zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLage brandstofprijs maakt nog geen voordeeltjesregen

Lage brandstofprijs maakt nog geen voordeeltjesregen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jan – Consumenten in Suriname zullen het moeten hebben van een concurrentieslag tussen handelaren als het op voordeeltjes aankomt. Dit stelt Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. Zonder meer een prijsverlaging omdat de brandstofprijs keldert, gaat niet.

Voor lagere prijzen op de schappen is meer nodig. Menig burger verwacht nochtans overal prijsverlagingen te zien. Maar dat gaat niet zo. “Sommige winkeliers hebben voorraden ingekocht, toen de brandstofprijs nog niet was gedaald. Het duurt zeker een paar maanden, voordat zij daar doorheen zijn”, zegt Welzijn tegenover de Times of Suriname. Het argument gaat niet op dat bij een stijgende brandstofprijs handelsprijzen rap worden aangepast.

Ondernemers hebben immers met veel meer aspecten te maken bij het in stand houden van hun nering. Wanneer prijzen voor levensonderhoud omhoog gaan, moet het personeel meer worden betaald. “Maar wij kunnen achteraf ook niet tegen de werknemers zeggen dat wij hen minder gaan betalen, omdat de brandstofprijs is gedaald”,aldus Welzijn. Dus moet de consument vooral hopen op een concurrentieslag.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. De wereldhandelsprijzen van ruwe olie werken overal ter wereld, behalve hier in Suriname!
  Het verhaal van grote voorraden gaat hier zeker niet op, maar hoe dan ook, wij betalen de hoofdprijs aan de pomp.
  Suriname is tot op het bot overwoekerd door corruptie, en dat geldt dus ook voor de olieprijs.

  Bewust wordt er hier olie achter gesloten deuren gehouden, onder de noemer “grote voorraad” , alleen is die dus niet aanwezig, ja op papier, maar niet in werkelijkheid.
  Onze olievoorraad is er, maar alleen op papier!


  Maak melding
 2. Blijf maar kijken binnen kort gaat men locomotieven en asfalt vreten niet slecht bedoeld hoor maar men zoekt het zelf.
  De rijken zijn rijk geworden en hebben lak aan de armen. A kondre sheer,monie no de bha zoekoe bha vinie bha tjarie is de spreekwoord .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES