Bouterse heeft slagen om de arm zonder parlement

50

PARAMARIBO, 13 jan – President Desiré Bouterse heeft wat politieke slagen om de arm, mocht het parlement definitief inactief blijven. Ook zonder parlement kan het staatshoofd zijn periode rustig afmaken, stelt staatsrechtgeleerde Sam Polanen.

De grondwet biedt de president wat handgrepen om de parlementaire verlamming glad te strijken. En ook nu het budget voor de parlementsverkiezingen nog niet is goedgekeurd, is er niets aan de hand. “Het valt binnen zijn bevoegdheden om zonder een door het parlement goedgekeurde begroting geld vrij te maken om de verkiezing te houden”, zegt Polanen tegenover de Ware Tijd. Bouterse zou ook de noodtoestand kunnen uitroepen.

Dit mag als er voor de samenleving dringende zaken spelen. Zo’n aangelegenheid kan de noodzaak zijn om verkiezingen door te laten gaan. Het staatshoofd mag daarbij beargumenteren dat het handelen van het parlement in strijd is met de grondwet. Aangegeven mag bijvoorbeeld worden dat de verkiezingen in gevaar komen, door de lamme houding van het parlement. Om de grondwet te handhaven en de orde te herstellen, mogen dan bepaalde maatregelen getroffen worden.


50 REACTIES

 1. @Bouterse heeft slagen om de arm zonder parlement@

  Zo is dat en niet anders. Wat hoor je van de zwakzinnige fronters, ze willen de regering naar huis sturen, terwijl ze niet eens weten wat in de grondwet staat.


  Maak melding

 2. ‘Om de grondwet te handhaven en de orde te herstellen, mogen dan bepaalde maatregelen getroffen worden.’,

  Ja maatregelen zoals wat ?!
  BOUTA AMNESTIE ?!
  Sinds wanneer toont deze bouta bruut respect voor wet ,recht en grondwet?!
  Deze mamapiema is een COLD BLOODED KILLER !!
  Vermoord 15 burgers van Suriname,en vervolgens beloond hijzichzelve met Amnestie. Is tevens de ENIGE COUPPLEGER samnen met 15 andere medeplichtigen !!

  Is wereldwijd bekend als de DEC MOORDENAAR!!

  Slagen om zijn armen ?!
  Moet staan BOEIEN om ziujn armen en kettingen !!!! richting Santo boma !!
  Rechtsgeleerde Polanen?!!
  Sjeesjes weet deze gek niet dat een aantal van zijj collega’s vermoord warden door bouta?!
  Wat heft deze Polane ontvangen om zoveel nonsens te schrijven….GELD,AUTO,GROND,VERGUNNING,,,,,


  Maak melding

 3. Lees het nog een keer en goed gekke ray,

  “‘Om de grondwet te handhaven en de orde te herstellen, mogen dan bepaalde maatregelen getroffen worden.’,”


  Maak melding

 4. @Afu Ede

  Telkens weer wanneer je baasje aan onze grondwet komt staat ons een RAMP te wachten !!!
  Hij moet met zijn amnestie poten wegblijven van onze grondwet.
  Grondwet is niet iets voor amnestie lijders.
  Amnestie lijders en grondwet gaan niet samen !!


  Maak melding

 5. en wanneer meneer Sam Polanen eerder was komen orakelen, dan hadden wij dat gedoe over de amnestiewet niet nodig gehad. al die opschuif. als bouterse dat had geweten had hij niet hoeven zweten in het parlement. maar hij kan in ieder geval nog 5 maanden zonder parlement regeren, ik hoop dat ook dit wordt aangepakt door de nieuwe machthebbers!!!!!!!


  Maak melding

 6. @ Afu Sensie (betekent dat in jou geval een halve cent of dat je maar half bij je verstand bent (half sense)?):

  Ik raad DiDiBri sterk aan om die slagen om de arm te gebruiken. Ik hou mijn buik nu al vast van het lachen als dat gaat gebeuren. Ik kan je garanderen dat hij op het eind met alleen een onderbroek in een piaka Suriname uitvlucht en zal smeken om een Nederlandse of Amerikaanse cel.


  Maak melding

 7. @Koos,

  inderdaad, dat moet ook volledig georakeld worden. dan weet iedereen waar die aan toe is. niet dat wij dit niet eerder hebben meegemaakt en niet dat wij niet weten wat er toen gebeurd is.


  Maak melding

 8. “wat niet vertelt wordt is dat Bouterse de verkiezingen kan uitstellen tot max 5 jaar.”

  In jullie dromen, ja. Dat hopen jullie om dan te schreeuwen zie je wel.

  Nee hoor de verkiezingen worden gehouden op 25 Mei en ze zullen de eerlijkste verkiezingen zijn. Wij zullen jullie stronters tonen hoe sterk de NDP is, wij gaan voor 30 zetels en zullen die winnen ok. Santokie gaan de rijke hindustanen met pek en veren uit de Olifant verjagen en de rest gaat zich bij de NDP aansluiten. Nog 5 jaar buiten het machtscentrum zal voor vele VHP’ers een brug te ver zijn.

  Let op.


  Maak melding

 9. Rechtgeaarde en integere Surinamers waar was deze zgn rechtsgeleerde toen de amnestie wet voor zijn baas geregeld werd. Toen hoorden we deze Sam Polanen niet, hij kwam niet vertellen dat de amnestie aan de moordenaar criminele president tegen onze grondwet was en dat dat absoluut niet mocht. Deze rechtsgeleerde is rechtsgeleerde voor de criminele, moorddadige elite in ons land. Deze Polanen leidt aan dementie en is totaal onbetrouwbaar, hij is een van de zgn geleerden in ons land die de grootste moordenaar van Suriname adoreert. Sterker nog deze gek Polanen vertelt iets waar men in Suriname al sinds 2010 voor bang was. Deze keer zal het anders lopen want met goed geluk zal de moordenaar DD Bouterse zelf de verkiezingen niet meemaken.


  Maak melding

 10. Hahaha, nog even enne..back to the eighties, de noodtoestand tot nader te bepalen. Dan worden weer paarse revo scenario’s in het leven geroepen…avondklok,verbod samenscholing.ai boi……soso lafoe deng dong lila aanhangers……hahahaha..zo het wordt spannend in verwordend Suri babwe.


  Maak melding

 11. Aldus Afu Sensie onze Bouterse adept en paarse zwerfhond. Het land wordt al maanden niet meer geregeerd, idd who cares …
  Bestuurders als Abrahams en Gopi die land leegroven, idd who cares…. Zoon van president dat terecht voor narcotica smokkel en het faciliteren van terroristen, idd who cares… Verkiezingsbeloftes die niet ingelost worden, idd who cares…

  Al staat Suriname in brand volgens Afu Sensie who cares…

  En de paarse roversbende vragen nog 5 jaar mandaat. Pies in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 12. Democratie op zijn kop! Niet het parlement kan de president
  naar huis sturen maar de moord president mag het parlement
  naar huis sturen.

  In een democratie regeer je met een meerderheid en die
  blijkt deze moord president niet te bezitten.
  Het parlement staat nu op de BERM net als de krijsraad!!!

  25 mei 2015 Democratie erop of eronder.
  Maar eerst krijgen wij 6 februari New York!


  Maak melding

 13. Special forces der zwakbegaafden blijft als enige drenkeling, zijn koning der zwakbegaafden steunen.

  Is het niet zo afu?

  Until death do us part.
  Bewonderenswaardig…….

  Maar niet heus!
  Ik neem niet eens de moeite meer om te reageren, na de rechtszaak wordt deze man, bij zijn lurven opgepakt en in de cel gesmeten!
  Enne, ik bedoel je idool, niet jij hoor afu…hihihihi.

  Dan mag jij afu, hem dagelijks een bordje bb met r bezorgen, je woont toch de buurt.

  Toedels.


  Maak melding

 14. Ook Martelly van Haiti is dichtbij om per decreet te regeren.Zijn volk is er elke dag op straat om zijn aftreden te eisen.
  DADA kan het ook uitzingen tot de verkiezingen,mits hij de verkiezingen op 25 mei houdt.Want daarna is zijn houdbaarheid datum verstreken en heeft hij alle zweem van democratie verloren.En als je de schijn van democratie verliest,komt Obama je halen.Daarom moest Naarendorp halsoverkop uit Frankrijk.


  Maak melding

 15. Terecht een omgekeerde wereld in verwordend Suri babwe. Wat slecht is is paars goed en omgekeerd. Wee al degenen die moordenaars de handen boven het hoofd houden, ooit worden ze ook slachtoffers, zoals enkelen in 8 dec. 1982. De toekomst ligt in het verleden en als het volk het verleden minacht zal ze opnieuw deze als les herbeleven, maar dan de generatie van al die paarse oliedomme stommelingen die bewust krijsen..stree de foe stree…..na didibri partij wi e go stem bakka…..A FOUT A NO NEKS. Zucht, wat een oliedomme stommelingen.


  Maak melding

 16. @Esmerald

  Dronken van de massala soms? hihihihi? De paarden zullen minder grinneken als de huige Surinaamse president de komende verkiezingen weer wint.


  Maak melding

 17. ik heb eerder al gezegd ,bouterse blijft zitten waar hij nu zit .niemand kan hem vandaar verwijderen ,niet goedschiks niet kwaad schiks .verder heb ik jullie duidelijk gemaakt dat hij de sterke man is op dit moment .de republiekeinen dachten ook obama te breken maar die obama heeft nog een sterke wapen zijn veto .alle bereken is geen ontvangst .bouta go go go


  Maak melding

 18. Bouterse z,n veroordeling in Nederland blijft staan.

  De Hoge Raad heeft een herzieningsverzoek van de Surinaamse president Desi Bouterse vandaag afgewezen. Bouterse werd in 1999 in Nederland tot elf jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

  Aldus Trouw


  Maak melding

 19. Er rest de president zeer waarschijnlijk niets anders dan om op deze wijze de puinhoop die er van de eigen partij gemaakt is en de aanfluiting die de DNA geworden is tot de verkiezingen te verbergen.

  De grondwet laat het toe dus meneer de president neem aub deze noodmaatregel. Het is immers niet meer om aan te zien hoe ondertussen het land 3 regeringen gekregen heeft:

  1) het kabinet van de president, incl. de president.
  2) de raad van ministers met de vice president.
  3) en nu mevrouw Simons die in haar eentje bepaald welke wetten noodzakelijk zijn en goed voor het volk.

  Deze regering heeft een meerderheid van 36 weten te degraderen tot een minderheid van ongeveer 20, want ondanks alle grote worden komen ment name NDPers gewoon niet. Als ziekte een dilemma is dan treed je in het belang van de partij terug zodat je zetel in het parlement ingevuld blijft.

  Hoewel ik het niet correct vind dat de oppositie geen quorum verleend kan ik het begrijpen. Namelijk een coalitie die zo weinig respect heeft voor de grondwet, het parlement en het volk kun je niet maar zo het recht geven beslissingen te nemen. Niet meewerken middels het Quorum spook behoedt Suriname voor veel ellende.
  De grondwet wordt er niet mee geschonden want anders had de voorzitter er ongetwijfeld op gewezen want de oppositie is gewoon in het parlement aanwezig ze tekenen alleen de presentie lijst niet.
  Het is de vorm die het vergaderen verhinderd en niet de lijfelijke afwezigheid.

  Meneer de president grijpt u aub in. Dan wordt ten minste duidelijk hoe de vlag er bij staat en dat de regering 100% verantwoordelijk is voor haar handelen. Jammer van uw constitutionele hof dat moet dan even wachten tot dat er een goede wet gemaakt kan worden voor een echt onafhankelijk hof met bekwame leden.

  Het lijkt mij wel zinvol dat de ministers goed op gaan letten want het lijkt mij logisch dat er na hun aftreden heel degelijk onderzoek naar hun handel en wandel plaats zal gaan vinden indien er een andere regering gaat komen.

  @ Afu Sensie.
  Op basis van wat u denkt dat er 30 zetels in het verschiet liggen is mij gezien; de weglopers alsmede de omvang van hun middelen en hun prestige, een volstrekt raadsel.

  Zelfs Brunswijk begint zich te distantiëren van de NDP en haar nog al brute manier van handelen. Valt u op wie er lopen te schelden en wie er met argumenten en motivatie komen.
  Valt u op dat argumenten en motivatie nimmer weerlegd kunnen worden.


  Maak melding

 20. Murderer of people and raper of democracy

  He looks like a murderer, talks like a murderer, warns like a murderer, behaves like a murderer, trying to survive like a murderer.


  Maak melding

 21. De plotselinge minnen (-) geven duidelijk aan waar het oud zeer
  bij de Nationale Debiele Personen zit, de waarheid!
  En die blijkt juist nu, heel zeer te doen.

  Het is publiek geheim dat China de Berm een minnen App(lication)
  heeft geschonken.


  Maak melding

 22. stel dat de verkiezing wordt uitgesteld voor onbepaalde tijd of 5 jaar..

  hoe denk men dan toch te regeren..

  wordt het zonder poppenkast of per dictaat..

  wie gaat dan besluiten nemen en hoe..

  wat is dan de positie van mevrouw simons..

  normaal wordt er al niet gewerkt,wie gaat dan aan de slag..

  wat gaat de o a s doen in deze,waarbij al kenbaar is gemaakt voor de verkiezing die gehouden wordt op 25 mei a.s..

  bovendien is 6 februari a.s.


  Maak melding

 23. Niet verbazingwekkend dat DDB zich schaart in het rijtje Poetin, Obiang, Maduro en nog vele andere anarchistische regeringsleiders. Hij noemt zich socialist, maar in feite is hij een communistische dictator gelijk aan Stalin.


  Maak melding

 24. Off topic

  13/01/15, 13:51 − bron: ANP

  © anp. President Desi Bouterse (M)bij de opening van de Carolinabrug in het Surinaamse indianendorpje Redi Doti, december vorig jaar.
  De Hoge Raad heeft een herzieningsverzoek van de Surinaamse president Desi Bouterse vandaag afgewezen. Bouterse werd in 1999 in Nederland tot elf jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

  Zijn veroordeling door het gerechtshof in Den Haag was toen voornamelijk gebaseerd op verklaringen van een kroongetuige. Deze Belg Patrick van L. getuigde tegen Bouterse in ruil voor strafvermindering. Hij is inmiddels op zijn belastende verklaring teruggekomen.

  Bij een aanvraag tot herziening moet duidelijk worden gemaakt waarom een getuige terugkomt op eerdere verklaringen, licht de Hoge Raad toe. ‘Redenen voor het terugkomen op eerdere verklaringen worden in deze aanvraag niet gegeven. Daarom levert deze nieuwe verklaring geen grond op om aan te nemen dat de eerdere belastende verklaringen onjuist zijn.’

  Onbetrouwbaar onderzoeksmateriaal
  In het herzieningsverzoek stelde de advocaat van Bouterse, Inez Weski, dat de veroordeling berust op onbetrouwbaar onderzoeksmateriaal en ze riep twijfels op over de integriteit van het politieonderzoek. ‘Deze aannames zijn niet gemotiveerd’, concludeert de Hoge Raad.

  ‘Het besluit van de Hoge Raad valt niet te rijmen met de inhoud van het verzoek’, concludeert Weski. ‘Daarin zijn we juist uitgebreid ingegaan op de reden waarom de kroongetuige nu wel openheid van zaken heeft gegeven. Dat is wel degelijk onderbouwd.’

  ‘Totaal onbegrijpelijk besluit’
  Ook de stelling dat er valsheden in het onderzoek zijn geweest, is met nieuwe informatie ondersteund. Informatie die bij het hof nog niet beschikbaar was’, benadrukt ze. ‘Daarom is het besluit van de Hoge Raad totaal onbegrijpelijk. Ik vrees dat cliënt kennelijk geen recht wordt gegund.’Weski gaat zich met Bouterse beraden op vervolgstappen.

  Het hof sprak Bouterse in 1999 overigens vrij van betrokkenheid bij vijf andere drugstransporten. Ook vonden de rechters toen dat niet was bewezen dat de huidige president van Suriname leiding gaf aan het zogenoemde Suri-kartel. Dat was in de ogen van politie en justitie de misdaadorganisatie die verantwoordelijk was voor de cocaïnesmokkel van Suriname naar Nederland.

  Bron: Trouw, d.d., 13-01-2015


  Maak melding

 25. Broko niews broko niews Hoge Raad wijst herzieningsverzoek Bouterse af wat een blunder voor deze drugka mang,enerzijds dinoontje en muntje de koker wat een ramp voor deze familie,shame shame en nog eens shame!


  Maak melding

 26. @Pero,

  Ik heb eerder al gezegd ,bouterse blijft zitten waar hij nu zit .niemand kan hem vandaar verwijderen ,niet goedschiks niet kwaad schiks .verder heb ik jullie duidelijk gemaakt dat hij de sterke man is op dit moment .de republiekeinen dachten ook obama te breken maar die obama heeft nog een sterke wapen zijn veto .alle bereken is geen ontvangst .bouta go go go

  ————————————————————————————-

  Je eeuwige argument dat Bouterse de sterkste man op dit moment is slaat nergens op. De man is niet eens in staat om corruptie te beteugelen laat staan zijn parlementariers te bewegen om voor Quorum te zorgen in het parlement.

  Verder leeft de man geisoleerd, hij heeft zijn zoon die gevangen zit in New York niet eens bezocht. Zijn laatste staatsbezoek was ergens in juli 2014.

  Pero het land wordt op dit moment niet geregereerd. Bouterse is maar om 1 reden president geworden. Hoogste tijd om een nieuwe bril te bestellen bij Hans Anders. Weg met deze amnestie president.


  Maak melding

 27. Sampie Polanen zegt met andere woorden: “Bouterse pleeg, zoals je gewend bent, weer een coup”. Na zoveel coups van Bouterse, die ons alleen maar ellende gebracht hebben, denk ik niet dat het Surinaamse volk dit gaat pikken. Het wordt ‘regeren zonder volksvertegenwoordiging, het hele land plat’, dan wil ik zien hoe Bouterse verder gaat regeren, het was in principe toch ook niet mogelijk om Bosje naar huis te sturen en toch werd hij de laan uitgestuurd met ‘geen brood, geen school’ en ‘brood met brug’.


  Maak melding

 28. Jojo

  “Op basis van wat u denkt dat er 30 zetels in het verschiet liggen is mij gezien; …”

  Jojo ik begon je te lezen, en bij de woorden “mij gezien” ben ik afgehaakt, als jij ziet weet ik al hoever we zijn, de onzin die daarop zal volgen is mij teveel.

  Front varkens als koos zullen 25 mei 2015 duidelijk niet overleven, zoveel is duidelijk, zijn we eindelijk van dit soort onmenswaardige wezens af.


  Maak melding

 29. De frontvarken koos beweerd “Zijn laatste staatsbezoek was ergens in juli 2014. “, soso lafu, en men wil wedden dat deze stronters niet zwakbegaafd zijn.


  Maak melding

 30. @Afu Sensie
  Ik ben er vrijwel zeker van dat de president nergens op staatsbezoek geweest is behoudens in Equatoriaal Guinee.

  Z’n laatste reisjes zijn naar Equator (Una sur), Brazilie (voetbal), Venezuela (bedelen voor geld uit Petro Caribe/ rijst verkoop), Cuba, Haiti, begravenis Mandela achter de rokken van Rousneff.
  Zelfs de reis naar Succes reis naar China was een werkbezoekje.

  Zelfs Castro wil deze junk niet meer zien na zijn laatste optreden op Cuba in een verfrommeld shirt een erewacht inspecteren en daarna aan de tolk vragen waar voor ben ik hier. By the Way de ontvangende gezagdrager was een president onwaardig dus de heer Bouterse heeft toen de boodschap wel begrepen. Kom niet meer terug want wij gaan u dan nog erger beledigen.


  Maak melding

 31. Afu Sensie, jouw messias was vorige week nog op bezoek in Nickerie om een wassi te doen. De man werd met een hoop bombarie binnengehaald. Leek idd op een verkapte staatsbezoek, dus in die zin heb je gelijk. Bouterse gaat geregeld op staats bezoek. En wat denk je, die wassi heeft geholpen uitspraak rechtzaak zoonlief is voor 2 mnd uitgesteld.

  In jouw ogen is iedereen die tegen Bouterse is een Front varken of zwakbegaafd. Wat je niet niet bij verteld is dat je op een bijlmerflatje ergens op 6 hoog woont samen een terrorist genaamd Anna_Z, ook bekend onder de naam Anna Zulu. Tegenwoordig staat ze hier bekend onder de naam Sabidirie. Toen onze lieve heer kosteloos intelligentie aanbood stond je ook niet voor in de rij. Je moet maar lef hebben om met zo iemand te hokken.


  Maak melding

 32. Als Bouta ballen had gehad, had hij 3 maanden geleden al nieuwe verkiezingen laten uitschrijven.
  Hij heeft dat niet gedaan en dat geeft aan, dat hij toch angst heeft voor de komende verkiezingen.
  Hij zou mij niets verbazen als hij de hele Assemble binnenkort buitenspel zet en de verkiezingen uitstelt.
  Hij heeft teveel te verliezen bij een voor hem ongunstige uitslag.
  Feitelijk kan hij dan net als Brunswijk alleen nog vrij rondreizen in Suriname.


  Maak melding

 33. Aha Brada nanga Sisa fu Switi Sranang Kondre. Zien jullie straks de tachtiger jaren aankomen met de huidige Roversbende regering. Ik zou mijn ogen extra openen nu , omdat de regering niet functioneert. Wat voor Ballentent is de DNA. Stelletje gemakzuchtige achterbakse hufters die niets doen daar en door het arme volk gekozen zijn te regeren.Zitten ze op Suribabwe te wachten. “”” Gado srefi no sabi san a moesu du noh “””


  Maak melding

 34. Het parlement in Haïti is ontbonden nadat de laatste onderhandelingen over een nieuwe kieswet zijn mislukt. De politieke onzekerheid in het land neemt hierdoor toe.

  President Michel Martelly heeft geprobeerd een door de VS-gesteunde plan om de verkiezingen weer uit te stellen, veilig te stellen. Effectief regeert hij het land nu per decreet, maar zijn ambtstermijn loopt volgend jaar af. De Haïtiaanse oppositie zegt dat ze haar maandenlange straatprotesten zal voortzetten om Martelly tot aftreden te dwingen.

  De politieke impasse draait om een geschil over een nieuwe kieswet, die de oppositionele wetgevers hebben geweigerd goed te keuren. Zondag nog beweerde Martelly dat hij op het laatste moment een overeenkomst had bereikt met de oppositie om de verkiezingen te houden. De linkse ‘Fanmi Lavalas’, een belangrijke oppositiepartij die in de voorhoede staat van de protesten tegen de regering, maakte echter geen deel uit van de overeenkomst. “Martelly zal niet in staat zijn om aan de macht te blijven. Hij zal niet in staat zijn te blijven. We gaan niet stoppen totdat hij vertrekt”, stelt advocaat en oppositielid Andre Michel.

  De tussentijdse Senaatsverkiezingen moesten aanvankelijk in mei 2012 zijn gehouden, terwijl de algemene verkiezingen al drie jaar achter op schema zijn. Haïtiaanse activisten beschuldigen Martelly van corruptie en machtsmisbruik. Hij zou het volgens hen op hebben aangestuurd om te regeren per decreet. Het staatshoofd betwist de beschuldigingen. Intussen hebben buitenlandse donoren en de Verenigde Naties (VN) de president hun steun aangeboden. In een verklaring zegt de groep bestaande uit de VN, de ambassadeurs van de VS, de Europese Unie en Canada dat ze ernstig bezorgd zijn dat het Haïtiaanse parlement is ontbonden en dat er geen oplossing is bereikt voor het houden van de lang uitgestelde parlementsverkiezingen.

  ———————————————————————————–

  Iets in mij zegt dat er in Su ook geen verkiezingen komen


  Maak melding

 35. De paarse begrijpen duidelijk niet wat er staat.
  Ja DDB kan door regeren, maar slechts tot mei 2015. En ja hij kan geld vrijmaken voor de verkiezingen, maar ook alleen daarvoor en voor de meer algemeen bestuurlijke zaken.

  Maar echt regeren, echt nog iets realiseren kan hij niet. Alleen zaken die al goedgekeurd zijn en nog ten lasten van een budget uit 2014 gebracht kunnen worden ( is zeldzaam) kunnen doorgang vinden. Dus (gelukkig) geen spoorlijn, etc.

  Wat zorgelijk is zijn de vele berichten over leningen. Waar zijn die precies voor, is daar wel mandaat voor, etc. Feitelijk verwacht je dat de regering in 2015 slechts geld kan uitgeven aan zaken als de lonen van de ambtenaren, kinderbijslag, etc. en niet aan allerlei projectsn Dan zou er ook voldoende geld moeten zijn uit de reguliere inkomsten. Ja zelfs een overschot.

  Waarom dan toch al die leningen is vaag en twijfelachtig.


  Maak melding

 36. @Afu Sensie

  Lees het nog een keer en goed gekke ray,

  “‘Om de grondwet te handhaven en de orde te herstellen, mogen dan bepaalde maatregelen getroffen worden.’,”
  ==========================================
  Mij is duidelijk dat al leest Afu Sensie het 100 maal hij nog steeds niet begrijpt wat er bedoeld wordt. Afu Sensie leest “de orde herstellen” maar heeft een paars en ongezond beeld van wat dit inhoudt.

  Wel Afu Sensie het betekent slechts dat DDB het leger met scherp mag laten schieten als jij en je maties de winkels gaan plunderen. Het betekent zeker niet wat jij er in leest.


  Maak melding

 37. rol bouterse is lang en breed uitgespeeld,zijn eigen mensen zeggen dat hij moet oprotten ,verder geen gelul..

  de gevangenis 11 jaar is wachtende moet zelf aanmelden of wordt opgehaald..

  dus zeg het maar..


  Maak melding

 38. neus wat jij leest met je verdorven drugskop hoef ik niet te weten hoor, bespaar me je rommel, communiceren jullie geschifte frontjes maar lekker onderling, hoe me aub erbuiten.


  Maak melding

 39. In Ocer verwees Simons tijdens de jaarafsluiting van de NDP op de verantwoordelijkheid van elke parlementariër. Zij meent dat zij door het volk zijn gekozen om haar belang te behartigen. Het volk zal daarom ook met ze afrekenen.

  Waar was het NDP toen zij in de oppositie zaten??????????
  Simons is de ezel die het paard verwijt dat in gogo lontoe en toch ai ka fokantie


  Maak melding

 40. Afu Sensie,

  We weten inmiddels, dat jij hoogbegaafd bent en waarschijnlijk een IQ hebt boven de 150 en dat is zeldzaam hoog.
  Je kunt met jou geen discussie op dit forum aangaan, omdat je alles beter weet, dan posters, die een andere mening hebben, dan jij
  Dat geeft jou echter nog niet het recht om anderen voor zwakbegaafd uit te maken.
  Weet je eigenlijk wel wat het is om een zwakbegaafd kind te hebben in Suriname ?
  Dan ben je heel erg slecht af in dit land !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.