Ambassadeur proost op goede relatie tussen Suriname en Nederland

39

Ernst Noorman, ambassadeur voor het Koninkrijk der Nederlanden, heeft donderdagavond tijdens een nieuwjaarsreceptie niet alleen de hoop uitgesproken op een goed jaar. Hij proostte ook op een goede relatie tussen Suriname en Nederland. Sinds het aantreden van president Desire Bouterse in 2010 is de onderlinge relatie tussen voormalig moederland Nederland en kolonie Suriname teruggezet naar een laag pitje. Hoewel de visie van Den Haag op de situatie rond de persoon van Bouterse en zijn beleid niet is veranderd, zei Noorman in een toespraak dat de twee landen onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden.


39 REACTIES

 1. Het wordt tijd dat iemand die navelstreng eindelijk eens doorknipt en de baby eindelijk bevrijd wordt van de voeding van de moeder en de moeder beseft dat de baby nu op eigen kracht moet ademen.


  Maak melding

 2. Wat denk je dat wij nog kolonie zijn…….ga lekker fietsen. Zeg tegen je moeder dat wij nu op eigen benen staan. Wij hebben geen moedermelk nodig. Aap!!!


  Maak melding

 3. Ach als het om economische belangen en zelf verrijking dan maakt het niet meer uit wie is, al heb je gemoord ,verkracht,gefraudeerd, etc etc….. het maakt niets meer uit. Als ziet hoe de hollanders nu bouwen in su, ze krijgen de mooiste plekken in su waar het eigen volk voor het kijken heeft. Je wordt als stront behandeld in je eigen land door de blanken en door je eigen volk.


  Maak melding

 4. Dit zijn formele plichtplegingen, daarom is hij diplomaat. Na 25 mei zullen de geluiden ongetwijfeld anders zijn, want dan gaat de beerput weer open.


  Maak melding

 5. 17-21-2015

  Surinamers moeten massaal geweldloos demonstreren/protesteren tegen hetze c.q. drugsvonnis Bouterse. De Republiek Suriname en het Koninkrijk der Nederlanden horen ook nog bevriende naties van elkaar te zijn. Van je neppe vrienden moet je het hebben.

  Ik vind dat de Surinamers in Suriname massaal de straat op moeten gaan, richting de Nederlandse Ambassade om geweldloos te gaan protesteren tegen het persoonlijk omstreden politiek (vonnis) proces, over de stelselmatige demoniseren en veroordelingen in Nederland tegen de president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse.

  Surinamers in Suriname, als jullie het voortouw willen nemen om in Suriname (te protesteren/demonstreren) in actie te komen richting de Nederlandse Ambassade om onze leider en volkspresident Desiré Delano Bouterse te ondersteunen en hem een hart onder de riem te steken, zullen ook de Surinamers in (Nederland) diaspora ook massaal naar het Surinaamse consulaat en ambassade vertoeven, om hun steun/solidariteit te betuigen aan de Republiek Suriname, alle Surinamers en in het bijzonder aan het Surinaamse Staatshoofd, Zijne excellentie president Desiré Delano Bouterse.

  De (demonstrerende)protesterende mensen moeten in duidelijke bewoordingen/taal aan de Nederlandse ambassadeur aangeven dat Nederland zich helemaal niet opstelt als een bevriende natie jegens de (ex- Nederlandse kolonie) Republiek Suriname casu quo het Surinaams volk. Tevens moet er een petitie aangeboden worden aan de Nederlandse Ambassadeur.

  Als op een goede morgen je buurman met een grove leugen aan de justitie & politie verklaart dat jullie samen een druggerelateerd delict hebben begaan, zal je zeker veroordeeld worden. En wanneer de beste meneer op een goede dag voor wat voor reden dan ook naar de justitie/media stap en op zijn belastende verklaring terugkomt, dat hij eerder voor zijn buurman had gelogen, dan zegt uiteindelijk de hoogste rechtsorgaan in Nederland: leuke gewetenswroeging, maar jij blijft lekker (veroordeeld) in de bak zitten.

  De redenering van het hoogste institutionele rechtsorgaan in Nederland is dat zij niet kunnen achterhalen wat de motieven zijn geweest van Patrick Van Loon tot (zijn inkeer) het intrekken van de vooraf afgelegde belastende verklaring tegen de gevonniste D.D.B. Het hoogste rechtsorgaan zit met een dilemma, het zogenaamde voordeel van de twijfel.

  De hoogste Nederlandse rechterlijke macht wilde precies weten wanneer kroongetuige Patrick Van Loon de waarheid vertelde. Was het toen hij de belastende verklaring tegen D.D.B. aflegde of was het toen hij zijn belastende verklaring introk? Van Loon bevestigde toen dat het een vooropgezet scenario was waarbij hij met de Nederlandse Openbare Ministerie gefabriceerde valse verklaringen tegen D.D.B had afgelegd.

  In Nederland is het algemeen bekend dat wanneer een witte/blanke man en een bruine/zwarte man voor de rechter staan bij een twijfelgeval en de rechter een oordeel moet vellen over voordeel van de twijfel, dat de witte/blanke man er dan beter van af komt dan de zwarte/bruine man. De witte/blanke man krijgt in de meeste gevallen bij een twijfelgeval het voordeel van de twijfel.
  http://www.nieuws-suriname.nl/ik-ben-overtuigd-van-bouterses-onschuld/

  Maar de twijfel in deze strafzaak gaat nu niet over (jan met de pet/de gewone man) een willekeurige burger, maar over de president van een soevereine Staat, de Republiek Suriname. De Republiek Suriname en het Koninkrijk der Nederlanden horen ook nog bevriende naties van elkaar te zijn. Van je neppe vrienden moet je het hebben.

  Waarom heeft de hoogste rechter de voordeelregel niet toegepast boven de twijfel, of is dit een politiek proces die niet te winnen valt in een Nederlandse rechtbank? Zoals vele tongen doen vermoeden, zit er veel meer achter. Onder de allochtonen en autochtonen in de Nederlandse maatschappij wordt er beweerd dat er in Nederland op alle denkbare (instituten/maatschappelijke) niveaus met twee maten worden gemeten. Bekijk maar naar de onmenselijke behandelingen op Schiphol van mensen/ passagier met een Surinaamse achtergrond.

  Wij Surinamers zitten in het hol van de leeuw. Surinamers moeten uit de buurt van problemen blijven en niet met slechte/verkeerde (invloeden) vrienden moeten omgaan/lopen. Surinamers moeten alles, doen om niet met de politie en justitie in aanraking te komen, omdat ze toch geen eerlijk proces in Nederland zullen krijgen, als zij bijvoorbeeld een potentiële verdachte zouden zijn.

  Het belangrijkste opvoedkundige pleidooi/advies aan alle Surinamers is: doe goed je best op school. Haal (goede cijfers) het maximale uit je vermogen. Een goede opleiding is de ticket naar een paradijselijk op aarde. Goed genoten onderwijs, de juiste kennisoverdracht moet tot het hoogste (Universitaire) onderwijsniveau leiden.

  El Commandante


  Maak melding

 6. Een noorman binnenlaten in de hoop hierdoor een herziening van een drugsvonnis bij de Hoge Raad te bewerkstelligen.
  Deze vriendendienst heeft helaas niet gewerkt… whahahaha.


  Maak melding

 7. @Barabas, je schrijft:::::::
  Het wordt tijd dat iemand die navelstreng eindelijk eens doorknipt en de baby eindelijk bevrijd wordt van de voeding van de moeder en de moeder beseft dat de baby nu op eigen kracht moet ademen.

  Wat je schrijft vergelijk ik met moeders die op een gegeven moment niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen en de vader opnieuw gaan bedelen voor hulp.

  Vergeet niet dat al die projecten die in Suriname afgerond worden door Nederland worden uitgevoerd en niet door Surinamers zelfs.

  Hooghart heeft Bouterse vaak van langs gegeven en heeft ook gezegd dat het een bejaarden club is die achter Bouterse staat terwijl er genoeg jongeren zijn die het werk kunnen overnemen.
  Wat doet hij nu zelfs::::::ja, een partij openen en zelfs al ook bejaard is. Hij heeft zijn zin bij Bouterse al gekregen dus klaagt hij niet meer over hem.
  Surinamers zijn helemaal in Nederland geweest voor het bedelen van geld om een slavernij monument op te zetten waar er nog steeds geen begin van gemaakt is.

  Wie is hier nu zo hypocriet bezig?????


