Parlementariër: geen dubbele nationaliteit voor ‘afdankertjes’

60

PARAMARIBO, 12 jan – Het toekennen van de Surinaamse nationaliteit aan buitenlandse voetballers die hun langste tijd hebben gehad, is verkeerd. Dit zegt parlementariër Rashied Doekhie (NDP). Hij deelt het enthousiasme niet van de rest van het parlement. Het eigen lokale talent moet de voorkeur krijgen.

Dit dreigt juist niet te gebeuren als het nationale elftal volgestouwd wordt met buitenlanders. “Als ze echt voor Suriname willen uitkomen, laat ze dan hun buitenlandse nationaliteit opgeven”, zegt Doekhie tegenover de Times of Suriname. Hij is dus niet onder de indruk van ook het enthousiasme bij de Nederlandse voetballers van Surinaamse komaf. Als de Surinaamse Voetbalbond haar zin krijgt, hebben die straks ook de Surinaamse nationaliteit. De bond heeft een wetsvoorstel bij het parlement.

Zowel vanuit de coalitie als de oppositie is positief gereageerd. Doekhie dus niet. Suriname doet er beter aan lokaal te investeren. “We willen geen mensen hier die voor twee weken komen, wanneer het winter is in Europa. Die behouden hun Nederlandse nationaliteit en hopen dat als zij niet door Nederland worden opgeroepen, zij nog kans hebben om te spelen voor Suriname. Waarom moeten wij rennen achter afgedankte droge kakkerlakken die in Holland niet aan de bak komen.”


60 REACTIES

 1. Pssst,
  en dit mag ook gezegd worden over de JE SUIS CHARLIE JOURNALISTEN VAN SURINAME,

  Tijdens zijn eindejaarstoespraak eind december 2014 riep korpschef Humphrey Thin Liep Shie van het Korps Politie Suriname zijn personeel op om ‘geen pers’ meer ‘uit te hangen’. Volgens de korpschef zijn er agenten die voor geld foto’s maken bij misdrijven en verkeersongelukken en dergelijk en deze doorgeven aan media. Ook dagrapporten zouden worden gekopieerd en doorgesluisd naar journalisten.

  Dit nieuws werd de wereld in gebracht door de nieuwswebsite Starnieuws op zaterdag 3 januari. Bij het lezen van de laatste regel van de eerste alinea – ‘Ook dagrapporten worden gekopieerd en doorgesluisd naar journalisten.’- kan de vraag gesteld worden of die informatie-doorspelende-agenten voor hun informatie geld ontvangen van journalisten een aan welke journalisten die informatie zou worden doorgespeeld. Wat is de rol van de journalist hierin? Wie zijn die journalisten?

  Tjin Liep Shie liet ook weten, dat journalisten meer rekening zouden moeten houden met privacy. Zo uitte hij kritiek op het vermelden van de naam van een straat waarin de vriendin van een politieman woont, toen bericht werd, dat er ingebroken was in zijn auto. Er werd 3.500 Amerikaanse dollar buitgemaakt.

  ‘Waarom is het nodig om de straatnaam te noemen van de vriendin?’, vroeg de korpschef zich hardop af tijdens de jaarafsluiting. Maar, waarom zou die straatnaam niet vermeld mogen worden? Immers, journalisten behoren te werken met de vijf w’s: wie, wat, wanneer, waar en waarom. Lezers willen nu eenmaal die informatie weten en vooral waar een misdrijf is gepleegd of een ongeluk is gebeurd. Lezers willen nu eenmaal weten wat er zoal bij hun in de buurt gebeurt, het zogenoemde nieuws-van-om-de-hoek.

  Natuurlijk, kan een korpschef niet op de stoel van een journalist gaan zitten en gaan bepalen wat deze wel of niet zou mogen schrijven. Tjin Liep Shie kan niet gaan knabbelen aan de persvrijheid en dat doet hij wel.

  De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), waarvan voorzitter Wilfred Leeuwin webredacteur is bij Starnieuws, heeft niet gereageerd op de opmerkingen van de korpschef over het journaille. De SVJ zwijgt weer, terwijl iemand in overheidsdienst zich direct bemoeit met het inhoudelijk journalistieke werk, voor zover daar überhaupt sprake van is in Suriname. Dat vraagt om een reactie uit het veld, van de SVJ. Maar, de Surinaamse Vereniging van Journalisten toont weer eens niet op te komen voor de belangen van haar handjevol leden.

  Tjin Liep Shie zou ook eens in de eigen ‘media’-keuken moeten kijken. De inhoudelijke kwaliteit van de door de afdeling Public Relations van zijn korps geproduceerde politieberichten is ver beneden alle peil. Veelal zijn die berichten onvolledig en dan laten we de taal- en andere fouten voor het gemak maar achterwege. Amateuristisch. Op die afdeling werkt waarschijnlijk niemand met een journalistieke- of voorlichtingsachtergrond. Laat de korpschef op zoek gaan naar goede, professionele voorlichters, die ook nog eens in staat zijn om goede, correcte, volledige en foutloze persberichten te schrijven.

