Crisis en verkiezingen: strategische besluiten

62

PARAMARIBO, 9 jan – De regering heeft een reeks strategische besluiten genomen. Belangrijkste drijfveren vormen de aanloop naar de verkiezingen en het geldgebrek. Voorgezeten door president Desiré Bouterse heeft de ministerraad onder meer besloten tot bezuiniging.

Volgens de Ware Tijd moeten ministers alle grote geldverslindende projecten parkeren. Ook zal een deel van de belastingen die multinational Iamgold betaalt, worden afgestaan aan energiebedrijf EBS. Het verlieslatende bedrijf moet zo de energievoorziening op gang houden. Om wat extra geld in het overheidslaatje te krijgen zullen voorschotten op dividend en belasting worden genomen bij Staatsolie. Die voorschotten moeten uit de bedrijfsreserves komen.

Tijdens de vergadering is ook besloten dat de salarissen van rechters fors worden opgetrokken. De president van het Hof van Justitie verdient voortaan ruim twintigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfduizend euro) per maand. De salarissen van andere rechters worden gelijkgesteld aan het salaris van een minister. Ook is besloten dat voormalig minister Ginmardo Kromosoeto directeur worden van de Surinaamse Post Spaar Bank.


62 REACTIES

 1. En zo komt er een einde aan het voort bestaan van de SPSB.Met een blinde directeur is er niets anders te verwachten.Hij[KROMO] heeft 95000 HA grond niet gezien dus zijn bankbiljetten ook onzichtbaar voor hem.


  Maak melding

 2. Ja al het geld wat vorige regering in kast had is leeg geroofd door de moordenaars ,en is klaar met zinterklas spelen. Dat krijg je als op moordenaars stem ,ik zou zeggen succes domme en geweten loos aanhang van de paars bende,vind wel jammer voor de front aanhangers want die moeten ook onderlijden


  Maak melding

 3. De regering heeft een reeks strategische besluiten genomen. Belangrijkste drijfveren vormen de aanloop naar de verkiezingen en het geldgebrek.

  Om wat extra geld in het overheids laatje te krijgen zullen voorschotten op dividend en belasting worden genomen bij Staatsolie. Die voorschotten moeten uit de bedrijfsreserves komen.

  Zijn dit de eerste tekenen van teloorgang van het monetair beleid in Suriname????????
  Een voorschot op dividend die uit bedrijfsreserves komen leidt onherroepelijk tot verzwakking van de slagkracht van deze bedrijven.
  De enige bedrijven, waar de overheid 100% aandeelhouder is, die dit kunnen doen zijn:
  Telesur
  Staatsolie

  SLM!!!!!!!!!!! Neen die hebben juist overheidssteun nodig voor al die overtollge rand en bijzaken (personeel etc) .

  Staatsolie, een groei briljant die nog tot ontplooiing moet komen word zo de das omgedaan.
  Terwijl het gras groeit dood met de grazers die melk en honing opleveren.

  Waar heen leid de weg die voor ons staat, ahum ik bedoel de doodlopende weg


  Maak melding

 4. Ginmardo Kromosoeto was toch ontslagen op verdenking van corruptie ? Hoe kan je zo iemand directeur maken van de Surinaamse Post Spaar Bank. Kennelijk valt daar nog iets te roven dacht Bouterse.


  Maak melding

 5. Dit narco-staatje balanceert op de rand van de afgrond dankzij het paarse dievengilde en roversnest van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar.

  Muntslag wordt uitgeleverd aan de US en op 10 10 febr, volgt de uitspraak tegen Dinootje.

  De circel is rond…..einde van een dictatoriaal tijdperk, nu nog de grootste crimineel van geheel Zuid-Amerika t.w. DDB, nog levenslang achter de tralies, dan is het plaatje compleet.


  Maak melding

 6. Koos IDD en zo stellen ze the right men at the right place aan toch [lachertje]

  In 2010 is het financieel zo geweldig goed achter gelaten nee hor ik overdrijf werkelijk NIET en dan lees ik nu weer :
  ”Belangrijkste drijfveren vormen de aanloop naar de verkiezingen en het geldgebrek”

  Ai GELDGEBREK noh ? [wederom een lachertje]
  Allemaal weer van die laatste ondoordachte moment akties…. stuur deze regering naar huis

  STEM MAMMOETBLOK 🙂


  Maak melding

 7. Hoe vaak is voorgehouden dat deze regering schaamteloos de handen in de kassa stak en verkwiste. Nu is het zelfs formeel beleid geworden “Plunderen nu het nog kan”

  ” Om wat extra geld in het overheidslaatje te krijgen zullen voorschotten op dividend en belasting worden genomen bij Staatsolie.”

  Aannemers, ziekenhuizen, min vermogenden, kinderbijslag worden al niet meer betaald. De rechters worden nu als goden gehonoreerd.
  Hoe paranoïde kan een regering worden als zij dit doet en haar aanhangers nog steeds beweren dat alles goed geregeld is.
  Niets van alle beloften is gerealiseerd of duurzaam geborgd. Een sociaal contract heeft geen waarde als het onbetaalbaar is.

  Hoe durf je een voorschot te nemen op dividend bij een onderneming waar door de internationale ontwikkelingen de winst zal gaan verdampen. De president en zijn regering zijn wils onbekwaam als je zo regeert.

  Pero, Paraman, Sabidieri etc hoe gaan jullie dit weer recht praten.


  Maak melding

 8. Bouterse had zich blind gestaart op BRIC want dat zou de problemen voor Suriname oplossen. Wederom komt Bouterse van de koude kermis thuis. Over 2 jaar is Rusland aan de bedelstaf. De roebel is nu al niets meer waard.

  AMSTERDAM – Brazilië en Rusland dreigen weg te vallen uit de groep van grootste opkomende economieën als ze hun stagnerende economieën niet meer op de rails weten te krijgen.
  Dit zegt Jim O’Neill, de bedenker van de term BRIC, tegenover persbureau Bloomberg.

  O’Neill bedacht de afkorting in 2001 als hoofdeconoom bij Goldman Sachs voor Brazilië, Rusland, India en China, die toen forse economische groei doormaakten. Hij verklaart nu dat het verleidelijk is om alleen van een ‘IC’ te spreken.

  De vooruitzichten voor Rusland en Brazilië zijn nu een stuk minder rooskleurig. Door de Europese sancties en de gedaalde olieprijs wordt verwacht dat de Russische economie 1,8 procent krimpt in het komende jaar.

  Verder verwachten economen dat de Braziliaanse economie 1 procent gaat groeien, flink lager vergeleken met wat Brazilië gewend was. Voor China en India wordt een groei van respectievelijk 7 en 5,5 procent verwacht.

  De econoom denkt dat de huidige stagnatie en economische krimp in Brazilië en Rusland geen standaard wordt en dat op termijn weer de weg naar boven gevonden wordt. Voor dit decennium verwacht hij dat de Bric-landen gemiddeld 6 procent per jaar zullen groeien.


  Maak melding

 9. @Koos

  Juist de euro zit in de vrije val en vergis je niet in de economische kracht en veerkracht van de Russen. Verslik je niet in de westerse propaganda.


  Maak melding

 10. Als ik dibrie en co mag geloven zou de economie toch groeien volgens de top economen (goud olie en de geweldige drinkwater voorraad) en binnenkort gaat de SRD toch in waarde stijgen of zie ik het verkeerd!


  Maak melding

 11. de dagen van vrijheid van de zoon zijn reeds geteld..

  komt waarschijnlijk moeilijk terug in sme..bij leven en welzijn..

  de vader is nog steeds verdacht en zal binnen kort ook nog moeten opdagen..

  wachten is nog op een motie van wantrouwen in het poppenkast,dan kan hij dus ook naar huis in afwachting..

  van een overwinning n d p met de lijder ddb ,,kan je het op je buik schrijven.

  .dit nooit meer..


  Maak melding

 12. ZO,krijgen de rechters een salaris verhoging met de bedoeling bouta met rust te laten?!
  En de rechters dan?!
  Zo te zien kiezen ze eerder voor een salaris dan bouta in de gevangenis te stoppen !!!


  Maak melding

 13. Het loongebouw van Suriname is ingestort door die absurde salarissen die aan nietsnutters worden toegekend. Die salarissen staan in geen enkele verhouding tot de verantwoordelijkheden en de geleverde prestaties. Na 25 mei alles tot redelijke proporties terugbrengen.


  Maak melding

 14. De bewindslieden werd voorgehouden dat de regering zich momenteel op politiek en financieel vlak in een moeilijke positie bevindt.
  Ook is bepaald dat Staatsolie haar investeringen in de exploratie naar nieuwe aardolievoorkomens de komende periode moet temporiseren. Er zal een beroep worden gedaan op de reserves van dat bedrijf in de vorm van voorschotten op dividend en belastingen.

  As volwassene wil je alles in het werk stellen dat jou kind zich in het leven ontplooit en bloeit waardoor dit kind, lees Staatsolie en Telesur, wellicht enige zorg, financieel = dividend, op zich neemt voor de ouders en de broers / zussen die dit niet hebben kunnen bereiken, lees SLM. Door het kind te korten op de ondersteunende middelen zich te ontplooien, lees investeringen doen, om de weg te plaveien zal dit niet lukken waardoor het heel gezin, lees het volk van Suriname, in armoede voort zal moeten leven.

  Welke ouders hebben zulke hersenen o hiervoor te kiezen.
  Jaja ik hoor jullie al roepen “NDP en hun coalitie”.


  Maak melding

 15. @ Ray
  Ter ondersteuning wil ik voorstellen dat de zakken geen paarse kleur mogen hebben aar eerder een bruine kleur, geeft aan de de bladeren afvallen van een boom die stervende is.

  Wellicht kunnen ze een dubbel aantal zakken opsturen naar het gerechtshof in USA om de terugzending van Dino, na 20 jaar, te bespoedigen.

  Zakken, wat een zakken, kunnen behalve rotzooi ook andere zaken opbergen.


  Maak melding

 16. @Pokai Tongo

  Hahahaaaaaa…die dino die komt nooit meer vrij . We kunnen nog gerust 50 jaar aan de 20 jaren bijvoegen.
  Lees bericht,

  Edmund Muntslag wordt door Trinidad & Tobago uitgeleverd aan de VS. Rechter Marcia Ayers-Caesar heeft gisteren, donderdag 8 januari 2015, in hoofdstad Port of Spain bepaald dat Muntslag mag worden uitgeleverd aan Amerika. De Amerikaanse overheid wil de Surinamer berechten voor vermeende samenzwering om tien kilo cocaïne de VS binnen te smokkelen.

  In een laatste poging om uitlevering te voorkomen, heeft zijn advocaat Keith Schotland na het geding aangegeven, dat zijn cliënt van plan is een ‘habeas corpus’ bevelschrift naar de Hoge Raad in Port of Spain te sturen om hem vrij te laten uit de gevangenis, aldus de Trinidad Express gisteren. Op basis van het ‘habeas corpus’ principe heeft een ieder die zonder rechterlijke tussenkomst de vrijheid is ontnomen recht op een spoedig rechterlijk oordeel daarover.

  Muntslag wordt samen met Dino Bouterse ervan beschuldigd drugs te hebben gesmokkeld naar de VS tussen december 2011 en augustus 2013.

  Tijdens de hoorzitting gisteren in Port of Spain, zei rechter Ayers-Caesar, dat ze tevreden was dat er voldoende bewijsmateriaal was gepresenteerd door de advocaten die de Amerikaanse staat vertegenwoordigden die de uitlevering van Muntslag rechtvaardigen.

  Muntslag (30) werd tijdens het proces op de hoogte gehouden van wat er werd gezegd door de Nederlandse tolk Zaitoen Badloe-Klaverweide.
  De advocaten van Muntslag hebben tot 23 januari de tijd om een bevelschrift in te dienen.

  Pappie bouta is net ls een vogel gevangen in een gouden kooi.
  Hij is echt vleugellam nu.De enigste plaats waar hij nog kan pronken met zijn amnestie is OCER !! Hieraan zal een einde komen op 25 mei 2015.
  Dan is het einde hoofdstuk bouta THE END !!


  Maak melding

 17. En dit is ook een (strategische) beslissing van de Court in T&T.

  En hoe zal LIMBO-ROCK het laatste nieuws overbrengen via zijn eigen talkshow aan zijn trouwe aanhangers?

  Surinamese Edmund Muntslag to be extradited.

  By Jada Loutoo Friday, January 9 2015 (Crime & Court) Trinidad and Tobago news.

  CHIEF Magistrate Marcia Ayers-Caesar has ordered the extradition of Suriname national Edmund Quincy Muntslag to the United States to face a charge of conspiring to smuggle cocaine into that country.

  The chief magistrate yesterday signed the warrant of committal after ruling that having heard all the evidence in the case, she was satisfied that a case had been made out against Muntslag, sufficient to have him extradited to the US.

  Ayers-Caesar also informed Muntslag oF his right to make an application to the High Court for habeas corpus, in accordance with Section 13 (1) of the Extradition ( Commonwealth and Foreign Territories) Act.
  He has 15 days in which to file the application in accordance with the Act, and has not waived his right to extradition.

  Muntslag, a 30-year-old businessman and father of one, was indicted in the New York Federal Court along with Dino Bouterse, son of Suriname’s former president Desi Bouterse.

  Bouterse, in August of last year, pleaded guilty to drug trafficking and seeking to provide Islamist militant group Hezbollah with a permanent South America base.
  He is expected to be sentenced this month in the US.
  Munstlag was before Ayers-Caesar, who presided over his extradition proceedings in the Eight Magistrates’ Court in Port-of-Spain.
  According to the US indictment, both Bouterse and Muntslag were accused of participating in the transportation of a suitcase with the drugs from Suriname to an unnamed Caribbean island aboard a commercial flight in July, 2013.

  A month later, Muntslag, was arrested by officers of the Organised Crime, Narcotics and Firearms Bureau (OCNFB) while shopping at Trincity Mall. He was denied bail and remains detained at the Maximum Security Prison in Arouca.

  In the US courts, Bouterse confessed that in 2013 he provided a fake Surinamese passport “to be used in support of Hezbollah” and brandished a pistol during related drug deals.
  Bouterse, who pleaded guilty as part of a plea deal with federal prosecutors, faces 15 years to life in prison.

  The charges against Bouterse included attempting to provide material support to a foreign terrorist organisation, conspiring to import more than 5 kilogramme of cocaine into the US, and use of a destructive weapon during a drug-trafficking crime.

  Two confidential Drug Enforcement Administration sources who said they were connected to a Mexican narcotics trafficking organisation met with Bouterse for about nine months, and he told them he could help run drugs and obtain weapons in Suriname, according to the indictment.

  Keith Scotland represents Muntslag along with Asha Watkins-Montserin. Israel Khan,SC, Jagdeo Singh and Netram Kowlessar, head of the Central Authority of the Office of the Attorney General, represented the US interest in the case.
  Muntslag was charged by Sgt Michael Vasquez.


  Maak melding

 18. -Dit staat geschreven:::::Voorgezeten door president Desiré Bouterse heeft de ministerraad onder meer besloten tot bezuiniging.
  Die voorschotten moeten uit de bedrijfsreserves komen.

  -Ik denk dat Suriname het over 3 maanden zal merken wat er nou echt aan de hand is. Redenen::;Er is momenteel geld voor 3 maanden in kas en als deze regering het zal gebruiken voor zijn campagne zal Suriname net als Venezuela in een verval terecht komen.

  Geld van de staat is altijd gebruikt voor onnodige zaken en heeft niet genoeg inkomsten in de staatskas gebracht, maar heeft juist de staat meer geld gekost.

  Nu wil Bouterse gaan bezuinigen terwijl zij hun zakken al gevuld hebben samen met vrienden en familieleden. Bah,,,,


  Maak melding

 19. Die arme jojo blijft het forceren.

  Hier lees maar.

  “Hoe durf je een voorschot te nemen op dividend bij een onderneming waar door de internationale ontwikkelingen de winst zal gaan verdampen.”

  Dat je geen kaas van economie heb gegeten was ons al duidelijk, die interessant doenerij van je begint zielige vormen aan te nemen. Jullie frontjes zijn en blijven een triest hoop stukje volk.


  Maak melding

 20. “Voorgezeten door president Desiré Bouterse heeft de ministerraad onder meer besloten tot bezuiniging.”

  ==============================================

  Nu de zittingsperiode van de huidige regering ten einde nadert, gaat men bezuinigen. Ze hadden dit eerder moeten doen, maar
  daar hadden ze geen boodschap aan. Gewoon onbehoorlijk bestuur. Nu aan het einde wordt paniek voetbal gespeeld.
  Advies: De electoraat moet verstandig en bewust stemmen:
  Nooit meer deze gasten in het machtscentrum !!!!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 21. @Sabidirie, jij bent een echte NDPér die niet goed geschoold is en mensen napraat.

  Alles wat ik heb geschreven staat op internet vermeld dus doe je huiswerk goed.

  Ik heb alles en kom niets tekort en heb alles bereikt door hard te studeren en te werken. Wat heb jij en waarom maak je je druk om een moordenaar???//


  Maak melding

 22. @Sabidirie, zie hoe dom je bent, omdat wat @JoJo geschreven heeft heb ik ook gelezen en Bouterse gaat inderdaad een voorschot gaan lenen bij Staatsolie.


  Maak melding

 23. President Venetiaan zou dit zo kort voor de verkiezingen nooit hebben besloten. Venetiaan heeft zeker 8 maanden voor de verkiezingen in 2010 geen belangrijke besluiten meer genomen en alles gelaten voor de dan aankomende regering.
  Als Surinamers het duidelijke verschil tussen President Venetiaan en president Bouterse nog niet zagen is hier het heldere bewijs. President Venetiaan heeft Suriname opgebouwd en nooit in problemen gebracht, zelfs zijn zoon die afgestudeerd is in Nederland geen hoge functie gegeven en zijn vrouw al helemaal geen hoge salaris gegeven, president Bouterse doet het tegenovergestelde van wat President Venetiaan deed.
  Oordeel zelf rechtgeaarde en integere Surinamers.
  Bouterse is er om te doden,te roven en zijn hachje te redden wat met Suriname gebeurd interesseert hem geen moer.
  Zie nu de dood van staatsolie.Wat nu aan de gang is had Bouterse ook met Suralco gedaan in die zin dat het pensioengeld van de werknemers werden geconfisqeerd waardoor velen geen pensioen kregen pas toen President Venetiaan aan de macht kwam begonnen die gepensioneerden hun geld te ontvangen maar het leed was al geleden want velen zijn doodgegaan zonder hun pensioen te ontvangen hoewel zij gepensioneerd waren.
  De geschiedenis herhaalt zich in ons land. Ik hoop van ganser harte dat de USA deze moordenaar komt ophalen en levenslang opsluit.


  Maak melding

 24. @Afro, ik ben het 1000% met jou eens en zelfs Cedric Samson heeft dit ook moeten bevestigen en dat Venetiaan op een volwassenen manier het land heeft geleid.

  Bouterse klaagde over het feit dat Venetiaan maar 25% gouddeal had en op het podium had hij toen geroepen dat het 60% zal worden als hij president zou worden.
  Jammer, maar staatsolie heeft nu alles in handen. Zie maar die leugens van deze man.


  Maak melding

 25. ……………Om wat extra geld in het overheidslaatje te krijgen zullen voorschotten op dividend en belasting worden genomen bij Staatsolie. Die voorschotten moeten uit de bedrijfsreserves komen…………

  Het is net als wanneer je briljante dochter stage loopt en jij als ouder je de kleine stagevergoeding van haar toe-eigent.

  Ik denk dat hiermee Staatsolie belemmerd zal worden in verdere exploraties naar meer olie bronnen.

  Betekent dit dan ook het begin van het einde van Staatsolie?
  Deze regering is begonnen aan een soort tactiek van de verschroeide aarde.
  Het Surinaamse volk kan vast haar borst natmaken.


  Maak melding

 26. Trammetje komt zo!!!

  Achttienduizend woningen met 18000 jaren vertraging.

  De SLM vertrekt echter op tijd (neen niet met de betalende pax)
  met de president (keizer Bigi Mofo I) en overige ndp
  potverteerders voor een lang weekend naar Macau.
  Wie weet nog even een week naar Beijing.

  Nu is het zo zoetjes aan tijd dat de Probo’s op Waterkant
  een kosten-baten analyse maken.

  Voor de goede orde en speciaal voor de Nationale Debielen
  Personen de definitie voor de kosten-baten analyse;

  Beoordeling van een activiteit door vergelijking van de kosten en baten, waarbij deze (zoveel mogelijk) in geldswaarden worden uitgedrukt. De KB analyse beoogt zowel de doeltreffendheid als de doelmatigheid te analyseren

  Verklaring voor gebruikte afkortingen;

  PAX=Passagiers (dus meerdere)
  PAP= 1 passagier

  Moni de!!! Noh!


  Maak melding

 27. Stelletje incapabele idioten, op deze manier verdampt het kleine beetje reserve. Weer een stap in de teloorgang van SU! Het is hetzelfde als grijpen naar je creditcard! Lekker makkelijk!! Alleen vergeten ze gemakshalve dat het krediet met rente terugbetaald zal moeten worden! Wat de rechtelijke macht betreft, met deze exorbitante inkomensverhoging laten de rechters zich op een ordinaire en opzichtige manier kopen! Een kat in het nauw maakt rare sprongen. We gaan nog wat beleven………………………!!!


  Maak melding

 28. “Voorschotten op dividend en belasting”

  Ligt het aan mij of zijn jullie als f(st)ront-kader niet in staat om te lezen en te begrijpen wat er staat?


  Maak melding

 29. Abaisa:

  Ik ben geen econoom, maar om bovenstaand artikel goed te kunnen begrijpen hoef je niet gestudeerd te hebben. Een boer op klompen kan nog wel begrijpen dat dividend, LEES “winst” pas uitbetaald wordt als er sprake is van winst. Wat men nu doet is een voorschot nemen op de “verwachtte winst”. Wat nu als de winstprognose terug gesteld moet gaan worden? En dat zal helaas het geval gaan zijn!!
  Deze regering is kampioen in het opsouperen van gelden die er niet zijn, het volk zal straks gaan bloeden, want zij krijgen uiteindelijk de dure rekening te betalen.


  Maak melding

 30. Tramverbinding, diepzeehaven, fly-over, 18000 woningen, goude kerst, wanica ziekenhuis, dievenijzer vrije woningen, kruistocht tegen corruptie,…jullie kunnen ze allemaal op jullie buik schrijven, want die komen er niet.


  Maak melding

 31. Beste Abaisa
  Allereerst zal een onderneming de jaar rekening op moeten maken en daarna een Algemene Vergadering van Aandeelhouders moeten houden. De directie en commisarissen geven een advies omtrent de winst bestemming waarna ongeveer in mei de winst uitgekeerd gaat worden.
  Zo was dat onder Venetiaan. Onder deze regering is alles al naar eind maart naar voren gehaald.

  Over 2013 kon Staatsolie $ 284.000.000 overmaken naar de regering. Dat was al minder dan in 2012 (extra financieringslasten).
  In 2014 zijn de inkomsten reeds aardig gedaald door de dalende olie prijzen. Volgens staatsolie staat $ 10/barrel voor $ 40.000.000 minder winst.
  Ook zullen de financieringskosten toegenomen zijn zonder dat er al inkomsten van de raffinaderij tegen overstaan terwijl de schuld haar maximum zo’n beetje bereikt heeft.

  Beste Abiasa het is een wanhoopsdaad om de uitbetalingen van Staatsolie een paar maanden naar voren te halen.
  Beste Abiasa door in de reserves van Staatsolie te gaan worden de financiele verhoudingen aangetast en dat heeft in het algemeen enorme gevolgen op de fianciele status van het bedrijf.

  Beste Abiasa wat het ernstig is dat de President niet meer kan ontkennen dat de kassa leeg is en hij dit soort paniek voetbal openbaar moet maken.
  Hij heeft alle mogelijkheden van de Centrale bank (voorschotten etc) al opgebruikt. Ook de mogelijkheden van de commerciele banken zijn op. IAM Gold maakt nog maar een fractie van de winst en de informele goud vrienden betalen geen belasting.

  Je hoeft geen econoom te zijn om te zien dat dit het einde is. Pahlad zijn geld gaat niet meer naar de NDP. Mangli zijn geld gaat niet naar de NDP en dat van zijn roverhoofdmannen staat veilig in het buitenland.
  Deze sterke leider loopt in zijn blootje en alleen zijn “vrienden” zeggen dat hij mooie kleren aanheeft.

  Het wassie in het binnenland is snel uitgewerkt.

  Muntslag gaat binnen kort in de VS nog wat verhaaltjes vertellen zodat de rechter een mooi verhaal kan voorlezen op 10 februari of iets later als het verhaal nog wat mooier gemaakt moet worden.


  Maak melding

 32. JoJo
  Beste Abiasa door in de reserves van Staatsolie te gaan worden de financiele verhoudingen aangetast en dat heeft in het algemeen enorme gevolgen op de fianciele status van het bedrijf.
  =================================================
  Hoe kom je aan deze wijsheid??


  Maak melding

 33. Hans…….abaisa leerde op school 1+1=3. Dan kreeg hij een half punt, want het was BIJNA goed. Zijn kinderhand is nog steeds snel gevuld…..weet hij veel.


  Maak melding

 34. Abaisa dat je het nog probeerd. Ik zei het hierboven all het gepeupelmhier zijn een zielig hoopje dom front volk, zo dom en achterlijk zal je ze niet dagelijks tegenkomen.


  Maak melding

 35. Soms vind ik ons war hard, maar mijn god, hoe zou je deze gradatie van domheid moeten noemen tentoongesteld door @abaisa en nichtje @sabidirie. ? Ik dacht @ jojo legt het heel netjes uit. Nu moet het lukken, wellicht hij in de war na 3 woordjes achter elkaar en herft dit iets te maken met dyslexie. Phoei!


  Maak melding

 36. “Terugval inkonsten treft iedereen” , zegt waddie sowma DWTOnline vandaag 10 januari 2015.
  De grote dozen periode is aangebroken? Zoals normaal na bouterse als staatshoofd?


  Maak melding

 37. Dre
  Soms vind ik ons war hard, maar mijn god, hoe zou je deze gradatie van domheid moeten noemen tentoongesteld door @abaisa en nichtje @sabidirie. ? Ik dacht @ jojo legt het heel netjes uit. Nu moet het lukken, wellicht hij in de war na 3 woordjes achter elkaar en herft dit iets te maken met dyslexie. Phoei!

  ===================================================

  Abaisa
  JoJo
  Abiasa ik heb toevallig twee titels en is in AE en BA.

  Beste Abiasa. Staatsolie gebruikt olie die ongeveer $ 10 / barrel lager gewaardeerd wordt dan de olie in de VS of Europa. Staatolie zou het meer en deel van de investeringen uit eigen middelen doen en de rest met obligatie rekeningen waarvan de eerste al in 2015 afgelost zouden worden.
  …………………….
  ====================================================

  Tsja iemand met 2 “Titels” die spreekt over het “meer en deel” en over “obligatie rekeningen” doet mij wel heel raar opkijken. Typisch F(st)rontkader; daarom kwam het land geen ene meter vooruit onder ‘t oranje groene front. Gekochte of gekopieerde papiertjes misschien?

  De rest van je verhaal is onsamenhangend en staat in de juiste verhouding met je opening. 😀


  Maak melding

 38. Ira en Jojo,

  Omdat de kennis van Sabidirie overeenkomt met de gemiddelde kennis van de NDP gaat de NDP nu geheel ten onder. Deze partij is nu niet meer levensvatbaar gebleken. De man levert kritiek, maar een goed advies of oplossing van het probleem heeft hij niet en dat is het grote probleem van de NDP. Niet sabiedirie ma sabie no de is het probleem van de NDP.
  Ze praten over geldverslindende projecten, maar over geldverslindende bedrijven zoals de EBS praten ze niet. Dit bedrijf krijgt 700 miljoen subsidie per jaar. Dat is bijna 1 derde deel van de Surinaamse begroting en dat heeft kennelijk niemand door of gezien. Dit bedrijf moet zeker doorgelicht worden om een stop te zetten aan deze bodemloze en geldverslindende put. Er zijn genoeg alternatieven om op goedkopere wijze stroom op te wekken, maar Sabidierie heeft gelijk. Mi sabie dirie.


  Maak melding

 39. Mijne mensen waarom zo een drukte laten wij er voor het gemak van uitgaan dat Santhokie de verkiezingen wint en president wordt van switi Su.Mark heeft hem beloofd dat hij het restant ontwikkelinghulp krijgt en nog meer.En Desi en co hebben deze intel waarschijnlijk en denken wij halen alles uit de kast om het land vooruit te helpen.Maar Santhokie mi bigisma leri mi tak te ju e njan nanga didibri ju mu njang nanga langa vorkoe.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 40. Door een strategische Interpol-president, met een strategische

  crimi-zoon, een strategisch uitgeschakelde ministersploeg,

  een strategisch-Gratisbeleid, een strategischen ziek

  leningenbeleid, een ONproductief MEGA-uitgavenbeleid, met

  diefkatti’s en krabita-anu’s in ONZE staatsreserves en in de

  strategische reserves van de staatsbedrijven, stevent Sranan

  heel snel af op een STRATEGISCHE MEGA-DEVALUATIE

  en een STRATEGISCH STAATSFAILLISSEMENT !


  Maak melding

 41. @Abaisa

  “Voorschotten op dividend en belasting”

  Ligt het aan mij of zijn jullie als f(st)ront-kader niet in staat om te lezen en te begrijpen wat er staat?

  =============================
  Hier staat dat ze nu vast geld gaan uitgeven waar ze in de toekomst pas recht op hebben. Elke econoom zal zeggen dat er dus spraken is van een lening met onderpand.

  IFRS en GAAP, de standaards die voor boekhouden gelden, schrijven in een dergelijk geval voor dat het opgenomen geld als LENING in de boeken wordt geregistreerd.


  Maak melding

 42. @Sabidirie

  Abaisa dat je het nog probeerd. Ik zei het hierboven all het gepeupelmhier zijn een zielig hoopje dom front volk, zo dom en achterlijk zal je ze niet dagelijks tegenkomen.
  ========================
  Jij ben waarschijnlijk in de eerste klas al afgeschreven door de juf. Te dom voor elke poging tot ontwikkeling.


  Maak melding

 43. @Ira

  Jij bent de laatste die iemand als Sabidirie domheid kunt verwijten. Doorgaans maak jij met je reacties duidelijk dat je niet al te intelligent bent en vaak kom je nogal zwakzinnig over. Dat je ongeschoold bent blijkt in het grote aantal taalfouten in je reacties dus ik zou maar niet zo hoog van de toren blazen. Hopelijk begrijp je mijn reactie.

  @Neus

  Jij kan qua intellect echt niet tippen aan Sabidirie. Domheid en achterlijkheid heb jij uitgevonden.


