dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandOverhandiging 1e exemplaar reisgids Suriname

Overhandiging 1e exemplaar reisgids Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Onlangs is in de boekhandel verschenen de Dominicus-reisgids Suriname van Diederik Samwel. In deze reisgids krijgt het stereotiepe beeld van Suriname, zoals dat goeddeels wordt bepaald door de berichtgeving in de Nederlandse media, de nodige nuancering.

Dat van de overweldigende natuur, machtige rivieren, zeldzame zoogdieren, vogels en vissen. Van de rijke Surinaamse keuken, het fruit dat zomaar voor het grijpen aan de boom hangt en de puurheid van de lucht en het water.

Op zondag 18 januari a.s. om 15.00 uur overhandigt auteur Diederik Samwel het eerste exemplaar van deze gids aan de Surinaamse minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie & Toerisme, op de stand van Suriname op de Vakantiebeurs (hal 4, standnummer C090-C100).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Nou dat schone water zal wel niet al te lang meer duren,het is wachten op de eerste kwikbabys die geboren worden,vreselijk dat gun je niemand maarja de belangen van de regeringsleiders wegen zwaarder.


    Maak melding
  2. @Wijna1!

    Je hebt gelijk in deze.
    Wachten op de eerste (kwikbaby’s):
    Lees: Ook Suriname wordt in het volgende artikel genoemd.

    Winkels gaan goud recyclen
    Theo Besteman: zaterdag 17-01-2015 – Bron (telegraaf.nl)

    AMSTERDAM –
    Grote Nederlandse winkelketens gaan ongebruikt goud inzamelen uit sieraden, horloges en munten die particulieren thuis nog in de la hebben.
    Dat verbond van winkelketens als de Bijenkorf, Hunkemöller en Douglas moet de met kwik zeer vervuilende gouddelving en ontbossing in bijvoorbeeld Suriname tegengaan.

    Vandaag maken de winkelketens hun plannen bekend.
    Goudwinning behoort tot de meest vervuilende mijnbouw in de wereld.
    De duizenden illegale goudmijners gebruiken meestal het giftige kwik om goud uit de bodem te filteren. Die tonnen aan gedumpt kwik zorgen, naast de illegale bomenkap en afgravingen, in bijvoorbeeld Suriname voor een milieuramp.

    Twintigduizend kilo puin

    Net als in Afrika en Latijns-Amerika is er nauwelijks controle op. De goudbedrijven die volgens de milieueisen werken, krijgen geen grip op de illegale mijnbouwers.

    Door het gedumpte kwik is water niet meer te drinken en vis uit de rivieren in de binnenlanden daar niet meer te eten.
    „Om één gouden ring te produceren veroorzaak je twintigduizend kilo aan puin in zo’n gebied”, zegt Robin Bertus van Goldwally, dat het goud gaat smelten voor hergebruik. „Goudrecycling in Nederland kan bij elkaar een hele Afsluitdijk aan puin voorkomen.”

    Verzekerde post
    De kliniek van cosmetisch arts Robert Schoemacher, De Bijenkorf, Douglas, Hunkemöller, Kadolijn.com en Van der Valk doen mee met de inzameling. Ze keren de waarde uit in cadeaukaarten van deze bedrijven.

    „Die vervuilende, illegale productie moet omlaag”, zegt Marc Gomperts van recyclingbedrijf Goldwally. „Wij smelten het goud uit al die sieraden en munten volgens Nederlandse milieunormen om en brengen dat op de wereldmarkt.”
    De bepaling van het goudgehalte wordt gecontroleerd door de waarborginstelling EWN. Particulieren kunnen hun gouden voorwerpen voor een test inleveren bij filialen van Van der Valk en Schoemacher of via tot vijfduizend euro verzekerde post versturen naar Goldwally.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES