Santokhi: regering vijand van aanpak armoede

82

PARAMARIBO, 2 jan – “Meer dan vier jaren heeft de regering Bouterse niets gedaan tegen armoede en nu zegt de NDP-voorzitter dat ze gaan vechten tegen armoede, want armoede is zijn vijand.” Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi in zijn nieuwjaarsboodschap. De regering van president Desiré Bouterse heeft kansen genoeg gehad.

En tijd. Geen van beide zijn benut met gevolgen voor de samenleving. “De fouten van de regering op macro-economisch gebied vertalen zich in gedaalde koopkracht. Er is geen sociaal evenwicht en er is sprake van inflatie ondanks de goede cijfers uit de mijnbouwsector en de verhoogde government take (brandstofheffing, red.)”, stelt Santokhi. Van armoedebestrijding was al helemaal geen sprake.

Dat niets wordt ondernomen tegen corruptie is des te kwalijker. Corruptie wordt immers aangemerkt als grootste oorzaak van armoede. “Dus als de regering de corruptie wel aangepakt zou hebben, dan zouden de vele gelden die verdwenen in zakken van corrupte bestuurders, aangewend kunnen worden om armoede aan te pakken. Hierdoor heeft de regering zichzelf tot vijand gemaakt van de armoedeaanpak”, aldus Santokhi.


82 REACTIES

 1. De uitspraken van Santokhi moet men niet serieus nemen.Deze man heeft in de vorige twee kabinetten waar hij deel van uitmaakte geen poot uitgestoken om de armoede in Suriname te bestrijden.Ook de partijen waar hij mee samenwerkte in de vorige kabinetten gebruikten het arme volk als stemvee.Geen wonder dat partner NPS op sterven na dood is.Dit soort partijen verenigd in het Nieuwfront zijn de grootte bedriegers van het volk.

  Deze mensen van het NieuwFront hadden alle mogelijkheden om de armoede in Suriname te bestrijden. Ze kregen bakken vol geld uit Nederland,Op een gegeven ogenblik liet Nederland hen vallen omdat ze niet capabel waren om het land te besturen.Met lede ogen moesten de Nederlanders toekijken hoe NieuwFront de geboden kansen niet wisten te gebruiken.WEG MET HET NIEUWFRONT.


  Maak melding

 2. Met Santokhi gaat Suriname op alle fronten vooruit, doordat hij een goede kijk heeft op de problemen die zich afspelen in dit land, en aangezien Bouterse het grote gezwel is in deze samenleving, zal je nooit die armoede kunnen bestrijden en als grote vijand zien, omdat hij zelf die vijand is die de armoede veroorzaakt.


  Maak melding

 3. Deze criminelen zullen moeten worden gestraft, alle zgn adviseurs ook. De nieuwe regeerders moeten zien te voorkomen dat een paar van deze boeven naar het buitenland vertrekt. Met bevriende landen zoals Nederland en de VS moet afgesproken worden alle adviseurs en toppers van de NDP geen visum te verlenen ook niet op humanitaire grond.
  Na de machtsoverdracht dient deze boeven meteen te worden opgepakt en opgesloten in afwachting van hun proces.
  Wij moeten deze keer de gemaakte fout uit het verleden voorkomen, hun bankrekeningen dienen geblokkeerd te worden tot hun onschuld is bewezen.
  Deze mensen zijn Surinamers van het slechte soort dus moeten zij worden verwijderd anders hebben wij na 5 jaar weer hetzelfde probleem.
  Suriname is beteraf met massamoordenaar Bouterse en zijn criminele NDP toppers/adviseurs.


  Maak melding

 4. Ay mi Goedoe! Deze Paarse regering wil de armoede nu pas gaan aanpakken.Het Suri volk wordt alleen bedonderd met die flauwe kul.
  De Paarse Bende regeert al meer dan vier jaren en de armoede zagen ze niet. Deze gasten moeten de biezen pakken en opdonderen naar hun holen.Willen ze nogmaals 5 jaar gaan zitten en ons geliefd Suri leegplunderen. “””Dji Wan Break Yere “”!!!!


  Maak melding

 5. @RobG

  De armoede in Suriname begon op 25 feb 1980 !!
  Kom Santokhi niet de schuld geven van al de ellende in Suriname begonnen op bovengenoemd datum.
  PS
  heden Is de armoede onder je baasje zo GROOT dat zelfs zoonlief dinootje gedacht had dat hij voor zijn Eigen zakgeld gaat zorgen en in pappie zijn voetsporen gaat treden…je weet toch—farc,hezbollah,wapen en drugshandel ….
  Ja toch?!
  O,ja,kijk brunsie noch bouta hebben ooit gewerkt maar ze hebben goudmijnen op hun naam staan,beiden zijn aan de genade van amnestie overgeleverd en staan op repectievelijk de lijst van de INTER EN EUROPOL als nummer 1 en 2..
  Please kom geen vergelijkingen maken tussen deze twee criminelen en Santokhi die een man van wet en recht is,okay!?


  Maak melding

 6. -Er zijn woorden die Santokhi gebruikt en deze zijn ook terecht.

  -Als men nu niet inziet dat juist deze regering meer armoede onder het volk heeft gebracht dan weet ik het ook niet meer. Juist de hard werkende klasse zal het gaan voelen vanwege die zogenaamde zorgwet die niet goed is geregeld.

  Grappig genoeg hebben Zunder en Hooghart het steeds over het koloniale, maar de zorgwet hebben zij nu wel van de kolonialen overgenomen en het is niet iets van de Surinamers zelfs.

  -Ik zou zeggen dat de mentaliteit echt moet gaan veranderen anders zullen bepaalde mensen altijd in armoede blijven leven.
  =Er stond een stukje geschreven over een trotse vader::hij heeft bijna 60 kinderen met verschillende vrouwen en juicht het ook toe.
  Jammer dat deze man de zorg niet op zich neemt, maar de last van de zorg op de hardwerkende belastingbetaler zijn schouder neerlegt.


  Maak melding

 7. Ja Santokhi, zeker en jij bent de grootste dictator van Suriname.
  Jullie zijn vijand van de staat!!!

  Onthoud goed: kijk eerst naar de BALK in je eigen ogen en pas daarna naar de splinter in andermans ogen!

  Misselijke idioten die geen zak hebben kunnen bereiken in Suriname, corruptie, corruptie en corruptie. Zo werden de drugsdealers flink gestraft tijden de VHP NF NPS gelul, maar zelf gingen jou mensen met de in beslag genomen coke aan de haal. Wat deed jij toen, wat was jij toen in Suriname? Wat houdt jou persoon in? Wie ben jij? Ex minister van justitie, mijn laar was je!

  Waar zijn jou hersenen?. Nu klagen we dat de PG niets doet, niet ingrijpt etc, maar wat deed diezelfde PG toen jullie aan de macht waren?

  Ik draai niet om je geklets heen, de waarheid is de waarheid!.

  Groetjes aan rechter Charan, de VHP NF NPS rechter.


  Maak melding

 8. Volgens Santokhi heeft de regering van Bouterse vier jaar lang het volk aan zijn eigen lot van armoe overgelaten. Nu de verkiezingen voor de deur staan, gaat de huidige regering de armoede in Suriname aanpakken. Vooropgesteld, ook met een volgende Bouterse regering zal de armoede niet binnen vier jaar zijn opgelost. Het wordt een jarenplan want men moet ook leren zelfvoorzienend te worden, d.w.z minder afhankelijk worden van het buitenland. En juist het buitenland (China, VS, India en jawel…..Nederland) is hard nodig om te helpen de armoede in Suriname te bestrijden. De politieke leiders (lees Bouterse en zijn aanhang) heeft het volk geleerd om een afkeer te krijgen van alles wat met Nederland te maken heeft. Bouterse zal geen knieval naar Nederland maken want daarvoor heeft hij de lef niet. Afgezien van de 22 bruggen is al in Suriname zijn gebouwd, is Santokhi bij uitstek een bruggenbouwer. Santokhi zal de banden met Nederland direct aanhalen want hoe ’trots’ het Surinaams volk ook is, zonder hulp van Nederland komen wij geen stap verder.
  Verder ben ik van mening dat de enorme schulden waarmee Suriname kampt verhaald dienen te worden van de huidige regering (leiders) zodat een volgende regering schuldenvrij kan beginnen. Of misschien moet Suriname onder curatele gesteld worden.


  Maak melding

 9. Voordat politici de macht in handen hebben beloven ze ons de hemel op aarde, jammer genoeg kunnen we pas aan het eind van de rit de balans opmaken en hen dan pas de rekening aanbieden. In het geval van de regering Bouterse heb ik niets aan te merken op wat Santokhi zegt over zijn regering, inderdaad heeft Bouterse er een grote rotzooi van gemaakt, zo erg dat zelfs zijn naaste medewerkers Simons en Misiekaba dat min of meer toegaven tijdens de jaarafsluiting te OCER. Mocht Santokhi de nieuwe president worden, dan zullen we pas over 5 jaar de balans kunnen opmaken en commentaar kunnen leveren over hoe hij het gedaan heeft. Objectief gezien zou de rekening die we Bouterse nu moeten presenteren dezelfde moeten zijn als die we Bosje presenteerden aan het eind van zijn zittingsperiode, namelijk helemaal wegstemmen. Jammer genoeg werkt het in de wereld en ook in Suriname niet zo, omdat onbegrijpelijk genoeg, ook de meest misdadige figuren, die het imago van sterke man hebben ((Hitler, Mugabe, Pol Pot, Mussolini, Mau, Stalin, Amin om maar een paar willekeurige namen te noemen), een grote fanatieke aanhang achter zich aan krijgen.


  Maak melding

 10. Lees het BEGIN van het EINDE van de NDP

  Surinamers zijn over het algemeen slimme mensen en laten zich niet makkelijk belazeren. Zij kunnen goede analyses en voorspellingen doen.

  In de statistiek heb ik geleerd dat je altijd een basisjaar moet nemen en vanuit dat basisjaar moet je verder jouw analyses maken. Als basisjaar heb ik de uitslag van de verkiezingen van 2010 genomen.

  In 2010 had de Megacombinatie (NDP, KTPI, NS, PALU) landelijk 95.482 van de 237.499 stemmen behaald. In procenten uitgedrukt komt dit neer op (95.482/237.499) X 100%= 40.20%.

  Met andere woorden had de rest (NF, PL, AC, DOE, BVD etc) dus 59.80% van de stemmen behaald. Als ik alleen het NF (75.118 stemmen) en de PL (30.943 stemmen) bij elkaar neem in 2010 (rekenkundig ), dan kom ik op een totaal van 106.061 stemmen (44.66% % van het totaal).

  Met het vertrek van Nieuw Suriname (±3000 stemmen), de KTPI (± 6000 stemmen) en de Marronstemmen in Paramaribo en Wanica (± 13.000 stemmen) is de NDP nu al landelijk gereduceerd met ongeveer 22.000 stemmen.

  Met de komst van de nationale leider Chandrikapersad Santokhi (de schrik van meneer Limbopersad) als nieuwe VHP-voorzitter, gaat zeker de helft van 25.000 mensen die op Parmessar, Doekhie en Abdoel lijken en op 25 mei 2010 op de NDP gestemd hadden, terugkeren van de NDP naar de Nieuwe Combinatie. Jij hoeft geen geweldige wetenschapper te zijn om deze rekenkundige analyses te maken.

  De sterkte van de NDP bij een ongewijzigd kiezersgedrag zal dan terugvallen van 95.482- 22.000- 12500 (de helft van 25.000 stemmen) naar 60.982 stemmen. In procenten wordt dat dus (60.982/ 237.499) X100%= 25.68%.

  Met deze eenvoudige rekenkundige analyse kan ik maar een conclusie trekken namelijk: “De NDP komt op 25 mei 2015 regelrecht in de oppositiebanken”. Met de ondersteuning van ABOP en PDO komt de NDP niet verder dan 30% van de landelijke stemmen.

  Limbopersad wordt zenuwachtig

  Elke middag gaat meneer Limbopersad op de staatsradio (SRS) tekeer tegen politieke opponenten. Vooral de VHP en de PL worden dagelijks negatief besproken. Allerlei leugens en verzinsels worden naar voren gebracht. Ook de NDP heeft deze eenvoudige rekenkundige analyse al gemaakt.

  De opdracht die meneer Limbopersad van de Koenderschool (LBGO) gehad heeft van zijn directe politieke baas is om alle “wapens” in te zetten om vooral de VHP en de PL te verdelen, negatief te bespreken, oude bandjes af te draaien om het kiezersvolk een ‘brainwash’ te geven opdat zij op 25 mei 2015 alsnog op de gereduceerde/gehavende NDP te stemmen.

  Gelukkig hebben de Surinamers anno 2015 in het algemeen geen modder (meneer Limbopersad gebruikt de term cahañtá om de VHP’ers belachelijk te maken) in hun hersenen. Een vogeltje heeft mij in mijn oren gefloten dat deze Limbopersad (leerling van de Koenderschool, LBGO)) een salaris toucheert van SRD 16.000,00 per maand (vier maal het salaris van een volledig bevoegd docent op een middelbare school).

  Als dit verhaal niet waar is meneer Limbopersad, dan neem ik deze enkele woorden uit dit artikel onmiddellijk terug als een fatsoenlijke, beschaafde burger/historicus/geograaf.

  Na 25 mei zal ook deze “hardwerkende Surinamer” die elke dag de VHP, de NPS en de PL bekritiseert “op een andere locatie ingezet worden om te helpen Suriname tot de tweede Dubai te maken.

  De parlementariër/predikant krijgt tegenwoordig geen winti ( sorry voor dit woord) meer op het podium, maar wordt vaak hysterisch en komt nu met allerlei droomverhalen van Dubai, terwijl de Surinaamse ondernemers/bruggenbouwers (o.a NAMECO) al jaren geen geld van de overheid gehad hebben voor verrichte diensten.

  Eerder heeft deze parlementariër/predikant op Latour het volgende gezegd: “Jullie moeten niet op de NPS en de BEP stemmen. Als u dat gaat doen wordt Chandrikapersad Santokhi president van Suriname”.

  Wat een verfoeilijke/bekrompen geestelijke leider die anno 2014/2015 met zulke ideeën rondloopt en nog propageert. Op een heel fijne en geslepen manier bespeelt hij de etnische snaren bij zijn achterban en noemt zich nog geestelijke leider. Foei, foei toch drs. Kabamisie.

  Ir.S. Algoe, de minister van LVV belooft maar

  Deze minister komt zeer sympathiek over, maar heeft binnen enkele maanden de totale politieke cultuur van de NDP goed begrepen en waarschijnlijk ook goed bestudeerd om in de gunst van de voorzitter te staan.

  Sedert zijn aantreden belooft deze minister gouden en diamanten bergen aan de agrariërs in Suriname. De veeboeren zouden rasstieren krijgen van LVV om hun veestapel te verbeteren.

  De schapen- en geitenkwekers zouden ook betere rassen krijgen; de pellerij van Wageningen zou hersteld worden uit Petro- Caribe deal; een ananasfabriek voor de ananasplanters; een koelruimte voor de groenteverbouwers, een maïsfabriek en zo kan ik deze rij verder aanvullen.

  Minister, u moet uw werk doen en niet nodeloos beloften doen en luchtkastelen bouwen die niet realiseerbaar zijn. Uit betrouwbare bron heb ik ook vernomen dat de heer Wim Baynath, voorzitter van Coöperatie Kwatta per 2 januari 2015 als beleidsadviseur op het Ministerie van LVV wordt aangesteld.

  Ik ken meneer Wim Baynath als een heel kundige man. Hij zal zeker de komende vijf á zes maanden een goede job op LVV doen en na die periode zal de nieuwe minister van LVV, hem op basis van zijn prestaties beoordelen of hij langer daar mag zitten.

  Hardeo Ramadhin


  Maak melding

 11. Santokhi heeft gelijk. Alleen met een goed beleid kun je de armoede aanpakken. Corruptie is de grootste kwaad. Kijk maar naar Afrika. In de top 10 van armste landen bevinden zich alleen landen uit Afrika. Congo bijvoorbeeld is een land rijk aan koper en goud en 90% van de bevolking is straatarm. Suriname heeft de potentie een welvarend land te worden, maar dan moeten de Surinamers criminelen niet meer toe laten in de machtscentrum te komen.


  Maak melding

 12. Beste RobG

  Hoe serieus moet men u nemen aangezien u de feiten weer eens niet op orde heeft.

  “Deze man heeft in de vorige twee kabinetten waar hij deel van uitmaakte geen poot uitgestoken om de armoede in Suriname te bestrijden.”

  De heer Santokhi is eerst per 2005 minister van Justitie geworden. hij heeft slechts 1 kabinet invloed gehad en geen 2.
  Zijn portefeuille was geen armoede bestrijding dus u kunt hem persoonlijk niets verwijten maar zult de betreffende regeringen iets moeten verwijten.

  Er kan gesteld worden dat de heer Santokhi als minister van Justitie en Politie minimaal voor de vervolging van 2 collega ministers en van de revolutie leider heeft gezorgd en daarmee de rechtstaat wel zeker een dienst bewezen heeft.

  Tot slot kan ook vast gesteld worden dat de heer Santokhi vernieuwingen doorvoert en veel minder oude politiek uit straalt dan de huidige President met een gebrekkig geheugen.

  beste RobG u reageert selectief. Ik probeer u de keerzijde van de medaille te tonen.


  Maak melding

 13. De keus moet toch niet zo moeilijk zijn.
  Een die met een gedeelte van de DNA straffeloos wordt gesteld voor niet de minste strafbare feiten en internationaal te boek staat als een boef die nog 11 jaar moet brommen. De ander die een ieder in de ogen aan kan kijken en internationaal serieus en aanzien geniet.


  Maak melding

 14. surinam patriot: maar dan moeten de Surinamers criminelen niet meer toe laten in de machtscentrum te komen.

  Helaas, helaas, als zelfs de duivel met een paar dollars strooit, happen velen toe. Omdat ze gewoonweg niet de capaciteit hebben zelfstandig na te denkene en te beslissen wat en wie goed voor hen en voor het land is. Hun denkwijze is: iemand die mij alles gratis geeft moet wel door God gezonden zijn.


  Maak melding

 15. man , respect, en yere noh a VHP is idd heel ver met het nationaliseren van de partij, maar zi ehet groots, mammoetblok is nu echt een Multicultureel BLOK en DAT is wat wij in Su moeten hebben alle etnische partijen onder 1 blok op 1 lijn a goooo super goed gedaan dit , supergoed, er is geen 1 groep qua etnische afkomst die overgeslagen zal worden… MOOI toch… is VHP al Nationaal en door de jaren heen zal de samenstelling qua etnisciteit vermengen binnen de partijen… wij zullen EEN worden en zijn… ja ja kan 10 jaar duren [is nog vlot btw] maar ik zal het meemaken nog in mijn leven verwacht ik … ik ben TROTS op Chan… en reacties zoals van RobG lap ik aan mijn patta, ik zeg tot dat soort mensne SLAAPLEKKER JA


  Maak melding

 16. Santokhi zal niet scoren met zijn achterlijk geblaat. Het volk wil een doener als Bouterse en geen praatjesmaker als Santokhi. Op naar een volgend termijn voor de NDP.


  Maak melding

 17. “Het volk wil een doener als Bouterse”

  Doeners doen vaak uit een dwangmatig impuls. Deze doener deed/doet nogal aan drugsgebruik, corruptie, moord, bedreiging, machtswellust, demagogie, veel beloven en weinig leveren. De motivatie van de doener is belangrijker dan dat wat hij doet, immers de duivel doet ook veel, is misschien wel de grootste doener, maar de meeste mensen mijden hem toch, omdat hij alles doet om vooral zelf beter te worden en anderen in een ijzeren greep te houden.


  Maak melding

 18. @linglong, als je goed op de hoogte bent wat er in Venezuela gebeurt kan dit ook in Suriname gebeuren.

  Vandaag op de dag geeft de president van Venezuela de elites en de rijken de schuld van de economische crisis in het land, omdat deze groep de economie heeft gedwarsboomd.
  De Amerikanen staan op de 2e plaatst dat het niet goed gaat in Venezuela.
  Vandaag staan mensen in de rij voor olie, toiletpapier en nog veel meer. Denk maar aan 1980 toestanden in Suriname.

  =Nou, in Suriname bezitten de Hindoestanen het grootste vermogen en bezitten zij ook de meeste bedrijven.
  Het is een fluitje van een cent dat deze groep de economie kan dwarsbomen. nederland zal dan op de 2e plaatst staan.

  Zie maar de vergelijkingen en wat heb je hierop te zeggen???????


  Maak melding

 19. Ira,

  Van de Hindoestanen is 40% in het kamp van Bouterse te vinden. Het is bekend dat Hindoestanen nooit een eenheid waren of zullen zijn. Geen enkele gemeenschap is makkelijker te verdelen dan de Hindoestaanse, omdat ze een tikkeltje meer calculerend zijn dan alle anderen. Hindoestanen ruilen hun wijsheid zo in voor wat worst dat iemand hen boven het hoofd hangt. Dat is ook de anleiding geweest voor de onafhankelijkheid van Suriname. Men dacht door de VHP te verlaten een betere toekomst te krijgen in 1973. Wat volgde viel zwaar tegen en menige Hindoestaan vluchtte naar Holland. Omdat hun gemeenschap voor geld had gekozen ipv stabiliteit.


  Maak melding

 20. Wie gelooft nog in Santokhi en de etnische en oliedomme VHP. Toen ze aan de macht waren hebben ze van Suriname een bananenrepubliek gemaakt en moet Santokhi dus niet lullen over armoedebestrijding.


  Maak melding

 21. “Toen ze aan de macht waren hebben ze van Suriname een bananenrepubliek gemaakt”

  Inderdaad. De VHP heeft nagelaten Hindoestanen in alle belangrijke posities te plaatsen. Het resultaat kennen we nu.


  Maak melding

 22. Bouterse heeft een punt hier. Armoe bestrijden moet de belangrijkste pijler worden in 2015 en de huidige regering is capabel genoeg om haar doelen te bereiken. Gelukkig ziet het er naar uit dat de NDP de verkiezingen van 2015 zal gaan winnen.


  Maak melding

 23. “Armoe bestrijden moet de belangrijkste pijler worden in 2015”

  Waarom nwas dat niet de belangrijkste pijler in 2010, 2011, 2013, 2014?

  Mahatma Gandhi had een interessant idee over welvaart. Volgens hem moet je zelfstandige gemeentes (gemeenschappen, steden) creeren niet groter dan 50.000 inwoners zodat het bestuur ervan heel overzichtelijk wordt en ontwikkeling daardoor goed te sturen is. Het bestuursapparaat is dan niet log en kan snel inspelen op elke verandering en nieuwe behoefte. Mensen controleren elkaar, berispen elkaar in geval van corruptie en andere misstanden, maar helpen elkaar ook indien iemand in nood verkeert of het slecht doet.


  Maak melding

 24. Een zieke geest die postings niet pro Bouterse zijn afstruint en vervolgens afkeurt…..hoe ziek je moet je dan niet in je bonte kop zijn ?


  Maak melding

 25. @Bagson, Het is bekend dat Hindoestanen geen eenheid zijn en geen eenheid zullen vormen. Is die eenheid wel tussen de negroïde rassen onderling ? De enige burgeroorlog in Suriname werd tussen Bouterse en Brunswijk (twee negroïde moordenaars) uitgevochten. Waarom werd niet langs diplomatieke weg dat conflict opgelost ? Juist ja, omdat tussen beiden geen eenheid was (nog steeds niet trouwens).
  Dat Hindoestanen calculerend zijn dan anderen klopt deels. De NASA en bijna alle softwarereuzen maken gebruik van de diensten van Indiërs. Reden ? Mathematisch zijn ze sterk onderlegd !
  Koos de Hindoestaanse gemeenschap voor geld ipv stabiliteit ? Lijkt mij juist andersom ! Miljarden aan ontwikkelingshulp vanuit Nederland vloeide rechtstreeks naar de zakken van Aaron, Ferrier, Kraan, Bouterse en noem maar. Juist door naar Nederland te vluchten koos men voor stabiliteit want men wist dat het land in een burgeroorlog terecht zou komen dan wel raciale ongeregeldheden zoals destijds in Brits Guyana. Beter de feiten weergeven want door verdraaiing van feiten schets je een verkeerde beeld.


  Maak melding

 26. @ Bagson van die achterhaalde socialistische idealen van Castro, Gandhi, Mao, Chavez en Marx zijn helaas geen goeds van gekomen. Vooruitgang komt van komt van productieve jobs, goede secundaire arbeidsvoorzieningen, gezondheidszorg en onderwijs.


  Maak melding

 27. @Sweeti Mofo

  ‘Mathematisch zijn ze sterk onderlegd’

  Vandaar de precisie verkrachtingen in India en de bereidheid van India en Pakistan om elkaar met kernwapens op te blazen. Je kunt mathematisch sterk onderlegd zijn en tegelijkertijd achterlijk.


  Maak melding

 28. @Sweeti Mofo

  ‘Mathematisch zijn ze sterk onderlegd’

  Vandaar de precisie verkrachtingen in India en de bereidheid van India en Pakistan om elkaar met kernwapens volledig op te blazen. Je kunt mathematisch sterk onderlegd zijn en tegelijkertijd achterlijk.


  Maak melding

 29. @Too mofo gong
  Godzijdank worden die verkrachtingen veroordeeld en de daders gestraft. Als dit niet het geval zou zijn geweest, dan zou het onderdeel van de Indiase gemeenschap hebben uitgemaakt. Trouwens, familieleden van de slachtoffers nemen vaak het recht in eigen hand en worden daders niet zelden gelyncht. Een teken dat verkrachtingen geen gewoonte is. Dat had u toch wel door ?
  (over de talloze verkrachtingen door Bill Cosby wil ik het maar niet hebben want dat is zo kinderachtig).
  Ten aanzien van mijn bewering dat Indiërs mathematisch sterk ontwikkeld zijn, wordt door u bevestigd waarvoor mijn dank. Slechts twee mensen zijn in staat geweest om zelfstandig, dus zonder hulp van andere wetenschappers, een atoombom te ontwikkelen; dr. Kalam (India) en dr. Qadir Khan (Pakistan).
  Indiërs achterlijk ? Het is wat u achterlijk vindt. De reparatie van een stoplicht aan de Kankantrystraat wordt steevast gedaan door een Indiër met een (hooguit) LTS opleiding omdat de Surinaamse ingenieur daarvoor onvoldoende gekwalificeerd is. Wie is er nu achterlijk ? De Indiër of de Surinamer ? Lantaarnpalen in Wanica worden door Indiërs aangelegd. Aansluiting van internet en andere technologie in Suriname worden voornamelijk door Indiërs gedaan.
  India investeert in Suriname. Tsja, dan is het toch niet zo moeilijk om de conclusie te trekken dat Indiërs NIET achterlijk zijn ?


  Maak melding

 30. De Paarse brigade is weer ijverig bezig met het strooien van plusjes en minnetjes, binnen een paar minuten krijgen bepaalde bijdragen 40 en meer minnetjes en andere, niets zeggende opmerkingen, worden bedolven onder plusjes, ik zou, als ik jullie was, vooral de bijdragen die verborgen zijn vanwege te veel minnetjes, gaan lezen.


  Maak melding

 31. Er hebben in Suriname diverse politieke partijen, al dan niet in combinatie met elkaar, het land geregeerd. Ik vindt dat de heer Bouterse met zijn kliek verbetering heeft gebracht in de afgelopen jaren, maar ik vindt ook dat alle voorbijgaande politieke partijen ook wel degelijk iets hebben gedaan voor land en volk tijdens haar regeerperiode, want dat de gewezen regeringen helemaal niets gedaan hebben kan bij mij geen vrede vinden.

  Vroeger konden Surinamers van allerlei allooi nog lachen om elkaars fouten, maar de lach begint zoetjesaan te verdwijnen uit Suriname door de sociale druk die is ontstaan als gevolg van de drastische ontwikkelingen die land en volk in no time vanuit het stenentijdperk in de 20ste eeuw heeft doen belanden. Er is heden ten dage meer kennis vereist zonder godsgeloof maar wel met een vleugje bijgeloof, want als ook het bijgeloof wordt verbannen dan hebben we straks geen lol meer met z’n allen.

  Ondanks de moeilijke tijden vindt ik dat alle Surinamers het hoofd koel moeten houden, want alles is aan verandering onderhevig, derhalve is het raadzaam om het wiel der ontwikkeling te blijven volgen.

  De hoop is gevestigd op de jeugd van tegenwoordig die anders is dan de jeugd van vroeger, want vroeger konden de meeste meisjes koken als hun moeder, maar nu kunnen ze zuipen als hun vader, en de jongens van tegenwoordig kunnen koken als de meisjes van vroeger, maar ze kunnen nu beter zeiken dan hun moeder. Dit laatste is duidelijk merkbaar op dit forum.
  django


  Maak melding

 32. Het minnetjes monster is weer bezig geweest met zijn minne taak. Ik vermoed dat het één van de moderators is die zich hieraan schuldig maakt.

  Zeker iets wat uitgezocht moet worden wan tde kans is groot dat dit figuur ook lak heeft aan de privacy. Voor de goede orde. De site staat in NL en het beheer is in NL. als de privacy geschonden wordt door iemand van WKN is het NL recht van toepassing en krijgen zowel WKN als de schuldige een zeer forse straf opgelegd. Dus WKN check ff wie er deze middag tussen zeg 15:00 en nu toegang hadden tot de site en welke rechten die persoon heeft. Er zit waarschijnlijk een grote rat tussen.


  Maak melding

 33. @Neus, ook dat is weer typisch Surinaams toch ? Alles wat met Nederland te maken heeft wordt afgekraakt maar ondertussen wel parasiteren op de deskundigheid en gastvrijheid van Nederland. En die grote rat die alles wat niet in zijn te nauw straatje past van een minteken voorziet, ach dat is een persoon van het allerlaagste allooi.


  Maak melding

 34. Beste mensen, of je nou erin geloof of niet.

  Uit verschillende voorspellingen van 2015 kwam ik het volgende tegen:::::::

  =Suriname zal zich gaan verzetten tegen de grote Chinese invloed op dit land, echter te laat China zal invulling van de contracten eisen.
  De Surinaamse regering komt in opspraak vanwege deze contracten.

  Ik hoop niet dat wij straks een Chinese invasie zullen krijgen als de voorspellingen kloppen.

  Wat te denken van de onderste landen?????

  =Venezuela loopt het risico van een staats bankroet.

  =Brazilië zal grote problemen tegen komen, water speelt hier een grote rol.

  =Chili heeft zich aardig van het internationale toneel weten te onttrekken maar komt in de belangstelling te staan van grote investeringsmaatschappijen.


  Maak melding

 35. En dit lees ik net op de ware tijd. Een stukje tekst::::

  =De Chinese en de Surinaamse regering hebben vrijdag opnieuw bevestigd dat ze in goede samenwerking het ziekenhuis in Wanica gaan opzetten. Voor de eerste fase is een bedrag van ongeveer 4,8 miljoen US Dollar beschikbaar die China via een renteloze lening aan Suriname beschikbaar stelt.


  Maak melding

 36. @jojo, die Santokhi heeft samen met zijn coalitie partijgenoten ruim de tijd gehad om wat aan de armoedebestrijding in Suriname te doen.De man heeft alles nagelaten om zijn invloed als minister van Justitie aan te wenden om naast het repressieve optreden ook zijn collega-bestuurders erop te wijzen dat je een N+N beleid moet voeren.Hij was grote voorstander voor invoering van de doodstraf in Suriname.dat is zijn manier om armoede te bestrijden in het land.

  De regering Bouterse heeft wel een bijdrage geleverd in de armoedebestrijding. Neem bijv. het ziekenfonds, de schoolboeken/schoolgeld,uitkeringen voor minder draagkrachtigen zoals oude dag voorzieningen.Kortom de heer Bouterse heeft laten zien dat hij acties ondernomen heeft om de armoede in het land terug te dringen.

  Santokhi en zijn partijgenoten kunnen zich niet beroepen op opgebouwde ervaringen op dit gebied.Het armoede vraagstuk staat hoog op de agenda van de regering Bouterse en Santokhi voelt aan dat hij de grote verliezer is als het gaat om het oplossen van dit vraagstuk. Santokhi heeft geen recht van spreken en dat gaat hij ook merken.


  Maak melding

 37. @RobG, je het gelijk als je zegt dat kinderen geen schoolgeld meer hoeven te betalen, maar weet je wat er nu gebeurd op die scholen? ben je ervan bewust dat het nu een puinhoop is geworden?

  -Op vele scholen moeten die ouders nu letterlijk alles kopen en aan de kinderen meegeven om les te kunnen volgen. Met het betalen van schoolgeld hoefde dit helemaal niet.

  -Trouwens, Schoolgeld is afgeschaft en achter de deur ontvangen de scholen subsidie voor de inkomsten die zij niet meer ontvangen via het schoolgeld. Velen scholen wachten nog steeds op hun geld.

  =Armoede wordt niet teruggedrongen als je geld in het rechterhand geeft en weer af moet staan vanuit je linkerhand aan dezelfde overheid.
  Zie Venezuela en Cuba waar alles gratis is.


  Maak melding

 38. @RobG

  Welke schoolboeken. De boeken zijn een grote verspilling geworden omdat Jozefzoon veel gebakken lucht verkocht heeft, niet met het veld gecommuniceerd heeft en boeken zonder voldoende inzicht gekocht heeft in Nederland en volgens Nederlandse methodes.
  Het resultaat ze worden niet of matig gebruikt en staan deels nog in de opslag.

  Hoezo schoolgeld. Het is een puinhoop omdat de ouders nu zelf allerlei dingen moeten betalen en de beloofde subsidies niet bij de scholen aangekomen zijn. Wederom gebakken lucht

  Uitkeringen voor minder draagkrachtigen: In december 2014 was het geld op. Als men iets organiseert is het wel de bedoeling dat de mensen er op kunnen rekenen en dat men de middelen heeft en kan opbrengen. Nu is de kans groot dat de mensen uit eindelijk bedrogen uit komen omdat alle sociale plannen de draagkracht van het land te boven gaan.

  Ziekenfonds etc: Ook dat systeem blijkt al weer door onzorgvuldigheid, gebrek aan kennis en inzicht niet goed geregeld te zijn en op instorten te staan. Indien men iets wil oplossen moet men wel eerst weten of men de gevolgen van de oplossing kan permitteren anders is het niets meer dan kiezers bedrog.

  Tenslotte of Santohki nu wel of geen invloed gehad heeft op het armoede beleid. Allereerst lijkt het er op dat u de notulist van de toenmalige raad van ministers was zo stellig als u zich uitspreekt.
  Ten tweede ministers houden zich bij hun portefeuille om daarmee hun college niet voor de voeten te lopen.

  U probeert wat krom is recht te praten.


  Maak melding

 39. Hahahaaaaaaa…de ndpers gaan krankzinnig te keer hier !!
  Niemand die deze ndpers serieus neemt.

  Het lijkt alsof ze op 1 of ander slagveld zijn beland !!
  Sjeesjes als het zo zielig gestemd is met ze heden wat gaan ze dan doen op 25 mei 2015 wanneer ze verslagen zullen worden?!
  Ik begin nu al medelijden met ze te krijgen,tje mie potie,


  Maak melding

 40. @Weet

  Sinds 25 feb 1980 is je baasje bouta bezig met het zaaien van dood,verderf en armoede in Suriname. Wat heeft hij voor jou gedaan?!
  Kom me niet vertellen dat AMNESTIE in s’landsbelang ligt zo dom ben jij toch niet?!


  Maak melding

 41. -Jammer voor de computergestuurde cijfers, zo kun je niet echt reageren op berichten.
  Op ander forums heb je niet echt te maken met cijfers en kun je alles bijhouden, tenzij.


  Maak melding

 42. BOUTA ziet het licht na VIER JAAR en denkt armoede te
  gaan bestrijden !
  Mw WIJNERMAN mocht geen orde op zaken stellen in
  de haven met een uitgewerkt plan, streefde naar MEER inkomsten !
  Mw Wijnerman werd door BOUTA vernietigd !
  Nu zegt deze zelfde meneer Desi dat hij orde gaat brengen
  in de haven omdat hij meer inkomsten/opbrengsten wil !

  Armoede kan bestreden worden wanneer de regering een
  ZUINIG beleid voert en geen onzinnige onproductieve
  uitgaven doet, zoals ambassade Parijs en andere
  onzinsteden, spooktreinproject etc !

  Verder moet de regering zorgen voor voldoende staats-
  INKOMSTEN.

  Eerste manier om armoede te bestrijden is VOLDOENDE burgers, Srananmans AAN HET WERK te ZETTEN !
  Op dit punt faalt de Bouta-ploeg compleet !

  Nog dommer is sociale stelsels op te zetten in een land
  met een te gering aantal werkenden! Er zijn teveel
  werklozen en nietsnutten !
  Een sociaal stelsel is betaalbaar bij een voldoend aantal werkenden !
  Sranan kan makkelijk een goed ziektekostenstelsel ,
  opzetten, waarbij de grote groep werkenden zorgt voor
  evenwicht en betaalbaarheid. Bestaat deze groep van
  voldoende werkenden NIET dan slaagt zo een
  verzekeringsstelsel niet !

  Deze regering teert voornamelijk op de inkomsten uit de mijnbouw (goud en olie) hetgeen funest uitpakt.
  Elke econoom weet dat de eenzijdigheid slecht is voor
  een staat.
  Nu pas heeft Bouta gehoord over diversificatie ! Te laat !

  Idioot is ook het zogenaamde huizenproject, voorzie
  mensen van een stabiele baan, dan kunnen zij een huis kopen/neerzetten ! Neks gratis ! Help alleen echte hulpbehoeftigen !

  Armoede bestrijden kan ook gedeeltelijk betaald worden
  met gelden die op dit moment bewust NIET worden geind
  door Bouta/ministers. Bijvoorbeeld bij de kleine en grote gouddelvers en bij de houtexploitanten !
  Hun bijdrage aan de staatskas is verwaarloosbaar maar
  Bouta zwijgt daarover !

  Bouta doet meer aan bevordering welvaart voor een
  selecte groep van vrienden en partijgenoten
  (al dan niet op clandestiene wijze verkregen) !

  De rest van Sranan noemt hij STAATSVIJANDEN, en die
  kunnen de pot op !

  BAKSIS : Armoedebestrijding faalt in een land waar er een
  GRATIS-cultuur wordt gekweekt, waarbij de staat ook
  nog gigantisch veel MEGA-schulden maakt !

  BOUTA, kom terug in de werkelijkheid en zie wat er op
  dit moment met je voorbeeldland Venezuela
  (met de gratis-filosofie van Chavez) gebeurt !
  Staatsfaillissement zit er aan te komen !


  Maak melding

 43. santokhi moet niet lullen zij zijn toch 15 jaar aan de macht geweest of niet wat hebben ze gedaan geen moer en kijk met wie hij samen werk de grootste boef dus santokhi hou je bek hoe ben jij rijk geworden santokhi en je grote vriend somo hoeveel bouw grond hebben jullie op jullie namen die santokhi loop niet de gooie jongen te spelen hoor flikker op man


  Maak melding

 44. Glen u vergeet dat ze 2 maal de ellende van de voorgaande periode hebben moeten op ruimen.

  1) het land weer op orde brengen na het binnenlands conflict
  2) de super inflatie en stilstand van Bosje herstellen.

  voor uw informatie na bosje was het Bruto Nationaal Product minder dan $ 1.500.000.000 en de deviezen nihil en ging de Surinaamse gulden heel hard achteruit na 2 regeringen Venetiaan was het Bruto Nationaal Product $ 4.700.000.000, was de deviezen voorraad op een heel gezond niveau, waren de schulden min of meer afgebouwd en was de Surinaamse dollar redelijk stabiel.

  Nu na 4 jaar Bouterse Ameerali is de groei in echte dollars marginaal te noemen, gaan de deviezen voorraden hard achteruit om de SRD te steunen en stapelen de schulden en onbetaalde rekenen zich op.
  De verdiencapaciteit van Suriname neemt sterk af en men droomt over van alles en nog wat.


  Maak melding

 45. Armoedebestrijding met een compleet lege staatskas,
  plus nog MEGA-schulden, moesje sref’ no e bribi den
  toriman disi !

  Of wordt bedoeld dat de arme rechtsstaat en de arme
  democratie Sranan, zouden worden bestreden door Desi,
  Dino en de Terreurgroep Hezbollah !

  Bestrijding armoede, resultaten tot nog toe :

  1. De Abrahamisering van OW en haar financien

  2. Weggeven (GRATIS)van oude Bruynzeel MEGA-hout-
  concessie aan een naaste adviseur vd president

  3. Weggeven (GRATIS) van goudconcessie-opties in
  de “aereas of interest” aan de schoonzoon van minister
  Hok

  4. Weggeven (GRATIS) van blanco Diplomatieke Sranan- paspoorten aan Dino

  5. Weggeven (NIET INNEN) van heffingen op eigenaren van Scalians die ons goud wegstelen en onze natuur vernietigen

  6. SchoolBoekenproject laten uitvoeren door een kladblok-
  deskundige, met een fors salaris

  7. Spooktreinproject laten uitvoeren door een deskundige
  korjalen-bouwer tegen een fors salaris

  8. Spook-Ambassadegebouw Parijs laten kopen en
  verbouwen door een Bigi-poku/Black Label deskundige

  9. Brug GRATIS laten aanvaren door ondernemer, deze
  NDP-partijondersteuner betaalt de staat de schade niet

  10. GRATIS wedde voor prive-domri van de president en
  ook nog wedde voor partner van de president

  11. Door politieke corruptie worden de afpersingen en de
  dieverij in de haven niet aangepakt

  ALLES in het kader van de NDP-ARMOEDE-BESTRIJDING !


  Maak melding

 46. @jojo, de schoolboeken zijn zeer goed voor het Surinaams onderwijs maar de wil van het schoolpersoneel om zich te verdiepen in de lesmethoden was niet aanwezig. Ik heb sterk de indruk dat het teveel gevraagd is van de leerkrachten om zich goed voor te bereiden op een les.

  Volgens mij zijn deze leerkrachten niet gewend geweest om een les goed voor te bereiden.Het uit het hoofd leren of de boeken die men tot dan toe gebruikte kende men uit het hoofd.Deze leerkrachten werden ineens met andere/nieuwe lesstof geconfronteerd en dat deed de stoppen bij hen doorslaan.

  De nieuwe leerboeken vragen een gedegen voorbereiding van de leerstof door leerkrachten omdat de leerkrachten naast kennisoverdracht ook aan coaching van de leerlingen moeten gaan doen. Een sprekend voorbeeld. In de docentenhandleidingen van de nieuwe leerboeken staan de antwoorden wel gegeven, maar hoe men aan de antwoorden is gekomen moet de docent zelf uitzoeken/uitwerken. En dat is de grootste hinderpaal voor veel van de docenten die bezwaar hebben gemaakt tegen deze nieuwe boeken.

  Soms vraag ik me af hoe zijn deze docenten aan hun vakdiploma gekomen. Er klopt iets niet. Deze commentaar gevende figuren die verzet plegen zijn in mijn ogen door de mand gevallen.

  Wat betreft de organisatie van het onderwijs kan ik het volgende zeggen.Ook in het zeer welvarende Nederland is er heel veel kritiek op het onderwijs of op onderwijsinstelklingen. Lees de rapporten maar van de diverse inspecties. Ik denk dat de problemen in het Nederlandse onderwijs zich ook op een ander niveau in het Surinaamse onderwijs afspelen. Suriname is een economisch minder ontwikkeld land als Nederland. De Surinaamse overheid moet het met veel minder geld en middelen doen.En toch hebben diverse jaloerse klojo’s bezwaar tegen de goede voornemens van de regering Bouterse.Deze figuren weten dat Santokhi en zijn bende het niet in staat zullen zijn om het beter te doen. Ik ben van mening dat de regering Bouterse de klus moet afmaken en dat Suriname de komende 10 jaren door een NDP combinatie regering het best geleid kan worden.

  Geniet van webcambeelden uit Suriname.
  http://www.livestream.com/owrujari2010live


  Maak melding

 47. Armoede bestrijd men niet met loze beloften, corruptie en diefstal door Desi kornuiten, zinloze treinverbinding etc. Adhoc beleid en geldsmijterij leidt tot verarming van de staat. De sociale zekerheid is een onfinancieerbaar project dat aan alle kanten rammelt. De naschoolse njang patoe leidt tot verrijking van ndp bendeleden. Etc etc


  Maak melding

 48. Ja mang………Verwonderlijk geval weer bij de Paarse Regering. Er wordt recent een overeenkomst getekend met de Chinese Regering voor een rentelose lening van ongeveer 5 mljn dollars.
  Zodra dit binnen is gaat t weer in de zakken van de Paarse graaiers en zakkenvullers. En Wanica Ziekenhuis staat nog niet!!!!
  Wat een Bende in Suri kondre!!!!


  Maak melding

 49. suri patriot ,ira laten jullie mij niet lachen .ben je wel eens naar india geweest ,kijken jullie op you tube dan zal je die ellende in nindia zien en ga jijnje afvragen waarom deze gasten het land verlaten voor een beter bestaan .sla de telegraaf open zie zie wat modi het volk heeft beloofd .een schijthuis hebben ze zelf niet ,op de velden schijten ze in openlucht ,het is de gewoonste zaak van de wereld voor deze gasten .voor je begint met afrika moet je eerst in eigen huis kijken ira .mannen ,vrouwen ,meisjes ,jongens allemaal doen hun behoefte in op de velden of openlucht terwijl er anderen gewoon langs lopen .schaamte is er niet als een ander het ziet .wezen jullie blij dat je in suriname bent .lees vandaag weer in de krant ,japanse toerist verkracht in india en werd meer dan een maand vast gehouden .die vrouw hebben ze verkracht maar niet in brand gestoken ,ik denk omdat het een buitenlander is ,maar als het een indiase vrouw of meisje was hadden ze haar reeds lang in brnad gestoken of zoutzuur over haar heen gegoten .barbaars met deze beesten en willen ze het hebben over afrika .
  wat mij bevreemd aan deze gasten is dat ze zelf nog zwarter nog donkerder zijn dan die afrikanen en noemen ze die afrikanen zwarte hihihihihihihihih.deze madrassas discrimineren hun eigen soort .zie santhoki en jogi ,als ze in india waren zouden de licht gekleurde inder hen hebben gediscrimineerd en dat weten ze .vorige week zag je beelden van een stammen strijd die ze voeren in zuidindia en ze hebben het over afrika .gaan jullie zuidaziaten leren hoe je met een vrouw om moet gaan .in die bollywood filmen komen ze over alsof ze romantisch zijn maar de wereld weet wel beter hoe vrouwen worden behandeld in geheel zuidazie .jullie zijn barbaren ,niet verwonderlijk dat jullie voortalibanen worden aan gezien .zie pakistan afghanistan ,zelfs kinderen worden niet ontzien die naar school gaan ze worden verkracht ,en doodgeschoten door jullie soort .ik wil niemand veroordelen ook afrika heeft haar problemen maar doen jullie niet alsof het jullie beter gaat dan die afrikanen .zuidazie is echt niet beter dan afrika ,in vele gevallen hebben die afrikaanse vrouwen het beter dan die zuidaziatische vrouwen .verbeter de wereld begin in zuidazie met name india ,pakistan ,afghanistan ,srilanka noem maar op .


  Maak melding

 50. ai boi santhoki segebai persad,,wanneer ga je met een programma komen wat je voor suriname gaat doen als je president wordt .
  het is alleen maar afgeven op de ndp wat je ziet en hoort .in jou ogen heeft de regering niets gedaan ,geef dan aan wat jij gaat doen .
  het surinaamse volk wil daden geen praatjes .wij kennen de vhp als een partij die alleen uit hindoestanen bestaat en dat maakt mensen angstig ,ze leven en hokjes en dat hebben ze bewezen toen ze regeermacht hadden ,eigen soort eerst .dan anderen .worden jullie wakker je bent niet in zuidazie .waar de kasse stelsel wordt toegepast ,in su gaat het niet lukken je hebt een probleem.
  ik zeg niet dat santhoki geen president mag worden hij is toch surinamer maar wel zeg ik dat die denkwijze moet veranderen en dat jullie moeten denken in wij surinamers ,en niet in hokjes .
  de ndp is een mooi voorbeeld hoe het moet .


  Maak melding

 51. Mis Taliban, verbeter de wereld maar begin bij jezelf, in plaats van naar Landen aan de andere kant van de wereld te kijken kun je dat beter eerst in eigen land doen of het land en zij falende regeringslijder en consorten wat in dit topic ter discussie staat, je gebruikt de situatie in die andere landen om de aandacht van de misstanden in Su. te verbloemen, mislukte aktie, je hoeft maar een klein beetje intelligentie hebben om daar doorheen te prikken, en jou afkeer van India, Pakistan, Sri Lanka etc, is niet anders dan een doodordinaire vorm van racisme, wat wel weer past bij je nickname


  Maak melding

 52. Pero de plannen voor herstel van de schade door DDB regering zijn al klaar. Ook aanpak corruptie en terugdraaien van amnestie wet staat op agenda. 8 december proces gaat door en DDB gaat in de gevangenis waar hij thuis hoort.
  Vandaar die paniek bij de DDB futuboys….


  Maak melding

 53. ddb weet persoonlijk,dat zijn tijdperk al voorbij is,zie alleen al in zijn familie omstandigheden..

  waar is die grote bek gebleven van de afgelopen vier jaren..

  iedereen met een beetje zelf respect begint het zinkende schip te verlaten..

  moró o gwe eté.. naarmate de tijd nadert,want op het laatst wil miemand meer ge-associeerd worden met zo één figuur..

  als hij toch een beetje genade wil hebben,kan hij zich zelf aanmelden bij belfort..,dan kan hij nog wat korting krijgen..


  Maak melding

 54. Hansworst, die opmerking geeft wel aardig je niveau weer
  NDP er misschien?
  Jullie paarse zielepieten zijn wel weer aardig bezig, niet iets zinvollers te doen, een voor mij nieuw rekord binnen een kwartier 15 minnetjes


  Maak melding

 55. Laten wij hiervoor gaan!!!

  Santokhi roept de samenleving op om op 25 mei te kiezen voor “rechtvaardigheid, eerlijkheid, liefde en respect voor elkaar, ontwikkeling, veiligheid, vrijheid, voor rechtsstaat, werkgelegenheid en natieversterking.”

  Misdadigers, criminelen, moordenaars, rovers, verkrachters, en gelijksoortigen de hel in door een grote vuurzee heen!!

  Allen de allerbeste wensen zonder enige stagnaties!!


  Maak melding

 56. @Pero,

  Je blijft maar hangen in die eeuwige rassen discussie. Al zou Santhoki een eskimo zijn.

  De ndp is een mooi voorbeeld hoe het moet ??

  Desi Bouterse heeft de afgelopen vier jaar veel tijd verspild.
  Burgers hebben hun koopkracht zien dalen, er is sprake van grootschalige corruptie, hoge criminaliteit, toenemende armoede, falende huisvestingsbeleid, toenemde schulden en het sociaal contract van de regering heeft bij de bevolking meer sociale onzekerheid gebracht dan de beloofde zekerheid. Bouterse heeft geen moer voor de Surinamers gedaan. Zo af en toe claimt hij een brug aangelegd te hebben, notabene projecten van de vorige regering.

  Pero hoogste tijd om je paarse bril af te zetten. Als Bouterse opgerot is kan de nieuwe regering minimaal 10 jaar bezuinigen om schulden af te lossen. Hou toch op man, we weten allemaal dat de Surinaamse Bank stiekem geld bijdrukt en dit verspreid. De SRD had 3 jaar geleden al gedevalueerd moeten worden. Bouterse heeft bijna 50% van de Surinaamse goudvoorraad verkocht en niemand weer waar het geld is gebleven. En lakei Hoefdraad blijft maar pinokkio spelen.

  Sranang is skeer !


  Maak melding

 57. Die Santokhi die lult uit z,n smoes.Hij zat ook in de vorige regering van Front. Die zaten voor Spek en Bonen te regeren. Neem die Vieze Pres Ram Sardjoe,die was een Safrie Poeh en een grote Graaier in de Front Regering.


  Maak melding

 58. ik hoop dat al die figuren als pero en al die anderen,een goed leven dan wel een goed bestaan hebben persoonlijk open en eerlijk leven een goed huis gezin hebben ,niet roven,stelen,in kontact zijn met jus/pol….


  Maak melding

 59. je kunt als anonieme persoon een goede mening hebben en al hier neer zetten,maar als mens hoop ik toch dat je een goed bestaan hebt en niet als een drol loopt aan te leuren achter iemand die niks voor jou doet/voorstelt..,,

  het gaat uit eindelijk om jou leven..


  Maak melding

 60. @Teesmarkhaon
  Indien Ram Sardjoe is wat u beweert waarom heeft de president hem dan niet, zoals hij heel HARD belooft heeft, met al die ander stellende en rovende VHPers opgesloten.
  De president heeft het belooft en heeft nu reeds 4,5 jaar de tijd gehad om zijn WOORD HARD te maken.

  Beste Teesmarkhaon
  De vorige regering heeft vanuit een wanhopige situatie (super inflatie, geen deviezen, negatieve groei, hoge schulden en verborgen schulden) het land weer laten groeien en nagenoeg schulden vrij gemaakt. Onder de vorige regering is het BNP van ongeveer $ 1.500.000.000 toegenomen tot $ 4.700.000.000 ofwel een plus van meer dan 300%.
  De huidige regering heeft over haar eerste jaren (waar getallen van zijn de rest houd zij geheim) waarin de grondstoffen prijzen explodeerden een groei weten te realiseren van $ 4.700.000.000 naar $ 5.500.000.000. Harde feiten die, nu goud en olieprijzen heel hard verdampen en de deviezen en goudvoorraad verkocht worden, wel eens om kunnen slaan in een negatieve groei en enorme schulden bij de regering en staatsbedrijven.

  Alles wat deze regering meld kan men beter met een grote korrel zout benemen.


  Maak melding

 61. @koos, je blijft maar doorgaan met het demoniseren van de verworvenheden van de regering Bouterse. Grote internationale monetaire organisaties spreken vol lof over het gevoerde beleid van de Surinaamse regering.Suriname dient als voorbeeld voor veel landen en toch sta je openlijk leugens vertellen om je gemoed te sussen.

  Er komen deskundigen uit andere landen om te kijken hoe Suriname het heeft aangepakt en jij laat alleen maar leugenscheten los. Gelukkig zij er maar weinig mensen die geloof hechten aan jouw woorden die noch kant noch wal raken. Als er een regering van VHP/NPS mocht komen gaat het bergafwaarts gaan met de positieve ontwikkelingen in Suriname. Gelukkig weet het volk beter. De mensen die van aanpakken weten hebben de geboden kansen gegrepen en zijn in welvaart vooruitgegaan dankzij het beleid Bouterse zijn regering.


  Maak melding

 62. Enkele posters wijzen op Verworvenheden NDP-Brunsi-
  regering, hier volgen enkele :

  Totaal LEGE staatskas en sky hoge staatsschulden

  Vertrapping Rechterlijke Macht met NEP-amnestiewet

  Een presidentszoon die bij HERHALING zeer zware
  misdrijven pleegt, ook tegen de staat Sranan.

  Vertrapping van het Openbaar Ministerie dat geen
  onderzoek durft te doen naar de wandaden van Dino.
  Ook de door Dino gepleegde misdrijven tegen de staat
  worden niet onderzocht !

  Dino zit nu USA-jail voor harddrugshandel, wapenhandel en
  terrorisme. Wilde deel van Sranan verkopen aan Hezbollah !

  Een honderdtal huizen gebouwd in plaats van de
  beloofde 18 000 woningen.

  Een GIGA/MEGA zware criminaliteit teistert heel Sranan.

  Corruptie wordt openlijk bevorderd en door de Leider
  goedgekeurd ! (zie het GRATIS weggeven van oude
  Bruynzeel houtconcessie aan een naaste mederwerker
  van de president)

  Onverantwoorde MEGA ONproductieve uitgaven zoals aan
  het Spooktreinproject en aan een nimmer geopende
  ambassade te Parijs.

  Overheidsgelden worden gestopt in een cassaveproject met fabriek die op discutabele wijze is ontstaan. Fabriek en project waren eigendom van de vriendin van de Minister van Buza,
  meneer Lackin.

  Een SRD die constant wordt ondesteund door CBvS met
  staatsgelden, om zware koersval te voorkomen.
  (devaluatie dreigt)

  MEGA-verminderingen van ALLE nationale RESERVES voor ONproductieve staatsuitgaven.

  Binnenkort verhoging electriciteitsptrijs en verhoging van de
  prijs van waterleveranties. Ter stimulering van de economie !

  Sociaal stelsel is onbetaalbaar, daar komt nog bij dat de
  prijs van olie op de wereldmarkt enorm daalt. Van 120 dollar
  per barrel nu gezakt naar ongeveer 60 dollar.

  De GRATIS-NDP-economie en filosofie in Sranan, is net als
  die in Venezuela, op weg naar een staatsfaillissement !

  Baksis : Nog wat verworvenheden van Desi en Ronnie , de
  staats-awari-domri met MEGA salaris en de presidents-
  vrouw met een MEGA salaris, dit alles in het kader van de
  Armoede Bestrijding !


  Maak melding

 63. Neus, dat kunnen ze wel, maar of ze het willen?
  maar het geeft wel aan dat ze het met het begrip “een neutrale publieke opinie” om wat voor een reden dan ook niet zo nauw nemen, je zou er inderdaad wat van gaan denken


  Maak melding

 64. @RobG
  U geeft ten aanzien van de Schoolboeken een gedegen analyse. Heel logisch. Had Jozefzoon dat ook niet kunnen weten en wat meer aandacht hebben voor de beperkingen van het werkveld. Nu is er een min of meer mislukt project dat veel geld gekost heeft omdat een wat oudere intelligente meneer op diens strepen is gaan staan en niet met het veld gecommuniceerd heeft


  Maak melding

 65. Als DNA leden van de NDP aangeven dat zij het niet kunnen aanzien hoeveel er momenteel uit s’landskas gegraaid wordt, zegt dat heel veel over deze regering. De paarsen zullen weer proberen degenen rondom de slachter beschuldigen en doen overkomen alsof de slachter zelf van niets op de hoogte is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.