zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekParlement Suriname zet zichzelf buiten spel

Parlement Suriname zet zichzelf buiten spel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jan – Het parlement is beetje bij beetje bezig zichzelf op en zijspoor te plaatsen. Het ‘hoogste college van staat’ is al maanden verworden tot het minst actieve college van staat. En dat niet eens onder invloed van de verkiezingskoorts.

Die koorts moet nog echt uitbreken, hoewel hier en daar de symptomen al merkbaar zijn. Politici lijken maar niet over zichzelf heen te kunnen komen. Het is een onvermogen dat doof maakt voor wat de samenleving denkt van een instituut dat zijn nut verloren schijnt te hebben. Het wordt een regering zo makkelijk gemaakt maar te doen, zonder tegengas of kritiek. In de geschiedenis wordt het wellicht de eerste regering die de eindrit zo rimpelloos mag uitzitten.

Geschiedenis die zich elke dag voltrekt voor de ogen van een kennelijk verbijsterde samenleving. Want als de vroege koortssymptomen iets zeggen, is het wel de ambitie. Ons alsjeblieft weer in het parlement te plaatsen ‘om het volksbelang te dienen’. Paradoxaal is dit stuk Surinaamse politieke tragikomedie wel, wat er verder ook van te zeggen valt. Tragisch omdat een systeem is vastgelopen. Komisch omdat ze nu al over elkaar heen struikelen om kiezersgunst.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Als de regeringscoalitie de meerderheid niet langer kan bezorgen moet de regering gewoon aftreden. Of het past precies in amnestie desie’s plan die niets anders dan van dictatuur en regeren per decreet houdt. Eerder werd zijn parlementslidmaatshap opgezegd omdat hij maar nooit kwam opdagen maar wel zijn salaris ontving, wat een schande dat deze moordenaar, veroordeelde drugshandelaar en volkverlakker tot president werd gekozen.


  Maak melding
 2. Is dit niet komisch? Niet werken en het toch nog aandurven om de kiezers om hun gunst te vragen. Kiezers vraag ze van te voren om geld voordat je ze jouw stem geeft. Als ze niet willen werken moeten ze hun stemmen kopen.


  Maak melding
 3. Mooie taak voor mevrouw de voorzitter om een overzicht te produceren.
  De wet in Suriname zegt dat een parlementslid na vijf maanden afwezigheid ontslagen mag worden.


  Maak melding
 4. De logica zegt ook dat wanneer een parlementsvoorzitter
  het Algemeen Belang uit het oog verliest en alleen opdrachten
  van een president laat prevaleren, dat de DNA-leden aan deze
  ondemocratische komedie niet zullen meewerken.

  Dit in het belang van de democratie !

  Simons wil in opdracht alleen de wet Constitutioneel Hof laten goedkeuren, de rest van de belangen van de staat Sranan acht
  zij OP BEVEL van DESI niet interessant !

  Dus geen Anti-corruptiewet of Screeningswet, die zijn volgens
  de wajang-pop van Desi , volstrekt onbelangrijk !

  PS : Parlementsvoorzitter dient onafhankelijk op te treden !
  Helaas een lege staatskas, maaaarrr …………..
  Leve de democratie !


  Maak melding
 5. “Het wordt een regering zo makkelijk gemaakt maar te doen, zonder tegengas of kritiek.”

  De in het verleden opgedane ervaringen weerhouden een ieder ervan tegengas of kritiek te leveren. Tenzij je een kogelvrij lichaam hebt. Dat heeft niemand en dus kwakkelen we zo maar voort.

  Ook binnen het mamoetblok hoor je niemand zeggen dat bij verkiezingswinst alle door de nep amnestywet beschermde individuen berecht zullen worden.
  Durf dat te zeggen; dan ben je mijn mannetje.
  Allemaal één pot nat.


  Maak melding
 6. Zo zo zo zo zo zo…..OOOOO mijn HEMEL…..

  Zeg Bouterse, mijn onvoorwaardelijke steun aan jou begint te scheuren te vertonen.

  Als je op deze wijze Surinamers en rest van de wereld wil laten zien wat jij waardig bent, dan schaam ik me diep voor je. Al deze nieuws van de laatste tijd laat zien dat je mensen teleurstelt die in jou geloofd en jou gesteund hebben. Het is net als in de liefde, er is meer nodig om een relatie in stand te houden.

  En over wederzijds respect gesproken…..hoe ziet u dat voor u?

  Een volk dat u heeft verwelkomt als president van Suriname wordt in haar hemd gezet.

  Dan is er dit aan de hand, dan is er dat aan de hand, dan wil Doekhie dat zijn dochter rechter wordt, dan wil Doekhie dat zijn dochter President van Hof van Justitie wordt, dan verduisterd Abrahams tonnen en zit die niet meer bij openbare werken maar is de adviseur van de president???????????
  Zijn of worden al die staatsoplichters vervolgt?

  Bouterse, dit kan echt niet…….dit kun je niet maken…….jij beloofde Suriname o.a. corruptie met wortel en tak uit te roeien en nu moet jij straks met wortel en tak uitgeroeid worden. Was dit jou visie voor Suriname?
  ================

  Mijn advies aan de oppositie:
  Suriname is nog altijd een democratische rechtstaat, NU NOG wel. Het democratie laat toe dat het volk mag bepalen wat er gebeurt. Kom en toon daadkracht, laat het volk zich uitspreken en protesteren. Als het allemaal zo slecht is voor Suriname wat Bouterse doet, dan zie ik geen probleem om massaal te protesteren. Ik adviseer u om eenheid te hebben en te houden, zonder eenheid en massa protesten komen we nergens.

  U kunt Bouterse en zijn vrienden heeeel gemakkelijk afzetten en als Bouterse geweld laat toepassen, Buitenland staat klaar om jullie te helpen.

  Doe hier iets aan in plaats van steeds te roepen, de oppositie kan mijn respect terugverdienen echter moeten zij ook laten zien dat ze woorden en daden omzetten.

  Ik heb me al eerder uitgesproken dat Suriname een dictatuur gaat worden. Mensen, die uitlatingen heb ik gedaan omdat er strategisch gezien geen andere mogelijkheden zijn die Bouterse kan aanwenden. Een stuk gezond verstand geeft al een boel antwoorden op toekomst vragen.

  Bouterse zal nooit meer hetzelfde leven hebben als voor zijn huidige presidentschap. Hij kan nu niet meer zo even terug naar het oerwoud waar hij woont, immers er zijn een boel misdrijven tijdens zijn regeerperiode gepleegd, als we alleen al kijken naar de verduisterde gelden dan moeten er een boel mensen strafrechtelijk worden vervolgt inclusief Bouterse.

  En, bovendien……. al die criminelen die op hoge posten geplaatst werden en daarna weg zijn gestuurd moeten GEEN cent meer ontvangen van de overheid, ik denk dan o.a. ex DC Nickerie ( ex- vriendje van Doekhie) de heer Dobay. Alle uitkeringen die uit hoofde van een functie betaald moeten worden aan de criminelen MOETEN stoppen. Geen cent naar Chantal Doekhie, geen cent naar Dobay, geen cent naar Abrahams….. vul de lijst verder maar zelf in!

  Nou Bouterse, jij nu


  Maak melding
 7. Simons zei in gesprek met journalisten vanmiddag dat zij niet onderhandelt over de agenda. Er kunnen ontwerpwetten die af zijn voor behandeling worden toegevoegd, zoals de anti-corruptiewet, waar de antwoorden van de regering binnen zijn.
  Simons wil zich concentreren op wetten die noodzakelijk zijn voor de samenleving. Zij gaat voor effectieve vergaderingen.

  Ik heb echt te doen met deze voorzitster van het DNA.
  Ik vraag mij af, kijkende naar de wereld hoe er in een parlementaire democratie word vergadert, of er enig verstand en vocabulaire kennis aanwezig is hoe een agenda word samengesteld.
  Heb altijd gedacht dat een agenda enkele zaken worden aangegeven die zullen worden behandeld waarna de aanwezige leden dan aangeven wat er wel of niet als eerste of geheel niet zal worden afgehandeld.

  Deze nep voorzitster geeft aan dat alleen zij de agenda bepaald.
  Wat een valse grootmoedigheid, hoezo vraag je jezelf af.
  Denkt ze dat ze op de schoot van DDB zit, terwijl die de tjok voor haar insteekt, waardoor ze alleen verwacht ahmen en zuchtend zeg ai joe kang tja a onderwerp go.


  Maak melding
 8. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) tevens assembleelid, overweegt een motie van wantrouwen in te dienen tegen president Desi Bouterse. “Dan kan vicepresident Robert Ameerali de leiding van het land overnemen”, zei Somohardjo aan journalisten na de partijraadsvergadering van de PL zondag. De partijraad heeft toestemming gegeven voor deze actie.

  Goede actie van onze partijleider. Weg met Bouterse en weg met het ndp gespuis. Het is tijd voor de grote schoonmaak.


  Maak melding
 9. Het heeft volgens Panka geen zin om vier maanden voor de verkiezing de regering naar huis te sturen.

  En weten jullie waarom Panka dit aangeeft?
  Omdat hij koste wat kost de ontwerpwet constitutioneel hof erdoor wil hebben om zo de amnestie in de wet te borgen die eigenlijk helemaal niet kan worden geborgen omdat dit een gekochte, opgezette en voorgedrukte en doorgedrukte amnestie is willens en wetens om maar 1 man amnestie te verlenen.

  Ma laat hem want ook hij zal ooit voor de Heer komen te staan. Zelfs de boei van Bravo en de wintie die DDB haalt uit zijn verblijf in het bos kunnen hem zijn veroordeling niet voorkomen.


  Maak melding
 10. Kolderiek.
  Het zijn allemaal mensen met eigenwaan en geldingsdrang. De parlementsvoorzitter bepaald wat zij goed vind voor het volk. De consequentie van die houding is dat er geen parlement is omdat de voorzitter bereid is de agenda van het parlement te manipuleren.
  In elke normale democratie zou het presidium deze voorzitter aan de kant zetten vanwege dictatoriaal gedrag.

  In de DNA is chantage binnen de coalitie een aanvaard gereedschap. Het gevolg is dat de regering machteloos is en maar wat doet zonder dat de DNA het wettelijke toezicht houd. Een volgende regering zal zeer waarschijnlijk heel wat ministers naar de rechter kunnen slepen vanwege ambtsmisdrijven.

  Doekhie vindt het niet nodig om naar Paramaribo te komen, Brunswijk komt wel als er genoeg getekend hebben. Hoe onbeleefd is dat van dit nationale voorbeeld. Hij is dan altijd te laat is en steelt daar mee de tijd van zijn collega’s die zitten te wachten. Wanprestatie van een beoogde presidentskandidaat of is het slechts een verblinde machtswellusteling die een met een cursus bij ISBW (uit Calimerostan) en titel probeert te krijgen.

  De coalitie is niet meer dan de firma list en bedrog waar langzamerhand iedereen elkaar loopt zwart te maken. Regeren is moeilijker dan mooie beloften doen in de Berm.

  Kijk eerlijk rond en zie dat er van de mooie beloften weinig is uit gekomen. Welke VHPer is er opgesloten of zelfs maar aangeklaagd terwijl Doekhie een pakhuis vol bewijs heeft liggen.

  Beste parlementariers ga u schamen (allemaal) en schoon aub de kieslijsten enorm op zodat er met een schone lei begonnen kan worden na 25 mei 2015.


  Maak melding
 11. Jojo heel toepasselijk om je onzin met kolderiek te beginnen, je reactie is een en al kolderiek.

  Feit is en blijft dat de oppositie niet het de belangen van het volk vertegenwoordigd, je plegen obstructie binnen de democratie en durven dan te stellen dat ze in een machtstaat leven.

  Het volk van Suriname zal deze front corruptelingen betaald zetten, niet vergaderen en toch vergoeding toucheren, dat is corruptie.


  Maak melding
 12. Een parlement (de voorstemmers van de zelf amnestie) dat
  een moordenaar tot president maakt en vervolgens hem van
  die gepleegde daden denkt te vrijwaren, is niets anders dan
  medeplichtig aan die gepleegde daden.

  Let wel dan heb ik het niet over de oppositie, want daarbinnen
  zijn partijen (BEP, DA91, NPS, SPA. VHP) die hun plicht
  gedaan hebben en niet voor de vrijwaring van de moordenaar
  hebben gestemd.

  Overigens heeft de schrijver van bovenstaand artikel het niet
  over een moordenaar president die weigert in te gaan op in
  het parlement gestelde vragen over;

  door Abrahams (ndp) gepleegde corruptie etc. etc. etc.

  het uitdelen van grond (door Hok)

  het opzetten van een eigen (drugs en wapens) bedrijf door
  zoonlief Dino de Dombo

  etc. etc. etc.


  Maak melding
 13. Dit kan alleen omdat Suriname een belachtelijk achterlijk grondwet heeft die het mogelijk maakt dat de regering doorwerkt zonder dat het Parlement controle uitoefent of zelfs vergaderd.

  Deze zelfde grondwet is door Bouterse &Co in de jaren 80 ontwikkeld het alle (opzettelijke) tekortkomingen van dien. Nu zijn het Bouterse & Co die via hun assembleeleden het Parlement volledig stilleggen.

  Bouterse & Co hebben geleerd van hun dome jaren 80 revolutie. Een dictatuur word niet door Surinamers en het buitenland geaccepteerd, dus creer een valse democratie. Dat is wat Suriname op dit moment is.


  Maak melding
 14. @W.Whome

  Over uitdelen van ghrond gesproken,lees volgend bericht,

  Ramdhani weer in het nieuws.
  Onder aanvragers grond oud-dc Saramacca Ramdhani en NDP-Assembleelid Moesafirhoesein

  Het Dagblad Suriname schrijft vandaag, maandag 12 januari 2015, dat haar redactie de de hand heeft weten te leggen op grondaanvragen die door familieleden van NDP-kopstukken in het district Saramacca zijn gedaan. Onder de aanvragers onder andere de oud-districtscommissaris (dc) van Saramacca Aroenkoemar Ramdhani (nu dc te Coronie), het NDP-Assembleelid Frits Moesafirhoesein, hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk en kernlid Sandjai Badjalala.

  De grondaanvragen variëren tussen de vijf en elf hectare en zijn allemaal op één dag ingediend, namelijk 8 december 2014. Het betreft gronden die zijn aangevraagd te Kampong Rewel (Kampong Baroe), enkele kilometers verwijderd van Groningen.

  Rond de periode van de aanvraag was de dc van Saramacca, Rawien Jiawan, vanwege onbekende redenen thuis geparkeerd, aldus de krant. De dc van Commewijne, Remie Pollack, nam waar in Saramacca.

  Oud-dc Ramdhani van Saramacca is de afgelopen periode vaker in het nieuws gekomen. Hij zou fictieve bestelbonnen hebben uitgeschreven op naam van het ressortraadslid Aroen Mangroe van de NDP, aan wie hij een baan als chauffeur had beloofd.

  Koorndijk ambieert een DNA-kandidatuur bij de komende verkiezingen. Hoewel Badjalala uit onvrede binnen de NDP de partij had verlaten en zijn heil was gaan zoeken bij de ABOP, blijkt nu dat ook een aanvraag op zijn naam staat.

  Binnen NDP-kringen wordt gesteld, dat NDP’ers zelf werken aan hun eigen ondergang. Dergelijk gedrag, dat hoogtij vierde binnen de Nieuw Front-regering, waarbij regeringsmensen zichzelf en hun families verrijkten middels gronden en waar de NDP fel tegen gekant was, speelt zich nu ook af binnen de paarse partij, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag


  Maak melding
 15. @Ray, een pakkende uitspraak uit jouw posting.
  “Binnen NDP-kringen wordt gesteld, dat NDP’ers zelf werken aan hun eigen ondergang. Dergelijk gedrag, dat hoogtij vierde binnen de Nieuw Front-regering, waarbij regeringsmensen zichzelf en hun families verrijkten middels gronden”

  Waar lul je nog over?
  En dan nog het lef hebben mij te weerspreken als ik zeg dat Surinaamse politici allemaal één pot nat zijn.

  Het wordt hoog tijd voor politieke veranderingen in het voordeel van land en volk.
  Helaas, dat maak ik niet meer mee; en ook mijn achterkleinkinderen niet.


  Maak melding
 16. “Een parlement (de voorstemmers van de zelf amnestie) dat
  een moordenaar tot president maakt en vervolgens hem van
  die gepleegde daden denkt te vrijwaren, is niets anders dan
  medeplichtig aan die gepleegde daden.”

  Alleen een fronter kan deze onzin verzinnen, jullie stronters zijn wel consequent in het plaatsen van kolderieke reacties.


  Maak melding
 17. Beste Ray,

  Na het lezen van het artikel “Ramdhani weer in het nieuws.”

  Valt eindelijk het kwartje, keizer Bigi Mofo I heeft het nooit
  over 18000 woningen gehad maar over 18000 enorme stukken
  grond.


  Maak melding
 18. 2015 is heel goed begonnen.

  @linglongkjeklingelingeling heeft Het Licht gezien.
  Het dringt nu eindelijk tot hem door dat de beloofde Gouden Kerst simpelweg een worst was die hem werd voorgehouden.


  Maak melding
 19. @Wimpie

  Je lult gewoonweg idioot.
  Was het niet daarom dat het nieuw front eerder werd afgestraft en bouta je amnestie held aan de macht kwam?!
  Of wil jij zeggen ..tijdens het front regering mocht het en nu mag het ook?!
  Gesproken over 1 pot nat !!


  Maak melding
 20. @Ray,
  I rest my case.

  Het heeft geen zin discussies te voeren met mensen met een tunnelvisie zoals jij.
  Bouta, mijn amnestyheld??? Zie al mijn voorgaande postings.
  Zwakkeling; ga hulp zoeken.


  Maak melding
 21. Whahahaha

  @Jari Kaba,
  Linglongkjeklingelingeling
  Ling longkje kling
  Laat de boodschap horen
  zingen d’paarsen in koren,
  voor die vele stanken
  willen wij Desi danken.


  Maak melding
 22. Allen die stemden op de Meka Combinatie, maar ook degenen die niet hebben gestemd verdienen dit gevolg. Een land waar onberechte mensenrechtenschenders de macht uitmaken. Deze misleiders zullen alles doen om aan de macht te blijven.


  Maak melding
 23. De komende vier maanden zal de pparse megalomanen bende allerlei scenario’s in het leven reopen. Ook mislukte revoleuzen uit de Jaren tachtig zullen weer paars krijsend de ether woredn ingegooid. De misdaad zal deze maanden nog verder stijgen. De meka Combinatie is verlamd, enige wat hun lijder zou kunnen doen is de noodtoestand afkondigen tot nader orde. Men is dan terug in de Jaren tachtig. Verkiezingen no e go kong moro enne..de geschiedenis zal zich herhalen, zevenmaal erger zal het verworden in verworden Suri Babwe.


  Maak melding
 24. De officiele USD/SRD koers van 3.30 staat steeds meer onder druk. De Centrale Bank is dagelijks aan het ingrijpen en geeft onze monetaire reserves uit om een niet realistische koers op te peppen tot aan verkiezingen.

  Elke dag!! zakt de SRD naar 3.43 per USD en elke dag grijpen die “onafhankelijke ambtenaren” van de CBvS in om de geest terug in de fles te drukken.

  DEVALUATIE komt eraan! Minimaal 3.50 zal de nieuwe koers zijn. NPDers geniet van jullie misbaksel regering die alleen maar weet te liegen. Inmiddels weet zelfs een ezel dat een grote devaluatie eraan komt.

  Ik snap ook niet waarom Suriname de SRD aan de USD blijft linken een meer flexibele peg is veel logischer zodat de SRD koers elke dag op de markt bepaald word. Of men besluit om de zoveel tijd de koers te herzien, ipv jaren aan een koers vast te houden die totaal niet op economische fundamenten gebasseerd is. Maar ja, wat kan je verwachten van een Governeur zoals die van de CBvS?


  Maak melding
 25. @ jOna
  Allen die stemden op de Meka Combinatie, maar ook degenen die niet hebben gestemd verdienen dit gevolg.

  Je bedoeld M(i)-e-ka combinatie zeker ipv Meka Combinatie 🙂


  Maak melding
 26. DDB is bezig met zijn eigen privézaken, nl:
  – wet Constitutioneel Hof op de agenda zetten door Simons op
  bevel van DDB en hiervoor goedkeuring te krijgen in de DNA,
  waarvan zeker vast staat dat deze wet niet zal worden goed-
  gekeurd door DNA-leden van NS, Cheung/NDP, VHP, NPS,
  DA91, SPA, BEP, KTPI, PL,
  – niet voor na 25 mei 2015 voor de rechtbank/krijgsraad in Boxel
  in Commewijne Suriname te verschijnen voor het vonnis,
  verantwoordelijk, dus schuldig en daardoor opgesloten te
  worden in SB. Eerst zal in de DNA na 25 mei 2015 de
  omstreden amnestiewet teruggedraaid worden, omdat voor
  moord geen amnestie geldt, volgens de Grondwet en de
  grondwet is hoger dan de amnestiewet. Wie een andere
  vermoord moet volgens de grondwet van de republiek
  Suriname voor de rechtbank/krijgsraad verschijnen.

  – niet voor 11- jaar in de gevangenis van Nederland te worden
  opgesloten i.v.m. drugstransport vanuit Suriname naar
  Nederland en hiervoor veroordeeld is door de rechtbank in
  Nederland; heden heeft de rechtbank in Nederland

  De problemen van het Surinaamse volk interesseren DDB geen ene donder. DDB is een wolf in schaapskleding, de boze wolf die als Oma was verkleed en in oma’s huis en bedje lag en Roodkapje had opgevreten (het onschuldige Surinaamse volk) en de jager/USA, Frankrijk, Nederland/ NATO met Brazilie kwam en hem zal uitschakelen. Zie hoe de Franse politie in Parijs te werk zijn gegaan en enkele militairen, maar het leger heeft nog luchtmacht, marine, vreemdelingen Legioen/die nu al oefenen in Frans – Guyana en daar aanwezig zijn. Nederland, USA, Frankrijk hebben het Surinaamse grondgebied meer dan 300 jaar lang al. De zwakte van het Surinaamse leger en DDB en zijn schuilplaatsen. Een kwestie van tijd en het moment, wordt afgewacht. De inlichtingendiensten doen hun werk en de satellieten van NATO, USA, Frankrijk/Frans – Guyana houden alles heel scherp in de gaten. Testmove in Brokobaka zien ze ook. DDB zit als een rat in de val. Daarom probeert hij met list en bedrog, het Surinaamse volk bang, angstig te maken, misleiden voor de gek te houden. Een oude vos met borstel(snor)haar verliest wel zijn haren, maar zijn streken niet. Zie daarom hoe Simons zijn bevel uitvoert.

  – de DEA in Miami wil DDB ook voor de rechtbank in de USA hebben voor betrokkenheid bij drugszaken naar de USA.

  DDB is Wanted en zal uitgeleverd worden aan deze landen.

  DDB hoort opgesloten te worden in de gevangenis in Suriname, Nederland en USA.

  Suriname gaat momenteel door een zeer moeilijke periode en daarom zullen de democraten die voor de rechtsstaat zijn, de Gondwet van de Republiek Suriname, de Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht zijn en internationale verdragen, oa mensenrechten worden aangevallen.

  DDB maakt van zijn privéprobleem een nationaal probleem. DDB is een zware en de grootste crimineel die Suriname heeft gehad sinds de Republiek Suriname op 25 november 1975 onafhankelijk is geworden.

  Ik maak me ook grote zorgen als er eerlijke verkiezingen op 25 mei 2015 komen of als deze zullen komen. De gangsters om DDB zijn bezig om ook deze draaiboeken nu uit te werken nu de DNA niet vergadert en willen uitvoeren.
  DDB weet dat hij geen kans heeft op de overwinning bij de algemene verkiezing van 25 mei 2015.

  Al zouden alle indianen op hem stemmen dan nog verliest hij. NDP had de vorige verkiezing van 25 mei 2010 ook niet gewonnen. Doordat PL uit NF was gestapt en later ook de AC die met hem zijn samen gaan werken is hij president geworden. Let wel, d.m.v. omkoping ook in de DNA.

  Als men de uitslag van de verkiezing van 25 mei 2010 als uitgangspunt neemt, dan heeft DDB/MC de verkiezing van 25 mei 2015 al verloren. De oppositie is diamantsterk en in wezen niet te kloppen.

  DDB is een zware misdadiger en ook de gangsters om hem heen, die zich verrijkt hebben en het totale volk in grote armoede laten leven en hen bedriegen. Surinaamse volk zie deze misdadigers en laat u niet voor de gek houden. u leeft in armoede, niet zij.

  Leve de democratische rechtsstaat!
  Leve het Surinaamse volk!
  Voor vrijheid, democratie en de rechtsstaat zal zoals het er naar uit zien gevochten moeten worden.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding
 27. Leve de democratische rechtsstaat!
  Leve het Surinaamse volk!
  Voor vrijheid, democratie en de rechtsstaat zal zoals het er naar uit ziet gevochten moeten worden.

  DDB zei dat wapens hem daar gezet hebben en dat wapens hem weer weg zullen halen.

  Het buitenland zal ons van deze misdadiger en de gangsters, die zich zelf verrijkt hebben om hem heen moeten bevrijden. Overal is er al licht, alleen Suriname verkeert nog in zeer diepe duisternis. Triest, dat deze ingie boi, zambo, de vloek van Suriname het eens zo rustige en mooie tropenland ellende brengt.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding
 28. het jaar van ,,,,de waarheid,,, komt inderdaad heel dicht bij.. nu..

  alle processen tot heden zijn verloren..

  dus wat blijft over voor de waarheid..

  de gegoeden verlaten het zinkende schip de angstige blijven over in afwachting …bang voor hun loonstrookje..


  Maak melding
 29. @suriboy

  Schreef ik al tijden geleden over en ziet u het??? Ben blij dat u het bevestigd. SRD wordt al tijden kunstmatig hoog gehouden en dat weer iedereen, het is een feit.

  Ik voorspel u, dat indien de huidige situatie onveranderd blijft voor de verkiezingen, dan zal na de verkiezingen, als MC NDP wint, VOOR IEDEREEN JAREN BEROUWEN ZIJN!.

  Waarom werd in GODSNAAM de grondwet niet veranderd zodat de huidige mensen nooit een kans hadden gemaakt?

  Als het zo door gaat, wordt Suriname een dictatuur, you will remember this words!


  Maak melding
 30. @ Afu sensie

  “Feit is en blijft dat de oppositie niet het de belangen van het volk vertegenwoordigd, je plegen obstructie binnen de democratie en durven dan te stellen dat ze in een machtstaat leven.”

  1) In een democratie krijgt een gekozen het mandaat om zonder last en ruggespraak de eigen kiezers te vertegenwoordigen. Ze zijn dus wel van belang bij elkaar vertegenwoordigen de oude front partijen ruim 106.000 kiezers waar de Megacombinatie slechts 95.500 kiezers.
  2) Puur democratisch gezien en praktisch gezien vertegenwoordigen VHP, NPS, PL, BEP, SPA en DA91 zowel in democrafisch als qua fysiek in de DNA de meerderheid (hoe u het ook probeert te draaien.
  3) De oppositie maakt gebruik van een recht dat ook de NDP als recht gebruikt heeft. Toen had het ondanks de marginale meerderheid van het front geen effect en nu het effect heeft noemt u het Obstructie.

  Beste Afu Sensie u zet u zelf voor schut met uw kolder. U heeft geen idee van de feiten en van democratie. De gemankeerde regering Bouters Ameerali heeft middels list en bedrog een meerderheid weten te creëren en die laten verdampen tot een minderheid gezien het gedrag van de eigen parlementsleden.


  Maak melding
 31. Dit soort nietsnutten mag zichzelf geen parlement noemen.
  Zelfs de coalitie – met weliswaar 1 stem meerderheid – is het laatste half jaar niet in staat gebleken het quorum te halen.
  Sweepen die hele boel in de Assemble.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES