Verbetering arbeidsomstandigheden arbeiders Suriname

5

Directeur Giovanni di Cola van het regionaal kantoor van de Internationale Arbeidsorganisatie, ILO (l), minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (m) en voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (r) hebben maandag het ‘Decent Work Country Progamme’ voor Suriname ondertekend.

Het ‘Decent Work Programme’ is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO om de arbeidsomstandigheden van alle arbeiders in de wereld te verbeteren en is ontwikkeld tegen de achtergrond van de voortschrijdende globalisatie.


5 REACTIES

 1. Suriname tekent internationale verdragen zonder te weten wat de consequenties zijn. Vooral de huidige regering lapt internationale verdragen aan haar laars wanneer het haar goed uitkomt; het buitenland moet zich niet bemoeien met de interne aangelegenheden van Suriname, als wij criminelen amnestie willen geven voor het schenden van mensenrechten, dan is dat onze zaak, wij zijn niemand in het buitenland verantwoording schuldig, wij zijn alleen aan het Surinaamse volk verantwoording schuldig (woorden van Simons). Als men met internationale verdragen in de hand in Suriname de mensenrechten niet eerbiedigt, hoeveel vertrouwen moeten de arbeiders in Suriname dan wel hebben dat hun rechten als arbeiders wel geëerbiedigd zullen worden, alleen maar omdat Suriname weer eens een of ander vodje (mening van deze regering) heeft ondertekend?


  Maak melding

 2. Veiligheid staat in mijn optiek als prioriteit nr. 1 op het werkvloer!!!! en dat is logisch!!! Alleen reist de vraag!!! of er voldoende controle aanwezig is of de inspecteurs omkoopbaar zijn, wat in SU dood normaal is!!! In Suriname is de onmogelijke ook mogelijk!!! Het kan alle kanten op behalve de goede!!!


  Maak melding

 3. Verbetering voor de Surinaamse arbeiders!?
  welke arbeiders? Waar zijn ze? Ze willen allemaal gelijk directeur worden.

  Als ik rondkijk zie ik alleen maar chinese arbeiders.
  Er worden nu zels lassers uit de Plilipijnen ingevoerd!

  Dus waarom zoveeeel vakbonden?


  Maak melding

 4. Professor, het gaat om de verbetering van de arbeidsomstandigheden van ALLE arbeiders in de wereld. Waar ze vandaan komen is dan ook niet relevant. Als prof had ik u hoger ingeschat maar dat ter zijde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.