Regering wil meer gedetineerden op straat

35

PARAMARIBO, 16 jan – De regering wil meer gedetineerden inzetten voor werk buiten de gevangenismuren. Dit zegt Paulus Pinas, hoofd Delinquentenzorg van het ministerie van Justitie & Politie. Nu al worden ongeveer veertig aan het werk gezet.

De mannen verrichten schoonmaakwerk op verwaarloosde grondpercelen. Dit gebeurt in zowel Paramaribo als Para. Om te garanderen dat het veilig verloopt en de mannen in het gareel blijven, zullen enkelbanden worden gebruikt. “We hebben gekeken bij andere landen in de regio, zoals Cuba en Frans Guyana, waar de enkelbanden gebruikt worden. Ze werken heel goed”, zegt Pinas tegenover de Ware Tijd. Het ministerie heeft al driehonderd enkelbanden besteld.

Het is nog wachten op gepaste wetgeving. Die wordt nu voorbereid. Intussen worden de gevangenen al ingezet. “Dit maakt deel uit van het voorbereidende werk dat we moeten doen”, aldus Pinas. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie wil een beter resocialisatiebeleid. Via een resocialisatieplan zullen gedetineerden onder meer worden tewerkgesteld bij bedrijven. Lassen en tuinieren behoren tot specialisaties waarin de gedetineerden getraind worden.


35 REACTIES

 1. Waaom wordt bellie niet de directeur van Santo Boma jail en word iemand anders die competent is Min van Juspol !!
  Bellie slooft zich zo uit voor de criminelen en hun slachtoffers intussen zitten met b trauma’s.
  Sjeesjes alleen in Suriname wordt je beloond als je een crimineel bent.
  Wacht maar tot dat deze zware jongens massaal de straten,huizen en burgers gaan terroriseren.
  Enkel banden werkt misschien in Guyana ,in Suriname zeker niet !!!! Maar bellie heft een back up plan ,als enkelbanden niet gaan werken dan gewoon plan A gebruiken namenlijk ‘AANMELDEN’ met of zonder gemaakte buit.


  Maak melding

 2. Het is nog wachten op gepaste wetgeving. Die wordt nu voorbereid. Intussen worden de gevangenen al ingezet. “Dit maakt deel uit van het voorbereidende werk dat we moeten doen”, aldus Pinas.

  ===============================================

  De gevangenen worden ingezet om buiten de gevangenismuren te werken zonder wettelijke basis. Als er iets überhaupt mocht gebeuren, hoe kunnen ze dit verantwoorden ?Waarom pakt men een proces NOOIT structureel op ? Het wordt hoog tijd dat processen volgens structuren worden aangepakt.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. ” Het ministerie heeft al driehonderd enkelbanden besteld.”

  =============================================

  Is het mogelijk om 1 enkelband te reserveren voor een potentiële klant na 25 mei 2015 ?

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. O,kijk de minnetjes die volgen hier,
  Niets nieuws hoor, dit is de wijze hoe de NDPERS hun support tonen voor de criminelen, zij het bouta, zij het de santo boma gasten …de support van de ndpers hebben ze !!


  Maak melding

 5. Ik vraag mij af wat is er nou mis mee,geef ze een rose pak.Laat deze mensen het land van plastiek rommel schoonmaken.Wees blij want Su is smerig van al die rommel die men op straat gooit.Dit is volgens mij het enige positieve wat ik zins de onafhankelijkheid heb gelezen. hahaha


  Maak melding

 6. Ook paarse enkelbanden moeten worden bested wanneer na 2015 onderzoek zal komen naar de vele paarse corrupte politici. Ma kut, vele gedetineerden ogen paars, bij navraag wie ze graag als lijder willen, krijsten velen paarsgeel. Baas nanga Lon.


  Maak melding

 7. Ray, DEUGNIET, hoe staat de zaken. Dan bedoel ik de roti’s en bara’s die je van Santhoki hebt “verdiend”. Die roti’s en bara’s zijn niet alleen voor jou. Henk Molenaar komt ook in aanmerking voor. Dat excuus aan Chan dat je honger had zal niet altijd blijven werken.

  Ray belangrijke info: schrijf dan Santhoki op de Shri Vishnu Mulo School toentertijd ook een Dogla -meisje wilde versieren. Maar schrijf niet dat dat meisje Santhoki’s ouders erg racistisch vonden. Shri Vishnu Mulo School bestaat dit jaar trouwens 55 jaar. Chan heeft het ooit geprobeerd maar het was niet gelukt.

  Ray, hoe lang ben je al uit Santo Boma? Was het een leuke tijd daar?

  Groeten aan jou en ook aan je virtuele Ray’s (nicknames). Ray vandaag heb je het extra druk. Ik zal je niet ophouden.

  Als Belfort toen reeds was als minister, kon je ook genieten/gebruikmaken van die enkelbanden.

  Ray gedraag je. Ik zie dat sommige HOOLIGANS wel hun best doen. Suriname heeft Vrijheid van Meningsuiting. Dus dankzij onze President hoef jij je geen zorgen te maken. De mensen weten dat je als HOOLIGAN alleen maar ONEERLIJK kan schrijven. Anyhow “succes”.

  Ray wees niet bang, lees het artikel een keertje goed: jij valt onder de ex-gedetineerden. De president heeft gezegd dat ze jou met rust moeten laten, ook vanwege jou “zwakzinnigheid”. Je valt onder de beschermde …………….

  IT DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 8. Kijken waar er veel vraag naar is op de markt. Zodat er minder vaklui uit het buitenland geimporteerd hoeft te worden. Er is ook een groot tekort aan goede bouwvakkers bijvoorbeeld.

  Er is ook een grote vraag naar diefijzers, misschien kunnen deze gedetineerden ook voor hun toekomstige klanten ook diefijzers lassen zodat ze daar niet makkelijk meer in kunnen breken.


  Maak melding

 9. Regering wil meer gedetineerden op straat. Alle straten en stegen in Su zijn al overbevolkt met criminelen. Er lopen er meer buiten dan dat er opgesloten zitten. De zwaarste criminelen zitten in de regering zelf. Wat een ongeorganiseerd kutland.


  Maak melding

 10. @freedom2u (geen hoofdletter, je weet wel wat dat betekent)

  Start freeing your mind, your ass will follow.
  Je bent een narcist. Je doet verwoede pogingen om intelligent over te komen, maar je maakt jezelf alleen maar belachelijk.
  Ben jij misschien degene die de speeches voor je puppet master ddb schrijft?


  Maak melding

 11. @Freedom2u

  Je hebt een behoorlijke kronkel in je hoofd. PSYCHO.
  Op 25 mei sturen we wel de dierenambulance om jou en alle paarse leeghoofden op te halen voor een spuitje.


  Maak melding

 12. Ik ben een geen voorstander van enkelbanden..

  Ik ben een voorstander van een ijzeren ketting van 1 meter lang met ijzeren bal van 150 kg…die ze zelf moeten dragen. het zijn toch immers criminelen…


  Maak melding

 13. Hou het aub een aantal stuks vrij van die enkelbanden!! De politie zal ze zeker straks nodig hebben voor de maten van Bouta en zijn zijnen! don’t forget Brunsie!!!


  Maak melding

 14. iedereen mist het sleutel woord: wetgeving.
  voor wetgeving heb je een werkende DNA nodig waarbij een meerderheid van de DNA leden quorum verlenen om wetten te bespreken en in stemming te brengen. Dit is democratie zoals dit bedoeld is. Echter lukt het al geen maanden om quorum te verkrijgen, dus die wetgeving komt niet voor 25 mei.
  Maar wel alvast de enkelbanden bij een bekende besteld dan is dat vast geregeld.Als de wetgeving dan net zo goed in elkaar gezet wordt als: bromcertificaat, flitspalen enz. dan zal het nog wel een paar jaar duren voordat gedetineerden percelen kunnen (roven) schoonmaken.


  Maak melding

 15. jaar v/d waarheid,,al weer meer dan drie honderd kg.coke onderschept.. in de industrie terrein toekomstweg..

  dus weer een grote tegen slag..

  deze partij zal zeker niet van een gewone jongen zijn,maar van één van de grote boys..


  Maak melding

 16. De politie heeft vrijdag meer dan driehonderd kilo cocaïne in beslag genomen op een terrein aan de Industrieweg Zuid in Paramaribo. De drugs waren verstopt in de machinekamer van een graafmachine. Zwaar gewapende politiemannen zijn nog druk bezig op de locatie met het uitvoeren van de operatie.

  Sinds onberechte moordenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen de macht uitmaken zijn moorden en handel in drugs stijgende.


  Maak melding

 17. CYNISCH : Wij bestrijden DRUGSHANDEL zeer hard, is
  een van Onze speerpunten, evenals Corruptiebestrijding !
  De 300 kilo coke die in beslag is genomen bewijst Onze
  alertheid en onze slagkracht ! Wij zullen harddrugs uitbannen !

  Daarom leveren wij ALLE Srananman, met een hard-
  drugsvonnis op hun naam uit, om hun straf uit te zitten !

  PS : De 300 kilo wordt streng bewaakt, al is onze Hoofd-
  voorraad-beheerder, wegens omstandigheden, voor
  onbepaalde en langere tijd uitlandig !

  Un Wiki, Sribi-srafu ! Sranan-jongu sma sa wini !!
  Ala den drogaman mus fu har’ a dang !


  Maak melding

 18. Ray, ik vind die nicknames ‘Free your mind’ en ‘Psychiater’ erg creatief. Het maakt mij echt niet uit dat je met deze nicknames verklapt nog onder behandeling te zijn. Hoofdzaak is dat je iets geprobeerd hebt. Ik denk daarom niet dat Chan je met een roti hiervoor beloont. Maar volgens afspraak krijg je zeker een bara van ChandriKA.

  Ray ik vind dat je jou creativiteit moet gebruiken en niet alleen met HOOLIGANS om moet gaan. Al kom je met verschillende nicknames, jij bent degene die ’s avonds niet kan slapen. Ray vergeet je ziekenfondskaartje niet. Onze President heeft het voor personen als jou in het bijzonder geregeld.

  Ray: Chan dri KA persad? Ray (Charles), ‘Free your mind’ en ‘Psychiater’.

  IT DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 19. @freedom2u

  Over creativiteit gesproken…. Al jouw postings zijn inhoudelijk steevast hetzelfde nutteloze, kinderachtige verhaal.

  IT DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL ddb’s BIATCH.


  Maak melding

 20. Nadat enkele gedetineerden al ministerposities hebben vergaard (ik zal niet verklappen waar ze gedetineerd waren), wil men nu de gedetineerden ook op straat inzetten. De proef met gedetineerden in de regering schijnt nl succesvol te zijn geweest.


  Maak melding

 21. Wat een Wereld zeg: Andere regeringen willen meer politie mensen op straat hebben en wat wil de Suriname regering; zij willen meer gedetineerden op straat.


  Maak melding

 22. Het is goed om rovers moordenaars en verkrachters een tweede kans te geven, het zijn tenslotte ook mensen
  Het zal zorgen voor meer veiligheid op straat en voor uw woningen..

  Hoogachtend D.D.B


  Maak melding

 23. Nou nou….het zou niet slecht zijn de gedetineerden wat zwaarder karwei te laten doen. Bigi Baas Bouta kan die lui opdracht geven op de Spoortrajekt te gaan werken. Tenminste zal er een vooruitgang in zicht zijn in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.