vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameUit Nederlandse archieven jaren 80: Bouterse opportunist

Uit Nederlandse archieven jaren 80: Bouterse opportunist

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jan – Desi Bouterse was volgens een Amerikaanse veiligheidsadviseur meer opportunist dan dogmaticus. Dit blijkt uit een codebericht van zes en twintig april 1983 dat opgeslagen ligt in de nu openbaar gemaakte Nederlandse archieven over de periode 1980 – 1984 in Suriname.

De Amerikaan had een gesprek met een functionaris van de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Het was de periode na de decembermoorden. Amerika, Nederland, Brazilië en Venezuela maakten zich zorgen over de situatie in Suriname. Bouterse werd betiteld als eerder een opportunist dan een dogmaticus en dat gaf de doorslag hem te gedogen. “Zou hij verdwijnen, dan ware het niet ondenkbaar dat meer dogmatisch ingestelde figuren de leiding zouden overnemen.”

Het codebericht wordt geciteerd in de Ware Tijd. De archieven zijn vanaf zes januari openbaar. In 1983 was de Koude Oorlog in volle gang. Suriname gold als schaakstuk, ook vanwege de aanwezigheid van Cubanen. “Een der overwegingen die zowel de Amerikaanse als de Braziliaanse autoriteiten inspireerde, was de wenselijkheid om Bouterse, ondanks zijn besmet verleden, voorlopig gehandhaafd te zien”, vermeldt het bericht. De Cubanen werden uiteindelijk het land uitgezet en Bouterse overleefde.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

63 REACTIES
  1. Jaren lang zeurt de NDP dat NL haar archieven moet openen. Al die tijd laten de NDP, PALU, DDB, zijn maties, Sital, etc. na om hun eigen archieven te openen en ook de archieven vand e SU overheid worden maar niet geopend.

    Nu NL haar archieven heeft ontsloten is er, zeker gezien de inhoud, extra druk op genoemden gekomen om ook hun archieven te openen. Maar ik verwacht er niet veel van. Deze onbetrouwbare criminelen gaan nooit hun archieven openen.


    Maak melding
  2. Amerika, Nederland, Brazilië en Venezuela maakten zich zorgen over de situatie in Suriname.
    =====================================================

    Lees: Amerika, Amerika, Amerika en Amerika maakten…..

    Nederland was sinds de 2e wereldoorlog een sterke en trouwe bondgenoot van Amerika, de regeringen van Brazilië en Venezuela waren militaire dictaturen die door Amerika in het zadel geholpen waren.


    Maak melding
  3. is dit …. dé waarheid ……2015

    geef mij nog de vijf komende jaren..

    wordt hierbij beweert,dat de afstand naar Scheveningen dichter bij komt..

    mor é dor éte

    laat parmissar door blijven zingen..met zijn korruptie lied..


    Maak melding
  4. Abaisa,

    Vertel met, wat precies je booschap is.
    Dezelfde landen, die jij opnoemt, zijn nog steeds bezorgd over de situatie in Suriname, alleen nu op een heel andere manier.


    Maak melding
  5. Oude wijn in nieuwe zakken. De revo was een must en voor deze zaak zijn 15 landverraders in de eerste instantie aangehouden.
    Tja als je het op een lopen zet dan vraag je er om.
    Het volk heeft Bouterse omarmd en daar gaat het om. Deze president is een man van het volk. 5 more years !


    Maak melding
  6. “Parbo

    Tja als je het op een lopen zet dan vraag je er om.”

    Op de vlucht van voren gemarteld en van voren beschoten?!
    Er is maar een die het op een lopen heeft gezet.
    Dat ben jij, uit het gekkenhuis!!!


    Maak melding
  7. Parbo
    Oude wijn in nieuwe zakken. De revo was een must en voor deze zaak zijn 15 landverraders in de eerste instantie aangehouden.
    Tja als je het op een lopen zet dan vraag je er om.
    Het volk heeft Bouterse omarmd en daar gaat het om. Deze president is een man van het volk. 5 more years !

    Parbo: je bent te walgelijk voor woorden.


    Maak melding
  8. Hallo,
    Ze wilden V7 hebben toch,waar waren die binnenland bewoners,stads creolen,chinezen en de trekre trekre’s?
    Waren ze plotseling verdwenen uit de aardbodem.

    Bouta go,go,go!


    Maak melding
  9. @ Henk Molenaar: Vrijheid van meningsuiting in Nederland !

    Is dat bij jou bekend of leven wij in dictatoriaal Nederland waar er alleen gezegd mag worden wat er in het Hollands straatje past !

    Jij bent een vreselijk mens Henk Molenaar !


    Maak melding
  10. Moderator,

    Ik vraag u vriendelijk aan te geven, waar de grenzen liggen op dit forum.
    Ik ben een warm voorstander van vrije meningsuiting, maar er zijn volgens mij ook op dit forum grenzen.
    Wat Parbo bv, post, kan eenvoudigweg niet.
    Soms heb ik sterk de indruk, dat postings die veel minder ver gaan, niet worden gepubliceerd.
    Daarom herhaal ik mijn vraag, waar voor u de grenzen liggen.
    Ik heb altijd verondersteld, dat je op een forum gedachten met elkaar kunt uitwisselen, althans, ik ben dat gewend in andere landen, waar ik heb gewoond.
    Dit forum blinkt uit door racisme en minachting voor wat er in het verleden in Suriname is gebeurd.


    Maak melding
  11. Bouterse wordt met de dag populairder. O moro ding saka saka e trowi doti o moro Bawta bana e kong fatu. Een V-7 is onevenwichtig en derhalve gedoemd om uitelkaar te spatten.


    Maak melding
  12. HOOLIGANS, Ray, Neus, Dre, morena, Dirk, W. Whome, Rudinho en alle overige DEUGNIETEN w.o. Henk Molenaar, hoe was jullie dagje tot nog toe? Ik hoop dat jullie echt een KICK krijgen van deze waanzinnige GRAPJASSEN uit de VIEZE STATEN m.n.

    Laten ze jullie je GEESTELIJKE STOORNISSEN niet TE VEEL in de war schoppen jongens.

    Ray (Charles) neem op tijd je pilletjes in. Voor “WEZENS” zoals jij weten dat zulke “ORTHODOXE PRAATJES”, voor jullie “ZWAKZINNIGEN” voelt net alsof een “DRONE” van die VIZE STATEN, op je huis (lees: in je hersens, als je die hebt) is neergestort.

    We begrijpen dat zulke VERHAALTJES erger dan normaal op jullie lachspieren werken. Niet elkéén van jullie is hiertegen bestand DEUGNIETEN. Zorg goed voor mekaar. Onze President is dit soort VERHAALTJES voor de verkiezingen gewend. Daarom denk ik niet dat hij de Ambassadeur van deze VIEZE STATEN op het matje zal roepen. Jongens we hebben een ZEER VERSTANDIGE PRESIDENT.

    By the way: HOOLIGANS, Ray, Neus, Dre, morena, Dirk, W. Whome, Rudinho, Henk Molenaar, doen jullie a. u. b. een “schietgebedje” voor de VS – de VIEZE STATEN, ze krijgen vannacht te maken met gevaarlijke sneeuwstormen (natuurlijke drones). Het blijven “mensen”, nietwaar, Ray en Henkie? Ik verwacht in elk geval een goed gedrag van jullie kant, net zoals jullie President ook voor jullie allemaal bidt. Maakt niet uit of jullie “SLECHT” zijn.

    Laten de VIEZE STATEN jullie niet voor de gek houden over de dossiers van 1983. Het is OUD NIEUWS en louter bedoeld om onze “ZWAKZINNIGE” broeders en zusters in de maling te nemen. HOOLIGANS, het zijn valse “BERICHTJES”, vooral bedoeld voor “GEESTELIJK GEHANDICAPTEN”. Gelukkig zijn zulke mensen als jullie HOOLIGANS niet met z’n velen in Suriname. God zij dank! Gelukkig hebben de meeste van jullie je ziekenfonds. Daar heeft onze President voor jullie gezorgd. Hij kent de “TRUCJES” van de VIEZE STATEN.

    Onze President heeft het trouwens over de “ECHTE DOSSIERS” jongens. Laten jullie je daarom niet voor de gek houden. Ik hoop en verwacht wel dat elke HOOLIGAN echt “PLEZIER” aan dit bericht beleeft. BELHAMELS alvast een leuke “LACHWEKKENDE” dag en avond en “GENIET” zoveel mogelijk van dit GRAPPIGE” bericht.

    Mijn buurman en z’n vrouw die vonden het ook zo prachtig om “VERWEND” te worden met zo’n “GRAP”. Vanuit die VIEZE STATEN mag je alles verwachten. Nederland wil niet meer gedwongen worden om mee te doen met deze “SABOTAGE ACTIES”

    Gelukkig worden de VIEZE STATEN tegenwoordig goed in de gaten gehouden door China en Rusland. Om die reden is hun eigen landgenoot in Rusland gaan wonen. Ray, blijf jij lekker in Suriname RAKKER, want anders zul je de “VRIJHEID van MENINGSUITING” waar onze President altijd voorstaat en op let, gaan missen.

    Jongens Nederland moeten wij echt niet kwalijk nemen, want hun Minister Plasterk, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft vorige week belooft, voortaan “sterker te zullen plassen” en dat Nederland geen “SCHOOTHONDJE” (meer) wil zijn van de VS – de VIEZE STATEN.

    BELHAMELS laten we daarom hopen dat deze Nederlandse Minister later als hij meer ervaring heeft, ook zo’n sterke POLITICUS wordt als onze President wordt. Hij durft nu eindelijk een beetje maar is nog niet zo ver.

    Ray en alle andere HOOLIGANS zoals, Neus, Dre, morena, Dirk, W. Whome, Rudinho, Henk Molenaar, met dit bericht kunnen jullie DEUGNIETEN extra roti’s en bara’s van Santhoki verdienen. We verwachten “STERKE VERHAALTJES” met z’n allen uit naar jullie “LEUGENKAMER”.

    Ray vertel jou “MATIES” wat zo’n “HEERLIJK” veertje in je “Ray(tje)” met je doet. Is het niet “HEERLIJK”, RAKKER?

    DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


    Maak melding
  13. De mensen die hier hun mening geven bepaalde zijn hypocriet ze weten het allemaal Hoe het moet maar dan in hun gedachten maar in de praktijk niet dus zijn ze farizeeër


    Maak melding
  14. Ybbor,

    Ik begrijp helemaal niets van je posting.
    Kun je nog eens toelichten, wat je precies bedoelt.
    Als je een andere mening hebt dan jij hoef je toch nog niet hypocriet te zijn of farizeeer?


    Maak melding
  15. HOOLIGANS, Ray, Neus, Dre, morena, Dirk, W. Whome, Rudinho en alle overige DEUGNIETEN w.o. Henk Molenaar, hoe was jullie dagje tot nog toe? Ik hoop dat jullie echt een KICK krijgen van deze waanzinnige GRAPJASSEN uit de VIEZE STATEN m.n.

    Laten ze jullie je GEESTELIJKE STOORNISSEN niet TE VEEL in de war schoppen jongens.

    Ray (Charles) neem op tijd je pilletjes in. Vooral “WEZENS” zoals jij weten dat zulke “ORTHODOXE PRAATJES”, voor jullie “ZWAKZINNIGEN” voelt net alsof een “DRONE” van deze VIEZE STATEN, op je huis (lees: in je hersens, als je die hebt) is neergestort.

    We begrijpen dat zulke VERHAALTJES erger dan normaal op jullie lachspieren werken. Niet elkéén van jullie is hiertegen bestand DEUGNIETEN. Zorg goed voor mekaar. Onze President is dit soort VERHAALTJES voor de verkiezingen gewend. Daarom denk ik niet dat onze PRESIDENT de Ambassadeur van deze VIEZE STATEN op het matje zal roepen. Jongens we hebben een ZEER VERSTANDIGE PRESIDENT.

    By the way: HOOLIGANS, Ray, Neus, Dre, morena, Dirk, W. Whome, Rudinho, Henk Molenaar, doen jullie a. u. b. een “schietgebedje” voor de VS – de VIEZE STATEN. Ze krijgen vannacht te maken met gevaarlijke sneeuwstormen (natuurlijke DRONES). Maar het blijven “mensen”, nietwaar RAKKERS, Ray en Henkie? Ik verwacht in elk geval een goed gedrag van jullie kant, net zoals onze President ook voor jullie allemaal bidt. Maakt niet uit of jullie “SLECHT” zijn.

    Laten de VIEZE STATEN jullie niet voor de gek houden over de dossiers van 1983. Het is allemaal OUD NIEUWS en louter bedoeld om onze “ZWAKZINNIGE” broeders en zusters in de maling te nemen. HOOLIGANS, het zijn valse “BERICHTJES”, vooral bedoeld voor “GEESTELIJK GEHANDICAPTEN” zoals jullie.

    Gelukkig zijn mensen als jullie HOOLIGANS niet met z’n velen in Suriname. God zij dank! Gelukkig hebben de meeste van jullie je ziekenfonds van Minister Amafo. Daar heeft onze President voor jullie voor gezorgd. Hij kent die “SMERIGE TRUCJES” van de VIEZE STATEN.

    Onze President heeft het trouwens over de “ECHTE DOSSIERS” jongens. Laten jullie je daarom niet voor de gek houden. Ik hoop en verwacht wel dat elke HOOLIGAN echt “PLEZIER” aan dit bericht beleeft. BELHAMELS alvast een leuke “LACHWEKKENDE” dag en avond en “GENIET ZE” zoveel mogelijk van dit GRAPPIGE” bericht.

    Mijn buurman en z’n vrouw die vonden het ook zo prachtig om “VERWEND” te worden met zo’n “GRAP”. Vanuit die VIEZE STATEN mag je alles verwachten, BELHAMELS. Nederland wil niet meer gedwongen worden om mee te doen met deze “SABOTAGE ACTIES”. Ze krijgen anders een nog “SLECHTERE” naam bij onze PRESIDENT.

    Gelukkig worden de VIEZE STATEN tegenwoordig goed in de gaten gehouden door China en Rusland. Om die reden is hun eigen landgenoot in Rusland gaan wonen. Ray, blijf jij lekker in Suriname, RAKKER. Zo niet zul je de “VRIJHEID van MENINGSUITING” missen waar onze President altijd voorstaat en op let.

    Jongens Nederland moeten wij echt niet kwalijk nemen, want hun Minister Plasterk, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft vorige week belooft, voortaan “sterker te zullen plassen” en dat Nederland geen “SCHOOTHONDJE” (meer) wil zijn van de VS – de VIEZE STATEN.

    BELHAMELS laten we daarom hopen dat deze Nederlandse Minister later als hij meer ervaring heeft, ook zo’n sterke POLITICUS wordt als onze President. Hij durft nu eindelijk een beetje maar is nog lang niet zo ver als onze PRESIDENT Bouterse.

    Ray en alle andere HOOLIGANS zoals, Neus, Dre, morena, Dirk, W. Whome, Rudinho, Henk Molenaar, met dit bericht kunnen jullie DEUGNIETEN extra roti’s en bara’s van Santhoki verdienen. We verwachten “STERKE VERHAALTJES” met z’n allen uit “LEUGENKAMER”.

    Ray vertel jou “MATIES” wat zo’n “HEERLIJK VEERTJE” in je “Ray(tje)” met je doet. Is het niet “HEERLIJK”, RAKKER?

    DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


    Maak melding
  16. “Paraman
    Bouterse wordt met de dag populairder.”

    Dat klopt landverrader (suppletie-couppleger), hij is zeer
    populair bij de rechtbank in New York!!!


    Maak melding
  17. Fredom2U,

    Ik heb een simpele vraag voor je.
    Weet je eigenlijk wel, wat het woord ZWAKZINNIG inhoudt ?
    Ik ben het meestal niet met jou eens, maar ik zal je nooit van zijn levensdagen een zwakzinnige noemen.
    Je mag het nog zo oneens zijn met andere posters, maar mensen ZWAKZINNIG noemen, gaat gewoon te ver.
    Dat woord heeft namelijk een heel andere betekenis en vooral een heel andere dimensie.
    Misschien moet je het woordenboek eens raadplegen.


    Maak melding
  18. Op-de-vlucht-verhaal is strafrechtelijk BEWIJS tegen de
    liegende militairen !

    Er is weer wat archiefmateriaal uit Nederland beschikbaar en wederom komen de massamoordenaarslovers uit hun hol. Helaas komen zij met een uitgekauwd “op de vlucht verhaal ”
    over de 8 december massamoord.
    Niet wetende dat vanwege de tegenstrijdigheden en de door topmilitaire gegeven diverse uiteenlopende versies, het op-de-vlucht-neergeschoten-verhaal totaal is achterhaald.

    Sterker nog de rechter zal deze leugens van de militairen gebruiken ALS BEWIJS van hun SCHULD aan de massamoord ! Omdat zij duidelijk liegen en niet de waarheid vertellen !

    Trouwens ook de FEITEN, bijvoorbeeld de verschillende geconstateerde kogelgaten in borst, gezicht, benen, inwendige organen , de martelingen en verminkingen van de vermoorde onschuldige slachtoffers (ongewapende burgers) ontkrachten
    het “op de vlucht neergeschoten”verhaal TOTAAL !

    U kunt makkelijk de verklaringen herlezen van militaire toppers, afgelegd bij de VN Mensenrechten-onderzoeker Amos WAKO op de site van Waterkant (kopje dossier Decembermoorden) !

    De hollandse coup van Bouta in samenwerking met Nederland gepleegd, speelt tot nu toe een rol van betekenis. Bouta is nog steeds, ondanks zijn grote mond bevreesd, voor de Hollanders, omdat hij weet dat zij hem kunnen breken.
    Bijvoorbeeld door zijn IND-dossier openbaar te maken, waaruit blijkt dat hij NEDERLANDER WAS TIJDENS de coup en de massamoorden !

    Ook bestond er toen nog een dienstverband tussen Bouta en Holland. En omdat Bouta Nederlander was tijdens de decembermoorden kan hij IN NEDERLAND berecht worden
    voor de moord op Nederlandse burgers, bijvoorbeeld de moord
    op journalist Frank WIJNGAARDE!

    De verdedigers van de Massamoord, Holland en de militairen
    (uitvoerders van de moorden) daag ik uit hun archief te
    openen en mede te delen aan het volk wie de lijst heeft samengesteld van de onschuldige ongewapende burgers die
    zijn gemarteld en vermoord in koelen bloede op 8 december !

    Dan zullen aan de hand daarvan vele zaken duidelijk worden
    aan het Volk !

    Militairen MOGEN geen burgers OPSLUITEN, zij missen die bevoegdheid. Deze moordenaars hadden de opgehaalde
    burgers terstond moeten overdragen aan JUSTITIE, die over vervolging beslist ! NIET een zelfbenoemde legerleider of bevelhebber beslist hierover !

    De PG zat rustig achter zijn bureau, geen coup gemeld door
    de militairen en geen dreiging ! (ook dit ziet de rechter als
    bewijs van de leugenachtigheid van de zijde van de militairen)

    Een militair die met recht en reden een coup zou hebben gepleegd kan met een gerust hart naar de Krijgsraad.
    Een laffe volksmoordenaar tracht weg te blijven en probeert
    met Grondwetsschendingen tijd te winnen, alvorens in de bak
    te belanden !

    Let wel : Het is Nederland die haar mede-Couppleger BOUTA heeft beschermd en andere staten heeft overgehaald niet in te grijpen, zogenaamd omdat zeer radicalen Sranan zouden overnemen !

    Nu zit Sranan toch met het Chavezaanse communisme-model, een GRATIS-economie en gratis-voorzieningenstaat ! Wie dat allemaal moet betalen WEET NIEMAND in Sranan, en de staatskas is LEEG !
    De Sranan-gratis-staat zal binnenkort net als Venezuela
    FAILLIET gaan !


    Maak melding
  19. hans van de broek; minister van buitenlandse zaken toendertijd; zit hier toch ook altijd nog commentaar te leveren. hij moet de gevangenis in wegens het laten uitlekken van staatsgeheimen!!


    Maak melding
  20. Welke Staatsgeheimen draagt DINO met zich mee ! Wie zijn
    de mede-terreurverdachten in Srnaan en welke handlangers
    stelden hem in het bezit van vele BLANCO diplomatieke
    paspoorten ?

    Wie is de eigenaar van de gronden in Sranan die als oefen-
    terreinen zouden dienen van de terreurgroep HEZBOLLAH ?

    Waar is/liggen het wapendepot en de drugsvoorraad van DINO
    in Sranan ??

    ALLEMAAL STAATSGEHEIMEN ??


    Maak melding
  21. Very smart of Nederland and America they have waited on the right timing to release this information. Which is right before the verkiezingen. They might be trying to impact the elections. Who knows I’m just saying.


    Maak melding
  22. Dus de Amerikanen concludeerden dat een opportunistisch persoon die vermoordt minder erg is dan een dogmatisch persoon die vermoordt. Daarom zitten we dus nog steeds met Bouterse opgescheept. Geen dank, Amerika.


    Maak melding
  23. Ik zei het al eerder. Bouterse moet zich echt niet onaantastbaar is met zijn dreigementen. Hij wordt alleen gedoogd omdat de VS hem nodig hadden in de strijd tegen Cuba en de Sovjet. Als het aan Nederland en Frankrijk had gelegen hadden ze Bouterse al na de decembermoorden opgeruimd. De USA heeft de liquidatie weten tegen te houden. Maar nu is de rol van Bouterse uitgespeeld. Deze dommer heeft de woede van de USA op zijn hals gehaald door terroristen onderdak te bieden, door FARC terroristen van wapens te voorzien, door zelf betrokken te zijn bij drugssmokkel. Wie denkt dat Bouterse een briljant politicus is wordt nu gelogenstraft of is het Surinaams volk werkelijk zo dom ? Bouterse is een opportunist en geen dogmaticus. Maar dat wisten velen al. Zijn tijd om (vrijwillig) te vertrekken is aangebroken zo niet dan zullen Seals hem komen ophalen.


    Maak melding
  24. Milton en Parbo behoren tot het afvoerputje van de Surinaamse samenleving. Te walgelijk voor woorden zijn de postings van deze kakkerlakken die de de slachtoffer van de Slager van Fort Zeelandia omschrijven als ‘landverraders’ .

    Deze helden en intellectuelen hadden meer moed en fatsoen in hun teennagel dat Bouterse en zijn gore bende in hun hele lichaam.


    Maak melding
  25. Jona, ik deel uw conclusie dat er veel domme mensen in Suriname wonen. Deze domme mensen zijn vooral onder de Bouterse aanhangers te vinden, hebben een haat jegens alles wat blank en Nederlands is, zien achter elke boom wel een vijand, lijden vaak aan psychotisch aandoeningen, en zien beren op de weg die ze met alle plezier doodrijden. Daarom zal Suriname ook nooit vooruit komen.


    Maak melding
  26. Molenaar, ik vind het verschrikkelijk dat er mensen zijn omgekomen tijdens de revolutie, maar ik vind ook dat er niet verschrikkelijk veel rechtvaardiging is voor het dagelijks ridiculiseren van onze president die op kwam voor zijn land. De 15 omgekomen mensen hielden vooruitgang van Suriname tegen met hun intellectuele geneuzel. Je hoeft niet eens te zijn met mijn postings maar ga nu niet kinderachtig doen.

    De toenmalige regering van Suriname bleek corrupt te zijn en de ministers vulden hun eigen zakken met staatsgelden. Dat was natuurlijk een kwalijke zaak. Bovendien was het zo, dat de regering zijn werk niet goed deed. Ambtenaren kregen soms hun loon maanden te laat. Er was gewoon heel veel ontevredenheid in het land als gevolg van al deze zaken.

    De revolutie voor heeft gezorgd is, dat de Surinamers zelf bewuster zijn geworden. Suriname had geen identiteit toen het net onafhankelijk was geworden. De revolutie heeft zeker een bijdrage geleverd in het vormen hiervan. Ook het nederland van vandaag is gevormd door oorlogen en revoluties. Waarom hoor ik jouw daar nooit over toetsenbord held.


    Maak melding
  27. Molenaar, zo lang Nederland geen openheid van zaken (operatie zwarte tulp) geeft omtrent de revolutie kun je beter maar een toontje lager zingen. Die dossiers liggen nu voor 60 jaar achter slot en grendel. De nederlandse regering heeft meegewerkt aan de revolutie en waarom, ze waren het gezeik van de zittende regering zat. Molenaar wake up. Iedere oorlog of revolutie gaat gepaard met mensenlevens zo gaat dat nu eenmaal.


    Maak melding
  28. Parbo: “De 15 omgekomen mensen hielden vooruitgang van Suriname tegen met hun intellectuele geneuzel”

    Met elke posting zak je weer dieper het riool in.

    Elke discussie is volkomen zinloos met een persoon die vindt dat intellectueel geneuzel voldoende aanleiding is om ongewapende burgers van hun bed te lichten, ze kapot te martelen en daarna als honden af te slachten.


    Maak melding
  29. Molenaar, als jij bij iedere discussie de medestanders van Bouterse wegzet als 3e rangs personen dan heeft een discussie inderdaad geen zin. Geef nu eens concreet antwoord op mijn vraag, waarom liggen de dossiers in Nederland voor 60 jaar achter slot en grendel ?
    Je kan niet ontkennen dat Nederland betrokken is geweest bij de revolutie want is een feit toch.


    Maak melding
  30. Molenaar, nog zo iets, het precieze aantal Indonesiërs dat destijds is gedood tijdens de koloniale oorlog is onmogelijk te achterhalen, maar schattingen liggen rond de 150.000. Nederland heeft lange tijd geprobeerd de gruweldaden uit het eigen koloniale verleden in de doofpot te stoppen en te negeren. Nu er steeds meer misdaden aan het licht komen, wordt het voor de regering moeilijker om vol te houden dat het gaat om incidenten. Lees goed Molenaar, 150.000 doden. Iedere dode is er 1 teveel maar laten we surinaamse revolutie niet groter maken dan het is.


    Maak melding
  31. Molenaar, nog zo iets het precieze aantal Indonesiërs dat destijds is gedood tijdens de koloniale oorlog is onmogelijk te achterhalen, maar schattingen liggen rond de 150.000. Nederland heeft lange tijd geprobeerd de gruweldaden uit het eigen koloniale verleden in de doofpot te stoppen en te negeren. Nu er steeds meer misdaden aan het licht komen, wordt het voor de regering moeilijker om vol te houden dat het gaat om incidenten. Lees goed Molenaar, 150.000 doden. Iedere dode is er 1 teveel maar laten we surinaamse revolutie niet groter maken dan het is.


    Maak melding
  32. Voor sommigen hier lijkt t haast wel erg obsessief om telkens weer op elkaar te reageren terwijl ze weten dat ze nooit een stap dichter bij elkaar zullen komen, lucht zo een posting dan ieder keer weer zo erg op of wat?
    In Nederland zijn de politici van destijds al lekker terug naar de achtergrond na hun glorietijd in Den Haag lekker wat commissariaatjes en hier en daar een dure lezing en die hoor je verder niet meer.Dus geen mens die het voor hun hoeft op te nemen want die redden zich wel.
    In Suriname ligt dat allemaal wat anders die zijn niet uit de
    assemblee weg te krijgen.
    Voor die mannen hoeft t volk het ook niet op te nemen want deze mannen redden zich ook heel goed.
    Maar misschien is het gewoon jullie kick om als stieren op rode lappen (elkaar) af te stormen.
    Verspil je adem niet aan de grote jongens want die lachen om jullie geharrewar terwijl ze zelf met elkaar deals sluiten waar je misselijk van wordt.


    Maak melding
  33. hahahahahahahaha ray ,jojo ,molenaar en consorten .

    welke beerput gaat open als nederland het moet zeggen .
    welke beerput gaat open als amerika het moet zeggen ,
    jullie zijn zwak begaaft en daar kun je niets aan veranderen .
    jullie raken steeds verder in verval god behoede jullie .
    jullie kennen je eigen geschiedenis niet en dat is te betreuren .
    die hersen spoeling die onderdanigheid is jullie met een paplepel in de mond gegoten .dat koloniale denken is bij jullie niet weg te denken en dat zie je bij santhoki segebai persad .dit suriname zal nooit meer in handen komen van nederland die de front regering adviseerde sinds mensen heugenis ,een brug konden ze nog geen eens voor ons bouwen over de suriname rivier wel een oude verroeste brug geven aan de regering lachmon en wij moesten het zelf bekostigen om te verschepen .wij hebben onze trots als het om de ndp gaat ,wij laten niet voor ons bepalen ,wij zijn niet groot om van nederland te leren waar nodig maar dan op gelijkwaardige basis en daar kan front heel veel van leren wij de ndp .trots hebben wij en dat geldt ook voor de nps onderleiding van vene .maar die vhp onder santhoki ,uitkijken geblazen en dat doet bouterse zeker en het is hem geraden ook .dankzij de ndp heeft nederland ingezien dat wij op eigen benen kunnen staan en niet afhankelijk zijn van nederland ,en daarom moesten zij nederland terug krabbelen en verzoeken als zij toch hun ambassadeur wilden erkennen .het is de stanvastigheid van de regering bouterse ziet nederland nu in dat zij niet in zaken van suriname niet moet bemoeien en dat wij een onafhankelijke natie zijn .nu toont nederland respect voor suriname ,dankzij bouterse en vene die toen met de nul optie begon en bouterse zet verder door .een taliban als santhoki is niet te vertrouwen .ik kam niet elke vhper over een maar deze santhoki segebai persad ,uitkijken blazen .
    hij gaat de nps gebruiken en ik vindt dat de nps geen lering heeft getrokken uit de pl .maar no spang wij van de ndp zijn op de goede weg ,de weg van onafhankelijkheid wel voor smen werking op gelijkwaardige basis met wederzijts respect .santhoki u seer sranang gie nederland om in onze zaken te gaan bemoeien .
    nederland wil geld en daarmee bedoel ik dat nederland graag de surinamers wil gaan controleren wat betreft geld verkeer daar gaat het nederland om .nederland heeft geen geld om suriname te steuenen ze moeten zelf bezuinigen en vergis je niet ze hebben hulp nodig van suriname en daar zou santhoki een steunen kunnen zijn mocht hij de verkiezingen winnen .strde strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


    Maak melding
  34. Er was NOOIT een revolutie in Sranan, slechts ONDERDRUK-
    KING en massamooorden door zichzelf “militairen” noemende figuren, die NOOIT Bescherming Grondwet en bescherming
    Land en Volk van ons Land tot doel hadden !
    Primair ging het om het dienen van eigen belangen van de militairen, terwijl verkoop aan het communistische Cuba een
    optie was !

    Daarom hebben de onderdrukkers grote diefstallen gepleegd
    van land, grondstoffen en eigendommen van de staat en van andere onschuldige Sranan staatsburgers !

    Dat was de eerste keer dat deze Onderdrukkers de staatskas
    volledig leeggeroofd achter lieten ! Op dit moment zien wij eenzelfde scenario !

    Alleen personen met een COKE-hoofd zien of hebben een revolutie meegemaakt !

    Dat zijn ook diegenen die VERGETEN dat de Minister van Veiligheid van Brazilie persoonlijk even in Sranan was geland,
    om Desi, de Nepleider van de Neprevolutie, te sommeren en mede te delen dat VERNIETIGING van de groep Militaire Onderdrukkers een fluitje van een cent zou zijn, bij verder uitmoorden van de Sranan bevolking !
    De zogenaamde revo-leider werd als een padvinder
    gesommeerd, bedreigd en gekleineerd, een nobody wat
    power betreft !

    Inderdaad zijn Srananmans zich bewuster geworden/hebben
    verstaan wat dictatuur, onderdrukking, schaarste met lange wachtrijen bij winkels en onrecht betekenen !

    PS Schop de Coke-hoofden en Coke-dealers uit het bestuur
    van het land ! Obama supports te Surinam People !


    Maak melding
  35. Abaisa en PERO.zijn jullie echt zo dom????was jullie moeder 12 maanden drachtig,want jullie hersens zijn nog niet ontwikkeld voor deze maatschapij.Maar jullie zijn die laffe mensen die schuilen achter een dictator en proviteren van zijn regering.


    Maak melding
  36. paraman, parbo, perro, zijn idioten van het puurste soort. hoe meer ze vertellen, hoe dommer je hun kunt inschatten. voer voor psychiaters. zij zullen zoveel idioterie en bekrompenheid uit hun epistels halen.


    Maak melding
  37. Coca-head : er was, nadat ik een lijntje had gesnoven, een
    Grote Revolutie in mijn tonton, en toen ik wakker werd was
    de Staatskas totaal LEEG ! Nja booi, na so a de !

    De gedode en vermoorde onschuldige burgers, zijn propaganda-
    praatjes van Anti-revolutionairen zoals de ptatas en de yanks !


    Maak melding
  38. Beste Dre:

    je hebt gelijk. Met deze Paarse Kakkerlakken die echt denken dat Bouterse ooit het beste met Suriname voorhad maar nu tot de rijkste mannen van Suriname behoort, zonder ooit een dag eerlijke werk te hebben verricht kan je niet op een normaal niveau discussiëren.

    Alleen jammer dat dit soort lieden altijd de grootste bek hebben zonder ooit zelf iets gepresteerd te hebben en zich prima voelen in het Paarse troebele rioolwater.


    Maak melding
  39. @Parbo
    Waarom moet Nederland inzicht geven in dossier “Zwarte Tulp”. Als het zo vervellend voor Nederland is kan Suriname haar deel toch gewoon open baren. Ten minste als Suriname baas in eigen huis is zoals het zo graag beweert.

    @Pero.
    Wees verzekerd ik ken de geschiedenis van beide landen redelijk. Nederand en de Nederlanders staan zelden stil bij Suriname of hoogstens als een put waarin miljarden verdwenen zijn zonder resultaat een put waar nu nog jaarlijks euro 200.000.000 naar toevloeit aan familie steun. Omgezet ongeveer 1 maand salaris voor alle Surinamers.

    Nederland waar u alle kwaad van Suriname op projecteert is de grootste economie van de kleine landen en economisch in aanzien.
    Suriname is een punaise op de noord kust van Zuid Amerika en qua economie gelijkwaardig aan Aruba en of Curacao.


    Maak melding
  40. Beste JoJo:

    Parbo en kornuiten denken dat Suriname het centrum van de wereld is. In Amsterdam Noord wonen meer mensen en is meer economische bedrijvigheid dan in heel Suriname.


    Maak melding
  41. Molenaar, de Nederlandse Spoorwegen hebben omgerekend 2,5 miljoen euro verdiend aan de transporten van joden naar Kamp Westerbork en de Duitse grens. Voor elke rit stuurde het spoorbedrijf een factuur naar de nazi’s en als die niet op tijd betaalden, volgde een aanmaning. In totaal stuurde de NS dertig rekeningen. Molenaar
    ook dat is nederland jij hypocriete hond. En maar steeds met het vingertje naar Suriname wijzen.


    Maak melding
  42. JoJo,

    Je slaat de spijker op de kop.
    In Suriname liggen ook heel veel dossiers, die door de Surinaamse regering openbaar kunnen worden gemaakt.
    Tot nu toe heeft geen enkele regering dat aangedurfd en zeker de regering Bouta niet.
    Jouw woordspeling over de punaise geeft ook precies aan, hoe de verhoudingen liggen.
    Volgens mij willen zowel Nederland als Suriname alleen maar herstel van de politieke en maatschappelijke samenwerking en moet daar niet van alles en nog wat achter worden gezocht.
    Als Bouta over een paar maanden niet zou worden herkozen als president zul je zien, hoe snel alles wordt genormaliseerd.
    Voor NDP-ers misschien een gruwel om dat mee te moeten maken, maar dat is volgens mij de realiteit.


    Maak melding
  43. Waar is onze grote ndpvriend Sempa.
    Jarenlang heb je wkn gestalked met je slogan: “Dossiers vrij nu”!

    Whahahahahaha, wel, wel, wel, hier heb je je dossiers.

    To be continued!


    Maak melding
  44. Hallo gasten die reactie geven op deze site vraagje wie weet hoeveel oorlogen Amerika heeft gewonnen door de jaren heen graag antwoord van allen die het beter weten.


    Maak melding
  45. =De NDPérs hebben jaren geklaagd om het dossier van Bouterse. Nu krijgen zij het en men begint uit te schelden op Amerika en Nederland (Europa).
    Men gaat nu beginnen met domme uitspraken, terwijl bij hun baas Bouterse niet is veranderd.

    Niet de NPS of Fronters hebben de informatie op papier gezet.


    Maak melding
  46. parbo

    Molenaar, de Nederlandse Spoorwegen hebben omgerekend 2,5 miljoen euro verdiend aan de transporten van joden naar Kamp Westerbork en de Duitse grens. Voor elke rit stuurde het spoorbedrijf een factuur naar de nazi’s en als die niet op tijd betaalden, volgde een aanmaning. In totaal stuurde de NS dertig rekeningen. Molenaar
    ook dat is nederland jij hypocriete hond. En maar steeds met het vingertje naar Suriname wijzen.

    Parbo kan weer eens een actuele discussie niet winnen en haalt er nu weer eens de 2de WO bij…

    Waar blijft trouwens de Bouterse Spoorlijn die dit jaar nog zou rijden….


    Maak melding
  47. Ik wil geen namen noemen, omdat er ook positieve uitzonderingen zijn, maar als de NDP het moet hebben van de posters op dit forum, dan is het heel triest gesteld met het intellectuele niveau van de NDP in de toekomst.


    Maak melding
  48. Blaka bakra,

    Volgens mij heeft de regering Bouterse achteruitkijkspiegels hard nodig om niet te worden aangereden.
    Het begint een een gammele auto te worden.


    Maak melding
  49. @parbo

    Molenaar, de Nederlandse Spoorwegen hebben omgerekend 2,5 miljoen euro verdiend aan de transporten van joden naar Kamp Westerbork en de Duitse grens. Voor elke rit stuurde het spoorbedrijf een factuur naar de nazi’s en als die niet op tijd betaalden, volgde een aanmaning. In totaal stuurde de NS dertig rekeningen.

    =================
    Wat had jij dan gewild??
    -1- Dat ze het gratis deden???
    -2- Dat ze de prijs verhoogden waarop Hitler boos zou worden en zijn eigen stromannetjes zou plaatsen?

    Het enigste en het best dat ze konden doen is die rekeningen sturen in de hoop dat hierdoor minder mensen op transport gezet werden omdat het budget ontbrak.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES