Douane inspecteur Suriname met pensioen

15

Na 43 dienstjaren gaat douane inspecteur August van Hammen per 15 januari 2015 met pensioen. Voorafgaand daaraan nam hij vanaf 1 januari reeds verlof. Adjunct-inspecteur Ruben Mendonza (m) tekende vorige maand de documenten en neemt officieel de leiding over de Surinaamse Douane over van Van Hammen (l). De overdracht vond plaats in bijzijn van de pers.

De vertrekkende douanechef zegt met opgeheven hoofd de dienst te zullen verlaten. Integer en correct handelen, noemt de functionaris als sterkste wapens tegen de vele uitdagingen, die hij in de afgelopen 43 jaar op de Haven heeft moeten doorstaan. Hij ziet bij een terugblik overwegend positieve zaken verspreid over een lang vruchtbare periode. De minder leuke dingen in zijn loopbaan wegen niet op tegen de leerrijke gebeurtenissen.


15 REACTIES

 1. Meneer August van Hammen.

  Zoals u zelf weet is het douane apparaat de meest corrupte van Suriname.
  Wat heeft u bijgedragen om dit te verminderen. Heeft u mensen ontslagen die de gewone man en importeurs hebben bestolen.

  Wat was uw beleid ten aan zien van corruptie. Bent u innovatief geweest met betrekking tot het douane beleid.

  Heeft u bij het opleiden van de nieuwe douanes bijvoorbeeld een vak als integriteit bijgedaan?

  Daar lees ik niets van.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Sang, na 43 jaar met pensioen. Wat een lange diensttijd. Ervan uitgaande dat Surinamers op hun 60e met pensioen moeten was je dus 17 jaar toen je bij de douane in dienst trad. Afgezien van interne cursussen en opleidingen kan je dus niet meer dan een ULO of Mulo opleiding hebben genoten. Je bent dus duidelijk iemand die op de onderste tree van de Douaneladder is begonnen en op basis van opgedane kennis en ervaring het tot de bovenste tree van de ladder hebt geschopt. Met andere woorden je hoort alle ins en outs van dit beroep te kennen.
  Toch heb ik mij twijfels aan jouw functioneren.
  In de eerste plaats de opmerking van jouw opvolger die op basis van een vernieuwd computersysteem de douaneinkomsten zal verveelvoudigen. Volgens mij ligt dit niet aan een of ander computersysteem, maar aan de man die de scepter zwaait. Als hij niet deugt zal het computersysteem, hoe geavanceerd dan ook, hem niet kunnen corrigeren.
  In de tweede plaats heb ik ooit gelezen dat de douaneopbrengsten in Suriname het hoogst waren geweest in een periode toen de douaniers hadden gestaakt.
  Dit opgeteld betekent dit dat het een corrupte bende bij de douane moet zijn waartegen geen enkel slim computersysteem is opgewassen. Het zit hem duidelijk in de integriteit van de mensen.
  Weet je wat wij moeten doen?
  Jouw opvolger geen 43 jaar maar 10 jaar de kans geven om zijn belofte waar te maken. Lukt het hem om de douaneinkomsten binnen deze periode te verveelvoudigen, dan mag hij 43 jaar blijven. Lukt dit hem niet dan mag hij vertrekken.


  Maak melding

 3. Iedereen in Suriname die 60 wordt (uitgezonderd politici) gaat toch met pensioen, waarom moeten we hier op WKN lezen dat van Hammen met pensioen is?

  Van Hammen heeft 43 jaar, integer en correct handelend, leiding gegeven aan de Douane in Suriname, hoe is het hem dan niet gelukt om al die jaren de reputatie van de Douane te verbeteren, hij lijkt Baas wel; iedereen in zijn omgeving is zogenaamd corrupt, behalve hijzelf.


  Maak melding

 4. Dan is onder zijn leiding de douane van Suriname uitgegroeid tot één van de meeste corrupte van Zuid- en Noord Amerika.

  Een mooie prestatie!


  Maak melding

 5. vraag wat deze gasten al die jaren hebben uitgevoerd.
  hij gaat met pensioen maar bijna 95 procent van alle lands dienaren doen geen moer ,zelfs die vakbondsleiders deugen niet .
  geen enkel respect heb ik voor deze gasten .sinds mensen heugenis is de douane corrupt ,zelfde geldt voor de politie alhoewel het nu erger is geworden met de politie.geen enkel gezag stralen ze uit echt waar .alles moet gereorganiseerd worden ,dit alles speelt zich af sinds de jaren 70 tot heden .


  Maak melding

 6. nee, dit is niet echt nieuws, het is een vingerwijzing naar de korpschef van politie die met 54 met pensioen wil. dat is dus een verschil van 12 jaar. hoe lang zal de korpschef in totaal gewerkt hebben als hij met 55 met pensioen gaat? ik moet er niet aan denken. natuurlijk wel aan minder werken en meer verdienen. misschien is dat zijn idee. minder werken en meer verdienen. dan begrijp ik het wel.


  Maak melding

 7. Prima,dan weten we hoeveel dienst jaren hij heeft.Even uitrekenen wat hij heeft verdiend.Wat hij teveel aan waarde heeft,moet gestript worden.Tenzij hij kan bewijzen dat hij er voor gezweet heeft.


  Maak melding

 8. @Jacobus

  —–.Tenzij hij kan bewijzen dat hij er voor gezweet heeft.
  ============
  De meeste ambtenaren en politici gaan spontaan zweten als ze het woord werk horen 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.