Oppositiepartijen vormen V7 tegen Bouterse

66

PARAMARIBO, 23 jan – De oppositiepartijen die zullen samenwerken bij de komende verkiezingen, doen dat onder de naam V7. “De V staat voor victory, vastberadenheid, vrijheid en veiligheid.”

Dit zegt een bron tegenover de Times of Suriname. De politieke partijen binnen het Nieuw Front, de KTPI, Pertjajah Luhur en BEP hebben onder meer de naam besproken tijdens een top. Ook de positionering op kandidatenlijsten voor alle districten is zo goed als rond. Alleen over de lijst voor Paramaribo moet nog het een en ander worden uitgewerkt. De twee kleinste Nieuw Front-partijen DA 91 en SPA komen er het meest bekaaid van af.

Beide partijen komen bungelen ergens onderaan de lijsten. Het betreft de minst verkiesbare plaatsen, waar alleen intensief lobbywerk hulp kan bieden. Maar daar moet wel een potentiële achterban voor te krijgen zijn. Parlementariër Shailendre Girjasing (Nieuw Front/VHP) mort nog over de positie van zijn partij in Commewijne. Die gaat naar de KTPI van Willy Soemita. Girjasing vindt het onverdiend en waarschuwt voor stemmenverlies.


66 REACTIES

 1. V7, V8, V9 …… V100 …. V500,000…. V(oneindig) !!!

  Laat ze maar komen want ze zijn nu al kansloos tegenover de NDP/MC .
  Let wel mensen, de NDP kan en zal nimmer met wortel en tak worden uitgeroeid want deze partij(combinatie) is een begrip c.q. merk geworden in Suriname vooral onder de jeugd.

  Dus, mek deng kong stotu deng ede nanga deng futu !


  Maak melding

 2. De V staat voor verraad. Het zijn allemaal landverraders. We weten allemaal dat deze partijen handelen in opdracht van de oud kolonisator Olland. Nee deze partijen mogen nooit meer aan de macht komen. Je gaat zien dat de meka combinatie in mei met de winst van door gaat. Bouterse is en blijft de sterke man van Suriname. Wij staan achter deze president. Er is nog een hoop werk te verzetten en Bouterse is the best men for the job. Lang leve Bouterse lang leve Suriname.


  Maak melding

 3. – Vrijheid,
  – Vrede
  – Vredelievend
  – Verzet
  – Verdraagzaam
  – Verandering,
  – Vormen
  – Vormgevend
  – Vooruitgang
  – Vastberaden
  – Veiligheid


  Maak melding

 4. PARBO,ABAISA.Ik heb een V12.Maar even dit,jullie worden bang hahaha.Maar maak je niet druk jullie baas heeft vast al zijn verkiezings fraude team al klaar.En daar achter staat er nog een team met grote geweren.En achter die mensen verschuilen lage laffe mensen zoals jullie twee.Maar vergeet nooit dat het goede zal overwinnen,en ook DESI gaat een keer met open ogen dood.


  Maak melding

 5. MILTON!IQ,000000.ben je nou echt zo dom jongen.Of heb jij al die kinderen die op straat lopen,waar ik met liefde schriften,en pennen voor koop als ze mij vragen op straat in Suriname.Droom verder daar kom je ver mee in het leven.


  Maak melding

 6. Milton

  Let wel mensen, de NDP kan en zal nimmer met wortel en tak worden uitgeroeid want deze partij(combinatie) is een begrip c.q. merk geworden in Suriname vooral onder de jeugd.

  Een merk, een begrip? Ja ik kan het mij indenken dat NDP een synoniem is voor:
  DDB —> Kleine DDB (Dino) —> Coke —-> Hezbollah —> vrouwen —>Vaderloos gezin —> goudrovers —> etc etc etc


  Maak melding

 7. Off Topic.
  Komt ter sprake na 25 mei 2015
  “Laat de regering serieus naar dit probleem kijken. Ala lesi un yere dat oli no de. San na a beleid fu a regering. Laat het duidelijk zijn of de mensen kunnen rekenen op brandstof”, zei Brunswijk indringend.

  Maar Brav, Bravo, Bravootje mi boi. Ben jij ook niet de persoon die ook deel uitmaakt van de huidige regering?
  Je schiet jezelf in je been terwijl je loopt met de boots van Lanti.
  Leg ons eens uit welk antwoord je hebt op je eigen opmerking
  “San na a beleid fu a regering”


  Maak melding

 8. KTPI en Pertjajah Luhur, twee zeer onbetrouwbare partners. Nooit en te nimmer zal het lukken met deze twee verraders. Dit geeft duidelijk aan hoe zwak en onzeker men is door wederom samen te werken met deze twee paars verworden judassen, die ook verantwoordelijk zijn voor het mi e ka corrupte beleid olv van onberechte mensenrechtenschenders en bij verstek veroordeelde drugscrimnielen wiens zonen in het gevang vertoeven. Mochten er verkiezingen komen dan zal er wederom uit de paars duistere partij worden gelobbyed naar mogelijke overlopers, omgekocht, zwaar paars beneveld en rijk geworden krijsend……….mi na lid foe a Nationale Dedesma Partij. Soso lobi Di Di Bri, mi na wang boutist of wang bruntist. Vertrouw nooit en te nimmer een verrader. Eenmaal een verrader., altijd een verrader, Wacht maar af en zie.


  Maak melding

 9. Als de sfeer in Paramaribo zo blijft dan gaat de NDP een verpletterende nederlaag tegemoet.Om het tij te keren heeft ABU DADA enkele mogelijkheden.Zo als het strippen van de boeven in zijn partij als Panka,Abrahams enz.en de ge-occupeerde gronden terug te doen vloeien naar de rechtmatige eigenaren.Kortom alle kromme dingen rechtzetten en de trein laten rijden.Anders staat hij weer dichtbij 1987.


  Maak melding

 10. Parbo
  De V staat voor verraad. Het zijn allemaal landverraders. We weten allemaal dat deze partijen handelen in opdracht van de oud kolonisator Olland.

  Hoe ziek in je hoofd kan je zijn…


  Maak melding

 11. Ha,ha,ha,ha,ha,ha!
  Fa waka a bere e biging poer worong.
  Ding kaka lasie las pasie a no so dang.
  De heren noemen zich V7 wat een poppen kas zeg!
  Anderen zeggen dat de pot niet goed wordt verdeeld en daarom zullen ze die vergadering niet bijwonen.
  Tik oeng ai loekoe a vergadering disie o trong wang bigie kater.


  Maak melding

 12. deze g 7 mammoet blok maggiblok kan geen eenheid vormen .
  ze hebben nog niets gevormd en ze vlieggen elkaar in de haren .
  ding mang dies au bedrieg a volk bakka .ze gaan het volk weer gaan bedriegen .maar het is goed dat dat gebeurt zo kan het volk een idee hebben wat zich weer gaat afspelen .somo au beer ing gie ding .somo heeft vene nps kapot gemaakt .de tijd zal het leren dat somo wederom niet te vertrouwen is en niet alleen somo ook de andere partijen bedonderen het volk .


  Maak melding

 13. En Pertjajah Luhur betekent Partij van Rumoer en vergeet de V niet die betekent Verjaag, Vermorzel, Verneuk, Vernietig, Verziek, Verkreukel de duivels van DDB en laat ze Vlooien naar de Verdoemenis Vluchten!!!


  Maak melding

 14. @ Parbo….Dinootje was ook de best men 4 the job bij CTU volgens zijn infantiele, incontinente, drugs- en drankverslaafde megalomane vader. Dus blijf jij maar lekker met je neus in de witte poeder en je ….in de chocotunnel van je baas.


  Maak melding

 15. Ay Brada nanga Sisa. De V7 van al die partijen bij elkaar geeft een Eenheid. Laten we hopen ,dat zij een goede resultaat zullen boeken op de komende verkiezingen van 25 mei 2015. Als de eenheid van V7 de Partij van de NDP verpletterd met aantal zetels dan is er feest.Afwachten maar beste mensen.


  Maak melding

 16. V7 geeft juist het goede voorbeeld, alle etniciteiten zijn gedekt bij V7 en toch vormen ze een eenheid, zoals er verschillende etniciteiten in Su ook een eenheid moeten gaan vormen ik heb er veel vertrouwen in en heb een zwak voor BEP… [VHP staat voor mij op nr1] maar ik denk dat BEP eindelijk zal gaan bereiken wat ze wensen en TERECHT…. wij mogen onze Kondreman in het binnenland niet achterstellen.
  Nogmaals ik heb er veel vertrouwen in… NDP doet ALLES eraan om weer 5 jaar te blijven, de tegenpartijen zullen ALLES eraan doen om deze regering naar huis te sturen….. en het ziet er zeer gunstig uit man 😀


  Maak melding

 17. PL + KTPI zullen uiteindelijk het schip de V7 verlaten als het erop aan komt . Bouta weet dat ze van geld houden . in het verleden hebben ze ook verraad gepleegd . ik acht de kans groot dat V7 en Mega geen
  meerderheid zullen halen om een
  coalitie te vormen en nog erger om de Pres. te benoemen in de DNA .
  dus Somo zal zijn kans grijpen ,zal hem niets uitmaken als hij weer eruit
  gegooid wordt . money talks .
  in dat geval zullen vele binnen de V5
  het niet meer trekken om weer 5 jaar op de bank te zitten . het schip V5 zal waarschijnlijk belanden naast de Goshlaar . vele ratten zullen ook de wijk nemen naar Blanda met hun miljoenen . meestal zit hun vrouw en kinderen al in Blanda .

  ik blijf erbij de beste combinatie voor Su ,voor harmonie ,rust en welvaart , zou zijn NDP & VHP.

  ik zie Bouta , Somo en Bravo nog zo dansen op een massa meeting . en waarschijnlijk zal dat weer gebeuren .


  Maak melding

 18. any one

  Lang leve de Volks President
  Steun Ray met zijn hersen operatie

  Hallo any one,
  begin eerst wat aan jou cabeza te doen,als je dat hebt tenminste. Niet ikke maar jij hebt die operatie dringend nodig !


  Maak melding

 19. Wat mij betreft mogen deze geboren losers zich noemen hoe ze willen als ze maar niet in het machtscentrum komen. Dit geboefte hoort eigenlijk in het gevang.

  eerst front tegen Bouterse nu is het V7 tegen Bouterse, niets zal lukken de NDP gaat weer voor 5, het volk van Suriname is wakker en wil geen corruptelingen meet aan het bewind.


  Maak melding

 20. ray die V staat voor VERADERS, VERDERF, VERLIES, VERVUILING, VERTRAPT, VERSCHOPPELINGEN.

  Vanity

  “V7 geeft juist het goede voorbeeld, alle etniciteiten zijn gedekt bij V7 en toch vormen ze een eenheid”

  Deze heeft de krant van de afgelopen 2 dagen niet gelezen. ga maar lezen hoe de Hindustaanse Girjasingh tekeer gaat in Commewijne tegen zijn Javaanse Verdeelde 7 broeders. Girjasingh wil geen Jawa Blok.


  Maak melding

 21. @Afu Sensie, het volk van Suriname is wakker en wil geen corruptelingen meet aan het bewind ???

  – Abrahams
  – Kromosoto
  – Sardjoe
  – Sew Atjon
  – Gopi
  – Hok
  – Parmessar
  – Sastroredjo

  Of ben je al die shuffles vergeten ???


  Maak melding

 22. koos we wachten nogsteeds op die brief inclusief bewijs tegen deze mensen die naar de PG is gestuurd.

  Tuurlijk is er geen brief want er is geen enkel bewijs, wat er wel is zijn front leugens die jij als een idioot blijft geloven.


  Maak melding

 23. Een partij bestaande uit zoveel splinterpartijen kan een land niet eenduidig leiden. Te veel kapiteinen/ego’s op het schip zorgen alleen voor problemen.


  Maak melding

 24. Teveel partijen en allemaal naar etniciteit gelieerd. Nu al frictie, Commewijne, Paramaribo. Als de NDP opnieuw 23 zetels haalt en ze bieden 6 ministerszetels aan, weet ik dat partijen binnen C7 of V7, whatever, zullen zwichten. Straks, mochten ze winnen, moeten ministers benoemd worden. Dan zullen de grote partijen binnen C7 zich roeren. De kleintjes lopen over. Dat zal de toekomst brengen. En onthoud 1 ding, Hindostanen hebben 5 jaar geen njang kunnen maken voor zichzelf en familie. Die kiezen nu wel voor een samenwerking met NDP. Mark my Words. Hasta la Vista.


  Maak melding

 25. @Afu Sensie, Abrahams is zeker voor de lol ontslagen. Bouterse bleef maar shuffelen. Ergste is nog dat ze eervol zijn ontslagen met behoud van pensioen. Die zaken liggen bij de PG echter wil niemand de paarse kogels terugkoppen.


  Maak melding

 26. Nuchtere man,

  Je weet het alweer heel veel beter, dan veel mensen, die in dit land wonen.
  Niet, dat ik je jouw mening wil ontzeggen, want dat is jouw goed recht, maar je begint je te ontpoppen op dit forum als iemand, die alles beter weet, terwijl je hier maar even bent geweest.
  Als ik mij niet vergis twee maanden, althans, dat heb jezelf aangegeven in een eerdere posting.
  Nu ben je blijkbaar ook nog helderziend.
  Toch wel bijzondere gaven, waarover je beschikt, terwijl je nauwelijks in Suriname bent geweest.


  Maak melding

 27. Milton, Rocky, Parbo, Abaisa, Sjang, Pero, Anyone paarse paupers, het is alsof jullie door bijen worden geprikt. V7 is een goede bundeling. jullie partij kalft alleen maar verder af. Cheung gaf na Pahlad de genade slag. En ik ben ervan overtuigd dat er meer zullen volgen. Ik verwacht zelf dat Misiekaba zich binnenkort zal aansluiten bij zijn soortgenoten, want het binnenland is een tribaal stelsel met al die kleine stamhoofden. De bevrijding komt eraan. Het kan wat mij betreft niet snel genoeg gebeuren. Als Panka vraagt dat Cheung haar zetel teruggeeft, dan vragen wij jouw president ons het land terug te geven. Na de verkiezingen gaan wij jullie ontmaskeren.


  Maak melding

 28. volgens mij visie is su het enige land dat alles afwijs in plaats dat ze van elke bevolkingsgroep een vertegenwoordiger in de regering plaatsen komt er geen problemen. alleen met modder gooien naar andere , wij zullen nooit een vuist kunnen maken om het land vooruit te laten komen. alleen maar schelden of odo´s naar elkaar toe te sturen, niks en niks meer kunnen jullie suri´s


  Maak melding

 29. “Niet, dat ik je jouw mening wil ontzeggen, want dat is jouw goed recht, maar je begint je te ontpoppen op dit forum als iemand, die alles beter weet, terwijl je hier maar even bent geweest.”

  Bovenstaande volgens de geboren hypocriet rodinho. Deze minkukels zijn zo hypocriet dat je er alleen maar van kan kotsen.

  rodinho hoe zit het met je front maatjes hier op waterkant.net die waarschijnlijk nog nooit naar Suriname zijn geweest.

  ‘V7 is een goede bundeling.” vind pieter, ik ga rodinho je laten vragen wanneer je voor het laatst in Suriname was, en waarom je daar niet zit om het land te helpen ontwikkelen.

  He rodinho ik heb pieter voor je.


  Maak melding

 30. Neus bij nader inzien denk ik dat de moderator jullie die minnetjes heeft gegeven. Die goede man is inmiddels zo moe geworden van jullie dom gelul hier op waterkant.net. Hij wil het niveau een beetje omhoog trekken.

  Zelfs ik die hier niet zo vaak kom heb onder dit euvel te lijden, jullie domheid is zo triest om aan te zien.


  Maak melding

 31. @Neus,

  Gezien bovenstaande reacties en het aantal minnetjes, heb je reeds in de 1e ronde een goede linkse ( of rechtse) uitgedeeld!
  De umpire is nog aan het aftellen……..
  Thanks!


  Maak melding

 32. De ‘V 7′ wat een naam! De VIEZE 7, zie daar de 7 VIEZE VUILE VINGERS van Suriname.

  Deze lui hebben geen benul wat politiek voeren inhoudt. Als deze VIEZE 7, nu al het volk (VOLWASSEN) JONGEREN vooral, met open ogen MINACHTEN door niet te willen verschijnen in de Nationale Assemblée, wat moet het de komende vijf jaren worden.

  Mensen, mensen, mensen, in het bijzonder de (VOLWASSEN) JONGEREN van Suriname geef nimmer jou steun aan deze VIEZE 7 grapjassen.

  In plaats het volk te laten weten hoe men de PROBLEMEN van het land denkt aan te pakken en voornamelijk de (VOLWASSEN) JONGEREN met name het goede voorbeeld geeft door als VOLKSVERTEGENWOORDIGER je plicht te doen en te verschijnen in de Nationale Assemblée, waar er vergaderd dient te worden, vragen deze lui aan het volk van Suriname om op zo’n VIEZE 7 toestand haar steun te geven.

  Een dergelijke houding kun je alleen maar verwachten bij mensen waar het PRINCIPE, INTELLECT, NORMEN en WAARDEN, ver maar dan ook heel ver te zoeken is.

  Elke VOLKSVERTEGENWOORDIGER wordt uiteindelijk INDIVIDUEEL gekozen en zou zich los mogen weken van zijn/haar partij, indien nodig wordt geacht. Dus daarom zou geen enkele VOLKSVERTEGENWOORDIGER met het excuus mogen komen dat men wegblijft omdat de ander – hetzij een persoon of politieke partij – het van hem/haar verlangt. Het is het verzinnen van de GROOTSTE SMOES om eronderuit te komen.

  Het VOLK van SURINAME dient deze houding FINAAL af te straffen en zich nimmer laten vertegenwoordigen door dergelijk GESPUIS en TUIG.

  Laat men in eerste instantie duidelijk maken als “potentiële” VOLKSVERTEGENWOORDIGER wat men voor het volk wil gaan doen en tracht vooral aan de BEHOEFTE van het volk invulling te willen geven.

  Binnen een goede DEMOCRATIE dienen partijen elkander niet bij voorbaat uit te sluiten. De KIEZER geeft de politiek MANDAAT en niet andersom.

  Zie de NATIONALE ASSEMBLEE: je gaat toch ook niet wegblijven van het “parlementaire” werk en verlangen van je baas (Surinaamse Overheid) dat die je daarvoor beloont?

  Ze blijven weg omdat het doorgaans VERRADERS zijn. VERRADERS van het volk. Ze durven elkaar als VOLWASSENEN niet in de ogen aan te kijken.

  De NATIONALE ASSEMBLEE, dat is het PODIUM bij uitstek, waar je jou bedoelingen als VOLKSVERTEGENWOORDIGER, dient duidelijk te maken.

  Maar het zijn nogmaals stuk voor stuk lui, die elkaar niet in de ogen durven te kijken, dus mijden/ontwijken ze elkaar zoveel mogelijk. Sommigen sinds hun “GESTRANDE HUWELIJK”.

  Wat een ONVOLWASSEN gedrag. Als men dit goedvindt schept men een PRECEDENT; dan wil iedereen het straks ook.

  Er wordt nu reeds door deze “V 7” – “VIEZE 7”, POLITIEK BEDREVEN ONDER INVLOED van OMKOPING.

  Het mooie van is dat het Surinaamse volk deze “V 7” ofwel de VIEZE VUILE 7 VERRADERS duidelijk in beeld heeft en weet het volk waar ze aan toe is.

  Noot:
  met name de Surinaamse Javaanse Gemeenschap loopt te sukkelen met hun twee leiders ofwel SABOTEURS, sinds jaar en dag. Deze groep doet alsof ze niets beters in huis hebben. Terwijl het geen politiek voeren is, waar deze lui mee bezig zijn.

  Het is tijd voor een BETERE tevens INTEGERE lichting onder deze Javaanse bevolkingsgroep. Er zijn genoeg afgestudeerden, waaronder ACADEMICI die hun steentje nu op een INTEGERE wijze zouden kunnen bijdragen, dan VANDAAG hier en MORGEN daar, de boel te lopen ONDERMIJNEN, wat ze als bevolkingsgroep vanwege deze twee KWELGEESTEN, vaak ook PLAAGGEESTEN, meer dan BELACHELIJK en ONACCEPTABEL maakt.

  Volk van Suriname, niemand zit te wachten op deze “V 7” ofwel VIESTIE 7 pietjie-pietjie plei.

  Het VOLK van SURINAME is niet zo GOEDKOOP als weleer. En een ieder die als POLITICUS in Suriname een bijdrage wenst te leveren zou dit moeten weten. Maar helaas!

  Dat deze “V 7” VIEZE 7 BENDE zich heeft geopenbaard mag het SURINAAMSE VOLK echt beschouwen als een “VICTORIE”.

  ’n Toepasselijk Surinaams gezegde, van toepassing voor deze “V 7” VIEZE 7 BENDE:

  IE KAN’ KIEBRIE JOE GRANMA, MA IE NO KAN KIEBRIE ING KOSO-KOSO!


  Maak melding

 33. Sabidirie,

  Als Nuchtere Man een Frontaanhanger was geweest, had je hem helemaal verrot gescholden, jou kennende.
  Nu hij in jouw straatje praat, is hij blijkbaar jouw beste vriend.
  Prima, maar laat mij mijn eigen mening hebben.
  En als het gaat om hypocriet ken ik er nog eentje op dit forum, nml. de geadresseerde van deze posting.
  Ik heb vroeger altijd geleerd, dat je de pot nooit moet verwijten, dat de ketel zwart ziet.


  Maak melding

 34. V7 tegen Bouterse = Santhoki als president en Ramon Sapoen als vice president. Overige partijen als NPS, SPA, DA91, BEP en KTPI dienen alleen maar als stemvee en zoals oom Challie zei: “toiletpapier dat je weggooit na gebruik”.

  Ik had Rusland en Waterberg slimmer ingeschat, maar om eigen, en zogenaamd politiek en landsbelang zijn ook zij bereid hun principes aan de kant te schuiven.

  Tijdens de verkiezen van 2015 kan je alleen maar stemmen op kwaden. Geen enkele maakt een hele.

  Sari tori


  Maak melding

 35. Als ik het gescheld op een rijtje zet hebben heel wat surinaamse moeders een schone taak met het wassen van heel wat mondjes met groene zeep.

  Freedom 4 u uw moeder zou ook wel eens aan de slag kunnen.
  De kern van uw betoog is dat de oppositie op een destructieve en nog coöperatieve wijze politiek bedrijft. Dat vind ik ook. Het is echter een methode die duidelijk bij de Surinaamse politiek behoort en ook door de NDP gehanteerd is. Wie begonnen is doet niet ter zake. Zelfs de president heeft in een vorige leven als DNA leed de DNA zelden bezocht en als President even min. De President heeft de DNA zelfs als Poppenkast gekwalificeerd.
  Dat geeft te denken aangezien de DNA de afspiegeling van het Surinaamse volk is. Het Surnaamse volk wordt dus vertegenwoodigt door poppen en poppenspelers. Ook U freedom 4 u wordt zo vertegenwoordigd.
  Ook de coalitie wordt zo gezien aangezien die lange tijd een forse meerderheid hadden.

  Het is gebruik dat de coalitie voor Quorum zorgt en vergaderen mogelijk maakt. Het geeft immers de macht en kracht van de coalitie aan. De oppositie liet zien hoe zwak de coalitie feitelijk was (ook toen zij een ruime meerderheid had) door het principe van quorum verlening te gebruiken. Zij waren er wel om te werken alleen werd de presentielijst niet getekend. De echte zakenvullers zaten bij de coalitie want die wiste hoe belangrijk het was om te verschijnen en verschenen gewoon niet. Brunswijk bijvoorbeeld: ik kom el aks er 25 zijn anders heeft het geen zin voor MIJ. Hoe weinig respect heeft Brunswijk voor zijn (voorbeeld) functie, zijn college die er wel zijn en hun tijd zitten te verdoen met komen, wachten, en weer naar huis gaan, zijn 3.500 kiezers en alle andere kiezers in Suriname. Het zelfde geld in overtreffende trap voor Doekhie die zelfs uitspreek campagne voeren (partij en prive belang) belangrijker te vinden dan DNA werk.

  Nu de politieke realiteit. In elke democratie houd de coalitie rekening met de redelijke inbreng van de oppositie. Niet in Suriname daar is de houding wij zijn de baas, onze baas is de baas jullie moeten naar ons luisteren. Dat werkt als je een uniforme meerderheid hebt van 34 of meer zetels in de DNA en niet als je als coalitie bestaat uit wel heel verscheiden belangen groepen. Beter gezegd dat men ook in eigen gelederen met politieke chantage rekening moet houden. Doekhie, Parmessar, of Abrahams chanteren net zo hard als Brunswijk en Somohardjo.

  Met het Quorum wapen laat de oppositie dagelijks politiek zien hoe de vlag er bij hangt. Het is voor haar de enige mogelijkheid om te laten gehoord geworden want binnen de DNA heeft de coalitie niets meer met ze te maken en zitten ze er (gezien de wijze van voorzitterschap) slechts voor spek en bruine bonen bij.
  Na drie drie maanden dictatuur van de voorzitter is eindelijk toegegeven en is het heikele punt een slecht wetsvoorstel voor het constitutionele hof afgevoerd van de agenda (verdaagd heet het).
  Beter gezegd de voorzitter is er niet in geslaagd de wetgevende macht een opdracht van de uitvoerende macht uit te laten voeren.

  De oppositie heeft met haar destructieve wijze van politiek uit oefenen haar stemmers en het volk een heel grote dienst bewezen en de grondwet beschermd tegen inmenging in de rechtsorde en in de onafhankelijke procesgang.
  Dat velen het als werkweigering zien komt omdat ze onvoldoende opgelet hebben op school bij de vakken maatschappijleer en bij geschiedenis en niet goed kunnen begrijpen hoe de trias politica functioneert en de democratie werkt


  Maak melding

 36. Wat de V7 voor Suriname gaat doen, vind ik belangrijker dan voor of tegen wie ze zijn. Een lijst met namen van de poppetjes zegt mij totaal niks over de kwaliteiten van deze grappenmakers.


  Maak melding

 37. Sabidirie,

  Laten we het erop houden, dat jij het enige “licht” bent op dit forum.
  Als jij je eigen postings terug zou lezen, dat zie je, dat je alleen maar
  afgeeft op mensen, die een andere mening hebben, dan jij.
  Het zou aardig zijn als je ook iets inhoudelijks zou kunnen toevoegen aan een artikel op de Waterkant, maar misschien is dat teveel gevraagd.


  Maak melding

 38. Gestalttheorie
  Het geheel is meer dan de som der delen.

  Leve V7

  Leve het Surinaamse Volk
  Leve de Rechtsstaat
  Leve de democratie
  Leve de Grondwet;
  -wetgevende macht
  -uitvoerende macht
  -rechterlijke macht
  – Leve Rechten en Plichten
  – Leve Internationale Verdragen, oa mensenrechten

  Recht en Waarheid Maken Vrij

  Fri, Fri, Fri! Sranankondre Fri!

  Sranan Sa Wini!
  Srananman Sa Wini!
  Sranansma Sa Wini!
  jongoe Srananman nanga Srananoema Sa Wini
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma!
  jongoe wan nanga owroe wan oe bondroe kong na wan!

  V= Victorie
  V= Vrijheid
  V= Veiligheid
  V= Verbroedering
  V= Vertrouwen
  V= Vooruitgang
  V= Vormgeving
  V= Vastberadenheid
  V= Verzet
  V= Vrolijk
  V= Vreedzaam
  V = Vriendschap

  Alleen sterk, samen sterker;
  Eenheid maakt macht
  Eenheid in verscheidenheid

  Het geheel is meer dan de som der delen.

  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene/Nationale Verkiezingen Voor DNA Van Suriname

  Flogo, Flogo, Flogo!, Stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!

  ps.

  Er moeten om de 4 jaar i.p.v. om 5 jaar Algemene/Nationale verkiezingen Voor De DNA in Suriname gehouden worden, vind ik.


  Maak melding

 39. Reggie,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Dit land is tot op het bot verdeeld en maar roepen, dat we zo’n geweldige etnische samenleving zijn.
  Aan mijn hoela.
  Als je een regelmatige bezoeker van dit forum bent, weet je wel beter.
  Ben je niet eens met de Boutisten, dan wordt je verrot gescholden en ben je het niet eens met het Front, dan wacht je hetzelfde lot.
  Een dialoog op dit forum is al een aantal jaren niet meer mogelijk.
  Jammer, dat het zo moet gaan.


  Maak melding

 40. Voor welke leider kies je??

  Ik heb maar een boodschap aan de V7. Zij die springen van de ene partij naar de andere, om welke reden dan ook, zijn allen alvast onbetrouwbaar om mee te werken. Ze zijn verraders en hipocrieten. Toen ze bij de tegenpartijen waren, spraken ze contra de partij waar ze nu zijn en nu doen ze weer hetzelfde. Ik ben er niet te spreken over. Hebben ze geweten? Hier al begint een stukje moreel verval. Dan moeten deze “leiders” ons als volk later vertegenwoordigen in de DNA. Nee, ik zie dat niet zo zitten. Je zal toch gevoel voor eigenwaarde moeten hebben, want als je dat niet hebt. Wie gaat je dan vertrouwen?

  De partijen die ze ook geaccomodeerd hebben, zijn allen principeloos. Wat is dan hun waarde en hun niveau?? Ze hebben een olifantenhuid en vinden het niet erg wat men over ze gaat zeggen, als ze maar de verkiezingen kunnen winnen; We zien wel verder als dit doel behaald is. Het gaat dus klaar duidelijk alleenmaar om Macht, meer niet om dit land vooruit te brengen. Deze gasten houden niet van het land en dit volk. Kunnen jullie dit niet inzien? We moeten een volk zijn die haar ogen openhoudt en zien wat er gebeurt en kritisch een keuze maken op 25 mei 2015.

  Ook al wil ik geen Ndp en vooral geen Abop meer, maar de combinatie V7, met zoveel rotte appels ertussen, geven me geen andere keus. Mijn mening is, om voor deze V7 te kiezen, dan mag deze regering liever aanblijven en hun vele projecten afmaken waarmee ze bezig zijn, want zo slecht gaat het ook weer niet, zoals deze partijen beweren. Misschien gaat het slecht met hun, omdat ze zich niet kunnen vetmesten en graag het roer willen overnemen.
  Ze hadden allen zelfstandig de verkiezing moeten ingaan, dan kon je gerichte keuze maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.