NDP wil tweederde meerderheid in parlement

68

PARAMARIBO, 19 jan – De Nationale Democratische Partij van Desi Bouterse gaat voor een ruime meerderheid in het parlement. Als het van minister Rabin Parmessar afhangt wordt het zelfs een tweederde meerderheid.

Dat is exact wat nodig is om de president te kunnen kiezen. Ook het wijzigen van de grondwet kan alleen met minimaal tweederde van het aantal leden in het parlement. “We hebben de plicht om alleen de tweederde meerderheid te halen”, zei Parmessar tijdens de opening van een partijcentrum in Commewijne. Hoe het te klaren liet de minister van Openbare Werken in het midden. Historisch is het alleen het Front voor Democratie & Ontwikkeling gelukt.

Het ‘Front’ behaalde in 1987 veertig van de een en vijftig parlementszetels. Sindsdien is niet meer gelukt. Een tweederde meerderheid is gelijk aan vier en dertig zetels. Met de ambities die de NDP nu kenbaar maakt, heeft het er niet veel van dat er een animo is voor coalitievorming. Enkele kleine politieke partijen en afsplitsingen staan nu in de rij om een verkiezingsblok te vormen met de NDP. Bouterse wil het blok ‘Platform’ noemen of ‘Mega’.

68 REACTIES

 1. Het frontje dat beloofd had om effekes met dat oude olifantje de Atlantische Oceaan, Golf van Biskaaie en de Noordzee over te zwemmen om in Holland poen te gaan halen. Vindt jij het gek dat het volk toentertijd massaal stemde? Ikke niet! Helaas hoorden wij na die tjoeboeng niets meer van dat arme dier.
  Inmiddels gaan wij voor nog 5!


  Maak melding

 2. Ik denk dat het de NDP wel zal lukken om deze meerderheid te halen aangezien de jongeren in Su helemaal geen feeling hebben met de oude politiek, en dus voor de NDP zullen stemmen.

  De VHP probeert echter Bouterse uit z’n tent te lokken om de namen van de corruptelingen en geboefte binnen de VHP kenbaar te maken, maar Bouterse wacht op het juiste moment om deze info te laceren !

  Het is nu één en al paniek, vrees en angst binnen de VHP want hoewel men al weet wie de schurken zijn binnen deze organisatie, is het de vraag hoe groot de schade jegens deze partij zal zijn zo kort voor de verkiezingen !

  De knuppel ligt dus reeds in het hoenderhok (van de VHP) en is het nu afwachten en uitkijken wie er binnenkort geknuppeld zullen gaan worden !
  Ik heb reeds m’n vermoeden wie er allemaal op de lijst voorkomen,
  en zie ik ergens ook de naam van iemand met de initialen C.S. staan !

  Het wordt spannend mijne mensen, het is net een spannende thriller !


  Maak melding

 3. Als je de successen van de NDP samenvat kom je niet verder een halve A4 tje. Dat geldt trouwens ook voor de Surinaamse krijgsmacht. Suriname ligt al op haar rug wachtend op euthanasie. De NDP heeft het land naar de klote geholpen en de paarse kakkerlakken paraman en milton staan erbij te juichen.
  Dit alles kunnen we cijfermatig onderbouwen. Nee voor een beter Suriname stem je op het Mamoetblok.


  Maak melding

 4. Beste Koos,

  De blinde slaafse volgzaamheid van Paarse types als Paraman en Milton is vertederend en lachwekkend.

  Als ze nu moeten erkennen dat hun criminele president er de afgelopen 5 jaar niks van gebakken heeft en het land financieel naar de klote heeft geholpen zonder ook maar 1 megaproject te hebben gerealiseerd heeft hun leven geen zin meer.


  Maak melding

 5. @ Koos & Henk Molenaar. Jullie zijn denk ik geschrokken van de verworvenheden van deze president en probeert Koos de zaken te bagatelliseren door eea met een half A4 tje af te wentelen !?!?!

  Let wel, Suriname heeft Nederland niet nodig voor haar ontwikkeling en denk ik dat dit eerder andersom is.
  De VHP propageert met ‘herstel van de banden met Nederland’ na een verkiezingswinst, maar die lui leven verre weg van de werkelijkheid want ze hebben nu al verloren.

  En dan moet er een flink deel van deze lieden ook nog de bak in vanwege malversaties op het Min van OW & V !!!

  Henk Molenaar, hoeveel megaprojecten hebben jou mensen voor Suriname gerealiseerd ?
  Voor de goede orde, financieel is er niets aan de hand ! Neks no fout bij de Centralebank ! De goudprijs is nu weer aan het stijgen, en de olieprijs zal over enkele maanden weer een spurt omhoog maken. Maw, a monie de !

  Koos, het mammoetblok is nu al een leleku want de mindere goden binnen dit blok eisen betere posities, dus zullen ze elkaar binnenkort de tent uitvechten. What a big joke, mammoetblok !

  @ Paraman, die olifant is 100 meter uit de Surinaamse kust verzopen en intussen opgevreten door de haaien, want die had zich lelijk verkeken op deze zwemtocht.

  En inderdaad we gaan voor nog eens 5 en dan zullen we al de NF sukkels laten zien wat ontwikkeling is !


  Maak melding

 6. Als de verkiezingen eerlijk verlopen komt de NDP niet verder dan 15 zetels. In mijn directe omgeving ken ik ontzettend veel mensen die bij de vorige verkiezing op de NDP hebben gestemd, maar nu al aangeven zeker niet voor continuering van het huidige beleid te zullen kiezen.


  Maak melding

 7. Milton: Voor de goede orde, financieel is er niets aan de hand ?

  Naschoolse opvang 50 weken achterstand, keukens naschoolse opvang ruim 6 maanden achterstand, Bijstand december niet betaald, Kinderbijslag 2014 niet betaald, bijdrage schoolkosten 2de kwartaal 2015 niet betaald, aannemers die nu beslag gaan leggen omdat men rekeningen meer dan een halfjaar laat liggen, de deviezen voorraad is aardig aan het afnemen tot wel 50%,
  schulden nemen toe en houdini achtige trucs worden toegepast vb EBS op te zadelen met een gat van Srd 1,500.000.000 en bij staatsolie de schulden op te laten lopen met $ 500.000.000 door oa. een avontuur in een goudmijn en het voorschieten voor EBS,
  geen kleinere overheid zoals belooft maar een grotere overheid veelal kansloze arbeiders die uit hun neus vreten, leningsdrift van Lackin en Bouterse bij de chinezen en recent een kredietrekening bij de indiers

  Financieel is er niets aan de hand zegt Milton. 🙁

  Milton: De goudprijs is nu weer aan het stijgen, en de olieprijs zal over enkele maanden weer een spurt omhoog maken ? Ga een serieuze krant lezen ipv Info Act te kijken. De prijzen voor goud en olie komen niet meer op de oude niveau.

  Verwachting is dat de goudprijs verder zal zakken ivm de sterke dollar en de verwachting is ook dat de Amerikaanse centrale bank de rentes naar boven bijstellen. Hoef je niet te vertellen dat de rente gekoppeld is aan de goudprijs toch ?

  Volgens analisten kan de prijs van Brent-olie in de eerste helft van 2015 zelfs richting $43 per vat dalen, verwachting in de tweede helft van het jaar een herstel. Overaanbod van olie heeft de olieprijs gehalveerd. Amerikaanse schalie-olie is daarbij de voornaamste oorzaak van de toegenomen productie die tot het overaanbod heeft geleid. Grote OPEC landen weigeren terugschroeven productieolie.

  Regering Venetiaan had een solide financiele basis achtergelaten, helaas is er weinig van over, jammer.


  Maak melding

 8. @Milton

  “hoeveel megaprojecten hebben jou mensen voor Suriname gerealiseerd ?”

  Allemaal want zij hebben er voor gezorgd dat de rekeningen betaald zijn.

  Voor de goede orde omtrent het opsluiten van mensen voor corruptie het volgende:

  Ballast Nedam heeft in Nederland volmondig toegegeven steekpenningen betaald te hebben voor de bruggen van Wijdenbosch. Zij en KPMG hebben stevige betalingen gedaan om verdere vervolging te voorkomen.
  Het is in het kader van de justitie onderzoeken bekend hoe de betalingen gedaan zijn namelijk via de bedrijven van de heer D.S. die partner waren van Ballast Nedam. Die route is de gebruikelijke route om Fee’s uit te betalen.
  Zie maar naar de rencente zaken van SBM in Angola en Brazilie ( de locale agent zorgt voor het uit delen van de Fee’s).

  Het is maar een kleine moeite om deze dossiers voor Suriname te openen en om de heer Rob A op Curacao een verklaring af te laten leggen.

  Beste Milton u kunt snel uit rekenen hoeveel geld alleen de afdrachten en Fee’s (eufemisme voor steekpenningen) van Ballast Nedam via D.S. in Hongkong de Surinamese Burger incl. rente derving gekost hebben. Ongeveer SRD 120.000.000 die men niet aan iets anders heeft kunnen besteden.


  Maak melding

 9. Tussen iets willen en iets bereiken zit een wereld van verschil.
  “Ik wil niet naar de gevangenis (schijten) zegt DDB, De rechtbank in USA zegt “DDB je gaat naar de gevangenis (want daar ga je schijten)”.
  Dit is een extreem voorbeeld, DDB is na 25 ei geen president meer waardoor hij gedoemd is in de Surinaamse bossen te blijven en te doen alsof hij ergens aan de copa cabana ligt te zonnen want als hij dan urft de Surinaamse grenzen te verlaten dan is er maar 1 ja 1 ding die hem te wachten staat en dat is die aantal jaren in Nederland.
  Troost je want bij goed gedrag wordt 1/3 van de straf kwijtgescholden.


  Maak melding

 10. Hoe gaat crimineel bouta en gang de meerderheid halen dan?!
  Gaat hij tegen alles en iedereen dan zeggen…don’t push a ‘peaceful’ man too far want anders……….!
  Dit grapje kan hij alleen met de bange rechters van Suriname uithalen en niet met de rest van ons !!!
  Is me wat moois,amnestie ‘held’ wil een tweede regeer termijn. !!
  Nooooooooooooit.


  Maak melding

 11. “NDP wil tweederde meerderheid in parlement”

  =============================================

  De NDP mag. als een klein kind stamvoetend en dwingend, om tweederde meerderheid te WILLEN in het parlement, maar het is de ELECTORAAT, die BEPAALD of ze de NPD nog LUSTEN!!!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 12. CITAAT:
  Ook het wijzigen van de grondwet kan alleen met minimaal tweederde van het aantal leden in het parlement.

  REACTIE:
  God behoede Suriname dat de NDP ooit een 2/3-de meerderheid krijgt.


  Maak melding

 13. “De Nationale Democratische Partij van Desi Bouterse gaat voor een ruime meerderheid in het parlement.”

  Is dit zoiets als 18000 woningen sleutelklaar?!
  Blijf dromen en vraag Paraman nog een snuifje.


  Maak melding

 14. Dit is toch buiten iedere realiteit. Waarschijnlijk leven ze allemaal op een ander planeet. Hoe kan je verwachten dat er na dit wanbeleid nog mensen zijn die vertrouwen hebben in de NDP. Natuurlijk zijn er paarse paupers die willen dat deze moordenaar terugkomt, omdat ze er persoonlijk belang bij hebben. Maar 34 zetels zijn dat niet, ander komt dat door verkiezingsmalversaties.
  Ik vertrouw erop dat het buitenland met zijn waarnemers toezicht zal houden op de verkiezingen in Suriname. Want 25 mei 2015 moet schoon schip nieuwe bemanning doorklinken. Weg met de bandieten.


  Maak melding

 15. Lees ik de postings van mensen die Bouterse een warm hart toedragen, dan lees ik geen woord van kritiek aan het adres van Bouterse terwijl de VHP en Mammoetblok het ontgelden moet.
  Een bijzonder kwalijke zaak! Het kan toch niet zo zijn dat Bouterse de regering op een perfecte manier leidt terwijl het volk lijdt ?
  Als het zo goed gaat met Suriname waarom staan de loodsen vol met pakketten uit het buitenland ? Waarom wordt er maandelijks flinke sommen geld via Moneytransfer naar Suriname overgemaakt ? Voedselpakketten en geldstromen om familie te onderhouden omdat Suriname daartoe niet in staat is. Dit zijn tekenen dat het niet goed gaat met Suriname en mensen die het tegenovergestelde denken, hebben een plaat voor hun kop waar zelfs met een drilboor niet doorheen is te komen.


  Maak melding

 16. Deze paarse rijke parasieten die heulen met moordenaars en drugsbonzen gaat het slechts om een ding…macht en rijkdom. Het is te hopen dat al die oliedomme aanhangers hun oren en ogen open gaan en dat ze zich niet wederom een paars stinkende lege worst voor de neus laten houden, anders verwordt het als in vele afrikaanse landen, waar vele dictatoriale megalomane psychopaten, gekozen door oliedomme aanhangers aan hun lot worden overgelaten, zie Nigeria,Zimbabwe en vele brandhaarden in Afrika veroorzaken onder het volk. Vergeten zijn al die paarse idiote aanhangers de jaren tachtig en ook uit de laatste vier jaren hebben deze oliedomme aanhangers niet geleerd en geluisterd. Loze beloften, corruptie, stijging misdaad,vnl.moord,bedreiging en drugshandel. Leve dan Suri Babwe. Dan is de geestelijk,morele en materiele schade die twee bij verstek veroordeelde drugsbonzen aan land en volk zullen brengen niet meer te overzien wanneer ze net als jaren tachtig elkaar de haren in zullen vliegen…..om de macht en de rijkdommen van het land. Want slecht een lijder zal er zijn, een die berucht staat als mensenrechtenschender.


  Maak melding

 17. En als het zo goed gaat met Suriname dan hoeft mijnheer Bouterse de belasting / accijnzen niet te verhogen ? Want de gevolgen daarvan zullen op het volk afgewenteld worden. Ben ik nou gek of hoe zit dat ?


  Maak melding

 18. @ alle mammoetblok volgers en sympathisanten gaarne de volgende vraag.
  We leven vandaag ca 19 weken voor de verkiezingen in Suriname, echter heb ik nog van geen van de partijen die deelnemen in het mammoetblok in details vernomen wat men van plan is te gaan doen met Suriname.

  In 2009/2010 heeft onze huidige president een sociaal contract met het volk gesloten, en heeft hij duidelijk uitgelegd welke koers hij zou willen gaan varen met Suriname.

  Echter heb ik tot op heden van Santokhie, Rusland, Somohardjo, KTPI, DA91, SPA, BEP, etc. niets gehoord wat men concreet gaat doen !
  Men roept enkel corruptie bestrijden, rechtstaat handhaven, etc etc. maar dat brengt moesje (en onze jeugd) nog steeds niet naar Parijs !

  Zou zeggen; put your money where your mouth is M7 blok en laat weten waarom de mensen op jullie moeten stemmen.


  Maak melding

 19. @Milton
  Kan het sociaal contract ook nagekomen worden en zijn de wetten solide.
  Men is nu al maanden aan het uit zoeken waar, door wie en wanneer een zogenaamde type fout in 1 van de wetten is ontstaan. Men weet nu maanden na aanname niet eens of de wet ziekte kosten ook echt goed aangenomen is.
  Het laatste nog daargelaten wat er van waargemaakt wordt en hoeveel rekeningen er onbetaald blijven om iets te kunnen betalen.

  Beste Milton
  Heeft u recent niet de bedreiging gehoord van de regeringspartijen dat de begroting 2015 aangenomen MOET worden om verplichtingen uit begrotingsjaar 2014 na te kunnen komen. Op die wijze kun je alles recht brijen om de volgende generaties de schulden met rente te laten aflossen.


  Maak melding

 20. @Milton

  Jij zegt,

  In 2009/2010 heeft onze huidige president een sociaal contract met het volk gesloten, en heeft hij duidelijk uitgelegd welke koers hij zou willen gaan varen met Suriname

  Ah ja, nu kan je ons uitleggen of 1 van zijn sociale contracten het BOUTA AMNESTIE contract was,je weet toch je baasje zegt iets en doet wat anders….ja toch ?!

  Zijn de kartonnen woningen er al?
  Waar zijn de 18000 woningen?
  De flyovers?
  De 4 banen Weg?
  Weg naar brazilie ?
  etc…etc…..


  Maak melding

 21. @Milton…..ehhhhh misschien wordt de eerste daad van het Mammoetblok wel de uitlevering van Desi Bouterse aan de VS. Ha ha ah , en let op, als het niet op basis van vrijwilligheid gebeurt dan dan de getrainde seals klaar om Bouterse op te halen.


  Maak melding

 22. Jouw kont met je vooruitgang in Sranan. Wat is vooruitgang die lemen hutten en stenen poephokjes waar je geschuurde billen van krijgt ? Shoedemieter toch op.


  Maak melding

 23. Neks no fout ! Des, another 5 years for Pres !

  Mensen, het valt op dat jullie de boodschap, die deze President sinds 1980 probeert uit te leggen, nog steeds niet hebben begrepen !

  Zijn jullie hardleers, stom, oerstom, idioten, of zie ik het verkeerd !


  Maak melding

 24. Wil de Baas van de Paarse Bende nog eens 5 jaar gaan zitten en niets waarmaken van enige beloftes. Beste Sranang mang oen opo oenoe eye. Ik denk niet,dat jullie blind zijn toch. Hebben jullie nog niet ervaren wat de de Paarse Kakkerlakken in het switi Sranang doen.
  Die ene Paarse kakkerlak Jozef zn Zoon die zou met een Treinprojekt komen van Poelepantje naar Onverwacht. Die plan is in de doofpot terecht gekomen. Passen jullie maar goed op!!!!


  Maak melding

 25. Je ziet het zeker niet verkeerd, ze zijn gewoon hardleers, stom, oerstom en idioten.

  Al sinds 1980 is men tegen de huidige President, niets is totnutoe gelukt maar men blijft het proberen, dan ben je toch een idioot.

  Als de Surinamers om wie het gaat slim zijn, stemmen ze massaal op de NDP, met een 2/3 meerderheid kan de ontwikkeling van Suriname sneller en makkelijker ter hand worden genomen, ook de benodigde grondwetswijzigingen om Suriname eindelijk tot een moderne staat te maken zullen dan ingevoerd worden.

  We hebben domme jojo weer om de bocht, vandaag zal ik niet op je zoveelste onzin reageren, gewoon geen tijd voor.


  Maak melding

 26. Aldus NDP groupie Sabidirie,

  De maggieblokjes zijn alleen bezig met posities zoals ze gewend zijn ???

  Abrahams werd onder Bouterse minister van Openbare Werken . Enkele maanden later kwam hij in opspraak toen bleek dat zijn kantoor op het ministerie voor SRD 650.000 (ca. 175.000 euro) verbouwd was zonder dat dit openbaar was aanbesteed en dat zijn dochter voor het ontwerp was ingehuurd en zijn schoonzoon de aannemer was die het werk mocht verrichten. Als reden voor het niet openbaar aanbesteden werd aangevoerd dat de verbouwing erg dringend zou zijn geweest.

  Zo had de vrouw van ex-minister Martinus Sastroredjo enkele vierkante meters grond aangevraagd en op grond daarvan heeft president Bouterse Sastroredjo toen ontslagen. Ginmardo geeft aan zijn paarse vriend Mahinder Gopie 94.000 ha grond en minister Jim Hok maakt het nog mooier, door zijn vriend en partijgenoot Sew Atjon 600.000 ha grond te geven. Maar toch blijven ze gehandhaafd als minister, adviseur of ze worden benoemd tot directeur op key posities.

  En wanneer gaat Sardjoe de schade aan de brug betalen ?

  Hoe redelijk en geloofwaardig is jouw Bouterse als president nog ?
  Want als er iemand die bezig is met posities dan is het Bouterse wel.


  Maak melding

 27. Laten we hopen dat chan een hand hierin heeft gehad, vandaar dat Dada de vhp aan het dreigen is. hihihihi. Als Chandrika president wordt moet Dada vrezen.

  Priya Lachmon van de VHP zegt op Facebook dat Dino Bouterse en Rodger Khan dankzij voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP zijn opgesloten in de VS. Erak Fatehmohamed, die onlangs is toegetreden tot de NDP, vindt deze uitspraak verregaand en vraagt zich af of Santokhi daadwerkelijk een hand in deze twee zaken had.

  Roger Khan

  Khan is een Guyanese crimineel die actief was in de wapen- en drugshandel, het witwassen van geld en het leiden van een doodseskader. Nadat Khan en acht anderen door Guyanese justitie werden gearresteerd en weer werden vrijgelaten omdat ze naar verluidt 33 AK-47 geweren zouden hebben gestolen van een politie-arsenaal in Guyana, vluchtte hij naar Suriname.
  Op 15 juni 2006 werd Khan met drie van zijn lijfwachten in Paramaribo gearresteerd tijdens een geheime anti-drugsoperatie van de politie. Bij zijn arrestatie werd ongeveer 200 kilo cocaïne en een aantal vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.[6]
  Toenmalige minister van Justitie Santokhi besloot dat Khan, in plaats van Guyana, uitgeleverd moest worden aan Trinidad. Dit besluit stuitte op veel verzet in zowel Suriname als Guyana, omdat de wet in Suriname zegt dat een crimineel bij eventuele uitzetting moet worden uitgezet naar het land van herkomst.
  Een van de de Guyanese advocaten van Khan, Gerold Sewcharan, zei zelfs dat zijn cliënt ‘ontvoerd was door een complot van Suriname en de Verenigde Staten’. Khan werd ook bijgestaan door Irwin Kanhai, die tevens de advocaat van Desi Bouterse is.

  In oktober 2009 werd Khan veroordeeld tot 40 jaar celstraf omdat hij schuldig werd bevonden aan het binnensmokkelen van grote hoeveelheden cocaïne in de Verenigde Staten, het afpersen van de kroongetuige in zijn zaak en illegaal vuurwapenbezit.

  Dino Bouterse

  Bouterse jr. werd op 30 augustus 2013 aangehouden in Panama. Volgens de aanklacht zou hij een koffer met 10 kilo cocaïne op een commerciële vlucht naar de VS willen smokkelen. Ook zou hij in het bezit van een antitankwapen zijn. Het nieuws werd bekend ongeveer twee uur voor de vergadering van staatshoofden van de Unie van Zuid-Amerikaanse landen in Paramaribo moest beginnen. Bouterse jr. werd kort na zijn aanhouding aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

  Dino heeft in augustus 2014 in een rechtbank in New York een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd. Hij bekende samenzwering om de Libanese terreurorganisatie Hezbollah te steunen, en de smokkel van tien kilogram cocaïne.
  Fatehmohamed vindt het opvallend dat Lachmon haar post ook met de voorzitter heeft gedeeld op FB. Hij wil weten waarom de naam van Santokhi in verband wordt gebracht met de aanhouding van deze twee personen.


  Maak melding

 28. Dan moeten deze twee heren, lagie charan(dibrie) en lassie charan(parmessar) de koeien en geiten van de heer manglie toevoegen aan de paarse partij om tot een twee derde meerderheid te komen.


