Unasur steunt bij organisatie verkiezingen

9

PARAMARIBO, 20 jan – De Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, stuurt deskundigen voor steun bij de organisatie van de algemene verkiezingen van vijf en twintig mei. Dit zegt Ernesto Samper, secretaris-generaal van Unasur. Het is een ‘logisch’ besluit.

Suriname maakt deelt van de regionale organisatie en maakt aanspraak op steun. “We ondersteunen de democratische ontwikkeling van al de lidlanden, ook Suriname”, zei Samper tijdens een persconferentie. Hij bracht een eendaags werkbezoek om onder meer de verkiezingsmissie te bespreken. De bestaat uit deskundigen die technische bijstand zullen verlenen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een goed en eerlijk verkiezingsproces.

Met de regering is ook gesproken over een plan om landverbindingen met de rest van Zuid-Amerika aan te leggen. Unasur zal bijstand verlenen bij het verbinden van Suriname met Guyana, Brazilië en Venezuela. De regering heeft eerder zelf plannen aangekondigd voor de aanleg van een brug naar Guyana en een weg naar Brazilië. Samper bracht ook een beleefdheidsbezoek aan president Desiré Bouterse.

9 REACTIES

 1. Hahahaaaaaa….laat de Unasur alvast voorTOILETPAPIER zorgen in Venezuela !!!
  Unasur is een organisatie waar de armste landen van zuid amerika zich hebben aangesloten. en het heft geen voordelen voor niemand !!!


  Maak melding

 2. CITAAT
  “We ondersteunen de democratische ontwikkeling van al de lidlanden, ook Suriname”, zei Samper

  CONCLUSIE
  Wel het lijkt ook voor Samper duidelijk dat hij tot 25 mei de boot af moet houden.


  Maak melding

 3. “Unasur zal bijstand verlenen bij het verbinden van Suriname met Guyana, Brazilië en Venezuela. De regering heeft eerder zelf plannen aangekondigd voor de aanleg van een brug naar Guyana en een weg naar Brazilië. ”

  Dit alleen tijdens de huidige Regering, tijdens front hebben we nooit over zulke plannen gehoord, hoe komt dat eigenlijk, hebben ze misschien geen ontwikkelingsvisie binnen front?


  Maak melding

 4. Geeft niet, er komen toch waarnemers van Caricom, OAS en
  wie weet de EU. Dus laat maar komen.

  “Sabidirie”

  Hoe zit het met de 18000 woningen?!
  Of moet er eerst een snelweg met fly-overs en een
  diepzeehaven uit de grond gestampt worden.
  Let wel, niet uit de grond gepraat!


  Maak melding

 5. Ach kijk Sabidirie ,eenmans legertje van bouta,
  Hallo niet iedereen neemt de verkiezings beloften van je baasje serieus op okay,
  Laat de andere arme unasur landen eerst voor hun Eigen mensen gaan zorgen,okay?!
  Je baasje houd al 35 jaren Suriname gegijzeld en noig 4 maanden te gaan voor de verkiezigen komt hij met de meest bizarre beloften,for the love of God, hoeveel vertrouwen kan iemand hebben in de woorden van een amnestie crimineel ?!


  Maak melding

 6. Samper, jammer genoeg heb je Bouterse niet gevraagd wanneer hij van plan is om de kinderbijslag van vorig jaar te betalen. En oh ja ook de aannemers die al maanden en jaren wachten op betaling.


  Maak melding

 7. het wordt tijd dat nu al unasur,oas ,de amerikanen, hun posities innemen in sme,zichtbaar aanwezig zijn voordat het te laat is..

  een kat in het nauw,weet je nooit wat hij gaat kan uitspoken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.