surinaamse volk, spant de kroon van het segregatistisch denken, en is met dit soort gedachtengoed, de grootste ondermijnende factor van onze natievorming. In dit verband is het soort zoekt soort, aangezien de Pertjajah Luhur in deze context niet veel afwijkt van de VHP.
  Voor de zuiverheid van voorlichting aan het volk van Suriname, dient te worden bedacht, dat de beleidsresultaten van onafgebroken 15 jaar Frontregeringen, in geen enkele verhouding staat met die van de actuele 4,5 jaar Bouterse/Amerali regering.
  BRON GFC NIEUWS!


  Maak melding
 21. Afu Sensie,

  Het moet niet gekker worden.
  Je refereert zelf aan de zetelverdeling, die na de verkiezingen in 2010 is ontstaan.
  Nu ben ik ineens hypocriet en een huichelaar.
  Lees je eigen posting er nog eens op na zou ik zeggen.
  Verder wil ik het hierbij maar laten, want je kunt alleen maar schelden op mensen, die een andere mening hebben, dan jij.


  Maak melding
 22. Frontliner,

  Wanneer de Afrikaanse Surinamers telkenmale beweren dat zij de enige echte Surinamers zijn en de rest onder hun voeten moeten staan, dan is het logisch dat de VHP, PL en andere partijen dan de opdeling willen van Suriname. En straks gaan de Chinezen ook hiervoor opteren indien de Afrikaanse Surinamers hun kwalijke ongewenste en onterechte wensen niet bijstellen.


  Maak melding
 23. @ Afu Sensie
  NDP is GEEN Politieke PARTIJ maar een beweging, een beweging zal altijd groeien en blijven groeien.

  Jaja zeker GEEN politieke partij maar een heup wiegende beweging makende partij die als speerpunt in haar agenda heeft staan “meer bysides and more cash” .
  Na 25 mei zullen ze heel hard kun best moeten doen om net in een zwart gat te vallen.
  Vraag maar aan Wijdenbosch en Graanoogst etc wat het betekend om geen geld te hebben.


  Maak melding
 24. Bravo,
  Ik hoop dat je nu eindelijk eens wakker word want je bent letterlijk en figuurlijk in de anus genomen.
  Nu de amnestiewet, mede door jullie goedgekeurd, achter de rug is ben je niets anders dan een hoopje zwarte diarree voor de NDP.
  BRAVO en zijn meelopers zijn nu gedoemd om aan de zijlijn te staan, zoals bij Moego Tapoe, en te schreeuwen maar weinig effect zal hebben.
  Bravo mi boi dat joe bin dong ala sma bin sabi mat dat joe bin dong so no wan mang bin kan begrijp.

  Boontje komt om zijn loontje


  Maak melding
 25. “De NDP is geen politieke party”, maar een beweging”!

  Helemaal mee eens afu.
  Eindelijk liggen we op één lijn.

  De ndp is een Criminele Beweging bestaande uit de crème de la crème uit de onderwereld.


  Maak melding
 26. Wel wel als brunsie zich aansluit bij p.l. dan zie ik dhoekie de pres. van nickerie al piesend over de straten van nickerie en paramaribo lopen.


  Maak melding
 27. Tsja, de bankrover heeft carrière gemaakt en dat zint het padvindertje niet, dus… plots wil meneertje niet meer samen werken, met de bachelor in bankzaken.
  Boko bouta heeft het niet verder gebracht dan de huishoudschool voor jongetjes.

  Meneer & mevrouw Abaisa-Mentor, dit is het gevolg van jullie principeloze keuzes.
  Boko bouta heeft jullie volk uitgemoord. Honderden baby’tjes, vrouwen en ouderen heeft hij laten afmaken.
  En toch…en toch….hebben jullie ‘boko bouta’ geholpen met zijn amnestie-status en een coalitie gesloten. Nu worden jullie als oud vuil weggesmeten.

  Ba soekoe Ba finie Ba Tjarie.
  dwz; nex no fout!…………..


  Maak melding
 28. @Afu Sensie

  “jojo de geboren leugenaar kijkt naar kiezers terwijl ik naar de zetels kijk, ga zo lekker door. de zetels zijn voor mij belangrijk,”

  Beste Afu Sensie wie is er het eerst de stem of de zetel. Zonder stemmen geen zetels.
  Zoals reeds eerder uit gelegd heeft het Surinaamse Kiesstelsel een aantal rare elementen die veel op de kop kunnen gooien.
  Zoals:

  1) met meer dan 10% meer stemmen had NF + VA in 2010 15% minder zetels.
  2) met even veel stemmen dat AC in 2010 7 zetels en DOE er slechts 1.

  Door samen te werken binnen V7 en met behoud van hun stemmers wordt de kans voor V7 op de zogenaamde restzetels steeds groter.
  Met een paar extra stemmen kunnen in de verschillende districten enorme verschuivingen ontstaan.
  Beste Afu Sensie ik zeg niet dat V7 wint ik zeg slechts dat indien V7 vast houd wat het in 2010 had zij in 2015 de verkiezingen met 2 vingers in de neus winnen.
  Echter je bent net zo sterk als je tegenstander toelaat. Je moet de huid niet verdelen voor dat de beer geschoten is.

  Ik vind V7 ook een monster verbond maar met wat ik registreer en kan zien en ervaren heb ben je een rund als je op Mega of NDP stemt.
  Helaas is er geen alternatief en wordt het kiezen voor de minst slechte. Jammer maar helaas.


  Maak melding
 29. @ Barabas
  Bouterse is bang overvleugeld te worden door Brunswijk die zich binnenkort Ing. mag noemen.

  Indien je het letterlijk zien dan kunnen ze beiden elkaar overleugelen.
  Zowel DDB als Brusi zijn met een vliegtuig de afstand overbrugd van Amsterdam naar Paramaribo

  Maar als je uitgaat van ing dan kunnen ze beiden zich op de morst kloppen
  I = In
  N = Nederland
  G = Geweest

  Moet wel zeggen dat geen van beide mannen zich als een bachelor mag noemen want beide mannen hebben meer dan 1 vrouw en kinderen en letterlijk is Bachelor = vrijgezel.
  Is dit niet hi;arisch te noemen (wat een sarcasme)


  Maak melding
 30. “Beste Afu Sensie ik zeg niet dat V7 wint ik zeg slechts dat indien V7 vast houd wat het in 2010 had zij in 2015 de verkiezingen met 2 vingers in de neus winnen.”

  Het wordt met de dag gekker met jojo, wat had v7 in 2010 dan jojo, er bestond niet eens een v7, front bestond toen, zoals ook een ACombinatie, PDO bestond toen niet, PL deed zelf mee in een combinatie, ktipi zat in MC enz. enz. Je bent echt een rund als je dit niet kan begrijpen.


  Maak melding
 31. Bouta is een beetje slim geworden. Hij weet dat Brunsie en zijn ABOP partij een van de oorzaken zijn van de grote criminaliteit in Suriname.
  Want Brunsie wil niet dat de criminele boslandcreolen opgepakt worden.

  Dus niemand moet met hem en zijn ABOP samen werken.
  Isoleren die handel.

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding
 32. Off topic:

  De Afro Surinamers moeten volgens Iwan Wijngaarde meer naar buiten treden. Dat was gisteren duidelijk de boodschap van de voorzitter van de Feydrasi Fu Afrikan Srananman tijdens de bloemenhulde bij Kodjo, Mentor en Present Pren aan de Heiligenweg. “Precies 182 jaar geleden zijn de vrijheidsstrijders Kodjo, Mentor en Present levend verbrand, omdat zij opkwamen voor hun vrijheid.
  Herrenberg vindt het belangrijk dat onze jongeren weten wat er precies is gebeurd in het verleden. De leerlingen van Hanna s’Lust moeten een lesprogramma over Kodjo, Mentor en Present maken. De leerling met het beste lesprogramma krijgt SRD1000, aldus Herrenberg.