  Maak melding

 29. Als de ndp dictator weer eens een coup zou plegen krijgt hij 100% van de zetels mijnheer permisser dan kan jij minister of boef voor leven zijn. En je weet permisser was ook onstlagen van het academies ziekenhuis voor corruptie.


  Maak melding

 30. Milton

  Men roept enkel corruptie bestrijden, rechtstaat handhaven, etc etc. maar dat brengt moesje (en onze jeugd) nog steeds niet naar Parijs !

  Terecht, maar zeerzeker in de paars verdoemde duisternis waar men verwordt als jullie lijdesr…………misdadiger en crimineel, moordenaar of drugscrimineel. De paarse/gele logo is komende………het duo Baas/knecht……waarvel rechtstaat…welkom in dictatoriaal Suribabwe waar onberechte wederom de macht is gegeven door oliedomme stommelingen. Leve dan maar wat komen…….afrikaanse wantoestanden.


  Maak melding

 31. “jOna
  Milton”

  Over Parijs en corruptie gesproken en vooral door ndp
  gezwegen. Hoe staat het met het gebouw dat in Parijs
  voor EUR 6.000.000,00 gekocht is?!


  Maak melding

 32. ik heb nog even een kotsbakje nodig gehad: ‘kleine pengel” wat voor s_h_t is dat nou? moet een volwassen zwarte man hier blij mee zijn? laten zwarte mensen zichzelf weer verkopen aan de laagste bieder? ….hmm? zelfs de chinees biedt meer. sjezus


  Maak melding

 33. koos dat jij die getallen foutloos kan schrijven is ook alles mee gezegd, hoe je onzin voor jou en je front maatjes.

  Dit vinden wij belangrijker.

  Priya Lachmon van de VHP zegt op Facebook dat Dino Bouterse en Rodger Khan dankzij voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP zijn opgesloten in de VS. Erak Fatehmohamed, die onlangs is toegetreden tot de NDP, vindt deze uitspraak verregaand en vraagt zich af of Santokhi daadwerkelijk een hand in deze twee zaken had.


  Maak melding

 34. -De titel zegt genoeg en dit is ook het grootste probleem in landen zoals Zimbabwe, Venezuela, en nog vele landen waar de dictators al 33 jaar of meer aan de macht zijn.

  Dit zal ook in Suriname gebeuren als Bouterse aan macht blijft, omdat hij zich niet aan internationale regels zal houden en dan heeft Suriname een enorme problemen.

  Velen die de Hindoestanen uitschelden moeten heel voorzichtig mee omgaan, omdat op een kleine groep na zij het niet zullen voelen als er problemen de kop op steken.

  @paranam, zie wie vandaag aan het bedelen is en wordt nou eens wakker om realiteit onder ogen te zien. Een moordenaar blijft de stempel van een moordenaar houden en hieraan kun je niets meer doen


  Maak melding

 35. Zo beste mensen,

  Parmesar wordt slechts GEBRUIKT voor dit nieuws….. FEIT is en blijft dat het nu al richting een dictatuur gaat. Bouterse wil het alleen voor het zeggen hebben, niets meer en niets minder. Desnoods worden er criminele vrienden betaald om stemmen te werven……

  Dit alles, omdat de aankomende verkiezing de laatste kans voor Bouterse is om de man te blijven en bovenal voorkomt hij ermee dat de veroordeling tegen hem NIET ten uitvoer kan worden gelegd.

  Bouterse wil van Suriname een dictatuur maken en geloof me mensen, later neemt zijn zoon het roer over.

  You all will remember these words.


  Maak melding

 36. @Sabidirie

  Natuurlijk is Santokhi het geweest die R.Khan heeft uitgeleverd,want de ndp baas en zijn aanhang wilde hem liever ruilen met Guyana, en in Guyana was Jagdeo toen de president en neef van R.Kan.
  Dus deze khan zou niet gestraft worden en zou hij deals sluiten met bouta in de jungle van Guyana, want hey bouta kan het niet veroorloven zijn drugs zakenpartner Khan te verliezen !!
  Hahahaaaaaaaa…toen leverde Santokhi ,R .khan uit aan de amerikanen en in Guyana gaf niemand een piep omdat ze allang blij waren dat Khan weggestopt was in de gevangenis !!
  Dan heb je dinootje,die dacht ik ga in de voetsporen van mijn beruchte papie kruipen…maar nee hoor hij liep in de val en de rest is geschiedenis…….

  HAHAHAAHaahhaaaaaaa……


  Maak melding

 37. Leesmateriaal hier voor de ndp kudde,

  Ik heb het ingezonden artikel van drs. André Misiekaba van gisteren, zondag 18 januari 2015, gelezen. Ik ben erg blij dat hij van zijn democratisch recht gebruik maakt om mijn analyses over de verkiezingen anders te interpreteren. Voor mij is dit een teken dat de politicus, doctorandus André Misiekaba mijn artikelen kritisch leest en dat hij het daarmee ook niet eens is.

  Andere zaken zoals Jantapartij (Volkspartij), ondersteuning geven aan andere politieke partijen hebben niets te maken met mijn data-analyse. Als men over politieke betrouwbaarheid, moraal, ethiek en andere zaken wil praten, kan ik ook uitgebreide artikelen schrijven. Het is dezelfde meneer André Misiekaba die in de nationale pers verkondigd heeft dat een bepaalde groep (doelende op een etnische groep die vanaf 1873 in Suriname is) het ministerie van Justitie en Politie domineert. Ik zal de gevoelige snaren niet aan de orde stellen in dit artikel.

  Het is dezelfde meneer André Misiekaba geweest die enkele weken geleden op het podium het electoraat opgeroepen heeft om niet op de NPS en de BEP te stemmen. Op zich is dat een normale politieke uitspraak, maar meneer André Misiekaba gaat een stap verder en zegt op een zeer subtiele manier, dat wanneer u (het electoraat) op de NPS en de BEP zult stemmen (de naam van PL, KTPI, SPA en DA91 wordt niet genoemd), wordt meneer Chandrikapersad Santokhi de president van Suriname.

  Als hij verder gezegd zou hebben, dat Santokhi veroordeeld is voor drugs in Nederland, hij de hoofdverdachte is van de decembermoorden, hij de verantwoordelijke is voor de Moiwana-afslachting, hij de verantwoordelijke is geweest voor de avondklok, hij zou voorkomen op de Interpollijst, hij de verantwoordelijke geweest is dat de Surinaamse gulden gedevalueerd was naar SF 3000,00 voor een Amerikaanse dollar, dan had ik meneer André Misiekaba niet kwalijk genomen. Een kritische lezer heeft slechts enkele woorden nodig om de ondertoon van zijn uitspraak te proeven.

  Drie boeken over de politiek
  De heer Hardeo Ramadhin praat niet in het luchtledige. Alles wat over data gaat, heb ik uit de officiële uitgave van het Centraal Hoofd Stembureau gehaald. Het enige wat ik doe is alles per district, per ressort, per stembureau, per kandidaat op een rijtje plaatsen in tabellen, diagrammen etc, waardoor de lezer het een en ander makkelijk kan begrijpen. Ten overvloede wil ik nogmaals de titels van de boeken doorgeven welke meneer André Misiekaba ook bij mij kan kopen, zodat hij in het vervolg niet in het luchtledige gaat “schieten”. Deze boeken zijn:
  1. Met het oog op 2010 (Hardeo Ramadhin en drs.Soewarto Moestadja, 2009, 120 pagina A4 formaat)
  2. De Dynamiek in de politiek (Hardeo Ramadhin 2010, 180 pagina, A4 formaat)
  3. De dynamiek in de politiek, data-analyse deel 2 (Hardeo Ramadhin, 101 pagina, A4 formaat)

  Ik heb meneer André Misiekaba nooit gebeld, ondanks al zijn uitspraken welke zeer beledigend zijn voor bepaalde groepen, maar meneer Misiekaba op zijn beurt heeft meneer Hardeo Ramadhin ruim twee jaren geleden thuis gebeld, naar aanleiding van een ingezonden artikel waar ik een zin geciteerd heb dat meneer drs. André Misiekaba op het podium, wanneer hij zijn toespraak houdt, ‘Winti’ krijgt. Ik heb onbewust met het woord ‘Winti’ de ziel van doctorandus André Misiekaba geraakt. Hij voelde zich zeer beledigd door het woord ‘Winti’. Als docent cultuurgeschiedenis bij IBW, heb ik de volgende dag dat woord ‘Winti’ vervangen door ‘hysterisch’. Ik ken de gevoeligheden van bepaalde woorden. Meneer Misiekaba, u moet ook de grootheid opbrengen om uw misstappen te corrigeren. U bent een slechte ‘speler’, u schopt niet op de ‘bal’, maar op de benen van de ‘voetballer’.

  De politieke analyses zal ik blijven geven
  De komende dagen, weken, maanden zal ik mijn politieke analyses blijven geven over alle districten en over alle politieke partijen die aan de verkiezingen gaan deelnemen. Uiteraard zullen niet alle politici het met mij eens zijn. Dat verwacht ik ook niet. Wij zullen van zienswijze verschillen en uiteindelijk gaan de kiezers bepalen waar zij hun stem gaan uitbrengen. Ik mijn volgend boek, welke over een jaar zal verschijnen over de politiek, zal ik in het kort de politieke uitspraken (citaten) van de moraalridder/pastor/geestelijke leider/politicus drs. André Misiekaba in enkele pagina’s vastleggen voor het nageslacht. Een artikel in een dagblad of op een website verdwijnt na enkele weken uit de geest van de lezer, maar wat vastgelegd is in een boek, zal niet meer uitgewist worden.

  De vierde zetel voor G-7 in Nickerie
  Meneer André Misiekaba is niet te spreken over mijn uitspraak dat de Samenwerkende Partijen (waarschijnlijk de naam G-7) op weg zijn naar de vierde zetel in Nickerie. Meneer Misiekaba moet zaken niet verdraaien dat ik gezegd zou hebben dat de VHP vier zetels gaat behalen in Nickerie. Ik benadruk nogmaals dat het gaat om de samenwerkende partijen die op weg zijn naar de vierde zetel in Nickerie (in 2000 had het NF in Nickerie vier zetels behaald, de gekozen leden waren: K.Matai, L.Mahawatkhan, R.Mahabier en C.Ferreira). Alle VHP-ers die vanaf 1987 in Nickerie gekozen zijn, zijn correct weergegeven door de politicus Misiekaba. Ik wil de lezers verwijzen naar het boek van meneer Hardeo Ramadhin (De Dynamiek in de Politiek deel 1, bladzijde 133 en 134). Op bladzijde 133 en 134 kunt u alle namen en voornamen van gekozen volksvertegenwoordigers van de VHP in Nickerie vinden over de periode 1949 tot 2010. Op bladzijde 157 en 158 van hetzelfde boek kunt U ook de politieke sterkte van de NPD over de verkiezingen van 1996, 2000, 2005 en 2010 vinden.

  Wat schrijft Theo Para over André Misiekaba over de Amnestiewet?
  Ik dit artikel wil ik slechts enkele zinnen uit een artikel van de medicus/wetenschapper Theo Para citeren wat hij over de moraalridder/de geestelijke leider/de politicus drs. André Misiekaba geschreven heeft over de decembermoorden.
  Theo Para schrijft: ‘In een ingezonden artikel (Starnieuws) ter verdediging van de zelfamnestiewet van 2012 en de inmenging in de onafhankelijke rechtsgang (8 december strafproces) door het kamp van de president-hoofdverdachte, heeft NDP-parlementslid André Misiekaba beweerd dat de decembermoorden –in zijn verhullende jargon ‘decembergebeurtenissen’ geheten – geen misdrijven tegen de menselijkheid waren. Als argument voert hij aan dat de Krijgsraad ‘ten overvloede’ aan de ‘gemachtigden van de nabestaanden’ zou hebben medegedeeld dat de decembermoorden ‘niet voldoen aan de omschrijving van misdrijven tegen de menselijkheid’. In een echte rechtsstaat zou een beslissing van de rechter een argument kunnen zijn, omdat er vanuit gegaan kan worden dat aan de jurisprudentie motivatie ten grondslag ligt. In Suriname heerst sinds de zelfamnestiewet formeel een dadersregime dat de rechterlijke macht intimideert en met wetgeving ad-hominum frustreert. Dat de Krijgsraad zonder een poging tot motivatie heeft besloten dat de decembermoorden niet voldoen aan de omschrijving misdrijven tegen de menselijkheid, moet in dat licht worden gezien. Misiekaba baseert zich met het aanvoeren van die beslissing van de Krijgsraad als argument inhoudelijk nergens op, er bestaat immers geen rechterlijke motivatie. Hij hanteert lege logica.’
  Ik hoef verder geen tekst en uitleg te geven.

  Hoe serieus neem ik de politicus Andre Misiekaba?
  In de afgelopen 66 jaren hebben wij op het politieke vlak veel meegemaakt. Het is niet mijn bedoeling in een artikel de politieke geschiedenis van Suriname neer te pennen. De ruimt leent zich daar niet voor. Ik wil slechts in herinnering brengen en de kiezers tot nadenken zetten:
  1. In de periode 1996-2000 had meneer drs. Jules Wijdenbosch zijn eigen politieke partij (DNP) opgericht. Zijn politieke vriend, bondgenoot, de huidige president, heeft hem (Wijdenbosch) voor een verrader uitgemaakt. Waar zit meneer Wijdenbosch nu en wat zegt meneer drs. André Misiekaba nu over deze meneer?
  2. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (1996-2000 ) de heer drs. Errol Alibux, zou over het Plein gesleept worden door zijn toenmalige politieke vriend/bondgenoot, de huidige president. Waar zit meneer Alibux nu en wat zegt mijn politieke opponent meneer André Misiekaba nu?
  3. De minister van TCT (2000-2005) mevrouw Alice Amafo, werd door de politicus André Misiekaba in het parlement met de grond gelijk gemaakt. Denk aan de kwestie, viering van de verjaardag van de minister. De pastor/politicus schreeuwde in het parlement: “Soso fufuru e p’sa”. Waar zit mevrouw Alice Amafo nu en wat zegt mijn politieke opponent André Misiekaba (geen politieke vijand van mij) over Amafo nu?

  Meneer André Misiekaba moet voortaan over mij niet twijfelen: Ik ben een analist, ik ben een schrijver, ik ben een politicus, ik ben een geograaf; ik ben een docent en ik ben een VHP’er. Elke VHP’er moet een propagandist worden van de Samenwerkende combinatie (G-7).

  Aan meneer André Misiekaba wil ik het volgende Romeinse citaat meegeven ter afsluiting van dit artikel: “Vulpes pilum mutat, non mores”. Dit citaat is vertaald: “Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken”.

  Hardeo Ramadhin


  Maak melding

 38. Wij zijjn nog niet klaar hoor want lees nu iets over de 2 topadviseurs van bouta die samen met bouta een IQ van 0,0 hebben,

  Sam Polanen, een staatsrechtgeleerde, beweerde een dag eerder, 13 januari, in de Ware Tijd dat in de huidige politieke situatie Bouterse zelfs de noodtoestand zou mogen afkondigen. Noodtoestand? Er is toch geen sprake van rellen, onrust, burgerlijke ongehoorzaamheid, er zijn toch geen maatschappij ontregelende stakingen, er is toch geen lijfelijk of gewapend verzet tegen het gevoerde politieke beleid? Polanen stelt dat het uitroepen van de noodtoestand een in de Grondwet aan de president toegekende bevoegdheid is

  En het uitroepen van de noodtoestand? Laat dan eerst het volk in verzet komen tegen een corruptieve regering, maar het volk is passief, kijkt lijdend toe, komt niet in beweging en lijkt alles wat de regering uitspookt achteloos te accepteren. .