  Maak melding

 44. Abiasa
  Hoe kom ik aan die (eigen) wijsheden.

  De leningen van staatsolie etc. zijn afgesloten bij een solide consortium onder aanvoering van een Zwitserse bank. Die banken stellen bij al hun grotere leningen, vooral die in dubieuze landen waar de staat als aandeelhouder de handen in de kas kan stekken, eisen aan de vermogensverhoudingen.

  Een groot deel van de kredietcrisis problemen is ontstaan omdat bedrijven niet meer voldeden aan de in de krediet overeenkomsten gestelde balans ratio’s en zij daardoor gedwongen werden leningen in te vorderen of aanzienlijk hogere risico % in rekening te brengen.
  Helaas zijn een voorzitter van de RvC als Ettiene Boerenveen of een directeurtje (voormalig Ballast Nedam project manager) als Elias geen partij voor een President die heel grote problemen heeft en elke stroohalm vastgrijpt om door te kunnen gaan met verspillen en stemmen kopen.


  Maak melding

 45. @chira, omdat wij allen mensen zijn zullen wij taalfouten maken om ervan te leren en dit heeft mij ook heel ver gebracht. Zie waarom ik nooit van de NDP kan en zal zijn, omdat zij NOOIT leren van hun fouten.

  Ik heb mijn eigen bedrijf en heb niets met de overheid te maken. behalve belasting betalen. Dit heb ik verdiend door hard te studeren en te werken. Bouterse heeft niets voor mij betekent en zal dit tot zijn dood ook niet kunnen doen.

  Jij bent precies wat ik beschrijf, een ander napraten zonder na te gaan of het klopt wat er staat geschreven op internet. Als je dit had gedaan zou je Sabidirie op haar of zijn fouten wijzen en corrigeren.
  Zie maar de aanhang van Bouterse welke niveau ze hebben en hoe arrogant zij zijn.


  Maak melding

 46. tegenwoordig hoor je geen enkel lawaai van ddb..

  gelet op de data van 8 februari erg stil in sme..

  normaal grote bek op na houden ook tegen de noord-zee..


  Maak melding

 47. die mevrouw simons is zo schaamteloos,dat zij niet eens in de gaten heeft hoeveel keren zij de mensen verzocht heeft om te komen vergaderen.

  die leden hebben persoonlijk gezegd,dat zij niet mee doen onder haar lijding en toch blijft zij knielen bukken verzoeken om maar te komen vergaderen..

  ze wil maar niet beseffen dat haar rol al is uitgespeeld..


  Maak melding

 48. JoJo
  Abiasa
  Hoe kom ik aan die (eigen) wijsheden.

  De leningen van staatsolie etc. zijn afgesloten bij een solide consortium onder aanvoering van een Zwitserse bank. Die banken stellen bij al hun grotere leningen, vooral die in dubieuze landen waar de staat als aandeelhouder de handen in de kas kan stekken, eisen aan de vermogensverhoudingen.

  Een groot deel van de kredietcrisis problemen is ontstaan omdat bedrijven niet meer voldeden aan de in de krediet overeenkomsten gestelde balans ratio’s en zij daardoor gedwongen werden leningen in te vorderen of aanzienlijk hogere risico % in rekening te brengen.
  Helaas zijn een voorzitter van de RvC als Ettiene Boerenveen of een directeurtje (voormalig Ballast Nedam project manager) als Elias geen partij voor een President die heel grote problemen heeft en elke stroohalm vastgrijpt om door te kunnen gaan met verspillen en stemmen kopen.
  ====================================================

  Yu Zwatyi!!


  Maak melding

 49. @Abiasa

  Weerleg het aub als ik onzin vertel. Maakt u zich er niet zo makkelijk vanaf.

  Heel simpel:
  Staatsolie zou $ 650.000.000 zelf financieren en $ 350.000.000 lenen. Het is nu een lening van $ 700.000.000 en $ 300.000.000 zlef gefinancierd.
  Waar is het verschil van $ 350.000.000 gebleven. Lijkt mij een terechte vraag. Gezien het gegeven dat de President publiekelijk besluit de kas van Staatsolie te plunderen lijkt het mij niet vreemd dat de dividend uitkeringen en belasting heffingen in voorgaande jaren hoger waren dan te verantwoorden voor een gezonde bedrijfsvoering.

  Werd er ondanks door een econoom niet gesteld dat Staatsolie consumptief leende. Zie hier de $ 350.000.000 die ergens verdwenen is.


  Maak melding

 50. Ay baja ……Moeten de arme Suri,s nu gaan dokken voor de Paarse Bende die in geldgebrek zijn bij de aanstaande fockey verkiezingen. Ay Brada weet DDB niet, dat je een kale kip niet meer kan plukken. Want die kip heeft niks meer aan te bieden!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.