  Hoogachtend,

  Den Blauwvinger

  12 januari 2015

  Wel een ander TOPIC maar mag niet verloren gaan.


  Maak melding

 2. Wat moet je nou met een Surinaams paspoort?als je daarmee in asia komt stuurt men je terug. Men weet niet wie of wat Suriname is.En bovendien grenzen van Su is gatenkaas, je komt zo het land binnen.met of zonder paspoort.En als je nou iets had om trots te zijn op een Surinaams paspoort.Suriname kent geen trots meer en respect voor je volk is al lang zoek.Maar als je een respectlose regering met een press die niet eens weet wat zelfrespect is dan is alles mogelijk.


  Maak melding

 3. Dag Rachied Doekhie ofwel Zuigertje!

  Jij mag vinden wat jij wilt, het is jou mening, maar dat je in feite je eigen mensen van Surinaams vlees en bloed

  “afgedankertjes, voorts afgedankte droge kakkerlakken die in Holland”.

  Als er iemand een kakkerlak en afgedankt is dan ben jij dat en jou dochter die steeds door de mand vallen. Had je maar Chantal even langs moeten sturen naar die “afgedankte droge kakkerlakken die in Holland”. Had ze kunnen ondervinden hoe nat deze voetballers zijn.

  Geheel ongefundeerde en misplaatste op en aanmerkingen van Doekhie de misbaksel. Deze man stelt NIETS voor, evenmin zijn dochtertje lief die voor haar leven land aan de Surinaamse staatskas blijft trekken.Ook zo zijn vriendje Lachminarain Dobay die net als Rachied Doekie onschuldige mishandelden.

  Rachied, vertel eens hoe je aan je centen bent gekomen tot nu toe, kom op droge kakkerlak. Vertel eens over je offers, vertel eens hoe je pijn gedaan is dat je dochtertje geen rechtertje kan spelen. Je kunt niet alles hebben man, al die hectaren land, je dochter dan weer zaak gelaste, dan weer geen rechter en zo gaat het door.

  Door mensen als jou en enkel jou eigen belangen worden partij belangen in acht geslagen.

  Dankzij Bouterse en Suriname is deze man rijk geworden en weet hij niet hoe die zich moet verhouden. Bouterse heeft hen kennelijk wel rijkdom gebracht, tuurlijk he….. allemaal EIGEN beland en niet in het belang van Suriname.

  Ishara Nieuw Nickerie blijkt ook de eigendom van Doekhie te zijn reden waarom Doekhie daar allerhande onzin mag verkondigen.

  Hij vertelde laatst ook nog dat zijn nu gaat voor een positie als President van Hof van Justitie Suriname.

  Ik ben zo benieuwd naar de ontwikkelingen in Suriname……

  Met recht is het volgende van toepassing op Doekhie:

  Als je van niets iets maakt, kent dat iets vaak zichzelf niet!

  Doekhie, een leraar die zijn hele familie inruilde voor macht!

  Chantal o Chantal wat een vader heb je!


  Maak melding

 4. Sorry hoor meneer doekhie maar dir doet mij erg veel pijn als ik uw reactie zo lees ,
  allereerst natuurlijk hebt u gelijk als u zegt dat de voetballers in SU de kans moeten krijgen om door te breken .
  maar zeg eens eerlijk bijna elk land tegenwoordig maakt gebruik van de gelegenheid die geboden wordt om voetballers uit BV in dit geval nederland erbij te halen om het voetbal een geweldige impuls te geven en zodoende het surinaams voetbal naar een hogere niveau te tillen
  meneer doekhie bekijk het vanuit dit perspectief en dit helpt het land ook aan de verbroedering van alle surinamers waar ze zich ook maar mogen bevinden


  Maak melding

 5. De man heeft GROOT GELIJK en ik zou jullie adviseren om inhoudelijk naar zijn uitspraken te kijken. Al die jongens die voor natio hebben gespeeld zijn nooit opgeroepen voor Oranje. Dus dan is de keuze makkelijk gemaakt. Ik ben een Surined weliswaar geboren in Suriname maar Surinamers in Suriname hebben de voorkeur. Haal kennis en expertise in huis. Het kost wat maar alleen dan heb je de volledige controle en maak je je eigen talent in huis beter. Met de de diaspora wet moet je hopen dat men voor Suriname kiest en degene die kiezen zijn niet goed genoeg voor Oranje. Suriname, neem een voorbeeld aan de Verenigde Arabische Emiraten.


  Maak melding

 6. Het gaat niet alleen om voetballers, met de initiatiefwet zou een kickbokser als Tyrone Spong ook voor Suriname kunnen uitkomen, wanneer hij als bokser op de Olympische Spelen wil staan.

  Naast topsporters zijn er ook andere functies of beroepen, waarvoor de Surinaamse nationaliteit nodig is, die toegevoegd kunnen worden aan het staatsbesluit.


  Maak melding

 7. Hallo Doekhoe, jij doet alsof je overal verstand van hebt, je kan niet eens touwtje springen en wilt u mening doen over het sport gebeuren. Hoelang moet je in deze talenten blijven investeren, ten eerste, deze lui van tegenwoordig hebben geen dicipline, geen gevechts mentaliteit om het te dwingen tot overwinning. Deze spelers zijn vaak tevreden wat zij hebben geofferd, meer niet. Veder moet de heer Doekhie proberen de corruptie en riminaliteit in het land aan tepakken zodat mensen rustig hun huis kunnen verlaten om voetbal te komen kijken in het stadion.


  Maak melding

 8. Als Doekhie gelijk heeft en je mensen afdankertjes kan noemen, zou hijzelf stateloos moeten zijn. Binnenkort is hijzelf, met een visum op zak, in de Hel, bordelen en Ocer niet meer welkom.


  Maak melding

 9. @ROBDEBOUWER

  Waar het ook van getuigt is de attitude/ mentaliteit en werkelijke identiteit. Als ik naar zijn passages lees, “oude droge kakkerlakken” baar het me ernstige zorgen. Een man een parlementariër is, het getuigt van zijn onbeschoft en agressief gedrag. Het laat zien wat Doekhie waard!.

  Deze man is alleen bezig met verrijken van zijn families en hemzelf. Kijk maar naar al die nietsnutters die hij heeft voortgebracht.

  Doekhie een verschrompelde kakkerlak. Doekhie was al nooit serieus te nemen en nu al helemaal NIET.

  Bouterse, kuurt u al die onzin wat Doekhie al die jaren uitkraait goed????????????????

  In Nickerie wilde hij enkele jaren geleden Santokhie vernederen, maar gelukkig trapte Santokhi er niet niet en toen, toen werd Santokhie via de apenmedium van Ishara via de televisie belaagd.
  Wat een niveau, NIET dus!

  Een lafaard, een gecastreerd en seksueel gefrustreerde oude grommende BOK.


  Maak melding

 10. @Aboikoni je doet je naam weinig eer aan en inhoudelijk heb je de melk horen klotsen maar weet niet waar de tepel hangt……. Spelers die reeds officieel voor NL. Zijn uitgekomen kunnen niet voor meer voor SU uitkomen dus is het logisch dat de jongens welke nu in beeld zijn bij de Svb. geen officiële A interlands op hun naam hebben. Met jongens die net niet in aanmerking komen voor Oranje kom je als natio heel ver in de concacaf zone dat heeft de FIFA de Svb zelf ingefluisterd… Kun je nagaan hoe diep we zelf in slaap zijn. Daar hoef je geen hogeschool voor gedaan te hebben. We zullen zien maar ik geef je op een briefje de afdankertjes in het voetbal hier spelen in de vijfde klasse Knvb of zo.Iedere prof heeft kwaliteiten en als wij die in Su niet hebben zie de recente resultaten waarom dan zo’n heisa over deze jongen die wel voor Suriname geschiedenis willen schrijven… Aan Doekhie wil ik geen woorden vuil maken het zegt ook veel over zijn partij de een zegt er allen aan te willen doen de andere is er mee bezig de voorzitter willen alle Surinamers waar ook ter wereld bij de ontwikkeling van Su betrekken en meneer doeks komt nu hiermee. Ik hoop dat het met de maanstand te maken heeft…. Of hij moet bij de beuren van de Svb zijn…


  Maak melding

 11. Doekhie….ik daag jou uit voor een 1 op 1 confrontatie !!!!!!! Dan ga je meemaken wat een kakkerlak met een paarse strontvlieg doet. Dan is het de laatste keer geweest dat er geluid uit je ranzige luchtpijpen is gekomen. Laat zien dat je ballen hebt met je grote pleurisbek.


  Maak melding

 12. Meneer Dhoekhie,, kon jij je ongenoegen niet anders formuleren? Waarom worden Surineds zo harteloos afgemaakt? zijnz ij geen Surinamers? En dit is wat het land mooi Suriname zo kapotmaakt De ARROGANTIE van bepaalde lieden./


  Maak melding

 13. Ik denk dat Doekhie zijn langste tijd heeft gehad. Hij is een fossiel geworden die liever lui dan moe is. Dat zal wel een reden hebben. Graaien maakt lui op zo’n leeftijd.


  Maak melding

 14. Doekhie is pissig omdat zijn dochter niet meer gewenst is in Ned.
  Als hij zijn dochter bezocht en dat deed hij vaak,kon hij langs de rode licht buurten gaan zonder dat iemand hem herkende.Doekhie staat in in Sur.bekend als een klant bij bordelen en de man die eens ook ‘daar’gebeten is.
  En nu praat zijn afgunst.Want als de spelers Suri’s werden,zijn ze plots niet meer afgedankt spelers maar goede krachten voor NATIO.


  Maak melding

 15. 12 jan. 2015

  Beste mensen, leest de onderstaande vier reacties – 12 juli 2014 t/m 06 dec. 2014, van Srika. In de daar volgende reactie, 12 jan. 2015, gaat Srika inhoudelijk in op de uitspraken van Doekhie en zal trachten de algemene zienswijze van de FIFA in deze te betrekken.

  Srika
  12 juli 2014

  Weer een ‘karu wiwirie faya’ !

  Voordat de SVB over een eindronde WK droomt, zal eerst de mentaliteit in denken en doen bij sportbesturen in Suriname, en de sporters zelf, moeten veranderen.

  Die droom is in de toekomst best te verwezenlijken, maar om emotioneel nu te roepen dat Suriname over vier jaren aan de eindronde WK-VOETBAL zal meedoen is een lachertje.

  Er moet nog heel veel gebeuren om deze roep tot vlees te maken. Zelf in de politiek van Suriname is er niet voldoende steun.
  Srika

  Srika
  14 juli 2014

  Beste mensen, Srika heeft eerder in dit item aangegeven dat het meedoen aan een eindronde WK, door Suriname, mogelijk is, maar dat eerst aan het zelfbeeld van sportminnend Suriname gewerkt zal worden.

  Kaapverdië is recent het beste voorbeeld van internationaal voetbalsucces. Eerder nooit gehoord van Kaapverdië als voetballand!!

  Wat heeft de politiek en de voetbalorganisatie van Kaapverdië gedaan?

  Overal in de wereld, USA, Frankrijk, Portugal, Spanje etc.,heeft de voetbalorganisatie van Kaapverdië goede voetballers van Kaapverdische komaf – vaak ook met een andere nationaliteit – gevraagd voor het land van hun ouders te willen spelen.

  Kaapverdië is geen rijk land – een eilandengroep van vulkanische oorsprong – , maar kon toch de diaspora interesseren en mobiliseren voor Kaapverdië uit te komen.

  Nu, in deze korte tijd behoort dit land tot de beste 6 voetballende landen van Afrika. Vergeet niet, dat Kaapverdië zich voor de eindronde WK in Brazilië geplaatst had, maar door het opstellen van een speler, in hun laatste wedstrijd, die bij de FIFA niet bekend stond ook de Kaapverdische Nationaliteit te bezitten, kregen zij drie punten in mindering en kon Kameroen zich toch plaatsen.

  Waarom zou zo een concept niet voor Suriname werken?
  Voorwaarde is wel een goed haalbaar plan opzetten, het zelfbeeld verzetten, de politiek erbij halen en de diaspora mobiliseren en motiveren en zorgvuldigheid.
  Srika

  Srika
  15 juni 2014

  Maar als de Surinaamse politiek geen interesse heeft en dus hiervoor (nog) niet openstaat, mag de droom om Suriname spoedig in een eindtoernooi van wk-voetbal te zien spelen nu al vergeten worden.

  Eerst zien hoe de politiek in Suriname, geschraagd door haar aangenomen PSA , zelf hierover denkt. De oprechtheid van die PSA zal hieruit ook blijken!!
  Srika

  Srika
  06 dec. 2014

  Pracht project ! Kaap Verdie, Trinidad and Tobaco en Haïti zijn Suriname in dezen al positief voor geweest. Presteren nu op regionaal en internationaal niveau veel beter. Want zij maken, waar nodig, wel gebruik van voetballers in de diaspora.

  Maar Srika heeft vorige week al gepost dat een aantal parlementariërs van een aantal politieke partijen is Suriname faliekant tegen het idee zijn om Surinaamse voetballers in de diaspora, d.m.v. een speciale recht op de Surinaamse nationaliteit, te laten voetballen voor Suriname.

  Ten minste een van deze parlementariërs zit nu met een parlementaire delegatie van Suriname in Nederland. Recent nog een bezoek afgelegd aan de Tweede Kamer in Den Haag.

  De naam is Hugo Jabini van de NDP !! Wie kan met deze man in contact komen en hem enthousiasmeren positief naar dit project te kijken? Binnen de Palu en de NPS zijn er ook nog enkele van deze denkers !!

  Vergeet niet dat ook in de USA kinderen uit de Surinaamse diaspora voetballen !!
  Srika

  12 januari 2015

  Srika heeft al eerder aangegeven, dat onder een aantal politici in Suriname – Srika heeft enkele jaren terug met enkelen van deze politici gesproken – geen steun bestaat voetballers uit de Surinaamse diaspora te betrekken bij het upgraden van het nationaal voetbalteam van Suriname, Deze politici zitten in de NDP, PALU, NPS en zien de Surinaamse diaspora als zeer vijandige concurrenten en willen deze liever niet meer binnen Suriname hebben.

  De uitspraken in dezen gedaan door Doekhie, zijn voor een belangrijke deel politiek niet professioneel en laten de denkwijze van Doekhie – lees NDP – over het willen betrekken van de Surinaamse diaspora bij het helpen opbouwen van land en volk duidelijk zien.

  Opmerking: Srika heeft in een post van 2013 kunnen bewijzen – publicatie van de Universiteit van Amsterdam (UVA) dat Santokhi ook zulke negatieve denkbeelden over de Surinaamse diaspora heeft.

  Wel is het ook ge mening van Srika, dat de Surinaams-Nederlandse Spelers ook zodanig moeten worden ingezet dat daaruit de ontwikkeling van jonge voetballers in Suriname profijt heeft en op termijn de meerderheid van de Surinaamse voetbalselectie gaan vormen.

  Let wel op, dat deze uitspraken van Doekhie heel negatief zullen werken naar de verkiezingen toe. Zeker op RR-niveau zal dat consequenties hebben !!! Heel dom, dom, dom !!!

  Of had Doekhie weer teveel ramtahal op ?

  Zie voor de benadering naar de FIFA toe, de direct hierna volgende post van Srika.

  En zij die teveel ramtahal drinken, geven Srika ook veel minpunten !
  Srika


  Maak melding

 16. Dhoekhie heeft door de schop van Bruinswijk en de klap van Bouta een hersenschudding gekregen, die gek is bereid voor geld en positie alles te doen, zelf zijn dokter door Bruinswijk en door Bouta van achter te nemen.


  Maak melding

 17. @aboikoni, als ze waren opgeroepen voor oranje had er vast wel een clausule in hun contract gezeten die bepaalde akties verbiedt.

  punt is: suriname heeft voetballers nodig. waar kan suriname klaargemaakte voetballers krijgen?


  Maak melding

 18. beste srika, ipv die lappen tekst is een gewoon aanmelden en vragen om minpunten wel voldoende. je krijgt ze toch wel. het verhelpt het scrollen naar beneden.


  Maak melding

 19. Laten wij dus hieraan niet te veel woorden vuil maken en de koe bij de horens vatten.
  Ik raad alle Surned voetballers aan om niet te opteren voor de dubbele nationaliteit. Dat zal die kakkerlak van een Dhoekie, die zijn geld niet waard is, leren. Ja, ze hebben gelijk: Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ik denk dat de heer Dhoekie daaraan toe is.


  Maak melding

 20. 12 jan. 2015

  Srika heeft al eerder de uitspraken van Doekhie inhoudelijk besproken en zal nu proberen vanuit het denken van de FIFA duidelijkheid te geven in het wel kunnen meedoen van Surinaamse voetballers uit de diaspora.

  Srika gaat er vanuit dat Nationale voetbalbonden aangesloten zijn bij de FIFA en geen landen of landen met koloniën.

  Zo is bijvoorbeeld de voetbalbond van Frankrijk aangesloten bij de FIFA en zien wij ook dat Frans Guyana enz. aangesloten zijn bij de FIFA. Frans Guyana is volgens de wetten van Frankrijk nog gewoon een deel van Frankrijk, maar wordt door de regels van de FIFA gezien als een apart land. Dit geldt ook bijv. voor Nederland met Aruba, Bonaire enz.

  Met dit voorbeeld wordt duidelijk dat de (interne) landelijke en staatkundige wetten en regels niet voor de FIFA gelden. FIFA hanteert haar eigen regels en duld geen bemoeienis van regeringen binnen de uitvoering of hantering van haar regels.

  Voor zover Srika gelezen en geïnformeerd is geworden, kan een voetballer met een andere nationaliteit dan van het spelende land, maar die dan de nationaliteit van het spelende land mede verkrijgt of waarvan de ouders of een daarvan daar geboren zijn (is) en die spelers in geen 5 jaren daarvoor gespeeld hebben voor een ander land, door tussenkomst van de regering van het land waar zij voor willen spelen, van de voetbalbond dan die nationaliteit mede verkrijgen en daarbij ook geselecteerd worden, deze spelers dan voor de FIFA gerechtigd zijn, voor dat land uit te komen. Bij wijze van spreken zou een Braziliaanse topvoetballer, die in geen vijf jaren voor de voetbalbond van Brazilië is uitgekomen, wel voor Suriname kunnen voetballen.

  De voetbalbond van Nederland (KNVB) heeft zich gecommitteerd aan de regels van de FIFA en zal dus moeten meewerken. Dus uitgaande van deze regels kan en mag de regering van Nederland geen invloed hebben op de spelers die voor Suriname willen uitkomen.

  Srika hoopt hiermee meer duidelijkheid te geven in hoe de FIFA zelf staat en denkt over dubbele nationaliteit en het wel of niet kunnen meespelen.

  Srika hoopt niet alleen op minpunten, maar ook(echt) op inhoudelijke reacties !
  Srika


  Maak melding

 21. Waarom alleen een dubbele nationaliteit voor een paar overbetaalde jongens die een aardig parteitje kunnen ballen, maar in Nl. niet in het A elftal worden opgesteld?
  Waarom geen dubbele nationaliteit voor iedereen voor mensen die op een andere manier iets voor Su. misschien wel meer kunnen betekenen, is dat voetbal zo belangrijk dat er onderschijdt gemaakt, kan en mag worden?
  Is dit geen vorm van discriminatie


  Maak melding

 22. 12 jan. 2015

  Beste Dre, leer eens de sequentie van de postings te lezen en te begrijpen. Minpunten zijn voor Srika altijd welkom. Geeft aan, dat de post gelezen is.

  Probeer je ook te verdiepen in de regels van de FIFA. Want daar zit de sleutel voor de oplossing voor de Surinaamse voetballers uit Nederland.
  Srika


  Maak melding

 23. Ik wil ook wel een dubbel paspoort. Is gewoon handig. Waarom doen bepaalde landen daar zo moeilijk over. Ik heb die discussie in NL ook met verbazing gevolgd. Als een persoon nu meerwaarde ziet in meerdere paspoorten wat is daar dan mis mee?


  Maak melding

 24. ===========================================

  Ik reageer niet makelijk over wat deze gast allemaal te zeggen heeft. Maar deze opmerking heeft mijn geduld doen besluiten om
  toch iets te zeggen over hem. Zijn gebalkt (lees: uitlating) getuigt
  van een instabiele karakter m.b.t. respect voor een mede Surinamer. Zijn uitlating grenst aan onmenselijk gedrag wat dat overgaat naar het dierlijke. Ga zo door met het etaleren van dit soort gedrag en je zal zien waar je terechtkomt.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 25. Dubbele nationaliteit is sowieso ongewenst.
  Dat Doekhie gebruikelijk een hoop onzin uitkraamt zou kunnen, maar dit is een prima punt.
  Hypocriet opportunisme om op die manier voetballers te “werven”.


  Maak melding

 26. Ik denk dat de verkiezing inzicht is (25 mei ?)
  Dus de media zoveel mogelijk proberen te gebruiken om hun stemmen binnen te halen,al hebben ze geen kaas van gegeten!

  Frits


  Maak melding

 27. Met deze apostel van Bouterse ben ik het haast nooit mee eens.
  Voor mij hoeft die dubbelle nationalitiet ook niet.
  Maar zoals hij dat weer weergeeft is weer alla doekie.
  repectloos.Die man is in de war van alle macht die hij van Bouterse
  heeft gehad.


  Maak melding

 28. Ontwikkelingslanden zijn gebaat bij
  dubbele nationaliteit. Ontwikkelde
  landen moeten vaak niets hiervan hebben.
  Kennis en ervaring opgedaan in ontwikkelde
  landen worden zo aangewend voor ontwikkelingslanden.
  Droge kakkerlakken en droge vis zijn vaker te vinden in ontwikkelingslanden.


  Maak melding

 29. Doekje is 1 van de grootste ratten van Suriname die poept ook altijd uit zijn mond al jaren doet hij niet anders dan uit zijn doekje,s smoel poepen maar hij heeft vandaag niet uit zijn smoel gepoept hij heeft wel een punt maar alleen heeft hij het verkeerd gebracht met zijn grote gore varkens bek dus uiteindelijk heeft hij toch nog uit zijn bek gepoept

  LAAT ME


  Maak melding

 30. Doekhie zegt dat hij door 3 artsen wordt behandeld. Daar is vast geen psychiater bij… Hij is een zielige zieke man met een grote bek, meer niet.


  Maak melding

 31. Het niveau van deze stinkende paarse poep parasiet komt uit de paarse vieze beerput. Ma kut, niets is meer geheim wie ndp en co uitmaken, moordenaars,drugsbonzen,rovers,dieven,fraudeurs en crimnineel paars gespuis. En wat zo erg is…..redeneren vele paarse oliedomme stommelingen..misdaad loont.neks no fout.


  Maak melding

 32. Waarom importeert Suriname zoveel Chinese uit China,maar is het niet bereid om zijn eigen mensen in het buitenland te importeren?
  (Ik heb niks tegen Chinese trouwens)


  Maak melding

 33. Sranan heeft een veel te geringe bevolking en mag blij zijn
  met betrokken Srananmans buiten Sranan die het land met
  raad en daad ondersteunen. Vele miljoenen zenden
  Srananmans per jaar naar hun vaderland. Ook zetten zij
  hun kennis in om de sociaal-economische omstandigheden
  in het land te verbeteren.
  Landen met een kleine bevolking doen er goed aan
  landgenoten in het buitenland intensiever te betrekken bij
  hun vaderland ! Dit kan het beste met het verlenen van de Sranan nationaliteit aan deze Srananman : de band met
  Sranan wordt zo versterkt !
  Deze landgenoten zullen dan eerder geneigd zijn Sranan
  verder te steunen en ook bereid zijn, naast kennis, financien
  in te zetten voor hun land.
  Sranan moet in dit geval het Sranan-belang laten prevaleren boven dat van reeds ontwikkelde landen zoals Nederland.
  Geef de Srananman waar ook ter wereld de Surinaamse nationaliteit bij wet en liefts bij geboorte. Leg bij wet vast
  dat personen zich niet kunnen ontdoen van deze nationaliteit.
  Gebruik en vraag alle Sranamans om steun en hulp indien
  nodig, ook op sportgebied !

  Deze regering heeft met de PSA-wet helaas al laten zien hoe men denkt over in het buitenland wonende Srananmans, door rechten van deze kondreman op basis van de Toescheidingsovereenkomst, aan te willen tasten via de
  PSA-wet.

  Op dit moment zijn president en voorzitter DNA NIET bezig met een strenge Anti-corruptiewet of met een Screeningswet (Algemeen Belang van Sranan), maar met volle inzet bezig de bevolking een wet Constitutioneel Hof door de strot te wringen, ten faveure van onze Hoofdverdachte president !
  Een individueel belang !

  Doekhie is een ongeleid projectiel die Srananmans in het buitenland die jaarlijks talloze miljoenen bijdragen aan de
  staat en de economie van ons land, beledigt ! De NDPleiding heeft tot nog toe toegestaan dat deze nitwit schade toebrengt
  aan de broze verhoudingen tussen deze Srananregering en
  de Srananmans in het buitenland !

  Doekhie betre yu lesi Sranan Grondwet ! Bifo yu opo yu bigi
  mofo !


  Maak melding

 34. Kijk,kijk!
  Jullie zien het weer verkeerd.
  Deze man bedoeld het zo niet.
  Wat hij hiermee wil zeggen is dat als je geen goede voetballers met een hogere niveau uit het buitenland kunt halen,dan liever verder met jou eigen voetballers.

  Laten wij eerlijk zijn,de spelers die de oefenwedstrijd hebben gespeeld zijn van een bedenkelijk niveau.

  Doekhie is spits geweest van Santos in Nickerie.


  Maak melding

 35. het kan niet zo zijn dat enkel sporters die nationaliteit mogen krijgen het moet voor alle surinederlanders gelden dat zij die surinaamse nationaliteit moeten krijgen als zij dat zouden willen .surinaamse nederlanders hebben valuta om de surinaamse economie op te krikken waarom bevorderd de regering in suriname het niet om deze surinamers de surinaamse nationaliteit te bezorgen .verdeel en heers politiek wordt er in suriname gevoerd.nu gaan wij niet met de vinger wijzen want voorgaande regeringen hebben geen bal aan gedaan om surinaamse nederlanders terug te halen .santhoki die steeds de regering bouterse bekritiseert keurt die psa af maar wat hebben zij al die jaren gedaan .bla bla bla dat hebben deze fronters gedaan .ze willen aan de macht komen maar ik verzeker u dat ze weer in hun oude gewoonte vervallen om suriname achter te houden en weer gaan leunen op nederland .hopelijk komen zij niet aan de macht .


  Maak melding

 36. Doekhie heeft get denigrerend geuit. Maar ik blijf erbij dat hij gelijk heeft. Ik ben het 100% mee eens dat Su goede voetballers nodig heeft. Maar waarom moeten dit per se voetballers zijn die in get buitenland spelen. Waarom mogen voetballers die in Suriname spelen niet ontwikkeld worden en dezelfde kansen krijgen als die Su voetballers in het buitenland. Ik dacht dat Suriname onafhankelijk was. Jullie denken alleen.aan het WK halen maar niet aan hoe er gepresteerd kan worden. De beste Surinaamse spelers zullen nog steeds in Oranje. Trouwens waarom maak ik me druk. Dubbele nationaliteit kan niet eens. Ik ben alleen benieuwd wie zijn Nederlands paspoort zal opgeven.


  Maak melding

 37. Doekhie,
  Schande dat je voor de zelfde mensen opkomt, je ben de laagste van de laagste, zij hebben jou met schoen geslagen, erger dan een HOND.
  Bah


  Maak melding

 38. En ik vraag mij af wat weten die jongens uit Holland van Suriname,in NL geboren en voor Su uitkomen.Hoe zit het dan met de Surinaamse jongens die keihard hun best doen om wel wat te bereiken in het voetbal.


  Maak melding

 39. Aboikoni wil absoluut niet met je in discussie maar lees je wel wat je schrijft… Je zegt zelf dat Su goede voetballers nodig heeft en wel nu er lopen in Europa zo’n 130 rond die alleen een ander paspoort hebben. Waarom zouden wij voor degene die dat heel graag willen geen uitzondering maken. Je bent je er duidelijk niet van bewust hoeveel mensen in Suriname er nu ook op hoge posten zitten waarvan soms zij of in ieder geval hun naaste familie een andere nationaliteit hebben. Wij zijn onafhankelijk natuurlijk ja maar in de globaliserende wereld van vandaag is dit heel normaal. In Nederland wonen ongeveer vier miljoen mensen met een dubbele nationaliteit op zestien miljoen inwoners. Dit zijn niet alleen Turken of Marokkanen. In de VS is dit ongeveer dertig miljoen op de ongeveer driehonderd vijftien miljoen inwoners. En wat willen wij als slimme Surinaamse uitvinders van deze wereld… De driehonderd vijftig duizend buiten Suriname wonende bradas en siesas uitsluiten op een bevolking van net een half miljoen….. Oe las ing jere …. was een paar jaar geleden toen nog de hoog tijdagen van Clarence Seedorf in Italië en vertelde dat ik net als hem uit Su kwam dat gevoel dat mensen gelijk weten waar je vandaan komt heb ik nooit eerder/meer ervaren. Ik kan ik je vertellen ben op nogal wat plekken in de wereld geweest maar dat gevoel was onbeschrijfelijk gaat door merg en been. Alle ambassadeurs,politici noem maar op kunnen niet zoveel exposure en bekendheid aan ons land geven als wat het voetbal zou kunnen doen. Laten we deze kans niet onbenut laten en heel wat zwakke argumenten als onafhankelijk en al het geen deze gek beweerd ect ect oprakelen om deze stap te dwarsbomen. Deze zieke geesten welke dit soort dingen zeggen moeten gewoon een enorme draai om hun oren krijgen.


  Maak melding

 40. Dit is niet wat je van een volksvertegenwoordiger verwacht. Deze uitspraak typeert het niveau bij sommige lieden in het parlement.
  De ondernemende mensen hebben het land destijds verlaten voor een beter toekomst, ontwikkeling voor hun kinderen. Het is jammer om te constateren dat na 39 jaar onafhankelijkheid dit soort lieden nog steeds een rol van betekenis spelen in de samenleving.


  Maak melding

 41. Allen,

  Meneer Dhoekie als dat letterlijk uw woorden waren zoals hier boven is aangegeven, dan moet u zich schamen dat u een politieke functie vervult.

  Wat voor voorbeeld bent u voor de jonge Surinamers of Ned Surinamers ?


  Maak melding

 42. elke surinaamse burger moet die nationaliteit ,niet enkel die voetballers .het gaat om het geheel maak geen onderscheid brengen jullie geen tweedracht in de samen leving .


  Maak melding

 43. Deze paarse kakkerlak Doekhie kan niets anders dan vies schelden. De onschuldige voetballers moeten het nu ontgelden. Baygon voor deze paarse kakkerlak en zijn ongedierte dochter.


  Maak melding

 44. @Ailton,
  Ik ben het niet helemaal met je eens. Je zegt voor wie het graag willen. Ik woon in Nederland en elke jongen die in Nederland woont en voetbalt heeft als droom om in Oranje te spelen. Degene die voor Suriname willen uitkomen zijn nooit of nooit meer voor Oranje geselecteerd. En dag is het fout. Bovendien vind ik dat die jongens die in Suriname voetballen ook een kans moeten krijgen zich verder te ontwikkelen om uit te groeien tot een goede voetballers. Die diaspora wet is namelijk nadelig voor hun.


  Maak melding

 45. Meneer Doekhie,

  Wilt u uw standpunt ook nog eens verkondigen in de Assemble of ligt Paramaribo te ver weg ?
  U bent de de functie van parlementarier om meerdere redenen niet waardig.


  Maak melding

 46. doekhie ja..

  wat een waardeloze, schaamteloze, schoonvader, opa ,is deze figuur ..

  zoveel pak slag gekregen in het poppenkast van zijn baas de moordenaar,drugs dealer en nog niet tot bekering gekomen..

  dan ben je echt dol gedraaid..


  Maak melding

 47. De sterkste opstelling. Sranangman of Surineds maakt niet uit.
  De overigen kunnen zich hieraan optrekken.
  Zo kunnen de minder sterke spelers zich verbeteren.
  Geef ontwikkeling tijd en ruimte.
  Rome wasn’t build in a day!


  Maak melding

 48. Ik zie heel wat beren op de weg maar andere landen (Algerie, Tunesië en Marokko) volgen deze weg ook om hun nationale voetbal team sterker te maken.

  Geachte heer Doekhie, Ook al zullen de aller besten gezien hun eigenbelang (marktwaarde) in eerste instantie niet kiezen om Suriname te vertegenwoordigen kunnen wat u afdankertjes noemt heel wat brengen voor Suriname.
  Denk daarbij alleen maar eens aan de hoeveelheid trainingsarbeid die prof voetballers moeten maken om hun vaardigheden te verbeteren/ontplooien en werk te blijven vinden in hun sport. Denk eens aan de technische ondersteuning en medische begeleiding die zij ondervinden en denk dan eens na over wat voor het kunnen presteren in de Surinaamse competitie normaal is.

  Als deze spelers tussen en met spelers uit de Surinaamse competitie gaan trainen kunnen de spelers uit de Surinaamse competitie ervaren wat er van hun verwacht mag worden als ze omhoog willen. Ik ben er van overtuigd dat wat de heer Doekhie als nationale voetbal trots ziet geweldig op de neus zal kijken en heel wat extra energie in hun carriere zal moeten stoppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.