  Kodjo, Mentor en Present moeten zeker herdacht worden. Respect!!!
  Maar de december slachtoffers zijn ook de Kodjo’s, de Mentors en de Presents van de 20ste eeuw. Ze zijn gemarteld, gecastreerd en vermoord door landgenoten.
  Herrenberg vindt het belangrijk dat onze jongeren weten wat er precies is gebeurd in het verleden. Zegt ie dit alleen maar bij onderwerpen die in zijn straatje passen of bedoelt ie daar ook de decembermoorden, de Moiwanamoorden enz mee?

  Ze vergiftigen de Surinaamse jeugd met anti westerse propaganda over de ruggen van de moedige, heldhaftige Kodjo, Mentor en Present.

  Door de kolonisator vermoord worden is heel erg, door een landgenoot vermoord worden is nog erger.

  Not every black man is my brother, not every white man is my enemy!!!!


  Maak melding
 33. Trouwens nogsteeds GEEN antallen gelezen in de media of de mediaraad van de VHP, 7 partijen een massa volgens hun maar niet eens een schatting.

  Tuurlijk uit schande durven ze niet eens een schatting te geven, omdat er pakweg tussen de 700 en 1000 mensen aanwezig waren, let wel tijdens de piek misschien wel 1000 toen South South west speelde.


  Maak melding
 34. “PARAMARIBO – Bouwbedrijf Dalian wil medio dit jaar alle 550 huizen die het voor de overheid bouwt, sleutelklaar opleveren. Het gaat om 423 woningen te Richelieu en 127 te Charlesburg. In Richelieu zijn er intussen 129 afgebouwd en die worden binnenkort overgedragen. Dat meldt Wang De You, projectmanager huizenbouw van Dalian.

  De You wijst erop dat het bedrijf alle woningen in januari 2016 moet opleveren, maar omdat zaken voortvarend verlopen kan het door China gefinancierde project eerder worden afgerond. Volgens de projectmanager gaat het om twee- en driekamer prefabwoningen van 42 tot 88 vierkante meter. Een deel van de materialen wordt geïmporteerd uit China en Europa. Voor het huizenproject heeft Dalian tweehonderd mensen aangetrokken van wie een derde lokale krachten.

  Dalian heeft in november 2012 in Richelieu het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen. Door de aanhoudende regen heeft het project vier maanden vertraging opgelopen. Ook moest het bedrijf voor sommige kavels nog een bouwvergunning krijgen van het ministerie van Openbare Werken.”

  lees maar hoeveel woningen weer opgeleverd gaan worden, volgens de leugenaar jojo ben je een rund als je op de NDP zou stemmen, je zou op V7 moeten stemmen, vraag aan jojo hoeveel woningen heeft front ooit opgeleverd in Suriname.

  Volgens jojo zijn die Surinamers gek en zwakbegaafd als die ezels op waterkant.net.


  Maak melding
 35. brunswijk,,als jij ja,, jij ja,,een echte bala bent..,,,verlaat dan nu direct het zinkende schip..

  je wordt alleen maar gebruikt om die moordenaar net als jij zelf een hand boven het hoofd te houden..

  na 25 mei gaan jullie toch naar santo boma met vakantie..

  dus geniet nog even..


  Maak melding
 36. Afu Sensie denkt met zijn … en begreep dat de NDP een sex-te is

  Truth Je hebt volkomen gelijk Het zijn schoften die :
  Ze vergiftigen de Surinaamse jeugd met anti westerse propaganda over de ruggen van de moedige, heldhaftige Kodjo, Mentor en Present.


  Maak melding
 37. Brunswijk moet met zijn achterban djoeka’s , het bos terug.
  Alle criminaliteit van nu hebben we aan hem te danken en de marrons.
  Ze kunnen alleen maar stelen, hangen,roven. Onveiligheid creëeren .
  Brunswijk is ook zo een domme aap, hij kan nog niet behoorlijk praten, als een imbeciel. Ik schaam me als Surinamer als ik deze man zie praten.
  Bouterse heeft gelijk. Weg met die boslanddebiel.


  Maak melding
 38. Ai baja want een diepte punt op waterkant.net, ze zijn zo dom.

  “Beste Afu Sensie wie is er het eerst de stem of de zetel. Zonder stemmen geen zetels.”


  Maak melding
 39. @ Afoe Sensie (half by senses):

  Een huis van42 m2 bouwen is geen eer maar een schande. Dat zijn slechts twee middelmatige slaapkamers. Waar is de rest van dat huis?

  Als je zo een huis bouwt voor iemand, heb je geen respect voor hem.

  En bovendien, het zouden toch 18.000 zijn? Waar is de rest?

  De trein zou toch voor de verkiezingen rijden? Waar is ie?

  Hoe zit het met die belastingvrije computers?

  Alle projecten die zijn uitgevoerd liepen al onder Vene.

  Ze zijn uitgevoerd met geld gespaard onder Vene. Zelfs DiDiBri’s schoonzoon (GILMORE-AND-WE-LESS BOEFDRAAD) zegt dat de valuta afnemen. Lees de krant maar.

  O nee, ÉÉN project is van DiDiBri. Het AMNESTIE prohect. Maar zoals je weet:

  AMNESTIE IS VOOR SCHULDIGEN!!!!!


  Maak melding
 40. Een vlieg is van nature veel slimmer dan alle mensen die op onberechte moordenaars hebben gestemd. Degenen die wederom zullen stemmen, op de stinkend verrijkte parasieten en poepvliegen na, zijn………………..


  Maak melding
 41. @Afu Sensie
  U bent een grapjas. Met vasthouden is in besloten wat de verschillende partijen toen hadden of wel NF+ VA en daar over heen dat wat BEP, KPTI met zich mee brengen als extra.

  Een paar BEP stemmen vertalen zich snel in 1 of 2 extra zetels

  “Volgens jojo zijn die Surinamers gek en zwakbegaafd als die ezels op waterkant.net”
  Ik zal zelden spreken over gek of zwakbegaafd dat zijn termen van U, Pero, sSbidieri en Henk Mollenaar. Indien ik een soortgelijke term gebruik is het Ironie of wellicht sarcasme.

  Nu weer 550 woningen opgeleverd. Nee beste Afu Sensie het plan is ze medio dit jaar (juni/juli0 op te leveren. Hoeveel zijn er belooft en hoelang hebben ze over deze 550 gedaan. vanaf opdracht november 2012. Weet u wel hoe snel Chinezen dit soort huisJES bouwen in China. Beste Afu Sensie heeft u wel naar de kwaliteit gekeken en gaat het net zoals bij die andere opleveringen zonder dit en zonder dat. Het zijn huisjes die in een vlakte gesmeten zijn zonder echte infrastructuur.
  Het is wel zo dat er ongetwijfeld niet opgeleverd gaat worden als de laatste termijn niet betaald is.

  Beste Afu Sensie het gaat niet om deze 550 maar om alle opgeleverde projecten en dan valt het weerzin wekkend tegen. En dan niet brullen en de vorige regering dan nee gewoon eerlijk vast stellen dat het maar 10% is van wat beloofd is. Gewoon vast stellen dat het slechts kippenhokken zijn en dat er geen fatsoenlijke infrastructuur is. U weet wellicht nog de projecten op Leiding die met vlaggen en feestelijkheden opgeleverd werden maar nadien niet bewoonbaar bleken.
  Denkt u eens aan al die onderwijs woningen en internaten die onbewoonbaar opgeleverd zijn. Het is niet slechts een dak en een deur maar ook alles er om heen.

  U maakt van iets in de toekomst weer eens een feit. U verdeeld de huid voor dat de beer geschoten is.


  Maak melding
 42. Hahahaha mindrinetie jullie fronters zijn mij een apart soort species. “Een huis van42 m2 bouwen is geen eer maar een schande.” Hoeveel van deze schandalige woningen heeft front kunnen bouwen, niet een.

  Weet je hoeveel Surinamers hier mee blij zullen zijn, want ze kunnen nu eindelijk weg uit die krotjes waar ze met oma, opa, moeder, zus, kleinkinderen enz. enz. samenhokten.

  Dat kennen jullie fronters, jullie zijn een en al ARMOEDE, soso pina.

  We weten het al alle projecten waren bgepland door front, alleen hebben ze GEEN ENKELE kunnen uitvoeren, dat doet de NDP, uitvoerders zijn ze, niet die armoede zaaiers van front, yu pina udu loso yu.


  Maak melding
 43. “Met vasthouden is in besloten wat de verschillende partijen toen hadden of wel NF+ VA en daar over heen dat wat BEP, KPTI met zich mee brengen als extra.”

  Zo nu is het wel goed om naar het verleden te kijken, jojo je bent echt een jojo totaal doorgedraaid.

  Ik begrijp jullie fronters jaloezie omtrent de woningen, feit is en blijft dat front niet 1 zo’n woning kon opleveren laatstaan 500. Inmiddels zijn er meer dan genoeg woningen opgeleverd, maar belangrijker er is eindelijk onder deze regering een WONINGWET aangenomen.

  “Beste Afu Sensie het gaat niet om deze 550 maar om alle opgeleverde projecten en dan valt het weerzin wekkend tegen.”

  Alle woningen en projecten die deze regering heeft opgeleverd in 4,5 jaar is NOGSTEEDS VEEL EN VELE MALEN MEER dan front in 10 JAAR heeft opgeleverd, dan kan het wel 1% of 10% zijn wat is beloofd, maakt niet uit er is geleverd dit in tegenstelling tot front, die alleen voor stilstaand, achteruitgang en GEEn ontwikkeling heeft kunnen brengen, stamp dat goed in je dome front kop, je bent toch geen rund, dat je niet snap.


  Maak melding
 44. Ai baja de frontera toch, ze hebben niets en nogmaals niets om op terug te vallen, geen issues meer, dus zijn zelfs de woningen die worden gebouwd een schande.

  Hun claim dat alle projecten al onder vene liepen is duidelijk dat ze in een uitzichtloze diepe put zitten, ze hebben niets om op terug te kunnen vallen, dus claim je wat van een ander is. Dat noemt men armoede in geest en verstand.


  Maak melding
 45. Ik vraag mij echt af of het voor Brunswijk veel uitmaakt.
  Hij koopt straks gewoon weer een aantal stemmen met geld.
  Hoewel de Surinaamse wetgeving dat verbiedt, is er nog nooit een instantie geweest, die tegen Brunswijk optrad.
  Hij kan gewoon zijn eigen gang gaan, zoals zoveel Surinaamse politici – van welke politieke kleur ook – hun gang kunnen gaan zonder dat daar tegen wordt opgetreden.
  Corruptie is verweven met de bovenlaag van de Surinaamse bevolking.
  Hoe hoger, hoe erger.


  Maak melding
 46. ze hoeven niet persé in één blok te zitten,ze worden allebei …. wanted… zowel door amerika,nederland als de fransen zelf..

  het worden spannende tijden de komende vier maanden..

  wat zit er te wachten..


  Maak melding
 47. het tijdperk bbd brunsie loopt ten einde.. binnen kort..duurt geen 50 jaar z.a. gezegd door brunsie..maar hoog uit tot 2015 25 mei a.s.

  daarna breekt een andere tijd-perk aan .n.l santo-boma..europa of amerikaaaa..

  dan kunnen we schreeuwen lang leve sme..eindelijk..


  Maak melding
 48. beste Ronnie brunswijk als jij had na gedacht kon je weten dat deze zet van desi bouterse kwam want hij kan op dit moment alleen maar hoopen dat jij met abop wat gaat los weken van de v7 dat is de hele opzet want jij kan met abop niet alleen de verkiesing op 25 mei in gaan dit is gewoon weer het spel wat bouterse speelt het heet de grote af leiding show de v7 moet gewoon door gaan met hun beleid en niet in de val lopen van bouterse Ronnie jij wist dat dit kon gebeuren maar jou oogen zijn groot voor geld jij was de held van surinaame nu ben je gevallen in zijn spel je stapte op de doden voor geld jou eigen mensen jou lijf wachten stuward en doetje jou mensen van j.c slacht offers van moiwana je was het allemaal vergeten waarom om dat jou oogen groot waren voor geld jij dacht dat deze bouterse was veranderd nou je had beter moeten en kunnen weten je ging weg bij nieuwfront je dacht bij de mega ndp is het beter voor het binnen land nou ook niet he zelf bep van meneer waterberg ging weg bij abop waarom omdat hij wel wist het is altijd beter om bij de front partijen te blijven dan bij ndp Ronnie je ben niet meer de held van surinaame maar je kunt de stap maken naar v7 want zij zijn het die geen verdeling willen maar vrede veiligheid voor het land en volk surinaame en ook voor het binnenland leve v7 leve nps gado bless surinaame


  Maak melding
 49. Mujrim
  Frontliner,
  Wanneer de Afrikaanse Surinamers telkenmale beweren dat zij de enige echte Surinamers zijn en de rest onder hun voeten moeten staan, dan is het logisch dat de VHP, PL en andere partijen dan de opdeling willen van Suriname. En straks gaan de Chinezen ook hiervoor opteren indien de Afrikaanse Surinamers hun kwalijke ongewenste en onterechte wensen niet bijstellen.
  >
  >
  MUJRIM
  Om te beginnen het is een feit dat de Creolen de eerste bewoner van Amerika waren, maar wij zijn allemaal Surinamers ongeacht wie en wat je bent hindoestaan, chinees, creool, Javaan en derest. Wij houden allemaal van Suriname en willen het beste met Suriname. Feit is Jouw VHP wilde Suriname na de onafhankelijkheid in 1975 in tweeën delen 1 deel voor de hindoestanen derest voor alle Surinamers. Wij moeten ons dan afvragen waarom willen de hindoestanen Suriname in tweeën delen terwijl ze oorspronkelijk uit India komen maar willen land in Suriname voor zich zelf. Het waren de Creolen die NEE zeiden tegen de opdeling van Suriname, de Creolen zeiden 1Volk 1 land ongeacht waar je vandaar komt gelijkheid voor iedereen en dat hebben sommige hindoestanen de Creolen nooit vergeven. Het waren de Hindoestanen die racisme tegen de creolen uiten wij Creolen kunnen niks en maken het land stuk. Toen wijdebosch aan de macht kwam hebben de hindoestanen vanaf dag 1 aan zijn stoel poten gezaagd . bij Bouterse gebeurd hetzelfde vanaf dag 1 zagen de hindoestanen aan zijn stoelpoten . alle economisten uit het buitenland zeggen dat Suriname onder Bouterse een Creool het goed doet zijn het de hindoestanen die Moord en brand schreeuwen dat Bouterse het land stuuk maakt want De Gedachten Goed van de Hindoestaan is dat Creolen Suriname nooit kunnen en alleen mogen besturen want dat is tegen het leer van de hindoestaan want creolen die de hindoestanen onderwijs hebben geven zijn in de ogen van de hindoestanen DOM. Bouterse heeft de afgelopen 4,5 jaar goed gedaan , hij heeft meer gedaan dat de 15 jaar NPS en VHP en iedereen kan dat zien. Men zegt Suriname is geen rechtstaat onder Bouterse maar we hebben allemaal nog steeds het vrije meningsuiting in Suriname en dat is een beginsel van democratie. Men zegt dat het economisch slecht gaat met Suriname terwijl de economische cijfers uit het buitenland IMF zeggen Surinaamse economie groeit hard onder Bouterse en we hebben allemaal last van de wereld economie en Suriname is geen uitzondering maar het gaat goed in Suriname vergeleken met andere landen. MUJRIM jij en je maatjes trekken graag het slachtoffer schoentjes aan net zoals santhoki maar jullie racisme is duidelijk. Wanneer ,men alle hindoestanen oproepen om op moederpartij VHP te stemmen dan noemen de Hindoestanen dit Loyaliteit. Wanneer de creolen alle creolen oproepen om op een multiculturele partij of op een creoolse partij te stemmen dan Gillen de hindoestanen Creoolse Racisme . feit is sommige Hindoestanen nooit zullen accepteren dat Creolen in een multiculturele partij Suriname goed kunnen besturen zonder de VHP. Santhoki zei dat Suriname de kleine elite die Suriname besturen uit het zadel moeten wippen maar het is een feit Bouterse en de NDP zijn gekozen door het volk. Santhoki is AANGEWEZEN In een Besloten vergadering door de ELITE Eigenaars van de VHP. De VHP is geen democratie organisatie maar een etnische dictoriale bewind die hun eigen leden op de vinger tikken die een andere gedachtegoed uiten. De VHP wordt niet bestuurt door Sandopie maar door de Elite eigenaar achter het scherm!


  Maak melding
 50. Hoi, hoi hoi heel Zuid Amerika en heel Noord-Amerika is eerst bewoond geweest door Afrikanen, lees ik !
  De oorspronkelijke eigenaren dus ……. …

  Nu nog het “slavernij-syndroom” uit de hoofden van de afstammelingen ranselen, dan kan de opbouw beginnen !

  Wiki, Sibi-Srafu ’s ! W’e libi tide !!! Sraf’ting psa somen langa !!!


  Maak melding
 51. Afu Sensie
  Ik begrijp dat u snappertje het niet meer bol kan werken en aan de kook geraakt is.
  Maakt u niet ongerust om mijn gemoedstoestand. Die is prima.
  Ik kan aardig mee kommen qua intellectuele capaciteiten. U bijdragen lezen is een oefening hoe ver een mens wil en kan gaan in het recht praten van wat krom is.
  Gezien de structuur en de coördinatie van uw bijdrage bent u geen dom mens. Met uw reacties vernederd u zichzelf omdat ook u weet dat deze regering vreselijk faalt en niets produceert wat er toe doet voor de Surinaamse samenleving.

  De regeringen Venetiaan hebben zich zelden op de borst geslagen omdat wat zij deden / realiseerden gewoon hun taak was. Er zijn in die perioden meer woningen gerealiseerd dan onder deze regering.
  Er was aanzienlijk meer groei en de schulden gingen naar beneden. Ze hebben staatsolie in eigendom gehouden en opgebouwd tot wat het geworden is en de goudindustrie in een tijd dat goud slechts $ 400/ troy ounce opbracht vorm weten te geven.

  Ja ze hebben ook gefaald door de Pork Nockers niet onder controle te krijgen. Echter zie wat deze regering er van gemaakt heeft. De eerste jaren waren er honderden miljoenen USdollars extra. Door een beetje extra inzet op het structureren van de informele goudwinning (OGS) zou het land ongeveer $ 1.000.000.000 extra inkomsten gehad hebben. De informele goudsector is 2 maal groter dan de formele. Met alle geroep heeft men dat allemaal laten liggen.


  Maak melding
 52. “Er zijn in die perioden meer woningen gerealiseerd dan onder deze regering.
  Er was aanzienlijk meer groei en de schulden gingen naar beneden. ”

  Jojo de fantast heeft weer gefantaseerd, jojo hebt een cronisch probleem, misschien tijd het te onderkennen.


  Maak melding
 53. De tweedracht zaaien is begonnen: ndp jongeren mediaraad geeft aan dat NPS een beleefde leider heeft gehad en pl en vhp zijn rampen. Bittere reactie NAC de meeting op zaterdag jl plus tweedracht zaaien. Het begint dus. Gfc nieuws.


  Maak melding
 54. Ook de nationale opruier en volksmenner Kenneth Slooten van Bakana Torie doet van zich spreken. Behalve dat deze man zijn vak totaal niet verstaat verkracht hij het beroep van journalist. Blijkbaar begrijpt deze dommerik niet dat een journalist onafhankelijk en kritisch dient te zijn. Het enige wat Kenneth Slooten doet is de dikke reet van Bouterse aflebberen. Die billenlikkerij heeft, gelet op de tongval en accent van Slooten, resultaat opgeleverd.
  Kenneth Slooten is niets meer dan een poppet van Bouterse en zijn partij. Lekker afgeven op tegenstanders van Bouterse. Opmerkelijk vond ik overigens dat niet een persoon op wie Slooten kritiek uit niet in de gelegenheid gesteld zijn om een weerwoord te leveren. Daarom zal Suriname een onderontwikkelde land blijven.
  Suriname mag China op de blote knieën bedanken dat dat land investeert want nu nog blijft het een verschrikkelijk lui en niet vooruit te branden volk. Waar is de Surinamer trouwens trots op ?


  Maak melding
 55. Frontliner,

  Volgens mij en vele anderen waren de indianen de eerste bewoners van Amerika, zoals de indianen ook de eerste bewoners van Suriname waren.
  Jouw stelling klopt dan ook niet.
  Suriname kende al indianen, voordat de slavenhandel op gang kwam.
  Even teruggaan naar de geschiedenisboeken.


  Maak melding
 56. Liegen en de schuld bij een ander neerleggen terwijl het meer dan evident is dat de paarse kliek een gore, corrupte en criminele bende is, is inherent aan het gedrag van al die paarse fossielen.
  Bij gebrek aan inhoudelijke argumentatie komt het vanzelf tot een scheldkanonnade en racistisch gezwam.

  Frontliner, als jij zo te lullen hebt over hindoestanen weet dat je paarse baas dankzij diezelfde mensen in het zadel is geholpen en nog steeds geholpen wordt!!!! Die mensen hebben breed genoeg en niet racistisch gestemd zoals jij wil doen uitkomen, racistisch splijtzwam. Hou die lulkoek voor jezelf.

  Zolang je maar lang genoeg en hard genoeg liegt, geloof je het zelf ook.
  Stelletje ongeloofwaardige paarse losers die niet anders kunnen dan het belastinggeld van het volk te roven en geen enkele verantwoording hierover af te leggen. En nog staalhard te staan te liegen en de vinger naar anderen te wijzen.

  Een volkspresident die dit toelaat is niet alleen medeplichtig maar verraadt ook zijn volk.
  Wat “Zijn” volk???????….. ‘Al brandt Paramaribo uit, hij slaapt lekker door’
  Weet dat de doden die hij op zijn naam heeft staan, hem nooit rust zullen gunnen. Alleen met coke snuiven kan hij eraan ontsnappen.


  Maak melding
 57. Frontliner, je raaskalt als een loopse juffer, verdraait feiten als een farizeeer, discrimineert en racisseert als een Arier, probeert een wig te drijven tussen creolen en Hindoestanen en daarom schijt ik zo op Surinamers. Het meest droevig en zielig volkje dat op de aardkloot rondloopt. Mi gado mi sari uno dong cow


  Maak melding
 58. Helaas komt er binnenkort in ons geliefde land nog veel meer
  djugu djugu naar voren !
  Bouta wil niet eens een MaggiBlok of Postzegelblok met Abob vormen !

  Sranan blijft zitten met een Abob-bolletje en een NDP-bolletje !

  Niet mengen, laatstaan mengen en roeren aub !

  Neks no fout !

  PS : Wat zit er in februari in het vat voor het Dino-bolletje ??


  Maak melding
 59. Die opgefokte en agressieve postings van ene Afu Sensie konden wel eens veroorzaakt zijn door coke gebruik, eigenlijk ook geen wonder, wiens coke men snuift , diens woord men spreekt


  Maak melding
 60. Afu Sensie,

  Je bent verblind door haat tegenover alles en iedereen, die een andere mening heeft, dan jij.
  Daardoor redeneer je vanuit een tunnelvisie, waar je volgens mij ook nooit meer uitkomt.
  Ik kan geen voorspelling doen, wie de komende verkiezingen gaat winnen, maar als Bouta verliest, moet jij wel in een ontzettend diep ravijn vallen.


  Maak melding
 61. Rudinho
  Frontliner,

  Volgens mij en vele anderen waren de indianen de eerste bewoners van Amerika, zoals de indianen ook de eerste bewoners van Suriname waren.
  Jouw stelling klopt dan ook niet.
  Suriname kende al indianen, voordat de slavenhandel op gang kwam.
  Even teruggaan naar de geschiedenisboeken.
  ====================================================

  Als er 1 is die weer terug moet naar de boeken dan ben jij het wel gezien je reactie. Je moet wel de juiste boeken opzoeken en niet van de boeken die bedoeld zijn om ons op een dwaalspoor te brengen. Remember: “Brainwashed eduacation to make us the Fool”


  Maak melding
 62. @Frontliner

  Je reactie is prachtig en ik ben het met je eens.
  Ik kan er nog aan toevoegen dat de V7 staat voor:

  volksverlakkerij!
  vriendjespolitiek
  vuilspuiterij
  vechtersbazen
  verraders
  valsheid
  venijn


  Maak melding
 63. Frontliner,

  Je gaat niet in op de kern van de zaak, nl waarom beweren de Creolen steeds weer dat zij de enige echte Surinamers zijn, aldus anderen het gevoel gevend dat zij ongewenst zijn in Suriname? Waar zouden de Hindoestanen, Chinezen, Javanen dan naar toe moeten? Logische antwoord: een eigen onafhankelijk gebied binnen Suriname.
  Dus: of hou op als Creool om Suriname alleen voor jezelf te claimen, dan gaan anderen ook niet meer spreken over een opdeling of ga daar mee door en dan zul je zien dat Chinezen, Javanen en Hindoestanen gaan samenwerken en het land inderdaad opgedeeld zou kunnen worden. De keuze is aan jullie, Creolen.
  Met de komst vann vele nieuwe Chinezen en de belangrijkheid van de Chinezen, die dan de kar gaan trekken, is de laatste optie een serieuze optie.


  Maak melding
 64. In een aantal postings lees ik dat de Creolen de eerste bewoners van Noord -Amerika van van Suriname waren. Zelden zoiets onzinnigs gehoord of probeert men de Creool als een ras met superieuriteitsgevoel neer te zetten ? Welnu, dan is dat gevoel zeer misplaatst ! De eerste inwoners van Suriname waren de Surinen Indianen en het land is ook naar hen genoemd. De Creool denkt te vaak dat Suriname alleen aan hen toebehoort en gedraagt zich er ook naar. Ter rechtvaardiging daarvan doet de Creool vaak een beroep het verleden (Slavernij) en alle ellende die zij hebben meegemaakt. Welnu, de huidige Creool moet het slavenverleden loslaten want zij hebben die ellende niet persoonlijk meegemaakt. Ik kan mij niet indenken dat het leed van 275 jaar geleden nog voelbaar is bij de huidige generatie Creolen, tenzij veel van hen aan een vorm van pathologische leugenachtigheid lijden en graag met het leed van hun voor voorouders anderen proberen te manipuleren (bijv. discussie over Sinterklaas en Zwarte Piet).

  Er wordt afgegeven op de Hindoestanen alsof zij de schuldigen aan de slavenhandel zijn. In werkelijkheid zijn juist zij de slachtoffers van de slavenhandel. Want toen na de afschaffing van de slavernij de Djoka’s het oerwoud invluchtten en de Creool het zware veldwerk op de landbouw niet aankonden, net zoals nu nog steeds het geval is, werden Hindoestanen uit India en Javanen uit Java gehaald om de monden van de Creolen te voedden. Het is goedkoop om nu met de vinger naar de Hindoestanen te wijzen, met valse argumenten een slecht beeld over Hindoestanen neer te zetten en hen van racisme te betichten. Het bevreemdt mij ook dat er beweerd wordt dat Hindoestanen geen bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname hebben geleverd. Dankzij de Creolen maakt Suriname een goede ontwikkeling door.
  Moet je met zulke racisten en domme mensen in discussie gaan ?
  Niet de Nederlander maar de creeol is de ergste racist !


  Maak melding
 65. Kenneth Slooten, de zwarte Geert Wilders.
  Ik stel voor dat deze zwarte man op 5 december de staaf van Sinterklaas mag vasthouden. Dan heeft zwarte Piet een staffunctie en einde aan alle discussie. Kenneth kan de Sint jou benaderen voor een staffunctie ?


  Maak melding
 66. @ abaisa
  Het wapenschild van Suriname bestaat uit een schild, geflankeerd door twee Indianen, met daaronder een wimpel met het devies justitia, pietas, fides (gerechtigheid, vroomheid, vertrouwen).
  Het schild is verticaal in tweeën gedeeld. Links is een zeilschip op zee afgebeeld, en rechts een koningspalm op de aarde. In het midden bevindt zich een groene ruit, met daarin een vijfpuntige ster. Deze ster symboliseert de vijf continenten waar de inwoners van Suriname vandaan zijn gekomen: Afrika, Amerika, Australië, Azië, Europa.
  De schilddragers symboliseren de oorspronkelijke bewoners van het gebied.


  Maak melding
 67. @Sweetimofo, @Pietepiet e.a.,

  Geen nood, ik snap dat dit jullie gebrainwashte mind te boven gaat dus zal ik geen moeite doen om jullie te re-educaten. Gebruik je p.c. en vooral je tijd nuttig door jezelf te ontwikkelen i.p.v. 24/7 de meest gore onzin hier op te schrijven.


  Maak melding
 68. @Abaisa, ik zeg waar het op staat en velen,waaronder u, vinden dat niet goed. Ik ben niet een type dat met alle winden meewaait. Ik bekritiseer en complimenteer daar waar nodig; maar beiden doe ik op eigen kracht en uit eigen waarneming.
  En geloof mij het gekakel op dit forum is van een dusdanig laag niveau dat men bij mij niet voor brainwashing hoeft te vrezen. Echter, mensen die 24 uur per dag Halleluja schreeuwen en doelloos in het leven staan, die vallen ten prooi aan manipulatie en hypocrisie. U bent daar het schoolvoorbeeld van.


  Maak melding
 69. @Sweetie Mofo

  Echter, mensen die 24 uur per dag Halleluja schreeuwen en doelloos in het leven staan, die vallen ten prooi aan manipulatie en hypocrisie. U bent daar het schoolvoorbeeld van.
  ==========================================
  Dit bedoel ik nou juist.

  Je kent mijn vlag noch mijn vlaggenmast en toch durf je dit op te schrijven.

  Sari Tori!!


  Maak melding
 70. @Abaisa, ik ga niet persoonlijk met u de discussie voeren want daarvoor is dit forum (van een bedenkelijk laag niveau waarop discriminatie en racisme welig tieren) niet bedoeld. U meent een mening over anderen te mogen formuleren maar zodra eimand met een afwijkende mening komt die net met de uwe stroomt, is hij/zij gebrainwasht. Weet u wat u van mij mag ? U kunt het dak op!


  Maak melding
 71. Alleen het feit dat ik u niet tutoyeer , wat u wel doet, laat zien dat ik een andere opvoeding genoten heb.
  Ik weiger mij dan ook tot uw opvoeding te verlagen. Wie is hier nu om medelijden mee te hebben ? Niet ik.


  Maak melding
 72. Bouterse weet dat de NDP ontzettend sterk staat en in staat is te heersen bij de komende verkiezingen. Er waait een ware NDP-wind door Suriname en dat hoor en voel je overal. President Desi Bouterse heeft niemand nodig want de NDP is sterk genoeg om de roversbende van de V7 te verslaan en het karwei van de vooruitgang af te maken. Suriname voorwaarts!


  Maak melding
 73. Ik ben bij blij dat ik ook nog redelijk veel normaal denkende en gedragende creolen ken i.p.v. de hier alles beter wetende en alles en iedereen overschreeuwende figuren hier als een Afu Sensie, een Abaisa, Sabidirie, Parbo, die zo gauw iemand het niet met hun eens is voor van alles en nog wat uitmaken, in ieder geval van weinig innerlijke beschaving getuigen.
  Zijn zij er ook niet de oorzaak dat veel anderen het negatieve beeld hebben van de Afro Surinamer als een schreeuwende, ruziemakende luie mensensoort, lekker volk, wat voor een groot gedeelte de oorzaak is van disriminerend gedrag iets wat ze anderen te pas en te onpas verwijten, eigenlijk ben ik wel klaar met dat soort lui, maar hun gewoon hun gang te laten gaan pas ik dus ook voor en zal hun wanneer nodig van repliek dienen, de hierarchie van de grootbekken, blijkbaar de normale gang van zaken binnen de paarse groeperingen, doe ik niet aan mee


  Maak melding
 74. @ Groetjes van de lege staatskas ! Groetjes van het gegraai
  in de nooodzakelijke monetaire en andere reserves !

  Groetjes van het gegraai in de reserves van staatsbedrijf
  Staatsolie, om toekomstige afdrachten aan de staat versneld
  te innen !

  Groetjes van en MEGA-begrotingstekort en van de
  naderende devaluatie van onze zwakke munt, de SRD !

  PS : Kijk eens goed naar het staatsfaillissement Venezuela!
  Groetjes van Dino !


  Maak melding
 75. Het minnetjes monster was weer bezig daarom nogmaals:
  @Sweetie Mofo

  Je moet eens naar de FB pagina van Kenneth Slooten gaan. Dan zie je hoe ziek hij is.
  =============================
  Overigens in aan Kenneth Slooten door Abrahams ooit de toegang tot O.W. ontzegd. Hij zou malversaties plegen volgens Abrahams (En die beschuldiging uite Abrahams !!! )
  Het is en blijft een circus met domme clowns de NDP.


  Maak melding
 76. @MODERATOR

  Kunt u het IP adres van Abaisa voorlopig blokkeren want hij lijkt overduidelijk gestoord en de minnetjes idioot te zijn. Het hoeft slecht voor enekel maanden want na 25 mei heeft hij geen toegang meer tot het kabinet van de president en de nieuwe bewoners van die locatie verdienen vermoedelijk wel toegang.

  Dat Abaisa dringend professionele hulp nodig heeft beseffen wij beide heel goed en ik besef ook dat U daar weinig aan kunt doen maar een ban zal zeker er toe bijdragen dat de situatie niet verergert.


  Maak melding
 77. @Afu Sensie

  Wat ga je doen als de NPD in aanstaande verkiezing VERLIEST en V7 WINT?

  Een simpele vraag. Graag je antwoord op die vraag.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 78. @Neus,

  Dinges abaisa is niet zo slim!
  De moderator kan niets doen, het zijn random proxy’s die ze gebruiken.
  Dit doe je mbv een script. Het is mogelijk om 40 plusjes tegelijk te geven.
  Wil je blokkeren, dan moet je een hele range ip- adressen blokkeren, dit in het nadeel van de suri’s, die kunnen dan niet meer reageren. Hoewel….. het lijken op antiliaanse plusjes 🙂

  Ik weet wel, dat de beheerders van de Telegraaf dit wel kunnen.
  Heb eerder voorgesteld dat de beheerder, Jan-Peter, van wkn collegiale hulp zoekt…


  Maak melding
 79. @Neus,
  Over de Zwarte Wilders Kenneth Slooten het volgende; toevallig kwam ik op zijn site terecht en luisterde een fragment Bakana Tori af. Wat deze man placht te doen is pure racisme jegens de Hindoestaanse en Javaanse bevolkingsgroep prediken. In ieder elk ander beschaafd land was deze man strafrechtelijk vervolgd. Zoveel haat straalt hij uit.


  Maak melding
 80. @groetjes uit su

  Ook weer zo één die nog in de waan van de jaren tachtig leeft.

  Hallooooo, did you ever heard of whatsapp?
  Wij kunnen tot op de seconde af volgen wat jullie daar uitvreten, met dank aan de ‘suri’s be like’.
  Dus je liegt grandioos dat er een paarse wind waait.
  Waarom lieg je zo…..

  De eerste poging tot rotzooi die boko bouta durft uit te halen wordt binnen een halve seconde de wereld in-getweet.

  p.s, heb je die camera achter je al ontdekt, whahahahahahaha


  Maak melding
 81. @grotejes uit Suriname,
  Mijn dikke ass voor je dat jij in Suriname woont. Jij woont gewoon in Amsterdam man maar je wilt uit schaamte doen geloven dat jij in Suriname woont. O na ka di in mi ede. Je bent een van de vele Suri’s die graag Nederland beschuldigt van alles en nog wat (net als die oloo mati van jou Paraman) maar wel graag in Nederland parasiteert,


  Maak melding
 82. @ Esmerald
  @Neus,

  Het zou heel goed een Antiliaanse herkomst kunnen hebben en die persoon heeft volgens mij wel vaker gebruik gemaakt van typetjes waarin hij zich voordoet al een bepaalde surinamer. Dus ik zou zeggen gewoon alle adressen uit die wijk in Purmerend blokkeren.


  Maak melding
 83. @ Sweetie Mofo
  @ Neus,
  Ik kende hem niet echt. Dus ging ik maar zoeken en kwam zijn FB pagina tegen. Daar schrok ik dus echt van. Die man is zwaar gestoord en lager dan lagie.


  Maak melding
 84. Neus
  @MODERATOR

  Kunt u het IP adres van Abaisa voorlopig blokkeren want hij lijkt overduidelijk gestoord en de minnetjes idioot te zijn. Het hoeft slecht voor enekel maanden want na 25 mei heeft hij geen toegang meer tot het kabinet van de president en de nieuwe bewoners van die locatie verdienen vermoedelijk wel toegang.

  Dat Abaisa dringend professionele hulp nodig heeft beseffen wij beide heel goed en ik besef ook dat U daar weinig aan kunt doen maar een ban zal zeker er toe bijdragen dat de situatie niet verergert.
  ===================================================

  Dit is typisch f(st)rontgedrag.

  Wanneer ze het niet zelf aankunnen dan roepen ze hulp in van buiten om ze in het zadel te heffen of te houden.

  Stelletje Lafbekken!!

  Gelukkig is er in het Suriname van nu GEEN plaats meer voor jullie!!


  Maak melding
 85. In de politiek is alles mogelijk.Dat weet Bouterse en dat weet Brunswijk uit eigen ervaring ook. De stap van Bouterse om nu op dit moment geen blok te vormen met Brunswijk is genomen uit strategische overwegingen.Maar vergeet u niet dat Bouterse en Brunswijk goede politieke samenwerkingspartners zijn.

  Na de verkiezingsuitslag van mei 2015 zal blijken hoe de kaarten geschud zullen zijn. Neem maar de blok V7. In de blok/combinatie V7 heb je de oude politiek die zich op een hoop heeft geveegd.

  Als Bouterse zijn partij als overwinnaar uit de verkiezingen naar voren komt zal een man als Soemoradjo lonken naar de NDP. Dat weet Bouterse omdat Soemodihardjo een bloedhekel heeft aan de oppositiebanken. Soemodihadjo is niet het type persoon om 5 jaren lang in de oppositiebanken te zitten.


  Maak melding
 86. Voorgaande posting van Abaisa had bijna direct 17 plusjes. En toch heeft Abaisa daar niet mee te maken.

  Abaisa is zelfs zo dom dat hij niet door heeft dat hij door zo snel veel plusjes te plaatsen vermoedens bevestigd.


  Maak melding
 87. De zogenaamde Nieuwe Politiek van NDP is niets anders
  dan het nieuwe communisme, ook wel het Nieuwe
  Socialisme van Chavez genoemd !
  De GRATIS-voorzieningenstaat is al falikant mislukt in
  Venezuela, het faillissement van die staat komt er aan !

  Sranan zit met NDP aan het roer politiek op dezelfde domme
  lijn van Chavez en Maduro ! Vandaar de MEGA-begrotingstekorten, MEGA aantal leningen voor Onproductieve zaken, MEGA gegraai uit de Staatsreserves en uit de
  Monetaire reserves ! MEGA-betalingsachterstanden, zelfs
  mbt loon ambtenaren en fakturen van bedrijven die hun
  prestatie al lang hebben geleverd aan de overheid !

  Om deze redenen bungelt de SRD en is aan een NIEUWE DEVALUATIE nauwelijks te ontkomen !

  Zolang er geen industriele bedrijvigheid komt in het land,
  waarbij meer banen beschikbaar komen voor de bevolking,
  leidt het NDP-gratis-stelsel, Sranan naar de financiele verdoemenis ! Het gratis-stelsel is gewoon niet te betalen !

  De zogenaamde deskundige bij de Centrale Bank van
  Sranan, heeft eindelijk door dat de staatsinkomsten uit de mijnbouwsector aan het afnemen zijn. Komt enkele maanden voor de verkiezingen roepen dat er bezuinigd moet worden.

  Volgens deze “presidents-pre-poptji” zijn de staatsreserves afgenomen OMDAT de inkomsten uit de mijnbouwsector
  minder zijn geworden ! De governor snapt niet dat het ook bij mindere inkomsten uit de bauxietsector het mogellijk is met
  de “NDP-krabita anu’s” van de noodzakelijke staats- en
  monetaire reserves AF TE BLIJVEN !

  PS : Een van de gevolgen van de NDP-Nieuwe Politiek is
  bijvoorbeeld ook dat de presidentszoon Dino, Sranan
  wederom Negatief in de wereldpers heeft gebracht, door het plegen van een aantal internationale misdrijven ! De Nieuwe
  NDP-politiek heeft ervoor gezorgd dat personen in Sranan bij
  de Veiligheidsdiensten BUITEN BEELD kunnen blijven !
  Dit terwijl er ook van terroristische misdrijven sprake is in de
  Dino-Case !
  Gelukkig sliepen de diensten van de USA niet en zullen zoon
  Dino en alle handlngers een fikse straf opgelegd krijgen !


  Maak melding
 88. @Frontliner, ik weet niet wie jou geschiedenisles heeft gegeven of heb je die wel gehad??? Nier de creolen waren de eerste bewoners van heel Zuid, Midden en de VS van Amerika.

  -Waarom lopen sommigen dan zo ver achter dan de rest van alle andere culturen?????dan klopt iets niet.

  -Je hebt het weer over de Hindoestanen en creolen. Het verschil:::

  =Ondanks dat je een Hindoestaan uitscheld blijft hij of zij verder gaan met studeren en probeert iets van het leven te maken en hoger op de ladder te komen. Ook blijven zij hard werken op hun kostgronden.

  =Een creool zit in een slachtofferrol en occupeert andermans gronden en wacht tot een ander komt vertellen hoe het moet.
  Geldt niet voor een ieder.

  Zie maar de ontwikkeling van velen.


  Maak melding
 89. Ay Papie……Wanneer 2 Kapiteins op een boot zijn dan gaat hij zeker vergaan. Bigi Baas Bouta heeft dat heel verstandig bekeken.
  De oude Verkiezingsregelement kan ook een grote rol gaan spelen in het binnenlandse verkiezingen.
  Zoals jullie het weten,dat die Lonnie aan de voordelige kant hangt. Want als Lonnie bijvoorbeeld 12.000 stemmen krijgt dan sleept hij misschien meer volksvertegenwoorders in de DNA dan Baas Bouta binnen. Daarvoor is die Bouta zeker bang,dat die Lonnie die Presidentschap gaat opeisen. Daarom denkt Bigi Baas Bouta,dat het riskant voor hem is. Ay mi Goedoe so a torie sidon yere!!!!!


  Maak melding
 90. @hans

  Ik ben bij blij dat ik ook nog redelijk veel normaal denkende en gedragende blanken ken i.p.v. de hier alles beter wetende en alles en iedereen overschreeuwende figuren hier als een hans en een Henk Molenaar die zo gauw iemand het niet met hun eens is voor van alles en nog wat uitmaken, in ieder geval van weinig innerlijke beschaving getuigen.
  Zijn zij er ook niet de oorzaak dat veel anderen het negatieve beeld hebben van de blanke Nederlander als een schreeuwende, ruziemakende luie pedofielenmensensoort, lekker volk, wat voor een groot gedeelte de oorzaak is van discriminerend gedrag iets wat ze anderen te pas en te onpas verwijten, eigenlijk ben ik wel klaar met dat soort lui, maar hun gewoon hun gang te laten gaan pas ik dus ook voor en zal hun wanneer nodig van repliek dienen, de hierarchie van de grootbekken, blijkbaar de normale gang van zaken binnen de pedofielen groeperingen, doe ik niet aan mee


  Maak melding
 91. Sweeti Mofo,

  Het heeft geen enkel zin om met mensen als Abaisa in discussie te gaan.
  Dit soort mensen is zelf gebrainwashed en spreken vanuit een tunnelvisie, waarin fatsoenlijk met elkaar discussieren – en daar is dit forum voor bedoeld – niet meer mogelijk is.
  Ze schelden en tieren op iedereen, die een andere mening hebben dan zij en het wordt allemaal toegelaten.
  Ik heb in verschillende landen gewoond en deelgenomen aan fora, maar wat er op de Waterkant aan scheldpartijen en vooral racisme voorbij komt, heb ik nog nooit meegemaakt.
  Ik ben het met je eens: het nuveau op dit forum is bedroevend laag.


  Maak melding
 92. Onze minnetjes proleet is weer actief geweest.
  ===========
  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Voorgaande posting van Abaisa had bijna direct 17 plusjes. En toch heeft Abaisa daar niet mee te maken.

  Abaisa is zelfs zo dom dat hij niet door heeft dat hij door zo snel veel plusjes te plaatsen vermoedens bevestigd.
  =======================
  Srafu
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  De zogenaamde Nieuwe Politiek van NDP is niets anders
  dan het nieuwe communisme, ook wel het Nieuwe
  Socialisme van Chavez genoemd !
  De GRATIS-voorzieningenstaat is al falikant mislukt in
  Venezuela, het faillissement van die staat komt er aan !

  Sranan zit met NDP aan het roer politiek op dezelfde domme
  lijn van Chavez en Maduro ! Vandaar de MEGA-begrotingstekorten, MEGA aantal leningen voor Onproductieve zaken, MEGA gegraai uit de Staatsreserves en uit de
  Monetaire reserves ! MEGA-betalingsachterstanden, zelfs
  mbt loon ambtenaren en fakturen van bedrijven die hun
  prestatie al lang hebben geleverd aan de overheid !

  Om deze redenen bungelt de SRD en is aan een NIEUWE DEVALUATIE nauwelijks te ontkomen !

  Zolang er geen industriele bedrijvigheid komt in het land,
  waarbij meer banen beschikbaar komen voor de bevolking,
  leidt het NDP-gratis-stelsel, Sranan naar de financiele verdoemenis ! Het gratis-stelsel is gewoon niet te betalen !

  De zogenaamde deskundige bij de Centrale Bank van
  Sranan, heeft eindelijk door dat de staatsinkomsten uit de mijnbouwsector aan het afnemen zijn. Komt enkele maanden voor de verkiezingen roepen dat er bezuinigd moet worden.

  Volgens deze “presidents-pre-poptji” zijn de staatsreserves afgenomen OMDAT de inkomsten uit de mijnbouwsector
  minder zijn geworden ! De governor snapt niet dat het ook bij mindere inkomsten uit de bauxietsector het mogellijk is met
  de “NDP-krabita anu’s” van de noodzakelijke staats- en
  monetaire reserves AF TE BLIJVEN !

  PS : Een van de gevolgen van de NDP-Nieuwe Politiek is
  bijvoorbeeld ook dat de presidentszoon Dino, Sranan
  wederom Negatief in de wereldpers heeft gebracht, door het plegen van een aantal internationale misdrijven ! De Nieuwe
  NDP-politiek heeft ervoor gezorgd dat personen in Sranan bij
  de Veiligheidsdiensten BUITEN BEELD kunnen blijven !
  Dit terwijl er ook van terroristische misdrijven sprake is in de
  Dino-Case !
  Gelukkig sliepen de diensten van de USA niet en zullen zoon
  Dino en alle handlngers een fikse straf opgelegd krijgen !
  =========================
  Ira
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Frontliner, ik weet niet wie jou geschiedenisles heeft gegeven of heb je die wel gehad??? Nier de creolen waren de eerste bewoners van heel Zuid, Midden en de VS van Amerika.

  -Waarom lopen sommigen dan zo ver achter dan de rest van alle andere culturen?????dan klopt iets niet.

