Boeken voor minister Binnenlandse Zaken

13

Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (l) heeft deze week twee boeken in ontvangst genomen van de parlementariër en als consultant verbonden aan het Centraal Bureau voor Burgerzaken, Anton Paal. Het betreft de boeken: ‘Handleiding Nationaliteit, Toelichting en Commentaar’ en ‘Voortschrijdend Inzicht of gewoon een andere benadering’.

Met betrekking tot de handleiding over Nationaliteit zei Paal, dat met de soevereiniteitsoverdracht van de Republiek Suriname op 25 november 1975 de Wet de Nationaliteit en het Ingezetenschap werd geboren. Het ontbreken van een toelichting levert een goede voedingsbron voor verschillen van interpretaties.
Het boek ‘ Voortschrijdend inzicht of gewoon een andere benadering’ geeft inzicht in de vastlegging van problemen die zich in de afgelopen jaren hebben voorgedaan binnen de bevolkingsadministratie. Suriname beschikt op het gebied van de bevolkingsadministratie over heel weinig geschreven materiaal.


13 REACTIES

 1. Ray, er lijkt een schone taak voor u weggelegd. U beschikt over genoeg materiaal getuige uw reacties op deze site en bent bovendien zeer gedreven. Succes ermee!


  Maak melding

 2. Leuk dat er boeken worden uitgedeeld aan de minister, maar ik wil de minister op wijzen, dat er nog enkele belangrijke boeken ontbreken in zijn collectie, die zeker niet mogen ontbreken , en dit zijn boeken met de titel “alleen de natuur leeft eeuwig.” En nu klapperen maar met de tanden, want hierin is het Surinaamse volk belachelijk gemaakt met “only nature lives forever.”.


  Maak melding

 3. Anderhalve eeuw terug leerden de Indianen en Marrons ons al wat samenwerking is, toen zij voorgingen in de moedige strijd tegen de kolonisator. Ook vandaag in de 21e eeuw blijft dat een inspirerend voorbeeld voor ons allen. Later, leerde Anton de Kom ons over “dat ene machtige woord dat ik in den vreemde heb geleerd, ORGANISATIE”

  Dit staat in de geschiedenisboeken geschreven dat de Marrons in opstand kwamen.
  Ja natuurlijk als je mensen van hun vrijheid beroofd en dwingt zaken te doen die onmenselijk overkomen.
  Gedurende de regeerperiode van de NDP is dot precies wat zij deden “verdeel en heers” maar nu zijn de nakomelingen van de Marrons, lees ABOP, niet bij machte in opstand te komen doch eerder mee te heulen om een schamele korst brood en de gevallen rijstkorrels en weggegooide botjes.

  Dat ene machtig woord ORGANISATIE: Ja wil je goed beginnen met wat dan ook dan moet je een goede organisatie hebben en goede controles uitvoeren, ja zelfs de coca organisaties doen dat, om alles wat je oppakt tot een goed einde te brengen.

  Alleen de vos preekt zijn passie en boer pas op je kippen.
  Dit is wat men zegt “spreken met een gespleten tong”


  Maak melding

 4. ik ben op zoek naar die ene geschiedenis boek waarop bbd staat afgedrukt als zijnde de moordenaar van sme. in de jaren 1982 .

  is soetien er nog op het ministerie van onderwijs hij was aldaar directeur..


  Maak melding

 5. @ Adjoema

  Ik heb het E-book gelezen van “Alleen de Natuur Leeft Eeuwig” en ik ben blij te weten dat er nog Surinaamse mensen zijn zoals ik, die gewoon zeggen waar het op staat. Niet iedereen die in Suriname woont is gelovig, er zijn ook mensen die zwijgen, maar in hun hart staan ze klaar voor andere mensen op basis van het mens-zijn ongeacht geloof of ongeloof. Ik herken veel van mezelf terug in de boeken van dezelfde schrijver. Petje af en respect voor deze landgenoot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.