Stichting 8 December 1982: Bouterse moet durf tonen

86

PARAMARIBO, 6 dec – Desi Bouterse moet als verdachte in het proces rond de decembermoorden, de durf tonen om voor de rechter te verschijnen. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982. Het idee van Bouterse om weer eens met een waarheidcommissie op de proppen te komen, slaat nergens op.

Dat Bouterse als staatshoofd de instelling van zo’n commissie oppert, is een “klap in het gezicht van de nabestaanden.” Meer niet. “In plaats van ons volk een rad voor de ogen te willen draaien, moet de verdachte Desi Bouterse de moed opbrengen voor de rechter te verschijnen en de waarheid te vertellen”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Voor de stichting blijft het strafproces de manier voor het vinden van recht en waarheid.

Het idee wordt daarom resoluut van de hand gewezen. “Bouterse als president wil met deze stijl van politiekvoering de pijn van de nabestaanden misbruiken voor politiek gewin en de rechterlijke macht voor de zoveelste keer een klap in het gezicht geven door het strafproces te dwarsbomen met een amnestiewet en de daaruit voortspruitende waarheid- en verzoeningscommissie, die nationaal en internationaal is verworpen.”


86 REACTIES

 1. Srananmang Oe Wiki No!

  DDB is een lafaard die geen respect heeft voor de grondwet van de republiek Suriname, de trias politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  internationale verdragen, oa mensenrechten.

  DDB wil alleen om één reden president van de republiek Suriname zijn om zijn vege lijf te redden om niet in de gevangenis van Scheveningen in Nederland voor 11-jaar opgesloten te worden, omdat hij door de rechtbank in Nederland voor drugstransport hiervoor is veroordeeld,
  – de 8 december 1982 moorden door de krijgsraad/rechtbank in Boxel in Commewijne veroordeeld te worden. De amnestiewet is omstreden, omdat het veel lager is dan de grondwet van Suriname en nog vele malen lager dan internationale verdragen.

  Verder ook verantwoordelijk is voor de Moiwana86moorden, enz, enz, enz.

  DDB is grootste misdadigers van Suriname van de afgelopen 39 – jaar van de Republiek Suriname. Een schande voor de Surinamers en internationaal. DDB is een redimoesoe, lafaard, crimineel, die zijn eigen landgenoten heeft vermoord e/ovoor verantwoordelijk is. Hij heeft zichzelf, familie, vrienden schatrijk gemaakt en de Surinamers zijn straatarm geworden en leven in heel grote armoede.
  Zoek het maar op via Google op het internet, tijp in Bouterse en zie en leest u het.
  DDB graatie!, DDB har a dan!, Weg met DDB!

  Sranansma Oe Wiki No!
  Snansma, Owroe Wan Nanga Jongoe Wan, Oe Bondroe Kon Na Wan
  Wi Na Wi, Wi Na Famiriman
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma
  Sranan Sa Wini!
  Sranansma Sa Wini!
  maandag, 25 mei 2015, Algemene/Nationale Verkiezingen Voor De DNA Van De Republiek Suriname
  Advies aan alle (jonge)kiezers van Suriname
  Flogo, Flogo, Flogo/Stem massaaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP
  Fri, Fri, Fri!, Sranankondre Fri!
  Sranan Sa Wini!
  Sranansma Sa Wini!
  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Leve de Grondwet van de Republiek Suriname.
  Leve de Wetgevende macht,
  Leve de Uitvoerende macht,
  Leve de Rechterlijke macht,
  Leve Internationale Verdragen, oa mensenrechten.

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 2. Gods molen draait langzaam maar zeker. Het net rond de Bouterse Clan begint te sluiten. Vandaag moet zoonlief zch verantwoorden voor de Amerikaanse rechter en het ziet er niet goed uit voor hem. Een deal met de OM betekent volledige bekentenis incl het overleggen van namen.

  De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft ook hard bewijs dat Bouterse Sr nauwe contacten had Piet Wortel, Roger Khan en Eduardo Beltran resp. grote drugscriminelen uit de regio.

  Kwestie van tijd dat de Amerikanen zullen ingrijpen. Zij accepteren geen gedonder in hun achtertuin.


  Maak melding

 3. Wordt vandaag de dag waarop zoonlief de beste van de besten hier officeel zijn sex change operatie gaat doen? Het wordt dan dochterlief de beste onder de besten voor de overige gevangenen. Hij kan dan ook een text sturen wanneer die gevangenen zijn “goud” vinden. “They hit the jackpot”.


  Maak melding

 4. DADA heeft zich danig in het nauw gebracht in zijn jaar van de waarheid.De enigste deur die voor hem nog open is naar Boma en het pad dat hij nog kan bewandelen is de GREEN MILE.Trafasie no dé.


  Maak melding

 5. Met een drone aanval kunnen de Amerikanen Bouterse en zijn clan uitschakelen. En vooral als aan het licht komt dat Bouterse onderdak aan Hezbollah strijders verleend heeft, zullen de Amerikanen keihard toeslaan. Misschien hadden de Amerikanen medio jaren 80 niet moeten ingrijpen toen Nederland en Frankrijk Bouterse wilden liquideren.


  Maak melding

 6. Begrijpt men nu waarom de rechter door de advocaat van Santokhi gewraakt is ? De behandeling van de strafzaak tegen de zoon van Bouterse in de VS, stelt hem in de gelegenheid om over meer bewijsmateriaal te beschikken. Bewijsmateriaal uit de eerste hand dus. En het ziet er niet best uit voor Bouterse en zijn zoon. Wat een geweldige strategische zet van Santokhi door middels wraking tijd te winnen om zodoende over meer bewijzen tegen Bouterse te kunnen beschikken. De val is opgezet door Santokhi en Bouterse is erin getrapt. Mevrouw Van Dijk, advocaat van Bouterse, heeft geen sterke indruk gemaakt.


  Maak melding

 7. Ik zei het nog onlangs,… Santokhi is meesterlijk, en Bouterse trapt in de val. Suriname zal dit jaar voor goed verlost worden van deze last.
  Bouterse heeft meer dan 30 jaar de ontwikkeling van Suriname belemmerd.


  Maak melding

 8. bla bla bla bla bla bla……..de riedel kan weer starten als van ouds…..

  U schrijft: ” Dat Bouterse als staatshoofd de instelling van zo’n commissie oppert, is een “klap in het gezicht van de nabestaanden.” Meer niet”.

  Het is een klap in het gezicht van de nabestaanden dat jullie al die jaren NIETS hebben gedaan/ondernomen omdat het jullie aan kennis en vaardigheden schort.

  Door jullie is de man die alleen maar met criminaliteit in verband wordt gebracht PRESIDENT van Suriname geworden!

  Waar was je toen? Waar waren jullie juristen toen en wie dacht al die jaren aan de nabestaanden?

  We zijn zielig als we nu weer gaan schreeuwen hoe erg het allemaal is voor de nabestaanden.

  Maar jou mensen als Santokhi en als jullie juristen zijn NIETS anders dan lollipop zuigers.

  De hamvraag is: waarom hebben jullie tot de dag van vandaag geen daden aan jullie woorden toegevoegd?.Waarom is Bouterse eerder NOOIT vervolgt voor de december moorden??????? Waarom komen wij steeds als de verkiezingen aankomen weer mee??????

  Nu Bouterse aan zijn levenswerk is begonnen, wederopbouw van Suriname, moeten we hem zijn werk laten afmaken. Veder wil ik NIETS van NIEMAND horen!

  NIEMAND krijgt Bouterse van zijn plaats……!

  Ik ben een fan van Bouterse omdat hij ondanks alle aantijgingen en zelf een drugsveroordeling, wat overigens geheel onterecht is, president van Suriname is geworden.

  Respecteer de man eer gij oordeelt!

  Leve Bouterse!


  Maak melding

 9. Waarde heer Surinam Patriot; dat zijn aanhang het niet door had!. Ik heb meermaals gerefereerd aan de functie van Santokhi en dat hij bezig was met een meesterlijke zet. Welnu, die kreeg hij aangereikt door de niet al te intelligente advocaat en juristen van Bouterse. De wraking was natuurlijk uitsluitend bedoeld om bewijs tegen Bouterse te verzamelen. Bewijs dat, zoals het er nu voor staat, belastend is voor de president van democratisch Suriname.


  Maak melding

 10. linglong
  @Surinam Patriot

  Het doet er niet toe, mijn functioneren staat niet ter discussie.

  Feit is dat Suriname een gebrek heeft aan goed en objectief functionerende mensen. Ik zie namelijk een patroon in de gedragingen van de mensen die als eerste hun mond open doen of die juist zichzelf tegenspreken. Het is hartstikke fout dat deze heer Anthony Caram op deze wijze de Surinaamse economie beschadigd of daartoe poogt. Het laatste woord is nog niet geweest…..Let op!

  Beste heer Bouterse,

  Gelet op de uitlatingen van Anthony Caram ben ik van mening en hopelijk u ook, dat deze beste man graag Suriname schade wil toebrengen. Hoe betrouwbaar is de heer Anthony Caram????

  Ik ben ervan overtuigt dat Anthony Caram zaken ingefluisterd krijgt en in de media over de rug van de kwetsbare Surinaamse economie, zijn stem wil doen gelden. Anthony Caram wil dat Surinamers bang worden en anders gaan stemmen.

  Anthony Caram, wat mij betreft, OPROTTEN!.

  Hoogleraar??. Ik vind jou uitlatingen een misdrijf omdat je Suriname opzettelijk schade wil toebrengen door juist steeds verschillende uitspraken te doen.

  BOUTERSE, IK WIL DAT U HIER WAT AAN DOET!

  dinsdag 6 januari 2015 om 09:41 uur Beoordeel Thumb up Thumb down +1
  Sweeti Mofo
  Waarde heer Linglong,
  Puntsgewijs ga ik in op uw reactie. Mijn reactie is voorzien van een cijfer.

  Het doet er niet toe, mijn functioneren staat niet ter discussie.

  1. Ben ik helemaal met u eens. Of u nu chirurg of loodgieter bent maakt niet uit. Per slot hebben beiden dezelfde functie; het dichten van lekkages.

  Feit is dat Suriname een gebrek heeft aan goed en objectief functionerende mensen.

  2. Toevoeging: Surinamers hebben moeite met kritiek en kunnen die niet verdragen. Het uiten van kritiek wordt gezien als een aanval terwijl het juist als een aandacht /verbeterpunt gezien moet worden.

  Ik zie namelijk een patroon in de gedragingen van de mensen die als eerste hun mond open doen of die juist zichzelf tegenspreken.

  3.Wees blij dat er mensen zijn die hun mond durven open te doen. Een teken dat men het niet eens is met het gevoerde beleid.

  Het is hartstikke fout dat deze heer Anthony Caram op deze wijze de Surinaamse economie beschadigd of daartoe poogt. Het laatste woord is nog niet geweest…..Let op!

  4. Waar waarschuwt u ons precies voor ? U schrijft beschadigt met aan het eind een d en dus verwijst u naar het verleden. Een gepasseerd station dus.

  Beste heer Bouterse,
  Gelet op de uitlatingen van Anthony Caram ben ik van mening en hopelijk u ook, dat deze beste man graag Suriname schade wil toebrengen. Hoe betrouwbaar is de heer Anthony Caram????

  5.U kunt beter aan de heer Bouterse de vraag voorleggen of Prof. Caram nog wel loyaal is aan hem. Heeft niets met de vraag of hij nog wel betrouwbaar is te maken.

  Ik ben ervan overtuigt dat Anthony Caram zaken ingefluisterd krijgt en in de media over de rug van de kwetsbare Surinaamse economie, zijn stem wil doen gelden.

  6.ik ben ervan overtuigD …. u bent nog snel te overtuigen. Een kinderhand is gauw gevuld.

  Anthony Caram wil dat Surinamers bang worden en anders gaan stemmen.
  Anthony Caram, wat mij betreft, OPROTTEN!.

  7. Een pen kan het gevaarlijkste wapen zijn dat men bezit. Maar oprechte en integere mensen zijn nergens bang voor.

  Hoogleraar??. Ik vind jou uitlatingen een misdrijf omdat je Suriname opzettelijk schade wil toebrengen door juist steeds verschillende uitspraken te doen.

  8.Ik vind jouW uitlatingen …..
  Het vrije woord als misdrijf kwalificeren getuigt van een ziekelijk geest. Wellicht is het uw doelstelling om het volk monddood te maken en dit kan bereikt worden door het volk angst aan te praten. Want een angstig volk is monddood.
  Mensen die de taal begrijpend kunnen lezen, weten wat de bedoeling van Caram is. Hij heeft niet de intentie gehad om Suriname in een kwaad daglicht te zetten (hoe komt u daarbij ??), maar heeft juist geadviseerd om geen dure staatsleningen af te sluiten. Want wie moeten die aflossen ? Niet u en of ik. Maar wel onze kinderen ! Wilt u uw kinderen met toekomstige schulden opzadelen ?

  BOUTERSE, IK WIL DAT U HIER WAT AAN DOET!

  9.Zo zo in gebiedende wijs nog wel. U lijkt wel een klein kind. De volgende keer uw babyfles en een doos Pampers meenemen aub.

  dinsdag 6 januari 2015 om 10:14 u


  Maak melding

 11. ik zelf heb 22 jaar in suriname gewoond. Van 1974 tot 1996.
  Ik ben nu op een leeftijd, dat ik daar een paar maanden met vakantie, daar ook wil doorbrengen, Is het mogelijk om een heel verzorgde reis, met alles er op en er aan kan doorbrengen?
  Ik gebruik medicatie, graag een reactie van uw kant. vriendelijk gegroet julia


  Maak melding

 12. Zoals het er naar uit ziet, loopt alles volgens plan!

  Het is geen kwestie meer van; erop of eronder.
  Het is over en uit!
  De komende rechtszaak van junior zal ervoor zorgen dat deze man krijgt wat hij verdiend.
  Zoals ik reeds eerder aangaf, zullen bepaalde activiteiten net voor de verkiezing plaatsvinden.

  Sorry dino, je vader was te beroerd om uit te zoeken, in hoeverre je die bhola-mensen hebt geaccommodeerd en hebt voorzien van valse paspoorten, gongs en witboi.
  Helaas heeft hij geen tijd voor zijn bloedeigen zoon, zijn oogappel, zijn opvolger.
  Maar….hij neemt wel de moeite om zijn grootste politieke tegenstander voor het gerecht te slepen.
  Smaad, zoals hij dat noemt is belangrijker dan vechten voor zijn zoon.

  Terecht dat jij dino, dan ook eerlijk hebt bekend wie de eigenaar is van de witboi-fabriek etc etc.
  Niemand, maar dan ook niemand zal je kwalijk nemen.
  Het is goed zo….., je hebt je geweten gezuiverd!

  Goed begin van 2015 dino, whahahahahahaha


  Maak melding

 13. Beste Sunil,

  Deze pres. is een grote lafaard en zal nooit schuld bekennen.
  Gebrek aan eergevoel, gebrek aan kennis, hoogmoedswaanzin, en een grote bek, hebben hem nu gebracht waar hij is.
  En niet te vergeten, de mensen die lijden aan een groot minderwaardigheidscomplex en hem op handen dragen, die hebben hem daar geplaatst.

  Hij is en blijft nog steeds de mislukte sergeant, die met wapens zijn eigen volk heeft uitgemoord.
  Verder stelt hij helemaal niets voor.
  Bang en schijterig als hij is heeft hij zichzelf gevrijwaard van een enkeltje boma.
  Hij wist 100% zeker dat hij zou worden opgesloten, vandaar de haast met die amnestieregeling.
  Als hij mans genoeg was, dan had hij geen amnestie nodig.
  Wat een grote lafaard, eentje zonder geweten………. gewetenloze lafaard.

  Maar nu is het No Way Out!


  Maak melding

 14. @Sweeti Mofo

  Je doet eer aan je naar “Sweeti Mofo”.
  Mooie en zoete domme en verkeerde praatjes als de jouwe vullen geen gaatjes.

  Doen jullie vooral wat jullie believen, maar een ding staat als paal boven water: Bouterse is onze president en BOUTERSE gaat dat BLIJVEN DOEN, de komende 15 jaar in ieder geval.


  Maak melding

 15. Menigeen is van mening dat de nep amnestie indruist tegen de Grondwet en internationaal recht, waarom wordt de DNA voorzitter niet strafrechtelijk vervolgd.
  Zij heeft willens en wetens medewerking verleend aan de totstandkoming van de nep amnestie.


  Maak melding

 16. Kijk dit is een buitengewone voorbeeld welk Suriname moet instellen!!

  
   In Guatemala is het tweede proces
  tegen ex-dictator Ríos Montt begonnen.
  De generaal werd in mei vorig jaar
  veroordeeld tot tachtig jaar cel,voor
  het aanrichten van vijftien bloedbaden!!!!

  en nog eens 15 jaren voor het dwarsbomen, jokkebrok!!! en misleiden!!

  Nanga palem wi beng go!! Santoboma Jail!! voor altijd met vakantie!! mooi he????


  Maak melding

 17. Goedendag allemaal, ik lees elke keer Bouterse dit en Bouterse dat, maar hoe zit het met de heer Brunswijk? Ook hij heeft zich schuldig gemaakt aan berovingen en MOORD. Ik lees daar heel weinig over en net als President Bouterse moet ook Brunswijk voor de rechter verschijnen om zijn straf te ondergaan.


  Maak melding

 18. @linglong,
  Het is over en uit. Leg je maar neer bij het nakend verlies van de door jou o zo bejubelde Grote Leider. Santokhi heeft Bouterse in de val gelokt en Bouterse is erin getrapt. Natuurlijk, bij gebrek aan geloofwaardige argumenten wordt men beledigend en wordt een agressieve toon geslagen.
  Ik loop niet achter iemand aan van wie nu wel vaststaat dat hij een crimineel is. U loopt achter hem aan omdat hij honing aan zijn kont heeft.


  Maak melding

 19. @Esmerald,

  Je begint met: Zoals het er naar uit ziet, loopt alles volgens plan.
  Je eindigt met: Maar nu is het No Way Out.

  Mij vraag aan jou; Heeft onze Dino CRIME-daddy met die WITBOY-FABRIEK in verband gebracht???
  Heeft onze Dino GEFLOTEN als een PARKIET??

  Ik heb dit nergens uit kunnen op maken, maar als het zo is dang na Feest baja, hiepiepie!!!!


  Maak melding

 20. =NDP’ers, het gaat allemaal om waarde en normen en hoe je in het leven staat.

  Zie hoe laf Bouterse is en niet mans genoeg is om naar de rechter te stappen om te bewijzen dat hij niets gedaan heeft.

  @linglong, ben je al die bedreigingen vergeten van jou baas Bouterse?
  Ik ben benieuwd of Bouterse jou en familie zou bedreigen te vermoorden als hij zijn zin niet krijgt wat jij zou gaan doen. Denk maar aan de kleintjes.
  Zo heeft Venetiaan ook aan het volk gedacht om ze niet in problemen te brengen.

  -De deur naar de rechtsgang staat nu open waarom gaat Bouterse zich zelfs niet aangeven?????Laf is deze man.


  Maak melding

 21. @linglong cker net zo cker als eenn tijdje geleden toen de 3 grootste moordenaars van Suriname ,bouterse..brunswijk en somo op de podium hadden beloofd aan mensen als jullie domme aanhang van de moordenaar ,dat ze voor komend 30 jaar samen zouden werken en wat daar van terecht is gekomen is inmiddels bij ons iedereen al bekend als je niet weet


  Maak melding

 22. -Mensen, lees dit stukje tekst en vertel nou eens welke BOEVEN het land Suriname moeten gaan leiden:::::::::::::

  @linglong, straks niet komen vertellen dat er niets aan gedaan wordt::::

  Officiële opsporing
  De politie kreeg afgelopen weekeind informatie dat Prisierie zich gisteren met zijn advocaat zou aanmelden. Echter is slechts zijn raadsman verschenen. De politie van Moengo rest geen keus dan deze politicus op de opsporingslijst te plaatsen. Volgens Naarden is het verwachtbaar dat Prisierie inderdaad op de officiële opsporingslijst wordt geplaatst. Hij weet dat hij wordt opgespoord, maar wijkt telkens uit en houdt zich schuil, meent Naarden.

  Prisierie heeft als voorzitter van Baasa in het weekend van 19 december op het NDP-podium te Moengo gevraagd naar de zegen van president Desi Bouterse over deze zaak. Bouterse heeft tijdens zijn toespraak geen woord gezegd hierover. De voorzitter van Baasa die met zijn partij aansluiting zocht bij de NDP, gaf aan te geloven dat de president voor een oplossing zou zorgen.


  Maak melding

 23. Bouta zal die durf nooit tonen.
  Het opnieuw in discussie brengen van een waarheidscommissie is een doekje voor het bloeden en volgens mij vooral gericht op de komende verkiezingen.
  Hij heeft een paar jaar geleden de totstandkoming van zo’n commissie zelf geblokkeerd, omdat hij daar wel eens heel erg veel last mee zou kunnen krijgen.
  Het is een beetje hetzelfde verhaal als met de rechterlijke macht.
  Alles wat Bouta kan schaden in deze regeerperiode krijgt geen enkele kans.


  Maak melding

 24. Boi als ze deze man dino en papa duivel bouta kunnen oplsuiten ga ik echt feest vieren.want 30 jaar lang een duivel in suriname,oww steve meye moeten ze ook opsluiten ,dat mensen zulke mensen aanbidden ,heb je wel poep in je ogen koulo anti chris meye
  surinamers worden jullie wakker de wereld lacht jullie uit.en zeker vandaar met de zaak dino


  Maak melding

 25. De dag dat Bouterse en zijn clan voor goed achter slot en grendel gaat verdwijnen, moeten we in Suriname een week vieren van bevrijding!!


  Maak melding

 26. dinsdag 6 januari 2015 om 10:14 u, heb ik een reactie geplaatst naar aanleiding van de posting van Linglong, die op zijn beurt weer reageerde op de posting van de waarde heer Surinam patriot. Blijkbaar is er iets niet goed gegaan bij het plaatsen van die reactie (de -4 waardering doet mij weinig eerlijk gezegd en streelt mijn ego niet).
  De posting van linglong is integraal overgenomen en mijn reactie op zijn posting wordt met cijfers (1 t/m 9) aangegeven.


  Maak melding

 27. Van deze massamoordenaar kun je deze laffe methodes verwachten, de grootste lafaard uit de Surinaamse geschiedenis doet er alles aan om buiten de gevangenispoorten te blijven, maar eens zal die trucendoos leeg zijn, en komt hij aan de beurt, netals zoontje Dinootje vandaag aan de beurt komt.


  Maak melding

 28. Bouterse wordt nooit veroordeeld omdat het juridisch gewoon onmogelijk is. Zolang er dossiers gesloten blijven gaat Bouterse vrijuit en elke jurist weet dat. Wie het tegengestelde denkt staat het vrij om door te blijven dromen.


