VS: financiële huishouding Suriname onoverzichtelijk

72

PARAMARIBO/WASHINGTON, 15 jan – De financiële huishouding van de Surinaamse overheid blijft onoverzichtelijk en niet transparant. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in haar jaarlijkse fiscaal rapport over landen die hulp krijgen van de VS.

Suriname zit in een groep van maar liefst vijftig landen. Geen van deze landen voldoet aan de door het ministerie vastgestelde minimumvereisten voor fiscale transparantie. Volgens het State Department is het onder meer slecht gesteld met de financiële performance van bepaalde belangrijke publieke bedrijven. De Rekenkamer van Suriname wordt onvoldoende voorzien van informatie om haar werk goed te kunnen doen.

De regering geeft ook geen informatie vrij over de wijze waarop contracten en vergunningen worden verstrekt wat betreft benutting van natuurlijke hulpbronnen. Volgens het ministerie zijn regelmatige rapporten over hulpontvangende landen van belang. Immers moet de besteding van Amerikaans belastinggeld worden verantwoord. Ook komt het de landen zelf ten goede, omdat macro-economische stabiliteit zo bevorderd wordt.


72 REACTIES

 1. ” De Rekenkamer van Suriname wordt onvoldoende voorzien van informatie om haar werk goed te kunnen doen. ”

  ===============================================

  De Rekenkamer is wettelijk ingesteld om de financiële huishouding van de staat te controleren op verantwoordelijke
  uitgaven en inkomsten. De staat is haar taak niet nagekomen om de Rekenkamer van de nodige informatie te voorzien opdat deze haar werk naar behoren kan doen. Dit is wederom een geval van niet voldoen aan regeren op een transparante manier.


  Maak melding

 2. En what about the financiele huishouding van de Amerikanen zelf. Is die wel transparant en overzichtelijk. Hoeveel US dollars drukken ze per dag bij en waarmee is het gedekt?


  Maak melding

 3. Hallllooooooo ,als suriname dat doet dan is de conclusie dat suriname een crimineel land is en dat het witwassen van gelden naar boven zal komen. Snappen jullue dat niet stelletje lamlendige surinamers. Waarom denk je dat de casino s als paddestoelen uit de grond worden gestampt en de chinese winkels alsmaar toenemen. Alle grote ondernemers in su zij hierbij betrokken. Wil je bewijs sta dan met een verborgen camera bij de surinaamse bank en zie hoe geld daar binnen wordt gebracht. Wie controleert dat?


  Maak melding

 4. Mensen, let op het volgende !

  Quote:
  Suriname zit in een groep van maar liefst vijftig landen. Geen van deze landen voldoet aan de door het ministerie vastgestelde minimumvereisten voor fiscale transparantie.
  Unquote:

  Ik vraag me dan af waarom de Amerikanen dan niet subiet kappen met het verstrekken van hulp aan deze landen ? Dan houden ze tenminste hun geld in the pocket, en zijn we verlost van dit soort berichten.

  Hoeveel bedraagt de jaarlijkse hulp die Suriname uit Washington toucheert ? het zal wel niet zoveel zijn dus zou minister Lackin willen voorstellen om de Amerikanen netjes te bedanken voor dit gebaar, en ook gelijk stellen dat Suriname deze hulp vooralsnog niet meer nodig heeft.


  Maak melding

 5. als dat zo is, en dat is zo, dan moet je er van uitgaan dat er heel veel witwasleningen aan suriname worden gedaan.

  en dan is het wachten op de tramlening, want als die de juiste weg moet volgen kan die niet worden toegestaan of het moet via het witwascircuit.


  Maak melding

 6. Meneer Bouterse toch….
  U beloofde fraude met wortel en tak uit te roeien, u beloofde Suriname welvaart, u beloofde Suriname transparant te zullen zijn, u beloofde Suriname een goudenkerst, u beloofde Suriname veilig te maken, u beloofde zooooooooooooveeeeeeeel

  Ik snap dat de beloftes tijd nemen om waar te maken, maar u blijkt mij nu de grootste crimineel te zijn in Suriname.

  Meneer Bouterse toch, waarom heb u alles onoverzichtelijk laten maken en gehouden?. Als de conclusie van de VS klopt en dat doet het, dan betekent het gewoon dat u op moet donderen.

  Waarom opdonderen? Motivatie:
  Om het simpele feit dat alle financiële zaken zoals door u of wie dan ook voorgehouden, gewoonweg niet klopt want anders zoude conclusie van de VS anders zijn.

  Nu opdonderen en niet op de verkiezingen wachten, u moet zich schamen dat u iedereen voor de gek hebt gehouden.

  Surinamers durven niet te protesteren, maar ze moeten het nu massaal doen om deze president af te zetten.

  En niet alleen af zetten, ze moeten al deze criminelen vervolgen, alle toegekende stukken land aan zijn vrienden, Doekhie, Irvin Kanhai de zwerver etc… alles terugdraaien.

  De rijkdommen zijn niet alleen voor Bouterse en vrienden of zijn stiefdochters (doekhie Chantal). Abrahams moet gewoon voor life time de bak in.

  Ik vrees dat er straks weer bloed vergoten moet worden, want Bouterse zal zich NOOIT gewonnen geven, ook al verliest hij de verkiezingen.

  Ik vraag een ieder om vooral voor de verkiezingen, waakzaam te zijn wat betreft hun eigen veiligheid in Suriname.

  Bouterse, IK BEN KLAAR MET JOU, KLOOTZAK!


  Maak melding

 7. Sabidirie

  Suriname en de 50 andere landen maken de Amerikaanse jaarrekening van Buitenlandse zaken Ondoorzichtelijk en niet omgekeerd zoals jij beweert. Jij verstaat de kunst om het negatieve in jouw voordeel te transponeren.

  Dit zal ik even uitleggen:

  Wel eens van de beroemde bankenstresstest gehoord. Banken komen vaak ten onrechte goed door deze test. Voorbeeld: een goede bank in Nederland die via allerlei constructies haar geld in zwakke landen zoals Griekenland en Italie heeft belegd, kan nooit een sterke bank zijn. Hetzelfde geldt nu voor dit Amerikaans Ministerie. Het is een ministerie dat aan alle verplichtingen voldoet, maar haar geld heeft gegeven aan slechte landen. Door deze slechte landen wordt dit ministerie in de negatieve sfeer getrokken en slecht gemaakt. Zij kan, in tegenstelling tot Suriname, die alle regels aan haar laars lapt, haar verantwoordingsverplichting niet nakomen en daarop staan zware sancties. terecht dat zij hiertegen protesteert.

  Blij te moeten vaststellen dat een Amerikaanse Ministerie mijn conclusies bevestigt en dat is dat de Surinaamse Algemene Rekenkamer vanaf het vertrek van de heer Hans Prade Soep met balletjes is geworden.


  Maak melding

 8. Milton heel goede vraag.

  Hoeveel bedraagt de jaarlijkse hulp die Suriname uit Washington toucheert ?

  We weten dat het niets voorstelt, precies zoals dit soort berichten niets voorstellen.


  Maak melding

 9. Niet transparant wil zeggen corruptie.
  De positieverslechtering tijdens deze regeerperiode van Suriname op de internationale corruptie-indexlijst ies een bewijs van deze alomvattende corruptie.

  De paarse regering is de meest corrupte regering aller tijden in Suriname.

  En de mensen dit rechtvaardigen en die roepen ”houd de dief” zijn zelf de grootste dieven.


  Maak melding

 10. Afu Sensie en Milton die vraag moet je stellen aan die genen van die er meesters in zijn in het wegsluizen en verdonkeremanen van geld die moedwillig in gebreke blijven met het van informatie voorzien aan de rekenkamer, heb je ook enig idee wie dat zou kunnen zijn you slimmerik, aan hun moet je dat vragen, ben nieuwsgierig o.f jij daar antwoord van hun op krijgt


  Maak melding

 11. Beste Hans,

  Paarse Paupers zoals Milton en Afu Sensie zullen hun meester Bourterse tot hun graf blijven verdedigen. Al vermoordt Bouterse morgen hun hele familie dan nog reageren ze met:

  “De Hollanders waren 300 jaar NOG erger”

  Is niet mee te praten met dit soort slaafse domheid.


  Maak melding

 12. @Afu Sensie,

  Amerikaanse hulp bestaat voornamelijk op gebied justitie, veiligheid, en gezondheidszorg. Deze hulp geschied ook voor een deel in natura, leveren van kennis, apparatuur, uitwisselen informatie etc etc … Recente voorbeelden hiervan zijn schenkingen van ebolapakken en aanpak kinderarbeid. Ook zijn er speciale fondsen opgezet om antidrugsprogramma’s van bevriende landen te helpen financieren.

  Kennelijk vindt jij dit niets voorstellen. Een kinderhand is snel gevuld.


  Maak melding

 13. 15 jan. 2015

  Beste mensen,

  Srika denkt dat jullie dit item door een verkeerde invalshoek bekijken.

  Zie dit niet als een vorm van arrogantie naar jullie toe. Srika stimuleert steeds om dieper in een item te kijken.
  Je moet in dezen de economische en fiscaal juridische neerslag van de USA op de rest van de wereld economie, op landen dus, goed begrijpen.

  De USA handelt en probeert de rest van de economische wereld te controleren d.m.v. haar FACTA-VERDRAG.(Zie verder internet voor extra uitleg)

  Dit verdrag wordt bilateraal gesloten – ieder land sluit apart een overeenkomst met de USA over arbeid en geldstromen gedaan door USA staatsburgers en USA bedrijven in dat land – en is voornamelijk van fiscaal economisch belang voor de USA. Maar krijgt zo indirect inzage in de financiële en economische ontwikkelingsprocessen van een land.

  Niet alle landen in de wereld hebben nog zo een overeenkomst met de USA gesloten. Zij vrezen bemoeienis van de USA in de financiële en economische ontwikkelingen van hun landen.

  Dat de USA nu zegt dat zij geen goed overzicht hebben in de economische ontwikkeling van Suriname, en ook nog van 50 andere landen, ligt volgens Srika ingebed in het feit dat de USA geen FACTA overeenkomst heeft met Suriname of wel heeft, maar niet goed wordt uitgevoerd naar opgelegde richtlijnen van de USA.

  Srika adviseert jullie allen FACTA (Foreign Account Tax Compliance Act ) van de USA eerst goed te lezen en dan weer te reageren.

  En zij die het niet eens zijn met Srika en ook FACTA niet gelezen hebben mogen Srika dat minpunten toekennen.
  Srika


  Maak melding

 14. @ Sabidirie

  Amerika heeft alle recht om te vragen waar de gelden naar toegaan die in de vorm van hulp aan Suriname geschonken/geleend worden.
  Hun schenking is niet bedoeld voor de ndpers om zich zelve hiermee te verzorgen of te verrijken,op reis te gaan of aan advocaten te betalen in de hoop vrij te komen.
  Het geld behoord de bevolking van Suriname toe maar niemand behalve de ndpers die weet wat met het geld gebeurd.


  Maak melding

 15. CYNISCH : Het gaat financieel byzonder goed, staatskas is
  LEEG, staatsreserves slinken IEDERE DAG !
  De Amerikanen ouwehoeren, wij hebben alle begrotingen
  en jaarafrekeningen prima op orde !

  Rekenkamer is onafhankelijk en werkt goed, evenals onze Veiligheidsdiensten, Dino was een ongelukje !

  Onze Leenziekte heeft als doel ontwikkeling te brengen, zie de
  sleutelklaar geleverde 18 000 Gratis Woningen !

  Wij willen net als Venezuela een inflatie van 64 %, dat is vooruitgang ! Het Nieuwe Socialisme (de gratis-staat) van
  Chavez werkt ook in Sranan goed !

  Onze Nieuwe Anti-corruptiewet heeft alle corrupte figuren uitgeschakeld !

  Brada nanga Sa, binnenkort wordt ook de Screeningswet
  voor topambtenaren en politici in werking gesteld !

  De lafaards van front (de volksvijanden) verzaken hun plicht,
  wij kunnen geen quorum verkrijgen !

  PS : Mijn advocaten komen met NOG EEN herzienings-
  verzoek, dit keer bij het Europese Hof ! W’o soor ding !

  By the way wij EKTE SRANMAN erkennen geen buitenlandse vonnissen, Ronnie heeft ook zo’n ding aan zijn kont hangen
  en het vonnis tegen Dino is een USA-complot !

  Brada nanga Sa …………


  Maak melding

 16. @Afu Sensie

  Milton heel goede vraag.

  Hoeveel bedraagt de jaarlijkse hulp die Suriname uit Washington toucheert ?

  We weten dat het niets voorstelt, precies zoals dit soort berichten niets voorstellen.

  ————
  wat wij in ieder geval wel weten is dat 90% van het inkomen van suriname uit leningen bestaat. dus een goede reden om nu eens te kijken waar deze vandaan kunnen komen.


  Maak melding

 17. Beste Srafu,

  Whahahaaa dat is mooie lijst, immers door de dalende olieprijzen stevent Venezuela af op een faillissement. Het land, dat vrijwel al zijn exportinkomsten uit olie haalt, kan met zijn huidige geldreserves nog maar twee jaar aan zijn financiële verplichtingen voldoen, daarna is het drek eten. Beleggers achten het inmiddels bijna zeker dat het land de komende vijf jaar failliet gaat en vragen torenhoge rentes op Venezolaanse staatsobligaties. Volgens Bouterse is Venezuela zijn ultieme voorbeeld. Sranang is ook nagenoeg skeer. Patient is klinisch dood, wie trek de stekker eruit ?


  Maak melding

 18. Ondanks wat er geschreven staat blijf deze regering toch maar geld lenen.
  En toch zullen de NDPérs iets op vinden dat niet goed is en het ziekelijk beleid van deze regering toch blijven verdedigen.

  Venezuela wordt al bijna bankroet verklaard, Suriname volgt er achteraan.


  Maak melding

 19. 15 jan. 2015

  Sukru jampie,

  Ga toch inhoudelijk in op de posting van Srika.

  Als het niveau van het lezen van FATCA voor jou te moeilijk is, laat iemand je dat dan uitleggen. Jouw proletisch gedoe op deze site is naar de inschatting van Srika evident aan het niveau van jouw posting en dat vindt Srika zielig.

  Maar ja, voor sommige personen op dit forum is het posten alleen een vorm van geestelijke therapie en niet een vorm om door inhoudelijk verdieping feitelijk naar elkaar toe te posten.
  Srika


  Maak melding

 20. “wat wij in ieder geval wel weten is dat 90% van het inkomen van suriname uit leningen bestaat.”

  Ja mensen aldus de fronter dre, dit is het niveau van de typische fronter op waterkant.net.


  Maak melding

 21. Hallo HOOLIGANS, hoe staat het DEUGNIETEN? Jullie VS – VIEZE STATEN, de grootste BEDRIEGERS op onze aardbol hebben weer hun zoveelste BEDRIEGELIJKE lijstje samengesteld.

  Gelukkig worden deze LAFAARDS bij uitstek lekker in de gaten gehouden omtrent hun “GEDRAG” door met name onze ook niet al te keurige broeders China en Rusland. Daar mogen ze hun grote WAFFEL wel achterwege laten en het houden bij “schijnbewegingen”.

  Edward Snowden heeft ons lekker duidelijk gemaakt wat voor CRIMINELEN en RACISTEN bij uitstek deze GROTE BELHAMELS en VIEZE STATEN nog steeds zijn.

  Suriname heeft GROOT gelijk om niet te zwichten voor deze BEDRIEGERS van de BOVENSTE plank. Vandaar hun “luistje”. Ze zijn ooit als een stelletje RACISTISCHE GANGSTERS met hun RACISTISCHE IMPERIALISTISCHE politiek gestart en heeft het door hun “VIEZE SLANGENGEDRAG” alleen maar OORLOGEN opgeleverd. Zeg maar: “Boontje Komt Om Zijn Loontje”!

  Maar deze WAPEN-FANATEN weten niet wat ophouden betekent. Ze doen alsof ze van een andere planeet afkomstig zijn. Mensen, mensen, het zijn gewoon mensen zoals u en ik met een meer dan SCHOFTERIGE houding. Men mag NOOIT en te NIMMER toegeven aan deze SCHOFTEN, SCHOFTEN bij uitstek.

  Hojot, Ray, Lafoe, Koos, Henk Molenaar, hans, John, Linglong, kolibri, Surinam Patriot en alle overige DEUGNIETEN, jullie hoeven helemaal niet bang te zijn, BELHAMELS. Deze VIEZE STATEN zullen ZWAKZINNIGEN als jullie altijd blijven lastig vallen. Trappen jullie er niet in. Het is hun LAFFE politiekvoering, sinds jaar en dag.

  Ze kunnen rustig achterover leunen en maar “GELD” dat ongedekt is, maar blijven drukken, alsof er rijst wordt gepeld. Het zijn een stelletje LUIWAMMESEN die op een dergelijke wijze zijn rijk geworden. Met medeweten van hun “VRIENDJES”.

  Maar voor straf en ter illustratie, moeten vele MENSEN VAN DEZE VIEZE STATEN nog steeds uit VUILNISBAKKEN eten om hun BEDRIEGERIJ, RACISME en HOOGMOED en WAANZIN aan de kaak te stellen.

  Deze VS – VIEZE SMERIGE gasten hebben pas sinds kort “ZIEKENFONDS” als wet ingevoerd in hun land. Dat heeft hun “HANDLANGER” OBAMA – lees: ABOMA (de letters van deze GRIEZEL zijn nu pas goed op de juiste plaats) eindelijk als ZOETHOUDERTJE voor z’n Presidentschap kunnen regelen, voornamelijk voor de arme ZWARTE en GEKLEURDE bevolking.

  Bouterse mag NOOIT toegeven aan deze VIEZE SMEERLAPPEN. Ze worden overal uitgekotst deze VUILE SCHOFTEN, vanwege hun LAFFE TRUCJES.

  Gelukkig kunnen deze VS – VIEZE STATEN niet alles verbergen. Praise the LORD! Anders zou het nog gekker zijn dan het al is.

  Weten jullie wat ook mee speelt KWAJONGENS, Hojot, Ray, Lafoe, Koos, Henk Molenaar, hans, John, Linglong, kolibri, Surinam Patriot en alle overige DEUGNIETEN? Deze VIEZE STATEN hebben een tekort als Overheid van DUIZENDEN MILJARDEN op hun betalingsbalans. En toch nog zo’n VIEZE SMOEL opzetten!

  Landen als onze mooie NEDERLAND ( ten opzichte van deze VIEZE STATEN, NEDERIG-LANDJE) zullen nooit hun mond – en ik geef ze gelijk – open doen. Want na de TWEEDE WERELD OORLOG, stond de GELD-pers (vanwege het zogenaamde Marshall-plan) LEKKER en HEERLIJK voor ze open en hebben zo een “HEERLIJKE BEURT” vanuit de “JACKPOT” gekregen van deze VS – VIEZE SMEERLAPPEN.

  Wat de Surinaamse Regering onder leiding van Bouterse/Ameraali moet mededelen aan de “AMBASSADEUR van deze VS – VIEZE SLANGEN als REACTIE, “kort en bondig”. “Mr. Ambassador”, you can say to that other snake, which we call ABOMA: “I CAN’T BREATHE”.

  Hojot, Ray, Lafoe, Koos, Henk Molenaar, hans, John, Linglong, kolibri, Surinam Patriot en alle overige BELHAMELS: jullie kunnen straks lekker met een gerust hart naar bed en niet “BANG” wezen voor lui uit deze VIEZE STATEN. Ze lijden aan en hebben ONDERDRUKKERS-LUST bij uitstek.

  Goed nieuws, gelukkig hebben wij in SURINAME en NEDERLAND ” VRIJHEID van MENINGSUITING”.

  Onze duidelijke “BOODSCHAP aan deze VIEZE SCHOFTEN is:
  “I CAN’T BREATHE”.

  Hojot, Ray, Lafoe, Koos, Henk Molenaar, hans, John, Linglong, kolibri, Surinam Patriot en alle overige RAKKERS:

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 22. Steeds meer partijen van belang geven de signalen af die voor een goede hoorder genoeg zeggen.

  Een uitspraak van de chef bezemkast van het ministerie van Buitenlandse zaken van de VS heeft meer effect dan die van de Govenor van de Centrale Bank van Suriname. De laatste kan alleen monopoly geld drukken.
  Wat BUZA van de VS feitelijk zegt het is daar een zooitje breng er alleen geld naar toe als je het kunt verbranden. Dit zijn signalen voor de hele financiele wereld. Suriname gaat Venezuela achter na.

  Venezuela is nu een land waar je op nog maar op bepaalde dagen naar de winkel mag. Het laatste nummer van de ID bepaald op welke dagen je naar binnen mag alleen kunt kopen wat er die dag bij toeval in het schap ligt.
  KRATIS bestaat niet. Eens komt de rekening en dan is het niet de schuld van Calimerostan, Neo Kolonisatoren of Oude Kolonisatoren of wie dan ook maar dan is het gewoon EIGEN SCHULD. Een land krijgt de regering die het verdient..


  Maak melding

 23. Ronnie : a man Vene bin dong yere, a no taigi mi sref sreffi
  dat Sranan bin abi someni reserves. Ma mi studeer a tori,
  reserves yu no habi vanodu tide, mi na batsjolor, mi stuka !
  Omdati den reserves no de vanodu tide, yu kan use den
  reserves, ook tu fu dji kondreman Amerkan Dalla na tapu
  na strati !

  Mi leki skoroman, batsjolor Ronnie nanga sabiman Desi e
  keba den reserves tide, tamara w’o meki wan njew
  “startegische reserve” dji a Sranan people !

  PS : Moro hebi o doro !

  Dan suma dong ???


  Maak melding

 24. Zo jij bent me een partij gefrusteerd, beste Freedom2u,
  je hebt wel wat weg met je manier van uiten, veel hoofdletters dus louter geschreeuw, van Geert Wilders, toevallig ook geblondeerd?


  Maak melding

 25. TRANSPARANTIE in Suriname ?????….Deze corrupte, criminele narcostaat o.l.v. een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar blinkt uit in stiekeme, achterbakse en duistere praktijken…zoals het gehele paarse volk trouwens. Tsunami over dat land…opgeruimd staat netjes !!!!!!


  Maak melding

 26. hans, wat ben jij me een hansworst (aanstellerig belachelijk persoon). Jou van van het kleine allure. Dat je naam louter uit kleine letters ook nog bestaat, geeft jou persoon weer.

  Bij jou gebruiken we dan maar geen hoofdletters.

  Dat waarheden vaak pijn doen, moet je mee leren leven, “herrieschopper”. Jou commentaar zegt genoeg en jou vergelijking, geeft aan waar je verstand zit. Onder je voeten.

  Trouwens, doe jou makkertjes Hojot, Ray, Lafoe, Koos, Henk Molenaar, hans, John, Linglong, kolibri, Surinam Patriot en alle overige belhamels de groeten. hans, sla serieuze artikelen over. Het ligt niet in de bedoeling om het beetje verstand van jou en andere zwakzinnigen pijn te doen. Geloof me maar, hummeltje.

  hans vertel Ray dat je z’n artikelen hartstikke leuk vindt. Ray, Henk Molenaar en andere rakkers vinden het bekende veertje in hun k… af en toe leuk. Maak z’n dagje goed voor me, hans!

  Op mijn eerlijke bijdrage mogen jullie deugnieten blijven rekenen.
  Ik zal jullie nooit en te nimmer in de steek laten en/of voor de gek houden.

  Don’t forget one thing, you’re still my brother!


  Maak melding

 27. die hele lantie administratie is één grote bende tering zooi net als die lijder ddb.

  .die boef moet z.s.m. verdwijnen anders is sme een verloren land..


  Maak melding

 28. hans, wat ben jij me een hansworst (aanstellerig belachelijk persoon). Jou stompzinnige bijdrage is van het kleinere allure. Dat je naam louter uit kleine letters ook nog bestaat, geeft jou persoon weer.

  Bij jou gebruiken we dan maar geen hoofdletters.

  Dat waarheden vaak pijn doen, moet je mee leren leven, “herrieschopper”. Jou commentaar zegt genoeg en jou vergelijking, geeft aan waar je verstand zit. Onder je voeten.

  Trouwens, doe jou makkertjes Hojot, Ray, Lafoe, Koos, Henk Molenaar, hans, John, Linglong, kolibri, Surinam Patriot en alle overige belhamels de groeten. hans, sla serieuze artikelen over. Het ligt niet in de bedoeling om het beetje verstand van jou en andere zwakzinnigen pijn te doen. Geloof me maar, hummeltje.

  hans vertel Ray dat je z’n artikelen hartstikke leuk vindt. Ray, Henk Molenaar en andere rakkers vinden het bekende veertje in hun k… af en toe leuk. Maak z’n dagje goed voor me, hans!

  Op mijn eerlijke bijdrage mogen jullie deugnieten blijven rekenen.
  Ik zal jullie nooit en te nimmer in de steek laten en/of voor de gek houden.

  Don’t forget one thing, you’re still my brother!


  Maak melding

 29. flyer, wist je dat VS – Vergrote Smoel, ook betekent?

  Niet bang wezen HOOLIGANS, de Chinezen en Russen waken over jullie. flyer, hebben jou familieleden internet. Gauw aanschaffen jongen! En wist je, dat je ook op het internet kon surfen?

  Om dollars als BEZETENE te produceren, betekent O.A. makkelijk een VS – Vergrote Smoel opentrekken. Gelukkig laat onze jeugd vooral zich niet gek maken, maar vinden “DOLLARTJE drukken, een “KOMISCHE GEBEURTENIS”.

  flyer, “I CAN’T BREATHE”!

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 30. Zeg het de paars regerende elite geboefte neks, want zo redeneren deze misleiders, a fout a no neks. neks no fout, bemoeien jullie je met je Eigen zaken, no kong dikkie jaso. Enne kut, ieja krijsen de oliedomme paarse aanhangers, neks no fout want na Suri Babwe wi e meki foe a kondre.


  Maak melding

 31. @Is Dit Een Grap Of Zo? NEEN,Sranan krijgt zijn 64%
  INFLATIE net zoals de Chavez-bloodbrothers van Venezuela !
  Het volk telt niet mee bij NDP, dus afstevenen op een
  staatsfaillissement a la Venezuela !

  Maak je niet druk om Obama ! Hij komt niet zelf,
  de seals komen !

  Was getekend,

  Anti-Gratis-maatschappij, Anti Nieuw Socialistische
  Maatschappij mba Communistische onderdrukking !

  PS : Set Surinam people FREE !

  Tjek aub BNP van Reus USA en BNP Droga-Republiek Sranan !


  Maak melding

 32. Henk Molenaar, hoez mee kerel. Hebben jou molenwieken het alweer begeven? Ik begrijp dat de VS VIEZE STATEN jou angst inboezemen. Op mij schelden mag jij als fervente HOOLIGAN. Je weet dat onze President rekening met je houdt en ook met jou KORNUITEN.

  Suriname is een land waar je vrij je mening mag uiten. Trouwens in Nederland zijn ze ook zover. Bij het kapot gooien van ruiten kom je in Nederland wel in problemen en kunnen zaken als schadevergoeding aan derden mogelijk om de hoek kijken. In Suriname heeft onze President voor BENGELS als jij het goed geregeld. Of jij op z’n partij stemt of niet, het maakt hem niet uit. In

  Men zegt dat ze in Suriname boffen met de President. In Nederland ook, maar niet altijd eerlijk gezegd. Henkie hoe is het met Ray? Aardige HERRIESCHOPPER, hij vraagt waar zijn veertje blijft. Ik hoop dat hij tevreden is met je scheldpartij.

  Henk we houden van je, maar niet zo lang achter de computer joch. Er zijn zoveel mooie dingen in het leven. Dan bedoel ik niet die rare dingen die in Parijs zijn gebeurd de vorige week. Als je het moeilijk krijgt, plaats je hoofd vijf minuten onder de kraan met koud water. En dan woorden gebruiken als: aardig, mooi, leuk, plezierig, fijn, vriendelijk, sympathiek en gewoon herhalen. Dan zul je merk dat je een beter mens wordt.

  Een tip: trek niet alleen met HOOLIGANS op. Ze kunnen je leven verder verpesten. Probeer met ANTI – USA op te trekken. Dan leer je ook van die “eerlijke dingen”.

  Henkie de VS hebben lef om over transparantie te praten hè. Weet je wat ze nog hebben gedaan met een van hun nette landgenoten, die Edward Snowden, toen hij echt TRANSPARANT wilde zijn. Hou je hoofd vijf minuten onder een kraan met koud water. Groeten aan al jou STAKKERS.

  Ik leef met jullie mee Henkie! Als je Ray bij Roop Ram ziet, doe hem de groeten. Als Santhoki jou maar één en/of één bara geeft, niet schelden. Wees tevreden, die man heeft het niet altijd op zak. In Saramacca en Nickerie moet hij vaak meer uitdelen.

  Maar jammer dat ze hem toch nooit meer willen geloven, hè?

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 33. @Freedom2u, het is deels de schuld van de Chinezen en de Russen wat er vandaag in Syrië gebeurt.
  Vandaag geeft men de Amerikanen de schuld zonder na te gaan hoe het komt. Assad wordt op handen gedragen.
  Vandaag heeft de Roebel helemaal geen waarde!!!

  In Suriname hebben de Chinezen het spel al goed gespeeld met Bouterse. De vraag is of Bouterse nuchter was toen hij ja zei tegen de Chinezen.
  Zie de vele leningen die straks met hoge rentes betaald moeten worden.


  Maak melding

 34. Henk Molenaar, hoez mee kerel. Hebben jou molenwieken het alweer begeven? Ik begrijp dat de VS VIEZE STATEN jou angst inboezemen. Op mij schelden mag jij als fervente HOOLIGAN. Je weet dat onze President rekening met je houdt en ook met jou KORNUITEN.

  Suriname is een land waar je vrij je mening mag uiten. Trouwens in Nederland zijn ze ook zover. Bij het kapot gooien van ruiten kom je in Nederland wel in problemen en kunnen zaken als schadevergoeding aan derden mogelijk om de hoek komen kijken. In Suriname heeft onze President voor BENGELS als jij het goed geregeld. Of jij op z’n partij stemt of niet, het maakt hem echt niet uit. Zo eerlijk en integer is onze President. Daarom willen alle mensen op hem stemmen.

  Men zegt dat ze in Suriname boffen met de President. In Nederland ook, maar niet altijd eerlijk gezegd. Henkie hoe is het met Ray? Aardige HERRIESCHOPPER, hij vraagt waar zijn veertje blijft. Ik hoop dat hij tevreden is met je scheldpartij, daarnet.

  Henk we houden van je, maar niet zo lang achter de computer zitten joch. Er zijn zoveel mooie dingen in het leven. Dan bedoel ik niet die rare dingen die in Parijs zijn gebeurd de vorige week. Als je het moeilijk krijgt, plaats je hoofd vijf minuten onder de kraan met koud water. En dan woorden gebruiken zoals: aardig, mooi, leuk, plezierig, fijn, vriendelijk, sympathiek en gewoon herhalen. Dan zul je merk dat je langzaamaan uiteindelijk een beter mens wordt.

  Een tip: trek niet alleen met HOOLIGANS op. Ze kunnen je leven verder verpesten. Probeer bijvoorbeeld met ANTI – USA op te trekken. Of maak kennis. Vraag hem z’n telefoonnummer. Dan leer je denk ik ook van die “eerlijke dingen” kerel.

  Henkie de VS hebben lef om over TRANSPARANTIE te praten hè. Weet je wat ze nog hebben gedaan met een van hun nette landgenoten, die Edward Snowden, toen hij echt TRANSPARANT wilde zijn? Hou je hoofd vijf minuten onder een kraan met koud water. Groeten aan al jou STAKKERS.

  Ik leef met jullie mee Henkie! Als je Ray bij Roop Ram ziet, doe hem de groeten. Als Santhoki jou maar één roti en/of één bara geeft, niet schelden. Wees tevreden, die man heeft het niet altijd op zak. In Saramacca en Nickerie moet hij vaak meer uitdelen.

  Maar jammer dat ze hem toch nooit meer willen geloven, hè? Ik denk dat Santhoki ook niet met eerlijke mensen omgaat. Of is hij misschien een beetje verlegen. Ik zie hem altijd alleen met die Koelie’s. Heb je hem bijvoorbeeld ooit met een Indiaan zien praten?

  Ik vind jou als DEUGNIET toch meer durf hebben. Al kloppen de dingen die je schrijft, zelden of NOOIT.

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 35. Ira, ik geef je gelijk. Dat Suriname het voor het eerst zonder Ontwikkelingshulp zo goed heeft gedaan, komt als een verassing voor ons allen.

  Spijkers op laag water zoeken is trouwens ook een bezigheid op zich.

  Gewoon een vrijblijvende tip: Ira gebruik je verstand, hoe lastig het ook lijkt. Niet een ieder heeft evenveel, begrijp ik. Alle HOOLIGANS hebben dat probleem, primair.

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 36. Iedere keer opnieuw verbaas ik me over die paarse dommeriken. Waarom denken wij dat suriname bekend is daar bij het ministerie van wie heeft wat geleende zaken van amerika?

  Dus gebruiken die paarse ratten mar zo veel migelijk woorden, zo denken zij: dan hebben wij gelijk. Nee. De ene zin die je schrijft is nog achterlijker dan de vorige. De meest idiote zijn de zinne waarin wordt weergegeven dat bouterse een volledig integere niet crimineel is die wordt beschimpt door zoveel andere mensen die vindt dat hij in de gevangenis hoort. Halve zool.


  Maak melding

 37. @ANTI-USA zegt:
  “Het land met de grootste schuld en de meest gemanipuleerde munt ter wereld komt Suriname de les lezen?”

  En toch zijn we met z’n allen zo begerig op die Amerikaanse munt.
  Hoe rijm je dat?


  Maak melding

 38. henk molenaar.

  sinds mensen heugenis heft suriname nooit een optimale reken kamer gekent .die boeven bende van jou vhp ,verenigde hindoestaanse partij ,en die nps hebben nooit een optimale rekekamer gekent .het kwam niet in jullie woorden boek voor .en het zijn deze zelfde boeven die azen om weer aan de macht te komen .de regering bouterse heft er ook geen werk van gemaakt en dat betreur ik .wanneer gaan wij serieus met onze bescheiden middelen omgaan vraag ik mij af .wie zegt mij dat de regering santhoki het beter gaat doen terwijl deze gasten alle tijd hadden om orde op zaken te stellen toen zij aan de macht waren .deze gasten willen gaan regeren maar je ziet echt geen enkel programma van ze wat ze gaan doen als ze regeermacht zouden krijgen .het enige wat bij deze santhoki telt is stemmen winnen en hun achterban zo goed mogelijk in de watten leggen indien ze regeermacht zouden krijgen .geeft u aan wat u het volk te bieden heft santhoki ,ik pero sta open voor elke Surinamer .heft deze regering echt niets goeds gedaan santhoki !!!!!kijk het surinaamse volk aan en zeg ze recht in hun ogen dat ze niets hebben gedaan .het volk slaapt niet hoor .ere wie ere toekomt .de regering bouterse heft ook vele misstappen gemaakt maar kom het volk niet vertellen dat ze niets hebben gedaan .zeker weten njang mikkie en dat keur ik af voor honderd procent mie mang .niet omdat de vorige regering corrupt was moet jij het voort zetten no no .een ding weet ik het gaat spanned worden de komende verkiezingen .ik heb dan ook honderd procent vertrouwen dat het eerlijke verkiezingen worden .elke regering heft podium taal gesproken dat ze heel veel zouden doen ,dus men moet niet doen alsof het alleen de ndp is die zogenaamd 18000 huizen zouden gaan bouwen ,dat is voor mij larie onmogelijk en dat wist het volk .in elk geval hebben alle partijen dingen beloofd die ze niet waar konden maken .elke partij heft kansen gehad geen een een uitzondering maar een ding weet ik ,het worden spannende verkiezingen .


  Maak melding

 39. Feedom e kong ! Nanga 64 procent Inflatie ! Leenzieke Bouta
  zit volkomen klem ! MEGA-begrotingstekort , MEGA-daling van
  de staatsreserves ! Chavez/Maduro kunnen niet helpen, den rij drape langa leki her Kwattaweg !

  Wij, NDP doen het zonder ontwikkelingshulp, wij lenen gewoon
  te veel, voor onproductieve zaken, tegen hoge rentes !

  Sranan dalla habbi a waarde fu kranti-papira !

  Brada nanga Sa, w’e druk papira money go moro fara !

  PS : Muntslag wordt door T & T uitgeleverd aan USA ! Bij
  zijn onderhandelingen met USA-justitie kan hij menige
  NDP-topper in de problemen brengen/uitschakelen !


  Maak melding

 40. De tranen schieten me in de onderbroek bij het lezen van de paarse reacties! De een nog triester dan de ander. Het is toch de normaalste zaak van de wereld dat een “sponsor” graag wil zien dat zijn geld ‘daar’ terecht komt daar waar het voor bedoeld is! Keer op keer blijkt deze regering een eigen invulling (lees eigen zakken vullen) er aan te geven. Deze regering is kampioen in het er doorheen jagen van alle financiën, giften, leningen, bodemschatten en zelfverrijking. Door dit gedrag te vertonen haken de investeerders vanzelf af! En dan? Suriname zelf is (momenteel) absoluut niet in staat om te ‘overleven’ zonder de hulp van geldschieters/investeerders.


  Maak melding

 41. @Pero
  U kraait onzin uit met “dus men moet niet doen alsof het alleen de ndp is die zogenaamd 18000 huizen zouden gaan bouwen ,dat is voor mij larie onmogelijk en dat wist het volk”

  U maakt u eigen president uit voor idioot en larie koek dom. Want de regering en daar behoort de president toe heeft in november 2011 het ontwikkelingsplan 2012 – 2016 als wet door de DNA laten goed keuren. Ik mag aannemen dat men over een wet wel een paar dagen nagedacht heeft. Volgens die wet (blz 149 en. 151) zou er in de betreffende periode $ 360.000.000 aan woningbouw gerealiseerd worden waarvan $ 230.000.000 door de staat gefinancierd. met zoveel geld kunnen in Suriname een zeer aanzienlijk aantal sociale woningen gerealiseerd worden. 18.000 woningen van 50 m2 moet mogelijk zijn.
  Waar is het geld gebleven.

  Beste Pero vanaf blz 154 t/m 170 zijn alle voornemens als bullits samengevat. Als u die door neemt kunt u vast stellen hoeveel bij wet beloofde ontwikkelingen/ beloften niet nagekomen zijn,
  Elke regering moet verantwoording af leggen voor de eigen daden. Ui maakt van een wettelijk vastgelegde belofte nu larie koek. De president zal blij zijn met een dergelijke kwalificatie van zijn belofte aan het volk.

  Het aantal gebroken beloften is te groot om ze te willen/kunnen weergeven. Voor de lol een paar: Waterkracht centrale Grankriki gereed in 2015, vaste oever verbinding Leonsberg / Nieuw Amsterdam, Invoering BTW, ter hand nemen Palmolie productie, invoering dienstplicht, Micro waterkracht in het binnenland en Thermische opwekkings eenheden.

  Pero ik vind het niet leuk om deze feiten boven water te brengen zodat u en iedereen ze kan gaan lezen en de regering op de door haar gemaakte en ingediende wet af te rekenen voor het gevoerde beleid.
  Het misstaat dat u uw eigen president kwalificieerd als een larie-koekenbakker.


  Maak melding

 42. @Pro-USA@

  @ANTI-USA zegt:
  “Het land met de grootste schuld en de meest gemanipuleerde munt ter wereld komt Suriname de les lezen?”

  En toch zijn we met z’n allen zo begerig op die Amerikaanse munt.
  Hoe rijm je dat?

  ————–
  ja, laten wij geld praten.

  de meest waardevolle valuta in suriname zijn de % en de $. geen land te koop met sr d; geen huis te huur met srd, geen zaken te doen met de srd. waarom is dat?


  Maak melding

 43. Langzaam komt de aap uit de mouwen .
  De yankees zijn hard bezig met hun scenario’s om het nog te houden verkiezingen in SU te manipuleren / beinvloeden .
  Het zal mijn persoon niet verbazen als het later mag blijken dat er hoog geavanceerde en miniscule afluister- elementen getroffen worden in het door de yankees geschonken politie – materieel aan de KPS .
  Het doel heiligt de middelen .
  Wellicht !!!
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding

 44. Hier hier lees maar jongens en blijven lachen

  “in november 2011 het ontwikkelingsplan 2012 – 2016 als wet door de DNA laten goed keuren. Ik mag aannemen dat men over een wet wel een paar dagen nagedacht heeft. Volgens die wet (blz 149 en. 151) zou er in de betreffende periode $ 360.000.000 aan woningbouw gerealiseerd worden waarvan $ 230.000.000 door de staat gefinancierd. met zoveel geld kunnen in Suriname een zeer aanzienlijk aantal sociale woningen gerealiseerd worden. 18.000 woningen van 50 m2 moet mogelijk zijn.
  Waar is het geld gebleven.”

  Bovenstaande volgens jojo om aan het einde te vragen waar is het geld gebleven. Die arme zielige jojo gaat dus simpelweg weg vanuit dat met het ontwikkelingsplan, ook geld lekker en mooi op de bankrekening werd geplaatst, misschien dat jojo ons kan vertellen in welk begrotingsjaar dit bedrag werd goedgekeurd.

  jojo weet je wat bespaar ons je moeite en tijd, jullie zijn echt triest.


  Maak melding

 45. @
  Meneer Bouterse toch….

  U beloofde fraude met wortel en tak uit te roeien, u beloofde Suriname welvaart, u beloofde Suriname transparant te zullen zijn, u beloofde Suriname een goudenkerst, u beloofde Suriname veilig te maken, u beloofde zooooooooooooveeeeeeeel

  Ik snap dat de beloftes tijd nemen om waar te maken, maar u blijkt mij nu de grootste crimineel te zijn in Suriname.

  Meneer Bouterse toch, waarom heb u alles onoverzichtelijk laten maken en gehouden?. Als de conclusie van de VS klopt en dat doet het, dan betekent het gewoon dat u op moet donderen.

  Waarom opdonderen? Motivatie:
  Om het simpele feit dat alle financiële zaken zoals door u of wie dan ook voorgehouden, gewoonweg niet klopt want anders zoude conclusie van de VS anders zijn.

  Nu opdonderen en niet op de verkiezingen wachten, u moet zich schamen dat u iedereen voor de gek hebt gehouden.

  Surinamers durven niet te protesteren, maar ze moeten het nu massaal doen om deze president af te zetten.

  En niet alleen af zetten, ze moeten al deze criminelen vervolgen, alle toegekende stukken land aan zijn vrienden, Doekhie, Irvin Kanhai de zwerver etc… alles terugdraaien.

  De rijkdommen zijn niet alleen voor Bouterse en vrienden of zijn stiefdochters (doekhie Chantal). Abrahams moet gewoon voor life time de bak in.

  Ik vrees dat er straks weer bloed vergoten moet worden, want Bouterse zal zich NOOIT gewonnen geven, ook al verliest hij de verkiezingen.

  Ik vraag een ieder om vooral voor de verkiezingen, waakzaam te zijn wat betreft hun eigen veiligheid in Suriname.

  Bouterse, IK BEN KLAAR MET JOU, KLOOTZAK!

  NDP en de hele bende moet ONTBONDEN WORDEN, ALLE LEDEN ZIJN CRIMINEEL EN VOOR DE GROTE SCHOFT DOEKHIE. ZIJ ZIJN NDP EN NDP IS CRIMINEEL!

  EN JA IK KAN DE PRAKTIJKEN VAN DOEKHIE OOK BEWIJZEN!


  Maak melding

 46. Het land dat bijna een paar keer bankroet is gegaan en hele landen heeft omgekocht om irak binnen te vallen en waar ze elkaar dagelijks afmaken groot en klein en waar je als afro amerikaan moet vrezen voor jou leven komt Su de les lezen.Wij moeten niet raar opkijken wanneer de volgende grote aanslag in amerika zal plaats vinden.Let op mijn woorden.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 47. De VS mag best eisen stellen als het bijdraagt aan de ontwikkeling van een land.

  Alleen is het opmerkelijk dat de VS weer met twee maten meet. Een land als Israel voldoet ook niet aan de eisen die de VS stelt. Van Israel is bekend dat het de miljarden steun die het van de Westerse landen ontvangt, o.a gebruikt voor de aanschaf van militair materieel en haar politiek van Lebensraum (annexatie van Palestijns gebied) uit te voeren. Dankzij de miljarden steun kan Israel doorgaan met de uitbreiding van de nederzettingen die altijd ten goede komt aan de Joodse bevolking. Oneigenlijk gebruik van Amerikaans en Westerse belastinggelden.

  Hoe verantwoordt de overheid de besteding van Amerikaanse belastinggeld naar zijn burgers toe ?

  Verder zal het mij niet verbazen als onder druk van de Amerikanen Bouterse tot herziening van het belastingstelsel komt. Zomaar een tweetal gedachten die bij mij zijn opgekomen.


  Maak melding

 48. @Sabidieri
  Heeft u wel eens van geoormerkte middelen gehoord. De regering heeft met haar ontwikkelingsplan middelen geoormerkt voor de gestelde doelen.
  Ik weet ook wel dat zij die middelen nooit gevonden heeft of ze 3 dubbel geoormerkt heeft en keuzen heeft moeten maken. Natuurlijk zijn ze nooit op een begroting gekomen of op een bankrekening gezet, net zoals men na het ontwikkelingsplan nooit meer iets van en Vaste Oeververbinding Leonsberg – fort Nieuw Amsterdam gehoord heeft of 400 km asfaltringen, of grandkriki of micro waterkracht in het binnenland.

  U probeert af te leiden waar het omgaat.
  Pero stelt dat iedereen wist dat 18.000 woningen larie koek was en dat iedereen het wist. Daar tegen over kan glas hard op papier aangetoond worden dat de regering bij wet haar ontwikkelingsplan heeft laten aannemen en daar in adequate middelen geoormerkt heeft.
  Dat ze later nergens terug komen is een feit dat aangeeft dat deze regering haar eigen woord niet na komt en daarmee het volk BELAZERD.


  Maak melding

 49. 16 jan. 2015

  Beste Henk Molenaar , Hojot, Ray, Surinam Patriot, Hans en andere proleten,

  Dhr. Jharap (ex. CEO Staatsolie) ontvangt vandaag in Nederland een hoge onderscheiding voor bewezen wetenschappelijke diensten voor de geologie in het algemeen. Hebben jullie ook een uitnodiging gehad? Nee, want proleten zijn dan daar niet welkom.
  Srika zal dhr. Jharap straks de hand schudden.

  Gaan jullie toch eens inhoudelijk in op de eerdere post van Srika.
  Domweg maar iets schreeuwen en steeds Suriname en haar regering negatief laten overkomen geeft duidelijk jullie verziekte zelfbeeld aan. Durf eens inhoudelijk op de post van Srika in te gaan !! Srika schrijft nooit moeilijk, want iedereen op dit forum moet de post begrijpen en inhoudelijk terug reageren.

  Lees eerst maar door de USA voorgestelde FATCA, begrijp het goed en reageer dan inhoudelijk op de post van Srika. En indien jullie FATCA niet begrijpen, geef Srika dan, op grond van jullie vermoedelijke proletische en negatieve zelfbeeld, voldoende minpunten.
  Srika


  Maak melding

 50. STOP het gebabbel, kijk naar de cijfers die NDP-wanbeleid
  en de Financiele Noodtoestand van Ons land aangeven :

  Jogi zet rampzalige cijfers op een rij in GFC-Nieuws :

  Mahinder Jogi van de VHP vindt dat het land in een financiële strop zit. Er heerst een financiële chaos en de president en
  zijn regering moeten daarvoor aansprakelijk worden gesteld.
  De regering heeft vanaf haar aantreden een verkwistend
  beleid gevoerd en ondanks herhaaldelijke waarschuwingen
  van critici en zelf ex-minister Adelien Wijnerman is de
  regering daarvan niet afgestapt.

  Onlangs werd bekend dat tijdens een regeringsoverleg op
  het Kabinet van President onder andere is besloten dat de uitgaven worden getemporiseerd, grote projecten worden uitgesteld en de ministeries moeten bezuinigen. Ook zal er een beroep worden gedaan op de reserves van Staatsolie.

  Jogi is blij dat de president hiermee zelf aangeeft dat er een financieel probleem is. Het beleid van de regering is duidelijk ontspoord. Was in 2010 de staatsschuld nog een half miljard US$, nu is dat 1.7 miljard US$. Wat heeft de regering met
  geld gedaan, luidt de vraag van Jogi.

  De huidige regering heeft aan inkomsten in 4,5 jaar bijkans
  7 miljard SRD meer ontvangen dan de NF-regering. Hoe is
  het geld uitgegeven, vraagt Jogi verder.
  Het beleid is duidelijk ontspoord, de monetaire reserve is
  gedropt en vinden er dagelijks valuta-interventies plaats.

  PS : Conclusie er is GEEN begroting/zogenaamd wordt er
  met staatsbegrotingen gewerkt ! Er is gewoon Fiananciele
  Chaos! Helaas zal het gewone Srananvolk hiervoor bloeden !


  Maak melding

 51. @Safru
  Als er wat geld in de kas is wordt het een wedstrijd wie is er het eerste bij om het er uit te halen.

  Deze regering geeft gewoon uit zonder zich te bekommeren om begroting en verplichtingen.

  Het is toch te gek voor woorden dat er nu mensen durven te zeggen dat de begroting 2015 goed gekeurd moet worden zodat de rekeningen uit 2014 betaald kunnen worden.
  Voor de rekeningen van 2014 moet geld gereserveerd zijn in 2014 en als dat er niet is dan heeft iemand iets gedaan wat niet mag of niet verantwoord is.


  Maak melding

 52. zelf het buitenland ziet in,,dat de administratie van lantie een bende is zo als de lijder him zelf..

  dit wordt nu openlijk gezegd door de amerikanen en de baas of te wel de hoofd verdacht kan nu niet zeggen,dat anderen bemoeien met het interne beleidt van deze boeven..

  rashied pierhkan had vaker in zijn programma k.a.a.k gezegd dat de toeristen in sme kunnen komen eten drinken familie bezoeken hun euro s uitgeven ,maar moeten niet bemoeien met de interne zaken in het land..

  de amerikaan heeft een ander mening,spreek ze dan tegen..


  Maak melding

 53. jojo begeeft zich weer op gladijs, zaken beweren zonder enige weet van af te hebben en zonder enige schaamte, maar ja dat kan allemaal wel op waterkant.net, je hebt dan alleen nog leeghoofden als hans nodig om je shit te slikken, die kunnen en weten toch niet beter.

  Lees hier weer de zoveelste jojo afgang. ““in november 2011 het ontwikkelingsplan 2012 – 2016 als wet door de DNA laten goed keuren.” Mensen lees en lach een ontwikkelingsplan die als wet is goedgekeurd volgens de domme jojo. We hebben nu in Suriname een nieuwe wet baja. Het blijft lachen met die waterkant dommies.


  Maak melding

 54. hallo,,josef zoon ,wanneer gaat de eerste trein lopen..

  waar kun je de kaartjes kopen,toch niet samen met een ticket van de s.l.m.

  je laat verder niks meer van je horen,ben je in slaap gevallen


  Maak melding

 55. @Sabidieri
  hier de tekst.

  http://planipolis.iiep.unesco.org/upload/Suriname/Suriname_%20National_%20Development_Plan_2012-2016.pdf

  de blz nr. die ik een vorige tekst vermelde waren uit de tekst van de site van Kinkers een versie zonder plaatjes. Voor de budgetten zie nu pagina 229.

  Ga ook even naar pagina 133 om te zien hoe de president zijn land en zich zelf voorschut zet door te blijven zitten als OBAMA voor zijn neus staat. Het is niet vreemd dat hij niet meer in de VS mag komen. Na genoeg iedereen heeft in de gaten dat OBAMA er is behalve de Surinamers.


  Maak melding

 56. Lees hier weer de zoveelste jojo afgang. ““in november 2011 het ontwikkelingsplan 2012 – 2016 als wet door de DNA laten goed keuren.” Mensen lees en lach een ontwikkelingsplan die als WET is goedgekeurd volgens de domme jojo.

  Je afleiding werkt niet jojo, blijf bij de kern van je enorme stupiditeit, nogmaals jullie soort zijn diep triest.


  Maak melding

 57. Sabidieri
  lees aub. het ontwikkelingsplan en de woorden van de president. Hij haald alle wets artikelen aan op basis waarvan het ontwikkelingsplan aangeboden wordt.
  In het voorwoord verwijst de president naar de grondwet artikelen 40, 5 en 6.

  Daar is geen woord fantasie bij. De link van de DNA geeft zelfs de presentatie van de president aan de DNA weer.

  Leest u aub het ontwikkelings plan en vertel dan aub. wie er een fantast is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.