China steunt bouw ziekenhuis Wanica

47

Ambassadeur Yang Zigang van China(l) en de ministers Winston Lackin van Buitenlandse Zaken(m) en Andojo Rusland van Financiën(r) hebben vrijdag een Letter of Intend ondertekend met betrekking tot de bouw het Wanica Ziekenhuis in het gelijknamige district.

De intentieverklaring bevat financiële instrumenten voor de uitvoering van het project, een verslag van de technische verplichtingen en de verdeling van verantwoordelijkheden. Het ziekenhuis zal plaats hebben voor 180 bedden en ruim 13500 vierkante meters beslaan. De ondertekening had plaats op het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


47 REACTIES

 1. Nog even en Paramaribo[palamalibo] wordt een shanty town.Net hoe ze het hadden in Z.Afrika.Kijk eens met wat voor een ontzag Lackin naar de chinees op kijkt op de foto.Moet ik daar in de hoek?zal hij zich afvragen.


  Maak melding

 2. Jacobus
  Nog even en Paramaribo[palamalibo] wordt een shanty town.Net hoe ze het hadden in Z.Afrika.Kijk eens met wat voor een ontzag Lackin naar de chinees op kijkt op de foto.Moet ik daar in de hoek?zal hij zich afvragen.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  foto’s interpreteren kan je ook al niet; zielig!!


  Maak melding

 3. Rare wereld. China een land die zelf honderden miljoenen van haar burgers niet eens fatsoenlijk medische zorg kan bieden bouwt ziekenhuis in Suriname.


  Maak melding

 4. Hahahahahahaa, wat een circus.
  oktober 2014., “openbare” aanbesteding,
  november 2014 10 m2 beton wordt “gestort”,
  januari 2015 “intentieverklaring” wordt getekend.
  rara wat klopt niet in dit rijtje!


  Maak melding

 5. Watt?? als jullie het snappen?? ik snap er niks van.Ze beginnen eerst te bouwen, en maanden later de ondertekening. Wat een stelletje amateurs. En nog iets,…wie krijgt de opdracht ? Sardjoe, vriend van Bouterse. Is het toeval of toeval??


  Maak melding

 6. Nog even en wij zullen de onderdanen worden van 1 of ander Chinese KEIZER rechtsstreeks uit China ! Of worden wij gewoon de Chinese kolonie in Suriname. Is er nog iets in Suriname dat van Suriname is?!
  Voor zover ik het weet gebeurd alles in Suriname voor en door de chinezen !
  Ah,misschien wil bouta gekend worden als de surinaamse ‘keizer’,want geluk met het spelen van lijder van Suriname is hem bijna 35 jaren lang niet gelukt dus gaat hij weer wat anders proberen.
  En Lackin op de foto… Baja,het lijkt alsof hij zegt …’ja baas CHINEES’,ik hou van je…’.


  Maak melding

 7. @ Ray
  Nog even en wij zullen de onderdanen worden van 1 of ander Chinese KEIZER rechtsstreeks uit China ! Of worden wij gewoon de Chinese kolonie in Suriname. Is er nog iets in Suriname dat van Suriname is?!

  Hahaha Ray,
  Even de droom welke al decennia lang de werkelijkheid is afmaken.
  Suriname heeft niet voor niets moppen die over de getinte Sranang mangs gaat. Voorbeeld:
  Chinees nieuwjaar word al etend gevierd en een getinte wil ook mee eten. Dus gaat hij naar de ingang, die bewaakt wordt door getinte Sranang mangs, waar naar zijn naam word gevraagd en hij zegt dat hij “Chin-Pan-See” heet een zo zijn er meerderen zoals
  Foe A Man
  Jong A Tai
  Chin A Loi
  etc.

  Dus Sranang gaat geleidelijk over in Chinese handen letterlijk en figuurlijk.
  Vraag aan een Sranang mang als hij uit gaat om te eten wat en waar hij gaat eten? Antwoord “na Tjauw min noso nasie noso tjaptjoy” Je zal niet vaak horen BB met zoutvlees of Batjauw of een lekkere visgerecht.


  Maak melding

 8. Zijn de zelfde moordenaars ,die tijdens front regering zeiden dat front Suriname aan de chinesen verkocht had,mijn vraag is wat doen de moordenaars nu dat ze zelf aan de macht zijn (embisielen )


  Maak melding

 9. -Het ergste van alles is dat ik gelezen heb dat de Chinezen hun eigen mensen uit China laten overkomen om het ZH te laten bouwen.
  Dit betekent dat al dat geld weer in handen komt van de Chinezen.

  -Bouterse had geroepen dat “WIJ” Surinamers het zelfs kunnen doen en daarbij schreeuwt Zunder en Hooghart dat het nu moet ophouden met de kolonialen uit Europa.

  -Nou ik zie hetzelfde gebeuren, alleen een ander cultuur en nog veel erger, omdat niemand deze groep verstaat.


  Maak melding

 10. -NDPérs, zie wat men in Suriname te wachten staat als het mis gaat!!!!

  -Men praat over 2011 dus de staatskas was helemaal niet leeg zoals Bouterse dat had vertelt aan het volk.:::

  =De regering moet afblijven van de kasreserve van de Centrale Bank van Suriname(CBvS). De kasreserve die in 2011 nog boven de US$ 1 miljard was, is geslonken tot US$ 604 miljoen.

  Professor Anthony Caram meent dat dit net genoeg is voor 3 maanden import. Hij adviseert de regering om de bestedingen voor de komende twee jaar te beperken.

  Het ziet er niet gunstig uit voor de economie. De cijfers van de CBvS spreken voor zich. Hoewel governor Gilmore Hoefdraad van CBvS de samenleving probeert gerust te stellen met zijn jongste uitspraak dat de monetaire reserve geen statisch fenomeen is en dat interventies nodig zijn, roept Caram op tot waakzaamheid.

  De monetaire stabiliteit is nog altijd gegarandeerd, verzekert Hoefdraad. De Bank zal altijd indien nodig interventies plegen.


  Maak melding

 11. HOOLIGANS, Jacobus, astaman, Ram Singh, Bagson, Surinam Patriot, Ray, Pokai Tongo, simpel, Ira en overige BELHAMELS, hoe is jullie dag. Het ziet er niet zo best uit. Hebben jullie geen Chinese vriendjes meer? Het komt door jullie improductiviteit.

  We zijn allen blij met de Chinezen, uitgezonderd onze HOOLIGANS oftewel AMOKMAKERS. Chinezen zijn harde werkers. Ik begrijp dat onze DEUGNIETEN zoals Ray en vriendjes er grote moeite mee hebben. Want werken? Ho maar!

  Ray hoe zit het met het veertje van Pokai Tongo in je reetje, Ray. Hij past precies hè jochie. Dat van Pokai Tongo, hij weet je op je wenken te bedienen. Niets te klagen daarover. Vergeet het veertje niet weg te halen als je die “heerlijke” roti met dalbat straks op de vloer moet moet gaan zitten eten. Geniet van het veertje in je achterste kereltje.

  Wisten jullie dat Chinezen voor de Hindostanen en Javanen in Suriname waren. China is op dit moment een Wereldmacht.

  Deugnieten politiek is een brugje te ver voor jullie. Hou het maar op schelden en amok maken, dan is jullie dagje weer gevuld. Pokai Tongo vertel Ray of die Tjauw-min gesmaakt heeft.

  HOOLIGANS, jongens, jullie hebben een volwaardige makker bij “simpel”. Van harte gefeliciteerd. Simpeler kan het niet.

  Amokmakers, jullie psychiatrische inrichting in de stad, die mag er ook wezen hoor. Dit wordt een ZIEKENHUIS voor normale mensen. Vragen jullie in je omgeving, bijvoorbeeld aan je buren, waarvoor een ZIEKENHUIS bedoeld is.

  In elk geval niet om HERRIE te schoppen. simpel help Ray met nog een veertje, zoals Pokai Tongo al gedaan heeft. Zo niet zul je verstoten worden door de “groep”.


  Maak melding

 12. lackien jou dagen zijn geteld,,begin op te bichten waar al dat geld is gebleven van al die ambassades over de hele wereld,begin maar in Parijs..,,die meer dan vijf miljoen euro bedraagt..

  wat is er allemaal met het geld van de visa gebeurt van al die consulaten ..

  en nog veel meer..


  Maak melding

 13. wanneer komt er psychiatrisch ziekenhuis met een afd plastische chirugie bij voor gestoorde zielen als Freedom2u, kan hij/zij gelijk zij ogen scheef laten zetten, zodat hij de rest van zijn leventje door het leven kan gaan als zijn door hem/haar aanbeden chinezen.
  Zielig hoe blind kun je zijn dat je niet kunt zien dat China alleen maar in o.a. Suriname zit uit eigenbelang.
  Overal waar ze bezig zijn geweest en nog zijn laten ze hun sporen na, in China zelf de Rivieren vergiftigd, de hellingen kaalgekapt waardoor aardverschuivingen en overstromingen onstonden etc.
  Staat dit Suriname ook te wachten, als de deze slimme en hebberige chinezen maar genoeg invloed krijgen op de corrupte politici en hun domme volgelingen


  Maak melding

 14. @No-Freedom :Ondersteuners van de SLAGER van Fort
  Zeelandia, pleger van de Grootste Massamoord op eigen
  bevolking na de afschaffing van de slavernij ! Onder de
  afgeslachte ongewapende burgers bevinden zich vele l Afrikansranangmang !
  Ten doro fu den SribiSrafu wiki ! Sraf’ten psa kaba, WIKI !

  Deze zelfde door u geliefde Slager heeft ook nog het gehele
  dorp Moiwana, bewoond door Afrikangsranaman, compleet
  van de kaart geveegd. Inclusief moeders en kleine kinderen !

  De slager claimt nu Amnestie voor feiten, waarvan hij zegt die
  niet gepleegd te hebben ! SribiSrafu meki un tonton wroko !

  De zoon van de door u aanbeden slager DDB, zit al ruim
  een jaar in USA-jail voor MEGA-strafdelicten !
  A boi Dino nanga DDB wan tja Hezbollah terrorist fu
  kati bo a Sranan people !
  Brada anga sisa Opo un ai !

  PS: NO MORE SLAVERY in SURINAM !!!
  Stop den NDP-drogaman !!


  Maak melding

 15. Freedom 4U, niets is gratis behalve deze les voor jou.
  Wij hebben van geschiedenis en ervaring geleerd, kijk maar in Zambia hoe de chinezen de afrikanen behandelen en wie beter is geworden van die kopermijnen daar.

  Over anti kolonialisme gesproken deze zelfde chinezen hebben tibet bezet, gekolonialiseerd en proberen met de grootste haast tibetiaanse cultuur en religie uit te wissen. Denken jullie echt dat diezelfde chinezen betere plannen voor jullie hebben?

  Denken jullie echt dat de chinezen van jullie houden? China heeft zo een twintigtal grensverschillen met hun buren tot aan de filipijnen en ze gaan die met militaire middelen in hun voordeel beslechten met hun leger van 5 miljoen.

  Ieder keer als omoe snesie 38 SRD heeft verdient gaat hij naar de Cambio om het in 10 US$ te wisselen en dan naar huis overmaken dus daar heb je te valuta tekort uitgelegd.


  Maak melding

 16. HOOLIGAN Srafu, jij hebt de juiste en toepasselijke naam, dus heb jij het over jezelf. HOOLIGANS zijn fervente opstokers. Lekker dromen Srafu, we wachten met verlangen naar jou volgende verzinsel en zwakzinnigheid..

  Het christelijke geloof die Surinaamse President belijdt staat helemaal los van jou subversieve denkbeelden.

  Jij bent een Srafu, dus jij wordt gedirigeerd als een (verstandelijk gehandicapt) kindje met wie je contact mag onderhouden.

  In deze wereld bepaald elkeen met wie hij/zij contact wilt onderhouden. Als jij bijvoorbeeld contact met een Amerikaan wilt onderhouden dat bepaal jij dat voor jezelf. Zo geldt dat ook voor elke persoon en elk ander volk.

  By the way Srafu: je bent geen slaaf meer, flinker wezen kerel, laat die Amerikanen je niet gek noch bang maken. De Russen en Chinezen houden ze in de gaten voor ons.

  Trouwens Srafu: Nog nooit zo weinig moorden in New York als in 2014. Het waren er “maar” 328. Een groot verschil met recordjaar 1990, toen er 2245 moorden werden gepleegd.

  Srafu dan ben je weer even met beide benen op de grond en bij de les met betrekking tot jou Awarie-domri, de Verenigde Staten van Amerika – noem ze maar De Vieze Staten van Amerika (VS).

  Een ZIEKENHUIS bouwen is van een heel andere orde dan bauxiet voor langer dan honderd jaar uit de grond van een ander halen uit louter HEBZUCHT en WINSTBEJAG (zucht naar voordeel).

  Geef me dan maar liever de Chinees die z’n verstand een beetje wil gebruiken en het minimale wat je bij een intermenselijk contact mag verwachten, namelijk RESPECT, etaleert in eerste instantie.

  Srafu, als je desondanks gaat biechten bij je DUIVELS, zeg ze: I CAN’T BREATHE! Dan zien ze dat je nog een beetje “verstand” over hebt.

  It doesn’t matter: YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 17. Het is een gegeven dat chinezen veel bouwen en wegen aanleggen in Suriname.

  Er is in Amerika een wet dat wanneer er een film wordt gemaakt er een bepaald procent van de acteurs niet blank moet zijn.

  Het lijkt mij alleen logisch dat er in Suriname ook zo een wet komt wanneer een buitenlands bedrijf zaken wil doen met Suriname.

  zo kunnen Surinamers ervaring op doen. En zo gaat niet al het geinvesteerde geld weer naar het buitenland.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. @Alle rechtgeaarde surinamers hier

  Jullie moeten die Freedom2u niet sereieus nemen.
  Hij is gestuurd met een belangrijke opdracht van zijn baasje bouta hier.
  Zie je, zijn paarse baasje heeft zijn legertje aan volgelingen gestuurd hier om de boel rood te kleuren .De verkiezingen staan voor de deur en dat maakt baasje zenuwachtig.
  Op bevel van hun baasje bouta is het hun verboden om reakties te plaatsen hier want baasje bouta weet dat de reakties van zijn volgelingen niet gewoon dom maar SUPERDOM zullen klinken. De opdracht van paarse baasje luidt’ rood kleuren en weg wezen”!

  Een enkele paarse volgeling zoals freedom2u blijft het proberen,maar het is TEVERGEEFS!


  Maak melding

 19. Laat een ding zeker zijn. Alles is geheel onduidelijk.
  Er is een Surinaams ontwerpje dat principieel fout is en zeker geen 180 bedden kan omvatten en zeker kleiner is dan 13.500 m2.
  Op de tekeningen staat dat er voor 164 bedden plaats zou moeten zijn maar ook dat is een waanidee.
  Er wordt echter al gebouwd op een niet echt professionele wijze of wel als het zometeen niet past kan Sardjoe ongetwijfeld wachten op zijn geld.
  Wat Sardjoe aangenomen heeft is ook een raadsel en kan eenvoudig opgerekt worden om veel van de $ 50.000.000 te laten verdwijnen.

  Het is een raadsel hoe een streekziekenhuisje in Suriname van 13.500 m2 het enorme bedrag van $ 50.000.000 kan gaan opslurpen.
  Het is ook eer raadsel waar het geld vandaan zal komen aangezien er met veel bravoure nu weer eens overeenkomsten getekend zijn voor gift ($ 4.800.000) en renteloze lening ($4.800.000). China moet de specificaties nog afronden en er wordt al gebouwd.

  Het enige doel van zoveel Chaos kan zijn dat men het geld snel wil doen verdwijnen in een bodemloze bouwput.

  Voor de goede orde wijs ik er nog eens op hoe dit project begonnen is met een Academisch medisch centrum met 300 bedden ontworpen door architecten groep van de Berg en met een consultant die wel onder heel verdacht omstandigheden ontslagen is bij het Erasmus Medisch Centrum


  Maak melding

 20. JoJo
  Het lijkt er inderdaad op dat het een staaltje creatief boekhouden wordt waar later de accountants hoofdbrekens over gaan hebben en tenslotte zullen concluderen dat er (weer) heel veel geld “verdampt” is. Het hele ziekenhuis verhaal klopt in ieder geval van geen kant.


  Maak melding

 21. Als een held werd Charles Pahlad, voormalig ondervoorzitter en huidige parlementarier van de NDP, binnengehaald door meer dan 600 VHP’ers op een ressortvergadering van de oranjepartij te Houttuin eerder op de avond. Wat lange tijd publieksgeheim was, is nu wereldkundig gemaakt. Pahlad zal de VHP officieel ondersteunen op weg naar de verkiezingen van 2015 toe. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi verwelkomde Pahlad door hem op het podium te roepen en aan het woord te laten. Santokhi zei dat de NDP niet correct heeft gehandeld met zo’n stonfutu van de partij. Pahlad, die boezemvriend is van NDP-voorzitter Desi Bouterse, heeft de paarse partij niet besproken. Wel zei hij dat hij de NDP de rug toekeert, omdat president Bouterse niet optreedt tegen corruptie. En dat keurt Pahlad niet goed

  Welcom meneer Pahlad !!


  Maak melding

 22. Het zou heel aardig zijn te weten, wat er in de Letter of Intend staat.
  Welke (wurg)voorwaarden legt China Suriname op, zoals ook zoveel Afrikaanse landen is gebeurd.
  Ik ben bang, dat we nooit meer iets van de inhoud van de Letter of Intend zullen horen, zoals we ook al 5 jaar niets horen over de behandeling en laat staan de vaststelling van de jaarsloten.
  In Suriname regeert de duisternis.
  Deze regering is gebaat bij het niet verantwoorden van haar uitgaven.
  Sterker nog deze regering heeft geld uitgeven zonder daarvoor verantwoording af te leggen in de Assemblee verheven tot een nieuw soort religie in Suriname.
  It’s a bloody shame.


  Maak melding

 23. Heel goed laat het ziekenhuis komen.
  De Surinaamse specialisten vernederen hun patienten en strijken alleen maar geld op. Ze hebben ook weinig kennis. Ze beroven hun patienten. Het enige wat goed is, is hun eigen portemonnee.
  Chinezen hebben kunde en kennis en zijn goedkoper.
  Weg met de Surinaamse specialisten zakkenvullers.
  Geld telt meer voor hun dan een mensenleven. Ik kan het weten heb het met eigen ogen ervaren


  Maak melding

 24. Charles Palhad is een principeloze politicus die zich aan de kant geschoven voelt.Het bestuur van de NDP afdeling Wanica koos voor de heer Parmessar die meer vertrouwen kreeg door visie, aanpak, omgangsvermogen en karakter. Als de meerderheid van het bestuur in Wanica van mening is dat Pamessar een betere kandidaat is moet Palhad zich daarbij neerleggen. Maar zoals het gaat met dit soort kleine koninkjes die geld bezitten, kan je verwachten dat meneer Palhad zich in zijn eer gekrengd voelt .

  Daarnaast voelt Palahd zich ook gepasseerd door de bouw van het ziekenhuis in Wanacia. Hij beschouwde zich als de motor/trekker van het ziekenhuis en hij heeft grote moeite met het feit dat de minister van Openbare Werken Parmessar de leiding van de bouw op zich heeft genomen. Uit wrok noemde Pahlad het ziekenhuis een volkswoning terwijl dit complex ruimte biedt voor 180 bedden en ruim 13500 vierkante meters groot zal zijn. Ik vind het jammer dat mensen zich gepasseerd voelen om een project dat in feite voor de gemeenschap is bedoeld.


  Maak melding

 25. beste RobG
  Palhad is een voorbeeld van de politiek in Suriname. Met je stemmen (echte of virtuele) gaan waar ze voor jou het meeste opleveren.
  Palhad was als lijstduwer bij de laatste verkiezingen goed voor 8.000 stemmen. Dat is niet niks in het Surinaamse kiesstelsel. Het zijn er geloof ik meer dan wat de hele AC combinatie bij de afgelopen verkiezingen scoorde.

  Ook al kan Palhad maar 50% van zijn stemmers mee nemen is het een gevoelige slag die hij zijn oude vrienden toebrengt.
  Een sterke leider moet dergelijke gedrag per omgaande afstraffen want nu wordt de regering de komende maanden ernstig gechanteerd door een coalitie lid dat rare dingen kan gaan zeggen over bij voorbeeld Alibaba en de 40 rovers. Een coalitie lid die roept (wel of niet gedocumenteerd) dat er schijnbaar in de directe omgeving van de president mensen zijn die de republiek Suriname ernstig benadelen zonder dat de President daar tegen optreed.Dat is ernstiger dan wat Santokhi op een partij bijeenkomst van een concurrerende politieke partij kan zeggen over de president. Wat Palhad zegt komt uit de directe omgeving van de President en geniet daar door aanzienlijk meer geloofwaardigheid. Stelt u zich eens voor dat Santohki de heer Palhad in de rechtzaal als getuige oproept. Gratis campagne lijkt mij.

  Nu het ziekenhuis.
  De tekeningen zijn beschikbaar geweest op nieuws sites. Er is iets aanbesteed dat niet is wat het zal moeten worden. Beter gezegd het is een heel slecht ontwerp en kan nooit als ziekenhuis functioneren. De kamers zijn te klein. De capaciteit die op tekening staat (164 bedden) is niet beschikbaar. Men kan niet met bedden door het beddenhuis rijden. Er is geen echte bedden lift. Om naar de keuken te gaan moet men door intensive care en het operatie deel. Er is geen ruimte voor installaties, het magazijn ligt op een verdieping, etc, etc.

  Als je dan de foto’s ziet van het werk in uitvoering mag je je ook afvragen of men wel weet wat bouwen is en wat maatvoering en een waterpas is. Wie stort in vredesnaam een fundatie in een modderpoel. Hoe kan men draagkracht ontlenen aan doorweekte grond (zand met klei want het water blijft gewoon staan). Ik heb nog nooit een fundatie op staal (fundatie direct op de draagkrachtige bodem) gezien die in een modderpoel gestort werd. Wie houd er toezicht op dit toekomstige drama.

  Om maar niet terug te kijken naar de beloften en de niet transparante aanbesteding en financiering.


  Maak melding

 26. @ Freedom2u

  Ooit gehoord van satire?????????
  Om je uit de waan te helpen:
  Ik ben geboren in Suriname en mijn ouders zijn chinees.
  Ik heb geen chinees leren spreken noch schrijven.
  Maar tja als je niet enige mime trekjes / gevoel hebt dan schrijf je inderdaad zoals jij jezelf voelt.
  Sarie torie en troost je maar want ik ben niet in de noemer te vinden van HOOLIGANS, Jacobus, astaman, Ram Singh, Bagson, Surinam Patriot, Ray.
  Trouwens weet je nu al wat satire betekend? Heb je het opgezocht door te googlen?
  Voor het geval je het niet weet:
  Een satire of hekeldicht is een kunstvorm waarbij vaak op humoristische wijze maatschappijkritiek wordt gegeven. De kritiek kan geleverd worden via parodie, ironie, sarcasme, pastiche en karikatuur. De doelwitten kunnen personen, politici, tradities, religie, kunstenaars, entertainers, media, normen, waarden, trends zijn. Niet alle satire is uitsluitend humoristisch bedoeld. Sommige satires zijn zo agressief en scherp dat ze vooral willen provoceren of tot actie aanzetten. Hierom zijn door de geschiedenis heen veel satirici vervolgd door de overheid.

  Ray
  @Pokai Tongo

  Whahahaaaaaaaa…hai boi dat zijn me wat Chinese mopjes !!

  Kijk dit is ht verschil tussen jou en Ray, eerlijk gezegd de chinezen van nu zijn niet de zelfde Sranang chinezen van vroeger. Vraag hen om op rekening te nemen zoals vroeger dan zie je het verschil.
  Mijn vader en grootmoeder haden ook een winkel dus ik weet waar ik het over heb.
  Freedom2u je bent ee lullo domme zombie.
  Satire !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 27. @BoutaROB Ziekenhuis is niet ten gunste bevolking,
  integendeel de onnodige kosten worden weer neergelegd
  bij de gemiddelde Surinaamse burger !

  Wie gaat de bedrijfskosten van dit ziekenhuis betalen?
  Waar is de begroting daarvan ?

  Liever geld stoppen in de bestaande ziekenhuizen en de
  effectiviteit en de know how van de artsen en
  verpleegkundigen upgraden !

  Verbeter de voorzieningen in de huidige ziekenhuizen,
  verbeter de algehele kwaliteit, alvorens nieuwe te stichten !

  Begin met het tijdig BETALEN van de staatsbijdrage aan de huidige ziekenhuizen, mister Bouta ! Daarin faal jij al !

  De staatskas is dankzij Desi en Ronnie en hun MEGA-
  Onnodige-Uitgavenbeleid LEEG !

  Onze broodnoodige nationale reserves zijn door de domme en onproductieve uitgaven van dit kabinet/president MEER DAN gehalveerd !

  De LEENZIEKTE van Bouta dient te worden gestopt ! Hij wil
  maar niet snappen dat de MAANDUITGAVEN van het land,
  nu al niet betaald kunnen worden ! Het is DWAAS de maandlasten van het land nu nog te willen verhogen met
  NOG MEER kosten en aflossingstermijnen van leningen !

  START met bezuinigen DESI de sportinstructeur !
  Of ga ochtendgymnastieklessen presenteren !
  Blijf af van economie en financien van Sranan !

  Sranan zal binnenkort net als de Chavez-Gratis-economie
  van Venezuela FAILLIET gaan !


  Maak melding

 28. Pokai Tongo, dat jij Chinees bent is een flauwe opmerking. In elk geval een bewijs dat je geen pienter persoon bent.

  Om niet verstoten te worden door jou HOOLIGANS-uitschotten-maatjes, moet je jou “verstand” die al op een zeer bedroevend laag pitje functioneert, gaan gebruiken als “kont-veertjes-in-steker”. En het liefst “kont-veertjes-in-steker” voor onze HOOLIGAN en AMOKMAKER Ray die er nooit genoeg van krijgt.

  Daar leeft jou Ray(tje) dagelijks van. Deze HERRIESCHOPPER krijgt er nimmer genoeg van. Dat is Ray(tje) zijn straf om jou “seksuele intimidatie” te moeten blijven aanvaarden.Laat jou veertje(s) maar in Ray(tje) z’n reetje achter.

  Pokai Tongo jou lichtzinnigheid is identiek aan die van Ray. Dat je vroeger op rekening mocht nemen bij jou ouders is toch een voorbeeld van een psychiatrische patiënt. In elk geval betaal je Ray “CONTANT”, zo niet word je uitgekotst door jou BELHAMELS. Ray wil dat zijn “kont-veertjes-in-steker” direct en liefst “CONTANT” over de brug komt.

  Dat het kaf (Charles Pahlad) zich van het koren scheidt, gaat Ray als opportunistische HOOLIGAN nooit doorhebben.

  Een “persoon” gaat toch niet vier maanden voor de verkiezingen roepen dat hij niet tegen corruptie kan, om zich daar vervolgens aan te sluiten bij lui (VHP) die het primair van CORRUPTIE moeten hebben. En tegelijk verkondigde dezelfde Charles Pahlad, dat hij uit de NPS komt en om die reden sympathie betuigt.

  Conclusie: voordat de VHP de verkiezingen in FRONT-combinatie de verkiezingen ingaat, weet zij naast haar eigen CORRUPTE boefjes, zich ook verzekerd van personen die CORRUPTIE als levensstijl hebben.

  Charles Pahlad met een Chandrikapersad Santhokie is de zoveelste soort zoekt soort. Dit benadrukt het VISIE-LOZE “beleid” van de VHP.

  Het enige wat Santhokie niet tekort kom binnen zijn partij en het FRONT, is UITSCHOT!

  Nu reeds is Santhokie bezig en zijn LIJDER-schap echte vorm te geven. Chandrikapersad Santhokie is de LIJDER waar Suriname altijd over vermoedde, maar verre van de LEIDER waar elk normaal en gezond mens van zou willen dromen.

  VHP-Verschrikkelijke Hersenloze Piraten!


  Maak melding

 29. Pokai Tongo, dat jij Chinees bent is een flauwe opmerking. In elk geval een bewijs dat je geen pienter persoon bent.

  Om niet verstoten te worden door jou HOOLIGANS-uitschotten-maatjes, moet je jou “verstand” die al op een zeer bedroevend laag pitje functioneert, gaan gebruiken als “kont-veertjes-in-steker”. En het liefst “kont-veertjes-in-steker” voor onze HOOLIGAN en AMOKMAKER Ray die er nooit genoeg van krijgt.

  Daar leeft jou Ray(tje) dagelijks van. Deze HERRIESCHOPPER krijgt er nimmer genoeg van. Dat is Ray(tje) zijn straf om jou “seksuele intimidatie” te moeten blijven aanvaarden.Laat jou veertje(s) maar in Ray(tje) z’n reetje achter.

  Pokai Tongo jou lichtzinnigheid is identiek aan die van Ray. Dat je vroeger op rekening mocht nemen bij jou ouders is toch een voorbeeld van een psychiatrische patiënt. In elk geval betaal je Ray “CONTANT”, zo niet word je uitgekotst door jou BELHAMELS. Ray wil dat zijn “kont-veertjes-in-steker” direct en liefst “CONTANT” over de brug komt.

  Dat het kaf (Charles Pahlad) zich van het koren scheidt, gaat Ray als opportunistische HOOLIGAN nooit doorhebben.

  Een “persoon” gaat toch niet vier maanden voor de verkiezingen roepen dat hij niet tegen corruptie kan, om zich daar vervolgens aan te sluiten bij lui (VHP) die het primair van CORRUPTIE moeten hebben. En tegelijk verkondigde dezelfde Charles Pahlad, dat hij uit de NPS komt en om die reden sympathie betuigt.

  Conclusie: voordat de VHP de verkiezingen in FRONT-combinatie de verkiezingen ingaat, weet zij naast haar eigen CORRUPTE boefjes, zich ook verzekerd van personen die CORRUPTIE als levensstijl hebben.

  Charles Pahlad met een Chandrikapersad Santhokie is de zoveelste soort zoekt soort. Dit benadrukt het VISIE-LOZE “beleid” van de VHP.

  Het enige wat Santhokie niet tekort komt binnen zijn partij en het FRONT, is UITSCHOT!

  Nu reeds is Santhokie bezig zijn “LIJDER-schap” echte vorm te geven. Chandrikapersad Santhokie is de LIJDER waar Suriname altijd over vermoedde, maar verre van de LEIDER waar elk normaal en gezond mens van zou willen dromen.

  VHP-Verschrikkelijke Hersenloze Piraten!


  Maak melding

 30. Freedom4U
  Lees over chinese gezonheidszorg geschreven door een chinese doctor, en het is niet zo best zelfs binnen china.
  http://www.huffingtonpost.com/leana-wen-md/china-health-care_b_2850243.html

  Echt maakt mijn keyboard jou leven moeilijk want je bent wel een betaalde paarse krent, michien zelfs limbopersad bang voor mijn woorden? Zielig stuk verdiet, die met leugens zijn brood moet verdienen en land hart en ziel verkoopt aan een koloniale mogendheid.
  Je noemt sommigen en mij hooligans, hahahaha, wat noem je de president die bloed aan zijn handen heeft en amnestie nodig heeft? Hooligans zijn die beesten in het parlement voor amnestie hebben gestemd. Zij hebben toegestemd dat een moordenaar, die ook bevel gaf om vrouwen en kinderen in Moiwana te vermoorden.
  Limbopersad is een andere hooligan die constant zit te schelden op anderen.
  Als je echt een indruk wilt maken laat je crazy desie eens een persconferentie houden life op TV en vrij van zijn perschef alle vragen persoonlijk en direct beantwoorden over moorden, corruptie, criminaliteit, zoontje dino en speciaal hoeveel heeft Suriname tot nu toe internationaal geleend.
  Frreedom4u begin te sparen voor je eigen ketting die je nodig zal hebben waneer je een chinese slaaf wordt om ergens gebonden te worden.


  Maak melding

 31. Charles Palhad is een principeloze politicus die zich aan de kant geschoven voelt.Het bestuur van de NDP afdeling Wanica koos voor de heer Parmessar die meer vertrouwen kreeg door visie, aanpak, omgangsvermogen en karakter. Als de meerderheid van het bestuur in Wanica van mening is dat Pamessar een betere kandidaat is moet Palhad zich daarbij neerleggen. Maar zoals het gaat met dit soort kleine koninkjes die geld bezitten, kan je verwachten dat meneer Palhad zich in zijn eer gekrengd voelt .

  Daarnaast voelt Palahd zich ook gepasseerd door de bouw van het ziekenhuis in Wanacia. Hij beschouwde zich als de motor/trekker van het ziekenhuis en hij heeft grote moeite met het feit dat de minister van Openbare Werken Parmessar de leiding van de bouw op zich heeft genomen. Uit wrok noemde Pahlad het ziekenhuis een volkswoning terwijl dit complex ruimte biedt voor 180 bedden en ruim 13500 vierkante meters groot zal zijn. Ik vind het jammer dat mensen zich gepasseerd voelen om een project dat in feite voor de gemeenschap is bedoeld.
  ===============================================
  Een beetje ziekenhuis of behandelpost (BHP) is vele malen te verkiezen boven HELEMAAL GEEN ZIEKENZORG!!!
  Als die criticasters er met hun gammele lijf en leden erin komen te liggen piepen zij WEL anders.
  Intussen gaan Surinamers ook prat op hun Nationale Indoor Stadion, Ministerie van Buitenlandse Zaken, etcetera!


  Maak melding

 32. Een “letter of intend” stelt geen reet voor. Het is geen getekende overeenkomst waar partijen aan verbonden zijn.

  Als ik ‘in principe’ een afspraak met je maak of ‘de intentie’ heb om iets te doen ben je nergens aan verbonden.

  Chinezen zijn zo veel slimmer dat die amateur van Lackin.


  Maak melding

 33. ray
  er is al een koning bouterse
  de koning van de state prison in de u.s.
  morgen op 06 _01 wordt hij opelijk voor levens lang gekroond
  leve de koning en de f.b.i.


  Maak melding

 34. @Insider

  Hahahaaaaa……geloof mij,die zal nooit meer levend de gevangenis verlaten
  DE amerikanen weten wel raad wat te doen met terroristen ,vooral als eentje zijn aandeel heeft bekend.
  Bij ons Mogen ze LIJDERS worden ,ministers en parlementariers,gewoon ZOMAAR!!


  Maak melding

 35. A letter of intent (LOI or LoI, and sometimes capitalized as Letter of Intent in legal writing, but only when referring to a specific document under discussion) is a document outlining an agreement between two or more parties before the agreement is finalized. The concept is similar to a heads of agreement. Such agreements may be Asset Purchase Agreements, Share Purchase Agreements, Joint-Venture Agreements, Lease Agreements, and overall all Agreements which aim at closing a financially large deal.

  Dus het is slechts een concept, dus nog niet bindend. Hmm,……maar hoe dan. We zijn al begonnen met bouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.