zondag, april 14, 2024
HomeFotoCondoleanceregister op Franse ambassade in Suriname

Condoleanceregister op Franse ambassade in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Directeur Ellen Naarendorp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken tekende gisteren het condoleanceregister op de Franse ambassade in Paramaribo, terwijl de Franse ambassadeur Michel Prom (r) toekijkt. Tijdens gecoördineerde terroristische aanslagen vorige week in Frankrijk zijn 17 personen omgekomen. Ambassadeur Prom is ontroert door de talrijke telefoontjes en condoleanceboodschappen van diplomaten, overheidsfunctionarissen, journalisten en gewone burgers die dagelijks op de ambassade in Suriname binnenkomen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

35 REACTIES
 1. Ik hoop dat alleen die landgenoten dit register gaan tekenen die werkelijk achter een volledig vrije pers zijn en niet degenen die ook dit gebeuren proberen goed te praten.


  Maak melding
 2. En nu een herdenkingsmonument voor de 1,5 miljoen Algerijnen die door Frankrijk zijn uitgemoord. Laat Frankrijk maar eens zien dat het niet met twee maten meet.


  Maak melding
 3. Wanneer komt een codoleance register van de om het leven gebrachte journalisten in Suriname en de overigen ,zoals advocaten,,vakbondsleiders,docenten…
  ,zodat ellendige Naarendorp het kan tekenen !!?


  Maak melding
 4. Achtde fransen hebben miljoenen doden op hun geweten met hun drang naar landje pik. Nu vallen een paar doden in Parijs en de wereld staat op haar kop. Het is natuurlijk hypocriet. Natuurlijk is de aanval niet goed te praten maar laten we het niet groter maken dan het is. De fransen hebben genoeg bloed aan hun handen. Je suis NDP. Op naar de verkiezings overwinning in 2015.


  Maak melding
 5. IK BEN,

  John Baboeram (31), advocaat
  Bram Behr (31), journalist verbonden aan het communistisch weekblad Mokro
  Cyrill Daal (46), voorzitter van de Moederbond (op dat moment de grootste vakbond van Suriname)
  Kenneth Gonçalves (42), advocaat en president van de plaatselijke Orde van Advocaten
  Eddy Hoost (48), advocaat
  André Kamperveen (58), ondernemer, eigenaar van ABC Radio, voormalig minister van Jeugdzaken, Sport en Cultuur en vicepresident van de FIFA
  Gerard Leckie (39), psycholoog en decaan van de Economische Faculteit van de Universiteit van Suriname
  Sugrim Oemrawsingh (42), wis- en natuurkundige en voormalig parlementslid voor de Vooruitstrevende Hervormings Partij.[2] Broer van Baal Oemrawsingh, een docent aan de Medische Faculteit van de Universiteit van Suriname, die dood en met een zwaar bebloed lichaam werd gevonden na de couppoging van maart 1982
  Lesley Rahman (28), journalist verbonden aan het dagblad De Ware Tijd
  Surendre Rambocus (29), luitenant die de leiding had van de couppoging van maart 1982 tegen Bouterse en in november 1982 door de Krijgsraad was veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf
  Harold Riedewald (49), advocaat
  Jiwansingh Sheombar (25), militair die beschuldigd werd van betrokkenheid bij de couppoging van maart 1982 en hiervoor door de Krijgsraad veroordeeld werd tot 8 jaar gevangenisstraf
  Jozef Slagveer (42), journalist en directeur van nieuwsagentschap Informa
  Robby Sohansingh (37), ondernemer
  Frank Wijngaarde (43), journalist en radio-omroeper werkzaam bij ABC Radio


  Maak melding
 6. De NDPERS ZIJN ,

  Errol Alibux
  Dick de Bie
  Etienne Boerenveen
  Desi Bouterse (hoofdverdachte)
  Benny Brondenstein
  Winston Caldeira
  Wim Carbière
  Steven Dendoe
  Iwan Dijksteel
  Roy Esajas
  Ernst Gefferie
  Arthy Gorré
  John Hardjoprajitno
  Orlando Heidanus
  Kenneth Kempes
  Iwan Krolis
  Luciën Lewis
  Harvey Naarendorp
  John Nelom
  Edgar Ritfeld
  Ruben Rozendaal
  Badrissein Sital
  Jimmy Stolk
  Imro Themen
  Marcel Zeeuw


  Maak melding
 7. @Sweet Mofo

  Hou toch je mond een keertje ,man.
  Je dwaalt helemaal naar Frankrijk om hun op hun fouten te wijzen,waarom doe jij niet hetzelfde in Suriname met bouta?!!


  Maak melding
 8. @Ray,
  Waarom veroordeelt u alleen Bouterse maar niet de Nederlandse Staat dat het moorden mogelijk gemaakt heeft.
  Nederland heeft de wapens aan Bouterse geleverd waardoor de revolutie mogelijk gemaakt werd. En kom mij niet voorhouden dat Nederland niet op de hoogte van de plannen van Bouterse was.


  Maak melding
 9. Sweet Mofo,ben je nou echt zo dom.Dan snap ik dat je nu NL de schuld geef van december.Maar ik zeg 1 ding iedereen gaat een keer dood ook DELANO B.En jij ook.


  Maak melding
 10. @Sweet mofo

  Ken jij dan de geschiedenis van Nederland?
  Ik niet, ik hou mij lieverb bezig met de surinaamse gebeurtenissen,. De tragische gebeurtenissen die heb ik Mogen meemaken en ik weet daarom dan ook waarover ik praat.
  Je wil toch niet zeggen dat de dec slachtingen ,de coup etc gepleegd door bouta niet valt te veroordelen?!
  Als met de slachtoffers van Frankrijk condoleance register getekend kan worden ,waarom dan geen condoleance register in Suriname voor de slachtoffers die brutaal vermoord werden door bouta dan kan defranse ambassade het ook tekenen voor ons namens de slachtooffers,of is dit dan teveel gevraagd?!


  Maak melding
 11. @Ray,
  Ik ben uitstekend op de hoogte van de Nederlandse geschiedenis, welzeker ja. Het bevreemdt mij dat u uit mijn postings af heb mogen leiden als zou ik de misdaden van Bouterse niet veroordelen. In diverse postings heb ik ALLE misdaden, aanslagen, terreur (ook geluidsoverlast en de verplichte Viskaart) veroordeeld.
  Maar u maakt wel degelijk een onderscheid in aanslagen. Na de aanslagen in Parijs zijn ruim 50 aanslagen op moskeen en isl. instellingen in Frankrijk gepleegd. Daarover hoor ik uw verontwaardiging niet. Ik heb ook niet beweerd dat er geen condoleance register voor de slachtoffers in Suriname moet komen echter vind ik het wel van selectiviteit getuigen indien u beweert dat uitsluitend Bouterse de schuldige aan die moordpartij is.

  Neemt u ook direct het initiatief om condoleanceregisters te openen voor de onschuldige doden in Yemen, Nigeria, Ghana, Rwanda, Paki en Afghanistan, Syrie en Libie, Columbia, Birma


  Maak melding
 12. @ Sweeti Mofo,

  Ik wil het even hebben over de Inquisitie, de 80-jarige Oorlog (die overigens geen 80 jaar heeft geduurd, maar dat terzijde), de Tweede Wereldoorlog enne ach, laat maar…. Je kunt het hele verleden erbij halen, maar in dit geval gaat het maar om een ding: Vrijheid van meningsuiting en vrije pers. Die heeft nooit bestaan in de landen die jij hebt genoemd!! Bovendien worden veel van die landen betiteld als ‘schurkenstaten’, en niet ten onrechte. Moslims die elkaar ombrengen zijn geen moslims maar terroristen. Moslims die andersgezinden ombrengen zijn ook geen moslims. De Koran predikt geen geweld. Het is het zelfde als de files op te lossen door alle auto’s op te blazen.


  Maak melding
 13. @ Ray

  Ik ben volkomen met jou eens. Een moordenaar Bouta die Pres is van Suri laat de recente slachtoffers van Frankrijk een Condoleance Register op de Ambassade voor ondertekening. En de voormalige 15 vrijheidstrijders die door hem zijn omgebracht is er geen aandacht voor. Waarom dan ? Omdat hij weet ,dat hij schuldig is aan de wrede en laffe moordpartij in Fort Zeelandia.


  Maak melding
 14. @Blaka Bakra,

  De terreuraanslagen op de moskeen en Islamitische instellingen zijn NA de aanslagen in Parijs gepleegd. Wellicht is het voor u een reden om aan te nemen dat de aanslagen in het verleden hebben plaatsgevonden en daarom geen aandacht behoeven.
  En wat vandaag een schurkenstaat is, wordt mogen een bevriende staat van het Westen. Cuba en Libië, en zelfs een beweging als de PKK, die lange tijd op de lijst van terreurorganisaties vermeld stond, is nu een beweging die alle steun van het Westen geniet. Het Westen zoekt zelfs toenadering tot Iran, schurkenstaat bij uitstek !

  Reden ? Omdat het de belangen van het Westen dient of denkt u nu opeens dat in landen als Cuba, Libie, Iran men in alle vrijheid zijn mening kan uiten ? Of dat de pers opeens kritiek op de mullahs mag uiten ?
  Bent u maar kleur Blaka Bakra en zie u reactie graag tegemoet.


  Maak melding
 15. @Sweet Mofo

  Jij praat over elke land in de wereld behalve SURINAME !!!
  Wanneer ga jij de moord op de 15 burgers van Suriname veroordelen dan. Wat betreft Turkije en de rest ,wel dinootje was bezig een paar terroristen naar Suriname te smokkelen uit deze landen hezbollah enz..Hallo in Cuba gingen de mensen de straten. op om hun blijdschap te tonen dat Amerika zaken met ze wil doen. en de cubanen waren zo blij netalsof de kooi waarin zij al deze jaren gevangen zaten, eindelijk mochten verlaten! En als de westerse landen de bevolking helpen van laden die terroristisch bezig zijn dan doen zij dit uit de goedheid van hun harten. Zij doen dit om de onderdrukte bevolking tegemoet te komen. Zij doen dit heus niet om de lijders. Nederland steunt Suriname toch in alles,gevraagd of ongevraagd ,ze doen het,Zij doen het toch voor de surinaamse bevolking ?Denk jij dat suriname ene centimeter vooruit zou komen als de leiders van andere landen een sort wrok zouden voelen voor bouta?
  Hallo ze geven niks om bouta . Bij hun gaat het om de rest van de bevolking in Suriname.


  Maak melding
 16. Ray iedere keer begin je weer over die 15 idioten. Deze criminelen zijn op de vlucht doodgeschoten. Hadden ze de bevelen van de soldaten maar moeten opvolgen. Deze gekken waren een gevaar voor de Surinaamse staat. Opgeruimd staat netjes case closed.


  Maak melding
 17. @Ray,
  Ik heb in diverse postings alle moordpartijen, terreuraansalgen, massamoordenaars vanaf de broedermoord van Kain op zijn broer Abel en tot op heden, integraal veroordeeld. Ook de moorden in Suriname zijn door mij veroordeeld. Daarbij heb ik ook duidelijk aangegeven dat niet alleen Bouterse maar ook de Ned. Staat verantwoordelijkheid draagt. U weet toch wel waarom de Ned. Staat opgelucht adem haalde toen Hans van Mierlo overleed ? Hij was tijdens de revolutie minister van BuZa die de wapenleveranties aan Bouterse mogelijk maakte.
  Nederland heeft de moorden mogelijk gemaakt maar daarover hoor ik uw kritiek niet. Ook nu levert Nederland en Westerse landen op grote schaal wapens aan landen waarvan de leiders de bevolking onderdrukt, journalisten het onmogelijk maakt om in vrijheid te werken, geen vrijheid meningsuiting enz. enz. en toch mogen die landen op Westerse steun rekenen. Wiens belangen worden dan gediend ? Niet van dat van het eigen volk.
  Overigens zijn in Rusland 5 Oekrainse journalisten gedood. Waarom ? Omdat die de verslag deden over de vuile oorlog in de Oekraïne. Ook daarover heb ik u niet gehoord. Maar ondertussen wel heel verontwaardigd zijn over de omgekomen journalisten in Frankrijk. ‘je suis Charlie’ …. ja ja beter om niet hypocriet te zijn!


  Maak melding
 18. @ Sweeti Mofo,

  Ik keur geen enkele aanslag, terreurdaad of extremistisch geweld goed, laat dat duidelijk zijn. Zelfs de tolerantie op enige kritiek wat betreft Suriname wordt door sommige mensen aangegrepen met bedreigingen, scheldkannonades en dergelijke. Het gaat mij om de toleratie ten opzichte van de medemens. Je bent zeker de ruim 2000 doden door Boko Haram vergeten? Ook een terechte daad zeker? En je kunt er vergif op innemen dat elke daad, door wie en waar dan ook, wordt vergolden. Zo zit de huidige wereld in elkaar. En elke aktie van het westen op b.v. IS en El-Qaida maakt zelfs dat de PKK wordt gezien als een bevrijdingsleger. De Peshmerga’s strijden tegen dezelfde vijand als het westen. Dus…


  Maak melding
 19. @Blaka Bakra,
  Dan zijn we toch klaar ? Als het Westen een land terug de Middeleeuwen bombardeert dan heet het een goede daad te zijn. Als vervolgens wraak genomen wordt heeft men het over een terreurdaad ?
  Weet u waarom de aanhang van de Taliban groeide is ? Omdat de meeste aanslagen in Afghanistan door de CIA geinstrueerd worden. Maar dit zult u bestrijden.
  En ik was de eerste om de aanval van Boko Haram te veroordelen evenals de voorgaand reacties van het Nigeriaans leger om terreurcellen op te rollen. In werkelijkheid wordt op grote schaal rekeningen tussen warlords onderlig vereffend. Maar het ligt zo lekker in het gehoor om alles onder de noemer ‘ strijd tegen terreur ‘ te scharen.
  U, als gerechtvaardigde persoon, staat de smerige oorlog in Tjetsjenie nog goed voor de geest hoop ik. Toen de Tsjetsjenen melding maakten over de vele oorlogsmisdaden begaan door Poetin en het Russisch leger, was het Westen niet geïnteresseerd. Poetin had zelfs carte blanche om zijn gang te gaan want het leger streed tegen terroristische elementen. En zie, nu ziet West Europa Poetin als een gevaar en een oorlogsmisdadiger. Toch niet omdat hij honderduizenden Tsjetsjenen liet uitmoorden ? Denk daar maar eens over na als u zo begaan bent met het lot van uw medemens. U bent totaal niet in uw medemens geïnteresseerd !


  Maak melding
 20. Vraag mij af of die sma speciaal naar het buitenland is gereist om die jurk en bril aan te schaffen? Waarom is die bril zo groot?
  Om dat ding van Lacking en bouta beter te zien?


  Maak melding
 21. @Teesmarkaon

  Wat je wat ik zo belachelijk vind van de ndpers?
  Ze gaan de wereld erbij halen om te wijzen hoe slecht de ene is dan de andere . Namen die wij nooit gehoord hebben,landen waarvan wij de geschiedenis niet kennen, ..ze praten over iedereen maar zwijgen als de dood over hun lijder bouta.Die heeft de ene zaak na de andere lopen en internationaal nog erbij.
  En het verdrietige is dat ze geen besef hebben wat de defenitie is van Amnestie !!!.


  Maak melding
 22. Ik ben het helemaal eens met sweet mofo.
  Hij heeft het goed onderbouwd en alles klopt wat hij zegt.
  Je bent een realist, ben het volkomen met je eens.


  Maak melding
 23. @Mike, ik dank u voor uw steunbetuiging en helaas zijn velen
  te emotioneel om op een normale en fatsoenlijke wijze te discussiëren. Daarom is ‘je suis Charlie’ een farce. Ga daarmee niet schermen als je andermans mening niet respecteert.

  @Ray,
  Uw probleem is dat u uw persoonlijk leed tot ieders leed maakt. Daar draait het op een discussie platform niet om. Als ik het niet eens ben met uw standpunt, en ik onderbouw mijn verweer met argumenten, dan is dat voor u een reden om direct de aanval op te zoeken waarde te pas en te onpas uw paradepaard Bouterse van stal gehaald wordt. U mag zijn wandaden veroordelen echter u mag van een ander NIET eisen hetzelfde te doen. Het niet veroordelen van een misdaad (hetgeen ik uitdrukkelijk wel doe) past nml precies in de vrijheid van meningsuiting waar u zoveel waarde aan hecht, althans zolang die vrije meningsuiting in uw straatje past en het u uitkomt.
  Ik heb de misdaden van de heer Bouterse niet verdedigd.

  Tot slot nog een opmerking. In één van uw postings verwijt u mij dat ik in mijn postings de ellende elders op de wereld steeds te berde breng. Dit is juist, ik ben nu eenmaal een persoon die het meten met twee maten verafschuw, het leven van ieder wezen van gelijke waarde acht en daarom ALLE aanslagen en oorlogshandelingen veroordeel.


  Maak melding
 24. Sweeti Mofo goed zo deze westerse idioten zijn helemaal niet te vertrouwen.nederland heeft allerlei moderne middelen maar is niet in staat om willem H in 1 keer op te sluiten ra ra hoe kan dat.ik heb nog nieuws voor jullie voor eind van dit jaar zal Poetin europa nog steviger bij de ballen grijpen dat ze op hun knieen zullen gaan.kijk maar naar die fransen ze beginnen al te smeken om een paar van de sancties tegen rusland op te heffen.ha ha ha

  odi odi Mundo


  Maak melding
 25. In Frankrijk hecht men heel veel waarde aan de vrijheid van meningsuiting. Frankrijk heeft de democratische idealen hoog in het vaandel staan. Terecht !
  Maar kleeft aan Frankrijk niet zelf bloed aan de handen ? Behalve de genocide op de 1,5 miljoen Algerijnen, die niets anders wilden dan in vrijheid leven en naar het zelfbeschikkingsrecht streefden, meen ik onder uw aandacht ook de bloedige aanslag op The Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace dat in de haven van Wellington door de Franse geheime dient werd opgeblazen en waarbij de Nederlandse fotograaf Pereira omkwam. Wat was de aanleiding van deze terreuraanslag ? Vormde te Rainbow Warrior een gevaar voor de Franse staat ? Neen, pas du tout !
  Het enige waartegen Greenpeace protesteerde was tegen de kernproeven die Frankrijk op het eiland Murorao hield. Dat protest was voor Frankrijk tegen het zere been en aanleiding om met een terreuraanslag het schip tot zinken te brengen en een onschuldige burger te vermoorden. Ook vielen er 3 zwaargewonden door de Franse terreuraanslag. Velen zijn die aanslag vergeten maar mensen met een gevoel van rechtvaardigheid zullen dit nooit vergeten.
  Je suit Pereira.


  Maak melding
 26. Beste Ray

  Kun jij soms ook niet geloven hoe echt ongelofelijk dom die fanatieke Paarse Kakkerlakken zijn als het gaat om het verdedigen van hun president die zich nergens ter wereld kan vertonen, een zoon heeft die in de gevangenis zit, tientallen moorden op zijn geweten heeft op advocaten, vakbondsleiders en juristen, is veroordeel vanwege drugssmokkel en Suriname heeft gemaakt tot één van de meeste corrupte in de wereld?

  In elk ander land in de wereld had Bouterse levenslang in de gevangenis gezeten… In Suriname wordt deze crimineel president….

  Het is echt waar. Elk volk krijgt de leider die het verdient…..


  Maak melding
 27. henk molenaar dat is het probleem van suriname en het volk. laat de nederlanders maar eerst excuses maken voor de slavernij en dan heb je recht van spreken. je bent de dikste en vetste kakkerlak. suriname heeft jouw land niet nodig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES