Bouterse: never push a peaceful man too far

132

PARAMARIBO/COMMEWIJNE, 18 jan – Voor sommigen die Desi Bouterse te luid en te lang allerlei zaken naar het hoofd slingeren, heeft hij slechts één boodschap. “Never push a peaceful man too far.” Bouterse zei dit tijdens een massabijeenkomst van zijn politieke partij NDP.

Het was in Tamansarie, in het district Commewijne. Vooral de VHP van Chandrikapersad Santokhi heeft nogal wat te vrezen. “IK heb het niet in een bar gezegd of op een politiek podium. Ik heb in het parlement gezegd dat ik de helft van de VHP kan opsluiten”, zei Bouterse. Hij herhaalde overigens dat het geen zin heeft ut te halen naar politieke tegenstrevers. Met zijn nieuwe en ouder politieke partners wil hij werken aan een ‘platform’.

Het platform moet een aantal politieke partijen bijeen brengen met het oog op de algemene verkiezingen. “We hebben geen andere keus dan samen te werken. Ik ben niet gaan zoeken naar grote partijen, maar naar mensen met hart voor Suriname. Onze taak is een bundeling te weeg te brengen, die wat voor dit land betekent. We hebben een missie te volvoeren met als enige vijand de armoede.”


132 REACTIES

 1. Bouterse in de bocht. een vredelievend persoon, met 15 doden in dec. ’82 en een compleet uitgemoord Moiwana op zijn geweten.
  gelijk dreigen met “ik” kan de helft van de VHP opsluiten, je reinste intimidatie van een brulaap
  En niet uithalen naar politieke tegenstanders, “vooral de VHP van Chandrikapersad Santokhi heeft nogal wat te vrezen” is dit niet het tegenovergestelde
  “we hebbe geen keus dan samen te werken”, hij bedoelt ik heb geen andere keus, alleen een groot probleem, wie wil dit nog?
  “We hebben een missie te volvoeren, met als enige vijand(?) de armoede, maar wel een armoede die hij zelf en zijn regering veroorzaakt heeft met zijn wanbeleid
  Hij wordt met de dag (gevaarlijk) gekker


  Maak melding

 2. Ram en hans gaan jullie op het dak zitten. Die man heb hart voor suriname elke keer is het zelfde verhaal santhoki en crew doen nog meer maar wat ze willen en ik hoor geen van jullie wat zeggen. Hyprocriet en allemaal.


  Maak melding

 3. Deze man is allesbehalve peaceful. Zijn mannetjes staan al klaar om het land te destabiliseren. Kritische mensen zullen omkomen bij zogenaamde auto ongelukken, gewelddadige berovingen en andere tragische gebeurtenissen.
  Verwacht geen diepgaande en grondige onderzoeken.


  Maak melding

 4. Ja baja , alweer een platform van hersenloze idioten criminelen , verkrachters en moordenaars. Jeugd van su komop stem op julliewaardeloze leider.


  Maak melding

 5. De havik die zichzelf peaceful noemt, zou al vanaf het begin van zijn zittingsperiode de helft van de VHP opsluiten.
  – Hij probeert wederom eigen rechter te spelen.
  – Vier en een half jaar was je in de positie om het OM de bewijzen te overhandigen.
  – Als er daadwerkelijk duidelijke bewijzen van vermeende corruptie tegen de VHP aanwezig waren, zouden er allang stappen zijn ondernomen. Maar die zijn er kennelijk.niet.
  – Er zijn genoeg andere gegadigden om opgesloten te kunnen worden: Abrahams, Gopie, Sew A Tjon, Hok, Brunswijk, Lindscheer en de slachter van Paramaribo D.D. Bouterse. Er zijn genoeg namen, zeker meer dan de driekwart van de NDP.


  Maak melding

 6. Wanneer van Coblijn en Santokhie allerhande zaken naar het hoofd van Bouterse slingeren tijdens politieke verdageringen is het wel geoorloofd, maar als de NDP voorzitter iets terug zegt dan mag dat niet !!!!

  De VHP moet haar borst alvast maar nat maken want misschien wordt idd de helft van deze lieden opgesloten vanwege corruptie.

  Let wel, (Oom Tjallie) Pahlad had ingeschreven voor de bouw van het Wanica ZH voor 30 miljoen SRD. Rudisa heeft ook ingeschreven voor 9 miljoen SRD en is de opdracht aan hen gegund.

  Oom Tjallie is nu dus boos en daarom overgelopen naar de VHP, en zie daar de houding van een zgn ´eerlijke´ Surinamer en maar eigenlijk een VHP schurk !

  Anyway, het wordt nog spannend want; the most exiting is yet to come !

  Pres Bouta, wi lobie yu !


  Maak melding

 7. Bouterse houdt ervan om blufpoker te spelen maar als de tegenstander geen zwaktes vertoont, laat Bouterse zijn ware aard zien en begint hij krachttermen te gebruiken. Bouterse kan de helft van de VHP opsluiten. Welnu, als hij inderdaad zijn presidentschap wenst voort te zetten dan zou ik de grootste tegenstander verzwakken door de leden van die partij op te sluiten. Maar dat durft Bouterse niet want hij schreeuwt liever moord en brand. En ik blijf erbij, de zet van Santokhi om de rechter te wraken is een meesterlijke zet geweest. Nu hoeft Santokhi niets anders te doen dan met de armen over elkaar te leunen en af te wachten. Ja, had hij maar de VHP’ers opgesloten …..


  Maak melding

 8. Ai baja. Het is lang geleden dat ik zo heb gelachen mang.
  Dit is een regelrechte bedreiging van de democratie, en op de gewone man, journalisten en de oppositie.

  Meneer kijk eerst in jou eigen tuin voordat je anderen van corruptie beschuldigd. je hebt je ware gezicht laten zien.

  Partijleden die fraudeerden en waar je nooit een onderzoek naar hebt ingesteld. Je bent gewoon schandalig meneer.
  Ik noem maar een naam, Ramon Abrahams.

  Hij is net een kind die zijn zin niet kan krijgen. Hij weet dat al hij de verkiezingen verliest dat hij een groot probleem heeft in Suriname.

  Hij weet dat die Amerikanen hem in de smiezen hebben. Want hij weet niet wat zijn zoon allemaal tegen de Amerikanen gaat vertellen voor strafvermindering.

  Verder wil ik de jeugd van Suriname bedanken die deze zware crimineel vier en een half jaar geleden aan de macht hebben geholpen.

  Ik hoop dat ze hiervan geleerd hebben. Want een jong meisje zei toen op TV: Ik heb de coup niet meegemaakt en wil vooruit met Suriname.
  Jonge dame, je hebt gezien, Suriname is juist achteruit gegaan. Er is veel meer criminaliteit en corruptie.

  Een van Bouta zijn actie punten was minder regels. Ik heb er niets van gemerkt. Hij bedoelde waarschijnlijk meer Tjoekoe.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. “Never push a peaceful man too far.” Bouterse zei dit tijdens een massabijeenkomst van zijn politieke partij NDP.

  Woeha woeha woeha.
  Je kan niet meer op steun rekenen van het Nationaal leger ondanks dat je uit naam en positie de bevelhebber bent.
  Het nationaal Leger al zich, volgens 99% van het kader en de top, niet meer laten misbruiken als in 1980 toen waren de mannen stoer vanwege de wapens en bang vanwege de eerste keer met zulks te worden geconfronteerd. Maar anno 2015 weten ze beter, zijn beter geschoold en opgeleid in Amerika, Indonesië, Brazilië eh niet in Grenada.

  Eigenlijk bedoel je te zeggen pee-ful man ipv peaceful man.
  Woeha woeha woeha, want dat doe je thans in je broek hé waktie, zei jij niet en song jij niet “mek ding kong we wakti deng” ai want nu is het op 25 mei dat het blok zingt zoals jij in de jaren 80 “mek a kong oenoe e waktie ing”


  Maak melding

 10. Keizer Bigi Mofo I ten voeten uit;

  “Voor sommigen die Desi Bouterse te luid en te lang allerlei zaken naar het hoofd slingeren, heeft hij slechts één boodschap. “Never push a peaceful man too far.” Bouterse zei dit tijdens een massabijeenkomst van zijn politieke partij NDP.”

  Laat de Amerikaanse Ambassadeur dat maar niet horen,
  al die bedreigingen!!!

  ‘peaceful man’?! Je hebt er slechts 100 vermoord noh?


  Maak melding

 11. Mensen, check via Facebook de gehele stream van het programma: Info Act (Suriname) van 14-01-2015 met als onderwerp; Info Act Verworvenheden !

  Let wel, dit is het 1e deel van de verworvenheden van deze President en volgt er spoedig ook een 2e deel !

  Ik hoor jullie later !


  Maak melding

 12. Absoluut BAAS we horie baka gi joe dus joe baka bradie suriname is niet meer tekoop miwel bo sroto ding, laat haaters haten na joe buba deng nomang kong one nation one brotherhood


  Maak melding

 13. Wijze woorden van de President :

  “We hebben geen andere keus dan samen te werken. Ik ben niet gaan zoeken naar grote partijen, maar naar mensen met hart voor Suriname. Onze taak is een bundeling te weeg te brengen, die wat voor dit land betekent. ”

  Ik wil er nog aan toevoegen dat “We dragen een gemeenschappelijk verantwoordelijkheid voor alles wat goed en fout gegaan is in dit land. ” Nu is het tijd om alleen nog maar vooruit te kijken in het belang van ons en onze kinderen.


  Maak melding

 14. Zo nu komt de ware aard naar boven.Dit is nu je volk laten weten wie wat zegt kan kogel verwachten.En Santhoki is ook laf, die doet en kan niks.De kat in het nauw is bezig met rare sprongen,En wat het mooiste is in het leven zelfs!Desi Bouterse gaat een keer dood.Dus geduld mensen iedereen zijn tijd komt.


  Maak melding

 15. Dit was gezegd door Bouterse en staat weer geschreven::::: Ik heb in het parlement gezegd dat ik de helft van de VHP kan opsluiten”, zei Bouterse.

  Als Bouterse een echte man is klaagt hij een ieder aan, maar dan moet hij wel gaan beseffen dat meer dan de helft van de personen die achter hem staan ook de bak in zullen gaan.

  Wanneer je niets gedaan hebt zul je ook nooit iets aan je hoofd geslingerd krijgen.

  Mensen die Bouterse zo ophemelen mogen dit wel doen, maar waarom vragen zij Bouterse ook niet om naar de rechtbank te stappen om zijn onschuld te gaan bewijzen????

  -Hooghart is ook een vreselijke man die vandaag onder de paraplu van Bouterse zit. Zo zullen vrienden en families verder verrijkt worden.


  Maak melding

 16. Bouterse: never push a peaceful man too far

  DDB: Is Super Hypocriet!!!!!!!!

  Hij verdeelt keer op keer verdeeldheid in het land!!!! Hoezo WANG PIEPEL????!!!

  Groet,Ram Ram ,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. Bouterse een vredelievend persoon? Wat een grap. De feiten spreken voor zich. Er is alle reden hem op te sluiten. Hij is toch onherroepelijk veroordeeld in NL? Alle herzieningsverzoeken zijn toch afgewezen? Laat hij ook naar zijn zoon kijken. Wie heeft het hier over het kunnen opsluiten van anderen. Kijk eens in de spiegel Bouterse, em kraai geen onzin uit.


  Maak melding

 18. -Ik zit het een en ander te lezen en deze regels vallen mij op:::::::::

  =De strijd bij de komende verkiezing zal volgens de NDP-voorzitter gaan tussen dekolonisatie en rekolonisatie. Bouterse zei dat samengewerkt moet worden om ervoor te zorgen dat de natuurlijke hulpbronnen de ruim 540.000 mensen in het land ten goede komen. Hij zei dat er hard is gewerkt de afgelopen 4.5 jaren.

  -Allereerst praat men over dekolonisatie, maar Surlaco kon Bouterse niet in eigen boezem nemen, omdat het voor de staat financieel niet mogelijk was.

  -Dekolonisatie::::haast alle grote projecten gaat men bedelen bij de ex koloniale landen, omdat zij gewoon geen kennis in huis hebben.

  -Je stemt voor de NDP, maar als men vraagt om de corruptie te onderzoeken wordt er niet meer naar je geluisterd. Zie wie de aller rijksten van het land zijn geworden.

  Een stelletje hypocrieten, bejaarden, oplichters, fraudeurs etc die opnieuw aan de macht willen komen.

  Succes voor alle Surinamers en kijk maar even om je heen en zie Venezuela en Haïti maar.


  Maak melding

 19. Het is godgeklaagd dat deze psychopathische MOORDENAAR die uitspraak in zijn mond durft nemen.

  Hij toont hiermee hoe zwaar gestoord hij is en dat elk moreel besef hem vreemd is. Typerend voor een psychopaat.

  En alle organisaties in SU die deze uitspraak zonder kritiek voorbij laten gaan zijn niet alleen laf maar mede schuldig aan het voortwoekeren van dit gezwel. SCHANDALIG


  Maak melding

 20. ““Milton
  Check it out mr. W Whome, check it out !

  Soso lobie nanga blessie !””

  Komen onderstaande ook in aanmerking voor ndp Soso lobie?!

  John Baboeram
  Bram Behr
  Cyrill Daal
  Kenneth Gonçalves
  Eddy Hoost
  André (Ampie) Kamperveen
  Gerard Leckie
  Sugrim Oemrawsingh
  Lesley Rahman
  Surendre Rambocus
  Harold Riedewald
  Jiwansingh Sheombar
  Jozef Slagveer
  Robby Sohansingh
  Frank Wijngaarde


  Maak melding

 21. DDB is een wofl in schaapskleding.

  Hier moet DDB over praten

  Armoede kan bestreden worden met een goede plan van aanpak
  Armoede kan bestreden worden met geld: primaire levensbehoeften.
  Primaire behoeften dat zijn behoeften zoals: eten en drinken,kleding, woonruimte en veiligheid.Primaire behoeften worden ook wel basisbehoeften genoemd.

  Produceren en comsumeren
  Voor producenten produceren goederen voor de consument
  Consumenten kunnen de goederen kopen/consumeren
  Onderzoek waar er behoeften producten, zijn voor consumenten/marketing, productiebeleid, reclame advertentie in kranten, teevee. enz

  middelen voor inzetten: geld hebben om een product te kunnen kopen

  Er zijn meer behoeften dan er geld beschikbaar is
  schaarste.
  Vrije goederen: zonlicht, water, regenwater,

  Secundairebehoeften (verder verdeelt in luxebehoeften/ het leven zeer aangenaam te makenoa designkleding, auto, cel/mobiletelefoon enz)

  Er moeten dus productieondernemingen komen die producten kunnen maken, die gemaakt worden om op markten in Suriname en buitenland kunnen worden verkocht en er geld is.

  Er moet eerst geld zijn om de armoede te kunnen opheffen.

  Verbouwen van landbouwproducten, kleding kunnen maken, enz, enz.

  Diensten.

  Geld moet eerst verdient worden en daarmee kan de armoede worden opgelost.

  Wat belangrijk is: 1 de mentaliteit van de Surinamers. DDB zei: Surinamers zijn lui, tot op zekere hoogte kan ik met hem mee gaan. Ik zeg een gedeelte van de Surinamers heeft de verkeerde mentaliteit, is ongeschoold, waardoor hun gedrag niet leidt tot werk en inkomen. Er zijn te veel afvallers in het onderwijs. Let op! de gezin is de hoeksteen van de samenleving. Zie hoeveel Surinamers van een bepaalde etniciteit zijn uit éé’n ouder gezin. Een moeder met kinderen van verschillende mannen. De kinderen die dit gedrag ook weer overnemen. Hier moet ook aan gewerkt worden, dat deze ouder/ verwekker van het kind de zorg voor blijft dragen en dat ding man no dé dok. Dat deze mannen zorg dragen voor een goede opleiding, werk, verantwoordelijkheid leren en moeten dragen. Mensen die dag en nacht op hoeken van straten en winkels staan, moeten worden bijgebracht dat dit niet kan. Een vak leren om geld mee te verdienen/gaan werken.

  Er moeten veel vakscholen in Suriname worden opgezet worden waar dropouts een vakopleiding gaan volgen en dit met een vakdiploma afronden en gaan werken.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 22. Opvallend dat alle Bouterse fans hem “Baas” noemen.

  Als hitsige paarse teefjes die als een domme hond achter hun meester aanlopen omdat deze ze af en toe wat kluifjes toewerpt

  Walgelijk.

  Bouterse gooit het nu weer over de strijd tegen het kolonialisme.

  En dat terwijl Suriname onder zijn leiding wordt leeggezogen door de Chinezen en deze bij tienduizenden het land binnenstromen/


  Maak melding

 23. je hebt 4.8 jaar lopen te schelden vervloeken naar die hindoestanen en nu einde rit die wazig / onzeker is huil je naar vrede voor wat..

  die zinkende schip is al diep onder water rest nog santo boma,tenzij de amerikaan jou komen ophalen om vakantie te houden in new-york..

  je zoon zit al daar en wij wachten af op 7 februari a.s. wat er gaat gebeuren,maar hij komt niet naar huis althans voorlopig niet..

  je moet bovendien oppassen,dat je zelf wordt opgesloten door je eigen mensen.


  Maak melding

 24. Bouterse: never push a peaceful man too far

  Aldus de grootste massamoordenaar van onschuldige kritische tegenstanders uit de Surinaamse geschiedenis….

  Dan moet je neus wel heel diep in de witte poeder zitten als je dit durft te beweren….


  Maak melding

 25. Diverse berichten over onze reislustige president gelezen.
  Tot voor kort werd de term “UITLANDIG” gebezigd.
  Nu heet het “UITSTEDIG”.

  Hoe zou dat komen?


  Maak melding

 26. Boodschap aan bouterse, de duivel: sluit eerst je naasten op, inclusief dino als hij terug is met zijn missie uit de USA, alvorens richting de VHP te gaan, jij grote vieze vuile chanteur die je bent. En ja de tijden zijn veranderd hoor, wij leven niet meer in het gujaba tijdperk.


  Maak melding

 27. Sranamans moeten de ogen openen, van een hoofd-
  verdachte van massamoord en gevonniste drugsdealer
  kun je geen DEMOCRATIE verwachten !

  Bedreiging van burgers is NOOIT weggeweest en wordt
  nu Desi in nood is, weer zichtbaarder !
  Bewijzen van misstanden horen bij justitie, de PG, en voor
  lopende strafzaken zoals 8 decembetproces kan Desi
  zijn bewijzen van ONSCHULD die hij zegt te hebben, direct
  aan de Krijgsraad overhandigen !

  Dus kom niet met dreiging, kom met bewijzen !

  De paniek in de NDP is bijzonder groot en de adviseurs zien
  wat er om Sranan heen gebeurt !

  1. de dreiging die uitgaat van de spin-off van het MEGA-Dino
  strafproces in de USA. Zeer schadelijk voor de campagne
  van Desi !
  2. de dreiging die uitgaat van het afwijzen door de Hoge Raad
  in Nederland van het herzieningsverzoek van Desi. De ELF
  jaar voor internationale drugshandel blijft gewoon staan !
  3.Factoren in Zuid-amerika die bedreigend zijn voor Desi,
  zoals het dreigende failissement van Venezuela, de
  verzwakking van de positie van Dilma Roucef in Brazilie en
  de toenadering tussen Cuba en de USA !

  Het grote voorbeeld van Desi, Venezuela zit diep in crisis
  door het nieuwe communisme, Chavezme,de gratisstaat,
  is de staat in nood !
  Plannetjes van Venezuela, Cuba en Desi om de USA te
  beschuldigen van alles en nog wat, te boycotten vallen in
  het water !

  De toestand in Venezuela is deplorabel en er zijn lange rijen
  en gevechten om aan de eerste levensbehoeften te komen !

  Maduro bedelt nu om hulp bij oa China, Rusland en OPEC !

  Hoe erg de situatie is in Venezuela ziet u uit onderstaande
  citaten :

  Zie : CNN Money world

  Recente publikaties :
  Venezuelans face long lines for basics
  Shortages of basic goods like flour and diapers are affecting consumers, with scuffles breaking out daily throughout Venezuela. President Maduro, on a tour of oil-producing countries, blamed the shortages on ‘an economic war’ waged
  by the opposition.

  en :
  Hurt by oil: The already-suffering economy is getting hit extra hard as oil prices have fallen from above $100 a barrel in July to around $45 now. The nation’s currency, the Bolivar, devalued more than any other country’s last year, shedding 60% of its value. It was even worse than the Russian ruble.
  Protests and violence are mounting in Venezuelan cities as food and basic items are hard to come by. Rodriguez says she often sees four-hour long lines at supermarkets for people just trying to buy a bag of flour.
  “It’s an adventure to buy milk, sugar, flour, oil, meat,” says Rodriguez, listing many other items. “The life of Venezuelans has changed a lot. It is sad to see.”

  En dan komt een president in Sranan die door fout onproductief beleid de staatskas en de reserves aan het vernietigen is, met BEDREIGINGEN !!!

  Sranansma, sorgu taki a sraftingdinki komopo na ini den man
  dis’ ede ! Sranan sa wini, jaggi den crimineel !


  Maak melding

 28. “Vooral de VHP van Chandrikapersad Santokhi heeft nogal wat te vrezen. “IK heb het niet in een bar gezegd of op een politiek podium. Ik heb in het parlement gezegd dat ik de helft van de VHP kan opsluiten”, zei Bouterse.”

  Begin maar eerst met Abrahams en je ndp-boeven Mr. 10%!!!

  En nog even iets, het is 2015 en niet 1982! De rechter is daartoe
  bevoegd (om mensen op te sluiten) en niet jij moordenaar en
  cokedealer.

  Say it out loud; ik Keizer Bigi Mofo I (D.D.B.) ben een
  moordenaar en cokedealer!!!


  Maak melding

 29. Peaceful man…Whahaaahaaaaaaaa……bouta en peaceful man….hahahaaaawahhahahaaaaaa……..
  Amnestie wil zeggen NOT peaceful man….Interpol en Europol wil zeggen als je op hun lijst staat…NO Way peaceful man !!.
  Hahahaaaaaaa……de dec moorden,moiwana slachtingen,telefoon coup ,coup 1980,bouta amnestie..en hij praat over peaceful man?!!!

  Dit moet din ootje ook zeggen in amerikaams gevang…..Hezbollah importeren ,wapen en drugshandel doen en beweren peaceful man te zijn ?!!
  Zowel pappie als zoonlief verdienen een kogel dwars door hun kop !


  Maak melding

 30. Precies de exacte woorden heeft ddb gebruikt voordat hij de coup in 80 pleegde. Nu zijn vonnis in hoger beroep is afgewezen sluit het net om zich heen.


  Maak melding

 31. DDB = Veel geschreeuw of gescheer en weinig wol, d.w. z. veel drukte maken zonder en het resultaat is nihil. Zie maar zijn luchtkastelen:
  – 18000 woningen,
  – 4- baansweg naar de Federale Republiek Brazilië Brazilie, met
  fly – overs, oa één ervan naar SB,
  – Treinverbinding van Paramaribo – de Federale Republiek
  Brazilië,
  – Bruggen over de grensrivieren van Suriname
  – Gouden Kerst,
  – Grootste Graanschuur van het Caribischgebied,
  – Grootste Cassavefabriek van het Caribischgebied,
  – flessen kwaliteit waterexport over de gehele wereld,
  – grootste rijksexport van het Caribischgebied,
  – veel ambtenaren in dienst nemen,
  – petrocaribedeal,
  – verhoging brandstofprijzen,
  – stvs en radio die ten dienste staat om propaganda te maken en
  tegenstanders te schofferen,
  – een super kabinet net als in Venezuela, de regering heeft niets
  te zeggen, boven de regering staat het kabinet van president,
  – Suriname is een dictatuur geworden
  – schoolboeken laten verwijderen waarin over de 8 december 1982
  moorden vermeld zijn.
  – amnestiewet
  – stopzetting van de 8 december 1982 moorden een lopende
  strafzaak bij de rechtbank/krijgsraad in Boxel in Commewijne,
  – Het SLM-vliegtuig nemen en overal waar hij naar het buitenland
  wil gaan vervoerd te worden,
  – dure limousines aanschaffen
  – zware beveiliging opzetten met tot de tanden bewapende
  mannen in zwarte kleding met donkere zonnebrillen die in dure
  zwarte auto’s rondrijden in Suriname,
  – domeingronden geven aan familie, vrienden,
  – topfuncties aan familieleden, vrienden,
  – cel/mobiletelefoon voor iedere leerling,
  – internet voor iedere leerling,
  enz, enz, enz.

  DDB is de grootste crimineel die de Republiek Suriname vanaf 25 november 1975 e/o 25 februari 1980 tot heden heeft gehad.

  DDB is een moordenaar! Weg met DDB!
  DDB hoort in de gevangenis van SB en Nederland te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid. In de Republiek Indonesië zou hij voor drugshandel de doodstraf hebben gekregen en dat zou ook worden uitgevoerd.

  Weg met DDB!
  DDB graatie!
  DDB tik joe bondroe dai hoepel op.
  DDB har a dan!
  DDB hoort in de gevangenis te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid.

  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene/Nationale Verkiezingen Voor De DNA Van De Republiek Suriname
  Aan Alle Jonge en oudere kiezers van Suriname:
  Jongoe wan nanga owroe wan, oe bondroe kon wan wan,
  Srananman oe bondroe kon na wan,
  Sranansma oe bondroe kon na wan,
  Wi Na Wi, Wi Na Srananman,
  Wi Na Wi, wi Na Sranansma,

  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene/Nationale Verkiezingen Voor De DNA Van De Republiek Suriname

  Flogo, Flogo, Flogo!, stem massaal op:
  VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI, BEP

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Sranankondre Sa Wini!
  Sranan Sa Wini!
  Sranansma Sa Wini!

  Fri, Fri, Fri! Sranan Fri!

  Leve de democratische rechtsstaat
  Leve de Grondwet van de Republiek Suriname
  Leve de Trias Politica: – wetgevende macht;
  – uitvoerende macht;
  – rechterlijke macht.
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten
  Leve de vrijheid.
  Leve de rechten en de plichten zoals in de grondwet zijn vastgelegd

  Moord is volgens de grondwet van de republiek Suriname strafbaar en de moordenaar moet bij de krijgsraad/rechtbank verschijnen. Dus DDB hoort daarom voor de krijgsraad te verschijnen, ja toch?
  De amnestiewet is een veel lager wetje dan de grondwet van Suriname.
  De amnestiewet is vele malen lager dan internationale wetten, oa van mensenrechten.

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!
  Moesje wer joe pangie now
  Ompie wer joe pangie now
  Alla Sranansma oe wer a srananfragapangie now
  Alla Srananman oe wer a srananfragapangie now
  Alla Sranansma, bar: Hiep, Hiep Hoeree!; ,Bar: Hiep Hiep Hoeree
  Sranankondre Fri, Fri, Fri!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  Sranansma Sa Wini!

  God Zij Met Ons Suriname/rs!.


  Maak melding

 32. I am peaceful and proud man, so if the 18.000 houses are not
  constructed and delivered to the Surinam people, before
  the coming elections, I KILL MYSELF !!


  Maak melding

 33. Armand
  Wijze woorden van de President :

  “We hebben geen andere keus dan samen te werken. Ik ben niet gaan zoeken naar grote partijen, maar naar mensen met hart voor Suriname. Onze taak is een bundeling te weeg te brengen, die wat voor dit land betekent. ”

  Ik wil er nog aan toevoegen dat “We dragen een gemeenschappelijk verantwoordelijkheid voor alles wat goed en fout gegaan is in dit land. ” Nu is het tijd om alleen nog maar vooruit te kijken in het belang van ons en onze kinderen.
  ====================================

  Idd. zeer wijze woorden!!

  Pres, Wi Lobi Yu!!

  Ete Fefi… nanga Fefi moro… nanga Fefi moro!!!


  Maak melding

 34. @Abaisasa@Armando-massmurderlovers Het onherroepelijk vonnis internationale harddrugshandel van DDB luidt ELF JAAR, NIET VIJF !

  DDB kan er VIJFTIG bijkrijgen voor zijn betrokkenheid bij de
  terreurmisdrijven DINO die samenwerking met de
  terreurorganisatie HEZBOLLAH als kern hadden !

  PS : Ook in Venezuela heerst er een pampertekort, kilometerslange rijen om een brood te bemachtigen !


  Maak melding

 35. “Don’t push a peacefull man too far”. Nu wordt ik bang. Deze woorden heeft hij in 1986 ook uitgesproken in het Memre Boekoe Kazerne. Nadat Swedo uit het cellenhuis van Tammenga was opgehaald(bevrijd) Het vervolg daarna was de moord op Ip Gooding. Dus mensen opgepast. En kat in het nauw maakt rare sprongen. Zij verzoek bij de Hoge Raad is afgewezen. 1+1 =….
  Hij voelt de hete adem als hij geen president meer is….


  Maak melding

 36. @Tjallie

  Het is toch werkelijk godsgeklaagd dat deze psychopaat instaat wordt gesteld om deze schofterige en onmenselijke onzin op een podium in SU uit te kramen.

  Geen enkele normaal mens zou dit over zijn lippen kunnen krijgen. Het toont weer hoe gestoord die man is EN hoe ziek de samenleving/maatschappij in SU is dat dit mogelijk is. In een normaal land zat die man al lang in een dwangbuis in de achterste cel van de green-100 mile.


  Maak melding

 37. Zitten we al in de bedreig fase?
  Opmerkelijk want de tijd tussen de bedreigfase en de totale chaos is normaal erg kort. En we zijn nog 4 maanden verwijderd van de verkiezingen.
  Dat betekent dat er snel heel erg nare dingen staan te gebeuren want bedreigingen van Desi moet je zien als verscholen opdrachten naar zijn gatlikkers om te beginnen met actie te ondernemen. Chaos is op komst.
  Paraman en andere debielen hier op het forum jullie hebben je baasje gehoord.
  Tijd om de straat op te gaan. Chaos, brandstichting, moord.
  Wel uitkijken voor de politie want die staat niet aan jullie kant.


  Maak melding

 38. @Srafu,

  Heb je ooit bij stil gestaan, waarom en hoe de militairen destijd aan de macht zijn gekomen ? Deze toendertijd onervaren militairen zijn ook misleidt door de linkse en rechtse kliek die de mensen van dit land tot de dag van vandaag schaamteloos uitbuiten en minachten. By the way : Coke was voor de militairen in Suriname hoor.


  Maak melding

 39. @Abaisa,
  U vindt de woorden van de president wijs. Een wijs man/vrouw bent u echter niet; in ieder geval bent u geen realist maar een opportunist. U bent toch bekend dat het herzieningsverzoek in de strafzaak tegen Bouterse is afgewezen ? Dit betekent dat Bouterse, voor het geval hij herkozen wordt, totaal maar dan ook totaal geïsoleerd wordt en geen kant meer op kant. Dat lot staat Suriname ook te wachten en dit zal zeker gevolgen voor het volk hebben. Het volk staat geen vooruitgang te wachten maar armoede, onzekere toekomst, corruptie, wanorde, en misschien raciale rellen.
  Kiest U daarvoor ?


  Maak melding

 40. Ik zie al 59 reacties die ik werkelijk ni meer ga doorlezen, ik vind dat DDB nu toneel speelt en zich wil profileren als een pres die zogenaamd alles onder controle heeft wat dus absoluut niet zo is. Info Hersenspoeling herhaalt 100.000 x een misleidend soort van interview, op de vragen zie je de antwoorden middels fragmentjes van zowel DDB als Chan, en dan agressieve fragmentjes genomen van Chan en d emeest rustige en beheerste fragmentjes van DDB, dat deze zelfde DDB ons voor landverraders uitmaakte daar zullen we het maar ff ni over hebben en al die andere waardeloze opmerkingen van hem pffff


  Maak melding

 41. Paraman of beter Para dog

  Ram Singh,

  Jo k@ lafaard jo, wil jij die kogel niet zelf komen afvuren? nee ik maak mijn handen niet vuil.

  Daarom heeft je meester al die gepantserde voertuigen nodig no?

  Hij begint weer als in 1982 te brallen vlak voor de 8 december moorden. bouta kan alleen met geweld en amnestie regeren en heeft honderden al vermoord en de manier waarop hij praat gaan nog meer volgen.


  Maak melding

 42. Bouterse: De strijd bij de komende verkiezing zal volgens de NDP-voorzitter gaan tussen dekolonisatie en rekolonisatie ???

  Gvd Suriname is al gekoloniseerd door de Chinezen. Die idioot is de weg volledig kwijtgeraakt.


  Maak melding

 43. Al…. Wat had je anders verwacht degene die jij zo adoreert kan geen respect afdwingen en respect verdient hij ook niet. Niet in Suriname nog minder in het buitenland, hij is en blijft een schande voor onze natie.


  Maak melding

 44. Bouta heeft het recht niet om één VHPer op te sluiten, het enige wat hij kan doen is een klacht tegen de VHPers, waarvan hij denkt of bewijzen heeft dat ze corrupt zijn, indienen. En als hij toch eenmaal bezig is, mag hij meteen ook een klacht tegen de NDPers die ervan verdacht worden corrupt te zijn indienen. Een onafhankelijke rechter mag dan bepalen of ze schuldig zijn en opgesloten moeten worden, Bouterse kan dat niet zonder meer zelf bepalen. Hij kan er niet eens voor zorgen dat hij als hoofdverdachte van lijst van de 8 december moorden wordt afgevoerd, dan denkt hij dat hij zomaar Surinaamse burgers kan laten opsluiten? Hij heeft waarschijnlijk nog niet door dat hij geen dictator meer is.

  Pir Ede, Santokhi mag het land natuurlijk bestuderen als hij dat nog niet heeft gedaan, maar we zijn al tevreden als hij het land beter bestuurt dan Bouta gedaan heeft.


  Maak melding

 45. ik ben benieuwd als er een motie van wantrouwen komt hoe ABOP gaat stemmen.

  Dit zal wel een duidelijke signaal moeten zijn voor DDB.hoe de valg er op 25/26 mei 2015 of beter gezegd na deze motie bij hangt.

  Totale Su-kiezers aan DDB.
  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.


  Maak melding

 46. @Henkes

  Wie is Bouterse?. Bouterse is geen rechter, Bouterse is gewoon een crimineel, de grootste die alles op zijn geweten heeft.

  Opsluiten? Wie opsluiten en waar opsluiten. Recht voor een recht voor allen. Begin eerst zelf met een verklaring hoe het komt dat jou zoon amnestie kreeg, een zeer belangrijke functie vervulde als veiligheidsfunctionaris terwijl hijzelf banden had met extremisten.
  God dank dat US hem te pakken heeft en lopen Bouta en Doekhie de Surinamers te hersenspoelen dat Santokhi een vinger in de pap zou hebben.

  Bouterse doelt niet op aangiftes, maar echt op macht, moord, bloedvergieten, het maakt hem allemaal niet uit zolang hij het voor het zeggen heeft in Suriname.

  Het volk verdient zo een president…….zegt ook wat over het volk, hun niveau en vooral over het psychische gesteldheid van hen.

  Respect moet je verdienen heer Bouterse en NIET afdwingen, deed je zoon ook en kijk waar die is beland.

  Kies Bouterse en de hel breekt los!


  Maak melding

 47. IK heb het niet in een bar gezegd of op een politiek podium. Ik heb in het parlement gezegd dat ik de helft van de VHP kan opsluiten”, zei Bouterse.

  Sinds wanneer is Bouterse rechter ? Sterker ik hoop dat hij dit doet. De int gemeenschap en in het bijzonder de VS gaan dit nooit accepteren. Obama gaat Desi ritueel onthoofden mark my words


  Maak melding

 48. De VHP-er Mahinder Jogi bezit meer dan 100 stukken land in Suriname. Deze man heeft toegegeven dat hij grond kon krijgen van zijn politieke vriendjes.CORRUPTIE CORRUPTIE CORRUPTIE.


  Maak melding

 49. Een land krijgt de regering die het verdiend. Indien het “democratische” proces leidt tot de herverkiezing van deze meneer dan is het zo.
  Zie de video van zijn toespraak, een toespraak van een machtswellusteling die keihard zegt ik heb geen boodschap aan democratie en die keihard staat te bedreigen met dingen waarover hij geen macht heeft. Althans niet een een democratie.


  Maak melding

 50. RobG als dat waar is moet Jogi door justitie vervolgd worden.
  Een zekere Kanhaai bezit een goudmijn. Ken geen 1 advocaat die een goudmijn heeft. Reden tot onderzoek lijkt mij.
  Waarom heeft Bouterse dan nooit Abrahams, kromosoeto, Hok, Gopi en Sew Atjon vervolgd. Dossiers over corruptiezaken reiken de plafond bij de procureur. Die kromosoeto is nu Directeur van een spaarbank. Te gek voor woorden !

  Wanneer vinden er nu veroordelingen plaats ? Bouterse zou een kruistocht beginnen tegen corruptie. 1 grote poppekast. Pure verkiezingsretoriek.


  Maak melding

 51. Bouterse moet niet zo zeuren want als hij het land goed had bestuurt hoefde hij niets te vrezen.Hij heeft geen verstand van economie en daarom is hij niet in staat Suriname tot bloei te brengen.Als die burgers van het land hem weer kiezen dan betekend dat ze geen verstand hebben om zo een leeg hoofd te kiezen.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 52. @Koos
  Er zouden er meer het boek ‘Gowtu’ moeten lezen!
  Dan kunnen ze lezen waarom die Kanhai (zogenaamd) een goudmijn “bezit”. Een grote corrupte bende die ‘familie en vriendenkliek’van Bouterse.


  Maak melding

 53. Zo, jongboi bouta gaat voor de tweede termijn. Op de oude vertrouwde manier. En wanneer niet de helft van vhp in de gevangenis komt dan gaat hij er wat aan doen? Zou er in de gevangenis ook plaats zijn voor hemzelf en zijn kornuiten?
  Hoe werkt zijn jongboi stoere bangmakerij heden ten dage? Wordt hij niet 70 met gods wil, onze jonge president?


  Maak melding

 54. Deze boodschap klinkt luid en duidelijk in mijn oren.
  Vrij vertaald betekent dit: “als ik DDB de komende verkiezingen niet win, mag de VHP problemen van mij verwachten. Ik ben niet meer moordlustig als vroeger, maar gelijk mevrouw Indira Ghandi laat ik de hele oppositie oppakken en opsluiten om verder ongestoord (zonder oppositie) als onverlicht despoot te regeren.


  Maak melding

 55. Aanvulling op mijn vorige posting

  Somo was een militair van Bravo, Somo en Bravo zijn tweemans.
  Bravo aan Chap en Bellie.
  Jullie mogen Somo en Chan niet uitschelden. Grontapoe na assie tere, Tide ai wai so, tamara ai wai trafasi.

  Ameraali als VP, komt uit het kamp ABOP.
  stel dat: DDB weg is al pres bij een moti van wantrouwen, dan wordt Ameraali president

  Assi tere??!!!.


  Maak melding

 56. @Armand & Abiasa
  U denkt dat de Pres verstandige woorden gesproken heeft. Echter

  1) de President kan niemand op een gerechtvaardigde wijze laten opsluiten.
  2) Nu hij voor de verkiezingen duidelijk gedreigd heeft. Althans woorden uit gesproken heeft die een ieder die verkiezingen volgt als bedreiging zal zien heeft de president in principe elke VHPer gevrijwaard. Indien hij nu overgaat tot vervolging van een VHPer doet hij dat duidelijk uit politieke motivatie en beïnvloed de regering de vrije verkiezingen.

  Ofwel de president laat zich voor eigen achterban verleiden tot loze woorden die aangeven dat hij een eng mannetje is.


  Maak melding

 57. Mocht de paarse partij van baas weer winnen ( zware frauwde ), dan zullen vele paarse ezels en ezelinnen de loodzware lasten der misdaad.moord en drugshandel te dragen krijgen.


  Maak melding

 58. Wat is dit voor dreigement? Bouterse mag dan helaas president zijn, maar dat geeft hem nog niet de bevoegdheid mensen zonder vorm van proces op te sluiten. Herken ik in deze uitspraken weer iets wat vooraf ging aan december 1982? Bouterse denkt kennelijk dat hij nog steeds dictator is. De uitspraak “Never push a donkey too far” past beter, want peaceful is hij zeker niet, dom wel.


  Maak melding

 59. De president heeft GEEN ENKELE BEVOEGDHEID burgers
  op te sluiten !
  Wanneer hij kennis draagt van strafbare feiten kan hij deze melden bij de bevoegde instanties van justitie, hij heeft verder geen enkele bevoegdheid in deze !
  De onafhankelijke justitie en daarna de rechter handelt deze zaken verder af.

  Desi heeft ook bij de 8 december massamoord GROVE
  FOUTEN gemaakt. Ook toen mocht hij als legerleider
  GEEN burgers opsluiten laatstaan hen iets aandoen !

  Militaren moeten burgers terstond na arrestatie overdragen
  aan de autoriteiten van justitie. De PG en de rechters zaten
  bij het oppakken van burgers ten tijde van de 8 december massamoord gewoon op hun werkplek.
  Een verklaring hiervoor heeft Desi toen en ook nu niet
  kunnen geven !

  Door zijn huidige uitlatingen wekt de president de stellige
  indruk dat hij opnieuw de wet en de Grondwet niet kent of
  niet wil kennen !
  Elke burger kan bij vermoeden of kennis hebben van
  strafbare feiten deze melden bij de bevoegde autoriteiten
  van politie en justitie.
  Vraag is juist waarom Desi enkel “strafbare feiten” van
  VHPers wil aanpakken en niet die van zijn parijgenoten/coalitiegenoten die afgelopen drie jaar met onderbouwing zijn blootgelegd.

  Ook slaat Desi mijns inziens, zeer vele, bekende strafbare
  feiten over om nu de VHP te willen aanpakken, ik geef u een kleine en onvolledige samenvatting :

  — massamoorden 8 december
  — massamoorden Moiwana
  — massamoord op indiaanse leiders
  — moord op Horb en andere militairen
  — moord op de lijfwachten van Brunswijk
  — moord op inspecteur Gooding
  — moord op vier ongewapende verdachten van roof

  Dus Desi ga eerst de hiervoor genoemde strafbare feiten aangeven en neem de bewijzen mee, ook die duiden op uw onschuld ! Dan kunnen de onderzoeken naar deze ernstige misdrijven worden aangevangen, voortgezet en afgerond !

  Vooral de Krijgsraad wacht op u !

  Dat is een rechtsstaat, meneer de president !

  PS : Obama geeft ook geen opdracht DINO op te sluiten, de Amerikaans justitie rekent af met DINO en de hele clan.
  Door grenzeloze hebzucht is DINO bezig geweest met drugshandel, wapenhandel en terrorisme !


  Maak melding

 60. Komen US en Holland hem dan met helikopter ophalen? of met plane. Ik denk dat de US tot de verkiezingen wachten. Volgens hen is de financiele balans van Su ook niet op orde.

  Word spang hoor 2015 voor die man


  Maak melding

 61. Linglong, ik snap je reactie niet, reageer je op wat ik geschreven heb of reageer je op wat Bouterse zegt te zullen doen, maar niet kan/mag doen? Ik ben het overigens met je eens dat Bouterse geen rechter is (dat is te halen uit wat ik geschreven heb).


  Maak melding

 62. @Armando Lees het rapport van de VN Mensenrechten-
  onderzoeker A. WAKO maar eens na. Ook daarin kun je de LEUGENS van de Sranang militairen onder leiding van oom
  Desi lezen !
  Trouwens zijn zij misleid om MISDADEN tegen de
  menselijkheid te plegen ? Daarom hoeven zij zich dan
  volgens jouw NIET te verantwoorden ???

  Lees even de strafwet en de Grondwet van Sranang
  zou ik zeggen !!

  Op naar de Krijgsraad met AL DIE militaire misdadigers !

  PS Topmilitairen hebben tegen WAKO verklaard dat een slachting als 8 december nooit meer zou gebeuren !
  En …………..toen was daar de MOIWANA-slachting !!!


  Maak melding

 63. Kijk het filmpje waarop hij dit zegt,…

  Een oude, vermoeide, verwarde, bittere man die volledig de weg kwijt is en daarom extreem gevaarlijk


  Maak melding

 64. Volgens DDB worden gevangenen aangezet verklaringen af te leggen die bezwarend zijn.
  Wel, meneer DDB ben je vergeten dat jouw bloedeigen zoon in de gevangenis zit en inderdaad heel veel over jouw te vertellen heeft aan de amerikaanse justitie.
  Dus als je iemand wil betalen en ze ook het kleingeld wil laten houden moet je naar amerika gaan om precies te zijn in manhatten bij de federal prison.


  Maak melding

 65. Bouta moet dan heel snel zijn met de bewijsstukken deponeren
  bij de PG want zelf kan hij ze niet opsluiten . waarschijnlijk zal
  de mamoetpartij ook hetzelfde doen . want de Balast Nedam zaak zit ook nog vers in het geheugen en ook andere gevallen .

  het zou goed zijn als de beerput wordt opengetrokken dan kan
  het volk eindelijk eens ruiken aan de stank en hoe ze al die tijd
  werden belazerd .

  Elk land waar corruptie hoogtij viert ,is gedoemd te mislukken .


  Maak melding

 66. Wat zijn de s(f)tronters toch een domme en zielige hoop die het moet hebben van liegen, verdraaien, angst zaaien, en hoop op een buitenlandse interventie, zodat ze weer met hun klauwen kunnen graaien in de Staatspot. 🙁


  Maak melding

 67. Abaisa: als er in het verleden en heden 1 groep is die het moet hebben van “‘liegen, verdraaien, angst zaaien” dan zijn het de Paarse Paupers van Bouterse wel, die stuk voor stuk een strafblad hebben en nog nooit betrapt zijn op enige visie.


  Maak melding

 68. @Henk Molenaar, het is te zot voor woorden dat Bouterse niet bekend maakt om welke personen het gaat die corrupt zijn. Puur populistisch politiek bedrijven en personen criminaliseren inclusief haat zaaien zonder dat hij bewijs daarvan heeft.

  Bouterse begeeft weer op glad ijs, hij moet oppassen voor een volgend proces wegens haat zaaien etc. omdat dit strafbaar is.
  De VHP bestuur heeft een case tegen Bouterse. Precies de reden waarom VHP nog niet gereageerd heeft. Ook dit gaat het dossier weer in.


  Maak melding

 69. Het zijn die paarse schurken zelf die steeds roepen ‘houd de dief’!!!
  Het zijn zelf de allergrootste dieven en schurken die Suriname ooit heeft gekend.
  Stelletje sukkels en geboefte bij elkaar.


  Maak melding

 70. Wij moeten een keertje de veemarkt hal in Utrecht huren om de idioten op dit forum uit te nodigen en dan kunnen wij zien wie,wie is.
  Het is gek voor woorden dat idioten op dit forum maar op los schrijven terwijl ze helemaal geen band hebben met dat land.
  Een echte Surinamer schrijft geen nonsens.
  De regering in Suriname kennen jullie niet,jullie hebben het alleen maar van het horen zeggen.

  Bouterse is daar de grote man en dat zal ook zo blijven waterkant net of niet.


  Maak melding

 71. Er worden weer bedreigingen geuit door onze Grote Idioot.
  Hij gebruikt natuurlijk in de aanloop naar de verkiezingen weer de beste kwaliteit (flakes) om goed beslagen ten ijs te komen.
  En dat was hem aan te zien ten tijde van deze uitspraak.
  Peaceful betekent natuurlijk dat hij zich in zijn hogere sferen bevond.
  Dat dit sujet nog president is van ons land heeft hij alleen maar te danken aan dat dominant gevoel dat veroorzaakt wordt door het gebruik en aan zijn volgzame futubois die profiteren van zijn verspilzucht en die slaafs zijn grootdoenerij en agressiviteit voor lief nemen.
  In ons volkslied zingen wij nog steeds de zin:
  Recht en Waarheid maken vrij.
  Dat is ons met de moedermelk meegegeven en zit daarom diep verankerd in ons denken en ons wezen.
  Kunnen wij straks weer met trots en opgeheven hoofd uit volle borst zingen: Recht en Waarheid maken vrij?


  Maak melding

 72. T@sjang
  Natuurlijk is bouterse een grote man kleine mannen worden niet op de lijst vezet door interpol en hoeven ook geen amnestie en worden ze ook niet gezocht in drie landen, waaronder het eigen land. Als de waarheid een beetje belangrijk zou zijn had die kankerende sjit daar nooit gezeten! Een beetje belangrijk maar.


  Maak melding

 73. Weet je niet dat ze Bouterse 40 miljoen moeten betalen!
  Daarom zijn ze de zaak aan het rekken tot 2017.
  Ze zitten met Bouterse in hun maag, want als het internationale gerechtshof Bouterse gelijk geeft,dan moeten ze als nog over de brug komen.
  En dat zal erg pijnlijk voor ze zijn.
  En dan zal het liegen en bedriegen afgelopen zijn.
  Jullie hebben altijd een grote mond over mensen rechten,bestaat dat?


  Maak melding

 74. Bouterse zit ook niet op de internationale lijst.
  Ze hadden gedacht dat met hun vonnis ze Bouterse zouden isoleren maar dat is totaal mislukt.
  Maar jullie zien zelf dat recht niet bestaat,het gaat om wie de macht heeft.
  In hun ogen is Bouterse een verstoring factor voor hun economische belangen,daar gaat het om.

  Maar het Surinaamse volk slaapt niet meer mie boi.


  Maak melding

 75. @Slang
  Welke economische belangen van Nederland kan Bouterse schaden.
  BNP Nederland $ 860.000.000.000 nr. 17
  BNP Suriname $ 5.000.000.000 Ongeveer nr. 150.

  80% van de Nederlandse economische belangen ligt in West Europa.
  Suriname is van uitermate gering belang. Het is oogstens een soort maagzweer die jaarlijks ruim $ 200.000.000 aan familie giften opslurpt.


  Maak melding

 76. Desi raaskalt, is van slag want Dino e toktu na ini Amerkan Jail !

  De samenwerking met Somo is ook tot stand gekomen na
  dreiging met vervolging voor grondboeverij/knoeierij !

  De dreiging vanuit Dinostrafzaak in de USA is MEGA-groot,
  MC-Sranan-hogepieten krijgen totaal geen info, welke
  belastende FEITEN tegen WIE worden onthuld door
  Justitie USA, in deze strafzaak. Velen ontwijken bepaalde
  plaatsen en willen ook zo weinig mogelijk contact met Desi !

  Door de houding van de adviseurs denkt Desi dat Sranan
  geen gevaar loopt financieel, terwijl de staatskas LEEG is !

  Desi heeft na vier jaar eindelijk blijk gegeven dat hij het
  woord bezuinigen kent. Dat ook toepassen, ho maar !

  De werknemers van Staatsolie kunnen alvast beginnen te
  betalen, met bevriezing van hun lonen !

  Maar goed, wij zitten qua financieel beleid op de Chaevez-
  Gratis-voorzieningen-route ! Nieuw Communisme !
  Dus binnenkort ook in Sranan kilometerslange rijen voor bemachtigen levensmiddelen etcetera !

  Zie de Venezuelaaanse-rijen op CNN (inclusief gevechten
  tussen de hongerige burgers), deze feiten toont de
  dictatoriale-voorlichtingsdienst van Desi niet !
  Dus tjek op CNN-Money !

  Pres : Ik weet van corruptie van anderen maar de recente
  Paarse corruptie-feiten en Paarse corruptelingen zie ik niet
  en ik kan mij ook niet voorstellen dat mijn paarse politici
  stelen van het Volk ! Zo’n Abrahams, Gopi, Sew Atjon, Kromosoeto, Gopi en mijn andere adviseurs zijn goudeerlijk
  en werken zeer hard voor het Volk !

  By the way, ik weet echt niet van wie de Scalians zijn hoor
  en enkele van de goudmijners moeten misschien nog wat afrekenen met lanti !
  Maar wij, als lanti, betalen ook laat (of niet) dus …………..


  Maak melding

 77. Amnestie desi raakt gefrusteerd, 400 kg verloren door tip van DEA, zoon die hij nooit meer gaat zien op vakantie voor altijd en een waardeloze regering die geen van de beloften kan vervullen en zijn amnestie is hij over een paar maanden kwijt en gaat op lange vakantie naar holland.


  Maak melding

 78. Dre
  @abaisa
  Welke surinamers zijn de goede surinamers? Die paarselingen? En de rest? Wat doen wij daarmee?
  ====================================================
  Heropvoeden indien mogelijk; zo niet dan rekent de tijd wel met ze af.


  Maak melding

 79. Never push a peaceful man too far.

  Iemand moet hem maar uitleggen dat inactiviteit niet hetzelfde is als being peaceful. Dus als men hem wil pushen, dan is het om hem weer actief te maken, z’n taken als president serieus te nemen en hard te werekn eraan. Deze epresident is de meest inactieve regeringahoofd die Suriname ooit heeft gehad.


  Maak melding

 80. Deze site,is een heel goeie therapie voor pajongwaaiers[ voetoe boys]van de kolonisator.,die al langer als 30 jr met een trauma zitten.leef je maar hier uit sukkels ,hier mag je alles zeggen.de baas zorgt voor ontwikkelingen en heeft ècht geen tijd voor jullie onproductieve gezwam en gezoem die geen zoden aan de dijk zetten.maar gelukkig zijn er ook psychiaters die jullie wanhopige gekrijs kunnen aanpakken….de regering in Paramaribo,aan de noordkust van zuid america is hard op weg [nu al]de beste ooit in Suriname te worden.laatste diplomatische suc 6,..de kolonisator kwam met hangende pootjes terug,nadat ie was teruggeroepen.dus al die …Dreetjes en de Lafoes hier op de site…hit the road man !!!


  Maak melding

 81. Abaisa over tijd gesproken je baasje is al een 70plusser en loopt al bar slecht met moeite de trap op. Lijdt ook aan hepatitis, hoge bloeddruk, diabetes, hart en vaat ziekte. Dus ie sabie a torie,


  Maak melding

 82. Printa , dus jij bent ook zo 1 wel het recente verleden van de 20’e eeuw onder de kokosmat schoffelen , maar wel steeds het slavernijverleden aanhaalt, inkonsekwent en hypocriet, vindt je niet?
  En allemaal om de misdragingen van een crimineel en de boevenbende goed te praten? hoeveel heb je gesnoven om zo’n reonrealistische kijk op de ontwikkelingen in Suriname te hebben, en zet die paarse bril eens af, misschien dat je het dan allemaal wat helderder ziet


  Maak melding

 83. En zo is het, als er onregelmatigheden zich hebben voorgedaan, dan moet de informatie doorgespeeld aan de daartoe bevoegde instanties. Verder moet Bouterse zijn smoelwerk houden, hij kan en mag niet op de stoel van de rechter zitten.

  PARAMARIBO – Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken het volk misleiden. Bouterse herhaalde op het NDP-podium zaterdag in Tamansari, Commewijne, dat hij de helft van de VHP kan laten opsluiten. De president probeert volgens Gajadien de aandacht te verleggen van de mega-corruptiepraktijken die plaatsvinden in het land.

  Het schreeuwen op het podium is duidelijk een afleidingsmanoeuvre, zegt Gajadien aan Starnieuws. Bouterse deed deze uitspraak in februari 2012 in De Nationale Assemblee, maar er is geen enkele actie ondernomen. Gajadien daagt de president uit om als er onregelmatigheden zich hebben voorgedaan, de gemeenschap dienstbaar te zijn en de informatie door te spelen aan de daartoe bevoegde instanties. “Het bluffen alleen toont duidelijk aan dat de president andere bedoelingen heeft”.

  VHP-voorzitter Chan Santokhi tevens assembleelid kwam in het geweer tegen de opmerking van Bouterse. Santokhi wees op de scheiding van de machten. “Het is niet de president die mensen opsluit. Dat is niet zijn rechtsstatelijke verantwoordelijkheid”, zei Santokhi. Hij zei dat als de president kennis draagt van strafbare feiten, hij deze door moet geven aan de procureur-generaal. Hij moet zich houden aan zijn eigen verantwoordelijkheden. Bouterse reageerde hierop dat bij spreektaal er technische fouten kunnen sluipen, maar hij apprecieert de correctie van Santokhi. “Ik beloof u dat als het zover is u als eerste het document zal krijgen”, zei de president aan de VHP-voorzitter. Hij merkte op dat het onderzoek van enkele jaren op Openbare Werken reeds af is. “U zult uw stoel vasthouden als het zover is”, stelde de president in het vooruitzicht.

  Parmessar daagde op de vergadering ook iedereen uit om met bewijzen te komen over corruptie op O.W. Ook in het geval van zijn voorganger Ramon Abrahams, met wie hij in Ocer op de jaarafsluitingsvergadering de ruzie heeft bijgelegd. Gajadien meent dat de werkwijze van Parmessar niet veel verschilt met die van Abrahams. “Terwijl wij als volksvertegenwoordigers om informatie vragen, zijn het dezelfde president en minister die niet over de brug komen en nu schreeuwen op politieke podia. Als je informatie hebt, stap dan naar het Openbaar Ministerie.

  Gajadien verzekert de samenleving dat alles grondig onderzocht zal worden na 25 mei. Er zal een speciaal onderzoeksteam belast worden hiermee.


  Maak melding

 84. Bakra Koos resultaat in Olland nu 650.000 werklozen en 850.000 gedwongen ZZPers. Volgens mij hebben jullie genoeg problemen aan de Noordzee kust. Stick your nose where it doesn’t belong? In Su lossen wij onze eigen zaken op.


  Maak melding

 85. Hopelijk dat Bouterse zijn woorden waar maakt, want ik zal zeker toekijken hoe de gelovigen elkaar afslachten. Ik verkneuter me reeds bij de gedachte dat velen hemelwaarts zullen gaan. En zodra de vechtende partijen elkaar hebben uitgedund en afgezwakt wordt wat er overblijft door mij alsnog zonder pardon weggemaaid. Ziezo opgeruimd staat netjes, er moet toch iemand zijn die de boel opruimt. Dit kan ik moeilijk aan de kerk overlaten want die zullen met de gesneuvelden mee moeten gaan naar de Heere om te pleiten dat de omgekomen gelovigen inclusief henzelf de hemelpoort mogen binnengaan!
  django


  Maak melding

 86. @Parbo, n Su lossen we onze eigen zaken zelf op, onmogelijk daar ontbreken de capabele mensen voor,
  je moet ook geen moordenaar en drugsdealer als president willen hebben


  Maak melding

 87. Parbo
  Bakra Koos resultaat in Olland nu 650.000 werklozen en 850.000 gedwongen ZZPers. Volgens mij hebben jullie genoeg problemen aan de Noordzee kust. Stick your nose where it doesn’t belong? In Su lossen wij onze eigen zaken op.

  Beste Parbo… maak je om Nederland maar niet druk… Jij en alle andere Paarse Kakkerlakken lopen als lemmingen je grote leider achterna…. en je weet wat er mer lemmingen gebeurt…


  Maak melding

 88. Printa (= Parbo)

  “de regering in Paramaribo,aan de noordkust van zuid america is hard op weg [nu al]de beste ooit in Suriname te worden”

  Mag ik een kotszakje….

  Net als de vorige keren toen Bouterse aan de macht was en het land in de financiële afgrond stortte, zal de nieuwe regering van 15 mei de Paarse Puinhopen moeten opruimen en zal dan blijken hoe de Paarse Roversbende heeft huisgehouden zonder ook maar Megaproject te hebben gerealiseerd.

  Hoe staat het met de spoorlijn waarop dit jaar volgens Bouterse de eerste treinen zouden rijden…..?

  Wat een joke is deze crimineel zonder verstand met een zoon die wegrot in een VS gevangenis.


  Maak melding

 89. Nog een tijd en wijle, dan is de paarse roversbende verleden tijd, evenals hun lijder. God’s molen draait langzaam maar zeker. Zijn troonopvolger is zijn grote voorbeeldige pa, al voortgegaan………………nl…….het gevang. Dan zullen velen met hem medegaan. Opgesloten voor hun keuze………..misdadiger en moordenaar zijn.


  Maak melding

 90. De rechtvaardige God zal al die oliedomme paarse aanhangers, die verdwaasd paars beneveldzijn door leugens en bedrog, hun oren en open doen opengaan. Zij zullen zichzelf op de borst slaan om hun dwaasheid. Vier jaren zijn ze bedrogen door de partij op wie ze stemden ( Nationale Dieven Partij), op de rijk geworden vreselijk stinkend rijk corrupte parasieten en paarse poepvliegen.(Enkele hebben de partij al verlaten.) Gebleken is dat sinds het begin de paars duistere elite zichzelf met het paarse kruis der macht – en hebzucht heeft gezegend, naast ook paars opportunistisch religieus gespuis. Veel onrecht is er in verwordend Suri Babwe. Het grootste onrecht aan het volk is de vervloekte mr. I Nasty wet. Wil men de moordvloek opheffen dan zal men de durf moeten hebben om deze wet te niet te doen. Alleen de Rechtvaardige Rechter heeft dit in de hand, Hij bepaald de loop ter gebeurtenissen als lessen voor elk volk die niet wil luisteren naar de geboden. Daarom verdienen de aanhangers moordenaars en leugenaars, rovers en geboefte als lijders. Willens en wetens hebben ze gestemd op misdadigers. In mei 2015 zal blijken als ze de les hebben begrepen…..vervloekt is een ieder die op een mens vertrouwd ipv God,, de Eeuwige Vader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.