zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDe Surinaamsche Bank: we willen welvaart en welzijn

De Surinaamsche Bank: we willen welvaart en welzijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jan – “We willen welvaart en welzijn.” Dit zei directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank tijdens de viering van het honderd en vijftig jarig bestaan van deze bankinstelling. Het besef is er wel dat welvaart en welzijn niet zomaar komen.

Het zijn omstandigheden waar de hele samenleving zich voor moet inzetten. “Basisvoorwaarden zoals goed bestuur, sterke financiële instellingen, een sterke ondernemersklasse en goed geschoolde arbeidskrachten”, zei Proeve. Dat allemaal bereiken, vergt uiteraard een enorme inspanning. De samenleving zal het ervoor moeten hebben en De Surinaamsche Bank wil daarbij een betrouwbare partner zijn.

De bank ziet zich als een ‘monetaire baken, een maatschappelijke pilaar’. De bank was ooit volledig in Nederlandse handen. Maar dit veranderde in 1977 met de inzet van toenmalig premier Henck Arron. Het Surinaamse moet ook echt te merken zijn, vindt Proeve. “De Surinaamsche Bank verbindt zich aan haar belofte om als financiële instelling ten dienste te staan van de samenleving. We moeten ons land van binnenuit opbouwen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. We willen welvaart en welzijn.” Dit zei directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank tijdens de viering van het honderd en vijftig jarig bestaan van deze

    Surinamers verdienen géén welvaart én welzijn! Zij zijn zo, al heel tevreden. Zij hebben Bouterse&co. Meer willen zij niet. Zij zijn zó tevreden. Verder willen/kunnen zij niet kijken.

    Anders zouden een veel positiever houding laten jegens hun land. Deng Soema drapé No Á Wang viesie!!!!!! 🙂 🙂

    Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


    Maak melding
  2. Welvaart:
    Is de mate waarin de behoeften met de beschikbare middelen kunnen worden bevredigd.
    Welzijn:
    Is de mate waarin de bevolking zich in zijn behoeften, in zowel materiële zaken als immateriële zaken, bevredigd acht.

    Aan beide definities zal Suriname heel hard haar best moeten doen om dit te realiseren.
    Het klimaat, dan bedoel ik hier dus niet de droge en regen tijd, moet hiervoor geschapen worden en daar heeft de politiek een grote verantwoordelijkheid.

    Welnu zowel welvaart als welzijn is niet te ontdekken aan de Surinaamse horizon zelfs verre hierna vandaan, omdat:
    In Suriname de politiek niet haar verantwoordelijkheid neemt
    Niet alle beschikbare middelen zijn aanwezig en als deze aanwezig zijn dan worden deze teniet gedaan door de politiek.
    De Surinamer is niet te bevredigen in zowel letterlijke als figuurlijke in.

    Dus Proeve ik stel voor om hetgeen je nastreeft, niet realiseerbaar is, je in te zetten om de fraude en ondervoeding binnen Suriname te bestrijden.
    Op te roepen om fraude te bestrijden en daar een voorbeeld in te zijn.


    Maak melding
  3. We willen welvaart en welzijn conform de “”monetaire”” surinaamse bank.

    Wanneer wordt het tijd dat de bank zich sterk gaat maken voor SRD als enig wettig betaalmiddel zodat de SRD een sterk munteenheid wordt.

    In su wordt allles in euro of in dollars betaald en afgerekend doordat de SRD alleen maar in SU als betaalmiddel enigszins wordt gezien.


    Maak melding
  4. Suriname heeft veel natuurlijke hulpbronnen.

    Waar het bij Surinamers aan schort is de Surinaamse mentaliteit, luiheid, corruptie, (iedereen wil president worden, zelf de meest ongeschoolden, criminelen, coupleger, bankrover, enz), meer dan genoeg hoog opgeleiden productiewerknemers m/v, die met nieuwe technologische kennis e/of ervaring en dit toe te passen in productieondernemingen. Zie de weinige personen in oa landbouwtechniek hoe die op hun krent zitten, i.pv, op en in het veld bezig te zijn of in een productieonderneming. Ook is het heel moeilijk om aan middelen/geld te komen om deze productieonderneming op te zetten.

    Kijk naar Staatsolie Suriname is het wel gelukt, en zie maar dat de Cassavemeelfabriek maar niet van de grond kan komen. Miljoenen dollars in gestopt en zie wie er beter van is geworden.

    Welvaart en welzijn zal pas komen als Surinamers die hoog opgeleide kennis heeft om een productieonderneming op te zetten en met de handen in de modder en de handen aan de ploeg het onderhoudt van de machinepark/productiemiddelen er zijn, weten wat de vraag is op de (wereld)markt.

    Tot die tijd is het maar dromen dat Suriname de 17 de rijkste land is van de wereld, bij de overheid willen werken, corruptie en ddat heel grote criminelen boel te belazeren, om hun vege lijf te redden uit de gevangenis (inter)nationaal.

    Ai baja!, vilthoed kon in modo baka, sommigen hebben zelf een kleur.


    Maak melding
  5. hahahahahahahahaha, dat uit de mond van een bank meneer. Banken zijn de meest onbetrouwbare handelspartners die je maar kan krijgen. Het is eerst de bank, dan de bank en als laatste de bank. De rest zijn die vervelende mensen die zo nodig hun geld ergens veilig willen parkeren en nog diensten daarvoor wensen ook.
    Banken zijn vrijwel altijd de oorzaak van crisis over de hele wereld. Is de DSB een uitzondering?


    Maak melding
  6. Klopt, maar er is een groot verschil tussen WILLEN en KUNNEN.

    Met een half miljoen aan achterlijke mensen kom je niet zover.

    Ze hebben het al bewezen dat ze niet sporen, kijk maar naar hun stem gedrag. Het volk wordt overal ter wereld DOM en ACHTERLIJK genoemd, gisteren nog op de televisie.

    Een beetje geld, eten en drinken en alles is vergeven en vergeten!


    Maak melding
  7. Waarom heeft DSB nog geen filiaal in Nederland? het vermogen van Surinamers kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname. Nu wordt alles geld dat de Surinamers op een nederlandse bank hebben staan, gebruikt om de nederlandse maatschappij verder te ontwikkelen.


    Maak melding
  8. Aansluitend op wat Passant aangeeft: Ondernemerschap wordt niet gestimuleerd. de media zou een prominentere rol in moeten vervullen. De kennis zit hier in Holland en daar wordt bitter weinig aan gedaan door de overheid. Want er gaat van alles mis in Suriname. Nogmaals het is goed dat het besproken wordt maar zover is Suriname nog niet daar is Holland echt nodig.


    Maak melding
  9. hallo mannen dsb boys,begin invulling te geven van die 600 miljoen US$ wat er mee gedaan is..

    waar is het geld naar toe gegaan..

    ook a-meer-alie moet vertellen waar die 2 x 80 duizend US$ is gegaan..

    wat dacht je van die 80 4 whiel drives i.p.v. 60 lantie auto s van yoko hama gekocht..

    wat is hierbij de waarheid..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES