Surinaamse minister van Toerisme in Utrecht

22

De Surinaamse minister van Transport, Communicatie en Toerisme Falisi Pinas[r] en de zaakgelastigde van Suriname in Nederland[l] Lucretia Redan waren gisteren aanwezig op de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. De twee woonden ook de travel trade workshop van de Stichting Toerisme Suriname bij(FOTO). Deze workshop getiteld ‘Hoe verkoop ik Suriname als vakantiebestemming?’ was gericht op Nederlandse touroperators en moest hun interesseren om Suriname in hun reispakket op te nemen


22 REACTIES

 1. Minister Pinas,

  Als u echt iets voor toerisme en de SLM wilt doen, geef de visa voor de zelfde periode voor multiple entries en ook geldig voor veerverbindingen naar buurlanden etc.
  OK mijnheer de minister.
  Groeten en de beste wensen voor het nieuwe jaar.


  Maak melding

 2. De vakantie naar suriname is te duur. Voor dat geld kan je beter krijgen.
  Strand, palmen en All Inclusive.
  Geen belediging en geouwehoer over slavernij.
  Vriendelijk en veilig.
  Suriname is geen aanrader.


  Maak melding

 3. @Gert
  De vakantie naar Suriname is te duur. Voor dat geld kan je beter krijgen.Geen belediging en geouwehoer over slavernij.
  Suriname is geen aanrader.

  Je bedoeld te zeggen “In Suriname zijn aanranders volop bezig”.

  Ook mij niet meer gezien in dit niet vriendelijk land.
  Ahum all inclusive Turkije € 250
  All inclusive Gran Canaria € 459
  All inclusive Al Garve € 499

  Not all inclusive Suriname € 846

  Conclusie : Ticket Surinae is not done.


  Maak melding

 4. Er valt voor de minister veel te leren op de vakantiebeurs.
  Normale prijs-kwaliteitverhoudingen in de toeristenbranche in Suriname, verhogen van de klantvriendelijkheid (een klant is geen voetveeg) en een veel betere professionele organisatie van toeristische activiteiten (er wordt nu veel te veel aan het toeval overgelaten).
  Als Suriname een toeristische trekpleister wil worden, moet er nog veel veranderen.


  Maak melding

 5. men mag best de binnenstad in zijn geheel een flinke opknapbeurt geven . het ziet er als hoofdstad echt niet uit terwijl de hoofdstad het visite kaartje is van een land .
  de centrale markt is smerig,kapot en donker . volgens internationale normen zou zo”n markt direkt gesloten moeten worden . je schaamt je als Suri als je de troep en afval ziet bij
  de waterkant bij de oude steiger . de toerist en vakantie-ganger is niet blind en gaat dit zeker door vertellen . er zijn ook nieuwe wijken met mooie huizen naar het overgrote deel is verpauperd .
  ik betwijfel als deze minister Pinas wel de juiste persoon is om
  het toerisme te stimuleren .als hij praat komt hij ook niet overtuigend over ,het lijkt alsof hij de nodige kennis ontbeert.


  Maak melding

 6. Deze minister maakt elk jaar een reis naar Nederland.Wat kost deze nonsens van hem het land? Wat is de toegevoegde waarde van hem?Is de delegatie alleen niet voldoende?Hoe lang blijft hij weg?


  Maak melding

 7. Op de Surinedsna, gaan weinigen naar verworden misdaadstaat Suribabwe, wel gezochte criminelen en ander duister crimineel gespuis zullen, indien oliedomme paarsgele aanhangers wederom krijsend stemmen op baas en lon, hun geweldige kut duo in mei a.s.


  Maak melding

 8. Surinaamse minister van Toerisme komt bijna elk jaar naar Nederland op de Vakantiebeurs in Utrecht.
  Thans is hij 2015 in beeld met de Surinaamse zaakgelastigde.

  @blaka djoeka, heeft gelijk.
  Wat is de toegevoegde waarde van deze minister aan het Toerisme in Suriname?

  KLM verkoopt in alle stilte in bijzijn van Falisi Pinas, al complete vakantiereizen.
  14-01-2015 – Bron: Het Parool


  Maak melding

 9. Elk jaar zelfde verhaal. Suriname heeft de slechts presterende site want er komt geen toerist extra door.
  Er zijn te weinig mensen die begrijpen wat Service is. In Suriname word service door velen als onderdanigheid, kruiperij en kolonialisme beschouwd.
  Er zijn te veel mensen die elke buitenlander, ook die met eigen kleur, onvriendelijk bejegenen.

  Wat meer vriendelijkheid en wat meer service zouden de kwaliteit/prijs verhouding aardig recht kunnen trekken. Dan kijk je wel langs de puinzooi in de stad


  Maak melding

 10. K ben nu voor de vierde keer in Su in vier jaar tijd en inderdaad voor vijf- zeshonderd Euro vlieg je naar o.a. De USA en voor Suriname kost een ticket duizend euro als het niet meer is. De ticketprijzen houdt de mensen tegen om vakantie te vieren in Suriname. ik vind het land prachtig, de vriendelijkheid van de mensen is geweldig alleen de rotzooi achter hun kont opruimen is een groot probleem evenals het laten verpauperen van de binnenstad, dus Surinamers doe er wat aan of laat de komende verkiezingen in mei 2015 een partij die het met alle Surinamers goed voor heeft de overwinning behalen.


  Maak melding

 11. WEGBLIJVEN uit deze smerige, ranzige, onvriendelijke, onbeschofte, dure en levensgevaarlijke criminele, corrupte narcostaat en dictatuur. Voor minder dan 500 euro een ticket naar de Antillen met een azuurblauwe zee en parelwitte stranden, uitstekende service en vriendelijke dienstverlening. Schoon, netjes en opgeruimd met een uiterst vriendelijke bevolking.


  Maak melding

 12. AJ
  U moet Suriname niet vergelijken met een bestemming waar dagelijks 2 tot 10 directe vluchten naar toe vertrekken met een bestemming waar per week 9 of 10 vluchten naar toe vertrekken.

  Voor een goed vergelijk plan een een vakantie naar Zanzibar of het Krugerpark of Namibie of probeer eens maar Lima of Montevideo te vliegen en zult ervaren dat Suriname dan niet echt duur is.
  Het vervelende is dat je op al die andere bestemmingen service en waar voor je geld krijgt en je in Suriname scheef aangekeken wordt als je waar voor je zuur verdiende geld wilt.

  Ik heb ooit een vergelijk gemaakt tussen het Stanley hotel in Nairobi en Torarica. Voor de wijze waar ik op reis zijn ze even duur. Ik waardeer het Torarica als de enige plaats waar ik mij prettig voel in Suriname echter het Stanley is voor het zelfde geld vele malen beter. De prijs prestatie verhouding is helemaal scheef getrokken. Dat is de handicap.


  Maak melding

 13. @Flyer.
  Ook tijdens de carnaval want dan moet je via de VS voor euro 800 of je betaald Euro 1400 voor een directe vlucht. Dan betaal je voor 1 dag hotel wat waar je in het laagseizoen 5 dagen voor kunt verblijven.
  U vergelijk Appels met Peren. Je gaat niet naar Suriname voor een wit strand en een blauwe zee.


  Maak melding

 14. Het is al door velen gezegd op dit forum. Er zou beter in het land geïnvesteerd kunnen worden dan snoep reisjes klopt helemaal.
  Sterker nog pak de binnenstad aan kom met een wetten waar iedereen in deze sector zich aan moet houden.
  Ik val in herhaling neem maar de binnenstad Unesco erfgoed een stichting krijgt geen hulp van de overheid maar zorg wel voor om panden op te kopen om zo de binnenstad te vrijwaren van bouwvallige bouwwerken. Dan zeg ik stop geld in deze sector ga de strijd aan met Caribische landen stop met de reizen want het levert bitter weinig op


  Maak melding

 15. Beste Toff
  Ik heb in 2007 een voorstel gedaan, met de backing van een garantie van 5 jaar lang elk jaar 15.000 toeristen, dat renovatie en beheer van veel historisch vastgoed in hield. Ik moet het antwoord nog krijgen ondanks dat ik een brief van aanbeveling mee kreeg van een mini ster. Het enige wat noodzakelijk was dat er een 30 jarige erfpacht voor een groot historisch object gegarandeerd zou worden op een wijze dat niemand het plan zou kunnen kopiëren.

  Als 2de en 3de fase zouden ontwikkeling van Belwaarde, Marienburg en Peperpot aan de orde komen voor andere doelgroepen (pensionada’s, expats en VS toeristen). Men heeft niet gereageerd en getracht het te kopiëren. De zelfde monumenten en toerisme mensen lopen nog steeds rond en doen nog steeds het zelfde (NIETS).


  Maak melding

 16. En deze zelfde gasten blijven in het macht centrum zitten te genieten van alle luxe en in Nederland snoepreisjes maken. Met als doel toerisme. Wil je toerisme op de kaart zetten moet er beleid ontwikkeld worden. Maar dat moet breed gedragen worden daar moet je niet alleen intern maar ook extern expertise inhuren. Deze regering mist de competentie. Ik zou zeggen Jojo als je de middelen heb voer het uit want leun niet op de regering ze zullen niets voor je doen.


  Maak melding

 17. heeft deze mini-ster verder niks anders te doen,dan op een beurs één week lang,, rond te lopen / hangen en mensen een folder aan ter rijken wat niks zeggend is..

  een zwerver of dakloze had dit ook kunnen doen of een bij stand moeder..

  want wees nou eerlijk,wat heeft suriname aan een buitenlander te bieden dan,dingé,singoengoenja,slangen,vergeet niet,,rovers,ketting trekkers,zakken rollers..,boeven.. enz..

  de hele dag zijn die uitpuilende ogen op je gericht..


  Maak melding

 18. jojo…wat nou carnaval???…..je moet het hele verhaal lezen. Ik noemde m.n ..uitstekende service / vriendelijke dienstverlening / schoon, netjes en opgeruimd en een uiterst vriendelijke bevolking. Al deze zaken weet Suriname de toeristen NIET te bieden!!!!!!. Dus niks appels en peren, gewoon de realiteit van alle dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.