  Nu deskundige no 2,

  Bouterse zou consequenties moeten verbinden aan het debacle bij de Hoge Raad in Den Haag en onmiddellijk moeten aftreden. Dat stelt zijn zijn voormalig juridisch adviseur Ramon de Freitas.

  De Freitas vindt dat Bouterse ‘zijn eigen glazen heeft ingegooid door publiekelijk domme uitspraken te doen’. Volgens hem brengt deze uitspraak met zich mee dat Bouterse moet aftreden. ‘Dit om te voorkomen dat in het parlement een motie tegen hem wordt ingediend om deze zaak.’

  De redenering van deskundige De Freitas is onbegrijpelijk. Waarom zou Bouterse moeten aftreden nadat zijn zoveelste herzieningsverzoek van tafel is geveegd? Om te voorkomen dat een motie tegen hem wordt ingediend?
  Maar, dat zou dan een motie zijn uit principiële overwegingen, om een statement te maken, immers de coalitie weet donders goed dat een motie nu weinig zin heeft. Dat zou De Freitas ook moeten weten,ja toch?!


  Maak melding

 39. Zij mogen 2/3 willen zij mogen 3/3 willen dat boeit niemand, het volk is wakker geworden. Zij roepen veel maar dat is pure wanhoop het zwaard van Damocles zweeft boven de hoofden van de paarsen en zal op 25 mei keihard toeslaan.


  Maak melding

 40. @Linglong, je hebt 1000% gelijk en Bouterse was al bezig zijn zoon voor te bereiden om de macht over te nemen van het land, maar nu is vader gefrustreerd, omdat zijn zoon in de gevangenis zit.
  Bouterse zal er daarom alles eraan doen om aan de macht te b

  Vandaag geeft Maduro de elite en de rijken de schuld van de problemen in zijn land.
  In suriname zal Bouterse de Hindoestanen en Javanen de schuld geven, omdat zij aan landbouw doen en in de handel zitten. Ben benieuwd

  @Ray, ik heb het ook gelezen en stuk voor stuk zijn ze een stelletje bedriegers. Lees ook het stukje van Hooghart die zo verschrikkelijk is.

  Die leugen van Steve Meye is nu helemaal ontrafeld hoe hij leugens heeft verkondigd en Santhoki zwart probeerde te maken.

  De laatste tijd is het een gevecht tussen de creolen en Hindoestanen. Wat een een voorbeeld van de leiders!!!!!!!!


  Maak melding

 41. Als het de NDP echt lukt om twee derde meerderheid te halen in de assemblee, is de poppenkast compleet en kunnen we direct na de installatie van de president quorum vergeten.


  Maak melding

 42. NDP DROOMT van een Tweederde Meerderheid in DNA !

  En dan :

  — de rechtsstaat wordt afgeschaft, de leer van het Nieuwe Communisme van Chavez wordt de politieke leidraad voor de nieuwe Surinaamse staatsorde !

  — de Grondwet wordt hervormd, de mensenrechten gelden niet meer, het zijn Westerse grootheden die bedreigend zijn voor onze natie, de president bepaalt wanneer welke vrijheden gelden of niet !

  — in de wet wordt opgenomen dat NDPers en coalitie ongestraft blijven bij corruptie/malversaties en oplichterij.

  — uitlevering van gevonniste politici is onmogelijk/verboden
  (Desi en Ronnie moeten beschermd worden tegen buitenlandse corrupte regeringen en hun vonnissen )

  — in de wet opnemen dat 8 december massamoord en Moiwana massamoord als strafbare feiten zijn verjaard. Beschuldigden/verdachten krijgen schadevergoeding van de staat Sranan !

  — de broeders van Terreurorganisatie Hezbollah krijgt bij wet trainingskampen in Sranan en gaan fungeren als politiek leger van het regime ! Deze broeders zullen Dino ook uit de handen van de Yankees bevrijden ! De huidige krijgsmacht wordt gereshuffeld en gaat onwikkelingstaken verrichten.

  — Criminelen mogen volgens de nieuwe Grondwet ten allen tijde worden benoemd in alle hoge staatsfunkties !

  — Het ellenlange strafblad van DINO wordt uit de boeken verwijderd, het bestaat niet en heeft nooit bestaan !

  — In de Grondwet wordt vastgelegd dat de president voor het leven kan worden benoemd !

  — In de Grondwet wordt opgenomen dat er in de geschiedensiboeken geen letter mag worden vermeld van de periode van de Miltaire Dictatuur en ook niet van de December massamoord of van de Moiwana massamoord. In de strafwet wordt vastgelegd dat bij overtreding een zware straf wordt opgelegd.

  — het Openbaar Ministerie en de Rechterlijke Macht worden onderdelen van het Kabinet van de President. En zijn ondergeschikt aan de president !

  — De Kieswet wordt buiten werking gesteld. De president
  bepaalt of, wanneer, hoe, waarvoor en waar verkiezingen
  zullen plaatsvinden.

  — de DNA wordt geneutraliseerd en wordt buiten werking
  gesteld, omdat de president voldoende en bekwame
  adviseurs heeft om het land te leiden !

  — Burgers worden strafbaar indien zij de politieke Leer van
  het Nieuwe Communisme van Chavez niet onderschrijven
  of saboteren ! De CHAVEZ-gratis-voorzieningen-staat is
  het enige doel van het Nieuwe Sranan !

  PS : Maar ook voor DESI geldt : DROMEN ZIJN BEDROG !


  Maak melding

 43. Het zal de NDP/MC 100% lukken om 2/3 deel meerderheid te behalen en met de ABOP wordt het meer dan dat.
  Ik ben reeds begonnen met het reciteren van een Tantra Mantra dat uit 36 verzen bestaat, waarmee wensen vervuld kunnen worden door God en dit is de eerste wens van mij aan de Allerhoogste Persoonlijkheid God tevens een test van deze Tantra Mantra en mijn spirituele beoordeling.
  Behalve God is niemand in staat om deze Tantra Mantra te vernietigen. Deze Tantra Mantra is in het begin v/d schepping gebruikt om de mensheid te schapen. Dus alles wat je verlangt komt in vervulling en een dienaar van God kan geen negatieve verlangens hebben.


  Maak melding

 44. HOOLIGANS, Koos – mies Koosje, Henk Molenaar – tovenaar Henkie, Ray “Charles” – the blind man, Diana – ‘nichtje’ van Ray, krofaja -uitgebrand, JoJo – Front speelgoed, Pokai Tongo – naprater, Hojot – meneer halt weet niet beter, Neus – onze SNUIVER, W. Whome – Wie is zo onverschillig?, Pieter – ontsnapt uit Pieter Baan Centrum, Henkes – Mr. Heineken, Sweetie Mofo – heeft genoeg aan een volle buik, jOna – na joe wan swaar’ a WALVIS?, Ghorah – gore figurant ja, Dompo watra – Dom(mer) als water(urine) uit een po, Bojo – echte WOJO product, Ram Singh – onze RAMmelaar, die singt vals!, Ira – Ira(k) terrorist opzoek naar oorlog, Linglong – ling(erie) long kan nauwelijks ademhalen, Dre – Dre ai droge grapjas.

  HOOLIGANS, jullie zijn hier met z’n 21-tigen wederom aanwezig op de site. Daarmee win je helemaal geen verkiezing van 25 mei 2015. Met een gemiddelde van 2 tot drie nick-names per persoon, staan jullie dus op deze site met nauwelijks 10 – “zwakzinnige” personen.

  Dat jullie in na weer VIJF jaren nog steeds met nauwelijks tien man op de site aan het TERRORISEREN zijn, zegt alles over jullie als “persoon”. Geen kip oftewel NIEMAND wil zich met jullie “personages” VEREENZELVIGEN ofwel IDENTIFICEREN.

  HOOLIGANS, jullie zijn toch op de hoogte dat TERRORISTEN – waar jullie ook toegerekend worden – niet worden getolereerd. En terecht!

  Kijk maar naar Frankrijk, Belgie, Nederland en vooral de VS – de Vieze Staten. Suriname heeft Frankrijk als buurland.

  Ray, W.Whome, Henk Molenaar, wisten jullie dat Frans Guyana Frankrijk toebehoort en dus daar onder viel? Ik meld het alleen maar. Jullie zijn als TERRORISTEN verdachten en kunnen anytime worden aangehouden en/of uitgeleverd.

  Onze President houdt van z’n bevolking, dus ook van jullie en zal dat nooit doen om je uit te leveren. Maar als jullie de grens oversteken – bijvoorbeeld van FRANS GUYANA – is onze President Bouterse niet meer verantwoordelijk voor jullie TERRORISTISCHE activiteiten.

  Neem het goede voorbeeld van onze President. HOOLIGANS, sluiten jullie je aan bij een gemeente, maakt niet uit welk “geloof” je hebt of belijdt. De pastoor van de President wil een ieder helpen, ook jullie BELHAMELS.

  Weten jullie hoeveel HOOLIGANS het nu redden zonder katte kwaad uit te spoken. Af en toe oké. Desalniettemin hebben Broeder Steve Meye en de President veel mensen zich tot bekering laten brengen.

  Dat is een van de redenen van onze President om te gaan voor minimaal een twee-derde meerderheid bij de komende verkiezingen op 25 mei 2015. Om een ieder en ook jullie te helpen. Al is het jullie terrein STAKKERS, maar laten we eerlijk zijn CORRUPTIE is niet goed. Daarom was het tijdens de FRONT regering vaak niet zo zuiver.

  HOOLIGANS het is daarom allemaal in jullie voordeel als onze President een flinke meerderheid behaalt. Dan hebben jullie weer vijf leuke jaren tegemoet om “RARE” berichtjes te schrijven.

  Jullie weten dat onze President altijd het principe van “vrije meningsuiting” heel serieus neemt en hoog in het vaandel houdt. Dus stemmen jullie ook op de partij van onze President of op een partij die met de President wil samenwerken.

  Jullie zullen het gemerkt hebben dat meneer Runaldo Venetiaan geen president meer is. Jongens al vijf jaren. Toch heeft de President Suriname zonder “Ontwikkelingshulp” kunnen leiden. Dat vinden wij toch allemaal geweldig en is op zich een prestatie van formaat.

  De President weet ook dat jullie worden opgehitst, maar hij kent jullie beperkingen en houdt nog altijd van jullie.

  HOOLIGANS, DEUGNIETEN, BELHAMELS, we gaan er voor. Wisten jullie ook dat onze President armoede als enige VIJAND ziet. Dat betekent dat jullie nooit zijn vijanden zijn. Is dat geen goed nieuws BELHAMELS?

  Jongens zeg het ook aan jullie vrienden dat onze President Bouterse van ons allen houdt.

  Onze President is aangesloten bij een Christelijke Gemeente kerk. Jongens daar hebben ze het alleen maar over goeie dingen.

  Ray (Charles) daar leren ze je om geen kwaad te doen, zoals wat er in Frankrijk is gebeurd. Niet te stelen en om geen andere kwade dingen te doen.

  Vrede staat in Suriname voorop. Waar jullie HOOLIGANS juist mee worstelen. De President wil jullie allemaal een kans geven, ondanks jullie beperkingen. Dat is echt goed nieuws DEUGNIETEN!

  IT REALLY DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!.


  Maak melding

 45. alleen al vanwege het feit dat de ndp een multi etnische partij is verdienen ze nog 15 jaar.
  omdat er de afgelopen jaren op grote schaal fraude is gepleegd , verdiend de ndp het om in de oppositie te belanden.
  helaas is de huidige oppositie niet beter als de huidige coalitie , dus schieten we per saldo geen cent op met het wisselen van de macht.
  de oplossing is echter simpel.
  iedereen die in de coalitie of oppositie heeft gezeten , in de afgelopen 10 jaren , mag zich niet meer op het politieke toneel vertonen.


  Maak melding

 46. Aan de DROMERS van de tweederde-heilstaat !

  Zie wat er gebeurt met jullie Venezuelaanse zusterheilstaat !

  CNN-news artikel 16012015 :

  “Venezuela is on the verge of default because of cheap oil
  prices, and President Maduro is begging China and OPEC
  for help.”

  Jaja, BEGGING FOR HELP !


  Maak melding

 47. Radjkoemar Rajaram, Jij bent zeker uitverkoren he? Als jij die Tantra-Mantra kent, dan kennen tig andere mensen het ook! Ook die tig andere mensen kunnen het gebruiken om hun wensen te laten vervullen. Dus naar wie moet God nu luisteren? Naar Rajaram of naar die anderen?
  Conclusie: je hocus pocus is waardeloos en werkt niet en zo ja, dan werkt het even goed voor die anderen. Dus ben je nog steeds nergens!


  Maak melding

 48. Ik wil ook 5 vrouwen tegelijk hebben. Maar tenminste ben ik nuchter genoeg om te beseffen dat het maar een droom zal blijven.
  Helaas is de paarse groep zo onnozel dat ze hun eigen halicunaties geloven. Ze zijn zeker bezig geweest te helpen die 400 kilo te brengen naar justitie?


  Maak melding

 49. Op die tweederde meerderheid wordt gehoopt om alle macht naar hun hand te kunnen zetten. Want zo wil men die moordenaar Bouterse voor het leven benoemen tot president, naar het voorbeeld van Chavez.. Dat zal niet gebeuren, want de Nieuwe Combinatie die dit weekend wordt geproclameerd heeft beteren papieren en de beste kansen. NDP heeft in de afgelopen jaren duidelijke haar onkunde laten blijken. Het gehele onderwijs is naar de afgrond geholpen, de criminaliteit is gestegen, van enig buitenlandbeleid was geen sprake. De president kon nergens heen en er zijn ook geen staatshoofden op bezoek gekomen. De werkloosheid onder jongeren is niet opgelost, een goed economisch beleid ontbreekt, het vestigingsklimaat is abominabel. Het land heeft een groot gebrek aan gekwalificeerde deskundigen, want het zijn niet allen koks, die lange messen dragen. Bij het aantreden van een nieuwe regering moeten drastische maatregelen worden genomen.


  Maak melding

 50. HOOLIGANS, Koos – mies Koosje, Henk Molenaar – tovenaar Henkie, Ray “Charles” – the blind man, Diana – ‘nichtje’ van Ray, krofaja -uitgebrand, JoJo – Front speelgoed, Pokai Tongo – naprater, Hojot – meneer halt weet niet beter, Neus – onze SNUIVER, W. Whome – Wie is zo onverschillig?, Pieter – ontsnapt uit Pieter Baan Centrum, Henkes – Mr. Heineken, Sweetie Mofo – heeft genoeg aan een volle buik, jOna – na joe wan swaar’ a WALVIS?, Ghorah – gore figurant ja, Dompo watra – Dom(mer) als water(urine) uit een po, Bojo – echte WOJO product, Ram Singh – onze RAMmelaar, die singt vals!, Ira – Ira(k) terrorist opzoek naar oorlog, Linglong – ling(erie) long kan nauwelijks ademhalen, Dre – Dre ai droge grapjas.

  HOOLIGANS, jullie zijn hier met z’n 21-tigen wederom aanwezig op de site. Daarmee win je helemaal geen verkiezing van 25 mei 2015. Met een gemiddelde van 2 tot drie nick-names per persoon, staan jullie dus op deze site met nauwelijks 10 – “zwakzinnige” personen.

  Dat jullie in na weer VIJF jaren nog steeds met nauwelijks tien man op de site aan het TERRORISEREN zijn, zegt alles over jullie als “persoon”. Geen kip oftewel NIEMAND wil zich met jullie “personages” VEREENZELVIGEN ofwel IDENTIFICEREN.


  Maak melding

 51. Dit zeg ik: als deze regering bouterse nog een keer aan ee macht blijft, surinamers schrijft op, het zal jullie en je kleinkinderen , achterkleinderen berouwen van wat jullie hun hebben aangedaan. Intussen zullen de veroorzakers tussen de zoden liggen. Ik kom pas su en wat een onbeschofte mensen die voornamelijk betaat uit de creoolse bevolking. Let op ik discrimineer niet , het is een feit! Ga en ervaar het zelf.


  Maak melding

 52. “Freedom2u

  Onze President houdt van z’n bevolking, dus ook van jullie en zal dat nooit doen om je uit te leveren”

  Hoeveel onschuldige Surinamers zou hij vermoorden wanneer
  hij niet van zijn bevolking zou houden?!


  Maak melding

 53. Harold

  2/3 meerderheid. hoe dan?
  In deze regeerpriode is er geen enkele productiebedrijf opgezet.
  Naast de populistische, ondoordachtig sociale projecten, zijn er wel infra- structurele projecten uitgevoerd, die vele malen duurder zijn dan normaal, gegund aan bepaalde mensen, die hierdoor binnen een korte periode steenrijk zijn geworden.
  Als je kijkt naar de huidige financiele situatie van het land, dan zijn we weer in de dezelfde situatie beland als 10- 20 jaar terug.
  En waar is het grondbeleid van deze regering?
  Waarom is het zo moeilijk om aan een stuk grond te komen?
  Terwijl anderen (die al rijk zijn) speculeren met grond en daardoor miljonairs zijn geworden.
  De stad wordt steeds drukker, dagelijks verloren we duizenden liters aan brandstof door de lange files.
  Waarom maakt men geen meerdere wooncentra met de nodige voorzieningen op Paranam, Zanderij en Commewijne.
  Er worden steeds vruchtbare gronden verkaveld, dan wil voedselschuur worden, hoe dan?


  Maak melding

 54. @Freedom2u, NDP mag nog 5 jaren zitten en ik kan jou verzekeren dat als zij winnen het hele land kapot zal gaan. Kijk maar om je heen wat in verschillende landen gebeurt.

  -de rijken worden rijker
  -de armen worden armer
  -fraude zal toenemen
  -corruptie zal toenemen
  -de bejaarden club zal toenemen
  -bedreigingen zullen toenemen

  Aangezien sommigen het steeds weer afgeven op Santhoki en niets meer moeten hebben van Somohardjo zou ik zeggen opgepast, want een ieder weet wel waar het vermogen zit en wie de hardwerkende zijn van het land.

  @Freedom2u, ik wens jullie vooral heel veel succes en hoop dat een ieder die weet hoe ze aan hun geld en stukje grond komen ook lekker kunnen leven en ook goed kunnen slapen.

  =Ik hoop dat het volk wakker wordt en het niet zo ver laten komen.


  Maak melding

 55. josef zoon ,, de laatste tijd horen wij niks meer van jou en je trein project en ook niet meer van je baas..

  komt die trein nog voor 25 mei. a.s.

  waar kunnen we de kaartjes komen..


  Maak melding

 56. Radjkoemar Rajaram,

  De Shrimad Bhagavatam is m.n. bedoeld voor Bhakti en Moksha. Het is niet bedoeld om een dictator als Kansa of Bouterse te helpen. Ik hoop dat je beseft dat Heer Krishna de paapi koning Kansa, die bloed aan z’n handen had, net als Bouterse, met de dood verlost heeft? Waarom wil jij eigenlijk jouw lot verbinden aan die van de moordenaar Bouterse? Wat schiet jij daarmee op? Wat schiet Suriname daarmee op?
  Ga liever iemand steunen die clean is en een devoot van Heer Krishna is.


  Maak melding

 57. Pres DDB is een devoot van God en hij heeft zelfs een Bhagavad Gita in zijn kamer.
  DDB heeft alle aanvallen die NL op SU had gepleegd verdedigt, zodat SU geen Kolonie/slaaf/knecht/ondergeschikte/afhankelijk van NL is geworden.
  Aanvallen door NL waren;
  1Staatsgreep
  2Coup
  3Binnenlandse Oorlog
  4 Politieke rol van NF/G7/PS om baas van SU te worden.
  5 Surinamers onschuldig zwart maken met drugsveroordeling.
  Pres DDB wil de armen rijker maken met sociale steun en ontwikkelingen.
  Met de Pres DDB komen ook mijn wensen van algemeen belang behartigen van het volk in vervulling.
  Pres DDB doet wonderen dwz wat je niet verwacht had heeft hij dat gedaan zoals Grote bruggen bouwen, Staats Goudbedrijf, Fabriek voor het bouwen van Woningen, Raffinaderij voor het maken van Gasoline en Diesel etc etc.
  Hij is geen Kansa, maar BalRam broer van Sri Krishna. Hij is geen Ravan, maar Hanuman.
  Hij krijgt alle bescherming van God, omdat hij zijn Dharma( plicht) uitvoert voor het welvaart en welzijn van de Burgers.


  Maak melding

 58. @Radjkoemar Rajaram
  1) Wie heeft de rekeningen voor al die mooie dingen betaalt, niet de regimes waar Bouterse verantwoordelijk voor was.
  2) Als de staatsgreep NL is dan is Bouterse ook NL.
  3) Als de Coup NL is dan is Bouterse ook NL.
  4) U mag er van uitgaan dat een vonnis in NL na het doorlopen van alle rechtsgangen goed genoeg gecontroleerd is en dat de kans op vergissingen en zwart maken van onschuldigen vrij nihil is.
  5) Venetiaan was ook geen vriend van NL. Hij vloog ook direct door naar China.
  6) Uw wensen van algemeen belang kunnen dan wel uitgekomen zijn maar kunnen ze duurzaam betaald worden of bezwijkt het land onder de schulden en onbetaalde rekeningen.
  7) Staatsgoud bedrijf was er al en Venetiaan zou aanzienlijk minder betaald hebben voor de Surgold deal en maar 5% minder aandeel gekregen hebben. Indien DDB de ingeslagen weg door gezet had zou Merian kreek al draaien.
  8) Over welke Woningbouw fabriek heeft u het. Volgens Abrahams zou hij 2 jaar geleden aan in de boot gegaan zijn en zou de grond al klaar liggen. Hij is vast in Angola aan wal gegaan.
  9) Raffinaderij was geen Bouters project. Het was al in kannen en kruiken onder Venetiaan. Alleen zouden ze toen slechts $ 350.000.000 lenen en hebben ze nu $ 700.000.000 geleend omdat de president grepen in de kas van Staatsolie doet om nog iets te kunnen betalen.
  tot slot:
  10) De heer Bouterse heeft alle hulp van onze lieve heer nodig. Zijn zoon zal hij niet meer terug zien. De aanklager blijkt Victor Bout voor slechts 1 filmpje veroordeeld gekregen te hebben tot 25 jaar. Dino heeft meerder filmpjes laten maken en heeft samenzwering met Hezbollah en Drugssmokkel op zijn aanklacht staan terwijl Victor Bout voor het leveren van wapens aan FARC in het Manahatan distric court moest verschijnen.


  Maak melding

 59. Radjkoemar Radjaram,

  Man, je maakt rare grappen hoor. Bouterse vergelijken met Balbhadra en Hanuman Swami. Hou op man!

  Je bedoelt zeker dat Bouterse broertje is van Duryodhan en van Kumbhakaran. Net als Kumbhakaran slaapt hij de hele tijd en eens in de 6 maanden geeft hij een persverklaring ipv naar het parlement te gaan en zaken te bediscussieren daar over de vooruitgang van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.