  Maak melding

 29. @Advocaat Laurens

  Hallo advocaat Laurens,
  is die bek van je client bouta dan dichtgenaaid?!!
  Hij moet toch ook een copie van zijn Eigen dossiers bij zich hebben?!!
  En waarom heeft hij dan gebedeld om amnestie?!!
  ,


  Maak melding

 30. Die nabestaanden van meer dan 100 door jullie invloed direct of indirekt gedode soldaten hebben hoegenaamd geen emoties?
  Zoekt en gij zult vinden!


  Maak melding

 31. De man die zichzelf uitgeeft als zijnde advocaat Laurens is juridische niet goed onderlegd. Elk gesloten dossier kan bij nieuwe feiten heropend worden en of een uitspraak kan worden herziend. Ieder eerste jaars student weet dit. Op het internet kan iedereen de prachtigste beroepen aannemen. Welnu mr. Laurens, als u door had gestudeerd had u geweten dat uw bijdrage geen hout snijdt. Droomt u maar lekker verder dat u ‘advocaat’ bent. Neen, ook niet van de duivel.


  Maak melding

 32. @Laurens

  BOUTA AMNESTIE DOSSIERS VRIJ,NU!!
  Je kan toch onmogenlijk zeggen dat wij deze dossier aan Nedeland moeten vragen?
  Het Is een bouta ding,VOOR EN DOOR BOUTA !!!!
  Bouta weet toch waarom hij om A,mnestie heeft gebedeld, het volk van Suriname heeft hem in geen geval gevraagd of hij amnestie wil of niet!!!


  Maak melding

 33. De december 1982 coup waarbij de coupplegers het onderspit hebben hebben moeten delven is een gepasseerd station.Deze lieden hebben zich willens en wetens schuldig gemaakt aan een poging om de macht in Suriname over te nemen. Als je als couppleger genoeg vuurkracht bezit en in staat bent om macht te generen en de zekerheid heb dat je de macht in handen krijgt moet je je droom waar maken. Maar als je poging mislukt en er zijn slachtoffers onder je eigen coupplegers te betreuren dan zijn de gevolgen ook voor rekening van jou.Je hebt bewust het risico genomen om een nederlaag tegemoet te gaan, een koekje van eigen deeg. Maar als de december 1982 coupplegers succesvol waren geweest zouden ze vandaag de dag niet hinniken als verstrooide ezels.


  Maak melding

 34. waarom moet ddb heden ten dage nog vervolgd worden voor die oude koeien?
  zelfs de oppositie die 15 jaar aan de macht was had geen juridische vinger uitgestoken om ddb zelfs maar te knijpen laat staan voor het gerecht te dagen.
  nu ze in de oppositie zitten misbruiken ze ddb zijn verleden om de verkiezingen te winnen.
  bouta heeft geen iamnasty nodig , er is niemand in su die de ballen heeft om hem voor de rechter te brengen……ddb gaat niet.
  er is ook geen rechter die met het voorhanden liggende bewijs een gefundeerde en gemotiveerde uitspraak kan doen.


  Maak melding

 35. @BEN-NIET-JALOERS-OP-ONZIN Massamoordenaarslovers
  en geheime diensten van Desi komen elke maand met nieuwe
  theorieen over de 8 dec MASSAMOORD op ONSCHULDIGE SRANANMANS !

  Laat Bouta zijn oupplannen van andere burgers NAAR DE KRIJGSRAAD brengen (MET BEWIJZEN) ! Hij BOUTA
  WAS (samen met Nederland) de COUPPLEGER
  en ILLEGALE MACHTHEBBER ! Dus coup tegen illegaal onderdrukkingsregime ?

  De PURE ONZIN die deze massamoordlovers en hun bazen verspreiden, duidt alleen maar op PANIEK ! Kom op met uw bewijzen bij de KRIJGSRAAD, misschien zou dat
  strafverlagend kunnen werken ! Vergeet echter niet dat dit scenario van een coup, de ZOVEELSTE uitvlucht is, dat
  doorziet en weet de Krijgsraad ook !

  Start maar met het lezen van het VN rapport van WAKO,
  dan kunt u al zien wat de militairen officieel hebben
  verklaard aan deze mensenrechtenonderzoeker van de VN.
  In 1984 bracht Amos Wako, Speciale Rapporteur van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties een bezoek
  aan Sranan voor onderzoek moorden. WAKO heeft toen al vastgesteld dat er sprake was van ernstige
  MENSENRECHTEN- SCHENDINGEN !
  (Zie Wikipedia Amos Wako)

  Desi wil nu met zijn schijncommissie gaan onderzoeken
  of er mensenrechtenschendingen zijn geweest !
  Aaaaiboooim, ia ba !
  Maar ja, de man weet zich geen raad en vriend Maduro van
  Venezuela zit totaal aan de grond !

  De “op de vlucht doodgeschoten-theorie” bleek achteraf ook
  totale ONZIN !

  Medestanders van de massamoordenaars vergeten ook dat Procureur-Generaal en de rechters in die tijd GEWOON aan
  het werk waren ! Desi heeft niet eens gebeld om “coup” te melden of gevangengenomen burgers over te dragen aan JUSTITIE ! Ook uit dit feit blijkt zonneklaar dat Desi en
  andere moordenaars LIEGEN !
  Militairen MOGEN geen burgers gevangenhouden !

  Nog een LEUGENtheorie die de moordenaars bezigen is
  de ONZIN dat Nederland een dossier over de december-massamoord verbergt ! De massamoorden zijn in Sranan gepleegd door gedrogeerde Srananmilitairen in opdracht
  van de legerleiding!
  De burgers mochten van deze”eerlijke gewone” militairen
  NIET EENS de gefolterde en verminkte slachtoffers
  van de MASSAMOORD zien. Familieleden hebben op clandestiene wijze hun vermoorde geliefden kunnen zien !

  Leuk toch een massmoordlegerleider die bij de Krijgsraad verschijnt en mededeelt dat burgers een coup wilden plegen tegen zijn illegaal bewind, zonder wapens !

  BOUTA en MASSAMOORDLOVERS un alamala go sribi
  jere ! Un sab pe un kan go sribi !

  Let wel : uit een Nederlands IND-dossier blijkt zonneklaar dat DESI, Nederlands staatsburger was ten tijde van zijn
  coup in samenwerking met de Ned MILITAIRE INL Dienst !


  Maak melding

 36. @ OUDE SCHOEN Jouw totale familie plus uzelf zouden
  prooi moeten zijn van massamoordenaars, DAN moeten uw
  verre familieleden babbelen over OUDE ZAAK !

  Dong dong sribisrafu ! Bai wan buku !

  MASSMURDERERS no e kisi amnesti na tap a grontapu disi !


  Maak melding

 37. beste srafu
  waarschijnlijk heb je nog nooit meegemaakt hoe een strafrechtelijk vooronderzoek gepleegd word.
  het gaat om feiten en omstandigheden .
  feit is en was dat iedere betrokkene bij de decembermoorden een reden had om te liegen althans om bezijden de waarheid te verklaren.er is geen ballistisch rappport opgemaakt want er zijn geen wapens in beslag genomen die gebruikt konden zijn geweest bij de moorden.
  ooggetuigen verklaren vreemde onlogische dingen.
  ddb voerde indertijd het bevel en men gaat er nu gemaks halve vanuit dat hij persoonlijk al de moorden op zijn persoonlijke geweten heeft.
  gevoelsmatig kan ik daar wel inkomen.
  alhoewel elke millitair indertijd over een wapen beschikte en dus een van de daders kan zijn geweest
  helaas dertig jaar na dato heb ik toch het gevoel dat de zaak verjaard is omdat er geen bruikbaar en betrouwbaar bewijs meer is.
  het enige wat er nog is , is een stok om ddb flink mee af te takelen
  conclusie…..ouwe koeien …lekker laten rusten.


  Maak melding

 38. @sabaku1, noem vanaf 1980 wat onder Bouterse vooruit is gegaan.
  Vergeet niet dat Suriname niet eens een slavernijbeeld heeft, dit terwijl er in nederland een prachtige is.

  Zet ook alles op een rij welke projecten echt van hem komen en graag bewijsstukken!!!


  Maak melding

 39. Liberia is een land dat recentelijk een bloedige burgeroorlog heeft doorgemaakt met heel veel slachtoffers. De werkelijke inzet van de oorlog waren grote rijkdommen van het land. In haar kerstboodschap sprak de President Mevr: Ellen Johnson Sirleaf, deze bevlogen woorden uit, woorden die direct ook van toepassing zijn voor Suriname:

  “As we start this New Year, let us begin anew, putting old habits, old grievances and old difference behind us. Let us carry the torch of reconciliation and compromise,” she urged all Liberians.


  Maak melding

 40. @ OUWE Koe De Krijgsraad is de aangewezen instantie
  volgens de WET en is in staat een oordeel te vellen aan
  de hand van alle feiten en omstandigheden, ook al verschijnt
  een bange en laffe HOOFDDADER niet ! De rechters zijn daarvoor getraind en weten zin en onzin van elkaar te onderscheiden !

  Troost u er is MEER DAN GENOEG strafrechtelijk bewijs
  voor deze massamoordcase en ook voor de MOIWANA-
  massamoord !

  Amnestie wordt NIET meer verleend voor zware mensen-rechtenschendingen ! De hele wereld is het daar over eens !

  Dus Krijgraad maak de zaak af !

  Mensenlevens zijn geen ” oude koeien”, den man mus fu kon
  teki yu nanga yu heri famiri , dan sma sa taki dat na owru tori !

  PS : wiki sribi srafu, srafteng psa keba !!


  Maak melding

 41. @Abaisa MET veroordeling van alle MASSAMOORDENAARS !
  Daarna streven naar verzoening en vergeving, NIET EERDER !

  In Sranan was GEEN sprake van burgeroorlog, alleen een
  koloniale coup van Desi en de nederlanders ! Dus straf hen
  af en laten zij Sranan vergoeden voor vernietigen democratie !

  Sranan is een rechststaat, geen maffiastaat waarin mensen
  anderen doden en de rechtsgang trachten te vernietigen !

  Meeste Sranamans willen NIET in een dictatuur leven !

  Dus weg met de criminele leiding van het Land !


  Maak melding

 42. Stop de Desi-slavernij wij hebben democratie, wetten en rechtspraak, geldend voor EEN IEDER !

  Alleen de sribi-srafus snappen dat niet !

  WAKE UP, stop de dieven van ALLE staatsreserves !

  Screen ALLE hooggeplaatsten ! No crimis in charge !


  Maak melding

 43. Veroordeling Massamoordenaar plus screeningswet om ook
  alle overige criminelen (al of niet met strafblad) uit het
  landsbestuur te weren !

  Massamoordenaars zijn duivels, vooral diegenen die
  ONZE STAATSKAS en STAATSRESERVES plunderen !

  Zie de gegevens van de MEGAsalarisschoonzoon Bouta vd
  Centrale Bank ! Suridollar wankelt heftig !

  Maduro’s Venezuela is door hetzelfde spilbeleid al in bijna onoplosbare financiele problemen geraakt !


  Maak melding

 44. Srafu
  @Abaisa MET …….
  ……………..
  …………
  Meeste Sranamans willen NIET in een dictatuur leven !
  =============================================

  Inderdaad en daarom is de NDP de GROOTSTE politieke partij van SME en heeft het volk deze partij onder leiding van de huidige President het mandaat gegeven tot regeren. Binnenkort op 25-10-2015 zal naar alle waarschijnlijkheid dit mandaat andermaal verlengd worden voor Nog Vijf JAAR!!


  Maak melding

 45. Bouterse heeft sinds 1980 Suriname vooruitgang gebracht. Ja, dankzij de miljarden ontwikkelingshulp uit Nederland kon hij op zijn borst slaan en de bevolking van Suriname was blij en zag in Bouterse een held. Maar als er vooruitgang is bereikt, waarom moet het belastingstelsel worden aangepast ? Waarom wilt Bouterse het land failliet laten verklaren zodat alle schulden worden kwijtgescholden ?


  Maak melding

 46. @Abiasa
  Het volk heeft de NDP ongeveer 30% van de stemmen gegeven en geen 51%.
  De mega combinatie heeft ook geen 51% gekregen maar ruim 41%.

  Door manipulatie is uit eindelijk een situatie ontstaan waar door in de DNA een meerderheid kon ontstaan om de president in de DNA te kunnen kiezen. De heer Bouterse wilde het niet laten aankomen op een volksmandaat via de verenigde vergadering van Volksvertegenwoordigers.

  De president had een afgeleid mandaat en dat mandaat is door veel gedoe in de coalitie verdampt. Als Brunswijk niet 2 BEP parlementariërs had overgenomen was er nu geen enkele kans meer op een meerderheid.
  In elke andere democratie zou deze regering die geen enkele rekening houdt met de oppositie naar huis gestuurd zijn. In Suriname kan de regering de realiteit ontlopen en de reële machtsverhoudingen negeren.

  Men hoeft geen groot rekenmeester te zijn om te doorzien dat door het gedonderstraal binnen de NDP en de coalitie de kans op verkiezingswinst snel verdampt. Ook de restanten van de BVD zullen weinig kunnen veranderen.
  Zeker de acties van Pahlad en Cheung zijn zeer nadelig maar ook het geraaskal van Doekhie helpt niet om over het gedoe rondom het quorum en Sital maar te zwijgen.

  @Cornelis
  De president zal als hij door mag gaan alleen maar voor nieuw Kolonialisme zorgen omdat zodra de deviezen voorraad onder het minimum komt devaluatie niet te voorkomen is en buitenlanders heel veel op kunnen kopen met een paar euro of echte dollars.
  Bouterse zal dan moeten beuken voor een soft.


  Maak melding

 47. @sengsang tuurlijk heeft hij het niet gedaan. Wat ook alweer is amnestie en wanneer heb je het nodig wanneer gebruik je het en wanneer dwing je het af?


  Maak melding

 48. Mensen mensen wie gelooft nou iemand die de gewoonte heeft in het bos te schijten en zijn raytje met bladeren te verschonen en de naam draagt van Amos Wako ik niet. In het bos schijten de afrikaan bemoei niet met Suriname


  Maak melding

 49. BOUTERSE Dekoloniseert maar pleegt coup met advies
  en hulp van de de ex-kolonisator Nederland ! Dan hoe dan !
  REDI MUSU Bouta pleegt daarna GROOTSTE
  MASSAMOORDEN na afschaffing van de Slavernij !

  8 december en Moiwana, DESI kiri egi blakasma !

  Desi no sabi notti, ma kon nanga wan MEGA-NEP-Amnestie !

  Sribisrafu ini Sranan un WIKI !
  Krijgsraad Veroordeel de SLAGER van Fort Zeelandia, DDB !

  PS : Dino krijgt zijn deel wel in de USA ! Sorry Dina !


  Maak melding

 50. beste srafu
  ik respecteer jouw mening ook al ben ik het niet met je eens.
  bij een rechtszaak moet de rechtbank kunnen beschikken over alle bewijzen……..die ze niet hebben.
  verder moet er sprake zijn van een eerlijke onafhankelijke rechtsgang…….vergeet dat maar in su.
  na 30 jaar zwartgemaakt te zijn voor drugsdealer en moordenaar neemt men al gauw als vanzelf aan dat he ook werkelijk zo is.
  men neemt aanames aan voor feiten.
  beschuldigingen worden opeens bewezen feiten.
  ik heb ook fam leden verloren in de jaren 80 .maar moet ik nu 30 jaar later nog haat en wrok koesteren ?
  als de tegencoup gelukt was dan zou ik niet weten of ddb en consorten nog zouden leven dus ik denk dat het zo heeft moeten lopen.
  bij een coup vallen er nou eenmaal slachtoffers.
  zelfs met een rechtszaak na 30 jaar komen ze niet meer terug.
  en stel je voor dat ddb vrij word gesproken bij een rechtszaak …..
  dan hebben we niemand meer om over te klagen.


  Maak melding

 51. DongDongPerkash WAKO is een officiele vertegenwoordiger
  van de Verenigde Naties !
  Hij heeft met zijn rapport Desi en moordzooi zwaar ontmaskerd,
  alles is gedocumenteerd !
  Ook toen al bleken de verklaringen van de militaire
  moordenaars bij Wako, niet te kloppen !
  Er waren geen bewijzen van het tegendeel, geen goede
  redenen, wel tegenstrijdige verklaringen, en er waren GEEN verontschuldigende factoren !

  Gewone MASSAMOORDEN op onschuldigen van DDB !

  PS : OAS zal ook de nieuwe gewijzigde amnestiewet
  nietig verklaren !
  Zie hoe dat gaat in Saamaka vonnis van het Inter Amerikaanse Hof vd Mensenrechten !

  If yu no mang lesi mi sa skrif a vonnis djie yu ini
  sranan tongo !


  Maak melding

 52. De Krijgsraad beschikt over meer dan voldoende bewijs in
  de 8 december massamoorzaak !
  Zij alleen bepalen of dat voldoende is. Ook bepalen zij of er stukken ontbreken of niet, NIEMAND anders ! Vooral niet de VERDACHTEN of hun verdedigers !

  DDB is bij onherroepelijk vonnis veroordeeld voor
  harddrugshandel !

  Veroordeling van DDB en moordconsorten valt gewoon
  onder democratie en wet en recht in een rechtsstaat !
  Het gaat niet om wrok koesteren !

  Bij een coup, met medewerking van de ex-kolonisator nog
  wel, horen geen onschuldige slahtoffers te vallen ! Die uit hun huizen zijn gehaald, onschuldige en onbewapende burgers !

  Militairen horen GEEN burgers op te sluiten. Die taken zijn uitdrukkelijk bij Justitie en Politie. Militairen moeten hen zsm
  overdragen aan JUSTITIE, die in tact was op dat moment !
  Die beslissen over vervolging en de rechterlijke
  macht over schuld of onschuld en niet een militaire sportinstructeur ! Nog wel zonder proces mensen afmaken !

  Vandaar dat Desi nog de andere moordenaars enige verontschuldigende strafuitsluitingsgrond of
  strafverminderings argument, of een snipper bewijs voor die verontschuldigende omstandigheden, hebben aangedragen
  bij de Krijgsraad !

  Uw argument dat Surinaamse rechters niet goed
  rechtsspreken is een gelegenheidsargument !
  Een nieuwe regering zou met steun van uit het buitenland
  evengoed de massamoordzaak kunnnen overdragen aan een internationaal tribunaal die in Suriname zitting houdt !

  Dit tribunaal kan zowel 8 decemberproces afronden alsmede Moiwana moorden berechten !

  Tegelijkertijd kan dan een grote schoonmaak plaastvinden
  onder personen die onbevoegd over wapens beschikken !

  Democratie en rechtsstaat kunnen dan op een forse manier worden hersteld!


  Maak melding

 53. @Srafu

  Weet je wel wat massamoord betekent? Het bezigen van de uitdrukking massamoord maakt geen indruk als men weet wat de werkelijke betekenis daarvan is. Het systematisch vermoorden van zes miljoen joden of een half miljoen Afrikanen in Suriname, dat is pas massamoord. En ben je soms ook de massamoord op Surinaamse Hindustanen in Marienburg vergeten? Tijdens de revolutie in Su zijn er slachtoffers gevallen aan de domme kant omdat men gokte op het verkeerde paard. Bouterse was iedereen echter te slim af en is nu verdiend onze president. Niet leuk voor de redimoesoes maar geweldig voor de Surinaamse bevolking die daar overduidelijk voor heeft gekozen. Just face it.


  Maak melding

 54. Mr. sunil met alle respect, bas dede de duivel kan niemand veranderen het enigste wat kan helpen bij deze is de…………..! aan zo’n respectloze klootzaak.


  Maak melding

 55. FaceThis MORGE worden vele tientallen NDPers gemarteld
  en doodgeschoten door een revolutionaire Garde, ze zeggen
  een zogenaamde revolutie te zijn gestart !
  De ongewapende NDP- slachtoffers zijn volgens de Garde
  figuren met tegencoupplannen !

  ALLE NDPers worden tot staatsvijand gemaakt, bedreigd
  en bestolen !

  Volgens NDP-recht krijgen Leden van de Garde direct
  amnestie en standbeelden !

  De moordenaars van de NDPers zijn HELDEN !

  De NDPers zijn Redi Musus, de Garde werkt samen
  met de Ned veiligheidsdienst !

  De rechtsstaat en de Grondwet zijn verdwenen !
  Suribabwe is geboren !

  Zonder NDPers zal Sranan gaan bouwen aan de toekomst
  zegt de Garde, volgens de nieuwe Chavez-communistische-
  GRATIS-ideologie !
  De staatskas wordt door de Garde leeggeroofd en de staatsreserves idem dito !

  ALLES volgens NDP-staatsOnrecht en zonder vooral STRAFwetgeving !

  De GARDE is vrijgesteld van straf voor de MASSAMOORD
  “want zij waren bezig met een revolutie ” !!

  NDP pe un verstan de ???


  Maak melding

 56. En de Loekie-prijs gaat naar…
  Yes, ik heb de meeste minnetjes.
  Kabinet der vervalsing bedankt voor het compliment, hihihihihihi

  Zoals het er naar uit ziet, loopt alles volgens plan!

  Het is geen kwestie meer van; erop of eronder.
  Het is over en uit!
  De komende rechtszaak van junior zal ervoor zorgen dat deze man krijgt wat hij verdiend.
  Zoals ik reeds eerder aangaf, zullen bepaalde activiteiten net voor de verkiezing plaatsvinden.

  Sorry dino, je vader was te beroerd om uit te zoeken, in hoeverre je die bhola-mensen hebt geaccommodeerd en hebt voorzien van valse paspoorten, gongs en witboi.
  Helaas heeft hij geen tijd voor zijn bloedeigen zoon, zijn oogappel, zijn opvolger.
  Maar….hij neemt wel de moeite om zijn grootste politieke tegenstander voor het gerecht te slepen.
  Smaad, zoals hij dat noemt is belangrijker dan vechten voor zijn zoon.

  Terecht dat jij dino, dan ook eerlijk hebt bekend wie de eigenaar is van de witboi-fabriek etc etc.
  Niemand, maar dan ook niemand zal je kwalijk nemen.
  Het is goed zo….., je hebt je geweten gezuiverd!

  Goed begin van 2015 dino, whahahahahahaha


  Maak melding

 57. Nee, jij moet durf tonen en aan de nabestaanden uitleggen waarom jullie al die jaren NIETS hebben gedaan!!!!!!

  In plaats van nu te lopen blaffen als honden zonder tanden, want dat zijn jullie. Hoeveel weet u of weten de Surinaamse juristen van het strafrecht?. Zijn jullie nou zo dom of is Bouterse zo slim????

  En zo kan ik uren doorgaan!

  bla bla bla bla bla bla……..de riedel kan weer starten als van ouds…..

  U schrijft: ” Dat Bouterse als staatshoofd de instelling van zo’n commissie oppert, is een “klap in het gezicht van de nabestaanden.” Meer niet”.

  Het is een klap in het gezicht van de nabestaanden dat jullie al die jaren NIETS hebben gedaan/ondernomen omdat het jullie aan kennis en vaardigheden schort.

  Door jullie is de man die alleen maar met criminaliteit in verband wordt gebracht PRESIDENT van Suriname geworden!

  Waar was je toen? Waar waren jullie juristen toen en wie dacht al die jaren aan de nabestaanden?

  We zijn zielig als we nu weer gaan schreeuwen hoe erg het allemaal is voor de nabestaanden.

  Maar jou mensen als Santokhi en als jullie juristen zijn NIETS anders dan lollipop zuigers.

  De hamvraag is: waarom hebben jullie tot de dag van vandaag geen daden aan jullie woorden toegevoegd?.Waarom is Bouterse eerder NOOIT vervolgt voor de december moorden??????? Waarom komen wij steeds als de verkiezingen aankomen weer mee??????

  Nu Bouterse aan zijn levenswerk is begonnen, wederopbouw van Suriname, moeten we hem zijn werk laten afmaken. Veder wil ik NIETS van NIEMAND horen!

  NIEMAND krijgt Bouterse van zijn plaats……!

  Ik ben een fan van Bouterse omdat hij ondanks alle aantijgingen en zelf een drugsveroordeling, wat overigens geheel onterecht is, president van Suriname is geworden.

  Respecteer de man eer gij oordeelt!

  Leve Bouterse!


  Maak melding

 58. Linglongpingpong Desi is RECHTSGELDIG gedagvaard
  voor massamoord. Niemand komt er nu plotseling mee,
  het OM heeft de slager volgens de wet gedagvaard !

  DDB’s levenswerk is de vernietiging van Sranan met zijn
  18000 SPOOKHUIZEN inclusief SPOOKTREINVERVOER !

  Leve de lege staatskas, leve de vernietiging van al onze broodnodige staatsreserves !
  O pe a Sranan people sa go kibri !

  Niemand is tegen Bouterse, wel tegen het niet straffen van massamoordenaars in onze rechtsstaat !

  Ik feliciteer u met uw benoeming tot rechter in de zaak waarbij Desi een onherroepelijke veroordeling kreeg voor harddrugshandel !
  Ik zie dat u dit vonnis “geheel onterecht vindt” !
  U gaat als rechter deze zaak zeker in hoger beroep
  behandelen ??
  AUB eerste lezen wat ONHERROEPELIJK betekent !


  Maak melding

 59. FaceThis : Wikipedia geeft definitie massamoordenaar etc

  FaceThis : Redi Musu DDB heeft samen met de koloniale Mil
  Inl Dienst een coup gepleegd ! Kolonialer kan niet !
  Redi Musu DDB was NEDERLANDER tijdens plegenvan
  de bloedige staatsgreep !

  FaceThis : Redi Musu Desi heeft na afschaffing vd Slavernij
  de grootste MASSAMOORD op onze Blaka Sma gepleegd !

  Er is onderzoek gaande om te bekijken of zelfs tijdens de
  Slavernij ooit een grotere massamoord (groter dan oa de Moiwanamoorden of de 8 decembermoorden) is geweest
  op ONGEWAPENDE Surinaamse mensen !

  PS : Dino vraagt om meer pampers, echter Desi heeft ze
  nodig voor eigen gebruik ! Pamperschaarste ini Sranan !!


  Maak melding

 60. Weer een tegenslag voor de familie Bouterse. Ze zullen toch iets anders moeten verzinnen want op deze manier gaan de afnemers opzoek naar nieuwe leveranciers…. Suriname staat weer eens op de kaart.

  Guyanese autoriteiten hebben samen met hun Surinaamse counterparts 120 kilogram cocaïne onderschept in een vrachtschip. Het schip dat geregistreerd staat in Cyprus was in Guyana om bauxiet in te laden. De partij drugs zou een geschatte straatwaarde hebben van US$ 10 miljoen.

  Kurshid Sattaur, commissaris-generaal van de Guyana Revenue Authority (GRA) zegt dat de cocaïne was verstopt onder de houten voet van een zeecontainer aan boord van de MV Delta Diedre. Het hoofd van de Guyanese Douane Anti Narcotica Unit (Canu), James Singh, merkt op dat het schip uit Guyana als bestemmingen had Spanje, Nederland en België.

  Sattaur zegt dat de gezamenlijke operatie tussen de GRA’s Drug Enforcement Unit (DEU) en Canu was opgezet op basis van informatie die de Surinaamse Havencontroledienst had verschaft. “Dit is een belangrijke doorbraak in het onderscheppen van drugs. Wij zijn er zeer tevreden mee. Het is een gezamenlijke uitwisseling van inlichtingen die heeft geresulteerd in deze vondst,” vertelt Singh aan Caribbean News Desk.

  De MV Delta Diedre verliet het Guyanese plaatsje Linden, waar het een lading bauxiet had genomen met als bestemming Europa. Op dat moment, maandagavond laat, onderschepten anti-drug het schip. Het houten rek waarop de container was geplaatst, werd meegenomen naar de John Fernandes Limited containerterminal waar tal van pakketten met cocaïne eruit werden gehaald. De pakketten zijn gewogen en in beslag genomen als bewijsmateriaal. De kapitein en de bemanningsleden zijn gearresteerd.


  Maak melding

 61. Mevr Linglong, niet zo hysterisch a.u.b.!

  Meid, doe normaal zeg. Waar is je gevoel voor eigen waarde.
  Respect moet je verdienen en die bauwta van je verdiend dit absoluut niet.

  Zijn zogenaamd levenswerk zoals jij dit benoemd was; de totale vernietiging van Suriname!

  Waarom zo angstig reageren/schreeuwen.
  Wss omdat je diep van binnen beseft, dat dit het einde is.

  Suriname kan en mag absoluut niet opgeofferd worden ten faveure van 1 persoon.

  Die man weet niet eens van je bestaan af, wat een ziekelijke aanbidding.

  Triest!


  Maak melding

 62. Dino Bouterse zal nog zeker een maand of twee moeten wachten voordat vonnis wordt gewezen in de strafzaak die de Amerikaanse Justitie tegen hem heeft aangespannen. Rechter Shira Scheindlin had aanvankelijk vandaag uitspraak willen doen, maar de zitting bij de rechtbank in Manhattan, New York, ging niet door, aldus bericht vanavond, dinsdag 6 januari 2015, de Ware Tijd.

  ‘De zaak is nog in behandeling. De rechter moet nog uitspraak doen en dat wordt verwacht binnen een maand tot twee maanden. Er zal zeker een veroordeling komen en alleen de hoogte van de straf zal worden bepaald,’ schrijft de krant te hebben vernomen van ‘een goed ingevoerde bron’. Bouterse zou een gevangenisstraf van minimaal vijftien jaar riskeren, nu hij een gedeeltelijke bekentenis heeft afgelegd in ruil voor strafvermindering.

  Hij wordt verdacht van cocaïnesmokkel naar de VS en het hebben willen faciliteren van terroristen van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah in Suriname die van hieruit aanslagen zouden plegen op Amerikaanse doelen in de regio. Naderhand bleken de mannen met wie Dino had onderhandeld geen drugsdealers of vertegenwoordigers van Hezbollah te zijn, maar Amerikaanse undercoveragenten van de Drugs Enforcement Agency, DEA.

  Lokale Amerikaanse media en ook het Openbaar Ministerie in New York berichten overigens vandaag met geen letter over het niet doorgaan van de zaak tegen Dino Bouterse vandaag.


  Maak melding

 63. beste Esmerald,

  Bouterse was ook afwezig bij installatie van zijn grote vriendin Dilma Rousseff. Rousseff werd beëdigd voor een tweede ambtstermijn. Haast alle presidenten van Zuid-Amerika waren aanwezig. Bouterse was in geen velden te bespeuren. Waarschijnlijk hebben zijn adviseurs hem afgeraden om naar het buitenland te reizen in verband met een evt. aanhouding. Zijn laatste buitenland trip was op 19 juli 2014. Dat zegt al genoeg.
  Suriname zit met een geisoleerde president in haar maag.

  Zoonlief kan min 15 jaar gevangenis tegemoet zien.
  In de media heeft rechter Scheidlin ook aangegeven dat Dino Bouterse na het uitzitten van zijn straf uitgeleverd kan worden aan Mexico (waarschijnlijk). Al maakt Dino nog zoveel deals met de Amerikaanse OM, de gevangenis in Mexico is pretje. Formeel gezien zou hij in Suriname ook berecht moeten worden.

  Two confidential Drug Enforcement Administration sources who said they were connected to a Mexican narcotics trafficking organization with Bouterse for about nine months, and he told them he could help run drugs and obtain weapons in Suriname, according to the indictment.

  The case is U.S. v. Bouterse, 13-cr-00635, U.S. District Court, Southern District of New York (Manhattan).

  Het duurt allemaal lang maar hopelijk komt één deze dagen een einde aan dit dossier. Zou een gigantische klap zijn voor Bouterse Sr. De kans dat zoonlief ooit vrijkomt is nihil.


  Maak melding

 64. Haat, wrok, afgunst, maar boven alles is het de frustratie dat deze lieden niet meer uit de staatsruif kunnen vreten, graaien en stelen, dat hen parten speelt en hier de vrije loop krijgt.

  Jullie hebben je bek vol van democratie wacht dan rustig je beurt af en verzet vooral goed werk zodat het volk jullie na verloop van (hoop ik) lange tijd misschien weer eens het voordeel van de twijfel willen geven.


  Maak melding

 65. @Abaisa

  Ik ben het met je eens en ik kan er nog iets aan toevoegen. De meeste reageerders hier wonen in Nederland en hebben totaal geen toegevoegde waarde voor ons mooie Suriname en haar inwoneners. Hun enige zorg is het behouden van hun uitkering en het op tijd inleveren van hun werkbriefje. Wat deze lieden er allemaal niet bijhalen om Suriname, haar bevolking en president te bashen is gewoon triest. Overigens is de stichting 8 december precies wat het oogt te zijn namelijk een stichting. Het zou me overigens niks verbazen als deze lieden vanuit Nederland wordt gesubsidieeerd. Deze dwazen weten niet wat democratie betekent en zien maar al te graag over het hoofd dat onze president DEMOCRATISCH is gekozen. Wat ze willen is een koloniale marionet die er voor zorgt dat ze hun zakken kunnen vullen maar die vlieger gaat gelukkig niet meer op. Weg met deze hooligans!


  Maak melding

 66. @Srafu

  mensen als jou laten zien dat een democratie in Suriname zeer slecht functioneert. Ik hoop oprecht dat Suriname gewoon een dictatuur wordt.

  Leve de dictatuur. Democratie maakt pas meer kapot dan je lief is.

  Ik hoop echt dat Bouterse de mogelijkheden bekijkt en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van een dictatuur in Suriname. Onze Dino zou later het stokje kunnen overnemen, ja u leest het goed L A T E R!


  Maak melding

 67. het zou de man sieren,als hij die ketting van de staat sme uit zijn hals weg haalt en deze overdraagt aan de voorzitter parlement..,korum of geen korum

  alles iedereen bij elkaar roepen en deze overdragen,daarna je zelf overgeven aan jus / pol..

  het zou een geweldige overwinning zijn voor de mensheid en voor die meneer in het bizonder op zijn na dagen ook al krijgt zijn zoon levenslang ,,nooit meer terug komt,dan nog kan hij met opgeheven hoofd rond lopen in par-bo en die djogo zelf opdrinken die hij bewaart heeft na 25 mei a.s.,

  want hij komt nooit meer terug in het centrum..

  heer mee houdt hij de eer aan zich zelf..

  een beter af schijdt kun je niet hebben..de rest is larie koe..geen winst te behalen..


  Maak melding

 68. Ik denk dat het verstandig is voor alle zielen om zich druk te maken om hun behoud.

  Of meneer Bouterse schuldig of onschuldig is zal blijken of hij met mij in het Hemelse Jeruzalem zal zijn, en de mensen die zo graag gefocust zijn op wraak en vergelding en niet kunnen vergeven en het Oordeel niet overlaten aan degene die macht heeft je ziel te verderven in de Hel.

  Het is tijd om je te bekeren en te laten dopen in de naam van de Heere Jezus, en je zult de Heilige Geest ontvangen met het Bijbelse bewijs van het spreken in tongen.

  De dag van zaligheid is vandaag!

  gegroet.

  revivalfellowship.nl


  Maak melding

 69. Pastor Steve!

  Vertel dat maar aan al die corruptelingen in de Meka Combinatie waar je in loondienst bent als zgn paarse religieus adviseur. Het land is verworden een misdaadstaat waar didibri regeerd.


  Maak melding

 70. Psalm 1

  [1] Gelukkig de mens
  die niet meegaat met wie kwaad doen,
  die de weg van zondaars niet betreedt,
  bij spotters niet aan tafel zit,
  [2] maar vreugde vindt in de wet van de HEER
  en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht.

  By the way nergens in de bijbel laten apostelen zich betalen of ontvangen giften voor religious advies, alleen in verwordend Suribabwe met onberechte misdadigers aan de macht, dankzij oliedomme aanhangers en misbruikende rijk geworden paarse stinkende parasieten en poepvliegen. wat een paarse religiueze stand……staatsvijandig is een ieder die tegen je paarse afgod is. God geeft het volk de leiders die het verdiend. Zie Zimbabwe. Hahahahaha


  Maak melding

 71. voorlopig gaat hij de komende maanden niet meer naar het buitenland,,zit dus lekker gevangen in sme..

  dus toch ge-isoleert..weg die vrijheid..

  zoon in amerika gevangen en vader in sme.. wat een leven..


  Maak melding

 72. @LingalongaLonkaToffee Is dat niet de DERDE of vierde
  dictatuur van de door u geliefde massamoordenaar ?

  “Onze Dino” ?? Voor de meeste Srananman is Dino gewoon
  een zeer gewelddadige recidivist, die misdrijven heeft
  gepleegd tegen de staat Sranan !

  PS : Dino wordt gedisst door door het USA-vonnis !
  Gerucht gaat dat Dino zwanger is !


  Maak melding

 73. @ deter-minist

  De Heere Jezus zij nadrukkelijk geef de keizer wat des Keizers is en geef God wat van God is.

  De Almachtige Schepper van Hemel en aarde gaf Noach de opdracht een ark te bouwen want God had berouw van de zielen die hij gemaakt had.

  Ik merk dat vele zielen op dit forum slapen en murmureren over het onrecht wat hun aangedaan is door meneer Bouterse.

  Laat de wederkomst van de Heere Jezus niet komen als een dief in de Nacht. Ik zoek geen discussie, ik vertel u de waarheid er is een God. de God van izaak, abraham, en jacob en alle andere goden zijn vals. Kom nu het nog kan in liefde! Johannes 3 v 1 tm 7


  Maak melding

 74. “God geeft het volk de leiders die het verdiend. Zie Zimbabwe. Hahahahaha”
  ================================================

  Juist, en daarom is D.D.B. de President van Suriname!!

  Wij gaan voor NOG VIJF!!

  en daarna NOG VIJF, en nog eens VIJF, enz. enz., net als Mugabe!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.