Korps Politie Suriname krijgt laptops van VS

13

PARAMARIBO, 16 jan – Laptops, iPads en computerapparatuur. Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft het allemaal gekregen van de Amerikaanse regering. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie nam het officieel in ontvangst van ambassadeur Jay Anania. Het is geen schenking zonder meer.

Volgens Anania betreft het ‘cell bright’ apparatuur. Met cell bright kunnen gegevens worden vergaard uit mobiele telefoons en computers. de schenking is dan ook speciaal bedoeld voor de Anti Narcotica Brigade en de afdeling Forensische Opsporing van het korps. De schenking vloeit voort uit de justitiële samenwerking via het Caribbean Basin Security Initiative. Dit samenwerkingsprogramma van de VS is gericht op veiligheid in het Caribisch gebied.

De focus is vooral op bestrijding van drugshandel en grensoverschrijdende criminaliteit. Met het beschikbaar stellen technologie, moeten politiestandaarden in het Caribisch gebied worden opgetrokken naar internationaal niveau. Suriname neemt sinds 2010 deel aan het programma. De politie kreeg eerder al een Automated Fingerprint Identification System voor vingerafdrukherkenning.


13 REACTIES

 1. Anania, zou het niet beter zijn om eerst het land op orde te brengen , amerika is al aan schreeuwen dat de financien in su niet transparant is. Met een laptop kun digitaal de criminaliteit alleen maar bevorderen. Wat zit hierachter eigenlijk!we zullen het zien.


  Maak melding

 2. Zo, nu eenmaal de politie niet achter de boeven hoeft aan te rennen vanwege het’ brilliante ‘AANMELDEN systeem van Bellie kunnen ze nu mooi achter de computer zitten en games spelen,porno site bezoeken enz…


  Maak melding

 3. Off topic, het stelen gaat gewoon door. Ontslagen minister nu aan het hoofd van een Spaarbank.

  Ex-minister Ginmardo Kromosoeto heeft de leiding van de Surinaamse Post Spaarbank (SPBS) vrijdag overgenomen. Na tien jaar heeft deze bankinstelling weer een directeur. Kromosoeto is gisteren verwelkomd door het personeel en heeft hen toegesproken. Later op de dag zal hij een bezoek brengen aan het filiaal in Nickerie.  Kromosoeto stelt dat het Ontwikkelingsplan 2012-2016 en de wet Toezicht Bank en Kredietwezen 2011 leidraad voor hem zullen zijn om de SPSB een betere plek te geven in het landschap van het bankwezen. Hij wil de bank zichtbaarder maken en ook de maatschappelijke positie verbeteren. “We zullen samen moeten meegaan met de technologie en wij zullen ons ook moeten aanpassen aan de omstandigheden van de tijd”, merkte Kromosoeto op.  De nieuwe SPSB-directeur benadrukte dat ‘vertrouwen’ heel belangrijk is. Met vertrouwen in elkaar zal de bank tot grotere hoogten gebracht kunnen worden. Hij beloofde ook te zullen werken aan het verder professionaliseren van het personeel. van de hulp van de Centrale Bank van Suriname en de Surinaamse Bankiers Vereniging zal dankbaar gebruik gemaakt worden voor de verdere ontwikkeling van de SPSB. Kromosoeto zei ready te zijn om het werk te doen. Hij rekent op de ondersteuning van de medewerkers.


  Maak melding

 4. De benoeming van Kromosoeto zou door de Nederlandse Bank tegengehouden zijn. In Surubabwe kan alles. Tijd om je spaargeld van de bank te halen nu het nog kan.


  Maak melding

 5. DDB durft niet meer te telefoneren omdat ze zijn drugdeals nu kunnen afluisteren het corrupte politiecorps gaat hem voor om de shit zelf te verkopen.


  Maak melding

 6. De apparaten hebben een ingebouwde drug-detector. Als die signaleert worden het mac-adres en de GPS coördinaten naar de DEA gestuurd en een drone gestart.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.