dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechters Suriname hunkeren naar onafhankelijkheid

Rechters Suriname hunkeren naar onafhankelijkheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jan – De rechterlijke macht heeft behoefte aan meer onafhankelijkheid. Dit zegt rechter Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie. De theorie over staatsmacht mag dan anders voorschrijven, in de praktijk blijkt de rechterlijke macht alles behalve onafhankelijk.

Zowel bestuurlijk als administratief is het systeem aan handen en voeten gebonden. Volgens Rasoelbaks is nog te veel afhankelijk van de goede wil van de regering. “Ik roep de architecten van de rechtstaat op om de in de constitutie gemelde checks and balances tussen de rechterlijke en de uitvoerende macht verder inhoud te geven door – al is het in enige mate – de rechterlijke macht financieel te verzelfstandigen.”

De oproep werd gedaan tijdens de toelating van nieuwe rechters. Al onder vorige regeringen is gewezen op het belang van een zelfstandig rechtssysteem voor de samenleving zelf. Om de een of andere reden wordt het wel en wee desondanks in handen gelaten van de politiek. Volgens Rasoelbaks kan alleen een zelfstandig rechtssysteem “snel, efficiënt en onafhankelijk inspelen op normafwijkende ontwikkelingen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Ik ben volkomen eens met Rasoelbaks. Er zijn machthebbers die een zelfstandig rechtssysteem als bedreiging zien, omdat hun daden en wandelgangen het daglicht niet kunnen aanschouwen. Sommigen zijn zelfs allergisch als ze denken aan een gebouw met tralies.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 2. mr Rasoelbaks volgens mij is dit al zo sedert de koloniale tijd,we zijn het niet anders gewend.Ik ben van nature een optimist maar ben bang dat dit nog generaties door zal gaan.Ook denk ik dat niemand in staat zal zijn ( wie er ook president mag zijn in Su )om dit anders te doen.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 3. Ook ik ben volkomen eens met Rasoelbaks

  En of, zie Mun do, dit al sinds de koloniale tijd het geval was is volkomen onbelangrijk. Of wil hij soms terug naar al die zandpaden???
  Overigens, In de koloniale tijd was de rechtspraak veel onafhankelijker. Pas met de nieuwe grondwet en de nieuwe overheidsfinanciering zijn de problemen ingebouwd. Maar ja die paarse jongen mogen zo graag paarse onzin verkondigen. Beetje irritant dat idioten die totaal nergens van weten steeds het hoogste woord willen hebben.


  Maak melding
 4. Rasoelbaks, waarom zo moeilijk doen als het makkelijk kan ?!
  Beveel bouta om zijn mars naar de rechtszaal te Boxel te begeven en spreek een vonnis uit!
  Bangerd Rasoelbaks,jij moet geen bevelen van bouta ontvangen , het moet juist andersom zijn .
  Voor 1980 fungeerde onze rechtsysteem volledig,toen hadden wij nog rechters die niet bang waren en niet omkoopbaar waren.
  Heden bepalen de criminelen in Suriname voor jullie ,zij bepalen of zij amnestie krijgen en niet JIJ!
  Rasoelbaks ,jij bent ook mede schuldig aan alles dat fout gaat in Suriname sinds 25 feb 1980 tot heden !!


  Maak melding
 5. Dat ze zich nog rechter durven noemen. oh my God…..Rechter hunkeren naar onafhankelijkheid in Suriname of hunkeren ze ernaar dat ze corruptie mogen plegen zonder gestraft te worden??.

  Was die rechter wel onafhankelijk toen VHP NPS NF aan de macht waren? Wat deed Ombre, kennen jullie die zaak waarbij een Nederlandse rechtzoekende persoonlijk Bouterse na zijn aantreden aanschreef omdat de rechters corrupte honden bleken te zijn?
  Toen schreeuwden jullie allemaal dat Bouterse zich erbuiten moet houden!. Voor ieders duidelijkheid, als organen niet functioneren of zichzelf herstellen dan MOET de regering ingrijpen.

  Kent u die vele vonnissen niet niet uitvoerbaar bleken onder leiding van Ombré in deze zaak?. Zo is betrokken jaren financieel uitgeknepen door Suriname!. Wat deed Santokhi??????? Wat deden NF VHP NPS????? Iedereen wist ervan.

  Suriname moet ook maar eens een onafhankelijke klachten afdeling krijgen tegen notarissen. Maar wat gebeurde er tijde NF VHP NSP??????

  De voorzitter was: notaris Soerdjbali die samen met zijn medewerker Kalpoe een duo vormde en aan de lopende band valse aktes opmaakte. Diende je een klacht in, dan werd dat weg gemaakt. Hoera, lang leve dit soort onderkruipers!

  Ik wil niemand zwart maken, maar de waarheid mag wel gezegd worden.

  Jullie van het Hof zijn gecastreerd, de Surinaamse juristen zijn stuk voor stuk leeghoofden. Blijkt van de kwaliteit van de Surinaamse advocaten, rechters en de bende JUSPOL.

  Waarom zegt Linglong dit???????

  Waar waren jullie al die jaren, nu Bouterse aan de macht is lopen de van van alles en nog wat te verkondigen toch????? Want lullen kunnen als geen ander. Nou verstel me eens…..leg het me aub uit, als jullie het allemaal zo beter weten en zo pienter zijn als jullie zich voordoen hé, hoe kon Bouterse dan de president van Suriname worden?????????????????????????

  Stelletjes sukkels, wordt eens wakker en besef dat vele hoog geplaatste sukkels slechts een functie hebben maar helaas in bezit zijn van een LEEG HOOFD!

  Het stelt allemaal niets voor, want anders was BOUTERSE nooit aan de macht geweest!

  Van NF VHP NPS mogen zelfs gevallen rechters nog altijd doorgaan als advocaat zodat de corruptie alleen maar groot wordt in Suriname. Neem maar een voorbeeld van advocaat Frank Truideman. Deze man is de grootste gevaar voor de Surinaamse rechtstaat. Een rechter als deze die nota bene betrokken was bij grootscheepse drugsdeals.

  Dus laten we het niet over onafhankelijkheid hebben, maar laat Suriname al die mensen die een belangrijke positie bekleden eens psychologisch laten testen. Ik hoop dat zo een test verplicht wordt!


  Maak melding
 6. Rasoelbaks is bang dat deze regeing z’n salaris halveert? Want hij koppelt onafhankelijkheid aan salaris. Wat voor denken is dat? Zelfstandigheid (nooit en nimmer willen dansen naar de pijpen van anderen) krijg je met je geboorte mee of niet. Het valt niet te leren, want het is een karaktereigenschap.


  Maak melding
 7. Er staat geschreven::::::: Al onder vorige regeringen is gewezen op het belang van een zelfstandig rechtssysteem voor de samenleving zelf. Om de een of andere reden wordt het wel en wee desondanks in handen gelaten van de politiek. Volgens Rasoelbaks kan alleen een zelfstandig rechtssysteem “snel, efficiënt en onafhankelijk inspelen op normafwijkende ontwikkelingen.”

  =Dit zegt al genoeg vandaar dat velen Amnestie vandaag hebben en zie het verval.
  -Zie ook wat men in de DNA op de agenda heeft staan om behandeld te worden. Bouterse vrij zien te krijgen van zijn daden. Dit betekent ook dat als hij geen president meer is niemand hem op deze wereld ook mag aanraken.

  @linglong,+ken je zo iets als bedreiging en alles plat branden als ik mijn zin niet krijgt???
  +ken je zo iets om het buitenland even uiten de deur te houden voor verdere escalaties in Suriname??????
  +ken je zo iets als het volk beschermen????

  =Je hebt makkelijk kletsen, maar zo eenvoudig was het of is het niet.


  Maak melding
 8. @LingLong
  Ik denk niet dat deze Rasoelbaks een verleden heeft zoals bv het verleden en heden van je baasje.
  Rasoelbaks is geen moordenaar en geniet geen amnestie.
  Wat ik hem wel verwijt is dat hij een Bangerik en een lafaard is.
  Een crimineel zoals bouta leest de les voor Rasoelbaks over wet en recht (zogenaamd) en rasoelbaks gehoorzaamd als een sufferd !! Hij neemt orders van een crimineel!! Schandelijk !!!


  Maak melding
 9. Hoezeer het mij ook tegen staat moet ik op 1 punt LingLong gelijk geven, waarom heeft het NF niet van de gelegenheid gebruik gemaakt, toen ze de kans bouterse voor het gerecht te slepen en te laten veroordelen, gebrek aan dadendrang of niet genoeg ballen, bang voor de gevolgen als Bouterse wel veroordeeld zou worden en er onlusten zouden komen veroorzaakt door zijn aanhang, de zelfde soort bangheid die angsthaas Hans van Mierlo had toen het mogelijk was hem op te laten pakken en uit te laten leveren door Braziliie, durfde ook zijn nek niet uit steken
  De angst voor de adepten van Bouterse snap ik niet helemaal, gewoon met keiharde hand aanpakken, want een volgeling van een moordenaar en drugsdealer is weinig beter, die waarschijnlijk denkt dat criminaliteit en misdaad loont


  Maak melding
 10. Mag nooit 100% gebeuren, anders wordt de president van het Hof van Justitie tevens Pres van dit land en buitenlanders de Baas van de PRES tevens v.d president van het Hof van Justitie.
  Ze zijn verplicht om een deel afhankelijk te zijn van de zittende Regering.
  Su is onafhankelijk en interne zaken dat te maken heeft met algemeen belang van het volk moet altijd door de rechtstaat verdedigd worden, anders wordt door vieze politiek van uit buitenland alle hooggeplaatste belangrijkste functionarissen in een of ander val gelokt en uitgeschakeld dat sta in de weg zijn voor stagnaties van hun economische belangen.


  Maak melding
 11. En daarom komen wij niet vooruit heb respect voor de mening van een andere.Je hoeft het er niet mee eens te zijn.Sommige mensen op dit forum zijn constant bezig te reageren op wat een andere heeft geschreven.Ze vergeten 1 ding het is zijn of haar mening.Als je er niet tegen kan blijf dan weg van de discussies die hier plaats vinden.Nogmaals respect.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 12. Aan de reacties van sommige figuranten op de verschillende onderwerpen kan je zien dat ze de beschikking hebben over een zeer laag IQ.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 13. de rechters hebben het aller hoogste macht in het land,,,dus zij moeten een goed profiel neer zetten wat hun grieven en wensen zijn en van daar uit opereren..

  de pres.kan dit niet ontwijken is verplicht daarmee rekening te houden en uit te voeren..

  máár,dan moeten ze aan-blok opereren dus als één man en verder geen geluk,alleen dan kun je je zin door drukken..


  Maak melding
 14. @linglong zegt :

  “Nou verstel me eens…..leg het me aub uit, als jullie het allemaal zo beter weten en zo pienter zijn als jullie zich voordoen hé, hoe kon Bouterse dan de president van Suriname worden????????????????????????? ”

  Is een waarheid wat al die zogenaamde tegenstanders van Bouterse niet willen horen.

  Mischien is Bouterse de beste van de twee kwaden die er altijd zal zijn in Suriname. Maar dat zal de toekomst leren.


  Maak melding
 15. OPROEP.

  Als je posting door het paarse minnetjes monster is weggedruk verzoek ik iedereen om, als er sprake was van inhoudelijkheid, de posting opnieuw te plaatsen.

  We laten ons niet de mondsnoeren door paarse schoften.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES