‘Emoties mogen niet domineren in V7‘

37

PARAMARIBO, 26 jan – Emoties mogen niet de bovenhand krijgen tijdens onderhandelingen binnen het politieke blok V7. Dit zegt Willy Soemita, voorzitter van de politieke partij KTPI. De onderhandelingen verlopen af en toe moeizaam, maar dat mag geen ontmoediging zijn.

Af en toe is er zelfs protest en laten politici zich via de media horen. “Wij geloven in eenheid, saamhorigheid en wat wij bezig zijn te doen. De sfeer binnen de V7 is goed en ik spreek de hoop uit dat er overeenstemming bereikt zal worden. De emoties moeten gewoon aan een kant worden gezet om het verstand te laten prevaleren in nationaal belang”, zegt Soemita tegenover de Ware Tijd. Onder meer binnen de VHP en NPS is er wat wrijving.

Vooraanstaande leden zijn niet tevreden over posities op kandidatenlijsten. Parlementariër Shailendra Girjasing heeft publiekelijk geprotesteerd tegen KTPI op de eerste plaats in Commewijne. Hij vindt de partij te zwak om de kar te trekken. In Para protesteren NPS’ers tegen de positionering van de Surinaamse Partij van de Arbeid. De laatste wordt te zwak en onbeduidend geacht om een plek te verdienen op de kandidatenlijst.

37 REACTIES

 1. Ray
  Uw reactie vernietig de NDP is 100% emotie. Die emotie maakt Bouterse sterk omdat hij slechts met antigevoelens behoeft af te rekenen binnen zijn achterban.

  Uitgaan van eigen kracht en programma is het devies. Ik ben bang dat daar te weinig aandacht voor is. Ik merk het als ik mijn best doe om verder te kijken dan 25 mei om dan direct met werk en projecten klaar te staan.
  Best begrijpelijk is de reactie EERST 25 mei en dan plannen realiseren.

  Bouterse heeft in 2010 zijn kans verzilverd omdat hij het NF uit elkaar wist te spelen en daarna gehakt kon maken van Venetiaan zijn anti houding, zijn correctheid en doordacht handelen. Dat is voor veel kiezers niet sexy genoeg die willen grootse beloften wetende dat er weinig van terecht zal komen.

  Eigen kracht en geen emotie. Laat Bouterse zich zelf verslaan. In dat opzicht is Chantokhi wel goed bezig door zo min mogelijk met Bouterse, Mega en NDP bezig te zijn.


  Maak melding

 2. Goedzo! Doorgaan op deze weg.

  Niet vergeten dat we alle problemen binnen het partij moeten oplossen en geen acties ondernemen als de heer Girjasingh.

  Eendracht maakt macht en tweedracht breekt kracht.


  Maak melding

 3. V7 verkoopt de huid voordat de Wolf geschoten is, als V7 niet oppast gaat de Wolf er met de buit vandoor omdat zij als een nest jonge hondjes met elkaar vechten om de positie bij de tieten van mama Sranan. Soemita heeft gelijk dat het verstand moet prevaleren, alleen jammer dat Soemita geen verstand van zaken heeft, dat heeft hij nooit gehad en hij begint op zijn leeftijd ook nog te dementeren, waarom gaat hij niet met pensioen?


  Maak melding

 4. @Jojo #2

  De opmerking “Vernietig de NDP , Destroy de NDP ” is in het geheel niet emotioneel want het is een feitelijke oproep om “Corruptie en incompetentie grondig aan te pakken”


  Maak melding

 5. @Somo zit in V7. als ze daarmee de verkiezingen winnen is dat goed. Maar ik vertrouw hem niet. Hij heeft verschillende keren zijn zin willen krijgen bij Vene.

  Toen een minister van hem moest aftreden omdat hij veel land ( gratis) had weggegeven werd Somo boos en dreigde hij Vene om de coalitie te bossen.
  Die minister werd toen onder curatele gezet.

  Toen hij een coalitie vormde met Bouta was hij ook aan het dreigen. Bouta had er genoeg van en trapte hem eruit.

  Dit zal Somo ook proberen bij V7 als hij na de verkiezingen zijn zin niet krijgt.

  Conclusie hij is een wolf in schaapskleren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. off topic zeg ik ik hoop dat een andere regering het chinese nieuwjaar voor betrokkenen een vrije dag maakt, obv religie, en de rest gaat aan het werk. en verder hoop ik dat een volgende regering een goede balans kan vinden tussen al deze vrije dagen. het zijn er gewoon te veel. en dat 25 februari voortaan een gewone werkdag blijft, in de grondwet vast te leggen.


  Maak melding

 7. Wat ik vooral mooi vind is dat V7 een afspiegeling is van ONZE Surinaamse bevolking V7 moet het voorbeeld zijn van hoe het moet ik denk vooal aan het behouden van de harmonie tussen alle burgers van Su, ik wens voor V7 enorm veel suc6 kracht en dat zij veel voorspoed mogen brengen voor Su [en over emotioneel gesproken, ja man hier word ik emotioneel van]

  Ook vind ik het ontzettend jammer dat er over en weer zo waardeloos wordt gesproken…. het moment dat iemand van partij switcht en men akelige dingen zegt, geeft voor mij al aan wat voor vlees er in de kuip is… je mentaliteit is gewoon beneden peil, hou het beleefd schappelijk, vertel je waarheid rustig wat kan zonder gescheld e.d. niet dat ik scheldloos ben maar ik probeer het elke keer weer opnieuw, aanhouders winnen altijd… 😉


  Maak melding

 8. Massameeting is geweest, en alles wat ik totnutoe heb gelezen zijn emotionele uitbarstingen, niets wezenlijk en niets zinnings. Alles wat we hebben gehoord hebben we de afgelopen 30 jaar al eerder gehoord, een trieste en zielige vertoning wat mij betreft.


  Maak melding

 9. Emoties niet wel: diefstal, oplichting, fraude, matten naaien, wat ren levendige groep schruken, baka go tro boys die een land willen gaan regeren.


  Maak melding

 10. @Jojo

  Het is geen emotie ,maar een hoop !
  Als je BEVRIJDING wil hebben moet je ook HOOP hebben .
  En op 25 mei 2015 wil ik Suriname bevrijd zien worden van bouta en bende en dit komt niet uit EMOTIE maar de wil om de corrupte ndp regering van wie bijkans een ieder in de gevangenis thuis hoort weg te jagen en ten onder zien gaan.


  Maak melding

 11. @Sabidirie en jojo

  Hallo emoties hebben toch een rol gespeeld zodat ndp baasje met Amnestie beloond werd?!
  28 emotionele ndpers en een handjevol ndp volgeligen… bang dat baasje in de gevangenis terecht zou komen …en toe nam hun emoties het over en toen werd bouta amnestie geboren !
  Dus geef mij een brik hoor sabidirie en jojo !!


  Maak melding

 12. Een geëmotioneerde Noreen Cheung, die uit de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) is gestapt, heeft de massa in stichting ‘De Olifant’ vanavond toegesproken. Al huilend vroeg ze het publiek om Suriname te bevrijden. “De partij die ik heb verlaten, kijk naar ze. Er zijn geen leiders daar. Wat ze met mij gedaan hebben kan niet”, riep ze.

  Wat is haar aagedaan dan ? Deze loopse teef probeert de boel op te stoken. Ook de komende 5 jaren blijft Bouterse de president. Als VHP wil mogen ze aansluiten bij de Mega Combinatie.


  Maak melding

 13. De komende verkiezing gaat tussen de machtsstaat/ dictatuur MC of de democratische rechtsstaat V-7.

  Machtsstaat/dictatuur: staat waarin NIET het recht maar de MACHT de bron is van het gezag. De dictator maakt mensen dood en niemand kan hem daar voor iets zeggen. hij bepaalt alles. Het volk moet haar mond houden.

  Machtsstaten
  Voorbeelden van machtsstaten zijn: Rusland/Poetin, Zimbabwe/Robert Mugabe, Saoedi Arabië, Libië, Syrië, Equatoriaal Guinee/Obiang, Cuba, Raul Castro/Fidel Castro, Venezuela,Nicolás Maduro Moros, Noord – Korea/Kim Jung-IL, vele moslimlanden. Landen waar de dictator alle macht in handen heeft, zijn familie en vrienden stinkend rijk zijn en aan niets ontbreekt en het totale volk in heel grote armoede leeft. De bewoners mogen niet naar het buitenland reizen.

  Democratische Rechtsstaten
  In democratische rechtsstaten worden criminelen in de gevangenis opgesloten. Wie een andere vermoord volgens de grondwet van de republiek Suriname hoort voor de rechtbank/krijgsraad van Boxel in Commewijne te verschijnen en de rechters doet dan een vonnis.
  voorbeelden van democratische landen: India, Nederland, USA, Trinidad & Tobago, Jamaica, Canada, België, vele landen in het westen. In democratische landen zijn de mensen ook gelukkiger. Ze mogen vrij het land uitreizen naar een andere land. DDB hoort in de gevangenis te worden opgesloten in Nederland, Suriname en USA voor misdaden tegen de menselijkheid.

  Aan alle (jonge) kiezers:
  Surinamers wees verstandig, denk goed na, gebruik uw verstand en maak het onderstaande besluit.
  V-7 is de democratische rechtsstaat. Ik ben voor de democratische rechtsstaat, u toch ook?
  Stem op: V- 7

  V-7:
  V – Victory
  V – Verbroedering
  V – Veiligheid
  V – Vrijheid,
  V – Vrede
  V – Vastberadenheid
  V – Volharding

  Nogmaals:
  Surinamers wees verstandig, denk goed na, gebruik uw verstand en maak het onderstaande besluit.
  Wie ogen, oren en verstand nog niet open is, geef ik het advies: Kiest U voor de V-7:
  Flogo, Flogo, Flogo, stem massaal op:
  V-7
  ( VHP, NPS, DA91 SPA, PL, KTPI, BEP )
  V-7
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Surinamers wees verstandig, denk goed na, gebruik uw verstand
  en maak het onderstaande besluit.
  Kiest u: V 7
  Er is geen beter systeem om in te leven en te wonen dan een democratische rechtsstaat waarin de mens tot zijn recht komt, rechten en plichten heeft, Er een grondwet is met rechten en plichten, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en internationale wetten, oa mensenrechten. Niemand staat boven de grondwet en internationale wetten.

  Fri, Fri, Fri!
  Leve de democratische rechtsstaat!
  Leve de Vrijheid,
  Leve de Veiligheid
  Leve de grondwet van de Republiek Suriname
  – wetgevende macht
  – uitvoerende macht
  – rechterlijke macht
  Leve de rechten en plichten
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten.
  Hoera, Hoera, Hoera!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 14. Jongens, wij gaan gewoon de gelederen sluiten.
  Jongens, we moeten en zullen deze strijd winnen.
  Jongens , we gaan voor respect hebben voor elkaar mening.
  Jongens, we gaan bovenal geen domme dingen doen, want samen zijn wij sterk.
  Jongens de NDP is behoorlijk para, sinds gister heb ik ze niet meer horen vragen/zingen om nog 5.
  Jongens, velen zijn vandaag de dag geen NDPers meer, hahaha soso….. laffe honden. Jenny Simons (hoogmoed komt voor de val) Jenny Simons je maakt je zelf erg door nu nor te zeggen dat je je agenda niet laat bepalen door de oppositie, zostraks joe ó piep anders. Jongens op baar 25 mei 2015 op naar de Victory met V7. Wie ó tiking rustig, maar wó win ding NDPvreetzak disie. Odiiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 15. En nogsteeds niet een (1) Media die een schatting kan gaven hoeveel mensen daadwerkelijk aanwezig waren, we zijn 3 dagen verder.

  Welnu mijne mensen 7 partijen die niet eens een behoorlijke massa op de been kan brengen is toch een schande. Laten we zeggen dat elke partij 1000 mensen op de been zou kunnen brengen, zouden toch wel op z’n minst 7000 mensen aanwezig moeten zijn, zoveel waren het niet eens, schande en nogmaals schande.

  Oh ja volgens somo heeft NDP mensen omgekocht om niet te gaan.

  Verder was die helemassameeting een emotionele wanvertoning, we hebben niets anders gehoord dan schelden op Bouterse, precies wat men de afgelopen jaren al deed.


  Maak melding

 16. Waarom zouden bewoners van Hannaslust, Sunny point, Davisbuiten/Texas, Ramgoelanweg, etc. etc op V7 moeten stemmen. Wat hebben de V7 partijen deze bewoners te bieden ?
  Kan iemand mij dit haarfijn uitleggen ?

  Ooowja, volgens de V7 partijen zullen zij (indien ze regeermacht krijgen) gelijk beginnen te bezuinigen dus is mijn vraag:
  – wordt de na-schoolse opvang en begeleiding stopgezet ?
  – wordt de kinderbijslag teruggedraaid naar 3 SRD per kind ?
  – wordt de AOV van de ouderen teruggedraaid naar 275 SRD ?
  – wordt de algemene ziektekostenverzekering voor jongeren en ouderen eveneens per direct teruggedraaid ?
  – worden alle schone drinkwater (aansluiting)projecten per ommegaand afgeblazen en krijgen de mensen allemaal weer oude olievaten om hun drinkwater op te vangen.

  Dit zijn enkele vragen waar ik graag een antwoord op zou willen hebben van de V7 grapjurken, grapjassen en lol(onder)broeken !


  Maak melding

 17. Als ze regeermacht krijgen, dan weten wij het weer, stilstaand en geen enkele ontwikkeling in Suriname, de periode 2000 t/m 2010 dus. Sommige zullen wel stinkend rijk worden.


  Maak melding

 18. @Sabidirie en Milton

  Tja hoeveel ontwikkeling heft jullie baasje bouta dan gebracht sinds 1980 ?!

  -Coup is geen ontwikkeling maar het omverwerpen van een rechtstaat en vertrappen van Grondwet.
  -Dec moorden is geen ontwikkeling maar je zogenaamde staatsvijanden executeren met de wetenschap dat je dan een domme aantal als sabidirie en Milton achter je staat.
  -Telefoon coup is geen ontwikkeling maar tonen dat achter de schermen je nog steeds mensen kan intimideren die vrezen voor je
  -Moiwana slachtingen is geen ontwikkeling was gewoon een strijd tussen de aartsvijanden van toen en de beste maatjes van heden ,de 2 gevreede B’S bouta en brunsie met als doel…EIGENBELANG
  -Bouta amnestie absoluut geen ontwikkeling is gewoon een bewijs dat je SCHULDIG bent en zogenaamd ONSCHULDIG,of ik ben schuldig hoor maar amnestie wil zeggen alhoewel schuldig ben je ‘onschuldig’,kan alleen in Suriname gebeuren…
  -Lenen en als maar lenen van china en de rest van de wereld is geen ontwikkeling , het wil zeggen TERUGBETALEN MET INTEREST . !!
  Ahum,waar zijn de flyovers,de kartonnen huizen,4 banen weg,weg naar brazilie en Tjoekketjoekke tjoek …de ndp SPOOKTREIN ?!


  Maak melding

 19. LEZEN !!!!!

  We zijn bijna aan het einde van de regeringstermijn Bouterse/Ameerali en president Bouterse zegt voor de tweede keer dat hij de helft van de VHP kan opsluiten. Op 16 februari 2012 had president Bouterse in het parlement gezegd dat hij de helft van de VHP zou opsluiten. President Bouterse neemt zijn bluf en dreigement van het parlement mee naar de politieke podia. Wel, ik daag president Desire Delano Bouterse uit om de helft van de VHP op te sluiten. Het gedoe van opsluiten is …

  een lege huls. De president is gewoon een bluffer net als de man van Bakana Tori, Clff Limburg, alias Limbo. Een president die in een regeringsverklaring aangeeft dat hij de corruptie (kruistocht tegen de corruptie) gaat aanpakken maar nalaat dat te doen is een bluffer. Het is evident dat president Bouterse daadkracht mist, hij gaat de corruptie nooit aanpakken, want als hij de corruptie aanpakt gaat de “paarse beerput” van de NDP open. Na 25 mei zullen alle putdeksels eraf gaan en de paarse beerputten goed worden uitgezogen, want de stank is ondraaglijk.

  Hoe kan president Bouterse de helft van de VHP opsluiten als hij zelf een corruptie faciliterend beleid voert en de mensen rondom hem zijn verweven met de georganiseerde misdaad? De huidige regering onder leiding van president Bouterse voert een gedoogbeleid met betrekking tot corruptie. Niet zomaar zegt het parlementslid Asiskumar Gajadien dat president Desi Bouterse de historie ingaat als een van de meest corrupte presidenten. President Bouterse moet wel oppassen dat de hele top van de NDP en hij na 25 mei worden opgesloten.

  Top NDP’ers hadden de president een tijdje terug al gewaarschuwd dat de corruptie welig tiert binnen de overheid en dat er op grote schaal gestolen wordt. Maar de president heeft geen oor voor de corruptie, hij zegt dat hij er niet wakker van ligt. Hoe serieus moeten we dan de president nemen over de bestrijding van corruptie. Als hij de helft van de VHP gaat opsluiten moet hij dan eerst de hele NDP gaan opsluiten.

  De kruistocht tegen corruptie, was één van de hoogste prioriteiten van president Bouterse. Maar wanneer de huidige regering niet transparant, democratisch en rechtvaardig is kan ze ook geen kruistocht ondernemen tegen de corruptie. Er is een groeiende band tussen criminelen en bepaalde politici van de NDP. De corruptie in Suriname, is diepgeworteld in alle segmenten van de huidige overheid, het lijkt alsof corruptie een natuurlijk onderdeel van het maatschappelijke leven is geworden.

  Op een NDP-vergadering te Tamansari, Commewijne, zei president Bouterse, dat er zoveel gezegd wordt over corruptie en dat hij niet antwoordt “maar never push a peaceful man to far”. Deze uitspraak is een regelrechte bedreiging van de president, de samenleving wordt huiverig van zulke uitspraken. Hij heeft het gezegde “never push a peaceful man to far” in de jaren’80, vaak gebruikt en we kennen het resultaat: De decembermoorden, intimidaties, martelingen etc. Dus de president is alles behalve een “peaceful man” want zijn handelen vanaf 1980 tot heden spreekt boekdelen.

  Voorts zei de president dat mensen bezig zijn met ‘fromu sani’. Er worden mensen in de gevangenis in Suriname benaderd om hem schade toe te brengen. Hen wordt gevraagd om uit te leggen dat ze meegedaan hebben aan cocaïnehandel. Bouterse zei dat hij precies weet wat er gebeurt. “If mi sabi san e pesa in Holland, dan mi no sabi san e pesa dya”?

  Als je informatie hebt dat mensen je schade willen toebrengen moet je die informatie doorspelen aan de justitiële autoriteiten en de Procureur Generaal om de zaak te laten onderzoeken. En als je op een politieke podia bent moet je die informatie ook delen met de samenleving. En als je zegt geen tijd te hebben voor die dingen dan ben je ongeloofwaardig.

  Cliff Limburg, alias Limbo, had op woensdag 10 december 2014 in het programma Bakana Tori, onthuld dat vanuit de VHP verwoede pogingen worden ondernomen om president Bouterse in problemen te brengen. President Bouterse komt nu hetzelfde scenario ophangen aan de samenleving.

  Het is nu meer dan duidelijk dat President Desi Bouterse zich nu helemaal toelegt op het schrijven van scenario’s om de samenleving te misleiden. Bovendien probeert hij de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen die het land kent. Hij heeft die puinhoop zelf gecreëerd en het arme volk zit nu met de gebakken peren.
  Naipal.A.


  Maak melding

 20. Ik zit net naar stukjes van de speeches van deze dievengilde te luisteren. Wat een verschrikkelijke wan vertoning is dat geweest.

  Schandalig gewoon, allemaal mensen zonder visie die niet eens een goede toespraak kunnen houden. Het is teleurstellend dat dit de zogenaamde academici zijn die het bestuur willen overnemen om het land vooruit te brengen. Wat of hoe ze dat gaan doen kunnen ze vooralsnog niet vertellen.

  Dit zootje dient echt afgestraft te worden door kiezer. De kiezers moeten ze geen enkele zetel gunnen want ze verdienen het niet. Denken ze echt dat het Surinaamse volk nog steeds dom en achterlijk is, als ze dat ooit al waren?


  Maak melding

 21. Paramaribo 26 jan,

  De posities zijn nog niet verdeeld. Mijn vraag is dan heeft V7 al de winst binnen.
  Bon, het zij zo. Mijn volgende vraag is dan welk programma deze V7 heeft, en is dit realiseerbaar. Alweer geen antwoord.
  Politiek in Su is bij de fronters nog steeds ondemocratisch en etnisch. Dit is zeer jammer voor de toekomst. Plannen zijn er bij front, nu genaamd V7 altijd al geweest. Zelden of te langzaam werd er dan wat gerealiseerd.
  De potentie van Su is enorm dat heeft de huidige regerings combinatie beseft, gepland en ook omgezet in daden. Met name op sociaal economisch vlak is er in korte tijd veel gerealiseerd. met de infrastuctuur is men ook daadkrachtig, er worden doelen tenminste bereikt.

  De toekomst van Su, een drietal punten.

  1. De verhouding tot het westen en dan met name de Hollanders.
  Gesteld en beseft dient te worden dat Su een niet westers land is, dat betekent dat wij een heel andere cultuur, normen en waardenpatroon hebben dan bijv. Hollanders. Het gebrek aan visie en inzicht bij de V7 in deze leidt tot afhankelijkheid van het westen, en een terugkeer naar het neo koloniale holland. Fout, helemaal fout. Wat het Surinaamse volk wil is een eigen identiteit, en helemaal op eigen benen staan. En dat kan. wij zijn niet afhankelijk van Holland, Amerika of andere westerse landen. Su heeft een enorm potentieel aan cultuur, normen en waarden. Wij moeten niet doen wat de fronters indirect willen, wij moeten onze partners zoeken in de landen van waar wij oorspronkelijk vandaan komen. De grondstoffen zijn dus bedoeld voor de opbouw van ons volk.
  2.Ik hoop dat alle parlementariërs gewoon weer aan het werk gaan, en dat de lopende zaken worden afgemaakt. Anders zal er weer een enorme vernietigig van kapitaal en inzet plaatsvinden.Val mij maar aan maar je weet dat het klopt. Elkaar onderuit halen , beschimpen en belachelijk maken, nou neem daarvoor dan maar de laatste maand voor de verkiezingen.
  Torpedeer elkaar niet en maak de zaak af.
  3.Wij weten niet wat de verkiezingen zullen brengen, rare combinaties zijn mogelijk. Ik kies geen partij, maar graag had ik een regering, die niet door etnishe partijen wordt gedomineerd. Een die ook daadkrachtig is. Het moet in mijn visie een soort van zaken kabinet zijn die opkomt voor iedere surinamer.
  Het op een zo hoog mogelijk peil brengen van de welvaart en het welzijn van iedere surinamer is het doel van het revolutionaire proces.
  m.vr.gr.
  Mr. Roy Siwpersad


  Maak melding

 22. waar blijft de stem van misie-kaba ,,abrahams,pankaa en al die zijnen..

  laat ze nu gaan dansen op de podium..

  éte’ vier moon,dan santo boma í karie jou..


  Maak melding

 23. @ Mr. Roy Siwpersad

  “Wat het Surinaamse volk wil is een eigen identiteit, en helemaal op eigen benen staan. En dat kan.”

  Geachte heer Siwpersad. Het kan ja zeker maar daar is wel iets voor nodig. Vergeet niet dat veel landen honderden jaren gevormd zijn om te komen tot een samenlevingsvorm waar men de wil van het volk enigszins als maat staf neemt.
  Suriname staat 40 jaar op eigen voeten en heeft al heel wat rumoer mee gemaakt. Rumoer dat niet bij gedragen heeft aan de vorming van democratische instituties maar juist machtsdenken heeft ontwikkeld.
  De president en zijn coalitie heeft gewonnen en mag naar goed gebruik het land middels clientisme besturen en als eigendom beschouwen. Dat gaat geheid fout en leidt niet tot succes.

  Als er geen lessen getrokken worden uit de afgelopen periode is de kans groot dat Suriname achter Venezuela en Zimbabwe aangaat en door China gekoloniseerd gaat worden.


  Maak melding

 24. Meneer Soemita,

  Emoties domineren altijd in de Surinaamse politiek.
  Als iemand dat zou moeten weten, bent u het.
  Onze huidige president is niet verkozen om zijn kwaliteiten, want dan wel was iemand anders op deze post benoemd, maar om zijn babbel destijds, waarmee hij vooral jongeren heeft ingepalmd.


  Maak melding

 25. Jongens even het volgende:
  Suriname heeft grondstoffen maar niet de kennis en middelen. Suriname heeft voorafzet het buitenland nodig De kennis zit voor het grootste deel in het Westen. Om vooruit te komen moet je bevriende landen hebben met America voorop heb je dat niet wordt het lastig. Neem Rusland als voorbeeld.
  Wij moeten hier niet als papegaai redeneren en meningen over nemen. Laat Emo het niet overnemen van Ratio aub mensen doe mij dit niet aan.
  Kijk maar om je heen het geld zit in het westen kennis zit in Holland De band met dit land zal blijven ook al wat er hier geroepen wordt. Internationaal staat Holland hoog aangeschreven als het gaat om infrastructurele werken. hoef ik niet op te noemen. Als een land uitbreiding wil van de haven Holland. Als een schip gekapseisd is Holland.Baggeren Holland. We doen alsof wij dit land niet nodig hebben juist wel en dat zou ik inzetten als wij Suriname vooruit willen hebben.
  En Milton;
  De oplossing is simpel hervormen belasting stelsel iedereen die lappen grond heeft keihard laten betalen zonder aanziens des persoon. En niemand gaat de sociale stelsel aanpakken juist moderniseren zodanig dat het niet riekt naar Teki – Njang.
  Hele politieke top heeft vriendjes geaccommodeerd voor naschoolse opvang project.
  Pak dat aub een keer keihard aan.
  Zonder aanziens des persoon. Pas dan gaat men weer in het land investeren.
  Het ontbreek Surinaamse politici aan lef, durf. Wat niet functioneert moet weg of iets anders zoeken . Surinaamse ambtenaar apparaat een water hoofd .


  Maak melding

 26. dit zijn geen emoties, de DAGOES vechten nu al om een BUIT die ze nooit zullen krijgen. Sommige leden van De Vieze 7 zijn niet tevreden hoe de posities zijn verdeeld en het gaat niet lang duren voordat de V7 uitelkaar gaat vallen, met teveel RATTEN op een schip kan het nooit goed aflopen met het schip. Wat mij verbaasd is dat MEESTER dief Somohardjo het over respect voor de rechtstaat heeft en eerlijkheid. Dezelfde Somohardjo die samen met Brunswijk ,DHOEKIE in het assemblee aanviel toen die met schriftelijk bewijs kwam dat Somohardjo van het volk steel. In V7 zijn al die dieven vertegenwoordig nu kijken welke gronden zij zich zelf zullen toedelen zoals ze dat al eerder hebben gedaan tijdens de regeerperiode van NPS en VHP toen alle regeerleden een stuk Commewijne grond cadeau kreeg. Meneer rechtstaat Santhoki was minister van politie en justitie toen corruptie plaats vond op zijn kantoor waar Surinaamse paspoorten aan mensen handelaars en chinezen werden verkocht voor 500 dollar en Santhoki die daar de baas was wist van niks en zag niks zoals bij zijn EXvrouw die een huis kocht bij een bekende drugsdealer die Santhoki een goede zakenman noemde of de drugs die in de KLUIS bij de politie waren verdwenen toen Santhoki de baas was en nooit meer werden gevonden en Santhoki wist van niks en deze meneer gaat Suriname een rechtstaat bezorgen ? mij houdt Santhoki in iedergeval niet voor de gek kijk naar zijn verleden en zie de Toekomst. De VHP heeft tijdens haar regeer periode met de NPS Suriname flink geplunderd en zichzelf goed verrijk en nu geven ze om alle mensen en het rechtstaat nu ze niet aan de macht zijn. Tot op heden heeft de VHP niemand verteld wat de ontwikkeling plannen zij voor ogen hebben voor Suriname behalve hoe slecht Bouterse voor Suriname is en alles wat hij dooit is verkeerd maar wat de VHP anders gaat doen weet niemand, wat wij wel weten dat men achter de schermen het Surinaamse volk een BALLOZE hindoestaanse president willen aan smeren die grote praatjes heeft en wanneer je hem confronteert trek die snel zijn slachtofferschoentjes aan. De slimme hindoestanen die willen regeren en goed zaken kunnen doen kunnen na 15 jaar de betaalde helikopters die de VHP namens front bij India had besteld en betaald nog niet kunnen leveren! Mijn prognose 2015 verkiezing de V7 de VHP haalt 9 zetels de PL 6 de overige partijen 6 zetels!


  Maak melding

 27. @Frontliner

  Jij hebt zeker de lijst van Bouterse gekregen zo hij de verkiezingen pro wil organiseren en frauderen???

  Wat ben je een achterlijke schepsel.

  Als Bouterse gedaan en gestaan had van wat die beloofde had iedereen hem gerespecteerd, maar jou pres blijkt gewoon door te gaan als een beest. En jij laat zien wat jij als aanhanger van de sekte groep waard bent.

  Succes als je straks stront van Bouta moet eten!


  Maak melding

 28. Linglong
  @Frontliner
  Jij hebt zeker de lijst van Bouterse gekregen zo hij de verkiezingen pro wil organiseren en frauderen???
  Wat ben je een achterlijke schepsel.
  Als Bouterse gedaan en gestaan had van wat die beloofde had iedereen hem gerespecteerd, maar jou pres blijkt gewoon door te gaan als een beest. En jij laat zien wat jij als aanhanger van de sekte groep waard bent.
  Succes als je straks stront van Bouta moet eten!
  >
  >
  Ling Long
  Ik voel je pijn want verlies van de V7 staat vast, wat ik geschreven heb kan je niet ontkennen maar net als de VHP om de aandacht af te leiden ga je met namen schelden en dit noem je een vriendelijke discussie. Ik was in Suriname en heb met mensen gesproken. De NDP aanhang groeit sterk waarom denk je dat de VHP binnen nieuwfront een 7 combinatie aan het creëren is en de VHP probeert in alle macht Brunswijk en partij doe binnen te halen maar Brunswijk geeft aan hij blijft zitten waar hij is en doe wacht af wat de plannen zijn . Dit is de realiteit die men je niet vertelt . de VHP aanhang bestaat uit 99,9 % uit hindoestanen exclusief de moslim hindoestanen want die zijn sterk vertegenwoordig in de NDP en ze zullen deze keer ook voor de NDP gaan stemmen. De Creolen, Javanen en Indianen, en zullen nooit op de VHP gaan stemmen. VHP zal samen met de PL van Somohardjo niet meer dan 15 zetels samen halen. De overige 5 in de V7 zijn op leven na dood. De kpi zal maximaal 2 zetels halen Bep maximaal 2 zetels NPS 1 zetel derest van de partijen zullen net 0 zetels halen en dit is de realitiet.de V7 is niks anders dan een luchtkasteel die vroeg zal neer storten. Somohardjo gilt over 32 zetels maar net als 5 jaar geleden zal hij huilen dat de mensen die hem beloof hebben op zijn partij te zullen stemmen hebben hun belofte niet waar gemaakt. Maar nu kom de realiteit mochten de partijen in V7 wonder boven wonder de meerderheid halen dan moeten ze samen gaan regeren. Het staat vast de VHP krijgt de president schap. De Vice president schap zal nooit naar de NPS gaan zoals de VHP dat wilt omdat Somohardjo meer zetels zal gaat halen dan de NPS en zal de vice president schap claimen. De belangrijke ministerposten gaan zoals gewoonlijk naar de VHP dat betekent dat de Creolen in een coalitie zitten zonder macht en dat zullen de Creoolse bevolking nooit accepteren want de Creolen zijn de grootste groep van alle Surinamers en somohardjo wilt de president schap of de vice president schap. V7 heeft geen lang leven dat is de uitslag tenzij de VHP de Creoolse leiders van de NPS, SPA,BEP kan omkopen om genoegen te nemen met lage positie in het landsbelang zoals dat heet en dat moeten deze partijen het kunnen gaan verkopen aan hun creoolse achterban en ik garandeer jullie een flinke leegloop van deze partijen naar de NDP, ABOP, Doe. Mijn voorspelling de NDP zal minimaal 23 zetels halen en partij ABOB minimaal 4 a5 zetels. LINGLONG frontliner eet liever de stront die BOUTERSE levert zoals je schreef, dan een STRONT zijn onder een VHP regering!


  Maak melding

 29. Hier een bericht van de NDP Media raad

  Hetgeen V7 niet door heeft, is dat zij weliswaar op een misdadige wijze, reclame maakt voor de regering Bouterse/Ameerali.

  Immers, de mythe als zou Suriname anno 2015 geen rechtstaat, maar een machtsstaat zijn, een slogan van de VEE 7, wordt met name door Chandrikapersad Santokhi en Salam Somohardjo hard doorgeprikt.

  Een belangrijk kenmerk van een democratische rechtstaat is o.a. de vrijheid van meningsuiting. In een machtsstaat is dit laatste ondenkbeeldig. Hetgeen zich zaterdagavond 24 januari 2015 op het podium van de Olifant ontrolde, was een macaber toneel van een slechte beleving van de rechtsstaat Suriname.

  De perfide vorm waarin de vrijheid van meningsuiting werd beleefd, is daar een goed voorbeeld van. Immers, in de meest banale zin van het woord, het plegen van presidentsschennis, het grof aantasten van de waardigheid van het Instituut van de President van de Republiek Suriname, was evident en een zeer slecht voorbeeld voor Suriname, maar ook in internationaal opzicht een affront voor ons land.

  In blinde hartstocht naar macht, hebben verscheidene politieke leiders van VEE 7 zich aan dit laatste vergrepen. En trots dit feit, is en blijft elk van die leiders die zich in dit kader, verfoeilijk hebben misdragen, de waarheid meer dan eens met geweld verkrachtten, in alle vrijheid zich voortbewegen op het door hun buitengewoon vunzig gemaakte verkiezingspad.

  Met name Chandrikapersad Santokhi en Salam Somohardjo, de twee belangrijkste schakels binnen de VEE 7, bewezen ongewild dat zij met die stelling, Suriname is geen recht- maar een machtsstaat, hun groot ongelijk en feitelijk de misleiding van het Surinaamse volk.

  Ongewild werd er qualitate qua politieke propaganda voor de Rechtstaat van de Regering Bouterse/Ameerali gemaakt. Waartoe blinde haat en de hartstocht naar macht niet toe leiden kan.

  Het moet gezegd zijn, de enige waardige bijdrage die het niveau van een “prasi oso” ontsteeg, was die van de voorzitter van de NPS, die een inhoudelijk en op niveau staand betoog hield.

  Suriname op dit niveau met VEE 7 in zee is reddeloos verloren in redeloze haat en verstandsverbijsterende rancune. Want consequent abject liegen dat er onder de regering Bouterse/Ameerali geen ontwikkeling plaatsvindt in Suriname, is ronduit misdadig en het nemen van een loopje met de intelligentie van het Surinaamse volk.

  De gerealiseerde projecten van de huidige regering ontrollen zich vrijwel dagelijks aan het oog van de Surinaamse samenleving.

  Daarvoor zijn de pers en media de doorgeefluiken en al helemaal de Overheidsmedia die het gehoor en het netvlies vergasten op de talrijke verworvenheden van de Regering Bouterse/Ameerali.

  Het eveneens misdadig focussen op niet gerealiseerde projectdoelen die evenwel blijk geven van visie op het ontwikkelen van de Republiek Suriname, zijn daden die onder de noemer onmacht om het eigen regeringsfalen van de afgelopen decennia te maskeren. Dit is vergelijkbaar met het strooien van zand in de ogen van het Surinaamse volk.

  Maar dan, de verwijten van het introduceren van racisme en haat onder de pluriforme Surinaamse samenleving door de regering, dat gaat waarlijk een groot aantal bruggen te ver.

  Voornamelijk opererend vanuit de enige echte multiculturele, multi-etnische en multireligieuze politieke partij van Suriname, de NDP, predikt de huidige regering van Suriname, bij monde van president Bouterse, dagelijks publiekelijk, eenheid en samenhorigheid in dit Godgegeven land.

  De weerspiegeling van het Surinaamse volk binnen de vertegenwoordigende organen van die partij in het landsbestuur spreekt daarvan trouwens ook boekdelen. In schril contrast daarmee staat de modus operandi van partijen zoals de VHP, Pertjajah Luhur, KTPI en BEP. Die partijen zijn allen stuk voor stuk op etnische leest geschoeide partijen die een dito leer prediken.

  De VHP die het heeft bestaan, om in de opmaat naar de onafhankelijkheid van Suriname, 1975, te pleiten voor de opdeling van Suriname, in één gebied voor Hindoestanen en het ander deel voor de rest van het Surinaamse volk, spant de kroon van het segregatistisch denken, en is met dit soort gedachtengoed, de grootste ondermijnende factor van onze natievorming. In dit verband is het soort zoekt soort, aangezien de Pertjajah Luhur in deze context niet veel afwijkt van de VHP.

  Voor de zuiverheid van voorlichting aan het volk van Suriname, dient te worden bedacht, dat de beleidsresultaten van onafgebroken 15 jaar Frontregeringen, in geen enkele verhouding staat met die van de actuele 4,5 jaar Bouterse/Amerali regering.

  NDP Mediaraad


  Maak melding

 30. Even ter bevestiging van wat Frontliner schrijft:

  Als je met het surinaams volk spreekt kom je er achter dat de Achterban van de NDP alleen maar groeit.
  zeer triest voor de front liefhebbers hier op de site


  Maak melding

 31. Dit is de V7

  volksverlakkerij!
  vriendjespolitiek
  vuilspuiterij
  vechtersbazen
  verraders
  valsheid
  venijn

  En dit stelletje schurken bij elkaar denkt de verkiezingen te kunnen winnen? Mooi niet! In Suriname is alles paars maar dat kun je niet weten als je in aardappelland woont. Paars is alles wat de klok slaat hier.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.