Drugsvangst politie veel groter dan gedacht

11

PARAMARIBO, 21 jan – De politie zat er behoorlijk naast met het gewicht van haar recente cokevangst. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie gaat het om ongeveer vierhonderd en dertig kilogram. Dat is ruim vijftig kilo meer. Ook de samenstelling is anders.

Volgens het oorspronkelijke politiebericht betrof het ruim driehonderd en zeven en zestig kilo cocaïnepasta. Tjin Liep Shie zegt nu dat het om zuivere cocaïne gaat. De partij is meer dan vorig jaar over het hele jaar in beslag werd genomen. Het spul was bestemd voor export naar Europa. Als dekmantel gold een graafmachine die uit Nederland was binnengehaald. De machine zou weer worden geëxporteerd met coke en al.

De cocaïne was in het achterste deel van de machine verstopt. Aan de binnenzijde was lood aangebracht om probleemloos door de röntgenscan te komen. Tjin Liep Shie noemt het een novum dat op zo een manier getracht is drugs te exporteren. Opmerkelijk is het wel, omdat er doorgaans geen graafmachines richting Europa gaan. Er zijn drie personen aangehouden, een Surinamer, een Duitser en een Nederlander.


11 REACTIES

 1. Ik vind het wel frappant dat er zo een groot verschil bestaat tussen het gewicht van de drugs die ze bij de aanhouding hebben gewogen en wat de politiechef Humphrey Tjin Liep Shie uiteindelijk aangeeft.

  Verder geeft hij aan dat het een andere samenstelling is.

  Kunnen de politie agenten niet wegen en rekenen.
  Heeft de politie niet genoeg expertise in huis?
  Of zit hier wat anders achter?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Dat gewicht moet groot genoeg zijn dat Preet inderdaad naar het persbericht wil kijken om aan straf vermindering te gaan denken voor de beste van de besten. Daarom was het eerst coke paste van 300kg nu is het gegroeit naar 430 kg pure coke? Tjin en de pg worden mooi gebruikt door hun baas.


  Maak melding

 3. Vraag !, de politie verwachtte niet een bepaald aantal kilo’s te vinden (zij hebben de bestelling niet geplaatst) en als de ‘rotzooi’ nu uit kippenveren of uit lood bestaat in beide gevallen kan je het aanvullen tot het gewenste gewicht.

  We krijgen helemaal geen namen, niet eens initialen, te horen, zelfs de naam of het adres van de onderneming waar de drugs gevonden werden zijn niet bekend gemaakt. Heeft de Nationale Doofpotten Partij er misschien iets mee te maken?


  Maak melding

 4. Zodra Suriname machines, i.p.v. bananen, gaat exporteren naar Europa, moet er wel een lichtje gaan branden bij een normaal denkend mens.

  Ik denk dat sommige douane ambtenaren van Europa ook erin zitten, maar bewijs het eens. Dit is ook niet de eerste keer dat er graafmachines geëxporteerd zijn naar Europa met coke. Weer een lijn wat ontdekt is, helaas.

  Als er 1 lading is gepakt zijn er negen gepasseerd dus blijft het lucratieve business.


  Maak melding

 5. een deel gaat naar baas terug toch meneer djienipie,je kunt niet alles prijsgeven anders ben je zo weg hoor ( reshuffelen ) heet dit tegenwoordig in de surinaamse politiek.


  Maak melding

 6. De hoeveelheid drugs die vanuit Suriname gesmokkeld wordt, is aan het afnemen. Dit zegt waarnemend procureur-generaal Roy Baijnath Panday. Maatregelen in Suriname zelf sorteren duidelijk effect.

  Alleen de maatregelen om te onderscheppen van export drugs.
  Hoe staat het om import drugs te stoppen??????
  Ga het binnenland in naar de vele airstrips en zie wat er daar binnenkomt. Dit is een volksgeheim alleen weet Bellie dat niet.
  Bellie denkt dat en kamferballetjes worden ingevoerd om ongedierte te bestrijden in het oerwoud.


  Maak melding

 7. moro o doro ete..

  let maar op er komt nog veel langs..

  nu zwijgt baas in alle talen en krijgt er diaree van het gebeuren..

  een verloren lading en vele ladingen voorbij gegaan..

  alle douanen zwijgen als het graf een soort dé-dé oso..


  Maak melding

 8. 22 jan. 2015

  Ernst of luim ??

  De onduidelijkheid van het juiste gewicht van de gevonden coke ligt vermoedelijk in de mix met bloem (blom) en geproduceerd door de molenaar, alias Henk.Die leert het maar niet!!
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.