Somohardjo overweegt motie van wantrouwen

50

PARAMARIBO, 13 jan – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, overweegt een motie van wantrouwen in te dienen tegen de president Desiré Bouterse. Het blijft nog even bij overwegen, omdat Somohardjo er niet zeker van is dat hij genoeg steun krijgt.

Binnen het Nieuw Front is er geen eenstemmigheid wat betreft een motie van wantrouwen. Pertjajah Luhur vindt een dergelijke motie van levensbelang. Pertjajah Luhur vindt het welletjes met Bouterse aan het roer. Vicepresident Roibert Ameerali zou over moeten nemen. “Dan stoppen alle onderhandse gunningen. Ik verneem zelfs dat mensen zonder ontheffing (van de personeelsstop bij de overheid, red.) in dienst worden genomen”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

Pertjajah Luhur gaat dus voor moreel beleid. Gunningen voor publieke werken worden dan weer transparant. Ook het aantrekken van personeel bij de overheid zal dan niet meer weg hebben van vriendjespolitiek. Om met succes de motie er doorheen te krijgen is steun nodig van coalitiepartner Abop. Maar die lijkt er niet warm voor te lopen. “Ik denk niet dat wij daaraan zouden moeten meewerken”, zegt Abop–parlementariër Marinus Bee.


50 REACTIES

 1. En stel dat die motie is aangenomen, wie stuurt dan de President naar huis, wie neemt dan de macht over. Wat zegt de Surinaamse grondwet precies?????

  Het is als de aangepaste Amnestiewet, gelukkig dat die is aangenomen om Suriname geen grote internationale flater te laten slaan. Het zou lachen zijn geblazen als zeg maar de President schuldig zou zijn bevonden en nog gewoon President zou mogen blijven omdat er nergens staat dat hij zou moeten aftreden. Ergo, bij de volgende verkiezingen zou hij gewoon doodleuk weer als President gekozen kunnen worden.

  Gekke ray jij bent nog de enige die niet door heeft dat Bouta nergens gaat, nog 5 jaar als President is wat het grootste gedeelte van de Surinamers willen en dat is is belangrijk.


  Maak melding

 2. Hieronder lees maar, terwijl sommige bezig zijn met onzin en rotzooi die nergens toe zal leiden, zorgt deze regering eindelijk voor een beetje moderne samenleving. Kan je je dit voorstellen, 20 jaar front en wat hebben ze gedaan??????

  —————————————————————
  Bijna 800 straten krijgen naam en huisnummers
  12/01/2015 09:43 – Redactie dWT Online

  In het kader van de verkiezingen in mei 2015 krijgen bijna achthonderd straten een naam en de huizen in de straat nummers.

  PARAMARIBO – Bijna achthonderd straten in het hele land krijgen voor het eerst een naam. Ook de huizen in deze straten krijgen een nummer. Dit gebeurt in het kader van de voorbereidingen van de algemene vrije en geheime verkiezing in mei.

  De bewoners van de betreffende straten krijgen als gevolg van deze actie een adres. Daardoor kunnen ze nu op tijd een oproepingskaart krijgen voor de stembusgang. Tijdens de verkiezing van 2010 was er sprake van ruim 33.000 onbestelde oproepingskaarten.

  De coördinator van werkgroep ‘Huisnummers en Straatnamen’, Ursila Jhingoeri, wijst erop dat de werkgroep deze maand is gestart met het plaatsen van palen en borden bij straten die nog geen naam hebben. De meeste verzoeken komen uit Wanica en Paramaribo omdat daar veel verkavelingsprojecten zijn. Het vernoemen van een straat moet in een resolutie bekrachtigd worden door de president en dat proces verloopt momenteel goed.”We willen het plaatsen van nieuwe naamborden afhebben aan het einde van februari”, zegt Jhingoeri.

  De werkgroep begon in mei 2014 met zich te oriënteren op ontbrekende straatnamen en huisnummers. In september is de groep begonnen met onder meer het vervangen en herstellen van straatpalen en -naamborden. Meer dan 2.700 palen en ongeveer 6.600 straatnaamborden zullen opnieuw geplaatst worden. Bovendien zullen 517 palen en 519 borden hersteld worden. Het gaat hierbij om palen en borden die schuin hangen. Deze werkzaamheden wil de werkgroep in april afronden. Er wordt ook in het weekend gewerkt.


  Maak melding

 3. @Afu Ede

  Dit noemen wij NDP verkiezingsstunt !!!
  Straks kom je ons uitleggen hoe geweldig jij je baasje vindt omdat hij nu met de steun van amnestie zijn miezerige leven verder moet slijten !!!


  Maak melding

 4. ray omdat jij zo gek bent als een deur zie je dit als verkiezingsstunt. Wij met een gezond verstand zien dit als noodzaak, misschien wel 30.000 mensen in Suriname die eindelijk een adres (straatnaam + huisnummer) krijgen.


  Maak melding

 5. @Afu Sensie,

  Hiep hiep hoi.
  Met het plaatsen van borden met straatnamen en huisnummers hebben wij voor de komende jaren weer voldoende eten op tafel.


  Maak melding

 6. er is een coup op handen in de vorm van een staats-greep.

  .je kunt het ook noemen nood-toestand..

  als het beesje maar een naam heeft..

  de zoveelste in sme onder leiding van de zelfde machthebber sinds 1980..

  vraag..waarom treed hij niet gewoon af,,,hij kan het niet bolwerken..

  het dombo volk accepteert het allemaal

  hoelang nog..


  Maak melding

 7. @Afu Sensie,
  Hebben ze daar 4 kaar de tijd voor nodig gehad?????????
  De infrastructuur en het aantal inwoners en het aantal straten en het aantal huizen zijn van dien aard dat dit vele jaren eerder kon zijn opgepakt.
  Wat direct kon worden aangepakt blijkt nog steeds onder stof in de kast te liggen terwijl dit geen ellenlange discussies ndig heeft doch alleen de wil om het aan te pakken:
  – Anti Corruptie wet
  – Aanpak criminaliteit
  – occupatie aanpak
  – Iedereen toegang tot elektra en water
  – Structuur aanbrengen in de overheidsapparaat
  etc etc etc

  Zelfs openbare toiletten, die helpen de stad te verfraaien, worden node gemist terwijl dit nagenoeg niets kost en binnen enkele uren een toilet geplaatst kan worden. (kleine graaf machine, 2 grote kokers, 4 stenen muren, 1 deur, 1 dak, 1 leiding met water, 1 elektra aansluiting, en klaar is kees).
  Is NDP bang dat er openbaar gescheten zal worden???????? Of doe ze dit al op weg naar 25 mei????????


  Maak melding

 8. Paarselien misschien tijd een baan te zoeken, want alleen op die manier kan je de komende jaren eten op tafel krijgen. Je lijkt mij een type die op de regering wacht om eten op je tafel te leggen, terwijl je geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor je falen. Je lijkt gekke ray wel.


  Maak melding

 9. Somo, heb jij niet ooit gezegd dat je wilde sterven voor president Bouterse. Als ik dit nu lees vraag ik mij af in hoeverre jij te vertrouwen bent. Ik keur jouw actie voor de motie van wantrouwen zonder meer goed omdat DDB een duivel is, maar ik moet wel even kwijt dat jij de meest onbetrouwbare Javaan bent, die Suriname rijk is. Jij bent een schande voor de Javaanse gemeenschap, die ik heel hoog acht, in Suriname omdat ik ook een beetje Javaan ben. Rest mij nu het nieuw front te waarschuwen voor de Javaanse slang binnen hun gelederen.


  Maak melding

 10. Somo: Motie van wantrouwen moet ingediend worden. Al is er een minderheid. Laat het volk zien dat Suriname al vele maanden politiek stuurloos is.

  Somo: praatjes vullen geen gaatjes.

  Mw Simons, het is tijd voor u om op te stappen. Want u zit daar voor spek en bonen.

  Uw heeft geen leiderschap want ik las van een andere forem lid hier dat als een parlementslid een bepaald aantal maanden niet aanwezig is geweest en zich ook niet heeft gemeld deze ontslagen dient te worden.

  Mw Simons, welk deel van deze regel heeft u niet begrepen.
  Geeft u de hamer over aan iemand met meer daadkracht.
  Hou de eer aan uw zelf.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Afu Sensie , je bent een klein beetje in de war, je kunt pas amnestie krijgen als je schuldig bent niet eerder, dus die hele amnestieregeling is niet rechtsgeldig, iedereen weet hoe deze regeling tot stand gekomen is, ook in het buitenland, mmar soommigen hebben zo,n plaat voor hun paarse hersens dat ze dit niet willen zien, waarom moest DDB zo nodig President worden?. om politiek onschendbaar te zijn toch,
  Waarom moest hij politiek onschendbaar zijn, omdat hij zo gauw hij over de staatsgrenzen zou komen, hij opgepakt zou worden,
  Toch is zijn reislust behoorlijk afgenomen, een beetje rechtgeaarde vader was zijn zoon toch wel op komen zoeken in de bajes in de VS of was zijn NDP volgelingen in Nederland wel een keer op komen zoeken bijvoorbeeld tijdens zijn gesponsorde Kakoe festival , of is hij toch niet helemaal zeker van zijn zaak, begint het hem al een beetje dun door de broek te lopen, nu de verkiezingen naderen, en het allemaal wel heel twijfelachtig wordt dat hij weer herkozen wordt, wat in het belang van Suriname en de wel goedwillende burgers niet te hopen is.
  Maar er wordt al flink aangewerkt om de stoelpoten onder zijn presidentszetel weg te zagen, nog even en hij heeft geen poot meer om op te staan


  Maak melding

 12. Laten we hopen dat er werkelijk onbaatzuchtige leiders zullen opstaan die daadwerkelikj in de bres willen staan voor dit land en volk. Niet zoals de afgelopen veertig jaren, waarbij partijpolitiek en opportunisme een grote rol spelen, maar het volk en de natie van mooi Suriname. Kijkend naar de buitenlandse gebeurtenissen mag niet niet klagen. Al bij al zijn het de vele duistere politici geweest die als wolven in schaapskleren het volk nog steeds weten te misleiden en waarom. Omdat het volk ten gronde gaat door gebrek aan kennis van het Woord en vele afgoden vereren. Afgoden van hebzucht,macht,geldzucht. Geen wonder dat men elkaar veracht, te beginnen met de duistere politici. Als de politici hun vrouwen niet trouw zijn gebleken, wie dan het volk aan wie ze Bergen goeds hebben beloofd. Allemaal leugens en loze beloften zijn het gebleken. Ma kut, zeg het al die paarsgele oliedomme aanhangers niet die dagelijks krijsen……….NEKS NO FOUT. Dan maar stilzwijgend de ingezette koers, richting Suri babwe.


  Maak melding

 13. Afu,hoe ben je aan geld gekomen zo midden in de maand?Want jij en je maatjes zijn alleen tegen eind van de maand zichtbaar hier en de rest van de tijd vervuilt niemand het forum hier.I sabie tog


  Maak melding

 14. Het is als de aangepaste Amnestiewet, gelukkig dat die is aangenomen om Suriname geen grote internationale flater te laten slaan ???
  ————————————————————————————–

  Klaploper Afu Sensie vergeet voor de gemak dat Bouterse bij verstek veroordeeld is in Nederland. Geen president meer zijn betekent dat Nederland formeel een uitleveringsverzoek zal indienen. En na de verkiezingen zullen de partijen binnen de Mamoetblok al te graag meewerken met de aanhouding en uitlevering van Bouterse.


  Maak melding

 15. dromen jullie bouterse weg .laat somo en santhoki segebai persad dromen .hij is en blijft de sterke man ook na 2015 reken maar .
  als jullie denken dat die feest van de mammoet blok maggieblok door gaat vergeten jullie het .misschien hebben wij een slag verloren maar die oorlog hebben wij niet verloren het gaat nu beginnen .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .wij gaan mei 2015 tegemoet en zullen wij zien wie die oorlog heeft gewonnen na die stembus uitslag .


  Maak melding

 16. Ik vind dat Somo meer lef toont dan NS.NS vindt namelijk dat zij zo’n motie niet kunnen steunen ,daar zij voor de verkiezing van deze persoon hebben gestemd.Manorath wat ben je toch oerdom!
  Wanneer je iemand gekozen hebt en later blijkt die persoon totaal niet geschikt te zijn ,laat je hem dan zitten? Manorath heeft veel meer politieke scholing nodig!


  Maak melding

 17. Afu Ede schrijft..

  Paarselien misschien tijd een baan te zoeken, want alleen op die manier kan je de komende jaren eten op tafel krijgen. Je lijkt mij een type die op de regering wacht om eten op je tafel te leggen, terwijl je geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor je falen. Je lijkt gekke ray wel

  Oh ja sinds wanneer werken de ndpers?!
  Brunsie noooooooit gewerkt strooit met dollars en goudmijn staat op zijn naam met ,Bouta heeft noooit gewerkt heeft goudmijn , amnestie enz….
  Wat jij en de rest van de ndoers toch allemaal niet doen voor een bordje bruine bonen !!


  Maak melding

 18. Nou ja bepaald trots zijn wij niet op Somo,maar heden heeft hij heen keus meer. Wil hij als nog in het politieke machtscentrum zitten dan moet hij de regels van het Nieuw-Front en combinatie in acht nemen en eerbiedigen.


  Maak melding

 19. Allemaal ketel muziek die nergens over gaat en dat weet Somohardjo.
  De DNA zal eerst moeten vergaderen en dat zit er voorlopig nog niet in omdat er op basis van de agenda voorstellen van de Voorzitter nimmer quorum zal kunnen komen.
  Aangezien er nu ook nog een rechtsgeleerde verteld heeft hoe de president zonder DNA poppenkast door kan zal de president een keuze moeten maken wel of geen constitutionele hof.

  Ook de president weet ondertussen dat het regelen van een Constitutioneel hof de amnestie wet niet grondwettelijk kan maken en hij net zolang als hij leeft rekening moet houden met vervolging en een veroordeling en uitlevering naar landen die daar rechtsgeldig om gaan vragen.

  @Pero.
  De kiezer zal gaan oordelen. We zien de uitkomst wel verschijnen. Echter wat u een sterke president vindt wordt binnen de eigen partij als een slapjanus te kijk gezet met al het gedoe wat zich nu afspeelt.
  Wacht nog even tot dat de kieslijsten opgemaakt zijn en luister dan goed hoe veel NDPers deze sterke president e hun voorzitter zullen afvallen.


  Maak melding

 20. “Afu Sensie
  Hieronder lees maar, terwijl sommige bezig zijn met onzin en rotzooi die nergens toe zal leiden, zorgt deze regering eindelijk voor een beetje moderne samenleving. Kan je je dit voorstellen, 20 jaar front en wat hebben ze gedaan??????”

  Lachen joh!!!

  Bouterse straat 1-795
  Dino New York straat 1-3
  Ingrid 1st straat
  Ingrid 2e straat

  Ziedaar de 800 straatnamen, de 18000 woningenstraat
  kunnen wij als kotomissie helaas nog niet toewijzen,
  er zijn momenteel maar 180 woningen sleutel klaar!!!
  Komt u daarom over 180 jaren maar terug!


  Maak melding

 21. Als Somo eenmaal bezig is met het indienen van een motie van wantrouwen tegen Bouta, kan hij in een adem doorgaan met één motie van wantrouwen tegen Brunsi en zichzelf in te dienen. Deze drie criminele figuren zouden met hun staat van dienst nooit meer mee mogen doen met de verkiezingen in Suriname.


  Maak melding

 22. Somo is weggestuurd door DDB, nu is het PAYBACK-TIME: Het DDB kabinet heeft een motie van wantrouwen aan zijn broek gekregen en dit gaat dan de parlementaire Annalen in.

  Jammer dat Harish Manorath niet wil mee werken om deze bandiet weg te stemmen.


  Maak melding

 23. Nieuwe NDP-boulevard in Suriname :

  Casas de carton-boulevard nr 1 t/m 18000 !

  PS : De noodtoestand afkondigen zal Desi zijn laatste regeringsdaad zijn !

  Want, den Sranaman o wiki wante wante !

  Plus : Obama n’e sribi !


  Maak melding

 24. Stellendam Drugscase: in Hoger Beroep Arrondissementsrechtbank afgewezen.
  In Hoger Beroep Gerechtshof afgewezen.
  Nu In Hoger Beroep Hoge Raad AFGEWEZEN!!!

  Lees het Stellendam DRUGSDOSSIER dan kun je niet anders dat Van Loon in EERSTE AANLEG de WAARHEID heeft gesproken!!

  HULDE AAN DE HOGE RAAD!!!! WEG MET GOTHIC WESKIE


  Maak melding

 25. De ELF jaar die Desi in Scheveningen/Vught moet uitzitten
  staan vast ! De HR heeft het herzieningsverzoek van Desi
  afgewezen !

  Het geouwehoer over complot en valse getuigen stopt !

  Maaaarrrr deze elf jaar valt in het niet bij hetgeen de USA
  in petto heeft voor Desi ivm wapenhandel, drugssmokkel en meerdere terroristische misdrijven. Zoals het bewapenen,
  faciliteren en steun bieden aan de terreurgroepen FARC en Hezbollah !


  Maak melding

 26. dwtonline en starnieuws: herzieningsverzoek is verworpen.

  de president zelf met zijn rechtbankperikelen
  de abopleider zelf met zijn rechtbankperikelen
  de zoon van de abopleider met zijn rechtbankperikelen
  de zoon van de president met zijn rechtbankperikelen

  maar goed, de president mag de staat grijpen, zegt meneer sam polanen. dat is nou recht.


  Maak melding

 27. Meneer Sam Polanen, de heer Bouta heeft een parlementaire meerderheid achter zich ! Hij heeft bij zijn volle verstand, na advisering door zijn advocaten/topadviseurs, SOMO
  met zijn PL uit de coalitie gedonderd !

  Enkele maanden daarna spreekt Desi van noodtoestand ??

  Volk en en een aanzienlijk deel van het parlement willen EERST
  een Anti-corruptiewet en een strenge SCREENINGSWET !

  Dat is volgens Sam en Desi ZEER ONDEMOCRATISCH !

  “Onze Democratische” NDP-parlementsvoorzitster wil in
  haar eentje, OP BEVEL van DESI, de agenda voor de
  parlementsvergaderingen vaststellen !

  Moro nanga moro den Sranan Sribi Srafu e WIKI !!!


  Maak melding

 28. Herzieningsverzoek Desi Bouterse afgewezen 13/01/2015

  De Hoge Raad heeft een herzieningsverzoek van de Surinaamse president Desi Bouterse vandaag afgewezen. Bouterse werd in 1999 in Nederland tot elf jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

  13 januari 2015, 13:51 Bron: ANP 6
  Zijn veroordeling door het gerechtshof in Den Haag was toen voornamelijk gebaseerd op verklaringen van een kroongetuige. Deze Belg Patrick van L. getuigde tegen Bouterse in ruil voor strafvermindering. Hij is inmiddels op zijn belastende verklaring teruggekomen.

  Bij een aanvraag tot herziening moet duidelijk worden gemaakt waarom een getuige terugkomt op eerdere verklaringen, licht de Hoge Raad toe. ‘Redenen voor het terugkomen op eerdere verklaringen worden in deze aanvraag niet gegeven. Daarom levert deze nieuwe verklaring geen grond op om aan te nemen dat de eerdere belastende verklaringen onjuist zijn.’

  Onbetrouwbaar onderzoeksmateriaal
  In het herzieningsverzoek stelde de advocaat van Bouterse, Inez Weski, dat de veroordeling berust op onbetrouwbaar onderzoeksmateriaal en ze riep twijfels op over de integriteit van het politieonderzoek. ‘Deze aannames zijn niet gemotiveerd’, concludeert de Hoge Raad.

  ‘Het besluit van de Hoge Raad valt niet te rijmen met de inhoud van het verzoek’, concludeert Weski. ‘Daarin zijn we juist uitgebreid ingegaan op de reden waarom de kroongetuige nu wel openheid van zaken heeft gegeven. Dat is wel degelijk onderbouwd.’

  ‘Totaal onbegrijpelijk besluit’
  Ook de stelling dat er valsheden in het onderzoek zijn geweest, is met nieuwe informatie ondersteund. Informatie die bij het hof nog niet beschikbaar was’, benadrukt ze. ‘Daarom is het besluit van de Hoge Raad totaal onbegrijpelijk. Ik vrees dat cliënt kennelijk geen recht wordt gegund.’Weski gaat zich met Bouterse beraden op vervolgstappen.

  Het hof sprak Bouterse in 1999 overigens vrij van betrokkenheid bij vijf andere drugstransporten. Ook vonden de rechters toen dat niet was bewezen dat de huidige president van Suriname leiding gaf aan het zogenoemde Suri-kartel. Dat was in de ogen van politie en justitie de misdaadorganisatie die verantwoordelijk was voor de cocaïnesmokkel van Suriname naar Nederland.

  ———————————————————————————-

  Weer een tegenslag voor DADA 🙂 Graag uitleveren die handel


  Maak melding

 29. De zwakbegaafde fronters hebben massaal gereageerd maar hebben helaas weer niets relevants kunnen zeggen.

  “Afu Sensie , je bent een klein beetje in de war, je kunt pas amnestie krijgen als je schuldig bent niet eerder, dus die hele amnestieregeling is niet rechtsgeldig,”

  wanneer geboren hypokrieten en zwakbegaafden als hans reageren, moet bovenstaande onzin je niet verbazen.

  Hans hoe zit het precies met de amnestiewet aangenomen in 1992, is die rechtsgeldig, zo ja, waarom?


  Maak melding

 30. -Het is te merken dat @pero een trauma heeft anders zou hij niet steeds in herhaling treden over Santhoki.

  @pero en vele NDP;ers, lees hier een stukje tekst wat er gebeurd in deze twee landen nl Suriname en Venezuela.
  Vergeet niet dat als mensen boos zullen worden het geval van Haïti Suriname ook staat te wachten .:::

  =Gilmore Hoefdraad, is niet onafhankelijk en tracht de regering teveel in bescherming te nemen als het aankomt op de financieel economische wereld.’

  “De governor moet in staat zijn om de regering een onvoldoende te geven. Hij mag geen politieke uitspraken doen en ook niet voor de minister van Financiën gaan praten.” Voor de komende tijd ziet het er somber uit voor Suriname voorspelt Makka. Dat komt door de invoering van de sociale wetten, omdat de tijd niet gunstig is hiervoor. “Met de invoering van deze wetten is de regering een brug te ver gegaan.” Volgens Makka heeft prudent beleid nu plaats gemaakt voor hebzucht. “Er is geen toezicht op financiële instellingen. Het spaarfonds is niet eens opgezet, maar er worden wel allerlei grote projecten aangekondigd. De economie wordt steeds zwakker en kleiner gemaakt. De chaos wordt compleet als wordt gekeken naar het uitbetalingsgedrag van de regering. Aannemers en andere schuldeisers zijn al een hele periode niet uitbetaald voor hun geleverde diensten”, aldus Makka.

  ‘Venezuela komt in financiële nood’
  LONDEN –
  Volgens het ratingbureau is er een grote kans dat Venezuela binnen één à twee jaar als wanbetaler te boek komt te staan, waarbij schuldeisers zeker de helft van hun investering kunnen verliezen. Moody’s verlaagde de kredietstatus van Venezuela dinsdag met twee stappen naar Caa3, waarmee de schulden van het Zuid-Amerikaanse land tot de meest riskante ter wereld behoren.


  Maak melding

 31. @pero, je schrijft:::::misschien hebben wij een slag verloren maar die oorlog hebben wij niet verloren het gaat nu beginnen .

  @pero, Brunswijk en Bouterse hebben hun eigen volk de oorlog verklaard en,
  = het zijn niet de Hindoestanen die in het binnenland hebben gevochten en daar alles hebben vernietigd
  =het zijn niet de Hindoestanen die jonge meisjes hebben verkracht en misbruikt.
  =het zijn niet de Hindoestanen die al die trauma’s voor die mensen hebben veroorzaakt.

  =Lees waarom het goed gaat in het land.


  Maak melding

 32. Beste Afu Sensie. In 1992 was het een soort nationaal pardon wat door alle partijen overeengekomen is. Dit was om veel energie te verliezen in een tijd van herstel. Je vergeeft elkaar voor dingen die je elkaar hebt aangedaan.
  Er was bij die specifieke amnestie geen sprake van Amnestie voor een persoon.

  Onder de amnestie uitbreiding van 2012 kregen mensen amnestie waartegen het Justitieel onderzoek afgerond was. Ze hebben een gezicht en hun zaak is onder de rechter.
  De grondwet en geen enkel wettelijk systeem laat ingrijpen toe in zaken die onder de rechter zijn.
  Amnestie kan in een dergelijk geval pas na schuld bekentenis en vergiffenis (zie de waarheidscommissies in Zuid Afrika).

  Beste Afu Sensie u praat recht wat krom is.
  Het is een zaak van slechte smaak door je achter de wet van 1992 te verschuilen aangezien die een heel ander doel had namelijk een land weer een beetje op gang te helpen nadat een stelletje apen het, voor eigen gewin, de vernieling in geholpen hebben.


  Maak melding

 33. Vicevoorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch had de politieke impasse tussen oppositie en coalitie kunnen doorbreken, als ze zich boven partijen had gesteld. Dat zegt MC-fractieleider Ricardo Panka.

  Waarom praat deze man over de vice voorzitter??????
  Waarom geeft hij geen mening over de voorzitter die hoe dan ook niet bij haar verstand te brengen is dat de leden van de DNA bepalen wat en hoe en wanneer er onderwerpen, geplaatst op de agenda, word besproken.
  Deze voorzitster is degene die de impasse kan doorbreken door niet halsstarrig vol te houden dat zij de agenda vaststelt en dat zij niet in overleg zal treden om de agenda vast te laten stellen.

  Wat een arrogante weinig voorstellende voorzitster.


  Maak melding

 34. @Panka Kun jij jouw coalitiefractie niet bijeen krijgen ?
  Of snap je nu pas dat de drugsdealende combinatie
  (Desi-Ronny) GEEN meerderheid meer heeft ??

  Of is Somo bedankt om Sranan stuurloos te maken ?

  Of zijn wij op weg naar een Sranang met een Nieuw
  Socialistisch-Chavez-systeem ? Inclusief dictatuur en
  zware onderdrukking van de Bevolking ??

  PS : Heeft Obama nog niets laten weten ivm vrijgekomen
  nieuwe gegevens/mede daders in Dino-proces ?


  Maak melding

 35. “Pokai Tongo”

  De Nationale Debielen Personen leven van Top-down
  nog in 2010 toen een paar andere debielen een moordenaar
  tot president kozen. Nu anno 2015 is duidelijk aangetoond dat
  een grotere vergissing niet mogelijk is.

  Een moordenaar die alleen kan regeren door het toepassen van
  intimidatie heeft lak aan Democratische spelregels en verlaat
  dagelijks zijn huis met een tube cetabever in zijn achterzak.


  Maak melding

 36. Volgen Panka had Vicevoorzitter van het parlement
  Mw. Ruth Wijdenbosch mee moeten werken om de
  moordenaar verder te beschermen tegen vervolging.

  De Nationale Debiele Persoon willen ons wederom
  iets opdringen; wet op het constitutioneel hof Suriname.
  Dan kan de ‘Onwaarheidscommissie’ met nieuwe
  leugens komen.


  Maak melding

 37. somo jeré nó ,,het heeft geen zin meer die hele moutie..

  stuur een paar mooie dames met korte rokjes naar die meneer ddb en zeg ze dat hij nu moet gaan ,het heeft geen zin meer,het is al half zes geweest..

  anders wordt hij nog opgehaald..


  Maak melding

 38. Ay Pae Somo is weer aan! Luister no Pae watch out met die moordenaar Bouta. Oppassen,dat er straks weer een Coupe komt dan wordt Pae door zijn handlangers uit bed gehaald naar de Dede Presi “” Fort Zeelandia””. Dan ga je niet meer brullen maar huilen!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.