  Maak melding

 8. @Barabas,

  De baby is inmiddels 39 jaar. De problemen ontstonden vanaf 25 Feb 1980, toen ze bruut werd verkracht door een stel malloten. Keep in mind, ze was toen nog geen 4 en een half jaar.
  Nu is ze een getraumatiseerde vrouw die overal geld leent om haar hoofd boven water te houden. Heden ten dage treden diezelfde verkrachters op als souteneur door haar lijf en rijkdommen te verkopen/verhuren voor een appel en een ei

  Een goede moeder zal altijd naar haar kind omkijken en dat is wat er nu dus ook gebeurt.


  Maak melding

 9. Suriname zijn met elkaar verbonden als een paard op een ruiter.

  Zie Israel en VSn
  Zie Israel met VS
  Zie Engeland met VS
  Zie EU met VS (nato)

  Alle landen in de wereld hebben elkaar nodig, niet altijd ten gunste van beiden. Niet een land is financieel, sociaal, geografisch, verkeer, zeevaart, luchtvaart, landmacht, enz, onafhankelijk.

  zie de grondstoflanden, die mensen in nood, een voor afrika, rampen, zie Haitie, Embola, enz, enz.

  Mensen die denken dat Suriname een eiland is, zijn blijven steken in het communisme, Noord-Korea/kIm Jong-IL, Rusland/ Poetin, Zimbabwe, Robert Mugabe/ zo goed als dood, Venezuela/Maduro, Egypte, Libie, Saoedie Arbabie,.

  Zelf Cuba onder leiding van Raul Castro heeft het licht gezien en heet de Cubanen in de VS en Amerikanen in USA welkom met hun yankees dollar.

  Betrekkingen tussen landen is er altijd geweest en zal ook blijven zolang de aarde bestaat en de trek van mensen van de ene plaats/land naar de andere plaats/land, lijn 11, paard en wagen, fiets, korjaal, zeilboot, motorschip, duikboot, luchtballon, vliegtuig, motor, bromfiets, trein, auto, bus, kameel, dromedaris enz

  Dus ook de moederlanden en de koloniën, zie hoeveel van deze mensen in de moederlanden wonen en hun thuislanden financieel enz, ondersteunen of studenten die in de voormalige moederlanden komen studeren, vakantie komen, medische behandeling voor hun zoon, dochter, moeder, vader, enz komen. .

  Zie maar de koloniale klederdracht die degenen die kritiek hebben dat alles koloniaal al dan niet meegaan met de laatste mode is of de officiële taal van de koloniën. Zelf kort legergroen is koloniaal of de borstelsnor.


  Maak melding

 10. @Parbo, waar blijft die slavernij monument???

  -Hoeveel geld wil je dat nederland moet overmaken en voor wie???
  -Wat moeten de rest van de andere landen dan overmaken???

  -Bouterse en velen die achter hem stonden in 2010 zeiden toen dat hij vrij gaat reizen en gewoon naar Nederland zou vertrekken. Het Surinaamse volk die hij landverrader heeft genoemd wacht nog steeds op hem.

  ==Trouwens het is niet Noorman zijn taak om geld over te maken, misschien weet Zunder het==


  Maak melding

 11. @passant, dankjewel voor je uitleg, en toch zien vele Surinamers het niet in dat er samen gewerkt moet worden.

  Haat verkondigen is hun sterke kant en achteraf toch gebruik maken van de spullen die uit die landen komen.
  Zie maar hun waarde en normen.


  Maak melding

 12. Voor altijd samen
  Holland en suriname
  Voor altijd samen
  Voor wie er achter gebleven zijn
  Geef ze vertrouwen
  Zeg dat we van ze houen

  Soms houden wij zelfs ook van die paarse azijnpissers zelf al duurt dat nooit te lang!


  Maak melding

 13. Nederland moet Suriname behandelen zoals ze Indonesie of Zuid-Afrika behandelen, nl dat ze daar ook geen ene moer meer te zeggen hebben en dat ook best vinden.


  Maak melding

 14. @parbo…alweer bedelen om compensatie. Jullie zijn gvd na 39 jaar onafhankelijkheid niet eens in staat om een defibrillatoer aan te schaffen. Die moet zelfs nog geschonken worden. Maar wel grootspraak over een trammetje van 130 miljoen. Rot toch op met je paarse, geindoctrineerde lulkoek. Steek je lamme klauwen uit de mouwen en ga eindelijk eens een keer werken, kansloze loser.


  Maak melding

 15. Duidelijk genoeg dat NL nu begonnen is met een vieze politieke voering in het voordeel van G7. Ipv dat ze neutraal moeten zijn. Dus ze hebben nog hoop op de G7(NF) om wederom de Baas van SU te worden.
  Deze VHP Voorzitter Mr C.S tevens coordinator van de NF/G7 is niemand anders dan een Krijgsgevangene/Handlanger/Knecht/Slaaf/ondergeschikte van NL die eed heeft afgelegd om altijd in het voordeel van NL te werken en om SU afhankelijk van hun te maken en altijd van de ontwikkelingshulp SU te regeren, zodat NL de Baas boven Baas wordt.


  Maak melding

 16. Ay mi Brada……Meneer Noorman zegt ,dat Suri en Nederland onlosmakelijk is. Wat bedoelt hij eigenlijk? Kijk de visie in Den Haag wordt toch met 2 maten gemeten met Suri. Laat deze meneer de arme Suri,s niet bedonderen.Want ze hebben het toch heel moeilijk met de Corrupte Paarse Bende,die stiekem alles graaien en geen mens weet wat ze aan het flikken zijn achter de onzichtbare gordijn van Bigi Baas Bouta.Ik denk ,dat dit gedoe een naaperij van Castro van Cuba is.Want daar spelen ook deze taferelen af. Ay Bayaaaa!!!


  Maak melding

 17. Dat Nederland de band met Suriname wenst te herstellen, gebeurt deels door het wantrouwen dat Nederland heeft. Dat wantrouwen wordt mede veroorzaakt door de rol die China in Suriname speelt. Nederland probeert de Chinese invloeden in Suriname te beperken, terwijl in eigen land de Ned. economie voornamelijk door China in stand gehouden wordt.
  Nederland probeert uit de economische bloei die Suriname in de toekomst gaat maken, alvast te profiteren en zo veel mogelijk opdrachten voor het Ned. bedrijfsleven binnen te slepen.
  Maar de vlieger zal niet opgaan want toen Suriname het economisch moeilijk had, waren het de Chinezen die met miljoenen dollars aan investeringen het land overeind hielp. Nu wil Nederland dus een slaatje daaruit slaan ? Ik adviseer het Sur. bedrijfsleven liever zaken met China te doen ipv. met Nederland want die weten niet wat dankbaarheid is.


  Maak melding

 18. @Barabas: terzake van Indonesië maakt u een grote denkfout. Niet Nederland maar Indonesië wilt niks met de voormalige kolonisator te maken hebben. Voor een beetje ontwikkelingshulp waan Indonesië wilt Nederland het politiek beleid gaan bepalen. Nou, hou je ‘rotcenten maar in je pocket maar wij Indonesiers bepalen zelf wat voor ons goed is’, zei min. Buza Malik begin jaren
  ’90. Dat typeert hoe trots Indonesië is en vergis je niet wat voor oorlogsmisdaden Nederland in Indonesië gepleegd heeft he. Daar kunnen bewegingen als Al qaida en IS en de Taliban nog een puntje aan zuigen.


  Maak melding

 19. @ sosolaw
  Wat denk je dat wij nog kolonie zijn…….ga lekker fietsen. Zeg tegen je moeder dat wij nu op eigen benen staan. Wij hebben geen moedermelk nodig. Aap!!!

  —————————————————————————————

  Idioot sinds Bouterse aan de macht is heeft hij Suriname in de uitverkoop gedaan aan de chinezen. Surinamers hebben idd geen moedermelk meer nodig maar ze zijn wel verslaafd gemaakt aan de babi pangang.


  Maak melding

 20. SOSOLAW EN PARBO.Ten eerste overal lenen lijk mij niet onafhankelijk.En Parbo kom niet met je dom gelul over slavernij.En Suriname op eigen benen whaaaaahahaha.jullie kunnen niet eens kruipen en willen nu al hardlopen.


  Maak melding

 21. on los makelijk van elkaar
  gescheiden in 1975 op 25 november

  gebroken glas onherstelbaar

  jammer

  en nu doen als je weer wil trouwen in gemeenschap van goederen

  denk verder na en vul zelf van in ||||||||||||||


  Maak melding

 22. ira suriname en surinamers moeten keihars betalen voor die goederen en diensten
  niks krijg je gratis
  als je niks hebt ??
  wat wil je dan
  maar als je hebtt komen die hyenas vanzelf
  zie maar NEDERLAND


  Maak melding

 23. Koos,
  Liever babi pangang, dan knollen. Hou je bezig met ned. Su staat op eigen benen. Zonder hulp van kolonisator dus brada me ede. Je verhalen zijn steeds het zelfde


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.