  -Je hebt het weer over de Hindoestanen en creolen. Het verschil:::

  =Ondanks dat je een Hindoestaan uitscheld blijft hij of zij verder gaan met studeren en probeert iets van het leven te maken en hoger op de ladder te komen. Ook blijven zij hard werken op hun kostgronden.

  =Een creool zit in een slachtofferrol en occupeert andermans gronden en wacht tot een ander komt vertellen hoe het moet.
  Geldt niet voor een ieder.

  Zie maar de ontwikkeling van velen.


  Maak melding
 93. Teesmarkhaon

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Ay Papie……Wanneer 2 Kapiteins op een boot zijn dan gaat hij zeker vergaan. Bigi Baas Bouta heeft dat heel verstandig bekeken.
  De oude Verkiezingsregelement kan ook een grote rol gaan spelen in het binnenlandse verkiezingen.
  Zoals jullie het weten,dat die Lonnie aan de voordelige kant hangt. Want als Lonnie bijvoorbeeld 12.000 stemmen krijgt dan sleept hij misschien meer volksvertegenwoorders in de DNA dan Baas Bouta binnen. Daarvoor is die Bouta zeker bang,dat die Lonnie die Presidentschap gaat opeisen. Daarom denkt Bigi Baas Bouta,dat het riskant voor hem is. Ay mi Goedoe so a torie sidon yere!!!!!


  Maak melding
 94. @Rudinho

  Er is niks mis met Abaisa en dogmatisme zie ik toch het meest bij de fronthoeren op dit forum. Voor een discussie is gelijkwaardigheid een vereiste en geen arrogante houding van alles beter weten en het gelijk altijd aan eigen zijde zien. Jullie fronters zouden wat meer in de spiegel moeten kijken en vooral leren wat een discussie eigenlijk inhoudt. Aan lege statements zoals ‘Bouterse is een moordenaar’ etcetera hebben we namelijk helemaal niets. Accepteer dat er veel mensen zijn die Bouterse een geweldige president vinden en er behoefte aan hebben om ook op dit forum hun mening te uiten.


  Maak melding
 95. @Rudinho

  Er is helemaal niks mis met Abaisa en dogmatisme zie ik toch het meest bij de fronthoeren op dit forum. Voor een discussie is gelijkwaardigheid een vereiste en geen arrogante houding van alles beter weten en het gelijk altijd aan eigen zijde zien. Jullie fronters zouden wat meer in de spiegel moeten kijken en vooral leren wat een discussie eigenlijk inhoudt. Aan lege statements zoals ‘Bouterse is een moordenaar’ etcetera hebben we namelijk helemaal niets. Accepteer dat er veel mensen zijn die Bouterse een geweldige president vinden en er behoefte aan hebben om ook op dit forum hun mening te uiten.


  Maak melding
 96. De f(st)ronters hier zijn een juiste afspiegeling van hun leiders die op het podium niets anders doen dan razen, tieren, schelden en bedreigen. Desalniettemin zijn zij de 1ste die de tegenpartij van onwelgevallig taalgebruik zullen betichten. Het moet niet gekker worden met deze gasten!!


  Maak melding
 97. Rodinho is een typische geboren hypocriet van het laagste soort, zijn moreel kompas is zo uit koers. Deze schaamteloze fronter heeft de moderator aangegeven om postings te verwijderen omdat het hem niet aanstond om later te beweren dat poster elkaar meningen niet respecteren, dat is deze hypocriete pispaal rodinho waarp er gewoon gekots mag worden, geen enkel zelfrespect heeft hij.


  Maak melding
 98. Abaisa = V2 = Sabidirie = de leugenachtige minnetjes kleuter.
  =============
  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Onze minnetjes proleet is weer actief geweest.
  ===========
  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Voorgaande posting van Abaisa had bijna direct 17 plusjes. En toch heeft Abaisa daar niet mee te maken.

  Abaisa is zelfs zo dom dat hij niet door heeft dat hij door zo snel veel plusjes te plaatsen vermoedens bevestigd.
  =======================
  Srafu
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  De zogenaamde Nieuwe Politiek van NDP is niets anders
  dan het nieuwe communisme, ook wel het Nieuwe
  Socialisme van Chavez genoemd !
  De GRATIS-voorzieningenstaat is al falikant mislukt in
  Venezuela, het faillissement van die staat komt er aan !

  Sranan zit met NDP aan het roer politiek op dezelfde domme
  lijn van Chavez en Maduro ! Vandaar de MEGA-begrotingstekorten, MEGA aantal leningen voor Onproductieve zaken, MEGA gegraai uit de Staatsreserves en uit de
  Monetaire reserves ! MEGA-betalingsachterstanden, zelfs
  mbt loon ambtenaren en fakturen van bedrijven die hun
  prestatie al lang hebben geleverd aan de overheid !

  Om deze redenen bungelt de SRD en is aan een NIEUWE DEVALUATIE nauwelijks te ontkomen !

  Zolang er geen industriele bedrijvigheid komt in het land,
  waarbij meer banen beschikbaar komen voor de bevolking,
  leidt het NDP-gratis-stelsel, Sranan naar de financiele verdoemenis ! Het gratis-stelsel is gewoon niet te betalen !

  De zogenaamde deskundige bij de Centrale Bank van
  Sranan, heeft eindelijk door dat de staatsinkomsten uit de mijnbouwsector aan het afnemen zijn. Komt enkele maanden voor de verkiezingen roepen dat er bezuinigd moet worden.

  Volgens deze “presidents-pre-poptji” zijn de staatsreserves afgenomen OMDAT de inkomsten uit de mijnbouwsector
  minder zijn geworden ! De governor snapt niet dat het ook bij mindere inkomsten uit de bauxietsector het mogellijk is met
  de “NDP-krabita anu’s” van de noodzakelijke staats- en
  monetaire reserves AF TE BLIJVEN !

  PS : Een van de gevolgen van de NDP-Nieuwe Politiek is
  bijvoorbeeld ook dat de presidentszoon Dino, Sranan
  wederom Negatief in de wereldpers heeft gebracht, door het plegen van een aantal internationale misdrijven ! De Nieuwe
  NDP-politiek heeft ervoor gezorgd dat personen in Sranan bij
  de Veiligheidsdiensten BUITEN BEELD kunnen blijven !
  Dit terwijl er ook van terroristische misdrijven sprake is in de
  Dino-Case !
  Gelukkig sliepen de diensten van de USA niet en zullen zoon
  Dino en alle handlngers een fikse straf opgelegd krijgen !
  =========================
  Ira
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  @Frontliner, ik weet niet wie jou geschiedenisles heeft gegeven of heb je die wel gehad??? Nier de creolen waren de eerste bewoners van heel Zuid, Midden en de VS van Amerika.

  -Waarom lopen sommigen dan zo ver achter dan de rest van alle andere culturen?????dan klopt iets niet.

  -Je hebt het weer over de Hindoestanen en creolen. Het verschil:::

  =Ondanks dat je een Hindoestaan uitscheld blijft hij of zij verder gaan met studeren en probeert iets van het leven te maken en hoger op de ladder te komen. Ook blijven zij hard werken op hun kostgronden.

  =Een creool zit in een slachtofferrol en occupeert andermans gronden en wacht tot een ander komt vertellen hoe het moet.
  Geldt niet voor een ieder.

  Zie maar de ontwikkeling van velen.
  ========================

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Teesmarkhaon

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Ay Papie……Wanneer 2 Kapiteins op een boot zijn dan gaat hij zeker vergaan. Bigi Baas Bouta heeft dat heel verstandig bekeken.
  De oude Verkiezingsregelement kan ook een grote rol gaan spelen in het binnenlandse verkiezingen.
  Zoals jullie het weten,dat die Lonnie aan de voordelige kant hangt. Want als Lonnie bijvoorbeeld 12.000 stemmen krijgt dan sleept hij misschien meer volksvertegenwoorders in de DNA dan Baas Bouta binnen. Daarvoor is die Bouta zeker bang,dat die Lonnie die Presidentschap gaat opeisen. Daarom denkt Bigi Baas Bouta,dat het riskant voor hem is. Ay mi Goedoe so a torie sidon yere!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES