Minister ziet Suriname harder groeien dan buren

70

PARAMARIBO, 22 jan – “De groei van onze economie zal een paar punten boven het gemiddelde van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied staan.” Dit zegt minister Andy Rusland van Financiën over de staat en de vooruitzichten van de Surinaamse economie. Hoewel de inkomsten van de overheid drastisch teruglopen, is alles onder controle.

Minder ontvangsten hoeft immers niet te betekenen dat alles komt stil te liggen. Om de nodige kapitaalinvesteringen te plegen worden leningen gesloten tegen gunstige voorwaarden. Ook wordt flink bezuinigd. Het maakt allemaal dat de vooruitzichten prima zijn. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging van Economisten in Suriname, liet Rusland zich dan ook optimistisch uit. Hij ziet de Surinaamse economie zelfs goed afsteken tegen de regio.

Het is niet voor niets dat internationale kredietratingbureaus Suriname dikke voldoendes geven. De staatsschuld is aanmerkelijk verminderd het afgelopen jaar. Volgens Rusland is dit toe te schrijven aan verantwoordelijk beleid. De oppositie verwijt de regering juist dat die geld verspilt. Door ook nog corruptie te gedogen, wordt de samenleving voor miljoenen benadeeld. Het ‘wanbeleid’ zou te merken zijn aan onder meer de onrust op de valutamarkt.

70 REACTIES

 1. -Ik hoor een lid van de NDP praten en propaganda maken voor de verkiezingen. Redenen:
  Als ik alle rapporten naast elkaar plaatst ziet het somber uit voor Suriname, omdat het economisch niet goed gaat.
  Men mist transparantie en ook de bewijsstukken wat met dat geld gebeurt is onder deze regering. Deze bewijsstukken zijn NOOIT op tafel gelegd.
  Corruptie is ook nooit onderzocht.

  Wie houd wie voor de gek???????


  Maak melding

 2. En Sinterklaas bestaat uit….

  “Hoewel de inkomsten van de overheid drastisch teruglopen, is alles onder controle”

  Voeg daarbij de honderden miljoenen aan leningen en overheidsuitgaven die de pan uit reizen en geen enkel financieel overzicht van de staatsfinanciën….

  Maar de Paarse Roversbende heeft alles onder controle


  Maak melding

 3. Minister Andy Rusland van Financiën.

  U geeft aan dat:
  1. Om de nodige kapitaalinvesteringen te plegen worden leningen gesloten tegen gunstige voorwaarden.

  2.De groei van onze economie zal een paar punten boven het gemiddelde van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied staan.

  Waarom komt u niet met cijfers zodat wij dat kunnen nagaan.
  of bent u Tita de tovenaar.

  3. De oppositie verwijt de regering juist dat die geld verspilt. Door ook nog corruptie te gedogen, wordt de samenleving voor miljoenen benadeeld.

  Waarom maakt u er geen werk van als minister van financiën om het anti-corruptie plan door te voeren in de DNA..
  Praatjes vullen geen gaatjes.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. Mini-ster wat is ons oso dresie bhaja dat wij zo blijven groeien dan onze buren, of heeft suriname een flinke wierwatra wassie van de columbiaanse drugsmaffia gehad.


  Maak melding

 5. Terwijl het gras groeit, sterft het paard.

  De schaarste inkomsten worden onder de hoofdrover en d gangsters verdeeld. Weg met DDB & de Gangsters/rovers!
  Wie houdt wie voor de gek?

  Sranansma Oe Wiki No!
  Het arme volk in de praisie (h)oso) in Groot- Paramaribo, polder(h)oso in de districten, kampong(h)oso in de districten, pernasi/boitie(h)oso, kampoe(h)oso in de oerwouden van Suriname merken er niets van. Zie de jongo knippaverkopers in het drukke verkeer van Paramaribo, de hosselman, de schoonmaaksters, de wachter, de zwerver die op straat sterft en niemand naar omkijkt, enz, enz, enz.

  Volk van Suriname/(jonge) kiezers, kies bewust voor een andere regering.
  Freedom, Freeddom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon
  Sranansma Wir Oe Pangie now!
  Sranansma wir oe culturoe kotie now!
  Sranan Sa Wini!
  Flogo, Flogo, Flogo/Stem massaal op:
  VHP, NPS, PL, BEP, SPA, DA91, KTPI.
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Fri, Fri, Fri!, Sranankondre!
  Sranankondre Sa Wini!
  Srananman Sa Wini!
  Sranansma Sa Wini

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 6. Als minister Rusland opening van zaken gaf door middel van de jaarsloten, hoe er is bezuinigd en tegen welke aantrekkelijke voorwaarden wordt geleend, zou ik misschien geneigd zijn hem te geloven.
  Nu geloof ik helemaal niets van zijn verhaal.
  Hij verkoop verkiezingspraat.


  Maak melding

 7. parbo
  Hahaaaaa de maggieblokjes staan met lege handen. Bouta is de man

  Beste Paarse Parbo: Lees goed: Er staat: Minister ziet Suriname harder groeien dan buren”

  Hij is de enige die ‘Dat ziet”

  Paarse Kakkerlakken zoals jij nemen dit onmiddellijk aan als zoete koek en staat weer te juichen bij dooie mus nummer 67888

  Hoe staat het met Spoorlijn?

  Je 14.0000 woningen, je zeehaven, je laptops, je fly-overs, je .anti corruptie wet, je Gouden Kerst..?

  Stumper.


  Maak melding

 8. DDB & de Gangster zie de Zwervers op het trottoir die honger en dorst lijden, terwijl jij in je/jullie in je grote paleizen woont/wonen. Omringt door beveiligingsmensen die tot de tanden bewapend zijn. Je/jullie in je limousine in de rondte rijden.

  Schaam je/Schamen jullie je.

  Zie om naar de aller armsten Surinamers en geef hen ook één hapje eten en een slok water. De inkomsten van Suriname behoren ook deze mensen toe.


  Maak melding

 9. Andy, de Konni Man, nu pas begrijp ik u en uw Baasje, de 19000 volkswoningen, de groenteschuur, de fly-overs, de highways, de
  cassavefabrieken en cassaveplantages, het complete spook-treinproject, de expertise van het naschoolse opvangproject en ALLE MEGA-SCHULDEN en LENINGEN, heeft de NDP-regering Bouta geexporteerd !!

  Vandaar de GROEI !

  PS : Daarom had ook geen enkele Srananman de EXPORT
  van DINO begrepen !


  Maak melding

 10. Suriname groeit onder leiding van deze regering zo hard dat we nu, naast grondstoffen en landbouwprodukten, zelfs aan de export van industrieproducten zoals cassavemeel en gepimpte graafmachines op grote schaal denken. Jammer dat bij beide nieuwe exportproducten alles nog niet van een leien dakje gaat.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar,=De grootste magieblok stop met je lachwekkende retoriek.is al zo`n afgezaagd liedje.mensen met zoveel kritiek ,hebben ook visie,genaamd poorvisie.je wordt ook uitgenodigd als DDB zijn overwinning gaat vieren,hor;pannekoek.


  Maak melding

 12. Waar zijn dan de betrouwbare cijfers van de cpb, statiestiekbereau en van het ministerie van economische zaken?
  Of zuigt de mini ster uit zijn duim!!!


  Maak melding

 13. Tsjonge jonge.wat zijn me dat toch een stelletje uilskuikens hier in dit forum als ik de anti Bouterse commentaren hoor.die snijden geen hout,ik heb het idee dat ze stuk voor stuk behoorlijk getraumatiseerd zijn van dingen uit het verleden.ik zou zeggen zoek hulp ergens,hier is niet het podium voor…in hun ogen heeft Bouta`s regering niets gedaan,volgens mij lijden ze aan een oogziekte.


  Maak melding

 14. Zelfs jullie hersenspoeler de KOLONISATOR,heeft grote problemen om het land te besturen alles doen ze slechter als ons.gaan jullie hun maar vervelen met jullie gezwam,.Bouta lacht jullie allemaal uit stelletje bromsnorren…dit is voor mij een comedy capers gedoe van boerkaws…al de Bouta haters.


  Maak melding

 15. printa “,.Bouta lacht jullie allemaal uit stelletje bromsnorren…dit is voor mij een comedy capers gedoe van boerkaws”

  Printa ( Parbo) Alleen door de steun van het meeste domme gedeelte van de bevolking van Suriname, de klaplopers, ongeschoolde , het putje van de samenleving kan een crimineel als Bouterse president worden/blijven

  In elk ander land waar de bevolking nog enig zelfrespect had was deze drugsdealer/moorden tot levenslang veroordeeld


  Maak melding

 16. De paajongwaaiers ,en de voetoe boys van de Kolonisator van weleer en hun hersenloze aanhangers hebben Suriname de naam laten krijgen van bananen republiek…onder bouta wordt niet meer gebedeld bij de noordzee gasten,hard werken en bewust wording geeft de Baas zijn volk mee geen polarisatie, oen alla malla na sranang mang samen werken that`s it.


  Maak melding

 17. @ Ram Singh ! Wel bij de les blijven hoor vrind !!! Heb je de laatste State of the Union van Obama wel gevolgd, en heb je gehoord hoe sterk de Amerikaanse economie is gegroeid in de afgelopen jaren ?

  Hierdoor is er een rush ontstaat op de USdollar en de grote vraag naar dollars heeft diverse valuta’s laten kelderen (zie bv de Euro en de Zwitserse frank).

  Maw, de dollar is wereldwijd enorm gewild en wie dus dollars bezit gaat deze niet zomaar weggeven. Dit geld dus ook voor Suriname !

  Verder ben ik het eens met de theorie dat de Suri economie zeker boven de 4% zal groeien in 2015 omdat deze regering voldoende investments heeft gedaan om deze groei te waarborgen.

  Het zal gedurende dit jaar duidelijk worden dat de regering Bouterse een goede set heeft gedaan door te participeren in een goudbedrijf, een olieraffinaderij heeft opgezet en ook in te spelen op de vraag naar energie.

  Door ook de infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg aan te pakken heeft deze regering de basis gelegd voor betere tijden in Suriname.
  De bal ligt nu op de speelhelft van de Surinamers en de bedrijven in Suriname om deze tools economisch verder uit te breiden en daar hun voordeel uithalen.


  Maak melding

 18. Henk Molenaar jij zegt dus…. Alleen door de steun van het meeste domme gedeelte van de bevolking van Suriname, de klaplopers, ongeschoolde , het putje van de samenleving kan een crimineel als Bouterse president worden/blijven.

  Je bent zo arrogant dat je de lagere klasse van de bevolking niet respecteerd/accepteerd..en denigrerend over hen spreekt..jij wil een president die alleen de steun heeft van de hogere klasse.jij bent FOUT,in jou denken dat kan iedereen zwart op wit zien.jij schoffeert de gewone man met de pet,……en dat is nu het verschil met DDB,..Hij is de man van het volk,hij is democratisch gekozen,of ben jij ineens geen democraat meer als het om Desie Delano Bouterse gaat. dat is dus het dubbele denken van jou…maar ja soms moet men wat zeggen om het zeggen.en als men zulke lieden als jou kritisch volgt dan vallen jullie in no time door de mand ,en als jij jezelf niet kan verdedigen..ga je dan met modder gooien,of schelden gelukkig voor jou is dit geen tv dat iedereen jou zielige scheldpartijen kon zien..get a life.please..adios hombre!!


  Maak melding

 19. Wel wel wel meneer Bouterse,

  En nu gaan we tot op het laatste dag van de verkiezingen mensen lopen omkopen om dit soort onzin te verkondigen.

  IK garandeer u dat Suriname gewoon aan de grond zit en dat Suriname al meteen na de verkiezingen, indien Bouterse weer president zal zijn, gewoon failliet zal gaan.

  En dit bedoel ik nou, iemand als minister Rusland is zelfs instaat om dit soort verhalen de wereld in te helpen.

  Ik denk dat het een goed verhaal is wat door het volk allemaal wordt geslikt.

  Jammer, erg jammer dat ze in Suriname nog steeds geloven dat Sinterklaas uit Spanje komt.

  Het verhaal van Hans en Grietjes is hun favo!


  Maak melding

 20. De minister ziet ze zeker vliegen. Hij heeft niet aangeven hoe en waar er is bezuinigd.
  Doet men dat door aanemers niet uit te betalen voor verrichte werkzaanheden?
  Terwijl er op los wordt geleend, beweert de minister dat de staatsschuld is verminderd. En dit is volgens hem toe te schrijven aan verantwoordelijk beleid. Het bewijs ligt daar oncontroleerbare stijging van de U$ dollar koers op de zwarte markt.


  Maak melding

 21. Printa: “Hij is de man van het volk,hij is democratisch gekozen,of ben jij ineens geen democraat meer als het om Desie Delano Bouterse gaat.”

  Hij is helemaal niet democratisch door het volk gekozen, Pas dan de uitslag van de verkiezingen deelde hij plotseling mee dat hij president wilde worden en door een samenzwering van 2 andere politieke boven Brunswijk en Somo die hun ziel hebben verkocht om Bouterse president te maken en hem zo amnestie te geven werd deze moordenaar president van Suriname.


  Maak melding

 22. Je moet ons niet kwalijk nemen potie.We leven in een waan.
  We gaan een diepzeehaven bouwen.We gaan de voedselschuur worden van het caraibies gebied.We gaan overpasses bouwen.
  We gaan een treinverbinding maken.We gaan naar de W.K.
  We worden de Dubai van Zuid Amerika.enz.enz.
  Nu krijgen ook nog we een een dikke voldoende van de kreditratings buro terwijl de overheid niet instaat is zijn schulden te betalen.
  Wie houd wie voor de gek?


  Maak melding

 23. Venezolaanse toestanden liggen in het verschiet, dankzij dit paarse roversnest en dievengilde. Altijd maar weer populistische kreten roeptoeteren zonder enige onderbouwing met cijfers. Kortom gelul in de ruimte….


  Maak melding

 24. @Milton
  U maakt het wel heel erg bont. Nu de USDollar plotseling heel sterk geworden is ten opzichte van de Euro etc. Denkt u dat de SRD ook sterker geworden is.

  Ik zal niet snel iemand voor gek verklaren maar u heeft echt een klap van een Molenwiek gehad. De SRD is kunstmatig aan de USdollar verbonden. Gezien alle rare bokkensprongen van de President, de mini ster van Financien en de Governer van de Centrale bank van Suriname zal een devaluatie niet te ontgaan zijn.


  Maak melding

 25. Ik ben afgelopen zondag teruggekomen van 2 mnd vakantie in Su. Zeker 50 personen van alle rassen en rangen gesproken over wat ze van het huidige Su vinden. 48 gaven aan dat het land goed draait en deze regering heel veel heeft gerealiseerd, vooral voor het arme volk. 2 (toevallig hindostaanse ouderen) gaven hetzelfde aan maar bleven erbij, als hind. zijnde, op VHP te stemmen. Als ik de reacties hier lees komt het merendeel over als deze 2 oudjes. Niks mis mee. Wij zitten misschien allen hier in Ned. Laat het volk daar kiezen. Zij zijn belanghebbend en integer genoeg om zelf een keus te maken. Wij kunnen, tegen beter weten in, alleen maar onze frustratie hier kwijt. Trouwens, een dag voor vertrek heb ik het eerste deel van een programma, de verworvenheden van deze regering, op tv gezien. Was onder de indruk. Corruptie is sinds het begin van invoering van de kiesstelsel ingeburgerd. Dit zal blijven. het gaat erom dat naast corrupt zijn, ook dingen ten goede van het volk, gerealisseerd worden. Ik vind het Su volk nu heel volwassen overkomen. Bij een grote partij zullen veel meer mensen en groepen een NJANG moeten maken. Tijd en geld om iets voor het volk te realiseren, zal er niet zijn. Think it over. God bless Su.


  Maak melding

 26. Milton: Elk non-beleid van Bouterse in de afgelopen 40 jaar heeft geleid tot een financieel en economisch debacle voor Suriname.

  Ook als President bakt hij er helemaal NIETS van

  Wanneer gaan die Paarse oogkleppen af?


  Maak melding

 27. Nuchtere Man: “Trouwens, een dag voor vertrek heb ik het eerste deel van een programma, de verworvenheden van deze regering, op tv gezien. Was onder de indruk.”

  Laat me raden: Info Act van Brulaap Limbo.

  Slaap lekker


  Maak melding

 28. Henk, het gaat mij om de feiten. De zaken in het programma inhoudelijk, zijn toch allemaal gerealiseerd. Dat bedoel ik als ik aangeef dat het volk daarnaar kijkt en niet meer naar etniciteit. By the way, ik ben geen NDP-er maar hoop alleen op een regering die, naast het corrupt zijn, ook dingen realiseerd ten goede van het volk. Ik heb de tijd meegemaakt dat met ontwikkelingshulp er niet 1 brug gebouwd is. Nu heb ik van oost naar west kunnen reizen met de auto.


  Maak melding

 29. De voedselschuur is gerealiseerd haha. Vanaf het aantreden van deze regering zijn er vanuit Nederland meer dozen met hulpgoederen verscheept naar Su.
  Conclusie: de loodsen van Jos Steeman en calypsona in Suriname zijn de voedselschuur.


  Maak melding

 30. Beste Nuchtere man

  Hoe lang was je dan niet in Suriname geweest?

  Heel veel zaken waarmee Bouterse nu loopt te pronken zijn door vorige regeringen gerealiseerd.


  Maak melding

 31. @ Jojo, ik weet niet of u wel in staat bent om begrijpend te kunnen lezen maar in m’n vorige posting heb ik nimmer gezegd dat ‘ik denk dat de SRD sterker is geworden’ !!! Dit is uw conclusie, en zijn deze woorden absoluut niet van mij !

  Ergo, niet mijn woorden gaan verdraaien en er iets anders van gaan maken want als u iets niet begrijpt moet u gewoon vragen om nadere uitleg en details van ondergetekende !


  Maak melding

 32. off topic!

  Mevrouw Cheung is exit NDP

  Leve mevrouw Cheug1

  Hoera!,Hoera, Hoera!

  Sranan Sa Wini!

  DDB graatie!
  Deze regering heeft geen draagvlak meer en moet in wezen de eer aan zichzelf houden.
  Weg met DDB!
  DDB hoort in de gevangenis thuis (inter)nationaal.
  DDB is wanted
  zo de vader zo de zoon.

  Wi Na Wi, Wi Na Famirimang
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma
  Wi Na Wi, Wi Na Brada! Nanga Sa!
  Wi Na Wi, Wi Lobi Alla Sranansma

  Sranansma Sa Wini
  Leve de democratie!
  Leve de rechtsstaat!
  Leve de grondwet van de republiek Suriname met rechten en plichten,
  Leve Internationale verdragen, ao Mensenrechten.

  Er is geen betere systeem waarin een mens kan leven en wonen en zich kan ontwikkelen dan een democratische rechtsstaat. met zijn rechten en plichten en internationale verdragen.

  maandag, 25 mei 2015
  Algemene/Nationale Verkiezingen Voor DNA Van Suriname
  (Jonge)kiezers
  Flogo, Flogo, Flogo!/Kiest u massaal voor:
  VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI, BEP
  Sranankondre Sa Wini!
  Sranansma Sa Wini!
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Recht en Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!.


  Maak melding

 33. Die zwakbegaafde jojo heeft gereageerd en zie maar hoe????

  Milton maak je niet druk met jojo, hij etaleert zijn tekortkomingen schaamteloos hier. Hij wordt niet gehinderd door gebrek aan kennis of wat dan ook.

  Hoeft ook niet we zitten nl op waterkant.net, waar alles mag en alles kan.


  Maak melding

 34. Het is niet voor niets dat internationale kredietratingbureaus Suriname de afgelopen jaren ipv. de gebruikelijke verhogingen stilstand en verlaging gaven.

  Rusland moet geen leugens gaan verkopen.
  Het is dankzij de ongewoon hoge goud en olieprijzen dat SU nog geen verlaging heeft gekregen. Maar we weten allemaal dat de goudprijzen al lang geen 1800 of meer zijn en dat de olie helemaal onder druk staat.


  Maak melding

 35. “Ik heb de tijd meegemaakt dat met ontwikkelingshulp er niet 1 brug gebouwd is. Nu heb ik van oost naar west kunnen reizen met de auto.”

  daar is geen speld tussen te krijgen en al deze bruggen die zonder ontwikkelingshulp zijn gebouwd zijn door andere regeringen gebouwd behalve Front, front heeft geen enkele brug kunnen bouwen.

  ‘Het is niet voor niets dat internationale kredietratingbureaus Suriname de afgelopen jaren ipv. de gebruikelijke verhogingen stilstand en verlaging gaven.”

  Ja zo maken de frotteren propoganda met leugens, onzin, wartaal, smaad, laster enz. enz. alles behalve de waarheid.

  Fronters leven duidelijk in strijd met de waarheid.


  Maak melding

 36. @Milton

  Wat een onzin opmerking over Obama.

  De vraag & Aanbod van $ is SU is een volledig aparte deelmarkt die van de import en export in SU afhankelijk is. Door de hoge goudopbrengsten was er de laatste jaren een enorme toestroom van US$ naar SU. Die is nu weliswaar wat lager maar in theorie ruim voldoende om de importen uit te betalen. Toch is er een groot te kort. Hoe komt dat. Waar lekken al die US$ allemaal het land uit.??? Die vraag MOET de regering beantwoorden ,maar die vraag ONTWIJKT zij steeds met onzin verhalen. De vragen zijn:
  -1- Waar zijn al die extra US$ die het land binnen kwamen door de hoge goud prijzen gebleven???
  -2- Waar zijn de vele miljoenen US$ van de leningen gebleven??
  -3- Waar zijn de vele miljoenen van de goud en valuta reserves van de CBvS gebleven???
  -4- Waarom is zelfs op dit moment sprake van een schaarste bij de Cambio’s terwijl er genoeg binnenkomt???

  Al deze vragen zijn al zo vaak gestelt maar nooit echt beantwoord. Onkunde, onwil of beide?? En kom niet met onzin verhalen over bv chinezen want de onverklaarde stroom aan US$ naar het buitenland is zo fgrroot dat die nooit de oorzaak kunenn zijn. Immers die zouden dan al lang gaan rentenieren in China. De vraag is dan wie er wel verantwoordelijk zijn voor de plotse export. Een export die niet onopgemerkt kan zijn want het lijkt er op dat er vliegtuigladingen met goud zijn verdwenen. Is dat soms de reden van de regeringsvluchten naar o.a. Afrika??? Je vraagt je af of er migratie plannen zijn.


  Maak melding

 37. =Bouterse fans::::::let op, jullie hebben een mondvol over Nederland, maar de president in Nederland laat alle corrupte zaken onderzoeken. Dit kunnen jullie niet van je baas Bouterse zeggen.
  Ook wordt er hard gewerkt voor het volk en men heeft geen dubbele banen zoals in Suriname.
  Daarom weten de meeste leden weinig wat er in het buitenland gebeurt en worden gauw agressief als je ze op hun fouten aanspreekt.
  Eigen belang telt in Suriname terwijl het volk hard werkt. Zie maar de rijken.

  =Het probleem in Suriname is scholing. Geef ze gratis iets en bouw een schutting voor ze dan heb je heel veel voor ze gedaan en stemmen gelijk voor je. Dit heet manipuleren en dit gebeurt heel veel in Suriname.


  Maak melding

 38. ira ben je een beetje gek geworden of zo.

  neus, stelt het volgende

  “Waar lekken al die US$ allemaal het land uit.??? Die vraag MOET de regering beantwoorden ,maar die vraag ONTWIJKT zij steeds met onzin verhalen. De vragen zijn:
  -1- Waar zijn al die extra US$ die het land binnen kwamen door de hoge goud prijzen gebleven???
  -2- Waar zijn de vele miljoenen US$ van de leningen gebleven??
  -3- Waar zijn de vele miljoenen van de goud en valuta reserves van de CBvS gebleven???
  -4- Waarom is zelfs op dit moment sprake van een schaarste bij de Cambio’s terwijl er genoeg binnenkomt???”

  neus deze vragen stelden wij ons ook de afgelopen 10 jaar tijdens front, toen kregen ze ook nog ontwikkelingshulp, betalingsbalanssteun en de bauxietprijzen zorgden ook voor inkomsten van Suriname. Toen gingen de dollarprijzen ook als een jojo.


  Maak melding

 39. Onvoorstelbaar hoe in de meeste reaktie’s hun eigen land wordt afgezeken. De economie is toch niet de politiek. Je kan toch met eigen ogen zien dat er veel bedrijvigheid is, en volgens mij is niemand van jullie ooit in een buurland geweest. Anders lulde je niet zo krom. Wil je geld verdienen, dat kan uitstekend in Suriname, gaten in de markt genoeg, en ik bedoel niet traffic van coca. Waarom is er schaarste aan dollars? Omdat de invoer betaald wordt met dollars en euro’s, en jullie betalen met Suri dollars.


  Maak melding

 40. Laat het volk van Su zelf haar leiders kiezen. Stond versteld van de volwassenheid in hun doen en denken. Zij kijken nu inderdaad heel objectief welke regering hen iets tasbaars geeft. Een mevrouw van de Adjmerweg op Kwatta gaf aan dat zij en haar gepensioneerde man nu samen meer geld ontvangen per maand dan ze kunnen uitgeven. Ik ben bang dat een regering bestaande uit meerdere partijen zichzelf en aanhangsel erst flink zal bedruipen voordat aan dit geweldig volk gedacht zal worden. Nogmaals, corruptie is van alledag, denk maar aan 3,5 miljard ontwikkelingshulp waar baar weinig mee gedaan is ten gunste van het volk. Dit besef leeft heel erg. En Henk, was ook tijdens de diverse front regeerperioden daar maar toen hoorde je het volk alleen maar klagen. Zij bepalen hun toekommst. Heb alle geloof in hen.


  Maak melding

 41. Nuchter, printa, sabidirie en milton zijn de mensen die in NL en onder collega’ s het hardst roepen dat ze geen bouta aanhanger zijn, wetende dat ze behoorlijk in achting zullen dalen als bekend wordt dat ze een veroordeelde crimineel en moordenaar aanhangen. Ze maken gebruik van de anonimiteit van dit forum, terwijl ze in real life hun “almachtige en sterkste leider” verloochenen.

  Nuchter, de nickname bedwelmd pas beter bij je.


  Maak melding

 42. Printa, naar aanleiding van jou opmerking ten aanzien van Henk Molenaar zijn opmerking over het domste deel van de bevolking dat ervoor zorgde dat Bouterse president kon worden, het volgende: op papier ziet het er natuurlijk mooi uit, iedereen heeft in een democratie een stem om zijn vertegenwoordigers (m.n. de president) te kiezen, al weet die persoon niet waar het om gaat, hij mag zijn stem uitbrengen. Nergens in de samenleving gaat men verder zo te werk, iemand die niet weet hoe een vliegtuig te besturen, moet niet bepalen door wie het vliegtuig waarin hij gaat stappen, bestuurd moet worden, zo iemand mag ook niet bepalen dat elke gek mag gaan opereren in een operatiekamer, hij/zij moet die beslissing overlaten aan anderen die daar wel verstand van hebben. Eigenlijk zou men in een democratie moeten eisen dat, wil je stemrecht hebben, je een bepaalde minimale kennis van het landsbestuur en andere relevante competenties hebt, als je die niet hebt, dan spijt het me voor je, maar je krijgt dan geen stemrecht, ga je eerst maar scholen voordat je stemrecht krijgt, je krijgt toch ook niet zomaar je rijbewijs? Nu hebben mensen, die er totaal geen verstand van hebben (die zijn in de meerderheid), altijd meer in de melk te brokkelen wie er uiteindelijk het land gaat besturen. Ze kiezen eerder een clown die goed kan zingen en dansen, maar verder nergens verstand van heeft, tot president dan een technocraat die verstand heeft van landsbestuur, economie en buitenlandse betrekkingen, maar niet kan dansen en geen goede moppen kan vertellen. Op papier ziet ‘één man één stem’ (dat geldt overigens niet voor Suriname) er goed en democratisch uit, maar in de praktijk is het een onding, dat ervoor zorgt dat we met personen als Bouta, Brunsie en Somo opgescheept zitten als de belangrijkste beleidsmakers in het land.


  Maak melding

 43. CITAAT: De staatsschuld is aanmerkelijk verminderd het afgelopen jaar. Volgens Rusland is dit toe te schrijven aan verantwoordelijk beleid.

  REACTIE.
  Raadpleeg. http://www.cbvs.sr/statistics/national-summary-data-page Kies daar ‘Statistisc / National Summary Data Page ” en vervolgens in het overzicht de tabel 19. Dan zie je bij de overheid een exploderend “te kort” over de jaren 2010 – 2013 : -305.8
  -284.7
  -445.1
  -1,027.2
  Terwijl de inkomsten dankzij het goud in die jaren sterk steeg:
  2,606.2
  3,537.5
  4,024.5
  3,960.2
  Onder “Financing” staat aangegeven hoe die tekorten gefinancieerd zijn door leningen, etc. .
  Tabel 16 toont de nationale schuld in US$ voor 2010 -2013:
  648.2
  700.9
  810.8
  983.0
  Tabel 1 toont de hoeveelheid geld in omloop, de dekking, etc. De betekenis van een aantal termen.
  Monetary base (I+II+III+IV-V-VI) = zeg maar de geld hoeveelheid die in omloop is. Deze is heel sterk gestegen. Veel sterker dan de economie groeide m.a.w. er is te veel geld in omloop gebracht.
  Foreign assets (net) = zeg maar de hoeveelheid aan buitenlands geld. Deze zou bij economische groei toemoeten nemen maar is (sterk) afgenomen. Ook valt op dat we veel buitenlandse leningen hebben afgesloten en dat de post Foreign liabilities desondanks niet noemenswaardig is gestegen. Het lijkt er op dat leningen niet gemeld worden !! Een doodzonde voor een regering waar DDB zich eerder schuldig aan maakte. ook zien we via Claims on the government (net) dat de regering flink leent bij de CBvS.

  Kortom. De statistieken die de CBvS volgens internationale richtlijnen opstelt geven een totaal ander beeld te zien dan de pep-talk (politieke leugens) van de regering en Hoefdraad. !!
  Als de Rekenkamer al geen onderzoek begonenn is dan moet zij dit ASAP doen en ik mag hopen dat de verantwoordelijke voor de rechter komen en gestraft worden, zowel in tijd als geld.


  Maak melding

 44. @ Neus, jij kan wel de wijsneus hier gaan uithangen maar ook jij moet bij de les blijven.
  Ik heb het al eerder gehad over de ‘Next-11 countries’ die in opmars zijn en ook nog (meer dan Suriname) vele USdollars nodig hebben voor het ontwikkelen van hun economie.

  De Amerikanen hebben geen (onbeperkte)pers om ’tot in den eeuwigheid’ USdollar biljetten te kunnen drukken, dus zullen deze biljetten ergens stockeren !
  Snappen jullie fronters dit nog steeds niet of zijn wij ‘paarse lieden’ nog altijd veel slimmer dan jullie ?

  Let wel, ik ben veel eerder dan DC Polack een Boutist en volg al vele jaren diverse malen per dag de volgende websites. http://www.bnr.nl en ook http://www.z24.nl.

  Er zijn ook nog vele andere economische websites, maar wil jou en je kornuiten vragen om alvast hiermee te beginnen !

  In jargon betekent dit ‘heropvoeden’ van jou medemens omdat ze geheel van het pad af zijn beland !


  Maak melding

 45. @ Neus, jij kan wel de wijsneus hier gaan uithangen maar ook jij moet bij de les blijven.
  Ik heb het al eerder gehad over de ‘Next-11 countries’ die in opmars zijn en ook nog (meer dan Suriname) vele USdollars nodig hebben voor het ontwikkelen van hun economie.

  De Amerikanen hebben geen (onbeperkte)pers om ‘tot in den eeuwigheid’ USdollar biljetten te kunnen drukken, dus zullen deze biljetten ergens stockeren !
  Snappen jullie fronters dit nog steeds niet of zijn wij ‘paarse lieden’ nog altijd veel slimmer dan jullie ?

  Let wel, ik ben veel eerder dan DC Polack een Boutist en volg al vele jaren diverse malen per dag de volgende websites. http://www.bnr.nl en ook http://www.z24.nl.

  Er zijn ook nog vele andere economische websites, maar wil jou en je kornuiten vragen om alvast hiermee te beginnen !

  In jargon betekent dit ‘heropvoeden’ van jou medemens omdat ze geheel van het pad af zijn beland !


  Maak melding

 46. Heb net e.e.a. uitgebreid toegelicht maar daarbij een link naar de site van de CBvS geplaatst en dan moet de moderator de posting handmatig goedkeuren. En hij valt ook precies aan het einde van de vorige pagina. Daarom de tekst hier nogmaals, maar nu zonder de link.

  CITAAT: De staatsschuld is aanmerkelijk verminderd het afgelopen jaar. Volgens Rusland is dit toe te schrijven aan verantwoordelijk beleid.

  REACTIE.
  Raadpleeg Kies daar ‘Statistisc / National Summary Data Page ” en vervolgens in het overzicht de tabel 19. Dan zie je bij de overheid een exploderend “te kort” over de jaren 2010 – 2013 : -305.8
  -284.7
  -445.1
  -1,027.2
  Terwijl de inkomsten dankzij het goud in die jaren sterk steeg:
  2,606.2
  3,537.5
  4,024.5
  3,960.2
  Onder “Financing” staat aangegeven hoe die tekorten gefinancieerd zijn door leningen, etc. .
  Tabel 16 toont de nationale schuld in US$ voor 2010 -2013:
  648.2
  700.9
  810.8
  983.0
  Tabel 1 toont de hoeveelheid geld in omloop, de dekking, etc. De betekenis van een aantal termen.
  Monetary base (I+II+III+IV-V-VI) = zeg maar de geld hoeveelheid die in omloop is. Deze is heel sterk gestegen. Veel sterker dan de economie groeide m.a.w. er is te veel geld in omloop gebracht.
  Foreign assets (net) = zeg maar de hoeveelheid aan buitenlands geld. Deze zou bij economische groei toemoeten nemen maar is (sterk) afgenomen. Ook valt op dat we veel buitenlandse leningen hebben afgesloten en dat de post Foreign liabilities desondanks niet noemenswaardig is gestegen. Het lijkt er op dat leningen niet gemeld worden !! Een doodzonde voor een regering waar DDB zich eerder schuldig aan maakte. ook zien we via Claims on the government (net) dat de regering flink leent bij de CBvS.

  Kortom. De statistieken die de CBvS volgens internationale richtlijnen opstelt geven een totaal ander beeld te zien dan de pep-talk (politieke leugens) van de regering en Hoefdraad. !!
  Als de Rekenkamer al geen onderzoek begonenn is dan moet zij dit ASAP doen en ik mag hopen dat de verantwoordelijke voor de rechter komen en gestraft worden, zowel in tijd als geld.


  Maak melding

 47. Henkes, dat zijn nou eenmaal de “zegeningen” van de democratie. Mijns inziens heeft het merendeel van de bevolking onvoldoende politiek besef. En dat geldt beslist niet alleen voor Suriname. Men stemt meer met het hart dan met het verstand.


  Maak melding

 48. Webmaster, waarom is mijn posting van: donderdag 22 januari 2015 om 23:12 uur nog steeds niet goedgekeurd terwijl er recente berichten tot hedenmorgen vrijdag 08:35 uur wel verschijnen !

  Is er misschien sprake van moedwillige censuur op Waterkant.net !


  Maak melding

 49. Milton
  Webmaster, waarom is mijn posting van: donderdag 22 januari 2015 om 23:12 uur nog steeds niet goedgekeurd terwijl er recente berichten tot hedenmorgen vrijdag 08:35 uur wel verschijnen !

  Is er misschien sprake van moedwillige censuur op Waterkant.net !

  jammer ik ben altijd benieuw naar je oliedomme postings…

  Of ben je betrapt op het gebruik van 22 andere nicknames?


  Maak melding

 50. @Nuchtere man
  U geeft aan dat er resultaten zijn. Mag ik u er op wijzen dat die resultaten gebouwd zijn op het fundament dat de vorige regering aangebracht heeft of waar voor zij de rekeningen achteraf betaald heeft met rente:

  De zo bejubelde bruggen (plus steekpenningen) zijn niet door NDP of Mega regeringen betaald maar door de regeringen onder Venetiaan (met nog wat hulp van Nederland)
  Oost west verbinding/ Low Income Shelter program/Weg naar Atjoni/raffinaderij uitbreiding/ staatsolie energie opwekking/ Surgold/Brug over Saramacca kanaal waren allemaal projecten van de regeringen Venetiaan of door hun opgezet.

  Hoeveel nieuwe projecten zijn er geslaagd. Zelfs een cassavefabriek is mislukt. Voor het bruggetje bij Carolina is bijna 2 maal de prijs van de brug over het Saramacca kanaal betaalt.

  Nu naar het sociaal akkoord. Ja er zijn sociale wetten gemaakt alleen hoe goed functioneren ze. Zijn alle systemen ingericht om ze te laten functioneren. Luister dan goed en weet dat het niet functioneert en als een kaarten huis in elkaar zal storten omdat het belangrijkste er niet is namelijk de verdien capaciteit om het te kunnen betalen.

  ten aanzien van de duurzaamheid van het sociaal contract verwijs ik u naar de getallen die Neus hierboven verzameld heeft.
  Die geven aan dat de regering op de pof mooie dingen belooft en op krediet sociale voorzieningen realiseert.

  Als je naast de toename van tekorten en schulden ook nog eens de betalingsachterstanden, de tovenarij met de begrotingen (verplichtingen uit 2014 betalen met de begroting 2015), en de grepen in de kas van Staatsolie en de extra schulden die daar ontstaan zijn, in ogenschouw neemt dan zult u NUCHTER moeten vast stellen dat er op drijfzand gebouwd wordt.

  Het vervelende is dat iedereen die waarschuwt voor pot verteren etc. beschuldigd wordt van nest vervuiling maar telkens weer gelijk krijgt als de nare feiten openbaar worden.


  Maak melding

 51. Rusland ziet volgens mij zijn eigen bankrekening wel groeien.En dat geld van hem staat wel bij de buren op de bank! Wat een hypocriet,maar kan ook niet anders in zo een regering.En een volk dat het toelaat.


  Maak melding

 52. Oh la la. Wanneer een minister van de Paarse Bende zegt ,dat de Surinaamse Economie goed doet in de regio dan is dat larie koek.
  Meneer Rusland zegt,dat de Staatsschuld nu verminderd is.Wel de zakkenvullers van de Paarse Bende verrijken zich met illegale concessies van Goud en Hout in het binnenland van onze Switi Sranang. De ene bende leider Bronchi wijk,die strooit met geld als water bij zijn Massameetings.Dat zijn een van de top Graaiers in onze Suri. “” Che Poti.””


  Maak melding

 53. Hahahaha we hebben die domme fantast jojo weer.

  Lezen jullie maar.

  “De zo bejubelde bruggen (plus steekpenningen) zijn niet door NDP of Mega regeringen betaald maar door de regeringen onder Venetiaan (met nog wat hulp van Nederland).

  Alleen iemand met een beperkte denkvermogen en fantast kan dit verzinnen. De bruggen zijn nl betaald door de afspraak die Wijdenbosch had met Ballast Nedam, en ja met onze bauxiet inkomsten alles was precies anderhalf jaar afbetaald na afspraak, Venetiaan wilde die afspraak juist opzeggen maar kreeg geen hulp van Ballast en de Nederlandse regering.

  Maar nu komt het met die kleine vieze vuile leugenaar en fantast.

  De zo bejubelde bruggen (plus steekpenningen) zijn niet door NDP of Mega regeringen betaald maar door de regeringen onder Venetiaan (met nog wat hulp van Nederland).

  Oost west verbinding/ Low Income Shelter program/Weg naar Atjoni/raffinaderij uitbreiding/ staatsolie energie opwekking/ Surgold/Brug over Saramacca kanaal waren allemaal projecten van de regeringen Venetiaan of door hun opgezet.”

  Vraag maar aan jojo wie dan deze projecten heeft betaald, als hij Vene zo bejubeld om het betalen van de bruggen wat bewezen de zoveelste leugen is van deze fantast. Trouwens weg naar Atjonie was een idee van Wijdenbosch, de rest zal ik niet op ingaan misschien alleen de brug over saramaccadoorsteek was een idee van de corrupte fronters. Niet vergeten het contract is een paar dagen voor vertrek van ene getekend door sardjoe, het verschil in bedrag van het getekende contract en de originele contract was ongeveer 9 miljoen euro. Hoe kan dat, misschien dat de fantast jojo dat kan verklaren.

  De rest van je onzin, laat ik maar voor wat het is, geen reactie waardig.


  Maak melding

 54. @Sabidieri

  “het verschil in bedrag van het getekende contract en de originele contract was ongeveer 9 miljoen euro. Hoe kan dat, misschien dat de fantast jojo dat kan verklaren.”

  U spreekt weer eens wartaal.

  Er is maar 1 origineel contract en dat is het getekende contract.

  Graag uw uitleg over hoe er tussen een origineel en een getekend contract een verschil van euro 9 mio kan ontstaan. Wellicht dat Abrahams er iets mee gedaan heeft en er twee contracten zijn een orgineel met de aannemer en een binnen de regering dat 9 mio hoger is zodat er wat geld vrij kan vallen binnen de regering


  Maak melding

 55. Hahahahahaha jojo mi matie yu dong mi boi.

  “Er is maar 1 origineel contract en dat is het getekende contract.” volgens jojo in al zijn wijsheid.

  De zoveelste afgang van jojo is manifest.

  Jojo het GETEKENDE contract is het OFFICIEEL contract.

  Het ORIGINELE contract hoeft geenszins het GETEKENDE contract te zijn. Weet je wel hoeveel versies van een contract er kunnen zijn vanaf eerste versie ook wel DRAFT genoemd tot OFFICIEEL GETEKENDE versie.

  Als je dit niet kan snappen, wat snap je dan wel?


  Maak melding

 56. Beste Afu Sensie
  Natuurlijk weet ik dat er heel veel veel versies van contracten kunnen zijn (draft/concept). Ik maak ze zelf alleen na 2 concepten is het wel klaar.
  Er is echter slechts 1 origineel CONTRACT. Al die voorgaande versies zijn zoals gezegd voorstudie/ concepten en geen contract omdat het pas een contract wordt als er van BEIDE partijen een handtekening van de bevoegde functionaris onderstaat.

  Aangezien u zo deskundig bent weet u dan ook dat de onderliggende specificaties enorm kunnen variëren van een hele brug tot een halve brug met veel stelposten, etc.

  Beste Afu Sensie u etaleert een grenzeloos vermogen om onbekwaamheid ten toon te stellen.


  Maak melding

 57. sme groeit hard,,maar de movina blijft ook hard achter,groeit niet mee en dat gaat nog heel lang duren..

  vooral een bepaalde etnisch groep zal nooit mee groeien..,zie maar over de hele wereld..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.