Nickerie voelt zich stiefkind oordopjesproject

10

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 30 dec – Suriname’s meest westelijke district, Nickerie, voelt zich in de kou gelaten. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh ziet zijn jurisdictie als een beetje het stiefkindje van oordopjesuitdeler Quota International. Ook in Nickerie wordt driftig vuurwerk afgestoken.

De tweede grootste woonplaats van Suriname heeft ook een boel winkels en zakenplekken. Het kan er behoorlijk heet en luid aan toe gaan, net zoals in Paramaribo. Joeloemsingh beklaagt zich tegenover de Times of Suriname. Serviceclub Quota International heeft uit bezorgdheid om oorschade bij oudejaarfeestbeesten in de hoofdstad, achttienduizend oordopjes aan een kant gezet. Die worden op de laatste dag uitgedeeld in de binnenstad.

Het betreft een traditie van al enkele jaren. Het steekt in Nickerie dat het al net zo lang duurt eer erkend wordt dat er ook bij hen risico hangt. Joeloemsingh pleit voor een soort paradigmashift bij de weldoeners. Hoewel, je zou je kunnen afvragen of er ter plekke niet al het een en ander gedaan kan worden. De plaatselijke overheid en het bedrijfsleven zouden bijvoorbeeld wat kunnen spelen met het vuurwerkbudget. Paradigm shift?


10 REACTIES

 1. WAT EEN GELUL……..

  Voedt je mensen eens op dat ze op bepaalde tijden vuurwerk mogen aansteken en ga het ook eens handhaven!

  In Suriname kun je gerust de meest gevaarlijke vuurwerk kopen, dus gevaarlijk is het ook nog.

  Ik sta perplex, we lopen oordopjes uit te delen?

  Wat een achterhaald en kinderachtig gedoe!

  En wie zal dat betalen?


  Maak melding

 2. Nickerie moet niet gaan wachten op oordopjes van een andere. Zij moeten zelf acties ondernemen (inter)nationaal om oordopjes te hebben.

  Wie wil wachten op een andere moet dat doen, tot dat die een ons weegt.

  dink a (s)torie!


  Maak melding

 3. Ik heb geen oordopjes nodig omdat ik geen bombels afschiet en ik ook niet in de buurt ga van mensen die wel bombels afschieten. Als je zo gek bent om dat allemaal wel te doen, dan moet je maar voor je eigen oordopjes zorgen, het zijn jouw eigen oren die naar de knoppen gaan en niet de oren van Quota International. Als Quota International zo lief wil zijn om je gratis oordopjes te geven, mogen ze dat, maar ze zijn het niet verplicht.


  Maak melding

 4. Mijn gunst,
  Wat kosten 2 pokke oordopjes? Ik ken genoeg schietinstructeurs die i.p.v. een soundbarriër 2 oordoppen in hun ears deden en toch anno 2015 zo doof zijn als een kwartel. Bovendien stelt uw trommelvlies niet zoveel voor. Nieuwe zijn niet eventjes te halen bij Aldi.
  Vuurwerk is voor de Chinesen, zij zijn blijkbaar niet voor niets in grote aantallen (joke)!
  Vuurwerk? Blijf er van AF!


  Maak melding

 5. ach laten we niet kletsen we snappen de clue toch wel… en idd gezien de situatie moet Nickerie dan maar zelf optijd alles regelen en ondernemen, maar hoezo een Parbo wel en een Nickerie NIET, dat is de clue dat men zegt ”mi deh lik wan stiefkindje yere” ze jokken dat toch niet zeg….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.